Strach

Začnem atypicky.

Námet na článok: MIG, 14.8 2021

Preklad básne: Popolvár, 18.12 2020

Zdroj odborný a spracovanie: Rozhovor s MUDr. Artúrom Ivančíkom pre 40plus.sk spracovala Martina Valachová, 26.7 2021

Obrázky zdroj: Internet, vyhľadávané kľúčové slovo enlightment

Spracoval do konečnej formy: Jox, 15.8 2021

MIG sa ma pri jednom z posledých stretnutí spýtal, ako to, že sa vôbec nebojím. Že sme dvaja, ale vidí, že veľa ľudí okolo sa bojí, aj tí, ktorí sa snažia bojovať za dobrú vec. Boja sa odmietnutia, boja sa obvinení, ostrakizácie, boja sa autorít, boja sa toho, čo s nimi urobia, ak na nich prídu. Ja osobne sa nemám prečo báť, odpovedal som, V podstate moje posledné práce boli spojené s tým, že chcem pomáhať zachraňovať životy aj duše ľudí, prepáč MIG, Čelovekov, ja viem. A pretože verím Bohu, nebojím sa, pretože mu verím, že ma bude viesť v tom, čo je správne urobiť a čo nie. cez moje svedomie, cez sny, cez reč životných údalostí. Pretože aj vtáky na oblohe, biele oblaky, či dážďovka v zemi, hovoria jeho rečou. Ale to je už na inú tému.

Keď MIG navrhol túto tému, zamyslel som sa. V ten istý moment mi spadol doslova z nebies tento článok s názvom Bez zveličovania hodnotím terajší stav kolektívneho vedomia ako paralelnú epidémiu strachu!, s lekárom psychiatrom MUDr. Artúrom Ivančíkom. Nie je dlhý, nechám na Vás, ja som si ho prečítal 2x celý. Tu sú výňatky z neho, ktoré ma najviac oslovili:

V mojej ambulantnej praxi v poslednom období pozorujem pomerne stály nárast najmä úzkostných a panických porúch, ale aj rôznych adaptačných porúch. Z môjho uhla pohľadu k stálemu tlaku na kulmináciu týchto psychických porúch, bohužiaľ, ešte stále nemalou mierou prispieva aj dennodenné sýtenie sa najrôznejšími kontraproduktívnymi informáciami. Neustále sa meniace nariadenia, usmernenia, neraz aj medicínsky nedostatočne podložené, no najhoršie však sú tie nezmyselné, ktorým chýba zdravá a vnútorná logika, tie sú silne malígne a toxicky pôsobiace….

….Nie je veru na škodu veci vytvárať si svoj vlastný nový a kritický názor aj z iných, ako len z oficiálnych zdrojov. Oplatí sa tiež používať pravidlo deväť k jednej. Z desiatich ľudí sa predsa môže deväť mýliť a len jeden môže mať pravdu, čo platí, samozrejme, aj naopak. Nič viac, iba začať veriť aj sebe a svojim pocitom a používať zdravý rozum….

Tlak na povinné očkovanie považujem za to najmenej šťastné riešenie zo všetkých. Jednoznačne som za dobrovoľnosť, lebo tlak len vyvolá rovnako silný protitlak, akcia a reakcia sú postuláty, ktoré nám overila nielen história, fyzika, ale aj medicína.… Je poľutovaniahodné, ako evidujem veľké množstvo silne ostrakizovaných medicínskych odborníkov a špičkových vedcov, ktorí len upozornili napríklad, okrem iných, aj na možné neskoré riziká celoplošnej experimentálnej vakcinácie uvoľnenej v urýchlenom konaní na núdzové použitie

Celý článok je hore na linku, pán doktor v ňom veľmi pekne zhrňuje to, čo sa v posledném období deje. Strach z horeuvedeného ničí telá aj Duše ľudí (a naštrbuje i Čelovekov) a preto mi dovoľte. @popolvar67 nám pred skoro deviatimi mesiacmi, bez troch dní, daroval báseň Ivana Saveľjeviča Bedinského. Tu je v plnom znení. Prosím všetkých, šírte tieto slová do širokého sveta, nech sa ľudia zbavia strachu a stanú sa pútnikmi na ceste ku Čelovečenstvu.

Ivan Saveľjevič Bedinskij

STRACH

Strach je výtvorom temných síl.

Od detstva nám ho vštepujú

A od narodenia až do mohýl

Nás skrze strach ovládajú

***

Strach otroctvo v ľuďoch zrodil,

On sprevádza ich život celý.

