Otázky a odpovede č. 145

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak neviem čomu sa budem venovať. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem jednu vec:

Čo sa deje

Ide o to, že Aliancia patriotov spolu s Ruskom sa pustili do prevažne otvorene satanistického anglo-amerického močiara, pričom toto by globálnemu zákulisiu (GP) ani nevadilo, keby išlo o štandardný boj elít, ktorý by vyústil do výmeny. Lenže nejde o štandardný boj elít, pretože samotný spôsob boja odkrýva otrokársku podstatu davo-elitárneho systému, t.j. odkrýva sa nezjavný satanizmus systému, a toto pre GP predstavuje nemalé problémy. Do toho zapadá Kazachstan, ktorý bol kedysi súčasťou Kazarského kaganátu, ktorého elity sa prijatím judaizmu stali úderkou kultu smrti a GP s tým, že Kazachstan leží na dôležitej obchodnej tepne a Alma-Ata je plná slobodomurárskych a okultných symbolov, t.j. Alma-Ata Astana nielen bola chystaná ako (nové) okultné centrum, z ktorého ovládajú Čínu, Irán a ruské územie (podľa plánov GP sa Rusko dávno malo rozpadnúť na nesamostatné územia), ale je to aj dôležitá obchodná cesta, cez ktorú sa presúvajú tak suroviny a tovary, ako aj drogy, biele mäso (deti, ženy a ostatní otroci) a odobrané orgány.

Otázky a odpovede

Mirek sa v maili pýtal:

možte toto okomentovať? Asi to už poznate s pozdravom Mirek

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/today-31-december-cdc-to-withdraw-emergency-use-authorization-for-pcr-tests-used-to-detect-covid-19-epidemic-was-total-fraud

Aliancia patriotov zasiahla a v podstate odkrýva podstatu a časť cieľov celej covid-hystérie s tým, že to celé prebudí do reality aspoň 70% ľudstva.

Olap sa v maili pýtal:

OTAZKA:
Ahoj, po tom čo sa Putin prihovoril veľvyslancom kde začal Slovenským sa nám na Slovensku začal na tlačovke, aj v Parlamente objavovať nový člen – Plyšový macko. Predpokladám, že macko predstavuje ruského medveďa. Znamená to naznačenie, že riadenie Slovenska prechádza pod ruský dohľad?
Ďakujem
Olap

Robí to aj na tlačovkách a či je to signál Rusku alebo niekomu inému, alebo či ide z jeho strany o recesiu, tak to neviem povedať.

Neo sa pýtal:

Ahoj Oracle, ďakujem za tvoju prácu a mám niekoľko otázok:
Otázka:
1. Ako to bude s kryptomenami pri páde akcií? Cvalín píše o tom, že kryptomeny sú dielom štátnej elity. Vychádza mi z toho, že buď pôjde hore zlato – globalisti, alebo kryptomeny, ale nikdy nie oboje.
2. Aj v mainstreame sa začína stále viac hovoriť o ambíciach Putina vytvoriť ZSSR. Hokejisti Ruska začali hrávať v dresoch ZSSR. Na nejakom bojovom zápase v USA zaznela hymna ZSSR. Potrebuje Rusko pre vznik ZSSR získať celú Ukrajinu? Čo sa týka Ukrajiny, tak mám pocit, že sa hrá o to, kto prvý zradí štátnu elitu a zaútočí na Donbas, čím pozve Rusko do Kyjeva.
3. Robert F. Kennedy zaútočil na Fauciho a štátnu elitu svojou novou knihou “Real Anthony Fauci”. Mohol by Kennedy kandidovať na prezidenta USA? Aká je jeho úloha a akou veľkou hrozbou je kniha pre Fauciho a Gatesa.

Ďakujem za odpoveď.

1. Tu si treba položiť otázku, že čo drží hore akcie. A tým je masívne tlačenie fiat mien cez účtovné operácie na súvahových a mimosúvahových účtoch centrálnych bánk, napr. nákup dlhopisov a menové swapy či iné operácie t.j. všetko je pripravené na to, aby tu bola hyperinflácia v globálnom merítku. Keď Cvalín hovorí, že VŠETKY kryptomeny sú dielom štátnej elity, tak strelil poriadneho capa, lebo sú aj kryptomeny, ktoré tá skupina spoza kulís vôbec nekontroluje. Takže tak kryptomeny, ako aj drahé kovy vystrelia z podobných dôvodov (vyvedenie bohatstva zo starého systému).

2. Pre ZSSR nepotrebuje celú Ukrajinu, Ukrajinu potrebuje celú len kvôli tomu, aby tam nevznikla ďalšia liaheň teroristov.

3. Mohol by, ale nebude kandidovať, lebo inštitút prezidenta USA zanikne. Čo sa týka knihy, tak to je ďalší krok na prebudenie más.

Danuvius sa pýtal:

Ahoj Oracle,

v kratkosti sa chcem opytat na vyvoj udalosti v Rakusku priebehu januara 2022 a nasledne, ako to dopadne s ockovanim.

Vdaka

Che to doplňuje:

Ori, v tomto roku vám prajem šťastnu ruku pri získavaní nových správ a ich zverejnení. V prvej otázke sa chcem spýtať na možné vývojové smery covidvakcinacie na Slovensku, Česku a v Rakúsku. Hlavne či dôjde k prijatiu povinného očkovania. V druhej otázke ma zaujíma, či došlo k prejaveniu GP, keď sa ozvala generálna prokuratúra voči zradcovskej zmluve SR a USA. Ďakujem za odpoveď.

Ono celá vec v Rakúsku sa vymyká kontrole, lebo vyvinuli priveľký tlak na spoločnosť príliš rýchlo a to vyvoláva silný odpor v spoločnosti (nie je to náhoda), následkom čoho je všetkým skutočný stav vecí čoraz jasnejší a tým pádom celá agenda sa spolu s naratívom rozpadá. Takže celá vec sa v januári možno vo februári rozpadne (hoci časovanie je naozaj lotéria), ale vláda sa bude tváriť, že to bolo úspešné (to isté platí pre nás). Preto, ak sa to zavedie aj u nás (a režim OP skôr ľudí vytáča), tak celý ten cirkus sa rozsype.

Soldier sa pýtal:

Otázka:

Ahoj Ori,prišlo nariadenie že vojaci ktorí sa nedajú zaočkovať dostanú pokarhanie a ak sa opäť do 60 dní nedajú majú im zobrať 15% na 3 mesiace z platu,dá sa nejako ochrániť?

Neviem, ale pochybujem, že sa dá nariadiť vojakom či hocikomu, aby sa nechali zaočkovať experimentálnym prípravkom a ten postup je právne v poriadku (Norimberg). A tento Vitov príspevok obsahuje užitočné informácie vrátane tlačiva na vyhnutie sa očkovaniu.

Jamart78 sa pýtal:

Ahoj Ori, v prvom rade ti prajem v tomto roku veľa síl a pozitívnej energie (nielen na túto skvelú prácu).

Otázka:

1. Ako to vidíš so školami? Ukončí sa tento šk. rok predčasne?

A ako to bude so stredoškolákmi. Je pravdepodobné, že školu už neukončia a ostanú bez “papierov”, čiže akoby mali ukončenú len ZŠ? Alebo to vidím moc čierno?

2. Je naivné očakávať, že sa za pár dní nejako zmení systém a všetko bude v poriadku. Ale myslím, že čím dlhšie bude “hluché” medziobdobie, tým to bude pre ľudí horšie. Aký je tvoj názor, ako dlho bude trvať, kým sa podarí znovuvybudovať ako-tak fungujúci systém? Viem, že to záleží od ľudí, od komunít a malých oblastí, ale myslím tak či tak sa bude musieť vybudovať štát.

Vďaka.

Vďaka, a aj tebe.

1. Pochybujem, že sa ukončia predčasne a maturity budú odložené na nekonečno, ale nemyslím si, že sa otvorí riadne či inak nový školský rok. Pretože po tom, čo sa prebudí populácia, svet sa zmení a tým pádom sa zmení aj školstvo.

2. Ak dobre rátam, tak 9 mesiacov, možno rok, rok a pol.

Wiliam sa pýtal:

Otazka: vsetko dobre do noveho roku pan Oracle.

Podla poslednych vyjadreni Cola ra sa zda, ze sa lady pohnu a mozno budu predc.volby. Ale pocas nudz. Stavu moze byt aplykovany novy zakon o volbach, kde Uvz moze “obmedzit” ludom ucast na volbach.

1. Ako realne vidite moznost, ze volit pojdu iba vaxed?

2. Aky vplyv ma Zilinlovo “nie” voj. Dohode s amikmi?

3. Trochu sportu. Ako vnimate Dojkovicovu vynimku ucasti na Austr.open? Je tenis sport globalcikov?

4. V okoli je vela mrtvic aj mladych ludi. Je riziko uvedeneho aj pre nevax, ak sa stretavaju s vaxinated?

Dakujem za odpovede ” Budu poslouchat.” 😉

Vďaka a nápodobne.

1. To je plán, ale ak sa niečo také pokúsia pretlačiť, tak budú mať problémy, lebo výsledky takých volieb môžu byť anulované.

2. Dosť veľkú, lebo on síce nie je ústavný činiteľ, ale dohliada na zákonnosť a tým pádom imunita tu prítomných síl je veľká prekážka k tomuto.

3. Tá záležitosť s Djokovičom je dopredu dohodnutá fraška, na ktorú Djokovič pristúpil, aby prebudil spiaci dav.

4. Minimom sú alergické reakcie na hrotový proteín (spike protein), medzi ktoré sa dajú zaradiť aj poruchy menštruačného cyklu a maximom sú trvalé zdravotné ťažkosti vrátane potratov, predčasných pôrodov a neplodnosti.

Zuzana 66 sa pýtala:

Všetko dobré v novom roku Oracle. Otázka: Akosi sa nám to rozhorelo v Kazachstane. Čo to znamená a prinesie nám to niečo aj sem? Ďakujem.

Rajka sa tiež pýtala:

Otázka: prosím okomentovať, čo sa to vlastne deje v Kazachstane? Iba o cene plynu to určite nie je.

Na úvod poviem, že majdan v Kazachstane bol plánovaný a pripravovaný dlhú dobu (roky sa o tom vedelo). Močiar tam chcel zapáliť región a GP zas tento problém chcel použiť na to, aby prebral kontrolu nad regiónom s tým, že tento konflikt mal spôsobiť rozpad Ruska. Lenže kolaps meny, resp. prudký nárast cien energií pripravil ideálnu pôdu na majdan a to chcel močiar o mesiac-dva využiť na to, aby riadne podkúrili Rusku. Lenže Putin a ruské vedenie sa riadi lekciou zo Stalingradu „ak bitka je nevyhnutná, musíš udrieť ako prvý“, t.j. americké a ruské vojenské a iné spravodajské/tajné služby spustili majdan skôr, ako to močiar a GP plánovali. A teraz namiesto toho, aby sa zapálil región a Rusko by sa vyčerpalo v boji proti teroristom, to skončí tak, že celé siete močiarnych kreatúr, zločincov a teroristov budú zlikvidované, t.j. krajina sa prečistí prakticky od podlahy, klany si rozdelia moc a budú postavené pred voľbu – buď chrániť národné záujmy a tým pádom sa včleniť do ruského sveta (možno aj do samotného Ruska), alebo ich okolnosti zomelú, t.j. politická mapa krajiny a regiónu sa prekreslí podľa ruských plánov. O tom, že veci boli spustené predčasne a Západ nevie kam z konopí, svedčí reakcia USA (tí dali od toho ruky preč), vlažná reakcia Bruselu a pomerne vecné informovanie Západných médií bez pátosu používaného v prípade Ukrajiny. Ďalšia vec, ktorá nasvedčuje predčasnému spusteniu je to, že 4. a 5. januára odštartovali z Kazachstanu súkromné lietadlá, podľa tejto správy ich bolo 10, väčšina išla do Európy, konkrétne do Švajčiarska, do Maďarska, jedno lietadlo letelo do Dubaja a ďalšie do Londýna a Moskvy (veľmi dobre vidieť, kto ide do exilu, kto išiel vyjednávať a kto si išiel pre inštrukcie). Dodávam, že niektoré kazašské klany sú napojené na Turecko, a preto táto avantúra Turecku a Erdoganovi vyjde pekne draho.

1frank100 sa pýtal:

Otazka: Vloni v rijnu (oktoberi) jsi predpovidal, ze se financni system do konce roku zhrouti. To, ze se financni system zhrouti, to nezpochybnuju, pouze ti nevysla predpoved. Jaka je tvoje nova predpoved? Kdy se podle tebe zhrouti financni system?

Však sa to už deje, tuším ekonomické/finančné problémy v Turecku spolu s debaklom Evergrande sa začali práve vtedy, lenže trvá to dlhšie, ako som to čakal (to je môj problém -časovanie je mimo). Tento rok, vzhľadom na to, čo sa deje v Turecku a v Kazachstane, by som povedal, že mesiac-dva bude mať € vážne problémy.

Galina sa pýtala:

Otázka. Zdravím Ori. Aký má pre nás význam cesta M.Žilinku do Ruska v týchto dňoch? Ako generálny prokurátor doslova zhodil zo stola Naďov pozývací list. Je to nová postava na našej politickej scéne ?
Ďakujem za odpoveď a prajem Ti ,nech sa Ti darí vo všetkom. 2022

Vďaka, aj tebe a teraz k veci. Ide totiž o to, že cez Žilinku sa synchronizujú procesy na Slovensku s Ruskom, a preto o postave na slovenskej politickej scéne nemôžeme hovoriť. Zatiaľ to je všetko, čo môžem povedať.

Noro sa pýtal:

Otázka. Ahoj Ori. Ako vidíš skorú jar čo sa týka finančného systému? Vraj rubeľ a forint sa udržia vďaka zlatým zásobám. Už oficiálne priznávajú na 2022 až 10 percent infláciu. Predsa vedia koľko natlačili a zriedili obezivo. No je tu ešte vysoký predpoklad zrútenia akciových trhov. Práve odtiaľ sa preleje množstvo peňazí do komodít a reálnej ekonomiky. To spôsobí veľmi rýchlu hyperinflaciu ak k tomu dôjde. Je jasné že časť tých prostriedkov skončí aj v kryptomenach či dlhopisoch. Ale veľká časť skončí v komoditach čo riadne nafukne ceny. A čo prasknutie derivatovej bubliny? Tá dokáže zničiť veľké množstvo likvidity zo systému. Neviem ako to presne funguje, no asi by to zas zabrzdilo infláciu. Čo sa oplatí vlastne držať okrem kryptomien? Má zmysel fyzická hotovosť, z ktorej existuje cca 3 percenta v tlačenej forme a zvyšok sú len nuly v počítači? Hotovosť môžu napokon zrušiť. Drahé kovy zhabať. A ti lepšie informovaní investujú do trvanlivých potravín. Ako to vidíš ty?

Ahoj. Forint sa neudrží a ani poľský Zlotý, lebo zlato na udržanie nestačí, treba k tomu mať politickú a ekonomickú stabilitu. Politická stabilita by sa hádam našla, ale kvôli tomu, že tak Maďarsko, ako aj Poľsko sú ekonomické kolónie Západu bez možnosti takej suverenizácie, akou teraz prechádza Rusko, sa tieto meny neudržia.

Ďalšia vec je, že dlhová pyramída potrebuje neustále rásť a keď nerastie, tak sa buď systém resetuje cez vojny, alebo rovno kolabuje. Teraz je tu aj systém derivátov, ktoré komplikujú situáciu, lebo síce urýchľujú rast dlhovej pyramídy, ale odoberajú mu stabilitu a hoci covid-hystéria upustila z bubliny a tým situáciu prechodne stabilizovala, ale nevyriešila, takže tým predĺžila agóniu súčasného systému. Toto ale znamená, že sme dostali čas na prípravu a zavedenie nového systému, nuž a či to bude v réžii močiara a podľa otrokárskeho konceptu, alebo podľa ruského konceptu súbornosti, bolo dosť dlho otázne, ale udalosti posledných mesiacov ukazujú na to, že veci sa hýbu pre ľudstvo správnym smerom. Chcem tým povedať, že močiar de facto skončil, ale GP plánuje po preskupení síl po cca 100-200 rokoch svoj experiment zopakovať.

Čo sa týka praktických rád, tak zhabanie drahých kovov je nepriechodné, lebo sa im tým urobí reklama a štátna moc na to potrebuje politickú súdržnosť, ktorú v takejto situácii vytráca dosť rýchlo. Zrušenie hotovosti je tiež nepriechodné z tých istých dôvodov, lebo sa tu hovorí o kolapse starého systému a o zavedení iného konceptu do života spoločnosti, t.j. zavedenie CBDC (digitálne meny emitované centrálnymi bankami) v kombinácii so sociálnym kreditom neprejde. Takže zbytočne sa plašíš.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

50 thoughts on “Otázky a odpovede č. 145

  1. Dnes som si všimla na HS článok ,kde J.Banáš cituje Lenina ,”Každý môže byť predsedom vlády,aj kuchárka.Ale kuchárkou nemôže byť každý.” Pretože mám v príbuzenstve jeden skutočný príbeh,viem Leninov citát doplniť. Chlapec mal slabšie výsledky,rodičia ho dali na učňovku,za inštalatéra,mysleli to s ním najlepšie,ako rodičia,ale chlapec bol tak rozmaznaný a lenivý,že učňovku nezvládol a tak sa po roku dostal na pedagogickú fakultu. Áno,je to tak,na VŠ.
    Čiže,moje doplnenie: Každý môže byť učiteľom,aj inštalatér. Ale inštalatérom nemôže byť každý. Lenin by tomu zrejme neveril.

    Liked by 2 people

    • @Jarojr
      Rozumiem Vašim obavám, no môj pohľad na vec je iný. Ide o to, že páni z „OZ Dôstojnosť Slovenska“ hodnotia v predmetnom videu súčasný stav od r. +/- 2006 a chyby nachádzajú v podstate vo všetkých vládach na Slovensku po roku 1989. Ich záver: základným problémom je rozdelenie Československa. Ale toto predsa je následok!!!
      1. Tu je bezpodmienečne nutné PRINAJMENŠOM analyzovať príčiny i dôsledky nielen rozdelenia Československa ale najmä prevratu v r. 1989 (tzv. „Nežnej revolúcie“ – druhej „farebnej“? – prvá bola v 1968?). Je potrebné si uvedomiť, že príčinou udalostí v r. 1989 bola neschopnosť vtedajšej spoločnosti vychovať kádre, ktoré by tomu zabránili – tj. zlyhávanie vzdelávania cez cca dve predchádzajúce generácie.
      2. Vlády Československa a následne tak Česká ako aj Slovenská, disponovali a aj v súčasnosti disponujú iba tromi druhmi moci: zákonodárnou, vládnou a kontrolnou (súdy+prokuratúra). Mimo ich dosahu sa nachádzajú ďalšie dva druhy moci: konceptuálna a ideologická. Teda naše vlády (doposiaľ všetky) sú koloniálne vlády a Slovensko je kryptokolóniou. Ich základnou úlohou je plniť príkazy zvonku tak, aby národ neprotestoval.
      3. A práve konceptuálna moc naprojektovala samotnú EÚ, vytvorila pre ňu vektor cieľov a taktiež koncepciu riadenia na dosiahnutie vytýčených cieľov. Ideologická moc následne zahaľuje koncepciu do podoby prijateľnej pre spoločnosť cez náboženstvá, médiá, mimovládky …
      4. Od zajtra (10.1.2022) začínajú v Ženeve rozhovory Rusko – USA, Rusko – NATO. Kľúčové rozhovory pre celú civilizáciu. Otvoria nám naplno možnosť voľby: byť otrokom (NWO) alebo byť človekom (systém spolupráce národných štátov). Vládu buď donútime aby obhajovala záujmy národa, alebo vymeníme. To okienko na presadenie národných záujmov nebude veľmi veľké – všetko je v našich rukách.

      Liked by 5 people

      • Písal som, že sa obávam poslednej vety a tá znela “všetko je v našich rukách”. Máte pocit, že táto spoločnosť gaučových povaľačov a Kauflandových expertov chápe to, čo ste tu práve napísali ? Videli ste tie kádre, keď sa minulý rok stavali do radu na testovanie ako prasatá ? Ja sa obávam, že na Slovensku nemáme kádre na zmenu k lepšiemu. Keď sa niečo zmení, tak iba to, že sa vrátime 30 rokov dozadu.

        Páči sa mi

        • 30+ rokov dozadu by bol obrovský pokrok v kvalite života spoločnosti. To je prvá vec.
          Druhá vec je, že tí ľudia uverili médiám, lebo zvykli na to, že sa im dá veriť. Toto je to “B” čo sústavne ignoruješ.
          Tretia vec je, že dôvera v médiách a hlavne vo vláde a aktivistke zo smetiska sa vytráca pomaly, ale isto…

          Liked by 4 people

        • Aby sa dal zmeniť politický systém, musí k jestvujúcemu existovať reálna alternatíva. V r. 1989 reálna alternatíva neexistovala. Socializmus a kapitalizmus sú iba pseudoalternatívy upečené v tej istej kuchyni a tzv. tretia cesta, ktorá by pre vtedajšie Československo znamenala veľký posun vpred, bola už v zárodku zavrhnutá – neboli naplnené vnútorné, vonkajšie a globálne podmienky (síce boli naplnené podmienky vnútropolitické a len čiastočne zahraničnopolitické no vôbec neboli naplnené podmienky globálne). Preto to skončilo tak, ako to skončilo. Podstatné je, že nedošlo ku krviprelievaniu, čo svedčí o kultúrnej vyspelosti čechov a slovákov.

          Súčasnosť je však diametrálne odlišná. Globálne pseudoalternatívy – kapitalizmus a socializmus – pod taktovkou UK&USA zfúzovali a smerujú do „Nového svetového poriadku“. No v rámci spolupráce Ruska a Číny vznikla reálna globálna alternatíva smerujúca do vzájomne výhodnej „Spolupráce národných štátov“. Takže v súčasnosti sa dynamicky napĺňajú podmienky zahraničnopolitické v ruke s globálnymi, pričom vnútorné už priam „kypia z hrnca“. Takto Slovensko môže použiť všetkých päť druhov moci (konceptuálnu, ideologickú, zákonodárnu, vládnu, kontrolnú) na riešenie problémov svojich občanov a prestať byť kolóniou.

          Liked by 4 people

      • Nie je žiadne Rusko či USA. To , co sa ma udiať alebo sa plánuje, nema nič spoločné s tým co píšeš. Toto všetko siaha mimo túto dimenziu. Putin ako klon a Trump a Biden, len babky pre TV. Kto tomu ešte verí, topí sa v ilúziach.

        Páči sa mi

      • no, ako keby v CR to bolo vyrazne lepsie….z hladiska politickeho skor mam pocit, ze idu za nami s urcitym casovym posunom. Plus maju o nieco viac zdrojov (kedze priemysel tam u nich neutrpel tak tazko ako u nas, kedy az na par velkych firiem prakticky skrachoval, resp. roztriestil sa na male firmicky), takze to vyzera lepsie…..ale Fiala a spol. po tom, co pred Babisom dorabali CSSD a ODS mi naozaj nepripadaju rozumnejsie a vykonnejsie. Riesenie navrat v case je rovnako na figu, kedze ludske duse sa zmenili (a v tomto vo vseobecnosti u hornych podnikatelskych kruhov skor k horsiemu, samozrejme cest vynimkam). Inak upozornujem, ze poplatkova schema pri kryptomenach casto nie je nevyznamna a plus prudke zmeny cien (co sa da cakat) mozu znamenat, ze krypto nebude pouzitelne pre normalne platby. Navyse preco by staty, ktorym sa musia platit dane, mali akceptovat nejaku krypto z vonku, ked mozu si vytvorit svoju, ktoru si presadia a uhlavne uriadia. Touto cestou ide napr. Cina, ktora potrebuje spojit opacne polarity, teda odpojenie sa od dolara, ale bez negativnych dosledkov pri plnej konvertibilite, kedze to by viedlo k tomu, ze by boli vystaveny priamym spekulaciam velkych zapadnych hracov s ich menou. Digitalny juan toto moze riesit, obdobne aj rubel. Co sa tyka zaniku bank, v tomto som skeptik, pretoze nikto zatial nevymyslel, ako sa budu urocit pozicky v krypto, resp. vymyslel, ale je to defacto podlozene na raste ceny. A tym padom pozicka na zalozenie podniku s tym, aby niekto posudil, ci ten plan je zmysluplny alebo nie nie je mozna. Iste, mozeme povedat, ze to nebudu banky, ale fintech spolocnosti, ale to je uz len detail

