Čo zostalo skryte pod povrchom

Dnes článok len krátky. Minister Financií pán Igor Matovič a udalosti okolo neho:

  1. Minister šiel na služobnú cestu oficiálneho charakteru, bez vedomia ostatných členov Vlády SR
  2. Minister na tento účel vzal špeciál
  3. Minister nemal pritomného na rokovaniach nikoho z konzulátu
  4. Minister oficiálne rokoval o kontrakte Sputnik V, teda o téme, ktorá je úplne mimo svojho rezortu
  5. Minister následne dostal poverenie od predsedu Vlády SR dalej rokovať s Maďarskou republikou.
  6. Okamžite sa ozvalo veľa politikov. Nevedeli sme, nemá tam čo robiť a hlavne, vystúpil pán Pellegríni, v bielom svetríku s vlniacou sa vlajkou a vyzýva pána predsedu Vlády SR….
  7. Toľko fakty. Teraz len kratke Joxovo zamyslenie.
  8. Sú témy, ktore sa nedajú vyriešit po telefóne. Sú témy, kde sa protistrana nesmie dozvedieť účel, alebo odovzdanú informáciu a táto musi byť spravne doručená a pochopená.
  9. Čo bolo odovzdané? Čo bolo vrátené? Ako súvisia dve vyjadrenia pána Igora Matoviča, parafrázujem “Za Sputnik V som sľubil Zakarpatskú Rus” a jeho bezrúškové “Dobre bude”

Otváram diskusiu a som si istý, že toto je udalosť minimálne mesiaca…

Jox

P.S. Milan, šanca ozvať sa bola. Bohužiaľ a je mi to naozaj ľúto, bola premrhaná

53 thoughts on “Čo zostalo skryte pod povrchom

  1. Ja som o tejto téme diskutovala uz vcera a priznam sa, že som bola , akp to povedať, hľadala som suvislosti a keď som videla ten status Matela o Davidovi, Goliašovi a kameni, tak sa mi piskladala určita mozaika.
    Ja som to uz vcera pisala pod prispevok Oracleho.
    Matel v Moskve dostal Noty, tie idovzdal Do Maďarska, pričom Sputnik bola akasi zadterka, bolo predsa jasné, že nebude mat sancu to uhajiť vo vnutri statu, tak to urobil na medzistatnej urovni …Ak nevies niečo ovplyvnit, postav sa tomu do čela.
    GOLIAŠ- namyslené USA
    kamen- spolupraca-zakladný kameň
    Malý David….mala krajina
    Matovič je nastrojom globalistov pre diskreditaciu liberalov…. Vsimnite si ako saškoval v Brusely, kdekoho znemozňoval napr. Macron, no ked dostal poverenie, okamzite naklusal do Moskvy….on podľa mňa, tak ako Lipšic (dnes zrusil Ficovo stihanie za Mazurekove vyjadrenia) dostal ponuku čo sa neodmieta a aj napriek svojim zaujmom osobnym využil tuto šancu zničit tych čo ho v nasej vlade pidrazili…vid demisie a znovuvratenie sa na posty…. nic im nedaruje….
    Dnes naša druhá vlada robí len imitačnu činnosť -predstiera riadenie, pričom Matovič ako tieňovy premier (dostal neskôr poverenie od Hegera jednat s Maďarskom) robí akt spajania sa….ako Pjakin hovoril bude pre nas najlepsie spojenie Maďarsko Čr Sk, alebo Maďarsko Sk…..tomu R-U2.0 Sa proste nevyhneme no procesy su dynamicke a menia sa zo dňa na deň….čo bude o par mesiacov?…mozno je otvorenych viac moznosti ktoré zatiaľ nie je vidieť
    Matel oroste idpisuje liberalov…celu EU….a spolupraca vychodneladeneho Maďarska sa hodí….inak sa tych liberastov len tak ľahko nezbavime….stači vidieť reakcie….len ľuďom treba čas, pokial rozlíšia lož od pravdy a pochopia proces bez emócií….môj nazor.

    Liked by 7 people

    • Ja len dúfam, ze RU 2 vo svojej historickej podstate nebude.
      Pre Madarom je Trianon silno zakoreneny, oni zial ani nevedia, ze su viac Slovania ako Ugro.
      Inak co hovorite na Vilagio syna? lebo podla všetkého Vilagi st. je ten hlavny spojovaci kamen medzi Matovicom a Orbanom

      Liked by 1 person

      • O tom Vilagim neviem žiadne info, len som čítala správu o jeho synovi na Maďarských hraniciach. zaujmavé, že o tom písal len Eurorespekt… Jana Teleki písala, že Mikulec a Spišiak museli zažmúriť obe oči, aby sa to nedostalo von.
        Peter podľa čoho tak usudzuješ ?, skus to rozvinúť…

        Liked by 1 person

      • Este doplním, že ak R-Uchápeme ako chybu v riadení, tak sa to veľmi dobre dá porovnať s tým čo napisal včera Oracle v článku. V tomto som si, ale nie istá či to chápem spravne.
        ” V stredu som zabudol napísať jednu dôležitú myšlienku hoci som na to cez deň po práci myslel (stáva sa to). Ide o to, že v lineárnej časti sociálnych systémov sa chyby len sčítavajú až do kritickej hodnoty, po tejto hodnote sociálny systém prechádza do nelineárnej oblasti, kde sa chyby už nesčítavajú, ale sa aj násobia a v extrémnych prípadoch sa umocňujú. Preto v takýchto prípadoch korekcia chýb narobí problémy inde a to z toho dôvodu, že sociálne systémy sú previazané. Nehovoriac o tom, že tá nelinearita sťažuje predikčnú činnosť (spolu so zákonom času – vymení sa pomer obmeny generácie a kultúry), a preto núti riadiace kádre používať obranné stratégie a reagovať na vzniknuté situácie namiesto toho, aby ich vytvárali a hnali dav žiadaným smerom.”

        Páči sa mi

  2. Pripájam sa k tomu, že Sputnik bol len zásterka. Prečo išiel rokovať potom do Maďarska? Pôjde aj do Poľska?
    V Moskve bola asi téme č.1 Ukrajina, deklarovanie presných postojov Ruska, ako zasiahne do hroziaceho konfliktu (myslím doslova presne, čiže ak nezasiahne NATO, my urobíme toto, ak zasiahne NATO na ukrajinskom území, my okamžite urobíme toto, toto… bez meškania, bez odchýlky, bez vyjednávania)
    Maďarsko je s Poľskom asi vybrané za lídra v našom stredoeurópskom priestore. V roku 2018 navýšila maďarská centrálna banka svoje rezervy zlata desaťnásobne, z 3,1 t na 31,5 t a pokračovala ďalej a dnes má 94,5 t zlata.
    https://zlataky.sk/analyzy-clanek?article_id=292
    https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4644927/madarska-centralni-banka-ma-nejvetsi-zlate-rezervy-v-regionu-maji-pomoci-stabilizovat-ekonomiku.html
    Rovnako Poľsko malo dlhodobo 100 ton zlata, potom behom pár mesiacov skočili na 128 t a v roku 2019 navýšili rezervy na 229 ton.
    https://zlataky.sk/analyzy-clanek?article_id=317
    Poľská centrálna banka už vyhlásila, že plánuje kúpiť ďalších 100 ton, čiže bude mať 330 ton zlata.
    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/polsko-zlato-zasoby-centralni-banka-ceska-republika-cnb.A210319_124553_eko-zahranicni_jla
    Poľská CB chce späť 100 ton zlata z Bank of England.
    https://zemavek.sk/narodna-banka-polska-si-vzala-100-ton-zlata-z-londyna-spat-domov/
    Česká republika sa dopracovala z objemu takmer 70 ton, ktoré mala po rozdelení republiky, až na dnešných 9,5 ton vďaka “super” chlapíkovi, špičkovému hospodárovi Tošovskému, ktorý predal 56 ton zlata v rokoch 1997 a 1998, samozrejme to bolo v dobe rekordne nízkych cien zlata.
    https://zlataky.sk/cena-zlata-a-grafy-zlata
    K tomu ešte dostala ČNB neobmedzený mandát na skupovanie ľubovolných cenných papierov od súkromných inštitúcii na trhu. Čiže to tzv. tlačenie peňazí a tým pádom ničenie vlastnej meny. Samozrejme, análytici hovoria pravý opak, že to je dobre, lebo ekonomika s národnou menou potrebuje silnú národnú!!! banku.
    https://www.kurzy.cz/zpravy/585222-centralni-banka-muze-trvale-ulevovat-vlade-od-dluhu-i-v-cr-dnes-totiz-prosla-novela-zakona-o-cnb/
    Ten análny ityk je fakt božský 🙂 Komunisti toto nikdy! nerobili a vraj boli najhorší hospodári… Bankárov a analytikov treba nahnať k lopatám. Nedávno vyhlásil čínsky prezident v rozhovore pre RT, že ak by Čína bola súčasťou Sovietskeho zväzu, ten by sa nikdy nerozpadol a liberáli by dnes boli prospešný na všetkých stavbách Sovietskeho zväzu. (neviem nájsť o tomto zmienku)
    My síce máme 32 ton zlata, ale všetko je v BoE, takže ak sa niečo zomelie, tak ostaneme s holým zadkom.

    Liked by 3 people

  3. Nám je známe, že Matovič sa nestal ministrom financií a de facto je stále premiérom. Kráľovský gambit úspešne zavŕšil, preto jedná ako jedná a koaličníci a libtardi “nechápu”. Svojimi krokmi poukázal na to, že sa na nikoho z ostatných strán spoľahnúť nemôže a že ide o veľmi ožehavé veci, ktoré sa riešia medzi 4 očami je viac ako zrejmé. Tu vonkoncom nejde o nejaký Sputnik V. Jalta II v procese realizácie. K tomu smeruje aj finálne dianie na Ukrajine. Buď sa priradíme k víťaznej mocnosti, alebo nás budú súdiť ako zradcov s rizikom terminácie ako štátu. Dnes nám nik štátnosť negarantuje a ak by niekto mohol, tak je to Kremeľ. Preto tie aktivity nePremiéra IM. Taký slovanský Kissinger, len s podstatne slabším chápaním, ale na úlohu kuriéra postačujúci.

    Liked by 9 people

  4. A ešte jedna myšlienka, čo mi unikla, on ten Igiotov výlet za Macronom tiež nebol z jeho hlavy. Z jeho hlavy bola realizácia myšlienky, ako ho znemožniť s kaderníkom. Tam ukázal na invenčnosť, a aj keď sa mnohí posmievali, myslím si, že Macronovi došlo, že je jeho návšteva poslom kohosi, kto nevraví do vetra.

    Liked by 4 people

  5. Počujte vy bukvice tu poniektoré ! Prestaňte už konečne urážať I. Matoviča,dobre predsa musíte vedieť a vidieť ako na všetkých frontoch – ON
    sám – útočí na liberálnu LATRINU !!! A takisto ON sám zato schytáva až dramatickú vlnu nenávisti,jeho rodina podobne . To je aká obeta ? A čo VY ??? Kedy ste priniesli vlastnú obeť pri boji s libe- latrínou ??? Nič ste nepriniesli,se dosratý, skovaný za monitormi vypisujúc tu bludy a dementné vaše postrehy ,dosratý o svoje osraté pracovné miesta -typu:nech bojujú iný,ja seba ohrozovať nebudem,lebo sa bojíííím….!!! Hamba **( česť výnimkám)**

    Páči sa mi

    • Trochu kľudu by nezaškodilo. Igor dostáva späť len to čo on zasial. Tak isto útočil na ostatných špinil očierňoval tiež mu nezáležalo na rodine dotyčného. Spomeň si na gen. Lučanského. Tak aj týmto tu zakončím.

      Liked by 6 people

    • BAO ,
      myslíš ,že Matelko len zbohatol svojou ” šikovnosťou ” ?
      Teraz je krásne vidno kto za koho kope .
      Napr . ŠUKL , dnes Koliková sa zastala ŠUKL , + vyhlásenia iných ” kádrov ” ,ktoré sú podobné
      vyhláseniu Kolikovej .
      Každý z tejto bandy politikov sa upísal niekomu . Je to boj korporátnych grupírovok .
      Ak sa upísal , musí bojovať .

      Liked by 1 person

    • Matelko teraz svojou činnosťou zobúdza spáčov, tzv. Ťapakových neprebudených – Panboch žehnaj aby ich bolo čo najviac. Nastavuje zrkadlo nám všetkým a poukazuje na naše chyby ktoré sme našou činnosťou a nečinnosťou urobili a umožnili dôjsť do takéhoto stavu.
      Pre nás všetkých narobil Matelko veľmi veľké škody a je jedno či to robil zámerne , nezámerne alebo neuvedomelo. V tejto chvíli nie je žiadnym odvážnym hrdinom , všetko čo teraz robí a tvorí nebude z jeho hlavy, ale to je vlastne jedno . Určite nie je hlúpy. V každom prípade máme veľkú možnosť byť ako tvrdieval svojho času Matelko byť medzi “prvými “, kde sa otvara , alebo bude moznosť začaťia rozširovania tretej cesty “ Русский Мир “ na území nášho štátu (Česká aj Slovenska) , nie krajiny. Najhorším radcom je teraz nesvornosť, hašterivosť, sebectvo( typické vlastnosti nás Slovanov), a v tomto prípade osobne útoky a osočovanie.

      Liked by 2 people

      • “Nejhorším poradcem je nyní šílenství, hashishness, sobectví, typické vlastnosti nás Slovanů a v tomto případě osobní útoky a mravenčení.”
        Dovolil bych si poznamenat, že to nejsou typické vlastnosti nás Slovanů, byly nám za tisíce let podsouvány tak dlouho, až jsme uvěřili a za své je přijali.
        V Čechách je momentáním hitem nenávist k Babišovi, rovněž pečlivě pěstovaná a podsouvaná a v dalších volbách se to může(ale nemusí bude-li více zameteno s US bažinou a vytvořeno jiné informační pole) projevit zvolením Pirátů, STAnu a jiných “spolků”. Pokud by se příštím českým premiérem stal křivák Bartoš sáhneme si možná na dno tak jako před časem vy v SR, ale je tady naděje, že i takové hovado jako Pirát Bartoš bude převzat jiným vedením a dostane nabídku, která se neodmítá, podobně jako Matelko. Navíc je tady stále Zemanovo presidentsví.

        Liked by 3 people

        • @guybrush: “Tá charakteristika Slovanov je opísané z análov anglosaských genetických zločincov nenávidiacich Slovanov” – to je sice mozne, ale v historii je vela prikladov, kedy sme sa postavili brat proti bratovi a vrazdili sme sa navzajom. Dokonca ani v 21 storoci nevieme prekonat rozdiely a najst spolocne temy, ktore by nas posunuli dalej. Staci sa pozriet na dnesnu Ukrajinu. Zijem tu od roku 2012 a srdce mi puka, ked vidim tu nenavist, ktora sa tu siri medzi ludmi proti Rusku a Rusom…

          Liked by 1 person

          • Treba omnoho viac a intenzívnejšie,podrobnejšie študovať dejiny všetkých Slovanov a pochopíte prečo tomu tak je a čo je toho príčinou.Žiaľ v každom národe sa nájdu čierne ovce…ale rozhodne to nepramení z ich podstaty…a práve aj To doklakladajú zatajované Slovanské dejiny ;-)…

            Liked by 1 person

            • @guybrush aky je v tom rozdiel kto ju siri? Problem je to, ze berieme do ruk zbrane a ideme sa zabijat. Opakujem, zijeme v 21 storoci, kedy mame neobmedzeny pristup k informaciam a nemusime sa riadit iba tym co nam pan farar povedia v nedelu v kostole.

              Páči sa mi

  6. Myslím že Matovič sa potreboval zorientovať a aj potreboval tie ppochopil na kým vládne neostal mu nikto a bez neho nebudú ani oni podľa mňa už teraz robí dobre kroky pre Slovensko a liberasti kvicia lebo pochopil kto sabotuje Sputnik captava korcoka a kopa ďalších uvidíme čo bude ďalej ale odhalil amerických a sorosovskych agentov dnes už každý vie kto je kto mal by prestať s tými hlúpostami okolo covidu a bolo by aj jemu aj občanom lepšie a otvárať prevádzky dúfajme že aj keď u neho je to ťažké že ho nadnárodné riadenie nasmeruje na dobrú cestu najmä kvôli štátnosti štátu a občanom

    Páči sa mi

  7. bod 1 IGOR žije na sieťach, je neriadená strela s vyrovnávaním si účtov . Egypt presun múmii-presun riadenia GP na východ.Možno ho popohnala Paulínka a tak nepotreboval svedkov a čas je dôležitý prvok.Poslúžil špeciál a močiar by zavadzal a počul, čo netreba počuť. Sputnik V. je pod pás Baťovej a močiaru. Remiška možno pochopila, veď tiež žije na sieťach a Sulík sa točí ako had a do boja vždy potistne miesto seba niekoho iného, teraz Cigánikovú. A čo nám nepovedal, hlavný dôvod rýchleho konania uvidíme neskôr.Aj Jari Nagy kukal ako puk, čo sa deje a tak prevrátil aj on kabát. 6. Pelé v bielom pulovriku GP , a vlajúca vlajka – kam smeruje Slovensko? Procesy sú rýchlejšie ako riadenie. Pozn. na koniec – nahé ukrajinky 11 pozovalo z balkona na východe, boli zatknuté pozdrav Zelenskému, ukrajina zostane holá, možno aj rozdelená. Ukáže nám čas.

    Liked by 1 person

  8. Mal by som k vám, teda k všetkým diskutujúcim na tomto bloku otázku, čo si myslite , o ľuďoch ktorí predniesli tieto slova vo svojich vytvorených dielach a zápisoch ( sú to naši Slováci- velikáni , ktorí Slovensko milovali) a ktoré teraz uvádzam ako príklad :

    Prečo sa ten slovenský ľud každého tak bojí?
    Doja si ho sťa kravičku a on ticho stojí!
    Ľudia idú ako ovce, kam ich baran vedie,
    a ku stolu chodia vtedy, keď je po obede.
    Vyvolia si za vyslanca, koho im rozkážu,
    a keď majú raz ruky voľné, sami si ich zaviažu.
    Či to tak má byť naveky? Niet Slovákom rady?
    Kto si sám nevie byť pánom, nedočká sa vlády! (J.Z.)

    Trp Jozef Mak. Človek milión si, nuž vydržíš všetko, keďže nie je pravda, že najtvrdší je kameň, najmocnejšia je oceľ, ale pravda je, že najviac vydrží na svete len obyčajný Jozef Mak. (J.C.G.)

    “Hlboko si padol, rod môj, že rozkazy k mukám a k záhube Svojej sám vykonávaš, ktoré by iný odmrštil s nevôľou zvrchovanou. Podhodil si sa nohám šliapateľov Svojich a oni teraz rajtujú s potupou a s výskaním po Tebe. (Ľ.Š.)

    Nesvornosť je stagnácia , svornosť je progres. ( To sú lova od p.Jana Košturiaka z 9 Augusta 2020 v jeho diele s názvom Nesvornosť – kde ja osobne , nie zo všetkým súhlasím čo hlása).
    Do zátvoriek som uviedol začiatočné písmena mien tvorcov týchto citátov.
    Na koniec pridávam slova ktoré som sám vo svojom prvom príspevku použil :
    Nesvornosť – Nesvornost
    Hašterivosť- Hašteřivost
    Sebectbo – Sobectví

    Páči sa mi

    • Veľmi v skratke a jednoducho. Naša hymna ani nie je našou, nás symbol s krížom predstavuje otrokov. Slovo slovan v doslovnom význame znamená otrok.
      Paradoxne sa na tak malom území ako sme my, rodia výnimočný ľudia, mame tu také bohatstvo o ktorom môžu ostatní snívať. Prečo to tak je a prečo sa toto všetko deje u nás…? Mala napovedá je, ze to ma niečo spoločné s našou DNA.

      Páči sa mi

      • Doplnenie: Ako prebudis v jednotlivcovi talent a výnimočnosť? Ako prebudis národ zo spánku? Pozri co sa udialo všetko z rok aj vďaka “pandemii” koľko ľudí sa prebudilo. Ano, niektorí spia, ale to je ich cesta. Jednoducho tým chcem povedať to, že všetko má svoj hlbší dôvod. Krásny deň všetkým 💙

        Páči sa mi

  9. Matovič v Maďarsku dosiahol to, že maďarské laboratórium otestuje pre nás vakcínu Sputnik Testovanie vakcín na území EU môže totiž robiť len certifikované laboratórium. Biomedicínske centrum SAV takéto oprávnenie nemá, čo namietala aj ruská strana a preto chce odstúpiť od zmluvy a požaduje vrátenie vakcíny.
    ŠUKL argumentoval, že žiadne európske laboratórium nechcelo pre nás testovať túto vakcínu. Aj maďarské laboratórium odmietlo vykonať tento test, napriek tomu, že Baťová to žiadala trikrát (jej vlastné vyjadrenie), trikrát ju odmietli. Musela prísť až intervencia z oveľa vyšších miest (zas vyjadrenie Baťovej), aby sa to zmenilo.
    Takže musel prísť minister financí SR (nie predseda vlády, či minister zahraničných vecí SR), ktorý šmahom ruky dosiahol u ministra zahraničných vecí Maďarska dosiahol, že “Maďarsko veľmi srdečne pomôže Slovensku pri otestovaní vakcíny, ktorú si objednali z Ruska” (doslovné vyjadrenie maďarského ministra zahraničných vecí)
    K tomu mééédialnému kvikotu, že Matovič dehonestoval lekárske autority. Oni sa dehonestovali sami, lebo namiesto odbornosti ukázali len slepú poslušnosť voči politickej objednávke zhodiť ruskú vakcínu. Ukázali nevedomosť aj v tak základnej veci, že nepoznajú čo robiť môžu a čo nemôžu. Nepoznajú byrokratický aparát predpisov EU (na testovanie vakcíny treba eu bumažku).
    S tým súvisí aj odkaz pre toho chytrolína, čo kto urobil v boji proti liberálnej LATRINE.
    Stačí len, aby každý ignoroval právne nezáväzné vládne uznesenia vlády Matoviča a právne nezmyselné vyhlášky hlavného hygienika. Čiže, aby si každý začal študovať tie zákony, ktoré bezprostredne zasahujú do jeho života (okrem iných dôležitých vecí)

    Liked by 2 people

    • Doplnenie. Projekt na nárazníkovú zónu medzi západom a Ruskom ide asi naplno, otázna je len jeho varianta. Medzimorie, R-U II., alebo niečo iné? Možno len trojka Slovenská republika, Česká republika, Maďarsko, bez amerického vazala Poľska. Poľsko je nepriateľské voči Rusku aj Bielorusku.

      Liked by 1 person

    • Doplnenie 2.
      Česká mincovňa začala raziť popri minciach Český lev (nie sú to klasické investičné mince, sú podstatne drahšie ako bežné investičné mince, lebo sú razené vo veľmi nízkych nákladoch. Rádovo pár stoviek ročne), začala raziť novinku – investičnú mincu Orol. Zas platí, že mince Orol sú podstatne drahšie ako bežné investičné mince, ale Orol je určená pre Slovensko.
      Tu je popis Českej mincovne :
      – Svetové investičné mince bývajú venované silným národným symbolom a ani Orol, ktorý je prvou razbou svojho druhu určenou na slovenský trh, nie je výnimkou. Hmotnosť striebornej mince Českej mincovne sú dve trójske unce.
      Na príležitosť na sebaurčenie čakali Slováci dlho a trpezlivo – ako dravý vták, ktorý krúži na nebi nad majestátnymi Tatrami a vyhľadáva svoju korisť. Niet divu, že slovenskí básnici a obrodenci 19. storočia brali orla ako spriaznenú dušu a že sám Ľudovít Štúr pomenoval kultúrnu prílohu Slovenských národných novín Orol tatranský. Navzdory neprajným pokusom zvrchovaných vládcov si Slováci uchovali svoju kultúru, jazyk a povahu, až sa im nakoniec podarilo vybojovať si nezávislosť. Symbolom všetkého, čo dosiahli, bol opäť orol, ktorý odpradávna predstavuje silu, víťazstvo, slobodu a vznešenosť, ale aj vzkriesenie a nový život. Dravec, ktorý je predstaviteľom kresťanského nebeského kráľovstva, odkazuje tiež na slovenskú náboženskú tradíciu.
      Reverznej strane investičnej mince dominuje orol skalný, ktorý je pánom Tatier, a v pozadí za ním sa týči veľkolepý horský vrchol Kriváň. Averzná strana je potom posiata ornamentmi čičmianskeho vzoru, ktorý je unikátnym doplnkom slovenskej ľudovej architektúry. Pretože licenciu na vydávanie investičných mincí Českej mincovne poskytuje tichomorský ostrov Niue, nesie averz ešte jeho nevyhnutné atribúty – meno a portrét kráľovnej Alžbety II., nominálnu hodnotu 5 DOLLARS (NZD) a rok emisie 2021. Prepracovaný reliéf je dielom medailéra MgA. Martina Daška. –

      Liked by 1 person

Pridaj komentár