Len ten, kto strach v sebe zabil

Slobodný život si cení.

***

Strach ničí nervov tkáň,

Paralyzuje našu vôľu

Celý život mu platíme daň

Trápením, nešťastím i množstvom bôľu.

***

Odkiaľ že vzal sa démon-strach?

Zo slepoty duše,

Z neuznania Zákonov, čo sú na nebesiach, —

Do vedomia ich my nevpúšťame.

***

I, zapudzujúc Jemný Svet,

Prerušujeme spojenia s Vesmírom

Privolávame na hody sily nečisté,

Otvárame dvere chorobám.

***

Pochopte, ľudia, že nie Boh

Je Tvorcom nešťastí a mučení.

Trápenia naše – toť výsledok

Duchovných Zákonov prestúpení.

***

A podstata Zákonov Ducha je v tom:

Buď čestný v myšlienkach, slove i čine:

Čo zasejem, to zožnem:

Skutok následok pripravuje.

***

Za muky Boha neviň,

Nie od Neho je tvoje trápenie:

Ty žneš plody svojich konaní,

Oni sú Dané ti na pochopenie.

***

A bude tak od veku po vek

Pre všetky rody i potomkov po krvi:

Božie stvorenie – človek –

Je tvorcom nastávajúcich pokolení.

***

Pred Tvorcom utečie strach.

Všetko, čo určené je sudbou,

Vo všetkých systémoch a svetoch

Sa udeje samo sebou.

***

S Vesmírom spojenie obnov!

Ži život slobodný a dôstojný.

Pred Svetla a Lásky silou

Utečú nešťastia i vojny.

***

A nastane požehnaný vek

Pre našu hriešnu planétu,

Strach nepozná Človek

Na svojej ceste k Svetlu.

Dnešný vek je poznačený jedným smutným mementom. Krízou morálky. Ľudia v sebe ubili, udusili, udupali svedomie, ktoré im našepkávalo, čo je a čo nie je správne. Ako nekonať a čo nekonať a ako konať, aby všetky živé stvorenia na planéte dosiahli šťastie bez spôsobeného utrpenia. Ak veríte Bohu v každom z nás, veríte sebe, strach stráca moc. Démoni strachu sa boja svetla v každom z nás a bez strachu sa človek stáva pokojným a vyrovnaným a pokoj prináša šťastie bez utrpenia strachu a iných trízní. A viete, ako dopadol Nebojsa v slávnej slovenskej ľudovej rozprávke, však?

Zahoďte strach a buďte zdraví a dosiahnite šťastie bez utrpenia.

Jox

15 thoughts on “Strach

    • kedy ste sa naposledy cervenal/a? Pretoze cervenanie je jasny odkaz, ze to, co ste urobil/a bolo nespravne…

      Svedomie je vrodená WiFi s Bohom. Pretoze my sme jeho súcasťou, preto máme na neho priame spojenie. Hovori sa tomu aj byt pod diktatom svedomia, jediny diktát, ktory je pripustný. Pretoze ten dava moznost vidiet dobro a zlo vo svojej zakladnej forme. Svedomie tak, ako pohlavie, nie je sociálny, ale vrodený, darovany mechanizmus.

      A ked pochopite, že aj krv je len tekuty krystál, mate odpoveď na to, co je Boh. A preco meditacia funguje. A preco funguju stare povery, porekadlá, ako sa do hory volá, tak sa z hory ozyva, A veľa inych….To je celé.

      Odporucam Vám Posledny Gambit z knih KSB, mozno trocha viac pochopite vyznam predchadzajucich riadkov

      Liked by 5 people

    • @bielovodie: Môj pocit: Väčšina čelovekov chápe svedomie ako vnútorný mravnostný kompas / najvyššiu spravodlivosť, vyjavovanú vnútornou iskrou stvoriteľa / živa-tmou. Ako napísal básnik: “Buď čestný v myšlienkach, slove i čine”. Preto sa mi slová Joxa zdajú primerané, nevidím za nimi kultúrny náter rôznych deformalít.

      Liked by 2 people

  1. V pravý čas, na pravom mieste a pravou formou!
    Po dňoch nervozity, konečne maximalna rozvaha, pokoj, harmónia.
    Viac niet čo dodať. – toľko k článku a autorovi.
    Pre ostatných: báseň vytlačiť, zavesiť doma, v práci na viditeľné miesto, a vždy, ak zneistieš, človeče, prečítaj si ju – je v nej veľká sila, pretože je pravdivá.

    Liked by 7 people

  2. K tomu primaniu informacii som vcera pocul zaujimavy postreh – Kazdu informaciu vyhodnocuj srdcom ale pouzivaj rozumom. Tjs primanie informacie by malo byt podmienene srdcom – nasou mravnostou. Ak je informacia lziva, skodliva tak ju srdce riadene mravnostou odmietne. Ak je vsak informacia pravdiva, je to ciastocka stvorenia tak ju srdce prijme a nieskor pouzije rozum pre STvorenie niecoho (dobreho).

    Páči sa mi

    • Moj nazor a je to len moj nazor, @oracle911blog @popolvar67 prosim dajte svoje k dobru, ze tento clovek odprezentoval prvych 5 minut o blogu a zastavach tak, ze je to vyslovene na diskreditaciu blogu.
      Ja mam na tuto ospbu svoj nazor, ale v tomto som zaujaty, pretoze pre mna je to nebezpecna riadena opozicia na diskreditaciu akehokolvek narodneho hnutia, ked sa chyti vysvetľovania. A samozrejme “satira” s roxormi a s daňom bola katastrofa sama o sebe. Preto aj hovorim, ze som zaujaty, lebo ten clovek, videl som ho nazivo a pocuval jeho rozhovory je velmi inteligentny a to, co robi je hrane podla scenara imitacno,-provokacnej cinnosti. Tot moj sukromny nazor

      Liked by 5 people

      • ja to vidim trochu inak – ten clovek sa snazil opisat tak ako to pochopil on, ano zial aj podla mna zle.
        Vasky, Dano a spol. – su alebo nie su pestovana opozicia je vlastne jedno, ale aj od nich sa dozvies nieco co je podstatne. Treba kvantitu informacii aby som si urobil aky taky obraz o tom co sa tu deje.
        Niekoho treba filtrovat viac ineho menej, tak to je.

        Páči sa mi

          • Ďaleko pred vami? A v čom? A ak ich začneme chápať (a v čom?) budeme k ním bližšie? Alebo ty si bližšie k nim? Tak nám niečo ponúkni k ich pochopeniu, aby sme sa mohli zaoberať prečo sú tak ďaleko, ako sú! Ja budem len rád! Ale keďže, ako píše hore Peter informácie treba, tak to beriem aj ja! Informácie zháňam všade a ako je napísané v článku:
            Oplatí sa tiež používať pravidlo deväť k jednej. Z desiatich ľudí sa predsa môže deväť mýliť a len jeden môže mať pravdu, čo platí, samozrejme, aj naopak. Nič viac, iba začať veriť aj sebe a svojim pocitom a používať zdravý rozum….
            Daňo dodnes nevysvetlil ako to bolo s B’nai B’rith! Či sa mýlim?

            Liked by 1 person

          • V dnešnej rýchlej dobe je čas veľmi cennou devízou. Vasky časom plytvá. Dostal novú informáciu o vlajkách, dostal názov blogu. Ja si v takýchto prípadoch vždy vypýtam link na konkrétny članok, preštudujem, a až tak sa k téme vyjadrujem. Vaského zaujíma, kto je oracle. Mňa by na jeho mieste zaujímalo, čo píše, a až tak by som zvažovaĺ, či s ním rozhovor spravím.
            Tak či tak, vzhľadom na nie celkom presné odprezentovanie ani nie tak vlajok, ale blogu celkovo, ten dotyčný dal oracle blogu pozitívnu známku, a predovšetkým: nech si to ľudia prečítajú. A to je hlavné. Vasky má tiež svoj okruh poslucháčov a každý, koho tá informácia zaujala si snáď na tomto blogu predmetný článok nájde.
            V konečnom dosledku je dobre, že tá informácia o vlajkách tam zaznela.

            Liked by 1 person

          • ano, ja im rozumiem. velmi dobre, co robia. Pomohli dosadit caputovu do uradu. Pomohli zdiskreditovat vopred, podla toho isteho modelu ide tzv. “obciansky tribunal” a trocha inak, ale aj LSNS, akekolvek protesty, lebo ved je to len “banda agresivnych čudákov” ti protestujuci, ktorí chcu len nasilie (roxorova revolucia, sadnime do tankoch, teda vlastne do trachtoroch a tazkou technikou a roxormimich dame).. Vsak? A samozrejme aj Vy robite teraz nadpracu, prpblem je v tom, ze ked zacitim manipulaciu, som vzdy opatrny…Takze nebojte sa, chapeme Vasu kampan dobre, len som rad, ze to tu cita aj deuha strana, vsak Miňo?

            Liked by 1 person

Pridaj komentár