Otázky a odpovede č. 22

V nedeľu do 18:00 som nedostal žiadne otázky, tak som sa rozhodol odložiť publikovanie ďalšieho článku do tejto rubriky na stredu a publikovať takpovediac štandardný článok v pondelok. Urobil som dobre, lebo môj článok vyprovokoval množstvo otázok, ktoré zodpoviem tak, ako najlepšie viem – pôjdem chronologicky a zodpoviem aj otázku, ktorá prišla v nedeľu po 22:00.

Otázky a odpovede:

Patak24 sa pýtal:

Minule si písal že Harabin je najlepšia volba lebo je odborník na globálnu politiku a zaručí aby sa Česko a Slovensko spojili do jedného štátneho útvaru, čo je v súčasnej situácii nevyhnutné. Globálne zákulisie zmenilo plány alebo čo?

Nezmenili sa plány, len si nadobudol dojem, že obe tieto veci sa vylučujú. To je prvá vec.

Druhá vec je, že ťa pamäť škaredo klame, lebo Harabina som označil za na slovo vzatého odborníka práva, ktorý chápe globálnu politiku.

A aby som to rozvinul: ide o to, že Harabin by tu začal robiť poriadok (čo už je dávno na čase) v rámci svojich právomocí, čo by znamenalo, že nutne zatne do živého a ozve sa krik liberálov. A dav bude vidieť, ako paraziti a mafiózne štruktúry zrastené so štátnym aparátom pekne idú, a pri správnej masáži tu budeme mať rehabilitovanú ľudácku ideológiu. Pritom nesmieme zabúdať, že Harabin nie je politikom, t.j. nevie v tom chodiť, a preto by mohol zaťať do živého príliš hlboko, a takisto nie je ani diplomatom – preto ak nenechá réžiu zahraničnej politiky Ficovi a Lajčákovi, tak môžeme skončiť v izolácií, a to zas nie je príjemné. Toto sú oprávnené a viac menej legitímne obavy tých, ktorí uprednostňujú Šefčoviča pred Harabinom.

Ďalšia vec je, že keby sme sa teraz spojili do jedného štátneho útvaru s ČR, tak obe štáty a národy by dopadli zle, čo by zas malo dosť negatívne dopady na politickú situáciu v Európe, resp. vo svete. To spojenie by prebehlo tak či tak bez ohľadu na to, aká ideológia prevláda na Slovensku. Takže najprv sa toto tu poupratuje, a potom sa spojíme do jednotného štátu – akým spôsobom a do akého celku, nuž to už závisí aj od ideológie.

Patak24 sa pýtal:

Pracujú Lajčák a Ševčovič pre americkú štátnu elitu?

Nuž Lajčák istý čas spolupracoval so Sorosom, t.j. bol ich poskokom, resp. plnil ich úlohy (a výsledky nech zhodnotí každý sám), ale vzhľadom na jeho činnosť v OBSE (a jeho verejné vyhlásenia sú smerodajné), tak by som povedal, že svoju činnosť preorientoval a plní zadania aj iného pána, nielen naše. A to je čiastočne aj dôsledok činnosti Fica, Blahu a Pellegriniho, lebo pochopil, že veci sa zmenili.

A že Šefčovič robí divné vyhlásenia počas kampane ešte nič neznamená, lebo je eurokomisárom v Bruseli, kde sa to jednak očakáva, a jednak Brusel je plný poskokov amerických štátnych elít, čiže ak chce slúžiť štátu a národu, musí mať dobré „mimikri“ a byť maximálne nečitateľný čo sa týka jeho skutočných cieľov – ale to zas komplikuje kampaň. A keď to niekomu pripomína činnosť rozviedky, ďaleko od pravdy nie je, lebo v minulosti diplomati/veľvyslanci tiež zaisťovali sieť špiónov v tej-ktorej krajine.

Patak24 sa pýtal:

Nechápem prečo sa Kotleba nechce vzdať v prospech Harabina lebo som čítal, že Kotleba je projekt globálneho zákulisia. A aké má plány GP? Chce aby bolo Slovensko ludácke alebo chce aby bolo súčasťou obnoveného Rakúska-Uhorska?

No, veľa vecí závisí od toho, čo a ako, resp. nakoľko ten-ktorý politik pochopí súvislosti – a práve kvôli tomu, že nie vždy pochopil veci adekvátne, Kotleba premrhal kopu príležitostí na to, aby vylepšil imidž ĽSNS, takže cez neho by bolo možne ľudáctvo rehabilitovať. A aj preto postavili vlastného kandidáta, avšak urobili zopár komunikačných chýb, ktoré v podstate postavili ich voličskú základňu voči Harabinovi. Takže projekt sa buď zmrazí a odloží na neskôr, alebo sa využije na niečo iné, a následne odpíše s tým, že niektoré jeho časti sa využijú inde. Podľa mňa je to skôr tá druhá možnosť, ako prvá.

Čo sa týka obnovy Rakúska-Uhorska, máš chybnú/pokrivenú predstavu – nebude to útvar spred 1914, lebo vývoj vo svete taký návrat neumožňuje. Ide tu skôr o to, kto dostane najviac zdrojov, na koho sa bude orientovať elita (a tým pádom aj úradnícky zbor), a kde sa bude určovať vonkajšia politika V4+/Budapeštianskej 9. Podľa mňa plán obnovy R-U nevyjde napriek masáži a pro-habsburgskej propagande Viedne, lebo náš svetonázor a vývoj našich spoločností je úplne iný.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať tlsté knihy (je to fuk s ktorou začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

5 thoughts on “Otázky a odpovede č. 22

  1. Ďakujem za odpoveď. Teraz som čítal na aktualitách, že Harabin nevie po anglicky. Už nevedia ako by ho mohli zdiskreditovať. Veď to nie je problém že nevie po anglicky. Ani Putin nevie tú anglosaskú hatlaninu ale za to vie iný jazyk (nemecký). Tak isto Harabin vie iný jazyk. A načo sú tlmočníci? Už ma ta štvavá kampaň proti nemu irituje.

    Páči sa mi

  2. ahoj prosím trochu z iného súdka. Tvoj názor na zmenu názvu Macedónsko na Severné Macedónsko? súčasťou akého procesu je to ? predpokladám, že ide o potrebu zvyšovania napätia v Európe a Balkán sa už viackrát osvedčil…. Ďakujem

    Páči sa mi

  3. Zdravim Oracle, na zaklade coho si usudil ze Harabin by tal do ziveho a tym padom by to bola pohroma pre SVK. Dovolim si nesuhlasit s tebou. To ze zacne podla teba orezavat mafianske struktury tak hrozi strata riadenia svk? Snad si nemyslis ze nastupi do uradu a zacne rubat a tat ako zmyslov zbaveny. Ako prezident bude mat vytycene mantinely v ramci ktorych bude posobit a preto si nemyslim ze urobi taky vietor aky urobi podla teba. Aj ked je dost schopny, nad nim su este schopnejsi ktori ho dokazu umravnit a ukazat mu miesto.

    Páči sa mi

  4. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 23 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár