Klasika a niečo k ekonomike a financiám

Klasika: Otázky do rubriky “Otázky a Odpovede” môžete položiť do stredy 22:00 t.j. 14.7.2021-na deň potrpím, na hodiny až tak nie. Označte otázku slovom otázka a prosím minimalizujte diskusiu pod otázkami, aby sa nestalo to, čo minule.

K ekonomike:

  • Je tu silný inflačný tlak, lebo politici riešia zlé hospodárenie tlačením obeživa.
  • Je tu silný hyperinflačný tlak lebo bankári a politici snažia sanovať systém masívnym vytváraním dlhu t.j. masívnym tlačením obeživa, našťastie to nefunguje.
  • Bude tu silný deflačný tlak, lebo podniky budú krachovať tak kvôli dlhu, ako aj kvôli tomu, že sa vymrie cca 1/2-1/3 obyvateľstva.

Inými slovami dôjde na moje slová tak o ekonomike, ako aj o sociálnych zmenách.

40 thoughts on “Klasika a niečo k ekonomike a financiám

  1. Otazka:.
    V predoslom clanku si napisal ze neveris cislam zaockovanosti na svk. Chcem sa opytat na dovod preco im neveris. A dalsia otazka ked manipuluju cislami aky dovod by mali menit cisla, co tym sleduju?

    Liked by 1 person

    • 1.) Sadkaj si najprv…
      Neexistujúcou “vakcínou” a neexistujúcim “očkovaním” udržujú neexistujúcu “pandémiu” a pokúšajú sa docieliť aby sa spoločnosť rozdelila. Darí sa im už aby ľudia dodržiavali neexistujúce zákony dokonca ľudia sami na druhých dozerajú a vyžadujú aby ich tiež dodržiavali. Rozum sa mi zastavuje…
      2.) ONI nesledujú nič. Iba plnia niekoho pokyny…
      3.) Celkovo sa chystá v podstae otrokársky systém. Ten tu už síce je ale podľa nich je tu zbytočne veľa ľudí na planéte a zdroje sú už tenulinkè…
      👍

      Liked by 3 people

  2. otázka:
    V USA bola proti ľuďom úspešne viac rokov používaná sociálna technológia pod značkou Q-anon (netreba nič robiť, víťazstvo je naše, Trump a armáda to vyriešili), ktorej finálna fáza bola 6. januára v Kapitole. Včera na infovojne vraveli, že v októbri už u nás očkovanie nebude. Tvoje predikcie sú tiež čiastočne v tomto duchu. Zdá sa mi, že hranica medzi pozitívnym programovaním a “technológiou Q-anon” je tenká. Akú mieru rizík vidíš v tejto veci?

    Liked by 6 people

  3. Otázka:
    Na pondelok hlásia silnú magnetickú búrku a upozorňujú na možný výpadok signálu. Myslíš, že to bude mať na svedomí slnečná erupcia, alebo výpadok signálu z iného dôvodu, na čo sa upozorňuje už niekoľko týždňov?
    https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/priroda/slunecni-soustava-zeme-vesmir-slunce-boure-slunecni-boure_2107121101_ere?fbclid=IwAR2i6iuOTPrbPxuMWWBIFb5dyApAQSW2jUqv_QHyKizlaUD9zaA9x8KJ0WM

    Liked by 1 person

  4. Otázka
    Pracujem v zariadení, kde sú okrem mňa a asi troch ľudí zavčeličkovaní všetci. Pijem vodu čistenú šungitom, beriem kapsule Čaga, vitamín D, zinok, Kalcizen obsahujúci vápnik a cholekalciferol – vitamín D3 a tiež tabl. obsahujúce colagén, vitamín c a kyselinu hyaluronovú. Je to náročná práca ako po psychickej tak aj po fyzickej stránke a preto sa snažím po práci čo najviac odpočívať a neprepínať sily, aby som bola čo najviac v duševnej a zdravotnej pohode. Hľadám si inú prácu, ale kým si ju nájdem, je niečo, čo by som si mohla ešte zadovážiť, aby som pri styku vo svojom pracovnom okolí bola zdravotne chránená? Ďakujem a som veľmi rada, že som objavila Váš blok, ktorý pravidelne čítam. S pozdravom

    Liked by 2 people

    • Prepáč, že ti odpovedám aj ja.
      V prvom rade skús si zaobstarať potraviny od “overených” miestnych ( cca do 50km ) pestovateľov (je ich kopec, stačí hľadať).
      V každom prípade by som všetky tie preparáty vyhodil. Sú ti na nič. Telo tie umeliny viacmenej nedokáže ani prijať pretože sú tam “samotné”
      V potrave ktorú prijmeš sú aj ďalšie zložky ktoré telo na ich spracovanie potrebuje. S tými umelými ho iba nadmerne zaťažuješ (snaží sa vyrobiť z Trabantu Vesmírnu loď)
      Stačí ti jesť viac surovej zeleniny a ovocia ( od tých pestovateľov). Maso absolútne nie z obcodu.
      Ja napríklad som zakotvil až u 5teho.
      Všade som si totiž vzal najskôr vzorky pôdy na rozbor (žalostne výsledky, nechcem nikomu brať ilúzie ale najhoršie a aj voda sú žitný ostrov..) !!!
      Rozbory mi robila moja dlhoročná známa.

      Liked by 3 people

      • uber, prosím. otázky sa tu kladú niekomu inému ako Tebe… neviem či sa mýliš, alebo vedome klameš, ale to čo tvrdíš o vitamínoch a ostatných preparátoch je nezmysel. inak by sa napr. vitamínom D3, ani ničím iným nedalo predávkovať, ak by ho telo nedokázalo vstrebať… nestačí jesť viac ovocia a zeleniny – pozri sa ako klesol za posledných 50 rokov obsah vitamínov, minerálov a stopových prvkov v ovocí a zelenine… každý fanatizmus – aj stravovací – je škodlivý…

        Liked by 6 people

      • Prepáč Ori, viem že sem patria otázky – ale musím trochu poopraviť tvrdenie Nekorektného – sú aj vitamíny prírodného pôvodu a tie sú vhodné (ale napr. D3 sa musí brať s niečím mastným/olejom apod.). Šungit je vynikajúci minerál na čistenie vody. Vitamíny prírodného pôvodu telu musíme dodávať hlavne v tejto šialenej dobe na posilnenie imunity, lebo pôda je dnes všeobecne buď zničená hnojivami alebo “unavená”, nedokáže dať do zeleniny a ovocia dosť potrebných látok. Vetu o mäse by som skrátil – mäso vôbec nie. A čo ďalšieho brať, to neviem, ja som napr. išiel cestou maximálneho zníženia homocysteínu a max.zvýšenia D3 (nad 100 jednotiek).

        Liked by 1 person

  5. Otázka
    Znova sa vrátim k predošlej otázke, len z iného pohľadu. ÚS SR rozhodol a pri tom povedal vlastne čo treba spraviť. Opravu ústavy môžme dosiahnuť Referendom.
    A iba tie zmeny Ústavy môžu docieliť nastoleniu Skutočnej Vlády Ĺudu teda Pravej Demokracie…

    (Už väčšinu tých zmien, mám spísaných ak by ťa to zaujímalo. Samozrejme by to bolo n širokú diskusiu)

    Ďakujem

    Liked by 2 people

  6. Otázka, aj ked skôr rečnícka:
    Ako to, ze si nikto z Vas nevšimol nasledovné dve udaloati:
    1. pan minister financií nedal peniaze na dalsiu ockovaciu kampaň
    1.5 pani Caputová to ostro skritizovala
    2. Úrad dohľadu skonštatoval, že správa hmotnych rezerv porušila zakon pri obstarávaní. A ktože to vedie šhm? Ak sa pamätám pán terajši minister financii hovoril v priamom prenose terajsiemu aj byvalemu ministrivi hospodárstva, ze ak sa na šhm nieco stane, bide niest zodpovednosť….

    Ako to, ze si nikto takuto suvislost nevsimol…a je tam vôbec suvislosť?

    😉

    Liked by 5 people

  7. Otázka. Chcem sa spýtať kto je VK z aeronetu a do akej miery sa da verit blogu Tadesco. Co sa týka vakcín, asi neprinášajú želaný efekt, keď už potrebujú očkovať tretou dávkou, neskôr štvrtou atd. U nás v práci sú už všetci očkovaní okrem dvoch vrátane mňa. Nedám sa zastrasit. Nemavam chrípky, nikdy nie som prechladnutý. Pijem chlorofilove nápoje z divých burín, najsilnejší zdroj organických minerálov, žiadne umelé anorganické napodobeniny. Viem že sa im inflácia nedarí, ale môže udrieť naraz nečakane. A ešte jedná vec. Mam info od určitých ľudí, že by bolo dobre vytvorit si zásoby potravín nevyhnutne. Vraj niečo chystajú. Aký máš na to nazor?

    Liked by 2 people

  8. Otázka
    V prvom rade veľká Vďaka a uznanie za Tvoju prácu. Vytrvalosť a sebakázeň je iste výbavou tvojej osobnosti. Čítam tu aj inde..
    Nechceš prehodnotiť svoje tvrdenie o očakávanej smrtnosti len očkovaných? A uvažovať o vakcíne Sputnik ako obrannej, ochrannej? Po našej skúsenosti (4 ženy vo veku 28 -59 ) všetky neočkované, môžeme potvrdiť s odstupom času, že každá z nás bola vystavená minimálne 1 blizkemu kontaktu (nie sexuálnemu) s osobou čerstvo očkovanou pfizerom a všetky sme mali vtedy abnormálne silnú periodu, dokonca 2 po menopauze!. Prišli sme na to čiste náhodou pri “pokeci”. Istý článok, v ktorom sa píše o menovanej vakcíne ako o biologickej vektorovej zbrani, tým dostáva pre mňa reálne kontúry a v tej súvislosti sú určite priamo ohrozené neočkované tehotné ženy potratom (ich nenarodené deti smrťou) a to sa vôbec nevie ako to vplýva na chlapov.

    Liked by 1 person

  9. Otazka: Ja by som sa chcela opýtať na názor ohľadom dokumentu, ktorý koluje na internete o mobilizácii, ktorú vydalo MO.
    A ešte otázka, vraj majú úradníci spolu s policajtami zisťovať v domácnostiach výšku majetku.
    Ďakujem.

    Liked by 2 people

  10. Otázka: Prvá lastovička pre koniec očkovacieho aparteidu?
    Ústavný súd SR pozastavil účinnosti vyhlášky, ktorá upravuje režim na hraniciach vrátane povinnej karantény pre nezaočkovaných pri návrate na Slovensko a nových pravidiel o testoch pre nezaočkovaných pendlerov. Informovala o tom v utorok večer televízia Markíza.
    zdroj: https://www.hlavnespravy.sk/ustavny-sud-zasiahol-karantena-pre-nezaockovanych-sa-nateraz-rusi/2606484
    alebo aj tupky: https://www.topky.sk/cl/10/2149037/AKTUALNE-Ustavny-sud-mal-pozastavit-platnost-vyhlasky–Rezim-na-hraniciach-sa-zrejme-opat-zmeni

    A snáď aj koniec testovacieho aparteidu? Náznaky v Joxovej otázke: očkovacia kampaň no more money, rezidentka kritika, SHM a nezakonne obstarane testy …

    Liked by 2 people

  11. Otazka:
    1. Kryptomeny padaju, a to dost vyrazne, kedy cakas ze zase zacnu rast? Inflacne tlaky uz nastali, vyhlasenie Salvadora uz bolo, ale na krypto sa to este neodrazilo…
    2. Myslis ze je nevyhnutne umrtie zaockovanych proti korone? Pohybujem sa v prostredi kde je vysoka zaockovanost a nebadam zatial ziadne negativne zmeny na tych ludoch (vek 30 – 85).
    3. Co sa tyka zdrazovania cien stavebnych materialov (toto je oblast v ktorej sa pohybujem, ine neviem), tak v EU vyrazne isli hore od zaciatku tohto roka, ale udajne Ukrajina a Srbsko, teda Europske krajiny ktore nie su clenom EU, takyto problem nemaju. Rozmyslam spravne ze inflacne tlaky by sa mali prejavit aj tam, kedze meny mensich statov su naviazane na menove kose velkych krajin (USD/ EUR)?
    4. Myslis ze aj EURu hrozi hyperinflacia tak ako USD?
    Vdaka, ospravedlnujem sa za spam ak sa niektore temy uz preberali alebo ak otazka nie je logicky postavena, v KSB som len zaciatocnik,
    S pozdravom,
    Manas

    Liked by 2 people

  12. Otázka
    Vraj slovenská armáda sa pridala k žalobe do Haagu, na testovanie ich mala nasadiť rezidentka a nie agent atď. Je to signál že vojsko je s národom ?

    Páči sa mi

  13. Otazka:
    Este som zabudol jednu otazku c.5:
    Panuje vseobecna mienka ze SK politici vytvaraju tlak na ludi aby sa vyvolali obcianske nepokoje a potom mohli prevziat kontrolu nejake silove zlozky (teoreticky i zahranicne). Ale neni toto prave proti logike veci, ked GP planuje v nasich regionoch projekt Trojmoria? Nemali by byt zrovna tieto regiony oazov stability a pokoja? Chyba mi tu nejaka suvislost (alebo viacej :), ale na co riskovat demontaz statu na nulu?
    Otazka c.6 (bonusova)
    Matelko zdrzuje loteriu, co tym sleduje?

