ad. Generálny štrajk

Tento článok je viac-menej pokračovaním diskusie najmä ohľadom otázky, ktorú riešili Jox a Maro, pod článkom https://oracle911blog.wordpress.com/2021/11/21/generalny-strajk-robert-fico-marian-kotleba-peter-pellegrini-a-vsetci-ostatni/, pretože nastolená otázka a odpoveď na ňu je alfou a omegou toho, či do generálneho štrajku ísť, a ak áno, tak kedy a akou formou.

Avšak, pokiaľ sa dotknem priamo témy generálneho štrajku, ozvučím tu ešte raz to, čo cca pred 1-2 týždňami vraj vyslovil Igor Matovič (či už to bol priamo on, alebo niekto iný, je vedľajšie, pretože dôležitý je obsah oznámenia), pretože to s úspešnosťou generálneho štrajku priamo súvisí.

„Kto sa nedá zaočkovať, toho zaočkuje covid!“

Ten, čo to vyslovil, v tejto vete zhrnul podstatu celej „covid-pandémie“, ktorá je len zásterkou – prostriedkom na dosiahnutie zmeny fungovania spoločnosti a ľudstva ako takého, pretože doterajší spôsob fungovania nás doviedol na pokraj nezvratnej ekologicko-biosférickej katastrofy, ktorej následkom by bol opätovný reset ľudskej civilizácie a návrat do doby „kamennej“…

A bez zmeny jednotlivca na osobnej úrovni sa o zmene spoločnosti hovoriť nedá.

O akú zmenu ide? Na úrovni jednotlivca je to v podstate to, čo si väčšina z nás uvedomila počas minuloročného jarného tvrdého lockdownu – že k životu až tak mnoho komercie a konzumu nepotrebujeme, že čas strávený s rodinou, s deťmi je požehnaním pre každého a že skutočné ľudské hodnoty a zmysel života sú na míle vzdialené od toho, čo nám západná „demokracia“ servíruje už pár desaťročí…

Ako minimum – zmena k spôsobu života šetrnejšiemu voči biosfére – Prírode. A ako maximum – o tom-potom…

Jedna vec je uvedomiť si niečo a vec druhá, a to tá podstatnejšia, je to aj pretaviť do praxe. No zvyk – železná košeľa, a z uvedomenia sa do praxe nedostalo prakticky nič. Ak by štatisticky preukazná väčšina, alebo aspoň taká časť obyvateľstva pretavila to „lockdownove uvedomenie“ do praxe tak, aby sa to preukazne prejavilo na spôsobe života spoločnosti, tak by sme boli ušetrení celoplošného antigénového testovania i tlaku na zaočkovanie-označkovanie.

Nebudem tu rozpitvávať ciele a zámery šaškov typu Bill Gates, Fauci atď. a tých, koho sú oni výveskami – tých nafúkaných veľkých núl, ktoré si myslia, že niečo riadia.

Už neraz boli rozoberané úrovne hierarchie riadenia tejto „covid-pandémie“, od malých lokálnych grázlov, cez „močiar“ až po GP, a ich vektory cieľov – svojho času dosť podrobne v článku na Fórum KOB, v ktorom  jednotlivé úrovne hierarchie riadenia dostali aj svoje „vojenské“ hodnosti. Autor článku tú najvyššiu – generál prisúdil Globálnemu Prediktorovi. K danému, veľmi dobrému článku, som pripojil len jednu diskusnú poznámku: „Netreba zabúdať na HNR – Božie riadenie, a ak GP je generál, tak HNR minimálne maršál!“

Z DVTR vieme, že šancu na úspech a možnosť realizácie, hoc i len čiastkovej majú len tie nižšie úrovne riadenia a tie ich ciele z ich vektorov cieľov, ktoré nejakým spôsobom korešpondujú alebo napomáhajú realizácii cieľov HNR – Božiemu Zámeru. (Keďže táto stránka pracuje s terminológiou KSB, tak budem používať pojmy HNR-Boh, Boží Zámer a pod. – to aby sme sa vyhli terminologickej dišputy so zástancami terminológie inej, napr. zo stránok Tartárie, predtým Slovansko-árijských vied…, a neodvádzali sme diskusiu iným smerom.)

To jest, ten, kto chce podporu Zhora, musí svoj vektor cieľov vpísať do vektora cieľov HNR-Boha.

Vyššie som napísal: „Ako minimum – zmena k spôsobu života šetrnejšiemu voči biosfére – Prírode…“ Nech je to pre hocikoho neuveriteľné, ale aj tí najväčší fašisti a plánovači genocídy ľudstva skrze mRNA „vakcíny“ proti covidu 19, ktorí vo svojich vektoroch cieľov majú také čiastkové ciele ako lockdowny, obmedzenie spotreby a zdrojov pre „plebs“ – všetko nátlakové prostriedky na dosiahnutie opichania-označkovania čo najväčšieho počtu jedincov, sa svojim spôsobom vpisujú do Božieho Zámeru – vektora cieľov hoc i len minimálne a navyše, čo zase vo svojich démonických mysliach si neuvedomujú, nútia množstvo jedincov sa zamýšľať nad šialenosťou tohto sveta a tejto doby a klásť si otázky. Je to len faktor času, kedy si jedinec položí tú správnu otázku. Správna otázka = 50% správnej odpovede. Tou otázkou je otázka duchovna.

Len tri štáty na svete majú v štátnom znaku dvojramenný kríž a všetky sú v Európe: Litva, Maďarsko a Slovensko. A jedine Slovensko má tento dvojramenný kríž aj na štátnej vlajke. Horné rameno je duchovno.

Ak chceme podporu Zhora, je potrebné sa svojim vektorom cieľov do vektora cieľov HNR – do Božieho Zámeru vpísať väčšou mierou, než tí, čo tlačia „covid agendu“. A najlepšie  m a x i m á l n e.

Preto v našom vektore cieľov musí byť prioritným cieľom zmena usporiadania psychiky jedinca na typ psychiky Č L O V E K . (Čo to znamená, viď. Voda mŕtva a ďalšie práce KSB).

„Kto sa nezaočkuje, toho zaočkuje covid!“ – to jest, kto  skrze vlastné duchovné prebudenie nezačne meniť svoje nečlovečie usporiadanie psychiky (zviera, biorobot-zombie, démon – ničiaci biosféru Zeme) na usporiadanie psychiky Človek, tak ten sa stane biorobotom-zombiem, ktorý bude podvedome ovládaný-vedený k tomu, aby žil spôsobom, šetrnejším k biosfére Zeme.

…toho zaočkuje covid!“ – bioroboti-zombie – jedinci rozhodujúci sa podľa autorít sú aj v tábore tzv. antivaxerov. Aj oni majú svoje modly, svoje názorové ikony, a tieto autority v tomto období začínajú mať čo do činenia s covid ochorením (MUDr. Pijak, Herbert Kickl a ďalší) a mnohí z nich aj covidu podľahnú. Mnohí z ich nasledovníkov zneistejú, zľaknú sa… Buď sa prebudia a začnú používať vlastný rozum správnym smerom, alebo ako „ovce“ pobežia sa dať označkovať.

Zvieracie a démonické psychiky, neochotné zmeniť doterajší konzumný spôsob života, z tábora antivaxerov navštívi pán „covid“ osobne… Buď prehodnotia svoj spôsob života a štartnú sa k požadovanej zmene, alebo…

A ako to všetko súvisí s generálnym štrajkom? Ak jeho primárnym cieľom bude len boj proti „covid očkovaniu“, ktoré tlakom na ľudí núti zamýšľať sa nad absurditou doby, tak to zostanem len pozorovateľom toho, ako sa dva tábory bláznov mlátia medzi sebou a už teraz upozorňujem, že dopady pre nás budú ešte horšie než dopady generálneho štrajku – „Zamatovej revolúcie“ z roku 1989.

Je o čom popremýšľať a podiskutovať v súvislosti s tým, čo som popísal, a preto konkrétnejšie k vektoru cieľov v súvislosti s generálnym štrajkom v tom duchu, ako na to narážal Maro v diskusii s Joxom bude v pokračovaní…

37 thoughts on “ad. Generálny štrajk

  1. Samé tajničky a podobenstvá prevzaté z KOB. Tak sa mi vidí, že KOB je nahražka biblie, keď táto zlyhala v davo-elitárnej spoločnosti cu grunt!!
    Neverím v infiltrované dobro, keď je dobro len filosofická kategoria (pre každého s celkom iným obsahom.
    Písal som sem príspevok, ale asi bol podnetný a návodný a to nieje v náhradnej alternatíve (čo preberie žezlo po satanistoch) žiaduce (ovce musia bečať ďalej a dávať mlieko, vlnu a maso). Neverím orákulůovi ani slovo. Namiesto zmazania ma orákule skús vymazať argumentami (ak si schopný a ak ti je dovolené)!!!
    Karči alias Ďuro Trulo

    Páči sa mi

  2. Ake modly kto ma? 😀 Pijak prinasa data z celeho sveta, studie, propaguje liecbu pred tym, co robia tito.
    Dostal covid? Co je to ten covid vlastne? Nikto ho doteraz neizoloval, nikto. Maju pol nechta, susen z nosa a chlp zo zadku a z toho stvorili bieleho delfina.
    Ani sa nevie, ci je to virus, alebo parazit, alebo co to vlastne je.
    Ano, nieco je, ale co?
    Pod suhrnnym pojmom covid sa moze oznacit vselico.
    PCR test je lahko nastavitelny a oklamatelny na kohokolvek.
    Cim viac cyklov nastavia, tym vacsia miera falosnej pozitivity.
    Aj sa pytali Mikasa na to, odpoved bola 45-50, sam Fauci tvrdil, ze cokolvek nad 35 je blud.
    Kludne moze byt 10 patogenov vypustenych a vsetko oznacia ako covid.
    To moze byt aj pripad Pijaka, inak tvrdeho oponenta rezimu a odrazu je panko ko?
    Nahodicky ze?
    Stovky ludi kazdy den po tej mnamke tam beha po tej nemocnici, kde Pijak pracuje.
    Pripadov dopadov na okolie po injekcii je mnozstvo.
    Najdite si MUDr. Jancovu, co je pediatricka, ta zistila, ze deti, co k nej chodia a ich rodicia su zaockovani maju zdravotne problemy, z tych ludi su supersiritelia niecoho, ani vlastne celkom nevieme, ze coho.
    V akom tabore tzv. antivaxerov? Toto slovo pouziva len ta medialna spodina a ich prisluhovaci, si sa pridal k nim?
    Tie veci ohladom spotreby a toho, ako mame zit, to je nam asi jasne. Inac strasny clanok.
    Drz sa faktologie viac ako teologie.

    Liked by 1 person

    • Si mimoza.
      Som lekar a tak si dovolim oponovat, miesas jablka z hruskami.Pijak je fajn, no ma problem /teraz aj zdravotny…ako Svec,ako Balak…/, zviditelnil sa.
      Najvacsi nepriatel je ten, ktoreho nevies identifikovat…A taky je aj virus-donedavna.
      Clanok ma vela presahov, necitaj len miniprispevky na nete…

      Liked by 1 person

      • Ty si mimoza. No ved to, ze sa zviditelnil, aj ti, co ich spominas, ja neverim na nahody…
        Donedavna ? A kedy ho identifikovali? Znova kde a kto ho izoloval. Konkretne. Nikto, tym padom nemas standard na urobenie testu, z coho vychadzali pri jeho vyrobe? Kto to certifikoval, na zaklade coho???
        Si lekar, vyborne, kochove postulaty, boli splnene ?
        Metodika…. Kde je co, ved to je cisty voda.
        Su nejake protokoly, aj Pijak s Mesikom davaju, ini lekari z celeho sveta maju aj vlastne a liecia.
        Ale to je dobre vies ze koktejl liekov.
        Na jana zeberie to, na joza ine, lebo nemaju to iste.
        V tych srackach, co pichaju do ludi je vsetko mozne a je to roznorode, myslis, ze maju jeden druh?
        Ze v kazdej je to iste?
        Ja len chcem povedat, ze sa tu nemusi bojovat proti jednemu nejakemu zlosynovi, mas tu “mutacie” , to su vsetko pracovne nazvy.
        Rozne sarze sposobuje rozne prejavy, uz tie vakciny pitvali pod mikroskopom nasli tam vsetko mozne, ale nie rovnake.
        A takto sa da dopodrobna odborne do srobika to cele rozobrat .
        Kludne ma oprav, ale konkretne, odborne, nie omacky ako doteraz.
        A ta faktologia, to som dal, aby sa to rymovalo s teologia, chytat ma za slovicka, muj boze muj boze. 😀
        A citat nie net a co mam citat? 😀

        Liked by 2 people

    • Ps: “faktologia”…CO TO JE?
      Akoze mas citat odkazy a zdroje?
      Zase si vedle jak ta jedle…
      Slovicko, po ktorom za 3 roky nikto ani nestekne…Umelo vytvorene, ucelove, tak ako “konspiracia”…
      Bol som aj politik, a viem ako vplyvat na masy…, ako funfuje informacne pole vo vektore casu..
      Uvedom si, ze info ktore dostavas, je minimalne 2 tyzdne stare…
      Urob si lokac , ak chces prispiet k dielu, a citaj…/ nie net /…A nauc sa citat medzi riadkami..

      Liked by 1 person

    • ten virus je tak strasny, ze na Kramaroch kde tusim Pijak skoncil ziaden vratnik nema rusko/respirator a v pohode ta pustia az na JISku, kde ti sestricka otvori dvere tiez bez ruska/respiratora a ty jediny pako tam pobehujes s kavovym filtrom na ksichte…inak Pijak ma 70+ a v tomto informacnom kovid-boji spravil tak 100x viac ako vacsina tychto internetovych expertov

      tento blog cim dalej tym viac vari z vody a spaja zjavne kraviny do obrazu vyhovujucemu autorovi

      splietaju sa tu nejake teorie o tom ako zijeme neekologicky/materialne pri com najvacsiu zataz robi elita (horne 1-2%), ktora blokuje technologie…vladcovia sveta (trebars aj GP, to je fuk) potrebuju velmi rychlo zredukovat pocet ludi na zemi a dovody ake oni maju mozeme len tipovat (rozumny clovek si nechava priestor na neistotu, “analytik KSB” samozrejme vsetko presne vie)…

      doteraz som z tejto komunity nevidel konkretny obraz toho kam by sme mali smerovat, iba frazy bez realneho obsahu (treba zit duchovne, skromne, ekologicky, treba byt clovekom, treba bojovat za socialne spravodlivy stat…konkretny obsah nikde, mozno si to ma kazdy najst vo svojom vnutri ale co ak to uz kazdy urobil a toto je vysledok, ktory sa len tuna expertom nepaci?) – ak nevies do ktoreho pristavu plavas tak ziaden vietor nie je priaznivy

      Liked by 1 person

  3. “Predlzit ” horne rameno dvojkriza , aby bolo min.rovnake , ako to dolne, je 90/10…./90 nie,10 ano – a to som optimista/.
    Je to otazka buducnosti.
    Momentalne treba byt pragmatiky.Teoretizovanie musi ist bokom.
    Je tu ponuka ( https://youtu.be/ESyA5u7eoBM ) , ktora sa mi zda efektivna.
    Ta odpoveda aj teme clanku.
    Pri aplikacii ponuky pride aj k tomu, ze si velka vacsina uvedomi i to, ako malo k spokojnemu zivotu treba .
    A tak ich vlastnou zbranou ich mozeme dat dole.
    Kedze riadiaci element to ma rozfazovane (vzhladom na jeho empiricke znanie), urychlenim procesov ( vyuzije sa vektor casu v nepredpokladanej sekvencii ) je mozne “naburat” system riadenia.
    Konkretne postupy v prilozenom odkaze.
    Jednoducha a EFEKTIVNA cesta…
    Hybernacia organizmu, s naslednym restartom pri vhodnych podmienkach bytia.
    🤣

    Páči sa mi

    • V tom videu som teda nevidel žiadne riešenie, len kanalizovanie nervov. Navyše aj so zbytočnou odbočkou na Rizmana.
      Chcel si dať iné video alebo mi v tomto niečo ušlo?

      Páči sa mi

    • k tomu videu: “to nebudeme mať ani stromčeky?”
      Aj tými stromčekami nás chcú rozdeliť – tí, čo si ich budú mocť kúpiť, a tí, ktorých k nim nepustia.
      No tie vianočné stromčeky sú aj príležitosťou na zjednotenie, spolupatričnosť, skutočnú solidaritu.
      Každý, kto má potvrdenie o prekonaní alebo očkovaní, nekúpte ten stromček len pre seba, ale aj pre toho, koho systém k jeho kúpe nepustí.
      Či už priamo na mieste neznámemu človeku, alebo susedovi, známemu.
      Aj toto je forma generálneho štrajku – spolupatričnosť, ľudskosť.

      Liked by 5 people

        • Ja tak aj konám to bolo len také pozastavenie sa nad tým ako chce NIEKTO využiť neočkovaných aby povalili vládu (Šoun to je zase len bábka). Už je nad slnko jasnejšie že celé to divadlo s očkovaním sa končí. Tí najväčší propagátori očkovania opäť bez akejkoľvek hanby zopakovali správanie z minulého roka. To znamená jediné niekto ich nastavil aby sa nesvietili a teraz chce NIEKTO, aby sme my neočkovaní odpálili ekonomiku (vieme v akom stave sa nachádza stačí posledná rana) za cieľom odstránenia tejto vlády. Odstrániť ju musia tak či tak a my sa na tom podieľať tým že si sami odpálime to málo čo ešte ako tak funguje nemusíme. Cieľom nie je zachovanie súčasného systému ale čo najplynulejší prechod pri čo najmenšom ohrození celej spoločnosti. Toto nie je náš boj my sa musíme snažiť ľuďom ukázať iný svet. Ťah miesto tlaku. Mňa skôr nasiera, že tu zaznieva kritika toho že všetko je len všeobecné. To tu majú byt popisovaé plány ako sa snažíť pretvárať svoje okolie tak aby bolo v harmónii s prírodou a bohom? To sa predsa musí naučiť každý sám neexistuje manuál. aký by bol rozdiel medzi tým čo žijeme teraz a tým čo chceme žiť ak by sme žili podľa predstáv toho druhého. Stále sa tu rieši že sme ako spoločnosť ovládaní a manipulovaní no ja sa tomu ani nečudujem keď už ani tu prispievajúci nie sú schopní si sami riadiť vlastný život a stále čakajú na dopredu vytvorený návod s presným popisom ako žiť. A kde je priestor na ich rozhodovanie na ich zodpovednosť? Sme vôbec pripravení na to aby sme ako ľudia prevzali tuto zodpovednosť do vlastných rúk? Podľa mňa sme len prestaňme už fňukať a čakať že niekto zase niečo urobí za nás. Keď sa pomýlim bude mi to ukázané JŽO stačí byť dostatočne vnímavý ale pokazí len ten čo niečo robí.

          Liked by 1 person

  4. Bojovať za mier je ako suložiť za panenstvo. Nemá zmysel. Ak cieľom nie je tvorenie, stále pôjde o deštrukciu. Ak sa nezmeníme sami, nezmení sa nič.

    Citavam príspevky o tom, kedy bude dobre. Článkov s predpovedami už bola celá kopa. Treba si uvedomiť, že ďalšia udalosť nepríde ak nie je splnená predošlá udalosť. Ako keď idete po schodoch. Zlatý vek nám teraz nepomôže, keď ho materiálny hlupáci do par rokov privedú do bankrotu a totálnej katastrofy. Kto vie, či táto komédia nepriamo neslúži na to, aby sa vytriedilo ľudstvo? Co ak zámer je oveľa vyšší a momentálne ho kopa ludi nechápe? Keď raz spadne opona, pochopíme spätne.

    Skúsenosť vraví, že okolie priamo nezmeníme. A ak by sme mohli, mame na to právo? Ak má každá bytosť zaručenú slobodnú vôľu priamo stvoritelom, mame právo do toho zasahovať? Musíme nasilu diktovať a meniť každého a všetko? Co by nás potom odlisovalo od súčasnej “elity”? Jedna diktatúra vystrieda druhu diktatúru? Alebo treba ísť len príkladom a tomu kto prejaví záujem, podeliť sa o vedomosti a skúsenosti? Nech sa ľudstvo rozhodne podľa svojich vnútorných hodnôt, kam sa evolucne prikloni a akou cestou do budúcnosti pôjde? Ja sa len pýtam. Odpovede nenapíšem a zasahovať nasilu nebudem. Vyššie sily sú v pohybe.

    Liked by 1 person

      • Otázne je či to pomôže, ľudia mali a majú aj dnes príležitosť nájsť si o močiari a nezdá sa mi, že by sa im chcelo (napr, bolševizmus, západom platený z*rdi, ktorí narobili toľko zla ako málokto (cca 20 miliónov obetí za prvých 11 rokov vlády)). Každopádne za pokus to stojí. Pridávam postreh že agresivita je na oboch stranách bariéry, skôr sa bojím aby vojna nevypukla v chorých zaočkovaných kaviarenských hlavách (k minulému článku). Inak článok sa mi páči, aj to že pridávaš faktor boží. A ešte jeden postreh, niekomu strašne stúpaš na krk lebo trollov ktorých príspevky iba kazia diskusiu je celkom dosť. Všetko dobré a pokračuj v tejto práci!

        Liked by 2 people

  5. “Jedna vec je uvedomiť si niečo a vec druhá, a to tá podstatnejšia, je to aj pretaviť do praxe. No zvyk – železná košeľa, a z uvedomenia sa do praxe nedostalo prakticky nič. Ak by štatisticky preukazná väčšina, alebo aspoň taká časť obyvateľstva pretavila to „lockdownove uvedomenie“ do praxe tak, aby sa to preukazne prejavilo na spôsobe života spoločnosti, tak by sme boli ušetrení celoplošného antigénového testovania i tlaku na zaočkovanie-označkovanie.”

    S podstatou clanku sa plne stotoznujem ale s hore uvedenym pri aplikacii na obyvatelov SR uz nie.
    My (mimo BA) sme po 89´ na tom kazdy rok horsie a horsie, teraz myslim materialne, aby pricinou celoplosneho testovania alebo ockovania bol “trest” za nadspotrebu,
    a predsa u nas sa toto vsetko odohrava…
    Preco? Hlavnym cielom je rozbit SR na cimpr-campr co najrychlejsie aby sme boli na zaklade dlhodobych planov niekde umiestneni.

    Páči sa mi

  6. Mohol by prosim niekto zadefinovat, co to je ten konzumny sposob zivota a nadspotreba? Kolko coho je este ok, a kolko je uz privela? Lebo zatial som sa vsade s tymi dvoma pojmami stretol len v ich abstraktnej forme. Dakujem.

    Páči sa mi

    • Velmi zjednodusene – 4 zakladne potreby Voda, Vzduch, Jedlo a ubytovanie. Vsetko ostatne je naviac.
      Nie je potrebne zadefinovat nadspotrebu lebo na to treba prist sam nariklad
      pri drzani pravidelnych postov – zrazu zistis, ze si jedol zbytocne vela,
      Otuzovanim – zistis, ze nepotrebujes byt tak naobliekany,
      Odstav auto a zisti, ze aj peso sa da vela ciest zdolat,
      Dovolenka – je stav mysle a nie stav miesta…
      ap
      Prioritne to treba praktizovat pre svoje zdravie (pre to cim sme stvoreni) a popritom to prinesie dalsie dodatocne benefity, medzi ne aj velka uspora penazi

      Liked by 3 people

      • No ale to je prave to co nejako treba upresnit. Lebo poznam aj ludi co si povedia “dobre, tak tento rok uz synkovi dalsi novy mercedes teda nekupim”. Pritiahnute za vlasy, ale ta miera je predsa u kazdeho ina.

        Páči sa mi

        • V dnešnej dobe sa konzum nabíja cez dlhy bankám a nebankovkám. Kým nemáš rodinu a nepotrebuješ pre ňu bývanie, nemáš čo riešiť nejaký úver. Pred 15 rokmi, keď spotrebný úver bol s 15% úrokom, tak také množstvo áut na cestách nebolo, tam je to pekne vidieť. Chodilo sa busmi a vlakmi, tie chodia dnes poloprázdne. Dovolenku doma, na Slovensku, korporátni zamestnanci ani nezvažujú, “potrebujú” ísť do Thajska, na Bali alebo do Japonska. Ideálom sa stalo užívať si pôžitky a mať pasívny príjem. Lenže takto žije len elita, ktorá dedí svoje výsady od predkov, alebo sú to vybraní jedinci slúžiaci elite.

          Obyčajný jedinec zo stáda, z davu, sa toto snaží napodobňovať a cez falošné médiá je mu podsúvaná možnosť užiť si podobnú pseudorealitu. Keby si ju poskytol všetkým obyvateľov planéty, tak sa ti ukáže jej absurdita.

          Liked by 1 person

    • ohľadom jednotlivca si odpovede dostal.
      Ohľadom spoločnosti ako celku, a to je odpoveď aj pre Petra, je to premena ekonomiky na hospodárenie – preprientovanie výroby a služieb z uspokojovania degradačno-parazitických potrieb na demograficky podmienené. Podrobnejšie viď. práca VPSSSR “Krátky kurz”.
      My vonku mimo BA sme spokojní s tým, čo vidíme vokol seba? Tú zdevastovanú krajinu?
      Od preplnených ciest a budovania diaľníc k sebestačnosti nielen Slovenska, ale aj regiónov a mikroregiónov až na úroveň strediskových obcí vo všetkom, čo je možné…

      Páči sa mi

  7. Párádny článok a úplný súhlas … Otázka, koľko ľudí sa zmena bude týkať. Ako sme na tom z pohľadu tzv. kritickej masy. Lebo jedna vec je skupina neočkovaných a druhá, koľko z nich je v tej skupine z akých pohnútok. Alebo ešte inak, ako aj autor článku poznamenal že tam môže byť viac parciálnych skupín, ktoré ešte s človečinou nemusia mať nič spoločné.

    Liked by 1 person

  8. Presne tak. Dobrý článok. A veru sme si za tie skoro dva roky zvykli, že za všetko môže “Covid “. Za to sa dá všetko skryť. A teda výrok, že “…toho zaočkuje Covid” znamená, že ak si konečne neuvedomíš, že treba žiť v skromnosti (spotreba,plytvanie, neviem čo od radosti), tak ťa zaočkuje Covid, teda -> ostaneš poznačený “Covidom” a jeho dopadmi.
    Všetko je v hlave a Popolvar to konečne správne pomenoval. Treba sa pozriet do svojho vnútra a položiť si otázku, či toto všetko k životu OZAJ potrebujem.

    Liked by 1 person

    • ja paradoxne poviem, že som vďačná za toto obdobie. Posunulo ma to vpred a najväčšie pozitivum? prestala som mať strach, čo bude… dívam sa na svet inými očami a to som ani pred tým neriešila dovolenky na splátky a pod…. stačí mi, čo mám a najradšej som v záhrade, rýpem sa v zemi a pozorujem všetko živé 🙂 takže za mňa : získala som ďalší uhol pohľadu a nadhľadu a čo sa týka ľudí, vykryštalizovali sa skutočné charaktery v mojom okolí 🙂

      Liked by 6 people

  9. Dovolím si zhrnúť článok slovami Yvety Rychtarikovej a pre mňa pochopeniu podstatou VP. Keď bude človek človeku oboru naučíme sa žiť v súlade a tým pádom aj v súlade s prírodou. Ale keď bude človek človeku vlkom je koniec tak či tak. Taký človek nikdy nemá dosť. Ja verím tomu že planéta je živá a už začala robiť poriadky s ľudstvom a myslím že bude oveľa dôslednejšie ako elity alebo GP. Len netuším prečo severný pól zastavil nad sibirou.

    Páči sa mi

  10. . – Ako minimum – zmena k spôsobu života šetrnejšiemu voči biosfére – Prírode.
    Myslím, že sa mýliš. Možno uvedomenie, že k životu nám ozaj stačí omnoho omnoho menej, než si snívame. Ale zmena k spôsobu života šetrnejšiemu voči biosfére je dosiahnuteľná veľmi jednoducho, my, obyvatelia štátu, človekovia tak žijeme prirodzene, ostatných môže prinútiť štát, vláda, štátny aparát – nazvi si to ako chceš, my človekovia máme pramalý dosah. Čo ti to pripomína: vyrobíme – dovezieme – zreklamujeme – predáme – kúpite zaplatíte – v krásnom neekoobale – separujte – za likvidáciu zaplaťte a trieďte – správajte sa ekologicky šetrne? Niekto sa za rohom smeje, kto?? Riešenia sú jednoduché: dobrá správa štátu, riadenie obchodu, zákaz predaja v neeko obaloch, povinnosť výrobcov, povinnosť predajcov, povinnosť majiteľov. Premýšľajme do dôsledkov…. netriedim! Kontrolná otázka: Prečo sme nikdy nemali výkup plastových fliaš?

    Liked by 1 person

Pridaj komentár