        Páči sa mi

  2. Teraz na západe je to “Bürgerpflicht” ! U nás je to prebúdzanie, niekomu sa zdá pomalé. Všetko ide tak, ako má ísť – ani rýchlo, ani pomaly. Musíme si uvedomiť, že každého koho stretneme na našej ceste má nejaký prínos pre nás a my preňho – len si tú situáciu musíme správne rozanalyzovať. A ak dnes naše hodnotenie bude iné ako zajtra – jednoducho sa učíme.
    Na počiatku bolo Slovo… https://biblia.sk/citanie/sep/jn/1 . To slovo máme v mene, jednoducho naše činy riadime našimi myšlienkami. To je naša úloha, a keď začneme kolektívne pracovať (myslieť – tvoriť myšlienky) už nás nikto nezotročí. Tým pádom jednoducho sme tvorcami – to si musíme uvedomiť.
    Nedávno prebehla krásna diskusia k Otčenášu. V tejto modlitbe sa ani raz nepoužíva slovo Boh. Diskutovať by sa malo: Či správne má byť Boh alebo Predok (Otec, Mama) – predsa sme božími deťmi, to už nechávam na zvážení každého z Vás. Duše našich predkov sa tešia a pomáhajú prebúdzajúcim sa. Prihovárajte sa im.
    A konečne začnite si želať to čo naozaj chcete srdcom, a nie to čo je pre vás výhodné.
    Takýmto spôsobom sa naplní aj pôvodný Otčenáš v staroslovienčine – долги vám budú odpustené (napr. “Гражданский долг”, hypotéky, vaše nerealizovateľné sľuby niekomu dané…)
    P.S. Všimnite si, čo sa deje: Ústavný súd rozhodol ako rozhodol 31.12.2021 https://www.slov-lex.sk/static/pdf/2021/551/ZZ_2021_551_20211231.pdf , a potom zabudli aj viať vlajky SR 1.1.2022 počas štátneho sviatku – náhoda? Začína sa preverovať zmluva s “amíkmi” a je to jedno kto dal k tomu podnet – jednoducho s tou zmluvou väčšina z nás nesúhlasí. A už sa im to nepodarí – tak ako sa im “podarilo” zmeniť ČSSR na ČSFR a následne rozdeliť Československo, dostať nás do EÚ, a o NATO o tom už ani radšej mlčať.
    Tu na našom území sa nachádza križovatka dejín – pamätajme si to – a nie na Jalte.

    Liked by 5 people

  3. Len tak okrajovo: https://www.badatel.net/ustavny-sud-definitivne-zrusil-ruska-karanteny-covid-pasy-aj-rezim-op-otp/ , zároveň sa musíme naučiť klásť zamestnávateľom jednoduché otázky napr. podľa tohto článku – otázky na riaditeľa školy: https://www.badatel.net/od-pondelka-10-1-sa-na-mikasov-pokyn-opat-spusta-masove-mucenie-deti/ hlavne v odstavci Ako ďalej,
    Ešte existuje možnosť ako sa brániť u zamestnávateľa:
    Čestné vyhlásenie
    Čestne vyhlasujem, že som spôsobilý a spĺňam všetky všeobecne záväzné právne predpisy na výkon svojho zamestnania podľa pracovnej zmluvy.
    O akýchkoľvek zmenách budem svojho zamestnávateľa bezodkladne informovať.
    …………………………
    podpis
    P.S. začnime jednoduchými otázkami v každej oblasti nášho života a postúpime rýchlejšie napred.

    Liked by 6 people

  4. prosím, prestaň už opakovať mantru “Chazarský kaganát” na všetko, čo nejako súvisí s Áziou. unikáš tým do nevedeckých fantazmagórií. celá kopa súčasných udalostí sa nedá vysvetliť nekonečným opakovaním hlúposti o zlých Chazaroch, ktorí robia všetko zlo na svete, ako to robia ľudia, ktorí myšlienkovo rezonujú príbehy z tartaria.sk, kde je veľa nezmyslov a dezinformácií. Chazarský kaganát bol výkonnou fasádou, regionálna centrála bola pravdepodobne v dnešnom pohraničí Turecka a Arménska, pre hlavné centrum prichádzajú v tej dobe do úvahy aj ďalšie miesta koncentrácie riadenia, napr. Kórea, Perzia. Tá centrála sa presunula potom do arabského sveta a na iberijský polostrov. Dnes má diaspory hlavne vo Francúzsku, frankofónnej časti Švajčiarska a latinskej Amerike.

    Páči sa mi

    • Je historickým faktom, že elita Chazarov prijala Judaizmus a zbytok buď prijalo kresťanstvo alebo mohamedánstvo. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že treba pozrieť na mapy a kde všade sa rozprestierala a kde všade sú Turkické národy.
      Tretia vec je, že Turecko bolo tiež len výkladom, konkrétne Benátok a Janova.
      Posledná vec je, že na zmienenú stránku som tiež alergický.

      Takže o čom to točíš?

      Páči sa mi

Pridaj komentár