Čakanie na Godota

Zatnem teraz do živého:

  • Sedíte na zadku a čakáte, že “niekto s tým niečo urobí” a keď začne robiť, tak je to celé zlé lebo nie toto ste chceli.
  • Sedíte na zadku a hovoríte si: “ak niekto začne, tak sa k nemu pridám” a niekto začne, a vy naďalej sedíte na zadku lebo hovoríte “však je sám, čo sám zmôže?”.
  • Zoberiete do ruky roxorovú tyč a poviete si: “rozbijem gebuľu tou tyčou tomu a tomu, a veci sa vyriešia”, lenže tá tyč má dve konce a niekto iný môže vám ju z ruky vytrhnúť a na oplátku rozbiť vám gebuľu k veľkej radosti našich skutočných nepriateľov. (Môžete použiť aj “ťažkú techniku” len po tom policajti na barikádach budú po vás strieľať.)

Ja a moji kolegovia informujeme vás a radíme vám čo robiť (a na to treba celého človeka a preto nebudeme za vás nič organizovať a robiť), len kvôli nejakej výhovorke sa nechytíte šance a čakáte kým sú veci naozaj zlé, a po tom sa chytáte roxorovej tyče, ktorou skôr či neskôr na oplátku rozbije vám gebuľu.

A šancu teraz máme skvelú lebo Bidenova akože-adminstratíva krytá anglo-americkým močiarom s centrálou v Londýne dokázala, že je aspoň tak neschopná, ako liberál-fašistická čvarga ktorá nám vládne jednoducho len preto, lebo stiahnutie armády z Afganistanu tak, ako sa to udialo (patrioti a armáda ich prekabátili).

S pozdravom

Oracle 911

PS: Tie vlajky vypracoval kolega Um pod vedením Popolvára, aby som uviedol veci na pravú mieru.

PS: Tento týždeň nebude rubrika Otázky a Odpovede a zajtra by mal vyjsť článok.

43 thoughts on “Čakanie na Godota

  1. – “Sedíte na zadku a čakáte, že “niekto s tým niečo urobí” a keď začne robiť, tak je to celé zlé lebo nie toto ste chceli.
    – Sedíte na zadku a hovoríte si: “ak niekto začne, tak sa k nemu pridám” a niekto začne, a vy naďalej sedíte na zadku lebo hovoríte “však je sám, čo sám zmôže?”.”
    Tak to je a asi inak nebude v kratkom case ale ja o nas az taky strach nemam lebo:
    1. vieme prezit aj z 350 EUR, vela ludom na smiech ale toto je dovod preco sme este dnes tu a budeme,
    2. odpor prebieha skor na lokalnej urovni ako by nas bolo pocut na ulici.

    Liked by 2 people

    • 1. sme majstri prežitia a to je pravda, ale je to za cenu nášho kolektívneho psychického zdravia a posúva nás do zneužiteľnej pozície.
      2. iste, ale bez organizácie tohto odporu ďaleko nedostaneme lebo ľudia sa musia dohodnúť na spoločnom postupe inak nás táto čvarga zlikviduje po jednom.

      Liked by 4 people

      • tak sa zda, ze ten organizovany odpor zdola uz zacina nadobudat kontury
        mam na mysli nedavno spominane Hnutie Archa obcianske zdruzenie – ide o koncept vzajomnej obcianskej spoluprace a vypomoci/svojpomoci na lokalnej urovni…
        dnes boli na navsteve v Infovojne JUDr.Katarína Burdyová a Ing.Iveta Michalíková a davali podrobnejsie informacie o cieloch aj o samoorganizacii celeho hnutia, ktore sice bude zastresovat skupina ludi, ale nie hierarchicky, ale len ako pociatocna organizacna podpora … podla ohlasov aj priamo v relacii je o toto hnutie pomerne velky zaujem… vypocujte si to – hlavna tema je cca po 45 minutach az do konca
        https://www.infovojna.sk/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-1782021/?m=1
        ja osobne sa tiez planujem zapojit, paci sa mi to 🙂

        Liked by 4 people

  2. Mám trocha dilemu,ohľadom Afganistanu. Viem,že si na dovolenke,ale píšeš,že zajtra článok bude.Teším sa ,možno spomenieš aj aktuálne udalosti . Ide o to,že na chvíľu som mala naozaj pocit,že Afganistan je v týchto dňoch najslobodnejšia krajina sveta. To po správe,že Taliban okamžite zakázal vakcinácie proti K. A k tomu ešte aj tie tisícky utekajúcich proamerických kolaborantov. Je to príjemný pohľad,prepáčte mi moju prostorekosť.
    Tak som sa na chvíľku zamyslela,ćo asi cítia naši kolaboranti,keď vidia tú sviatočnú náladu v Kábule.

    Liked by 10 people

        • Presne tak. až na toho bohatého, stačí, keď je silný a koncepčne a ideologicky prijateľný. A z doterajších príprav na “sedliackych” povstaniach na rôznych fórach a úrovniach u nás je vidieť žiaľ len to, že každé bude potlačené. Zatiaľ nie je vidieť zjednocujúcu myšlienky naprieč spoločnosťou, za ktorou by spoločnosť išla ako celok, ale naopak, je vidieť, ako si rozdrobene kryť zadok a vlastné prežitie. A nejaké roxorové tyče alebo majolenky sú len bránou do pekla. Robí sa to inak.

          Páči sa mi

    • ja sa priznám to vidím trochu inak. Taliban je predsa produkt US elít. a to čo sa teraz prezentuje, je informácia o tom, aký to má dôsledok keď US jednotky odídu z nejakej krajiny. okrem toho to stále podľa mňa prezentuje dva ciele: ukázať že US už nie je vojenská veľmoc a druhý Biden pracuje (či už o tom vie alebo nie) pre GP. to či je momentálne sloboda alebo nie je druhotné, dôležité je kto a ako má podchytené procesy v krajine. t.j. kto je lepšie pripravený na odchod okupujúcich vojsk. a vyzerá to tak že Tálibovia majú aj mali viacej kádrov (hoci vyškolených US elitou).
      ja si myslím že nádejou pre Afganistan (podobne ako v Mjanmarsku) by bola diskusia o garanciách s Ruskom.

      Liked by 1 person

  3. Moja úvaha. Na Slovensku ( cca posledných 100 rokov) to za nás vždy niekto vyriešil. Pri vzniku prvej ČSR sme na tom mali svoj podiel ale to sme mali nad sebou medzinárodný a iný dáždnik lebo sme konali vo vektore ich záujmov. Socík prišiel z Čiech, kapík tak isto. Pamätáte “Slováci spíte ?” Ako povedal V.V.Putin tak znaky rozpadu šša budú zjavné do troch mesiacov, do konca roka ? Povolí tlak neoconov a globalčiky sa do toho pustia. Ak to tak bude, tak začnú “púšťať” banánové republiky, to “pôjdeme” skôr ako ukri, podpindosníci chytia paniku a to bude okno príležitostí. Vidím to na dve možnosti. A) Felvidék, hungary tu majú riadne zaťaté “pazúry” ale nie je to definitívne, ich zdrojové a riadiace možnosti nie sú také aby nás ľahko “zožrali”, vplyv tu ale je. B) CS projekt, realizovateľné a bude aj dáždnik-globálny. Na tomto je asi globálna dohoda. Je zaujímavé : Oslava 100 rokov už neexistujúceho štátu Československo a aj s účasťou USA, F. Vyjadrenia V.V.Putina a V.V.Pjakina o Československu. Zase to za nás vyriešia, preto je asi na všetkej iniciatíve útlm. Podľa môjho názoru tu bolo istým ľudom doporučené aby nemútili vodu včítane M, ako sledujem hovory s M tak postupne “krotne”. Vedenie psyops nepotrebuje rôzne parazitné riadiace štruktúry ktoré by vytvárali ne predvídateľnosť riadenia. Aj rakúsko-uhorsko sa muselo najprv rozbiť, sme vo fáze rozbíjania štátu. Tak to vidím ja.

    Páči sa mi

    • Len malá oprava, na vzniku 1.ČSR mal hlavný podiel Štefánik, bez neho by sa nikdy Masaryk nedostal do “spoločnosti” (o Benešovi ani nehovorím, lebo by som musel byť vulgárny). Takže Štefánik.

      Liked by 1 person

      • Je to vec názoru a interpretácie. Masaryk zabezpečil americkú podporu projektu, Štefánik francúzsku asi aj taliansku. Riešiť koľko percent kto nemá zmysel, bol to spoločný projekt. Beneš bol problematická osoba, hlavne ten problém s peniazmi a kasínom.

