Hrozby zamestnancom odmietajúcich testovanie na Covid-19 sú protiústavné a nezákonné, navyše môže ísť o trestný čin nátlaku [Aktualizované 4]

Článok na Infovojne.

Podotýkam Jox má podobnú iniciatívu, ak mi pošle odkaz doplním to.

Doplnenie: Výsledok Joxovho snaženia už prebral aj Infovojna.

Dnes mi napísal, síce je v kontakte s týmto právnikom, ale on rieši iné veci.

Aktualizácia:

A Naď (OĽaNO) a Kollár (Za ľudí) už sa žerú kvôli plošnému testovaniu.

A to je dôvod prečo neverím tomu, že Matelko to nechce vziať do zajačích.

Aktualizácia 2:

WHO znížila úroveň ohrozenia COVID-19 na úroveň virózy, a Matelko mal by to vziať do zajačích čo najskôr.

57 thoughts on “Hrozby zamestnancom odmietajúcich testovanie na Covid-19 sú protiústavné a nezákonné, navyše môže ísť o trestný čin nátlaku [Aktualizované 4]

  1. Niektoré firmy to pokašlali, že to od ľudí pýtajú.
    Niektoré si to nepýtajú, je to osobný údaj o zdravotnom stave. Čiže môžu snívať. Mňa sa zatiaľ pýtali iba ústene. Ale viem, že napr. Billa, vedúca vozila zamestnancov priamo na test počas pracovnej doby.

    P.s.:
    Pýtajme si od Matelka jeho zdravotnú kartu?

    Liked by 3 people

    • Ja som sa vyhádal s mojim mngmt teamom. Problem je v tom, ze ti hajzli dali cez uvz sr von nulitne nariadenie, ze za vpustenie do prevadzky zamestnanca, ktory nedodrzal “karantenu” hrozi firme 20 000 pokuty. Zakazal som kohokoľvrk nutiť, davat info o karantene, davať usmernenia ohľadom kto si čo.má platiť. Žiadne certifikáty sa kontrolovat nebudú, nemáme nanto právny titul.
      Len hruby nátlak, ktory je robeny na firmy je uz naozaj neunosný a su timy, co kolaborujú, lebo nevidia.
      Pjakin povedal, ked sa bavili o vlajkách, chudaci Slovensko a Slovinsko, ktori maju tu istu vlajku ako my, len tam maju ešte znak. A vidiet riadenie mociara ktoré naozaj nechavaj ľudi hlupnut, agresivniet a vseobecne trpieť.

      Carthago delenda est. Mikas a Maovič, ako aj členovia vlády za toto zodpovedni musia iat do väzby.
      Inak čo je za zatknutim zoroslava kollára?

      Liked by 2 people

      • Myslím, že sa rieši ten spomínaný pripravovaný prevrat v Sr….a nasledne smrť K-K.Ono to nie je u konca ..smrť sa nevyšetrila a Alena s Kočnerom sú v base…J.Teleki mala byť pred dvoma týždňami na Infovojne a ohlasovať ďalšie skutočnosti zo spisu….no NAKA ju stopla …vyšetrovali ju odkiaľ má spis….aj keď vieme dávno čo v spise je…je možné, že bolo potrebné spomaliť procesy a aj preto prišiel na rad Z.Kollár a sudcovia….ja tvrdím, že všetci zainteresovaný vedia ako sa stala vražda a pripr.prevrat…všetko je tam a časť aj na verejnosti….Napr. sa ozval aj Lipšic a chválil zatknutie Kováčika detto Šanta….prečo asi?….aby neboli v podozrení a odpútali pozornosť od Z Kollára.. tak tarajú o Kovačikovi a svojich ambíciách…pričom obaja teda aspoň Lipšic sa v spise spomína v suvislosti s prevratom v bare Apač a u Krajniaka…Kollár ak ho vyšetruje štátna NAKA zaspieva…tam predsa,ide aj o predaje bytov 5stars residenc a iné kšefty…on vypracoval vzorce aby to bolo akoze čisté…on je kôň Penty…či opačne….to neviem zatial….Kováčika zavreli preto aby prekryli to, že Kollár je omnoho dôležitejší….aj keď netvrdím ,že Kováčik nič nevykonal ..aj keď Fico ho obhajuje v zmysle prezumcie neviny….B.Kolarová nehoda nebola náhoda….myslím, že im stojí v ceste …Krajniakovi a Pčolinskom ktorí sa na prevrate podielali….preto ho chceli buď zlikvidovať ..ale zjavne to nevyšlo….veď o bielom aute sa nikde nepíše ako tí/ten šofér /posádka dopadli….scenar ako z akčneho filmu o agentoch ….všetci riešia to, že Kollár viezol Missku v čase zálazu….pričom som zhliadla video od P.Forischa kde je tato žena v erotickom oblečení a tancuje….pre dakeho muža…kto to je…netuším…ona prekryva skutočný dôvod havárie….USA volby sa blížia a bažina robí čo môže….

        Liked by 1 person

      • Ešte doplním….Kollár podľa dedukcii by mal byť v buducej koalícii s Pellem…a to bol zrejme zámer ho zlikvidovať…aj keď neviem to rozkľučovať…lebo aj B.Kollar sa zúčasťňoval seansí v bare Apač a u Krajniaka…tí ho len využili na to dostať sa do parlamentu v r.2016.

        Liked by 1 person

  2. MUDr. Lipták a jeho podanie. Je tam vzor, ktokoľvek môže podať:
    Dnes som podal na Matoviča na GP toto trestné oznámenie. Matovič organizuje hromadné nakazenie obyvateľstva infekciou Covid-19. Bráňte sa! Doplňte svoje údaje a podajte na prokuratúru, alebo na oddelenie PZ ešte dnes! Čím viac bude podaní tým bude obrana účinnejšia. Dnes ide o ohrozenie každého z nás, vrátane našich rodín, preto nezaváhajte! Záchrana topiacich, je v rukách topiacich sa!

    Liked by 3 people

  3. Vložím aj do tohoto článku, aby sa info nestratila:
    …prešlo pár dní a firma, ktorá sa vyhrážala zamestnancom vyhadzovom, sa im zrazu ospravedlňuje…
    ´´Celá záležitosť nás mrzí. Vedenie Prievidzských pekární a cukrární nikdy neuvažovalo o sankcionovaní svojich zamestnancov v súvislosti s ich dobrovoľným rozhodnutím o účasti alebo neúčasti na plošnom testovaní na COVID-19. Našich zamestnancov si vysoko vážime a snažíme sa mať čo najkorektnejšie vzájomné vzťahy. Uvedený list, ktorý nebol predstavenstvom schválený, je predovšetkým výsledkom veľkého stresu, ktorému sú už niekoľko mesiacov vedúci zamestnanci vystavení v súvislosti s prebiehajúcou pandémiou,“
    https://spravy.pravda.sk/…/566990-firma-hrozila-vyhadzovom…/
    Firma v Prievidzi pohrozila zamestnancom, ktorí by sa nezúčastnili plošného testovania. Teraz hovorí, že list odráža veľký stres z pandémie.

    Liked by 2 people

  4. Ešte ďalšia informácia . celé sa to naozaj zrýchľuje (len L. Blaha svojim aktuálnym veľkým pesimizmom u ľudí môže vzbudzovať pocit bezmocnosti – radšej nech nepíše v takejto psychickej konštelácii, i keď sa mu nečudujem, ale ten dopad je negatívny) . Takže článok:
    Po právnych analýzach bývalého šéfa Najvyššieho súdu SR a exministra spravodlivosti JUDr. Štefana Harabina a advokátky JUDr. Adriany Krajníkovej o nulitnosti nariadení Mikasovho Úradu verejného zdravotníctva SR o rúškach, o izolácii, o zatvorení prevádzok a ďalších opatreniach, vrátane uznesenia Matovičovej vlády o núdzovom stave, sa začínajú ozývať aj ďalší právnici. Za zmienku stojí aj dôrazná kritika od bývalého šéfa policajných vyšetrovateľov JUDr. Jozefa Šáteka.
    K protizákonným nariadeniam sa najnovšie vyjadril aj advokát Peter Ivor. Jeho vyjadrenie prinášame v plnom znení:
    https://www.infovojna.sk/article/hrozby-zamestnancom-odmietajucich-testovanie-na-covid-19-su-protiustavne-a-nezakonne-navyse-moze-ist-o-trestny-cin-natlaku

    Liked by 3 people

  5. Matador Vráble to isté, enormný tlak a vyhrážanie zamestnancom, žiadne dovolenky.
    Mám pocit, že sa mi sníva zlý sen, ale žiaľ každý deň sa prebúdzam do otvoreného oddelenia psychiatrie, riadeného Psychopatovičom.

    Liked by 2 people

    • presne o tom to je. ak nedaju home office ci dovolenku, su 2 moznosti.
      1.absencia => porusenie prac.discipliny=>vypoved.
      2.neplatene volno => clovek ostane bez prijmu + musi si zaplatit socialne a zdravotne odbody ( umyselne nezaplatenie je trestny cin).
      A POZOR! to nielen 10 dni karanteny bez PN, ale 20 dni, lebo: 10 dni po 1.vlne + 10 dni po 2.vlne testovania. A mali by zverejnit terminy od – do povinna karantena, aby neprichadzalo ku zbytocnym konfliktom, ked uz sa clovek dobrovolne doma uvazni.

      Liked by 1 person

    • A čo tak zájsť zajtra za svojím obvoďákom že ste sa stretli s pozitívnou osobou že čo máte robiť, najskôr vám vypíše karanténnu PN, samozrejme platenú, ta neplatená platí až od testovania. Myslíte že by to prešlo ?

      Páči sa mi

  6. Dnešná tlačovka prezidentky bola riadna rozbuška, ozval sa na nej jej dvorný infektológ Dr. Klempa a na priamo zhodil celú psychopato-naďovu iniciatívu. Bude plno v tých žalároch, keď za každého jedného občana dostanú psychopati čo len jeden deň.

    Liked by 2 people

  7. Juraj Draxler: A je to tu: v Čechách nemocnica Motol urobila overovanie antigénových testov, a dopadlo to veľmi zle. Sú extrémne nepresné. Áno, to sú tie, čo sa teraz idú použiť na Igorovu PR akciu s názvom plošné testovanie. Česi, predstavte si, sa rozhodli ešte predtým, ako sa testy širšie použijú, si ich spoľahlivosť aj overiť… https://www.facebook.com/draxlerjuraj/posts/3397844910311067?__tn__=H-R
    Stránka nemocnice: https://www.fnmotol.cz/odbor-komunikace/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/archiv-2020/27102020-antigenni-testy-nejsou-spolehlive-ukazuje/?fbclid=IwAR0m3sRW3zm3Jc2ejkmyLWJVTVAOD2bU1nUsyRnPCg1W_d98Sb7Ei3Uuz3s

    Liked by 3 people

  8. Dnes som sa dozvedel podobné zarážajúce info.. aj v Nitrianskom kraji sa automobilka Jaguar Land Rover vyhráža zamestnancom že ich po 2.11.2020 nevpustí do práce pokiaľ nebudú mať potvrdenie o účasti a negatívny výsledok testu..je to naozaj neskutočné čo sa deje a čo si dovolia..

    Liked by 1 person

  9. Najväčšou a zároveň smutnou iróniou je, že náš špičkový virolog RNDr. B. Klempa so svojím tímom vynašiel covid testy-zo slín pacienta. Teda žiadne štetky, ani nič podobné. Vo vyspelých krajinách sa obvykle stáva to, že svoj vývoj a jeho výsledný produkt aplikujú v praxi v prvom rade doma, lebo-,, čo je doma, to sa počíta. ” Zapredanec Matel, s pohľadom šialenca (mimochodom učebnicový výraz tváre šialenca, s úplnou vážnosťou), tak toto,, niečo” namiesto toho, aby podporilo našu firmu, pri nulovom traumatizovaní občana pri testovaní zo slín, radšej zaplatí nehorázne milióny cudzej firme z Kórei. A to všetko len preto, aby sa tento šialený narcis popáčil predstaviteľom štátov a paktov(EÚ), ktorí prioritne usilujú o genocídu Slovanov. Priam ukážkový PATRIOTIZMUS PREDSEDU VLÁDY!!!!!

    Liked by 2 people

  10. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 101 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  11. Pozrite si všetci TB. Z archívu na TA3. Dr. Marian Kollár, prezident SLK, excelentná TB, povedal všetko, na rovinu, pekne od pľúc, celú pravdu, že je to politická, nie odborná akcia(testy). Prvý raz od začiatku krízy som počula svätú PRAVDU!!!! DOPORUČUJEM POZRIEŤ, neuveríte vlastným ušiam. Toto by bol minister zdravotníctva pre Slovákov!!!!!

    Liked by 2 people

Pridaj komentár