Ficova reakcia na Sputnik V a z časti odpoveď pre Jox13 čo Matovič odovzdal v Maďarsku, chýba však odpoveď čo za to dostal…

Na včerajšej TB strany Smer – SD R.Fico veľmi dobre opísal, čo Matovič spáchal na svojej dobrodružnej ceste z Moskvy do Maďarska, preto ten môj +1 bod pre Matela beriem späť. Chýba však časť odpovede, čo za to dostal. Prešla už nejaká doba, tak sa vyjadrite vy zdatnejší analytici, samozrejme aj ostatní, alebo si na odpoveď počkáme až nastane čas ako písal Popolvár?

Referendum sa chýli ku koncu a bude veľmi dôležité čo urobí rezidentka z Pionierskeho paláca. Ten prvý krok bude podanie na ÚS, lebo Zuza je taká herečka, že svoje ovce určite uchlácholí svojimi dojemnými slovami, ktoré síce Kisku neprekonajú, no ona použije ten povestný ženský princíp…. a presvedčí dav, že je to správne, čo tam po nejakých 400 tisíc ľudoch, kto by dnes veril “ficovoličom”, treba to preskúmať do posledného písmenka.

Ako sa vždy píše, že jeseň bude horúca, verme, že len politicky a nie len vojenskopoliticky, lebo náš nový HegeroMatel sa rozhodol, že nám sem nasáčkuje cudzie vojská, lebo treba cvičiť Ako sa píše v článku:

https://www.infovojna.sk/article/hegerova-vlada-schvalila-pritomnost-cudzich-vojsk-na-uzemi-slovenska-aj-vyslanie-slovenskych-vojakov-mimo-nase-uzemie

“celkovo v 8 cvičeniach, z toho v 2 cvičeniach na území Slovenskej republiky a v 6cvičeniach mimo územia Slovenskej republiky. K aktualizácii dochádza aj pri niektorých cvičeniach(v počte 14), ktoré boli z dôvodu epidemiologických opatrení pri COVID-19 odložené na neskoršie obdobie, alebo v danom období neboli z rovnakého dôvodu vykonané.”

Na oplátku naši vojaci pocestujú tuhľa na Ukrajinu, keby náhodou zlý Putin chcel brániť svoju vlasť.

53 thoughts on “Ficova reakcia na Sputnik V a z časti odpoveď pre Jox13 čo Matovič odovzdal v Maďarsku, chýba však odpoveď čo za to dostal…

  1. Čo za to dostal? Ministra financií,ktorý sa správa ako premiér, aby ďalej rozkladal štátnosť. To je jeho úloha. Je to len môj názor. GP si ho podržal vo vláde. Matovič keby začal rozprávať, tak idú do basy Lipšic, pátrali by po Nicholsonovi, Haščák, vyšetrovateľ Kuciakiády. Matovič podľa mňa presne vie ako to bolo s vraždou Kuciaka. Možno v nej mal aj on prsty. Určite vedel o všetkom od samého začiatku. Otázka čo vyklopí Pčolinský, ale nevyklopí nič, lebo aj on by dostal min. 20 rokov. To je tiež jeden, ktorý podľa mňa vie ako to bolo. Takto sa držia jeden druhého za vajcia. A uvedomujú si, že keď zaspieva jeden, tak sú v prdeli všetci. A MAtovič ak nemá prsty vo vražde Lučanského, tak isto vie ako to bolo. K Sputniku. Pjakin spomínal, že sa chystá diskretitácia. V ktorých krajinách v Európe bol v tom čase Sputnik, kedy bol privezený k nám? Myslím, že ani v jednej. Kto vládne na Slovensku? Amrické veľvyslanectvo. Kde je najviac pindosov na hlavu obyvateľstva? Na Slovensku.

    Liked by 4 people

  2. Aktualizácia súhlasu pobytu cudzích vojsk v preklade znamená predĺženie súhlasu. Bolo by dobré dohľadať, kto dal prvotný súhlas a či nesúvisí s našim členstvom v NATO.

    S takýmito vecami by som operoval opatrne, aby sme sa nestrelili do nohy a nevyzerali ako rovnakí propagandisti, ako tuto Klus s Naďom a Korčokom.

    Liked by 3 people

    • No s ohľadom na to, že sa tu vyskytovali vojaci ktorí boli pozvaní na pomoc pri testovaní a teraz pri cvičeniach, nič nemeni fakt, čo sa deje na UA. Mozno sa mylim, ale NS stále trva a corona tiež….v članku sa píse, že pre covid situaciu to bolo odložene…. nevsimla som si, že covid skončil a ani Nudzový stav. Ak boli cvicenia plánované skôr a neuskutočnili sa, prečo práve teraz aj napriek situácii a situacii na UA.

      Liked by 1 person

    • v tom článku na infovojne je aj odkaz na predmetný oficiálny materiál schvaľovaný vládou. Sú to skutočne len cvičenia: 2 na území Slovenska, ostatné na území Poľska a Maďarska, kam vysielame len pár desiatok vojakov, ma. tuším nejakých 150 a pár kusov techniky.
      Z tých dvoch na Slovensku je väčšie to prvé, kde celkový počet cudzích vojakov, ktorí sa ho majú zúčastniť je dokopy nejakých 800. Pravdepodobne ide o vševojskové cvičenie celej slovenskej armády, pretože sa počíta s cca 350 kusmi bojovej techniky. To druhé je len nejaké štábne cvičenie.
      Nerobil by som si z toho ťažkú hlavu, ba to veľké cvičenie na Slovensku aj privítal: jeho výsledok ukáže, že my vlastne ani poriadnu armádu nemáme, a konečne s tým treba niečo robiť – dobrý podkladový materiál pre budúcu vládu. A ohľadom zatiahnutia Slovenska do hroziaceho rusko-ukrajinského konfliktu?
      Fico to ozvučuje predovšetkým na získanie podpory pre referendum, až na pár bláznov, tu nikto skutočne nechce bojovať a obyvateľstvo sa vojny bojí, takže týmto aj ho vybičuje na zvyšných desať dní k podpisovaniu petície za referendum…, a aj kvôli vyslaniu jasného signálu do Moskvy za seba a stranu SMER – proste zvyšuje si šancu pre nové voľby jak podporou zo zahraničia, tak aj domácej scény.
      Ja by som si skôr robil starosti z prípadného zaplavenia Slovenska banderovcami, keď budú utekať z Ukrajiny…

      Liked by 9 people

      • Tak suhlasím, som rada, že ste napísali vysvetlenie, aspoň takí neinformovaní sa v tom lepsie vyznajú, čo sa vlastne deje a nebudú konspirovať ako ja…. 🙂
        Radsej by som bola keby ste sa vyjadrili k úvodu o ceste Matela do Maďarska. Tiež pichopím ked budete mlčať, ako si pisal, že nie je čas na ozvucenie….

        Páči sa mi

      • Súhasím. A naši vojaci chodia za hranice už dávno, na čo samozrejme musia mať povolenie. Takže to povolenie sa len predlžuje a bolo ustanovené dávno, nie teraz, ako sa to sugestívne snaží podať DavDva. Toto isté mi vadí aj u Blahu, to jeho fňukanie a teatrálnosť. Síce čiastočne mobilizuje voličov, ale už sa podľa mňa stáva príťažou.

        Liked by 1 person

        • Raz som zachytil, ze v suvislosti s (este stale) prevadzkou Migov sa na Slovensku zdrziava aj par ruskych vojakov – je to taky standardny mechanizmus, nie ze by sa u nas nemal o tu techniku kto starat. Na ich pobyt sa schvaluje povolenie. Predpokladam teda ze v tomto pripade ide o nieco podobne, ved nam tu lietaju blackhawky a kupujeme f16. Ale samozrejme diabol tkvie v detaile…

          Páči sa mi

        • Áno chodia dávno a my to vieme, ale treba sa na to pozrieť očami davu, kt. má pamäť cca 14 dní a tým to treba vtĺkať do hláv často a myslím, že aj preto sa niektoré informácie často opakujú, to isté aj Fico na tlačovkách robí. Teda cieľová skupina sú títo ľudia podľa mňa.

          Páči sa mi

          • Tak tak, to čo pre mnohých z nás je otravné opakovanie známych informácií, znamená v tom čase nová alebo znovuobjavená informácia pre mnohých napojených do matrixu. Zo strany Blahu aj Fica ide o mravčiu prácu s obrovskou mierou trpezlivosti. Ja by som, napríklad, na tlačových debatách SMERu tých hlúpych novinárov asi utĺkol, obdivujem rozvahu Roberta Fica, keď musí jednať s dospelými ako so 4. ročnými deťmi. Dnes toto inak ukázal aj Matovič na 90. minútovej tlačovke, kde mu prestitúti opakovali dokola dve otázky o zmluve na SputnikV a návšteve Ruska.

            Liked by 2 people

  3. Pre Joxa tu odpoved nie je. je to pana Fica nazor. Ja mám z odkrytých zdrojov sformovany nazor iný, ako pán Fico.
    Dam otazku, odkedy su tu americania? Kto rokoval o zakladni Sliač už pred 29.2 2020?

    Ďalsia otazka do pléna. Páne Pjakin hovoril o astra zeneca “neziaducich ucinkoch” 9% pripadov. Pfizer 25%. Vyjadril sa, ze kazdy stcrtý je trup, mŕtvola…
    Ako to, že tento zdroj analytiky nebol este stiahnutý z youtube a ako to, že wu nepredlžuje Britskošvedskemu konzorciu zmluvy? ked ma menej podla Pjakina “neziaducich ucinkov”?
    Ako to, že tak strašne štekaju, ze Sputnik V bol dodany iny, ako bol dany do studií?
    nienjento o tom, že tato “vqkcina” nemeni DNA ci RNA, ako tie ostatné?
    A ako to, že ju objednavajú uz aj v európe, len my stale hladame, preco nam nepomreli morcatá, aj ked po podobnych sledovaniach pfizerom a astrou po znova”infikovsni” korona virusmi (zamerne nepisem sars cov 2), pokapali vsetky na cytokinovu burku?

    @zuzkaba dava to viac otazok na pane Ficove odpovede? A uzatvara to trocha mozaiku do iného uhla pohľadu?
    @popolvar67 nieco na doplnenie?

    Páči sa mi

    • odpoved nemam ziadnu
      ale zadanie Matovica (ak nejake je) a jeho realizacia (chcena/nechcena) odkryva realitu v SR.
      Nezacala ani Matovicom, ani Ficom ani Meciarom. Zacala niekde po 68´ a dnes vidime realitu.
      Drviva vacsina poukazuje na zly system, zakony, ustavu ap. ale problem je v ludoch.
      Nezacneme menit sami seba nezmenime nic

      Liked by 6 people

    • Tu je članok z júla 2020 píšu
      Rekonštrukciu rolovacích dráh a budovanie nových dráh, a tiež rekonštrukciu leteckej základne bude realizovať na kľúč agentúra NATO Support and Procurement Agency.
      https://www.noviny.sk/542510-vlada-ministri-dnes-rozhodnu-o-dalsom-postupe-pri-rekonstrukcii-letiska-sliac
      Este skôr v 2015 Glvác rokoval so Švedmi o prenajme stihačiek
      https://www.teraz.sk/vsetko-o-deklaracii/mosr-rokovania-svedsko-stihacky-siaf/153074-clanok.html
      Este som našla toto z 2016 ale neviem či to suvisi
      https://www.sliac.sk/oznamy/vyjadrenie-mesta-sliac-k-navrhu-trasovania-rychlostnej-cesty-r2.html?print_demand=1
      Večer si to prestudujem

      Páči sa mi

      • Z wiki
        Letisko Sliač
        Letisko Sliač (v minulosti Letisko Tri Duby; IATA: SLD, ICAO: LZSL) je medzinárodné letisko so zmiešanou vojenskou a civilnou prevádzkou. Nachádza sa pri meste Sliač na strednom Slovensku, neďaleko miest Banská Bystrica a Zvolen. Po dvojročnej rekonštrukcii sa na letisko koncom septembra 2010 vrátilo Taktické krídlo generálmajora Otta Smika Sliač.[4] V roku 2011 letisko vybavilo viac než 12 000 letov, z toho 5 300 civilných.[5] V júli 2012 bol otvorený nový terminál.[6][7] Súčasťou otvorenia terminálu bola aj prezentácia nového loga letiska.[8]

        https://sk.wikipedia.org/wiki/Letisko_Slia%C4%8D
        je tam toho oveľa viac,tak čítajte

        Admin: Skrátené na Zuzkynu žiadosť

        Páči sa mi

    • Jox13. Sputnik V mení DNA ale nie na zvieraciu ale naopak na prebudenie psychyckých zombie-biorobotov na človeka.Je to génová manipulácia ale opačná ako bolo v pláne!

      Páči sa mi

      • Pamatam si jeden diel pre mnohymi rokmi v Akty X, kedy Malder zistil, ze ockovacie latky, poskodzuju DNA. Nasiel sklad, obrovsky sklad v ktorom bol zaznam kazdeho cloveka v USA. Bolo tam o nom vsetko. Neskor zistil, ze s ludskou DNA sa manipuluje a obchoduje vo “vyssich” radoch. Vysetrovanie ho zaviedlo az k samotnemu fenomenu UFO a ze vlady po celom svete su do toho zapojene.
        Nebudem to pre iste dovody tu rozoberat detailne, ale reziser tohto serialu mal velmi vysoke a dobre kontakty. Mnoho informatorov to potvrdilo. Je mnoho dalsich XY serialov a filmov, ktore maju skryte pozadie za tym, co sa deje dnes vo svete. Nic sa nikdy nedeje nahodou. Valsodar ak si myslis, ze Sputnik nieco ma zachranit, alebo je to dobra vakcina, ok, ja mam skor iny pohlad a moja intuicia mi ine sepka. Mam pocit, ze je to opat hra na ludi a na city. Teraz som sledoval troska tlacovku Matelka. Rozpoznam rec tela velmi dobre. Nieco tu nehra. Pred mesiacom sa este kazdy v europe osocoval so Sputnikom, ze nikdy a dnes ju zrazu kazdy chce. Presne ako som cital pre mnohymi, mnohymi rokmi, ze pride doba, kedy sa kazdy bude musiet spoliehat na seba. Pretoze pride triedenie. Uprimne, verim v dobro, verim, ze toto ma zmysel, ale tak sa zda, ze si musime tym prejst. Aby mohlo byt lepsie, musi byt horsie. Ludia sa vytesuju, ze konecne sa otvaraju obchody, im to staci. A zas pride nieco, vravi sa o konci leta a jesena a zas budu mimo svojho pohodlia. Ale tu uz nikto nikoho zachranovat nebude.

        Liked by 3 people

        • Marek, asi si ma nie celkom pochopil?Nie som zástancom vakcinácie, pretože je to z podstaty nezmysel na vírus, ktorý je neustálou mutáciou, nie je možné vyrobiť vakcínu! Takže z toho vyplýva, že to má iný účel.
          Takže sa pozrime na západné vakcíny, kde sú použité opičie adenovírusi a s pomocou RNA menia DNA. Na akú asi myslíš, že ju chcú zmeniť, keď je v nej použitý zvierací genetický materiál?
          Takže hrá sa tu o tú 80% väčšinu psychických zombifikovaných biorobotov aby sa už nedokázali zobudiť z tej hypnózy a stali sa geneticky modifikovanými zombi-biorobotmi.
          Naopak ,keď sa pozrieme na ruský sputnik V je tam použitý ľudský genetický materiál meniaci DNA, takže je tu možný predpoklad tejto varianty zmeniť psychických zombie-biorobotov na človekov!?
          Podľa rôznych insajderov je ľudská DNA manipulovaná už tisícky rokov, záleží len na nich či v prospech alebo neprospech ľudí a Slovanská DNA má vraj samoopravné schopnosti!

          Liked by 2 people

  4. čo to znamená v podstate Fico opísal rovnako ako ja (tuším som bol skôr a to tej konšpiračnej teórii, že Oracle je Fico to rozhodne nepomáha :D)

    podľa mňa mal Matelko noty, že musí zostať vo vláde za každú cenu aby tieto manévre mohol robiť, či za to niečo dostal čo ja viem, aj staré dobré vydieranie stále funguje aj v 21. storočí, rozhodne je zaujímavé, že takéto ťahy sa robia zrovna na našom území (asi preto lebo prieskumy Globsecu o názore Slovákov na Rusko sú dlhodobo také aké sú a akosi sa nedarí to zlomiť)

    Danko navrhuje stretnutie Putin-Biden v Bratislave a niekde som čítal, že ide ako člen delegácie českej vlády vyjednávať o Sputniku pre ČR…tiež nebude náhoda, že po tomto Matelkovom cirkuse Fico ohlásil koniec zberu podpisov pod referendum keď sú na počte tuším 430 tisíc, pár tisíc ešte vyzbierajú na cca 450 tisíc a pôvodne chceli 500 tisíc ale niečo to popohnalo

    horúco vojensky podľa mňa nebude, Rusi sa už veľakrát vyjadrili, že pri akejkoľvek provokácii odpália celý svet takže nejaké presuny vojsk ma nevzrušujú

    Páči sa mi

    • k tym zozbieranym podpisom… tych 430-450 tis.podpisov ma u seba len samotny Smer, k tomu ma cca 200 tis. Hlas a cca 100 tis. ma mat SNS … neviem, ci KOZ zbierali zvlast, ale celkove to vyzera mozno vyse 800 tis.podpisov

      Liked by 2 people

          • je ich dokopy cca 430 tisíc teraz…Fico síce povedal, že len v PSK ich vyzbierali 30 tisíc a mame si dať x8 za zvyšné kraje, no Ficovi v tomto neverím…ak štruktúry SMERu vyzbierali 100 tisíc tak to bude možno aj veľa…ja ani nepoznám nikoho komu by prišiel ten hárok poštou čo mali rozposlať niekoľko sto tisíc domácnostiam (dajte vedieť či niekoho takého poznáte), z môjho pohľadu je to len Ficovo PR a vezie sa na vlne hejtu voči súčasnej fašistickej vláde (že tu on zaviedol povinné očkovanie novorodencov hliníkovými vakcínami pod hrozbou sankcie atď a teraz drísta ako on nie je fanúšik očkovania…nechce sa mi už opakovať)

            SMER si vykazuje cca 10 tisíc členov, má veľa poslancov, starostov…ak by len po rodine každý vyzbieral 10 podpisov (ani 35 by po vidieku nemal byť problém, ja som len po najbližšej rodine pozbieral 8 podpisov a to som len obyčajný človek) tak by som to považoval za bezproblémovú a samozrejmú záležitosť, k tomu poberá od štátu milióny na chod strany za voľby

            v každom prípade určite chceli zbierať dlhšie ale očividne to stráca dynamiku a možno aj kvôli posledným udalostiam zaraďujú vyššiu rýchlosť

            Páči sa mi

            • nám prišli hárky na podpis 2x do schránky, okolie viem, že odnášali hárky priamo do pobočky. Verím, že spolupracujú regionálne aj s Hlasom. U nás to vidím u našich regionálnych poslancoch A dalo sa to vidieť aj pri hlasovaní prokurátora z NR SR, ako k sebe chodili poslanci z oboch táborov a dohadovali sa.

              Páči sa mi

  5. Tak Oracle musim ti dat opat za pravdu s predikciou stupnovaneho utoku Igora na Zuzanu.
    Dalsie utoky, ako si pisal, sa stupnuju od Roberta…
    Teraz cakat na odpoveď ake ma Ico zadanie a od kedy…

    Páči sa mi

    • Predviedol nIelen útok na Zuzku-smetiarku, ale zviditeľnil aj ďalších členov bažiny – min. zahraničia (Korčok), Pelegriniho suitu, atď. Tiež sa mu podarilo ukázať nebotyčnú neschopnosť slniečkárskej novinárskej bandy ktorá – keďže dostala zadanie – dookola opakovala rovnaké otázky. Nedokázali operatívne reagovať na odpovede Matelka a dokola si nabiehali na vlastné hrable.
      Táto tlačovka je (a neverím, že to píšem) priam učebnicovým príkladom ako sa to má robiť – prísť maximálne pripravený (napr. dopredu vyžiadané e-maily od Baťovej), držať si líniu/stratégiu (čomu napomohla i tuposť pseudonovinárov) a používať zbrane nepriateľa (ak máme zverejniť zmluvu na Sputnik-V, potom aj na ostatné vakcíny)

      Liked by 1 person

      • tiež si to vychutnávam…a to by sa našla aj munícia na profesionálne zlyhania Baťovej…najlepšia otázka bola od novinára: “Prečo to vôbec posudzujeme a neschváli to rovno MZ SR?” a odpoveď krásna v zmysle “Lebo vy o tom píšete, tlačíte verejnú mienku aby sme to otestovali tak nech sa páči…”

        Páči sa mi

          • 6% je znárodnenie – to znamená, že majiteľ nehnuteľnosti musí za ňu každých 16,5 roka zaplatiť štátu jej trhovú hodnotu. V situácii, keď väčšina platí hypotéku za tú istú nehnuteľnosť 30 rokov, tak sa to inak ani nedá nazvať. Splátka dane by bola dvojnásobkom splátky hypotéky!

            Ono sa inak hovorilo o 1,6%, čo ale je v podstate to isté, len to nie je každých 16,5 roka, ale každých 60 (za predpokladu, že trhová cena príliš nestúpne). Takže k splátke hypotéky prihodiť ďalších 50% na daň.

            Obe sadzby znamenajú, že majiteľ nehnuteľnosti už nie je jej majiteľom, ale iba prenajímateľom od štátu. To aj čínsky systém (kde sa nehnuteľnosti nepredávajú, ale prenajímajú na 99 rokov) viac rešpektuje ľudí…

            Liked by 1 person

            • všeobecne akákoľvek daň z niečoho, čo vlastním je prenájom, štát ma obmedzuje ako môžem nakladať s vlastným majetkom a v niektorých prípadoch zaň aj platím – de fakto so zbraňou pri hlave (nezaplatíš = prídu si po teba a ideš sedieť) – týka sa to minimálne motorových vozidiel u podnikateľov a všetkých nehnuteľností (nech je tam akákoľvek sadzba dane, princíp platí), platiť inej osobe za niečo čo užívam v obmedzenom rozsahu presne opisuje prenájom a nie vlastníctvo

              samozrejme ide o opakované zdaňovanie niečoho, čo už zdanené bolo pri kúpe

              6% trhovej hodnoty je totálny blud, aj 1,6% je totálny blud alternatívnej scény lebo tomu proste nerozumie…v priemere to bude zhruba 4x viac ako dnes, malo by to byť vykompenzované nižším daňovo-odvodovým zaťažením práce ale pochybujem, že to urobia správne

              dá sa s tým ale čarovať keďže to bude obyčajným zákonom, môžu tam kľudne dať +100% sadzbu za každú nehnuteľnosť, v ktorej nikto nemá trvalý pobyt alebo 25m2 na osobu v domácnosti bude mať nižšiu/nulovú sadzbu dane atď, keď sa chce tak sa dá…

              Páči sa mi

            • ano, mas recht, 1.6% to ma byt
              6% sa plati na sude
              Znarodnovat by sa malo tam kde sa zacalo s privatizaciou, Slovnaft, VSZ, SE, a vela inych podnikov, ktore sa budovali v prevej CSR, pocas SS a pocas “zlych” komunistov/socialistov.
              Mne sadzy 1.6% pride ako prerozdelenie od chudobnych k bohatym, od dôchodcov k zbohatlikom, take davo-elitarske.

              Liked by 1 person

      • ja už od jesene hovorím, že I.Matovičovi budeme ešte sochy a pamätné busty stavať. A ak zavedie aj to pripravované zvýšené zdanenie nehnuteľností, tak to bude predovšetkým progresívnou daňou, zameranou na luxusné nehnuteľnosti a podnikateľské nehnuteľnosti vrátane obytných, určených na prenájom. Bežných nehnuteľností na bývanie sa zvýšenie týkať nebude a bežnosť sa bude pravdepodobne posudzovať podľa maďarského modelu podpory demografie.
        Myslím si, že takýchto prekvapujúco duchaplných tlačoviek bude podstatne viac. No je to I.Matovič, takže nevylučujem ani jeho šaškovanie – on si to proste vychutnáva.

        Páči sa mi

        • No len aby ta zvysena sadzba dane za “luxusne” nehnutelnosti nebola nieco podobne ako “milionarska” dan z prijmu. To sa potom zo dna na den dozvieme ze Petrzalka so svojimi panelakmi je najvacsim luxusnym sidliskom siroko-daleko. A aby to nebolo tak, ze sice zavedu nove dane, ale aspon ako kompenzaciu neznizia aktualne danovo-odvodove zatazenie.

          Liked by 1 person

        • Obytné podnikateľské nehnuteľnosti určené na prenájom sú bežné nehnuteľnosti určené na prenájom. Už teraz ich štát výrazne znevýhodňuje, pretože príjem z prenájmu treba zdaniť, ale výdavky na túto nehnuteľnosť nie sú daňovo uznaný náklad (v bežnej reči: prenajímateľ musí zaplatiť najprv daň z peňazí, čo mu zaplatí nájomník, a až potom zo zdanených peňazí platiť akékoľvek opravy alebo rekonštrukcie – štát sa na ne pozerá ako súkromnú spotrebu prenajímateľa. Pri bežnej podnikateľskej činnosti je to naopak).

          Ono to v každom prípade nakoniec aj tak zaplatí nájomník, žiadny prenajímateľ nikomu sponzorovať bývanie nebude. To len na margo toho, prečo je bývanie drahé a prečo takého kroky spôsobia, že bde ešte drahšie.

          Páči sa mi

          • to je síce pravda ale je jeden z tých menej významných faktorov, je to proste ponuka a dopyt, ktorý je ťahaný ľuďmi vo veku 25-40 a ponuka sa hýbe veľmi pomaly, nám tu stále chýba niekoľko sto tisíc bytov aby sme sa vôbec dostali na priemer EÚ

            vychádza nám aj o štvrtinu menej izieb na obyvateľa, počet ľudí v domácnosti máme najvyšší v EÚ (2.9 vs priemer 2.3)…to je znakom chudoby…všetci mladí musia buď stavať alebo kúpiť na úver, poznám aj takých čo čakajú kým ich rodičia zomrú a stále bývajú s nimi

            my tuším nepovažujeme ani právo na bývanie za základné ľudské právo, nejaký dohovor k tomu bol, Dzurinda tam tieto časti vyškrtal, Fico to potom mohol doplniť ale vykašľal sa na to, presne si to už nepamätám…proste celé zle

            Páči sa mi

            • Ono je to komplikovanejšie, na Slovensku máme relatívne najviac vlastníkov nehnuteľností, vo zvyšku EU sa oveľa viac býva v prenajatom. V UK (áno, to už nie je EU) je vlastná nehnuteľnosť pre generáciu milleniálov nedosiahnuteľná vec, ani hypotéka nepomôže. Sú to ľudia odsúdení na večný podnájom. No a Berlín zase ukazuje, akú paseku vedia urobiť umelé zásahy politikov bez toho, aby porozumeli a riešili skutočné príčiny.

              My na tom nie sme až tak zle, ale zase také riešenie ako bolo v 70-tych rokoch tento režim nebude schopný realizovať a pre súkromný sektor by bolo také niečo príliš dlhodobé a neziskové.

              Páči sa mi

Pridaj komentár