        Liked by 1 person

  4. len ako perličku na zamyslenie hnutie Archa, vyzerá to zaujímavo

    https://hnutiearcha.sk

    https://www.infovojna.sk/prehravac/dopoludnie-na-infovojne-s-adrianom-1782021/?m=1

    ut 17. 8. 2021 o 6:59 Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska napísal(a):

    > oracle911blog posted: “Zatnem teraz do živého: Sedíte na zadku a čakáte, > že “niekto s tým niečo urobí” a keď začne robiť, tak je to celé zlé lebo > nie toto ste chceli. Sedíte na zadku a hovoríte si: “ak niekto začne, tak > sa k nemu pridám” a niekto začne, a vy naďalej sedíte” >

    Liked by 2 people

  5. Včera sme boli s rodinou v Tatrách po obede sme si išli dať kávu tak sme sa zastavili v hoteli Lomnica. Keď sme si sadli prišla mladá slečna čašníčka prvá otázka bola či sme zaštiepeny alebo máme negatívny test. Ja že nie ani jedno,tak nastalo 5sekundove trápne ticho tak som sa ešte opýtal či platí aj očkovanie proti tetanu.😁 Slečna sa usmiala a dali sme si kávu a príjemné posedeli. Hlavne s úsmevom. A ešte som si všimol že dosť ľudí aj prevádzok ignorovalo nariadenia alebo mali vypísané že obslúžia každého.

    Liked by 7 people

    • Vcera sme boli so zenou v nasom oblubenom sidliskovom podniku. Potom co sme videli oznam na dverach, chceli sme si len objednat jedlo a ist prec. Nahodou tam ale bola majitelka podniku a dali sme sa s nou opatrne do reci. Ked sme povedali, ze sme neockovani, priznala sa, ze tiez nie je. A kludne mozeme zostat. Povedala, ze oznam je skor len pro forma a podnik je otvoreny pre vsetkych bez rozdielu. Akurat to nechce dat verejne, kvoli moznosti udania. Myslim, ze toto bude casty jav u nas v meste. Toto je uz druhy podnik, kde majitel nie je ockovany…

      Liked by 7 people

  6. Ja som len čitateľ nekomentujem.
    A otázka znie či má občan možnosť vôbec niečo zmeniť.
    A. Revolucie niesú a nikdy neboli, vždy to bol riadený proces a občan bol vždy iba zneužitý.
    B. Pokiaľ neexistuje vymožiteľnosť práva aký koľvek odpor je v podstate zbytočný. Na námestí vás zbijú sud prehráte.
    C. Ak je v spoločnosti percentuálny pomer v prospech idiotov je “revolučna” 10% časť obyvateľstva vlastne nedemokraticka nemusí zjavne zastupovať názor väčšiny a bod A hra tým pádom svoju rolu.
    A dostávame sa k podstate. Občan je homogénna zväčša primitívna masa. Kto by mal chuť začať sa starať o potreby skupiny – masy , ktorá si to v podstate nema ako od vás(politik) vynútiť a ktorá si to v podstate ani nezaslúži (zväčša idioti) lebo je smerovateĺná podla ĺubovole kohokoľvek ale naozaj kohokolvek (Matovič) .
    Odpoveď je jednoduchá , občan je čisto v rukách politika a je len na politikovy či má národ šťastie (Putin) alebo ho nemá ako vacsia časť sveta.
    Na Slovensku nieje osobnosť krorá by mala ochotu sa obetovať za tú homogénnu masu z iq pod 80. Zatial nie. A vzhľadom na dejiny a potenciál ktorý nie a nie nájsť obetavca ktorý nebude mat tie krásne slovenské vlastnosti podľa vzoru “skapala koza mne musí aj susedovy” alebo ” závidím aj chorobu”
    Sledujte geopolitiku aby sme vedeli kam sa zvezeme. To je všetko. Kým sa teda nenájde tá osobnosť …..

    Páči sa mi

  7. Ja som len čitateľ nekomentujem.
    A otázka znie či má občan možnosť vôbec niečo zmeniť.
    A. Revolucie niesú a nikdy neboli, vždy to bol riadený proces a občan bol vždy iba zneužitý.
    B. Pokiaľ neexistuje vymožiteľnosť práva aký koľvek odpor je v podstate zbytočný. Na námestí vás zbijú sud prehráte.
    C. Ak je v spoločnosti percentuálny pomer v prospech idiotov je “revolučna” 10% časť obyvateľstva vlastne nedemokraticka nemusí zjavne zastupovať názor väčšiny a bod A hra tým pádom svoju rolu.
    A dostávame sa k podstate. Občan je homogénna zväčša primitívna masa. Kto by mal chuť začať sa starať o potreby skupiny – masy , ktorá si to v podstate nema ako od vás(politik) vynútiť a ktorá si to v podstate ani nezaslúži (zväčša idioti) lebo je smerovateĺná podla ĺubovole kohokoľvek ale naozaj kohokolvek (Matovič) .
    Odpoveď je jednoduchá , občan je čisto v rukách politika a je len na politikovy či má národ šťastie (Putin) alebo ho nemá ako vacsia časť sveta.
    Na Slovensku nieje osobnosť krorá by mala ochotu sa obetovať za tú homogénnu masu z iq pod 80. Zatial nie. A vzhľadom na dejiny a potenciál ktorý nie a nie nájsť obetavca ktorý nebude mat tie krásne slovenské vlastnosti podľa vzoru “skapala koza mne musí aj susedovy” alebo ” závidím aj chorobu”
    Sledujte geopolitiku aby sme vedeli kam sa zvezeme. To je všetko. Kým sa teda nenájde tá osobnosť …..

    Páči sa mi

    • Je možnosť to zmeniť, no ľudia o nej ani nevedia, napriek tomu, že im to predseda Ústavného súdu, pri odmietnutí referenda niekoľko krát prízvukoval.
      “OBČANIA MÔŽU REFERENDOM MENIŤ ÚSTAVU.”
      A to je celé…
      Nieto už na tom síce pracuje, no uvidíme výsledok, pretože každý jeden politik.bude samozrejme proti.
      Ja už o tom hovorím od minulého leta ale mrzí ma, že táto možnosť sa nepreberá ani tu ani nikde na alternatíve. Jedine na SV relácia Prípravný Petičný Výbor Referend…

      Páči sa mi

  8. Pekný deň prajem.
    Chcel by som sem napísať pár riadkov ako reakciu na rôzne agitačné, plamenné riadky., o tom, ako to vlastne je. Že prečo sme vlastne nespokojní s aktuálnym stavom na Slovensku.

    V prvom rade musíme vychádzať z faktu, že poslanci sa do parlamentu nezvolili sami.
    Zvolili ich voliči Slovenskej republiky v slobodných a demokratických voľbách.
    Poslanci si vyskladali vládnu koalíciu, vznikla vláda.

    Vláda vládne., nespokojnosť rastie. Prečo ?

    Prečo si volič myslel, že zvolením podvodníkov, plagiátorov, osôb s kriminálnym pozadím, komediantov a osôb v politike amatérov sa tu bude presadzovať spravodlivosť, právo ?

    Voliči tejto zostavy vedeli veľmi dobre, čo nás čaká, ale podľa počtov hlasov je zrejmé, že voličský potenciál bol využitý len čiastočne, zámerne nejdem do čísiel. Faktom ale ostáva, že súčasnú situáciu spôsobilo to, že že plno voličov voliť NEBOLO.

    Horšia stránka je to, že teraz musia žiť v prostredí, ktoré sem nenavolili, hoci mohli. Mnoho voličov tvrdí, že nešli voliť z toho dôvodu, lebo že sa aj tak nič nezmení. V poriadku, je to ich názor. Dovedené do absurdna sa môže stať, že do budúcna bude toľko frustrovaných voličov, že vďaka hŕstke voličov, ktorý k tej urne predsa len došli, tak sa zvolia ľudia ktorých tam nikto ani len neočakával. A je to všetko v súlade so zákonom, v súlade s demokratickými princípmi.
    No čo môžeme spraviť ?

    Demonštrovať ? Ano, vláda tým pádom bude vedieť ako na tom je s popularitou. Nič viac. lebo neexistuje právny predpis, že ak bude demonštrovať 10, 20, alebo xxxxx osôb, že čo má vláda a parlament spraviť.
    Jedinou ich povinnosťou je postarať sa o verejný poriadok, aby sa zamedzilo rôznym protiprávnym konaniam.
    Jediným zmysluplným spôsobom by bolo, keby množstvo demonštrantov dosiali kritickú hranicu a došlo by k ohrozeniu výroby v strategických podnikoch, čo je v podstate štrajk. Blokácie ciest, a podobné aktivity vláda môže vyhodnotiť ako trestné aktivity a bude môcť použiť silové riešenie. Nemajme ružové okuliare, že sa polícia pridá na stranu „buričov.“ Sú to v prvom rade štátny zamestnanci a budú robiť to, za čo ich platia.
    Je to na nás, čo spravíme, či pôjdeme masovo si zademonštrovať na pár hodín, alebo nenastúpime do práce, a všetko tu zamrzne a budeme môcť jednať z pozície sily a nie ako plebs vs vláda.
    Na záver jednoduché a pochopiteľné vysvetlenie.
    Prebehla tá očkovacia lotéria. To, že ako dopadla, to nejdem komentovať, kto to pozeral, vie.
    Ale prosím vás vznikla by vôbec takáto lotéria, keby sa tam nikto nezaregistroval ? No nevznikla, ako by mohla byť lotéria bez hráčov ? A je to len hra, ale ľudia sadli na lep. To druhé o čom som doposiaľ písal, to už hra nie je.
    Pekný deň všetkým.

    Páči sa mi

    • @Volga
      >Prečo si volič myslel, že zvolením podvodníkov, plagiátorov, osôb s kriminálnym pozadím, komediantov a osôb v politike amatérov sa tu bude presadzovať spravodlivosť, právo ?

      Voliči tejto zostavy vedeli veľmi dobre, čo nás čaká, ale podľa počtov hlasov je zrejmé, že voličský potenciál bol využitý len čiastočne, zámerne nejdem do čísiel. Faktom ale ostáva, že súčasnú situáciu spôsobilo to, že že plno voličov voliť NEBOLO.

      Nevedeli, veľa ľudí nesledovalo politiku a vybrali koho budú voliť 2-3 týždne pred tým, ako ho zvolili (Michelko o tom má video-hľadať sa mi nechce) t.j. podvodníci využili ich neznalosť a lenivosť+mediálna propaganda, a teraz cca 90% ich voličov ľuduje, že takto volili a majú pocit, že naleteli.

      >Nemajme ružové okuliare, že sa polícia pridá na stranu „buričov.“ Sú to v prvom rade štátny zamestnanci a budú robiť to, za čo ich platia.
      Na začiatku SNP policajti a vojaci boli na strane partizánov, zmenilo to až keď provokatéri dosiahli svoje a 28 Augusta vytvorili provokáciu v Martine resp. v Ružomberku.

      Liked by 1 person

    • Len trocha poopravím:V prvom rade musíme vychádzať z faktu, že poslanci sa do parlamentu nezvolili sami.
      Zvolili ich médiami,agentúrami,lživou propagandou zmanipulovaní voliči Slovenskej republiky v slobodných a demokratických voľbách.

      Liked by 1 person

  9. Poznáte rozprávku Mala morská víla? Dala čarodejnici svoj hlas,aby mala nohy .
    Bez hlasu bola nema. Nemohla povedať princovi,že ho ona zachránila…A do čoho sa dáva hlas pri voľbách? Do urny. Čo dávame ešte do urny a kde ju dávame?
    Odmietam byt nemá! Odmietam voľby,keď zvolený poslanec počúva predsedu strany a nie mňa,teda voliča! Odmietam voľby,keď poslanci,ministri,prezident nenesú zodpovednosť za svoje omyly, za svoje chybné rozhodnutia! Odmietam voľby,keď spracovanie robí firma prepojená na iný štát! Odmietam voľby lebo nebudem voliť zlo!Stačilo!
    Budem iba hlasovať priamo v obvode za. zástupcu obvodu zdvihnutím ruky spolu so všetkými,čo bývajú v danom obvode a to vtedy,keď ho budeme môcť aj hlasovaním my odvolať!

    Liked by 2 people

  10. Ja som len čitateľ nekomentujem.
    A otázka znie či má občan možnosť vôbec niečo zmeniť.
    A. Revolucie niesú a nikdy neboli, vždy to bol riadený proces a občan bol vždy iba zneužitý.
    B. Pokiaľ neexistuje vymožiteľnosť práva aký koľvek odpor je v podstate zbytočný. Na námestí vás zbijú sud prehráte.
    C. Ak je v spoločnosti percentuálny pomer v prospech idiotov je “revolučna” 10% časť obyvateľstva vlastne nedemokraticka nemusí zjavne zastupovať názor väčšiny a bod A hra tým pádom svoju rolu.
    A dostávame sa k podstate. Občan je homogénna zväčša primitívna masa. Kto by mal chuť začať sa starať o potreby skupiny – masy , ktorá si to v podstate nema ako od vás(politik) vynútiť a ktorá si to v podstate ani nezaslúži (zväčša idioti) lebo je smerovateĺná podla ĺubovole kohokoľvek ale naozaj kohokolvek (Matovič) .
    Odpoveď je jednoduchá , občan je čisto v rukách politika a je len na politikovy či má národ šťastie (Putin) alebo ho nemá ako vacsia časť sveta.
    Na Slovensku nieje osobnosť krorá by mala ochotu sa obetovať za tú homogénnu masu z iq pod 80. Zatial nie. A vzhľadom na dejiny a potenciál ktorý nie a nie nájsť obetavca ktorý nebude mat tie krásne slovenské vlastnosti podľa vzoru “skapala koza mne musí aj susedovy” alebo ” závidím aj chorobu”
    Sledujte geopolitiku aby sme vedeli kam sa zvezeme. To je všetko. Kým sa teda nenájde tá osobnosť …..

    Páči sa mi

  11. Spätné upozornenie: Oznamy a čistenie žalúdka | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár