Otázky a odpovede č. 137

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak neviem čomu sa budem venovať. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem niekoľko vecí:

Kanadské voľby, financie, covid a Izrael

Keď ma pýtali na kanadské voľby, tak som vyjadril v tom zmysle, že ich zrušia a evidentne som sa zmýlil. Stáva sa to, ale dôležitejšie sú dve veci: výsledky sú prinajmenšom pochybné, lebo Trudeau je už doslova nenávidený v Kanade a výsledky budú známe po tom, ako budú uverejnené výsledky Arizonského auditu, t.j. výsledok bude maximálne pochybný a možno ani nebude uznaný.

Finančný systém sa naďalej rúti do nebytia. Ide totiž o to, že Čína odmieta zachrániť EverGrande a to hlavne zahraničných investorov, čo nielen de facto zlikviduje celé čínske stavebné odvetvie, ale aj finančný systém. A to hlavne vo svetle toho, že automobilové odvetvie zmienenej skupiny bol de facto tunel (článok). Toto nevyzerá dobre.

Naratív ohľadom covidu a injekcií rozpadáva nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, lebo Lengvarský už netrvá na očkovaní každého, očkovanie už nechráni pred covidom a šéf Pfizeru už tvrdí, že covid bude nová chrípka. Ďalšia vec je, že čínsky disident povedal, že covid bol zámerne rozšírený na medzinárodných vojenských hrách (článok) a mechanizmus na to mali (nanočastice prenikajúce cez kožu). Toto vôbec nevyzerá dobre pre Čínu a pre plány globálneho zákulisia (GP).

A Izrael vymiera, doslova tam explozívne narástli prípady zápalu srdcového svalu, infarktov a porážok aj v generáciách pod 30. rokov a keby to nestačilo, všetci hospitalizovaní na covid majú očkovanie a to pri 80% zaočkovanosti. Skrátka Židia v Izraeli páchajú holokaust vlastnými rukami. Toto odkazujem tomu liberálnemu magorovi, ktorý sa vydával za fanatického židobijca, a ktorý nielenže má určite v sebe 2 očkovania, ale sa nevie dočkať ani toho tretieho a tiež sa nevie dočkať kedy dajú do táborov akože antivaxérov.

Otázky a odpovede

Brunero sa pýtal:

OTÁZKA a veľmi jednoduchá : Čo vidíš v pozadí prípadu AUKUS vs. Francúzsko?

Anglo-americký močiar s centrálou v Londýne sa snaží zabezpečiť si pokojný luxusný úkryt na úkor Austrálčanov, a preto vyštípali Francúzov, ktorí zas okúsili ku vlastnej škode svoju vlastnú medicínu. Lenže podľa toho, čo sa deje v Austrálii a čo sa bude diať v Londýne, USA a inde vo svete už môžem povedať len to, že ak nejaký ten netvor dožije pokojnú smrť, tak to bude niekde na dne nejakého bunkru osamote. Chcem tým povedať, že bude na tie netvory usporiadaný doslova lov, lebo naratív sa rozpadne a odkryjú sa konexie a súvislosti.

Dragon sa pýtal:

Otazka: k tej streľbe ešte, dneska Británia náhodou zistila kto o trávil ďalší skripala, eslp dneska vidal stanovisko k litvinenkovi a komunista raskin výziva neuznát voľby a zvoláva ľudí na protest,, snažia sa stranaviky o 1917? A rovno spáchať samovraždu??

Áno, snažia vyvolať povstanie v Rusku z vlastnej iniciatívy, majdan s tichým súhlasom ich pánka, ale im nedošlo, že pánko ich nielen predhodí davu, keď mu to vyhovuje, ale ani nemá možnosti ich zachrániť, aj keby chcel. Takže áno, spáchajú samovraždu bez ohľadu na úspech. Dodávam, že poskokovia sú dušou otroci a nenávidia nielen toho, kto slúži inému pánovi, ale aj toho, kto v duši nie je otrok.

Rajka sa pýtala:

Otázka
Aký dopad bude mať pre EU a Slovensko možný krach čínskeho developera China Evergrande Group?
https://www.kurzy.cz/zpravy/610596-krach-cinskeho-obra-se-muze-prelit-do-celeho-sveta/

Zadrhávanie fin.systému je istota, lebo kopa tých dlhopisov denominovaných v US$ buď skončila u ázijských regionálnych bánk t.j. v nejakých derivátoch, alebo u investorov a vo finančných inštitúciách ako BlackRock, The Vanguard Group, State Streat t.j. u tých, ktorí budú musieť spustiť masívny výpredaj, pretože potrebujú dosiahnuť minimálne 0 s tým, že EverGrande odpálil celý tento sektor čínskej ekonomiky, lebo dôvera v čínskych developerov sa vyparila takpovediac cez noc lebo právom podozrievajú, že nielen EverGrande robila čachre s krytím funkcionárov z komunistickej strany.

A zodpovedajúc na tvoju otázku, tak dve veci sa stanú naraz: ECB a FED začnú sanovať finančné inštitúcie masívnym tlačením FIAT meny s tým, že potrebujú pumpovať tak burzy, ako aj dlhopisové trhy t.j. bude tu masívny hyperinflačný tlak a odpáli sa aj derivátová pyramída, ktorá pri svojom páde bude vysávať hotovosť/likviditu zo systému t.j. vytvorí sa masívny deflačný tlak s tým, že výpadky pri prevodoch a v zásobovaní už teraz dvíhajú ceny t.j. je tu masívny inflačný tlak. Inými slovami nastáva presne tá situácia, ktorú som opísal pred mesiacmi a kde-kto to označil za nezmysel. Dodávam, že oficiálne číslo repo (CB dáva do systému likviditu) je aj oficiálne cez 1 bilión US$ (to číslo s dvanásť nulami) a reverzné repo (odstránenie prebytočnej likvidity, aby tu nebola hyperinflácia) je tiež nad 1 bilión US$ t.j. otázka nie je, či sa dačo pokašle, ale kedy sa to pokašle. A to pre nás bude znamenať, že budú ďalšie výpadky v prevodoch a fin. systém, ako ho poznáme dnes zanikne.

Mahatma sa pýtal:

Otázka : ahoj Oracle, ďakujem za Tvoje postrehy a názory. ako vidíš preskupovanie síl v silových a súdnych zložkách na Slovensku? je to akcia na odkopanie sa spiacich agentov močiara okolo Lipšica – príprava na kompletné vyčistenie Slovenska od škodnej? aký časový horizont je reálny na likvidáciu tejto škodnej?

Vďaka za pochvalu, a teraz k otázkam:

Nuž sudcovia, prokurátori a silové zložky sa spojili proti močiarno-Lipšicovskej mafii a celé to kryje Žilinkova generálna prokuratúra, ktorá má zas krytie tak Ruska, ako aj GP. Likvidácia škodnej sa začala a ak dobre rátam, tak v marci až v máji 2022 sa to tu tak či onak vyčistí.

Axe sa pýtal:

Otázka

1Prečo si myslíš že pandémia skončí GP to vyhovuje a nevyzerá to tak že to končí?

2 Prečo by mal Kollár položiť túto vládu?

3 Ak padne vláda pôjde Pelé so Sulikom?

4 Čo má Matelko ešte v pláne?

5 Nagy,Korčok naša princezná Zuzka ešte im nedochádza čo sa deje?

1. Pandémia už dosiahla zníženie spotreby, to je pravda, ale GP si uvedomuje, že to, čo močiar stvára rozloží systém ovládania, lebo vedie veci do extrémov. A toto už nie je náhoda t.j. je to nielen prejav matrice z filmu „I Pet Goat II“, ale aj činnosť patriotov resp. mnohonárodnostnej patriotickej skupiny.

2. Kollár je užitočný idiot a fackovací panák Matelka a Sulíka, a ktorý teraz pochopil, že z jeho trafiky nič nebude.

3. Ak pôjdu do spoločného zoskupenia hoc aj vo forme úradníckej vlády a za podmienok predčasných volieb (Smer by to odobril), tak politicky skončili obaja. Lenže k tomu ich môže podnikateľské a iné zákulisie donútiť.

4. Hodiť rozpad vládnej koalície na Sulíka a na to sa politický analfabet a užitočný idiot Kollár ako nástroj/katalyzátor dokonale hodí.

5. Ideologická zaslepenosť u nich je silná.

Teta256 sa pýtala:

OTÁZKA: 1. Aký máte názor na ťaženie kryptomien a aka je budúcnosť? 2.Môže pri klimatických zmenách dôjsť k zaplaveniu Panonskej kotlliny? 3. Bude tento šk. rok fungovať školstvo ? 3. Začína byť nedostatok potravín, myslím celosvetovo ?

1. Ťažba zaťažuje menej ako energia vynaložená na počítačové hry dokopy. To je prvá vec. Druhá vec je, že kryptomeny s budúcnosťou medzinárodného obchodu (zlato a striebro sú dobré, ale pre dnešnú dobu dosť ťažkopádne).

2. Čiastočnému zaplaveniu v budúcich 2-3 rokoch t.j. dôjde k čiastočnej obnove mokradí a močiarov spred regulácie riek. Mapa nižšie.

3. Skôr budú výpadky v zásobovaní s tým, že výpadok bol plánovaný.

Hydrography_of_the_Pannonian_basin_before_the_river_and_lake_regulations_in_the_19th_century-HD

Vysvetlivka farieb:

Svetlomodrá-územia, ktoré sú zaplavené počas záplav;

Modrá-územia, ktoré sú buď stále zaplavené alebo sú po väčšinu roka pod vodou;

Tmavomodrá-rieky a jazerá.

Jiskrovu otázku zodpovedal Popolvár (je to viac-menej jeho parketa).

Miroslav sa pýtal a Julo to doplnil pod-otázkou (zodpoviem ich naraz):

Otázka:
Tlačová beseda Fica pre České médiá bol ťah na viacero cieľov. Veľmi účinne si kopol do “našich” médií, priložil ruku k dielu v procese rozpadu EU ale hlavne to bola aj žiadosť o pomoc zo zahraničia. Moja otázka teda znie:
Vpisal sa Fico svojím vystúpením pre České médiá pod vplyv Prahy v procese vzniku ČSFR 2.0?
Ďakujem za odpoveď, aj za prácu, ktorú vykonávaš.

Podotázka:
Je to aktivita “len” Fica alebo spojil sily s niekym zo Zákulisia?

Ďakujem za pochvalu, čo sa týka otázok:

Áno vpísal sa do toho procesu, hoci české médiá nie sú pod českým riadením, ale priamy vplyv na ne nemá americká ambasáda v Prahe.

Čo sa týka zákulisia, tak dobrý politik vidí a cíti trendy s tým, že vo vhodnú dobu zakročí tak, aby dosiahol svoje. Chcem tým povedať, že týmto vstupom riešil niekoľko vecí, zasiahol do českého predvolebného boja, dal o sebe vedieť aj v Čechách a začal spájať českú a slovenskú politickú scénu do jedného celku. Totiž aj v Čechách hrozí, že sa zopakuje slovenský scenár a do vlády sa dostanú tupci, zapredanci a šialenci.

Julo sa pýtal:

Otázka:
Čo na symbolickej úrovni znamená – Archanjel Michal. K obnove Michalskej veže – v týchto dňoch.
https://muzeumbratislava.sk/udalost/archanjel-michal-k-obnove-michalskej-veze

V symbolickom jazyku to hovorí, že satanisti a podobná čvarga na Slovensku skončili a budú bez milosti odstránení.

Manas sa pýtal:

Otazka:

Ori,existuje realne virus covid19,alebo nie? Pretoze:

1.objektivne existuje nejake ochorenie kt. “dava ludi dole”,

2.existuju doagnosticke nastroje (napr PCR test),ktore nieco meraju,

3.nikde neexistuje izolovany zivy virus.

Existuje, totiž Číňania ten spike protein vypustili naviazaný tak na vírus, ako aj nano-častice a vírus bol izolovaný, tak v civilných laboratóriách, ako aj vo vojenských. Tí prví mlčia, lebo sú pod palcom močiara a tí druhí z taktických dôvodov.

Človek sa pýtal:

Dobrý deň Ori.

Otázka: čo hovoríte na to, že bolo zrušené obvinenie dvoch novinárov z nočníka N?

Ďakujem.

Dobrý taktický krok v rámci stratégie boja proti močiarno-Lipšicovej mafie, lebo to vyšetrovanie okresnej prokuratúry bolo naozaj protiprávne a po prešetrení prevzala vyšetrovanie krajská prokuratúra. A netreba zabúdať, že Žilinka na to použil paragraf 363, takže celý ten hurhaj ešte použil proti nim s tým, že pôvodné šetrenie nielen by z nich urobilo martýrov, ale by museli byť aj prepustení. Takže majú dosť lana, aby sa obesili a dostatok rozbehu, aby si nabehli na vlastné vidly.

Nepohodlný sa pýtal:

Úvaha: Evergrande odštartovalo veľkú krízu na finančných trhoch. Tá môže viesť k reforme menovej politiky mnohých krajín a ku krátkodobému nastoleniu zlatého štandartu. Ako vieme, Rusko a iné krajiny sa na tento variant dlhodobo pripravujú. Pripomeniem starý článok z KSB http://files.leva-net.webnode.cz/200001838-18c2a19bc8/k%20energetick%C3%A9mu%20standardu%20p%C5%99es%20zlat%C3%BD.pdf V roku 2020 sa spolu s akciami prepadli aj kryptomeny a ich hodnoty rástli až po masívnom kvantitatívnom uvoľňovaní (tlačení peňazí) centrálnych bánk.
Otázky:
Stlmili FED a ECB emisiu nových peňazí?
Bude výsledkom volebných auditov veľký chaos v USA a ich rozpad?
Je Salvádor testovacím poľom na uskutočnenie menovej reformy v USA/ rozdelených spojených štátov?
Kde sú americké zlaté rezervy?
Bude mať Rusko krypto Rubeľ (technicky na podobnom princípe ako kryptomena Ripple?) krytý zlatom, prípadne inými komoditami?
Bude Rusko schopné vyhlásiť krytie Rubľa zlatom bez výmeny aktuálneho obeživa?
Zavedie Rusko svoj vlastný internet? (Ak som správne zachytil, v 2022 plánuje Rusko dobudovať orbitálny družicový internet)
Ako skoro môže Poľsko požiadať o pripojenie sa k Rusku?
Znehodnotí zlatý štandart súčasné kryptomeny bez krytia?

Ak prechodne myslíš stáročia, tak áno, ten zlatý štandard bude prechodný (však petrodolár tu bol cez 40 rokov), teraz k otázkam:

  • FED a ECB už z princípu nemôžu zastaviť tlačenie FIAT meny, inak padne systém.

  • Nie, sú polygónom pre celý svet.

  • Grand Canyon a Čokoládová hora (Chocolat mountain), lebo Fort Knox a ostatné miesta sú prakticky vybielené.

  • Ktovie, do ruského zákulisia až tak dobre nevidím, ale viem, že Rusko mimo bilancie CB má zlata dosť.

  • Záleží na tom, že aká bude cena zlata po prehodnotení zlata

  • Asi nie, lebo obežné dráhy sú už teraz preplnené a netreba veľa na to, aby sme sa nemohli dostať na orbitu.

  • Pochybujem, že to bude celé Poľsko, vzhľadom na to, že čo robia ich elity a pochybujem aj o tom, že ich Rusi zoberú.

  • Zlatý štandard je dobrý pre jednu vec a kryptomena na druhú.

11mata11 sa pýtala:

Ahoj Ori.. 1.Myslíš si, že sa podari tej liberalnej čvarge utok na GP Žilinku dokonať..? 2. Začalo sa dosť osvetlovať Trojmorie, nemám z toho dobrý pocit. Myslíš, že je tu aj šanca projekt Morava? Vďaka Ti za Tvoju prácu.

Vďaka, a teraz k otázkam:

1. Nie, ale Žilinka bude mať dosť munície na to, aby s touto čvargou zatočil v zákonných mantineloch, lebo Žilinka má krytie.

2. Je, lebo Poliaci aj tak zbabrú celú vec, ale proces spojenia bol odštartovaný.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Došli 3 otázky po uzávierke, tie zodpoviem najskôr budúci týždeň, ak vôbec (môžem na ne zabudnúť resp. prestanú byť aktuálne), každopádne treba ich položiť zas pred uzávierkou.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

32 thoughts on “Otázky a odpovede č. 137

  1. Pád Evergrande sa priblížil, gigant nevyplatil milióny zahraničným veriteľom
    Spoločnosti China Evergrande Group má dlhodobo problém. „Pád Evergrande sa priblížil, gigant nevyplatil milióny zahraničným veriteľom,“ píše portál HN. Informuje aj o tom, že lehota na zaplatenie úrokov z dlhopisov vo výške 83,5 milióna dolárov vo štvrtok vypršala bez komentára spoločnosti. Zvyšujú sa obavy o osud developera. „Niektorí držitelia dlhopisov developerskej spoločnosti China Evergrande Group v zahraničí nedostali zaplatené úroky vo štvrtok 23. septembra, v termíne ich splatnosti,“ konkretizuje HN.
    Spoločnosť vstupuje do 30-dňovej ochrannej lehoty. V prípade neuhradenia záväzkov, jej hrozí bankrot. Veriteľom dlží druhá najväčšia developerská spoločnosť v Číne zhruba dva bilióny CNY. Tí hovoria o období desivého mlčania a o tom, že nikto nechce nič riskovať. „Neexistuje žiadny precedens s firmou veľkosti Evergrande … budeme musieť počkať nejakých ďalších desať dní a uvidíme, ako sa to vyvinie,“ povedal podľa HN Howe Chung Wan zo singapurskej spoločnosti Principal Global Investors.
    Svet po ekonomickom oslabení, ktorý so sebou priniesla celosvetová pandémia, môže čoskoro čeliť finančnej kríze. Čínsky gigant China Evergrande Group sa potápa už niekoľko týždňov čoraz hlbšie a hlbšie. Ak firma skolabuje, dôjde k tvrdému zásahu celého finančného systému. Obavy z pádu už niekoľko týždňov vyvolávajú paniku na burze, jeho krach by sme pocítili aj na Slovensku…..

    Liked by 4 people

  2. Dnes na google Christopher Reeve – paralyzovaný, na vozíčku s pľúcnym ventilátorom. Za ním mrakodrapy, na oblohe nápis google ako chemtrails. (Ani nie google, ale goole. Alebo cool?) Symbol USA – Superman. Asi netreba nič dodať.

    Liked by 3 people

  3. “Likvidácia škodnej sa začala a ak dobre rátam, tak v marci až v máji 2022 sa to tu tak či onak vyčistí.”

    Tak to si ešte “užijeme” – má Smer také krytie, aby to zvládol?

    Podla Gustáva Murína:
    “…Demokratická opozícia má maximálne mesiac, aby urobila niečo NAOZAJ účinné, aby zastavili Matoviča a spol..“

    https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/18/murin-koalicia-zla-si-vytvori-vlastnu-justiciu-na-odrovnanie-opozicie-a-akehokolvek-odporu-obcanov/

    Páči sa mi

  4. Pozri na to….maš info? Kaviaren zatvarame…tuto tu…..Mame pracu…..https://spdr.sk/ . Odporucam kompletene nacitat a vypocut. Občinu ideme tvorit,kopne pravo v intenciach reality aplikovat… Podkladove aktiva su uz na sk….
    Niekto je na mile vpred oproti teoretikom…:-)
    Ma to sice zadrhele, z aspektu extraterestrialnych vztahov,…no zatail jedine prakticke a uz v reale aplikovatelne vychodisko pre Sk, CZ a vsetkych Slavienov…
    Moc moznosti nie je.., tato je uchopitelna za cas…,v spravny cas…

    Páči sa mi

  5. Samoriadenie sa už začína prejavovať. Keď štát nebol schopný zabezpečiť občanom D vitamín a ďalšie podporné lieky, tak to spravia pekári. Teda tí, ktorí sú na to relatívne zle, čo sa marží aj nedostatku personálu týka. Budúci týždeň začnú pridávať D-čko do chleba a pečiva. Ruku priložila aj SPU v Nitre.

    https://spravy.rtvs.sk/2021/09/na-slovenske-pulty-by-sa-mal-dostat-novy-druh-peciva-obohatia-ho-o-vitamin-d/

    Liked by 5 people

  6. @Vauban Myslím si to isté. Fico tento pád podla mojho názoru potreboval na to, aby zabojoval a naučil sa pokore. Či by bol lepší ako matelko v C19 agende? Ako Orbán v Maďarsku. Maximum opichaných. Pre slovákov na prebudenie je t.č. situácia hrozná, ale potrebná. Neschopný, ale všetkého schopný matelko robil a robí veľa chýb, ktoré sú nutné k prebudeniu.

    Liked by 2 people

Pridaj komentár