    Liked by 1 person

  14. Najprv: Ori, to gesto, alebo symbol prekriženych rúk hradnej vretenice a Lajnovej(pri jej návšteve) – bolo to úplne čitateľné, vôbec neskrývané,verejné.
    To už sú tieto netvory, hnusné jašterice, tak Bohorovné a nedotknuteľné, že si idú toto dovoľovať, tak okato na slovanskej pôde? Ak im toto bude dovolené, čoho sa potom môžeme dočkať? Asi už všetkého, vrátane verejných satanských detských obetí. Nech mi HNR odpustí, a vy všetci tiež, ale pripadá mi to, ako pekne, salamovou metódou, pomalá príprava na rituály – v našich končinách nevídané. (u bežných Bohabojných ľudí)
    OTÁZKA : ako nám tieto rituálne symboly môžu ako štátu ublížiť, dá sa tomu brániť?
    A ešte niečo na potešenie. Posledné Hovory M. Takto verejne, ešte nikto tú
    zmiju a jej čvargu nepodupal. Stojí to zato. Vypočujte si. https://youtu.be/8FzC6dHnoa0

    Liked by 2 people

  15. Otazka
    Ahoj Ori
    1.Aky bude mat vplyv nove digitalne Euro na Krypto?
    2.Kolko ludi z verejnej spravy a z comporacneho prostredia,cize priamo a nepriamo zavislí na verejnych financii
    ( podojit poriadne dojnu kravu ) podlahlo tlaku na testovanie a ockovanie?
    3. Co sa stane z ockovanymi zo silovych rezortov
    napr.policajti,justicna straz, vojaci hasici….?
    4.Moze ockovany prenasat spike protein napr: v potravinovych spracovatelskych prevadzkach (prvovyrobca) do vyrobkov ?
    5.Pomaha koloidne striebro na nicenie bakterii a chemikalii na zelenine ovoci mãsa?
    6.Ako bude prebiehat trasfuzia krvi
    Ockovana plazma a neockovana plazma?

    Liked by 2 people

  16. Otázka: Zdravím všetkých vospolok. Chcem vyjadriť vďaku Orimu, aj ostatným prispievateľom za perfektné informácie. Vždy sa veľmi teším na každý nový článok, či debatu, ktorá okolo neho vznikne.
    K tej otázke, prosím okomentovať, akú veľkú váhu bude mať Memorandum zo Špačiniec. 12.7.2021 ho signatári tohto memoranda (intelektuálna elita národa) doručili pani rezidentke, na bezvládny úrad a k rukám predsedu vlády. Dokáže memorandum a jeho aktivisti vybudiť národ k zomknutiu a ku správnej akcii? Mám obavy, že táto záležitosť nie je dosť ozvučená na to, aby mohla v dostatočnej miere zarezonovať v národe. Ďakujem za odpoveď.

    Páči sa mi

  17. Otázka: Peter Stanek hovorí o kovoch ktoré škodia telu. Ale popritom rozpráva že telo zvláda istú záťaž týchto kovov, ale keď sa preleje pohár, imunita človeka padá, ako demcek z karát! Poznám pár ľudí z okolia ktorí dostali jednu včelicku a už nechcú. Pýtam sa ci to nieje tak aj s vakcínou, keďže už sú ozvučované už tretie dávky vakcín. A ci ta prvá nieje pre telo až tak jedovatá a dá sa zmeniť dopad tohto rozhodnutia. Vďaka

    Páči sa mi

  18. Otázka: Níže uvedené video mi přišlo poštou.. Poukazoval jsem na kvantový skok ze dne 5_6_7 června 2021. Někdo to nepřímo nazval “ezokeci”. Informaci ve video jsem obdržel po energetickém úderu od 5. června do 10. června – novoluní. Také tam byla informace (u mě o injekci s pokusem o zabití stará 20 let) a dále byla informace o tornádu na Moravě, kterou jsem nedokázal rozkódovat. 1. Jedná se o “ezo – keci”, nebo skutečnost? 2. K otázce k pohřebním službám mne zajímá to, že se predikuje velký počet mrtvých po “očkování” v souvislosti Covid19. 3. Také mne zajímá odpověď na otázku na pana VK a Tadesco. Svůj názor mám, ale nekomentuji. Děkuji za případné odpovědi a přeji hodně zdraví.

    Páči sa mi

  19. Tak to se povedlo . Ten odkaz byl jiný. Omlouvám se všem. Přesto děkuji za případné odpovědi. K této technické chybě snad dodatek: Někteří se ptají, co pro danou věc ve svém okolí udělali. Někteří skutečně pracují a všem se omlouvám. Možná v příští otázce dám správný odkaz.

    Páči sa mi

  20. Otázka
    Zdravia ti Oracle.
    Chcem sa opýtať prečo má navštíviť pápež na Slovensku viac miest na východe Slovenska ako na západe. Je v tomto niečo viac či ani nie. ?
    S pozdravom Peter.

    Páči sa mi

  21. Spätné upozornenie: Otázky a odpovede č. 130 | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár