„Decentralizuj, zdieľaj a lokalizuj“

Znie to ako nejaké propagandistické heslo z dôb ČSSR alebo budovania komunizmu po roku 1948. Lenže dôvod, prečo som to napísal má máločo spoločné s rokom 1948 a ČSSR, ale má viac spoločné s tým, čo povedal Frank Herbert, ktorý napísal knižný cyklus Duny a vyslovil myšlienku, že ak ľudstvo ovládne jedna sila, tak jedna vec dokáže zničiť celé ľudstvo. Takže decentralizácia, lokalizácia a zdieľanie zdrojov bude nutnosťou a to tak, že ak to neurobíme, tak zdochneme všetci a nemyslím tým tú náhražky, ktorú plánuje tzv. elita, ale skutočné veci, ktoré sú v prospech každého t.j. začneme hrať hru s nenulovým súčtom.

Prečo to hovorím?

Ide o plány globálneho zákulisia (GP) v hrubých základoch. Totiž, GP plánoval pred tisícročiami vybudovať globálnu otrockú spoločnosť a na to vytvoril živé hovoriace nástroje, ktoré podľa potreby vymieňal a ostril. Jedným z týchto nástrojov sú židia resp. Židia, na ktorých je teraz páchaná očkovacia genocída a môže sa to diať z toho dôvodu, že globalizácia ako taká bola zavŕšená. Ďalšie nástroje, ktorých sa zbavuje sú bankári resp. banky a anglo-americký močiar s centrálou v Londýne. Začnem od konca: močiar nepochopil, že prežil svoju užitočnosť ako vykonávací nástroj pre plány GP a stále ide v šľapajách NWO o ktorom si myslia, že to bude ich vysnívaný raj, lenže GP ich odpisuje tak, že z nich robí užitočných idiotov, ktorí vykonajú za neho špinavú prácu pri pokuse o zavedenie digitálneho koncentráku a následne odídu na smetisko dejín, kým GP si užíva niekde v Číne alebo Iráne, či na Novom Zélande.

Bankový systém sa odpisuje z toho dôvodu, že svet bol skúpený za úžeru a pyramídová hra s dlhmi kolabuje pod vlastnou váhou a buď sa odpíše bankový a tým pádom súčasný finančný systém, alebo biosféra planéty sa skolabuje. Tým pádom je dobré prejsť na kvázi-bezúročný finančný systém islamského bankovníctva v Európe a v Afrike a v Amerike na marxistický pseudo-komunistický systém s nepodmieneným základným príjmom, v ktorom človek je síce otrok, ale sa cíti byť slobodný, lebo sa o nič nemusí starať a ani nič nevlastní t.j. poslúcha na slovo a prenajíma si od elity všetko. Lenže veci nejdú tak, ako plánovali.

Prečo to tvrdím?

Je tu niekoľko dôvodov a všetko sa točí okolo chápania a časovania:

  • objavil sa internet, ktorý umožnil prakticky okamžitú komunikáciu medzi ľuďmi t.j. informačný monopol GP a ich elít bol riadne naštrbený (keby chápali, čo sa deje, tak to nikdy nepovolia a snaha o reguláciu je márna);

  • v roku 1996 boli ukradnuté ruské prezidentské voľby a namiesto marxistu Zjuganova močiar dosadil Jeľcina, ktorý ďalej rozkrádal štát a umožnil to, že prasknutie internetovej bubliny v roku 2001 nezložilo americký resp. západný finančný systém a neumožnilo to vznik marxistického ZSSR (ZSSR 2.0), ktorý by sa tiež rozpadol a prešiel by pod riadenie Číny a čiastočne aj Iránu;

  • dali svetu Bitcoin, ktorý je zbierkou skvelých technológií;

  • Putin prekukol plán a v roku 2014 nešiel priamo proti US$, len začal pripravovať kroky na jeho eventuálny pád;

  • nechal močiar, aby v roku 2015 a 2016 zviditeľnil riadenú migráciu do Európy;

  • nechali pologramotný močiar, aby začal implementovať plány na zavedenie digitálneho koncetráku uprostred covid hystérie, čo má za následok to, že dav nielen nehľadá pomoc u centrálnych autorít (strpčili nám život), ale dav sa zobúdza.

Takže plán, v ktorom by okolo roku 2020 bolo zavedené globálne otroctvo – tu v marxistickom háve, tam v mohamedánskom háve a inde zas v inom háve, stroskotal na viacerých frontoch. Klimatické zmeny, ktoré nastanú, nielen privodia smrť stovkám miliónov ľudí (hladomor, prírodné katastrofy atď) t.j. umožnili by presadiť projekt zlatej miliardy/pol-miliardy vytesaný na kameňoch z Georgie, ale aj rozbijú riadenie GP, lebo nastáva boj o prežitie ľudstva ako celku t.j. geofyzikálne zmeny a pád súčasného finančného systému prinútia ľudstvo hľadať riešenie inde a tým pádom davo-elitárny fašistický koncept GP na Zemi skončí.

Čo sa stane?

Padne US$ a na neho naviazaný finančný systém (spôsob rozoberiem v piatok), a keďže svet je už globalizovaný, tak bude potrebný spôsob ako medzi neštátnymi organizáciami previesť finančné zdroje za služby a tovar prakticky na druhú polovicu planéty a zlato a striebro sú objemné, tak ich rolu prevezme Bitcoin, Litecoin, Ethereum a niekoľko ďalších alternatívnych kryptomien. Ďalšia vec je, že ľudia budú chcieť naďalej obchodovať na burze, lebo je to spôsob, ako zabezpečiť financovanie a suroviny, ale budú chcieť aj zabrániť tým podvodom, ktorých sme svedkami t.j. budú požadovať transparentnosť, a preto veci ako Veritaseum majú budúcnosť.

Zdieľanie a spracovanie informácií bude dôležité kvôli prežitiu a na to bude potrebné využiť širokopásmový internet a nevyužité výpočtové kapacity domácností t.j. zdieľanie týchto zdrojov bude kľúčové s tým, že veľké centralizované riešenia nebudú ani životaschopné a ani rentabilné, a o tom sú presne Theta a Holo či iné podobné kryptomeny spojené so službami.

Lokalizovanie výroby je jediná možnosť ako vyriešiť problém s dodávkami tovarov (vrátane potravín) a služieb. Ide totiž o to, že momentálne kvôli just-in-time rozvrhu sklady sú de facto lodné kontajnery a prívesy kamiónov. Lenže tak, ako príklad zaseknutej lodi v Suezskom kanáli poukázal, stačí jedna blokáda a priemysel padá a situácia sa stane nahnutou. Takže to znamená, že pri geofyzikálnych zmenách nás čakajú výpadky dodávok.

A tu musím spomenúť jeden zaujímavý efekt, k veľkej aktivite a produkcii u prírodných systémov dochádza na okraji rôznych biotopov napr. vlievanie rieky do mora, hranica lesa a pasienkov, na brehu vodných plôch atď. Podobný jav budeme môcť spozorovať aj na okraji rôznych ekonomických systémov, lenže tie ekonomické systémy nebudú primárne ohraničené geografiou, ale tým, že k akej globálnej sieti patria t.j. akú sadu riešení používajú.

S pozdravom

Oracle 911

OT: Thetu čaká teraz prudký nárast ceny, lebo istý americký športovec spustil firmu, ktorá sa zaoberá vytváraním NFT a partnermi tejto firmy sú tie isté firmy, ktoré sú partnermi Theta.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

33 thoughts on “„Decentralizuj, zdieľaj a lokalizuj“

  1. “Lokalizace výroby je jediným způsobem, jak vyřešit problém dodávek zboží (včetně potravin) a služeb.”
    Správně ORI. A v ČR sněmovna právě podruhé zamítla kvóty na české potraviny v obchodních řetězcích. Ti idioti vůbec nechápou co se děje anebo jsou stále dobře placení svými loutkovodiči. Nejspíše obojí.

    Liked by 5 people

    • procesy v Snemovni som síce nesledoval, ale to ťa predsa nemôže nijako prekvapovať – v RVHP bol pred zánikom ostbloku plán vyrobiť z Bulharska kybernetickú veľmoc. Pri všetkej úcte k Bulharom, ale..hádam netreba ďalej pokračovať – šlo o znak cieleného krachu riadenia. (ok, nebolo to úplne celkom tak, ale ako príklad to obstojí). Skleník EU je Španielsko, bodka. Lyžovať sa chodí k Trotlom, atď…. Pjakin to podobne ozvučoval v nedávnom videu. Žiješ na semiperiférii EU s jasne určenou úlohou. Ak sa o niečo podobné usiloval Fico, povedali nám, že je to nelegálne a protieurópske… prestaneš žrať poľské jablká po sankciách? V Poľsku, kde xy % ľudí robí v poľnohospodárstve? Riskuješ nepokoje v Poľsku? Čo keby sa tam potom náhodou dostala k moci banda, priaznivo naklonená Ruským Slovanským bratom? Predstavujem si, že takto dajako to vysvetlia aj najväčším tĺkom, ak by sa niekto chcel priečiť. Takže, “dobrú chuť”!
      Ako vysvetľuje Mišo Chazin – v tomto kreténskom ekonomickom modeli nejestvuje žiadna možnosť suverenity pre menšie štáty…lenže, ako dodáva: tento model sa rúca doslova pred očami – a to je už to, čomu spomenutí idioti nechcú rozumieť..

      Liked by 5 people

      • @marvo
        Všetko pravda až na dve nevyslovené veci:
        EÚ končí v priebehu tej finančnej katastrofy, ktorý sa na nás zrúti a preto bude irelevantná. To je prvá vec.
        Druhá vec je, že celo-planetárne bude problém vypestovať dosť potravy pre každého a EU bude aj tak po smrti.

        Liked by 3 people

  2. Zdravim. Mna zaujima jedna vec, ak ma prist k velkym celoplanetarnym klimatickym katastrofam, bude vobec fungovat satelitne prepojenie a internet? Ak nie, resp. bude velmi poruchove, tak k bitcoinom a inym kryptomenam sa ako dostaneme?
    Eva

    Liked by 3 people

    • @Eva a načo nám budú kryptomeny, keď obyčejný človek nevie s nimi zaobchádzať, ani ich získať, ani oceniť ich hodnotu v porovnaní s bežnými výrobkami – potraviny, priemyselný tovar,… – ako kupovať a ako predávať v bežnom živote?

      Páči sa mi

      • @bielovodie
        Na takúto demagógiu odpoviem podobnou mincou:
        Načo nám bude účet banke keď buď k tým peniazom nemáme prístup alebo ak už máme prístup sú de facto bezcenné?
        Kto a ako bude robiť medzinárodný obchod a vybavovať dovoz tovaru zo zahraničia alebo si myslíš, že domáca výroba prakticky všetkého nabehne prakticky okamžite? Ty si myslíš, že € vymeníme prakticky okamžite na rubeľ?

        Liked by 2 people

        • @oracle, asi si ma nepochopil, ja som reagoval na Evu, kde položila podmienku: veľkých globálnych celosvetových klimatických zmien. Veľké klimatické zmeny môžu mať za dôsledok výpadok internetu, elktriny a vôbec zdrojov energii ktoré sú zabezpečované súčasnou distribučnou sieťou. V danom prípade jednoduchí preživší ľudia budú zo začiatku – z titulu zvyku – akceptovať existujúce peniaze. Samozrejme, jedná sa o hotovosť doma. Ako bude ďalej ja neviem predpovedať.

          Liked by 2 people

        • …ale no tááák.Obaja skľudnite hormóny.Ja chápem/uvedomujem si že ste na svojom a…Toto je však špatný príklad.A nie ten ktorý sa od nás očakáva že áno.Už sa o tom tu písalo že toto nieje soc.sieť a tu takto komunikovať sa nepripúšťa.Skalní prispievatelia,komentátori aj čitatelia toto nastavené pravidlo akceptovali a myslím si že aj uvítali.Komu to nevyhovuje alebo nedokáže inak komunikovať má možnosť opustiť stránku alebo má smolu-zamedzí sa mu sem prístup.Buďme príkladom,dodržujme pravidlá keď chceme aby ich dodržiavali aj iný.Príjemný zvyšok dňa 😉

          Liked by 3 people

            • Súhlasím,

              niekedy je proste treba tím čo rozumejú len polopatisticky, vysvetliť veci polopatisticky. A tí ostatní ktorí pochopili samo-likvidačné reči Karela Jerabeka nepotrebovali oraclov komentár.

              Páči sa mi

              • No.Ja si ale s vami oboma dovolím nesúhlasiť.Učia nás o tom že každý človek má pracovať na sebe aby sa mohol stať Človekom a to platí aj o komunikácii.Vyrieknuté/napísané slová sa už nedajú zobrať späť.Ospravedlnenie je len slabá náplasť.Myslím si že najlepším učiteľom je osobný príklad.Keď sa rétorikou v odpovedi znížim na tú IV.cenovú bez vysvetlenia,aký môžeme potom dať príklad?Zamyslime sa trochu nad tým prosím….Nemajme obavy že náš spôsob komunikácie nepochopia.Určite pochopia keď sa im to vysvetlí a keď predsa len nie,tak tu na tejto stránke nemá čo hľadať lebo nieje ochotný sa zmeniť k lepšiemu.Na záver teda ešte raz:buďme príkladom a dodržujme nastavené pravidlá…

                Liked by 1 person

              • Inak chlapci z jednej strany vás aj chápem a nemyslite si že som nejaká útlocitná.Keď ma vytočia do biela,po skľudnení sa hanbím za seba a spytujem svedomie.Tak mám čo aj ja čo naprávať na sebe 😉

                Liked by 2 people

  3. Spätné upozornenie: Aktuální ekonomická situace – Badatelé z podstaty

  4. Ahoj Ori,

    položím ti skôr takú otázku na zamyslenie. Ktorá kryptomena je celou komunitou krypta doslova nenavidena zato že spolupracuje s bankami? Nepotrebuje žiadnu verifikáciu, je veľmi rýchla a v porovnani s BTC, ETH či LTC sú jej poplatky mizive… Banky a ti v ich pozadí nikde nezmiznu, digitálny dolár a euro sú len otázkou času. Nahradenie SWIFTu novým nástrojom tiež… možno by bolo dobre aj tam smerovať pozornosť…

    Páči sa mi

  5. Narazil som na špecifický problém. Monero je taká anonymná kryptomena, že sa mi nedá poslať do mojej penaženky(napr. z Kriptomat.io). Kontaktoval som ich a vraj sa to nebude dať nikdy. Takže anonymita je zaručená.

    Páči sa mi

  6. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 117 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  7. Spätné upozornenie: Prečo som fanúšikom krypta, striebra a zlata | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár