SNP – pokračovanie 4

Ústavný súd pozastavil účinnosť vyhlášky 226/2021 a od 19.7.2021 máme na hraniciach režim podľa vyhlášky ÚVZ 231/2021.

Rozdiel medzi vyhláškami je v tom, že to, čo bolo vo vyhláške 226/2021 v § 2 ods 3 je v novej vyhláške v § 3, a tým pádom sa všetky paragrafy posunuli o jedno číslo vyššie. Čo bolo v 226-ke v § 3, je v 231-ke v § 4, atď. až po § 9…

To podstatné je to, že právny rámec, na ktorý sa Vyhláška 231/2021 odvoláva je ten istý, ako bol vo vyhláške 226/2021. Takže opätovne sú § 1 ods. 1 tejto vyhlášky (povinnosť sa registrovať na http://korona.gov.sk/ehranica) a § 2 tejto vyhlášky o karanténnych opatreniach osôb vstupujúcich na územie Slovenskej republiky, odvolávajúce sa na § 48 ods. 4, Zákona 355/2007 právne nulitné a ničotné. Ich právna sila sa rovná právnej sile toaletného papiera a presvedčeniu policajta na hranici, že to toaletný papier nie je. Od marca 2020 máme totižto ohrozenie verejného zdravia II. stupňa, ktoré doteraz nikto nezrušil,  a vtedy presne ten istý Zákon 355/2007 v tom istom § 48 v odseku 2 definuje: „Ohrozenie verejného zdravia II. stupňa nastáva, ak je potrebné prijať opatrenia podľa osobitného predpisu (a odkazuje na poznámku 61a) pod čiarou, a teda na § 6 až 9 zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 42/1994 Z. z. v znení neskorších predpisov).

Takže organizátori protestov na hraniciach v sobotu 10.7.2021 môžte tieto protesty organizovať opäť, ja medzi vás opätovne prídem, a teraz už možno budete ochotní si aspoň vypočuť, čo som vám už toho 10.7.2021 na tých hraniciach chcel povedať.

Otázkou je: „Prečo sa celá táto pandémia rieši cez nulitné a ničotné vyhlášky ÚVZ?“ To sú všetci, čo to takto nariaďujú, tak hlúpi?

Naopak, oni sú veľmi prefíkaní. Tak, ako sa v súvislosti s covid „očkovaním“, to jest génovou terapiou a klinickými pokusmi na ľuďoch, vyhli zodpovednosti za nežiadúce účinky výrobcovia tejto génovej terapie, vláda i tí, ktorí tie mRNA vakcíny ľuďom očkujú, tak presne takto sa skrze takúto nulitnosť a ničotnosť vláda snaží vykľučkovať zo zodpovednosti za všetky škody spôsobené protipandemickými opatreniami. Pretože verdikt súdov bude jednoznačný: to všetko bolo nulitné a ničotné. To jest – občan je tvoj problém, že si sa riadil paragrafmi toaletného papiera. Neznalosť zákona neospravedlňuje. Problém, a to aj právny, budú mať však tí, ktorí dodržiavanie „paragrafov“ toaletného papiera vynucujú na iných, a to o to viac, že už z ich funkcie vyplýva znalosť zákonov. Takže, páni policajti, a všetci vy, ktorí na iných vyžadujete dodržiavanie nezákonností tejto vlády a jej orgánov, pamätajte, že až to praskne, až  sa to „poserie“, tak bude platiť princíp padajúceho hovna a odseriete si to pred súdmi práve vy konkrétne, pretože súdy potom nebudú rozhodovať všeobecne, ale menovite konkrétne. A vy to aj tušíte, inak by ste tak úporne neskrývali v tých horúčavách svoje menovky a služobné čísla pod čiernymi ťažkými policajnými vestami.

Doplnenie článku o 21:15: Minister Lengvarský po rozhodnutí súdu verejne vyhlásil, že nová vyhláška bude ešte tvrdšia (mal na mysli vtedy pripravovanú 231-ku) a že bude zverejnená v Zbierke zákonov. V Zbierke zákonov zverejnená nebola, ale len vo Vestníku vlády. A čo to znamená? Toto:

Tajomníčka pracovného výboru pre legislatívu ÚRADU VLÁDY SR
Mgr. LUCIA DUBRAVSKÁ potvrdila JUDr. ADRIANE KRAJNÍKOVEJ,
že VYHLÁŠKY Úradu verejného zdravotníctva NIE SÚ VŠEOBECNE ZÁVÄZNÉ PRÁVNE PREDPISY, pretože neboli zverejnené v Zbierke zákonov! (originálny rozhovor tu: https://www.youtube.com/watch?v=XXOgtUcIFjc (ak ho už nevymazali)).

Sú potom tými hlupákmi ľudia, že sa týmito nulitnými a ničotnými vyhláškami riadia?

Nie, ľudia nie sú hlúpi. Problém je niekde inde.

Strach zo zodpovednosti!

Nikto nechce niesť zodpovednosť, a to ani sám za seba. A ľud – ľudia stále hľadajú niekoho, kto by prevzal tú ich zodpovednosť za nich samých na seba.

V každých voľbách volí volič toho, o kom si myslí, že preberie na seba jeho vlastnú zodpovednosť za seba samého.

A tak máme situáciu, keď za následky očkovania nenesie zodpovednosť výrobca vakcín, nenesie zodpovednosť vláda, nenesie zodpovednosť lekár, ale iba ten jedinec, čo sa zaočkovať dal. A o čom je tá nulitnosť a ničotnosť všetkých vyhlášok a opatrení počas Matovičovej vlády?

To je ti do ksichtu kričiace zrkadlo, že nikto nikdy za tvoje rozhodnutie niesť zodpovednosť nemôže a ani nebude!!! Pretože je to tvoja zodpovednosť, že sa riadiš vyhláškami , ktoré majú právnu silu toaletného papiera… A nie je to len o očkovaní, o vyhláškach, ale o všetkom – o zodpovednosti za vlastné zdravie, o zodpovednosti za všetko, čo môžeš a máš vykonať vlastným rozumom a vlastnými rukami.

Strach zo Stalina  – to nebol strach idúci z neho. To bol vlastný strach, strach prijať zodpovednosť. Pretože za Stalina to nebolo len o funkčných právomociach,. To bolo predovšetkým o zodpovednosti za zverenú funciu a jej výkon. A Stalina naviac nenávideli, báli sa ho a neskôr špinili všetci tí, ktorí chceli funkcie len kvôli ich právomociam, ktorí chceli moc, no mali strach prijať zodpovednosť nielen za zneužívanie týchto právomocí a moci celkovo, ale predovšetkých prijať zodpovednosť za svoju neschopnosť.

Za Stalina bola funkcia o právomociach a zodpovednosti za výkon týchto právomocí. A z anafalbetického Ruska sa stala svetová veľmoc aj vo vesmírnom programe. Za pár desaťročí od analfabeta po lety do kozmu. Od porážky v rusko-japonskej vojne po vztýčenie víťaznej červenej zástavy v Berlíne. Nie je to óda na Stalina. Je to óda na zodpovednosť.

Umrel Stalin a funkcie už boli len o právomociach.

A tak máme pri moci hlupákov a chytrákov bez zodpovednosti.

Celá covid pandémia je nielen o hlupákoch a vychcancoch pri moci bez zodpovednosti za výkon svojej funkcie, ale aj o strachu ľudí prevziať zodpovednosť za svoj život na seba, na vlastné plecia.

Slobodu , skutočnú slobodu si vydobyje len ten, kto sa zbaví vlastného strachu zo zodpovednosti a nájde v sebe odvahu prevziať zodpovednosť sám za seba.

47 thoughts on “SNP – pokračovanie 4

  1. ak by ten rozhovor A.Krajnikovej vymazali na YT, video je vlozene aj na webe infovojny
    https://www.infovojna.sk/article/video-urad-vlady-sr-potvrdil-judr-krajnikovej-nezavaznost-vyhlasok-mikasovho-uradu
    a sucasne k teme doplnam jeden velmi zaujimavy podkast Reneho Balaka, kde podrobil nekompromisnej kritike navrh zakona, ktory predklada poslanec Tomas Taraba (Zivot-narodna strana:)… z toho rozboru vyplyva, ze pod ruskom ujednotenia viacerych vyhlasok a nulitnych uzneseni dava tento navrh novely zakona Ministerstvu zdravotnictva moznost nariadit aj povinne ockovanie a ine biomedicinske ukony t.j. len vymeni Urad hlavneho hygienika za MZ RS … porusenie Norimberskeho kodexu a Dohovoru o biomedicine sa ukryva pod neurcitym pojmom “profylaxia” kam je mozne skryt cokolvek, kedze definicia je vseobsahujuca… tak neviem ci ten Taraba je durak ili vrag
    ak mate polhodinku casu, vypocujte si, oplati sa … http://www.inenoviny.sk/rene-balak-o-tarabovi-a-jeho-podvodnom-navrhu-na-ockovanie/

    Liked by 5 people

    • Veľa “našich” mediálne známych osobností bojujúcich “na našej strane barikády” sa už prejavilo, napr. mi utkvel v pamäti právnik Weis: https://m.vk.com/photo633226131_457239447?list=wall425752789_1386&from=post

      Sme vo vojne a preto by som nepovedal, že ten a ten je hlupák. Skôr, že plní tú a tú agendu a podporuje ten a ten proces. To my sme za nevzdelaných hlupákov, že ich nevieme prekuknúť a našou podporou “osobností” a “autorít” ideme proti svojim vlastným záujmom. Ako sa hovorí v poučke KSB – každý v miere svojho chápania… Je to vidno aj na ulici, koľko opichaných si myslí, že už budú mať pokoj…

      Liked by 6 people

      • neviem, ale ja som to o “trans-očkovaných” pochopila opačne, ako nastavenie zrkadla dúhovým…
        https://akw.sk/rozne/v-mene-duhy/

        Na Tarabu sa minimálne hodí “iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ”, statusy mal/ má pekné (proti testovaniu, očkovaniu) ale … Také pochybné, za čo sa aj ospravedlňoval bolo, že jeho spoločníkom v 2 firmách (od roku 2007 do 04/2021) bol Peter Košč (údajný SIS-kár, po ktorom pátrala/ asi ešte aj pátra polícia, spomínal ho síce aj Tóth) + predložil aj návrh ústavného zákona o skrátení volebného obdobia referendom no a tento zákon s tou profylaxiou (profylaxiu (=očkovanie) chceli predtým vsunúť aj do 355/2007 niekedy na jeseň 2020 a ozýval sa vtedy aj Taraba a nakoniec to koalícia radšej stiahla), tak sa teraz asi “odkopal”… dnes má byť aj v TV Slovan, kde bude vysvetľovať cit. “primitívne lži Balaka a jeho bludy”…

        Liked by 3 people

      • Na margo Tarabu, tak sa zdá, že to elegantne odsabotoval …
        Poslanec Ondrej Dostál na sociálnej sieti skonštatoval, že Ústavnoprávny výbor NR SR rozhodol o tom, že návrh poslancov za opozičnú stranu Smer-SD na zmenu ústavy, ktorou by sa umožnilo konanie referenda o skrátení volebného obdobia NR SR, je podaný v tej istej veci ako neschválený návrh poslanca Tomáša Tarabu na zmenu ústavy, ktorou by sa umožnilo konanie referenda o skrátení volebného obdobia NR SR.
        Pripomeňme, že opozičný poslanec Tomáš Taraba predložil podobný návrh do NR ešte pred rozhodnutím Ústavného súdu, na ktorý sa obrátila prezidentka Zuzana Čaputová o tom, že referendum v danej otázke nie je možné uskutočniť.
        Vysvetlil, že návrh zákona v tej istej veci bude možné podať najskôr 29. decembra 2021, keď uplynie šesťmesačná lehota od neschváleniu návrhu poslanca Tarabu.

        Páči sa mi

  2. Dnes som šiel dvakrát cez Berg, prvý raz pri návrate akurát prechod zablokovali ale policajti bez rusok operatívne a bez vyrušujucich otázok presmerovali autá na pohraničnú cestu okolo polí do Petržalky… Bola tam aj čierna 8 miestna zasahovka, ale tí sa postavili čo najďalej od ľudí a ani nevyšli z voza a druhý raz pred pol hodinou. Pozreli sme sa s policajtom na seba, pozdravili a pokračoval som v kľude ďalej. Nikde nikto…

    Liked by 5 people

  3. Popolvar, prosim ta, ja tomu vobec nerozumiem… vlada vydava vyhlasky proti svojim obcanom , ludia ich plnia a niektori umieraju a vlada pred sudom nebude niest zodpovednost? Tomu sa neda ani uverit?

    Liked by 1 person

      • No , nie celkom dobrovoľne , zamestnávatelia podmienili účasť v pracovnom procese PCR alebo AG testom každý týždeň v určitom čase na nariadenie vlády . A určite väčšina nie dobrovoľne chodila na výškraby z nosa.

        Liked by 2 people

        • Vždy mali možnosť nechodiť na výškabky.

          Áno, zamestnávatelia to skúsili podmieniť. Nemali však na to zákonný dôvod, a zamestnanec by mal argument, že zamestnávateľ porušil pracovnú zmluvu, ak by ho nepustil na pracovisko (keďže žiadna vyššia právna norma neexistuje).

          A aj tu boli dve možnosti – 1) ak by tak spravilo dostatočný počet zamestnancov (10-20%, v závislosti od prevádzky), zamestnávateľ by bol nútený ustúpiť (alebo zavrieť firmu*). 2) ak by tak spravilo iba zopár ľudí (relatívne k veľkosti firmy), museli by sa naťahovať a áno, bol by to kariéru limitujúci ťah, ale eventuálne by dostáli svojho.

          Rozhodli sa však nerobiť vlny a ustúpiť. Dobrovoľne. Tým pádom tu máme výsledky testu, ako sa národ zachová a následné požiadavky budú už iba tvrdšie. Dokedy chcú ustupovať a ísť ľahšou cestou? Mohli to tipnúť hneď v zárodku.


          * – som zamestnávateľ. Maličký, zopár ľudí. Keby som im povedal, že chcem vidieť modrý papier a oni by mi na to odpovedali, tak teda zbohom, problém mám ja, nie oni. Na druhú stranu, v partnerských firmách som videl, ako ich HR chcelo modrý papier po ľuďoch, čo zostali doma na homeoffice. Už vtedy bolo jasné, že nejde o kontrolu nákazy, ale o kontrolu poslušnosti.

          Páči sa mi

          • toto tvrdím od začiatku celoplošného testovania. A navyše celé dva týždne pre prvým kolom boli v rádiách pravidelne rozhovory so zamestnávateľmi, že čo budú robiť, ak kvôli testovaniu bude výpadok zamestnancov. Jasne verejne do éteru bolo povedané a nie raz, že firmy výpadok do 10% zvládnu, na 15% sú už na hrane a pri 20% to môžu zabaliť. A nech mi nikto nevraví, že z desiatich zamestnancov ich všetkých 10 žije z ruky do huby. A vtedy nebolo treba nič iné, len ohlásiť zamestnávateľovi, že sa testovania nezúčastním, a zostávam 14 dní na neplatenom voľne. Ak by boli toto len 2 z desiatich nahlásili, tak žiadne celoplošné testovanie by nebolo, pretože by to ani veľké firmy nedovolili.
            Ak ustúpiš raz, budeš ustupovať stále viac a budovať provizórnu obranu v chvate. Nebolo lepšie hneď na začiatku neustúpiť z obranných dlho budovaných pozícií? Veď to prvé zbabelé zlyhanie bolo ako opustenie opevneného pohraničia bez boja v 1938 po Mníchovskej zrade. Teraz túto zradu spáchali ľudia sami na sebe.

            Liked by 2 people

            • To , čo tu obaja píšete je samozrejme pravda.Písal som aj 2 právnickým spoločnostiam , pričom jedna sa vyjadrila v prospech zamestnávateľa a druhá tak nerozhodne . Pracujem v energetickej firme(veľkej) , zaradenej do kritickej infraštruktúry.Mohli zapracovať aj odbory , samozrejme nič .Aj ľudia si potom rozmyslia ,či sa idú naťahovať zo zamestnávateľom po súdoch , ktorý ma takmer neobmedzené prostriedky na právnikov , keď nemajú oporu . A samozrejme ak sa staviaš na zadné ,tak ti to dajú pocítiť . Keď všetko prehrmí máš pri mene výkričník a pri prvých personálnych zmenách si na čiernej listine 🙂 Takže tí ľudia musia aj s týmto rátať.Každý sa zariadi podľa seba , preto tá nesúdržnosť . Ja som sa zariadil podľa svojho – certifikát o výškrabe som si prefocoval a menil dátumy.
              Popolvár,Oracle , píšete výborné články.Všetka Česť vašej práci . Otvárate ľuďom oči a duše . Iba v jednote a poznaní je ukrytá sila národa,národov. Prajem všetkým veľa zdravia a tvorivých síl .

              Páči sa mi

    • Uz som si nasla odpoved vo vlastnom prispevku🤣… vlada vydava vyhlasky voci vlastnym obcanom, ktore by ale nemali plnit a dodrziavat a tym padom by nemuseli zbytocne umierat. Otazka je, preco vlada vydava BEZTRESTNE vyhlasky proti SVOJIM OBCANOM?

      Liked by 2 people

      • Tu si musíme vyjasniť hneď na začiatku: Vyhlášky nevydáva v tomto prípade vláda, ale ÚVZ. Otázkou je, prečo v takomto prípade nekoná voči ÚVZ a hlavnému hygienikovi prokuratúra, a prečo Ústavný súd v dôvodovej správe svojho rozhodnutia v samotnom rozhodnutí nerozhodoval o ústavnom podnete SMERu voči vyhláške 226/2021, ale rozhodoval o niečom úplne inom a podnetu SMERu sa v podstate vyhol. Polopate: SMER dal podnet na ÚS , či je vyhláška 226 v súlade s Ústavou SR, parafrázujem, lebo “čierna”. Ústavný súd vyhlášku 226 stopol s odôvodnením, lebo nie je správne že je tam “traktor”, s tým, že Ústavný súd môže stopnúť vyhlášku aj z iného dôvodu, než bol podnet, čiže “čierna”. To jest v konkrétnom prípade si našiel nejakú nepodstatnú blbosť vo vyhláške 226, kvôli ktorej vyhlášku stopol a elegantne sa vyhol odpovedi na otázku, ktorú položil SMER. A o čo vlastne išlo? SMER sondoval, či už nastal čas odpískať koniec covidu a tejto vlády a ÚS odpovedal, že ešte tento čas nenastal.
        A prečo táto vláda koná, tak ako koná? v článku to máš jasne napísané. Sú to len figúrky, riadené zvonku, vedia, že to čo robia, je proti občanom, a že raz sa to bude vyšetrovať, a toto – tá nezákonnosť, čiže nulitnosť a ničotnosť je ich poistka pre budúce vyšetrovanie. Pretože súdy rozhodujú podľa paragrafov. Možno im našijú nejaké porušenia zákonov, no genocídu na základe neplatných vyhlášok nie. Pretože z právneho hľadiska nikto nemal povinnosť ich dodržiavať. A ak ich niekto napriek neúčinnosti dodržiaval, tak je to jeho problém, pretože neznalosť zákona neospravedlňuje. Až to praskne, budú mať problémy všetcí tí, čo robili na ľudí nátlak, aby ich dodržiavali – princíp padajúceho hovna.
        A keďže celá vláda vie, že ak trestne stíhateľní nebudú, tak lynču davu zúrivého z toho, že si za všetko môže sám, sa nevyhnú, tak kradnú ako straky, aby odtiaľto ušli, pretože tu zostať nebudú môcť. Lenže to je naivné, lebo nebude kam ujsť. raje na zemi si vyhradila pre seba “elita” ktorá toto svinstvo riadi z pozadia a voči svojim prisluhovačom , ako je naša vláda, uplatní princíp: Poslúžil ako živý, poslúži aj ako mŕtvy!”
        A ako fungovať? To sa musí v prvom rade rozhodnúť každý sám, čo je preň najcennejšie. Zdravie, alebo všetko ostatné? a zamyslieť sa nad týmto: Všetko bohatstvo, mamon sveta ti je nanič, ak nemáš zdravie, pretože si to nedokážeš užiť. Stratíš zdravie, stratíš všetko.
        Ak vieš, čo je v danej dobe pre teba prioritou, tak všetku svoju činnosť zameráš na jej dosiahnutie – zachovať si zdravie – vyhnúť sa očkovaniu. Pokiaľ to podmienky umožňujú – kľučkovať, partizánčiť, no počítať s tým, že môže nastať čas, keď už nezostane priestor na žiadnu kľučku. A vtedy už nezostane nič iné, len postaviť sa problému čelom.

        Liked by 8 people

  4. Nezbavia sa zodpovednosti z hľadiska práva – pretože plnenie týchto nulitných právnych aktov vyžadovali, aj silou orgánov vymáhania práva, brali ich do úvahy prokuratúra, súdy, súdna rada, …

    Liked by 1 person

    • kto vyžadoval, vláda? Pozri si video s Harabinom na maďarsko-slovenskej hranici. Tlačí na teba nejaký policajt, lebo mu to nariadil ústne alebo telefonicky nejaký operačný dôstojník. Tí chudáci policajti v teréne nemajú žiadny priamy písomný rozkaz – strčili im len do rúk vyhlášku, tej často presne nerozumejú a konajú podľa príkazu. Keď veliteľ povedal, že budeš kontrolovať, toto, toto, toto…, tak to oni kontrolujú, lebo aj u nich chýba právne povedomie a čítanie s porozumením. Či medzi veliteľskou hierarchiou od ministra vnútra, alebo policajného prezidenta až po operačného dôstojníka jestvujú nejaké písomné rozkazy alebo pokyny – neviem, no ak áno, tak na mieste policajtov si ich archivujem, pretože to ich síce neospravedlní pre porušovanie zákonov, ale vylúči, že konali svojvoľne, a tým sa aspoň časť toho nadol padnuvšieho hovna vráti po veliacich štruktúrach nahor a nezostane všetko na hlavách policajtov v teréne.

      Liked by 4 people

      • .. povedal by som, že “to funguje”.
        ….od začiatku cirkusu doposiaľ som na hranici stretol výlučne tých chápavých..ale to môžem povedať len o Bergu a Kitsee-Jarovce…

        Páči sa mi

      • Je to jasne a zrozumiteľne právne vysvetlené v jednej relácii JUDr. Krajníkovej na Slobodnom vysielači. Nemôžu sa z toho vykrútiť. Vo videu boli takí policajti, ktorí si kryjú zadok a sú na inom území. Ale sú aj iní, ktorí odchytávali ľudí, aj ŤZP a zatvárali ich do cely predbežného zadržania, okresné úrady s rozhodnutiami, sudkyne, ktoré dávali rozsudky, atď. Výzvy členov vlády a ich verejné vyjadrenia, a pod.

        Páči sa mi

  5. Som trošku zmätený, podstatou existencie štátu všeobecne (a “sociálneho” 100x viac) je, že sa ľudia zbavujú zodpovednosti za jednotlivé sféry svojho života. Vývoj je úplne logický a zámerný. Keď človek odvedie 50-60% svojho poctivého zárobku niekomu inému za nejaké “služby” lebo sme vraj príliš blbí aby sme si ich zaobstarali sami tak aký iný výsledok asi bude ako zbavovanie sa zodpovednosti?

    Liked by 3 people

    • Toto je taký libertariánsky myšlienkový kotrmelec. Odporúčam nemiešať platenie daní a uvedomenie si zodpovednosti a riadenie vecí vo svojom živote a živote svojej rodiny či komunity.

      Páči sa mi

      • Všimol som si absenciu elementárnej ekonomickej logiky na týchto fórach, ale až tak?

        Žiješ vôbec v realite? Ako si má rodič uvedomiť zodpovednosť za vzdelanie svojho dieťaťa keď si mu cez štát zobral peniaze za ktoré si mu ponúkol povinnú školskú dochádzku a nadiktoval čo presne sa bude učiť, a všetko “zadarmo”? Že názorový kotrmelec…prečo asi na to väčšina rodičov serie a necháva to na školy a sú agresívni na učiteľov a odmietajú prevziať zodpovednosť? Takto je s každou sférou verejných služieb. To je proste fakt, je jedno či je libertariansky alebo nie. Môžeš ho ignorovať ale ťažko budeš ignorovať následky tejto tvojej ignorácie…

        A o tom tu presne píše aj Oracle, že keď si ľudia zobudia tak sa na všetky tieto služby vyseru (domáca výučba, domobrana atď) a štát pôjde do kytek. Ale kritizovať za to ľudí v štáte, ktorého podstatou je brat ľuďom zodpovednosť? To je ťažké nepochopenie reality…treba s tým pracovať, keď to budeme ignorovať skončíme o pár dekád rovnako.

        Páči sa mi

    • “že sa ľudia zbavujú zodpovednosti za jednotlivé sféry svojho života.”

      Myslíš ako špecializácia v riadení spoločenstva?
      Koncepcia spravodlivej spoločnosti je skutočná odpoveď na tvoj text.

      Jak povedal Stalin prafrázujem “Aj kuchárka musí vedieť riadiť štát”. To bola pravdepodobne odpoveď na “Výnos o kuchárčinych deťoch”.

      Na to aby sme ako ľudstvo pochopili prečo nás Boh umiestnil do biosféry zeme, prečo sme tu, je potrebné aby náš súborný intelekt mal dostatočný výkon a dosiahol hranice kedy to skutočne aspoň čiastočne pochopíme. Súborný intelekt nieje súčtom intelektov.
      A keby sme používali pri morálnych rozhodnutiach Svedomie tak by sme sa nebáli špecializácie pretože keď by bol čiastkový problém potrebný vyriešiť, proste by sme sa dočasne niektorí ľudia špecializovali.

      Páči sa mi

  6. No, neviem, mne sa zdá, že v zákone 355/2007 sa ,,ohrozenie verejného zdravia II. stupňa” chápe ako podprípad ,,ohrozenia verejného zdravia”, takže aj pre ,,ohrozenie verejného zdravia II. stupňa” by mal platiť paragraf 48 odsek (4), do ktorého chcú dnes, 23.7.2021, vložiť ďalšie písmeno (yy) o podmieňovaní ,,vstupu do prevádzkových priestorov zariadení, v ktorých dochádza k zhromažďovaniu osôb” dokladom o očkovaní proti covidu, o prekonaní COVIDu alebo o negatívnom teste na covid:

    https://www.hlavnespravy.sk/milan-uhrik-do-parlamentu-opatovne-mieri-historicky-najtotalitnejsi-zakon-ministra-lengvarskeho-kto-mu-slubil-podporu-a-za-co/2614966

    A čo potom?

    Páči sa mi

    • A potom pôjdu aj po deťoch.
      Je zaujímavé, ako sa ľudia slovne stavajú na zadné, pokiaľ sa začína otvárať téma “vakcinácie” detí (len pre info, Fajzer si v USA dáva schváliť včeličku pre deti do 12 rokov, takže teraz nás pripravujú, aby sme to potom ľahšie prijali), ale nechápem, čo čakali? Ak je to pre deti tak strašne nebezpečné a rizikové, prečo sebe od dílera dali streliť 2 dávky s vedomím tretej (a ďalších)? Prečo stáli v rade na špajchlovačku? Prečo sa hrali na certifikáty, neÚstavu, mali srandu z “nulitných”? Čudujem sa, že sa čudujú.

      Liked by 1 person

    • Pani Krajníková sa presne tomuto venuje vo svojom komentári k telefonickému rozhovoru s legislatívnym odborom Úradu vlády:

      > Tajomníčka legislatívneho výboru nepozná (nerozlišuje právnu otázku) § 48 ods. 1, ods. 2 Zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane verejného zdravia, čo je práve tá skutočnosť, ktorá tu spôsobila základný „kameň úraz“. A to ten, že § 48 ods. 1 cit. zákona je situácia ohrozenia verejného zdravia I. stupňa, keď ako sama povedala, že hlavný hygienik musí vedieť vydať opatrenia, s čím ja úplne súhlasím, ale tu nejde o opatrenia ktoré majú všeobecne právnu záväznosť, ale opatrenia v zmysle § 18 ods. 1 Zák. č. 400/2015 Z. z., ktoré sa týkajú úzkeho alebo druhovo určeného okruhu osôb (osýpky v osade a pod.). Avšak Slovensko sa od 11.3.2020 nachádza v právnej situácii ohrozenia verejného zdravia II. stupňa, čo je § 48 ods. 2 Zák. č. 355/2007 Z. z. a ten priamo (!) odkazuje do Zákona č. 42/1994 Z. z., kde konajú a opatrenia vydávajú členovia vlády (ministri) podľa § 6 – 9 cit. zákona a nie hlavný hygienik. V II. stupni ohrozenia verejného zdravia (a rovnako v čase núdzového stavu) sa nevydávajú opatrenia podľa § 48 ods. 4, pretože toto ustanovenie náleží k ohrozeniu v I. stupni, § 48 ods. 1 Zák. č. 355/2007 Z. z. Aj keď si § 59b cit. zákona v spojení s § 4 ods. 1 písm. g) cit. zákona „delegoval“ právomoc ÚVZ nariaďovať opatrenia aj počas krízovej situácie, nič to nemení na tom, že takúto právomoc nemá, pretože ani Zákon č. 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane ani Ústavný zákon č. 227/2002 Z. z. (ktoré regulujú krízovú situáciu) ani len nepoznajú subjekt ÚVZ ako príslušný správny orgán na vydávanie opatrení v danej právnej situácii, a bez toho, aby tento správny orgán bol určený za orgán na úseku pôsobnosti týchto zákonov, to nejde. Nestačí vytvoriť § 59b a „delegovať“ hlavnému hygienikovi právomoci ministrov a Národnej rady SR, k tomu treba zmeniť aj Zákon č. 42/1994 Z.z . a Ústavu SR a ÚVZ vyhlásiť za parlament. Nestačí vytvoriť § 59c a „delegovať“ hlavnému hygienikovi právomoci prezidenta, k tomu treba zmeniť aj ústavu.

      > A tu nastal celý „chaos“. Ohrozenie verejného zdravia II. stupňa sa riadi opatreniami (reguláciami) patriacimi do prvého stupňa ochrany, ktoré v zmysle § 48 ods. 4 Zák. č. 355/2007 Z. z. síce môžu zasahovať do základných práv a slobôd, ale nie ako všeobecne záväzný dokument, ale ako opatrenia vzťahujúce sa na úzky alebo druhovo určený okruh osôb (osýpky v osade a pod.)… A to je „sakra“ rozdiel!

      Liked by 1 person

  7. Vsade bezmocnost a analyzy bez vystupu…A na riesenie na 6 priorite namame zdroje..
    Realita je dosledkom stavu mysle, takze treba zapracovat tam…v mysli.Boli sme indoktrinovani katolicizmom v tom, neublizovat ani v myslienkach, nie to v reale.Trvalo im to tisicrocia ..a mame to doslova v genoch.
    Treba to zmenit.
    Vedome a konkretne preklinat tieto chore vizualizacie zla , zabalene v telach entit ohrozujucich nas plan bytia…
    Treba prekopat svoje informacne pole a neuprosne bojovat v leveli pricin…therapia causalis…
    Preklinat, rezat, zabijat v risi sveta jemnej hmoty..a pri dosiahnuti kritickeho mnozstva energie sa toto bude ralizovat v tomto svete.
    Mozno k smiechu pre naznalych, no fyzika dneska to potvrdzuje…

    Páči sa mi

    • “Preklinat, rezat, zabijat v risi sveta jemnej hmoty..a pri dosiahnuti kritickeho mnozstva energie sa toto bude ralizovat v tomto svete…” – len potom neplač, až sa to kritické množstvo energie zrealizuje na tebe. Kto seje vietor, žne búrku!
      Rob, ako myslíš – každý je strojcom svojho osudu. Zahrávaš sa s ohňom… Informácie aj z jemnohmotného pozadia máš, no Rozlíšenie ti chýba.

      Liked by 1 person

Pridaj komentár