Áno, je to po smrti

Je to narážka na rozhovor s Chazinom, v ktorom rozoberal ekonomický stav Európskej únie a skonštatoval, že ekonomika EU je na pokraji smrti podľa oficiálnych čísiel, lebo tie kroky, ktorými chceli zlikvidovať ruskú ekonomiku sa obrátili proti nim a ruská odpoveď bola rovnako zdrvujúca s tým, že ranu politickým špičkám Bruselu zasadilo to, že zvyšok sveta sa k tejto šialenosti sa nepridal.

Viete čo sa mi nepáči na Chazinovom tvrdení o ekonomike EU?

Konkrétne to, že EU už nie je na pokraji ekonomickej smrti a na ceste na cintorín, ale je po smrti a my nesieme na chrbte túto mŕtvolu. Hovorím to kvôli tomu, že ak medzi-mesačná inflácia dosiahne okolo 10%, tak tá ekonomika je mŕtva a teraz je medzi-mesačná inflácia určite nad 10% (medzi februárom a marcom to bolo oficiálne 5,9%, ale reálne dvoj až trojnásobok) s tým, že to bude horšie hlavne kvôli dvom veciam:

  • Ekonomika kvôli covid šialenstvu je v troskách a toto bolo plánované (anglo-americký močiar s centrálou v Londýne sú prevažne otvorení satanisti a robia hrozné veci, lebo ich viera je zvrhlá a veria nezmyslom, nad ktorými človeku zostáva až rozum stáť *).

  • ECB bude zas otvorene tlačiť €, oficiálne preto, aby pomohla ekonomike a neoficiálne kvôli tomu, aby zachránila banky pred derivátmi. Pri zániku resp. likvidácii týchto derivátov sa z obehu sťahuje obeživo, pričom hrozí implózia bánk, ktorú chcú riešiť masívnym tlačením meny. Lenže masívne tlačenie hoci aj stoviek biliónov nezachráni pred infláciou Deutsche Bank, ktorá je najväčším držiteľom derivátov v Európe a z inej strany zas hrozí masívna hyperinflácia kvôli likvidácii € devíz, ako jedným z dopadov proti-ruských sankcií a ruských odpovedí. (To, že Deutsche bank a európsky bankový systém je po smrti médiá v máji neoznámia je hádam jasné, ale bude to viditeľné v júni a v júli vo forme čoraz prázdnejších regálov a čoraz vyšších cien.)

A bez ohľadu na to, či plánujú masívnym tlačením meny zámerne doraziť ekonomiku EU alebo nie, presne to bude výsledok, lebo močiar kontroluje finančný sektor a ani nie polovicu reálnej ekonomiky, t.j. boj medzi močiarom a zvyškom sveta je nevyhnutný. To znamená, že čínsky systém sociálneho kreditu (podľa francúzskeho článku sa to testuje v Bologni) a pod kožou implantovaná peňaženka na čipe ako pred-stupeň totality NWO sa nebude realizovať (fact checkeri a „skeptici“ môžu ísť tam, kde Slnko nesvieti, lebo sa nepriamo potvrdila jedna desaťročia stará konšpiračná teória).

A čo po pohrebe?

Nuž budeme musieť vytvoriť novú organickú ekonomiku a spoločenskú štruktúru. Začnime tam, že EU resp. jej de iure predchodcovia boli umelo vytvorené štruktúry. Tieto štruktúry boli vytvorené na popud globálneho zákulisia (GP) bankárskymi a priemyselnými klanmi v koordinácii s močiarom, t.j. boli vytvorené základy pre ďalší žalár národov/Tretiu ríšu, lebo povojnový trend bol taký, že po vojne masy chceli riešiť svoje vlastné záležitosti a cez to by organicky vzišlo niečo pre ľudstvo prospešné. Lenže GP potreboval nástroj proti ruskému konceptu usporiadania spoločnosti, a preto vytvoril tento konglomerát, ktorý teraz kvôli vnútorným problémom a pod tlakom okolností končí. Tento proces z jednej strany núti osvojiť si v novej forme tie lekcie, ktoré nám boli odopreté po druhej svetovej vojne a z druhej strany vybudovať blok, ktorý je pre nás a zvyšok ľudstva prospešný.

S pozdravom

Oracle 911

*) Napríklad veria v to, že sex s hermafroditom je niečo extra a o Chrisitine Lagardovej sa šíria reči o tom, že je hermafroditom. Ak je to pravda, tak to vysvetľuje nielen „jej“ kariéru (nie je z tak významnej rodiny), ale aj to Adamovo jablko, ktoré často zakrýva šatkou (ak mi neveríte, tak googlite „jej“ fotky o tvári a krku).

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

213 thoughts on “Áno, je to po smrti

  1. ludia musia byt odvazni, musia si uvedomit ze ich strach je iracionalny a mne je jedno kde to prepukne skor, mne zalezi aby to uz bolo u nas, nedavno som zhodnotil ze bez opozicie je to priam nemozne a na utok na fica sme dlho cakat nemuseli, maju to v rukach na 50% a tych dalsich 50% sme my, v tomto sa potrebujeme a nie je na co cakat

    Liked by 3 people

  2. Odhliadnuc od tejto témy (hoci sa toto týka našej budúcnosti obci, miest a hlavne Slovenska) by som rada poznať váš názor na budúceho kandidáta na primátora mesta Ružomberok.
    Prednedávnom tu bol článok (už nie som si istá kto ho uverejnil či Oracle, jox, alebo popolvar) o “nezávislosti” kandidátov. A práve takýto jeden by eventuálne mohol byť primátorom mesta Ružomberok.
    Ja osobne si myslím, že tento tu nie je ani nezávislý a ani nemá dobré úmysly.
    Veď posúďte sami a napíšte mi prosím svoj názor. Ďakujem.

    Vzdelanie: Právnik vzdelanie dosiahnutý titul JUDr. 2001-2006 Akadémia P7 SR 1993-1997 Gymnózium Ružomberok

    Pracovné skúsenosti:
    Líder iniciatívy
    Staviame Nový Ružomberok

    2021-sucasnost Rozvoj mesta Ružomberok
    (Projekty: Orion, Molé Tatry, City Park Nové Klačno)

    Prezídium PZ SR (Bratislava) Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce

    2012-2015
    Ministerstvo vnútra SR (Bratislava)

    2006-2008 Sekcia kontroly o inspekčnej služby MV SR
    Úrad kontroly ministra vnútra SR
    (Bratislava)

    2005-2006
    Odbor kontroly Štátnej služby
    Ministerstvo zahraničných vecí
    a európskych záležitostí SR

    2015-2021
    Organizácia pre bezpečnost a spoluprácu v Európe (OBSE) na Ukrajine

    Európska misia
    v Bosne a Hercegovine (Sarajevo) Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce

    2008-2012
    Jordánske kráľovské výcvikové centrum (Ammán)

    2006 Medzinárodné poradenské centrum
    Ministerstvo vnútra SR (Ružomberok)

    1995-2005 OR PZ Ružomberok

    Páči sa mi

    • Dobrý večer Mima, aj ja som z RK….presne včera sme sa o tomto kandidátovi rozpravali…mne stačilo, že pôsobil OBSE a v Bosne…taký maják mi zahučal v hlave…absolutne neprijateľný…toto bude trójsky kôň….uvidíme čo ostatní kandidáti

      Páči sa mi

      • Už som aj meno našla, ten internet je neuveriteľný….. tak ide stavať nový Ružomberok, 2 firmy, zatiaľ žiadne UZ, no dobre je apríl, ale aj tak…. z policajta developer… zaujímavé

        Páči sa mi

      • Lavazza a Ajuška ďakujem za názory. Som rada, že zdieľame spoločné názory. Tie jeho masívne zverejňovania sa, obrovský plagát s jeho portrétom na bývalom Ikare, letáčiky z jeho predvolebnou kampaňou… Mám taký dojem, že ho niekto silno pretláča. A toto nie je dobré. Aj moja intuícia mi hovorí, že za jeho peknou tváričkou a úsmevom je pokrytectvo.

        Páči sa mi

    • S policajtami vo funkcii starostu som počul viacmenej len dobré skúsenosti. Čo sa týka pôsobenia na Balkáne, mne tam kontrolka nesvieti. Dávnejšie som sa rozprával s elitným vojakom, ktorý tam pôsobil a mal to prekuknuté. Síce sa toho zúčastnil, ale vedel/myslel si o tom svoje.

      Koniec-koncov, aj ja sám som voľakedy robil pre klientov, ktorých by som dnes ani len nepozdravil.

      Páči sa mi

  3. “Mrtvy $” posiluje na pare s EUR/USD 5-rocne Maximum, na pare s USD/JPY 20-rocne Maximum.
    Deutsche Bank – Min. 10 rokov pocuvam tie Rozpravky o jej smrti a stale je tu !
    Dnes Jednosmerne stavky na posilnenie $, Zajtra by sme mohli stavit na posilnenie €.
    Trosku Radosti z dnesnych stavok: https://ctrlv.sk/iCk6
    EUR/USD a USD/CHF vyzera na Paritu 1:1, Konecne sa mozno podari SwissNB oslabit CHF.
    Zlato sa prepadlo pod 1900 $/tr.unca.

    Páči sa mi

    • To máš až tak krátku pamäť? To si už zabudol na krach New York burzy v roku 1929. Aj vtedy dolár bol na absolútnom vrchole, všetky akcie iba rástli a rástli a odrazu lusknutím prstov bol koniec. V následnej kríze v slávnych USA zomreli hladom milióny ľudí. Oveľa viac ako na území dnešnej Ukrajiny. Dolár spieva svoju labutiu pieseň.
      https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Krach_na_newyorsk%C3%A9_burze
      S pozdravom Peter.

      Liked by 3 people

      • Peter Peto.
        Musím reagovať na tú krátku pamäť. Neviem koľko máš rokov, ale spomenúť rok 1929 a tvrdiť že má niekto krátku pamäť, sa mi zdá smiešne. Krátka pamäť je 87 rokov ? Tu sa predsa nikto nebaví o tom či príde, alebo nepríde kolaps USD. Bavíme sa tu o tom, že ten kto predpovedal že USD nebude oslabovať tu bol za hlupáka. Dnes Americký dolár vrcholí a má byť znovu za hlupáka ? Menový systém nie je nákup v Kauflande. Menový systém je to, čomu bežný smrteľník nerozumie a nikdy nepochopí. Pochopil si vôbec čo ti naznačoval mirecek ? Americký dolár oslabí až vtedy, keď už EUR nebude existovať, o tom hovoril, alebo písal. Chápeš vôbec o čo ide ?

        Páči sa mi

          • Peter Peto
            Ja sa naozaj nechcem dohadovať a niekoho poučovať. Tiež sa nechcem baviť o tom čo bolo. Peter, bavme sa o tom čo bude. Ver mi a vidíš že sa stále deje čo som dávno dopredu písal, Americký dolár neoslabí ! Viem, alebo som si skoro istý, že kolaps USD by znamenal niečo, čo sa sem bojím napísať. Momentálne sa iba tvoria formácie na výrazné posilnenie USD voči všetkým menám, dokonca aj voči Čínskeho Yuanu. Možno ťa prekvapím. K menám, ktoré voči USD nebudú oslabovať sa pridruží Ruský rubeľ !
            Nebude to Rubeľ krytý zlatom, ale energetickými akciami Ruska. Možno sa Rubeľ bude volať zlatý, ale tak sa možno bude volať každá mena v budúcnosti. Nechcem aby sme sa tu hádali, ale diskutovali a vážili si jeden druhého. Si celkom čitateľný a rozumný, preto verím že to pochopíš. Ja sa nechám poučiť o niečom inom, ale mám dosť rokov na to a venujem sa tejto oblasti tak dlho, že si proste nemôžem dovoliť sa mýliť.

            Páči sa mi

              • Oslabia všetky meny, ale niektoré sa s najväčšou pravdepodobnosťou udržia na prijateľných úrovniach. Mám informácie, že po celosvetovom kolapse, zostanú tri svetové meny USD, RUBEĽ a YUAN. Toto ale neviem potvrdiť, aj keď to je z kvalitného zdroja. Myslím si, že tých mien prežije viac a mal by medznými byť aj JPY a CHF
                Ja viem predpovedať iba z reálnych a nevojnových stavov. Preto som opatrný aj s predpoveďou na CHF. Švajčiari sa začali miešať do vojny a zabavujú Rusom majetky. Je to samozrejme bez podpory vlastného obyvateľstva, tak isto ako u nás. Rusov to ale nezaujíma a nebudú brať na nikoho ohľad. Švajčiarsko je teoreticky preživšie jadrový konflikt vo svete, ale iba vtedy, keby sa správalo neutrálne. Momentálne to je jediná zem vo svete, ktorá má funkčné a udržiavané jadrové úkryty, pre 90% obyvateľov. Tieto jadrové úkryty by boli úspešné, keby nepadali bomby priamo na ne.
                Existujú tri trendy: termínový, objemový a formačný. Pokiaľ sa naplnia všetky tri, tak sa nachádzame vo formácii N3/WEEKY. Znamená to, že sme v trende a minimálne rok v ňom zostaneme !

                Petrohrad, 27. apríla. /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin varoval pred bleskovou reakciou Ruskej federácie, ak niekto zvonku zasiahne do situácie na Ukrajine.
                Putin: ak niekto zvonku zasiahne do situácie na Ukrajine, odpoveď bude blesková

                Páči sa mi

                • dobre, takže si mi potvrdil dôvod neoslabenia rubľa (tu počítam skôr s posilnením), a to je vytváranie tzv. valutových zón – dve hlavné: rubeľ a dolár a vedľajšie: juan a ? otázkou je Afrika, kde bol v minulosti pokus Kaddàfiho o zlatý dinár. EÚ z Afriky je vytlačovaná, takisto USA tam nechcú, Čína sa tam intenzívne tlačí, no vítané je skôr Rusko.

                  Liked by 2 people

                  • Rusko má v Indii obrovskú podporu, lebo propaganda z Ukrajiny a hlavne obdiv Čečenských specnas vyvoláva u nich pozitívne emócie. Vieš, že tam je veľa pro ruských médií ? Nechcem sa stavať do role proroka, ale menový systém aký dnes poznáme, sa pravdepodobne neskôr zrúti komplet. Cabal mal odovzdať kľúče a kódy od súčasného zločineckého menového systému, ale ako vždy sľúbili a sľub nedodržali. Bude to musieť prebehnúť násilne a preto neviem ako to dopadne. Ja by som neveril žiadnej mene a s tým zlatom by som bol opatrný. Poznáš ten vtip, keď išli dvaja po púšti, jeden mal na chrbte pyteľ zlata a druhý pyteľ vody ? Nechcem sa stavať do role proroka. Neverím žiadnej mene, ani Rubľu. Stať sa môže všetko, ale staviť na Rubeľ je riziko. Ja by som stavil na pitnú vodu a trvanlivé potraviny. Samozrejme, keby som tieto suroviny mal zabezpečené, nechal by som si nejaké staré šperkové zlato a zlaté mince.

                    Liked by 1 person

                    • prečo prave zlato a striebro boli odjakživa spolu s meďou, vsetko texhnicke kovy prveho vyznamu, platidlami?
                      Boli predkovia debili? Šli na platidlo v nejakych ligotavych blbostiach? Preco práve TECHNICKÉ KOVY dneška sa pouzivali uz storočia?

                      Hmmmm?

                      Liked by 1 person

            • Všetci významný hráči takým či onakým spôsobom hovoria, že US$ nie je v poriadku a radšej berú zlato či niečo za ktoré sa dá kúpiť zlato. A zaujímavá vec je, že za čínsky Yuan môžete kúpiť na Šanghajskej burze fyzické zlato a podobnú schému chystá India s Rupiou. Takže strieľaš capa…

              Páči sa mi

              • No iná možnosť neexistuje, súhlasím. Rubeľ bude krytý strategickými energetickými surovinami a bude sa volať zlatý Rubeľ. tak sa bude volať aj podľa ORACLE911 krachujúci USD. Ibaže USD skrachuje neskôr ako všetky ostatné meny, čo pánovi ORACLE911 nedochádza a pravdepodobne nikdy nedôjde, lebo v hrubých knihách sa o tom nedočíta.

                Páči sa mi

      • Hodne v Blogoch sa vyskytuje slovo INFLACIA, ako proti nej bojovat, samozrejme JA sam ju nedokazem porazit ale ciastocne za seba bojujem a snazim sa ochranit Uspory. Kazdy kto sa tomu venuje hlada Investicne prilezitosti na ktorych ocakava zisk v Buducnosti pride do styku s Burzou. Niekto tipuje, ze by to mohlo byt Zlato, Striebro, Krypto atd. JA som si zvolil FOREX (Hlavne Menove Pary) z viac dovodov (nenarocne na CAS – Automaticky Obchodny System na 100 %).
        Vsadil som na $, ktory uz vacsina pohrobila, (moja Specialita je ist proti vacsinovemu nazoru).
        Ked nastane ta spravna Panika a zacne EURo este viac oslabovat a Taxikari a Upratovacky zacnu radit, ze treba menit EURa za USD, tak sa $ zbavim a zacnem za USD nakupoat EURa.:-)
        Este jedna ukazka, na USD som zacal vsadzat ked bol NAJLacnejsi voci EUR, pred viac ako rokom a este drzim pozicie. https://ctrlv.sk/XUbM
        V dnesnej dobe nie je problem Zarobit aj na Poklese (Pade) je to trochu Riskantne ale Dobrou Strategiou sa to da zvladnut. https://www.youtube.com/watch?v=E1xqSZy9_4I

        To ze 90 % ludi straca na Burze, je ich CHYBA, jedna z Hlavnych pricin je, ze Draho Nakupuju a Lacno Predavaju. (Nakupuju tesne pred Vrcholom).

        Velke Kurzove pohyby umoznuju Velke Zisky.

        Páči sa mi

    • Porovnávaš bezcenný papier s bezcenným papierom a to má naozaj paritu. Lenže Rusi začali odmietať US$, Izrael práve povedal, že k US$ pridáva aj čínsky Yuan a Saudi práve priznali, že berú aj Yuan t.j. US$ ako rezervná mena skončila a aj ty by si to videl, keby si vytiahol hlavu z vlastného zadku…

      Liked by 1 person

      • Kazda Mena je taky bezcenny papier pokial sa za nu da nieco Kupit.
        Rusi začali odmietať US$ – co budu robit s EURom ? ako si Europan kupi RUBle ? nie nahodou tak, ze vymeni EURa za RUBle ?
        US$ ako rezervná mena tu este bude Hodne Dlho, Yuan ma byt akoze Vyhra ? potom nevies co je to za Mena.

        Páči sa mi

          • Dokedy to bude zlato lacné? Počul si o tom, že LME rušia zlaté futures? Nie?
            Tak už vieš a zbytok si hádam dokážeš domyslieť (hoci podľa tvojho doterajšieho vystupovania súdim, že tak silno si naprogramovaný, že najskôr prídeš o všetko a po tom začneš rozmýšľať)…

            Páči sa mi

            • Nechcelo sa mi na teba reagovať, ale výnimočne to ešte raz k vôli všetkým robím. Pokiaľ niekto nespinká, tak si musel všimnúť, že píšeš niečo, čo máš uložené v nedokonalom programe programe. Mám taký pocit, že 90% používaš cudzí program a 10% z toho je tvoje ego. Asi si si nevšimol, že ja píšem čo sa deje s dostatočným predstihom a ty nás presviedčaš, že to tak nemá byť, aj keď to tak je. Ego je nepriateľ duše. Vieš to ?

              Páči sa mi

              • Ja pozerám na to a mne sa vidí, že reční o egu a programoch ten, kto žije z toho, že kreslí na rôzne burzové grafy trendové čiary a uniká mu celý obrázok t.j. ako špekulant používa cudzí program a ego mu braní vidieť celkový chod vecí. A to je najlepšou cestou k tomu, aby z človeka sa stal planktónom na finančných trhoch. Vieš to?
                Ale ako sa hovorí “hlupák a jeho peniaze sa skoro rozlúčia”.

                Liked by 1 person

                • Ty si tu pán a ty rozhoduješ. Vymažeš a nebudeš sa s tým párať. Pokiaľ to tu niekto nepochopil, tak ty chceš z nás robiť ovce a hlupákov, ale sám si sa tým hlupákom stal. Super portál. Tak maž ty hlupák, ale nepomôže ti to, lebo ti tu zostanú iba prispaté ovce.

                  Páči sa mi

        • Keby si urobil svoju domácu a porozmýšľal trochu, tak by si vedel, že:
          -od roku 1913 US$ stratila cez 98% svojej kúpnej sily;
          -posledné dva roky bolo vytlačených cez 40% všetkého US$ v obehu;
          -v 1971 bolo de facto zrušené zlaté krytie US$;
          -US$ ako rezervnú menu držalo na mieste to, že jedine za ňu ste mohli kúpiť ropu;
          -dolárový index je tvorený 6 voľne tlačenými menami.
          Akokoľvek pozerám, tak US bezcenné a je len otázkou času kedy si to aj ľudia uvedomia.
          Že sa dajú vymeniť za Ruble v relatívne normálnom kurze a index US$ rastie? Tak by som s tým príliš nešermoval.

          Páči sa mi

          • No tak podme pocitat, od roku 1913 je to 110 rokov, ked len kazdy rok zhodnotim o 10 % (bez zlozeneho uroku) tak to je 1100 %, takze zo 100 $ by som mal 1200 $.
            Na Burze mozes stratit 100 % ale zarobit aj viac ako 1000 %.
            Samozrejme to neplati vo vseobecnosti pre Kazdeho

            -posledné dva roky bolo vytlačených cez 40% všetkého US$ v obehu;
            aj napriek tomu tlaceniu $ posilnuje za poslednych 16 mesiacov a je na 5 rocnom Maxime oproti EURu, co je za tym ? urcite nebudem cikat proti vetru, idem s Trendom, ten kto ho nevidi ma Hold smolu.

            -v 1971 bolo de facto zrušené zlaté krytie US$;
            jeden rozumny dovod naco ma byt Mena kryta Zlatom ? Mena je Mena a Zlato je Zlato.
            Suhlasis ze Zlata Tehlicka 1 tr. Unca z roku 1971 = Zlata Tehlicka 1 tr. Unca z roku 2022 ?
            ma rovnake vlastnosti, vahu, nezhrdzavela.
            Zmenila sa len jej cena z 35 $ (1971) na 1900 $ (2022) aby si nebol Skodovy tak sa vytlacili este 1865 $.

            -US$ ako rezervnú menu držalo na mieste to, že jedine za ňu ste mohli kúpiť ropu;
            nie len to, ale aj preto, ze je $ Volne Zamenitelny a ze je vsade vo svete.

            -dolárový index je tvorený 6 voľne tlačenými menami.
            ten ma vobec nezaujima, a neohanam sa nim, kazdy si moze urobit Index aky chce.

            Že sa dajú vymeniť za Ruble v relatívne normálnom kurze
            co je podla teba ten Realny Normalny Kurz ?
            uz som to vysvetloval na B Real, M Pesu, pre Rusko ako EXPORTny stat (aj ked to tak celkom nie je lebo z predaja Komodit a Energii maju najvacsi uzitok OLIGARCHOVIA) je nevyhoda mat SILNU Menu.
            Niekto to v Rusku ale poriadne SABOTuje.
            Hned po invazii 24.2.2022 (stvrtok) USD/RUB ani nereagoval, az 28.2.2022 (pondelok) posilnil z 84 na 105 co je 25%, Zapadnari sa asi pomylili, viac skody by Rusom urobili ak by tlacili na posilnenie RUB a nie USD, potom sa spamatali a zacali tlacit na posinenie RUBla, RUBel ani mozno neposilil preto, ze Putin stanovil cenu Zlata 5000 RUB/1gram ale kvoli tomu, ze si Zapadniari uvedomili svoj omyl alebo chceli predtym zmiast trh.
            JA byt na mieste Rusov, tak Dnes je Ropa za 500 $/1 barel a Kurz USD/RUB (1$= 730 RUB) a Zlato 1000 $/tr. unca. Ropa Long, USD/RUB Short, Zlato Short a mozte si lamat Hlavicky, Male Mozocky preco tak.

            USD/CHF je v DownTrende 50 rokov pre koho je to problem pre USA alebo CH ? v 2015 uz zrejme SwissNB nevedela udrzat Kurz, tak urobila to co nikto necakal posilila CHF o 30% skokovito (v jeden den 15.1.2015) kopa subjektov krachla.

            Trump (urcite nie je az taky Hlupak) preco tlacil na Cinu, ze je YUAN podhodnoteny oproti USD ?

            Zbavte sa tej DOGMY, ze Mena musi byt kryta Zlatom a ze Silna Mena je to Prave Orechove.
            V sucasnosti NAJvacsia vyhoda je Volna Zamenitelnost a Plavajuci Kurz.

            Ak pride Jedna Celosvetova Mena nebudu ziadne Kurzove Spekulacie, nebudeme sa hadat o ziadnom USD, EUR, CNY, RUB, atd. nikto nebude mat nic a vsetci budeme Happy.

            Zatial nikto nevymyslel ziadny lepsi system a akceptuje ho Kazdy, ci USA, EU, Cina, Rusko atd.

            Páči sa mi

            • Mám na teba otázku, čo sa dalo kúpiť pred 110 rokmi za 1200 US$ a čo teraz?
              Dnes má asi milión US$ takú kúpnu silu ako 1200 US$ pred 110 rokmi kvôli tomu, že US$ stratilo cez 98% svojej kúpnej sily.

              A zbytok je už len dôkaz toho, že absolútne nevieš o čom to kecáš a len opakuješ cudzie “zaručene pravdivé” poučky.

              Liked by 2 people

              • Neviem co sa dalo kupit pred 110 rokmi za 1200 $, ale ked tvrdis ze $ stratil 98 % svojej Hodnoty, tak sucasnych 100 $ maju hodnotu vtedajsich 2 $, mozes ist do Maxima 99,99 % teda 100 $ sucasnych na vtedajsi 0,01 $ cize 1 Cent, mensia $ jednotka neexistuje alebo to chces pocitat ako BTC na 12 desatinne miesta ? Ked pred 13 rokmi stalo 10.000 BTC 40 $ t.j. 1 BTC = 0,004 $.
                Tiez na tom KAZDY nezbohatol ale len zopar JEDINCOV, 5 % zarobi a zvysok sa im posklada.
                Ked som Nekupil 1 BTC za 300 $ tak dnes za neho urcite nedam 40Kilo $.
                JA by som rad vidiet situaciu ked by vsetci chceli predat BTC kto to kupi a co to urobi s Kurzom ?
                Za tych 110 rokov aj mzdy rastli, mozno vtedy 1$/1hod dnes niekto za 1 hod. dostane 1.000.000 $ (extrem), cize nema kazdy Hodinovy zarobok 1 Milion $.
                Zaujimave, ze BTC dlhsiu dobu stagnuje, preco nerastie Kurz ? Cakate na Hlupakov, ktory sa do toho zapoja ?
                JA ked chcem aby Kurz rastol tak otvaram pozicie v Smere Trendu a otvaram pozicie za Horsiu Cenu.
                Samozrejme, ze na to nemam vplyv, nemam rozhodujuce objemy, len sa veziem na vlne.

                Tiez spoliehas len na Spekulaciu, ze na Investicii zarobis.
                Predstav svoj Financny System, ktory bude spravodlivy pre KAZDEHO.
                JA som jeden taky system poznal, ked neexistovala ziadna INFLACIA a rastli aj mzdy ale to uz je 33-rocna minulost.

                Tie “zaručene pravdivé” poučky aj funguju.

                Páči sa mi

                • Ďakujem pekne za dôkaz toho, že ABSOLÚTNE NECHÁPEŠ O ČOM REČNÍŠ:
                  >Neviem co sa dalo kupit pred 110 rokmi za 1200 $, ale ked tvrdis ze $ stratil 98 % svojej Hodnoty, tak sucasnych 100 $ maju hodnotu vtedajsich 2 $…

                  Preto tvoje príspevky sú absolútne blbé reči úplne mimo misu, takými rečami choď na Facebook a iné sociálne médiá, tam ti hádam dakto aj uverí…

                  Páči sa mi

                  • Tvrdil si TY, ze $ od roku 1913 stratil 98 % svojej Hodnoty o prispevok vyssie, na to som reagoval.
                    JA nebudem skumat co bolo pred 110 rokmi, to ma vobec nezaujima, zaujima ma tak Max. aky je Kurz $ voci EURu a Majors Meny, RUB, Zlata, Striebra, Ropy tot vsjo. Nezaujima ma ani co stoji v USA gallon benzinu ani Hamburger z McDonaldu.
                    No hlavne, ze si pred mesiacom pochoval $, ked toto niekto cital, ani nechcem vediet co si pomyslel.
                    Blbe pre toho, kto tomu nerozumie.

                    Páči sa mi

                    • Dobre tak to vysvetlím tak, aby si to aj ty pochopil:
                      Pred 110 rokmi si kúpil za cenu x kilo salámu, teraz za cenu x kúpiš 20 gramov. Je tých 10% výnosu tak skvelá vec alebo treba rátať s tým, že aj 10% prichádza o 98% svojej kúpnej sily?

                      Pred asi 50 rokmi US$ prišlo o svoje zlaté krytie a minulý rok de facto aj o svoje ropné krytie t.j. akú ma v tomto prípade hodnotu US$ okrem viery v jej hodnotu?
                      Limitne nulu a tebe to nedochádza stále…

                      Liked by 1 person

                    • Opytam sa teba kolko si ochotny Dnes zaplatit za tu 110-rocnu kilo salamy ?
                      Das za nu 100.000 $ alebo 1.000.000 $ ? Mozno niejaky Miliardaris co nevie co s Penazmi tak da 1 Milion.

                      v jednom prispevku som uviedol:
                      -v 1971 bolo de facto zrušené zlaté krytie US$;
                      jeden rozumny dovod naco ma byt Mena kryta Zlatom ? Mena je Mena a Zlato je Zlato.
                      Suhlasis ze Zlata Tehlicka 1 tr. Unca z roku 1971 = Zlata Tehlicka 1 tr. Unca z roku 2022 ?
                      ma rovnake vlastnosti, vahu, nezhrdzavela.
                      Zmenila sa len jej cena z 35 $ (1971) na 1900 $ (2022) aby si nebol Skodovy tak sa vytlacili este 1865 $.

                      Suhlasis, ze Zlato nie je mozne porovnavat so Salamou ?

                      JA si este pamatam z pred 33-rokov kedy Kcs nebola INFLACna, viem co je Kupna sila.
                      Casy sa ale zmenili, zijeme v INFLACNom prostredi. Ak chces ako Jedinec prekonat INFLACIU potrebujes svoju Menu za nieco zamenit, coho Hodnota vzrastie (a coby teoreticky malo neustale rast) co to ma byt Zlato, Striebro ?
                      Myslis, ze je dostatok Zlata a Striebra na krytie niejakej Meny ? viac krat som uz napisal, zrusme Menu a pouzivajme Zlato a Striebro uvidime ake to je prakticke. a ked casom sa vsetko Zlato a Striebro dostane do zopar ruk co potom ?

                      Si taky sikovny, mas vsetko mimo EURo ? uz nepouzivas EURo ?

                      Kazdy komu sa podarilo prekonat INFLACIU pouzival svoju Menu a aj $.
                      Preco sa Zlato a Striebro, BTC uvadza v USD a EUR ? nestaci na Tovar, Sluzbu uviest cenu v BTC ?
                      k comu ten zbytocny prevod na EUR a USD ?

                      INFLACIU prekonas tak, ze budes mat viac svojej Meny ako si mal a nemusi ta potom zaujimat Hodnota Meny.

                      tiez som napisal ale niejak si sa tomu vyhol :
                      Predstav svoj Financny System, ktory bude spravodlivy pre KAZDEHO.
                      rad si to precitam a pouvazujem nad tym.

                      Hodnotu Meny vyrovnas len tym, ze budes mat Viac Meny.

                      Páči sa mi

                    • Ty hlava “chytrá” pred 110 rokmi zlato bolo platidlom a pred asi 50 rokmi to zlaté krytie Nixon zrušil a začala sa éra nekrytého US$. Ergo porovnávaš neporovnateľné. To je prvá vec.
                      Druhá vec je, že máš to naopak lebo môžeš kľudne povedať, že jedna unca zlata má hodnotu 100000 US$ a v tom momente máš dosť zlata na krytie.

                      Zbytok je škoda slov lebo si dokázal, že ti to dôjde keď budeš trieť biedu alebo ti to autorita vysvetlí…

                      Páči sa mi

                  • Tak fajn. Dovolte Joxovi par otazok (A Ori davam to pod Tvoj komentar, ale je to myslene na tych dvoch ekonomov pred tebou)
                    1. Mam v ruke striebornu mincu Kangoroo, je na nej napísané jeden dolár a ksycht pani kralovnej. Preco som za nu zaplatil 24 EUr?
                    2. Mam vedla nej filharmonkov, tiez jednu striebornu mincu. Je na nej vyrazena hodnota 2,5 Eura, preco som ju kupil za 24 Eur?
                    3.Chlapci moji dalsia otazka je taka zahadna. Pre mna je zahadou, ako moze nejaka mena posilnit ci oslabit voci dolaru. Dolar je predsa MEDZINARODNA VYMENNA MENA na com sa dohodli staty sveta. Teda mala by mat stabilnu hodnotu. Kto urcuje tie vymenne kurzy? Ktory pan Sato, ci Samo to je? Alebo inak bez ironie, kto urcuje a cim, na zaklade akych dat, kurz vymenitelnosti mien voci dolaru?
                    4. Ked nastavila Ruska “narodna” banka s nabiulinou vykupnu hodnotu zlata ako pevnu sadzbu voci rublu, ako je potom mozne, ze rubel nie je zlaty?
                    5. Vratme sa k nasemu petrodolaru,akozto vymennej mene v medzinarodnom obchode hlavne s ropou. Ako je mozne, ze medzinarodnu vymennu menu pouzivaju na platby vo vnutrostatnych transakciach obcania jedneho statu? Ved toto by ich potom nechalo benefitovat a parazitovat na zvysku sveta, vsaka a to ma vedie ku prvej otazke, kto a na zaklade coho stanovuje vymenny kurz dolara a inych mien…

                    Takze chalani, podme si to prejst a skuste mi prosim na tie otazky odpovedat… A vykaslite sa na grafy, toto je ten zakladny mechanizmus, o com Vam hovori Oracle uz dlho

                    Liked by 2 people

                    • Prve 2 Body su budete musiet zodpovedat len vy sam,

                      3. Bod Pre mna je zahadou, ako moze nejaka mena posilnit ci oslabit voci dolaru.
                      Na to uz som vam raz daval odpoved, ale zopakujem este raz
                      Devízový trh predstavuje miesto, kde sa stretáva ponuka s dopytom po zahraničných menách, prípadne po peňažných nástrojoch, ktoré sú denominované v zahraničnej mene. Pri tomto procese sa tvorí cena jednotlivých mien, ktorá sa označuje ako menový alebo devízový kurz.
                      https://sk.wikipedia.org/wiki/Medzin%C3%A1rodn%C3%BD_dev%C3%ADzov%C3%BD_trh

                      4. Ked nastavila Ruska “narodna” banka s nabiulinou vykupnu hodnotu zlata ako pevnu sadzbu voci rublu, ako je potom mozne, ze rubel nie je zlaty?
                      – v Rusku okrem Zlata a RUBlu nic ine nie je ? ak je aku to ma Hodnotu a v com sa uvadza ?

                      5. Ved toto by ich potom nechalo benefitovat a parazitovat na zvysku sveta
                      – kazdy ma tu moznost od 1 $, na svete je vela inych parazitov.

                      Poprosil by som vasu predstavu o Financnom systeme.

                      Stretol som sa s jednym systemom, ktore malo sluzit ako lokalne platidlo na podporu domacich vyrobkov, skoncilo to fiaskom, Mince boli take pekne, ze ludia co si ich zakupili v pomere k EURu 1:1 si ich doma ulozili do zbierky 🙂 medzi mincami sa nachadzala aj jedna strieborna asi o 200 % drahsia oproti inym minciam v danej kvalite a objemu.

                      Páči sa mi

                    • Odpovede som vam dal, nanic ste sa nezmohli…
                      Ten najvacsi Expert na svete budete Vy, podla vas sa bude tocit Zemegula.
                      No vidim, ze som trafil do Cierneho 100 Bodov 🙂

                      Páči sa mi

                    • Nedal ste odpovede ani na jednu otazku. Vytacat sa viete, nastupuje hasbara. Gratulujem. Preco razia stale mince jednej nominalnej hodnoty NARODNE BANKY v striebre a predavaju sa za 10 az 25 nasobok ich nominalnej hodnoty vy expert?
                      Kto alebo čo je za inflaciou? Ako funguje?
                      nemate zakladne povrdomie o fungovaní penažného systému, plati na vas to, ze kvôli trieske nevidí les.
                      Aky je rozdiel medzi ekonomikou krytou tovarmi, hodnotou a financnou ekonomikou zalozenou na futures, derivátoch a balance sheetoch, kde banka zaknihuje dlh a vytvorí tak nove peniažky?
                      Ved uz to priznajte… Žiadna fiat mena nema sancu bez toho znameho reseru dlhodobo fungovat, lebo sa tvoria nove peniaze úrokom z ničoho.
                      Zlato, ropu a tovary dennej spotreby si nenatlacíte.
                      Okradanie sveta cez petrodolár znamenalo, že transakcie sa diali cez dolar a tym padom jeho hodnotou voči inym menám, urcovanou hlavne 4mi bojovými zvázmi okolo.lietadlovych lodí SŠA, na zaklade objemu transakcií nasledne okrádali štáty s inymi menami, ako petrodolar, ktorý sa zrovnal s SŠA dolarom… Alebo bankovky ci prevodne císielka petrodolára nemaju oznacenie USD?
                      A takto mozem pokracovat a vysvetľovat expertovi…

                      Liked by 2 people

                    • Odpovede som vam dal, tak prekrucajte dalej
                      Co ma Nominal spolocne s Predajnou cenou ?
                      Uz len Vy mate vedomosti o Financnom Systeme a nikto iny…
                      Rádio denně mele jen tu svou Poslechni si to mám rád Intoši o Tibetu debatujou Vůbec jim to nedá spát
                      Jen klukům z Mexika je pořád fajn Těm to hlavy stejně neberou Rytmus jedou dál A jenom BUM BUM TEQUILA ráj Syrovej rytmus jedou dál

                      V ktorom obchode sa pytaju cim su kryte Peniaze ? ci Tovarom alebo Fin srackami ?
                      Bolo by zaujimave vediet co vy uz Realne produkujete, bez coho svet nedokaze prezit.

                      Páči sa mi

                    • TEQUILA 🙂 Jo, uz sa na to vykaslem, aby deti mohli kludne spat 🙂 este nech sa vycuraju a pomodlia.
                      Rad by som vedel, kde prisli k tym vedomostiam na ktorej universite v nuwarku studovali.

                      Páči sa mi

                    • Problém je, že na univerzitách tieto veci sa neučia, skôr zahmlievajú a kryjú aby NIKOMU z akademikov nedošlo, že o čo ide, ale zaujímavé je, že praktikom to došlo:

                      Odporúčam epizódy 4 a 5, kde ti po lopate s krásnou animáciou vysvetlia, že čo je podstata súčasného finančného systému.
                      Dokonca ten chlap rozobral to, že aké sú dopady Putinovho kroku. Dokonca povedali, že pre nich US$ je bezcenné a USA urobili všetko preto aby US$ odmietli:

                      Liked by 1 person

                    • Odporúčam epizódy 4 a 5, kde ?
                      Realne som zazil 2 systemy do 90 roku a od 90 roku, viem porovnat, klady aj zapory.
                      Klamat sam seba nemienim. Inac to vnima ten kto nezazil predchadzajuci system, nema s cim porovnat. Zazil si predchadzajuci system do 90 roku ?

                      Páči sa mi

                    • Pozrel som tie 2 videjka od Mohoneyoho lepsie nez Policajna Academia, skoda, ze to nie je pisany text v slovencine (nechce sa mi prepisovat) uviedol by som v com sa s nim Stotoznujem a v com je Totalne mimo a v com si Protireci. To videjko je z roku 2013, pozri si Mesacny Kurzovy graf Zlata a tiez si pozri grafy od dnesnej polnoci na Zlato, AUD/USD, NZD/USD, USD/CAD (Komoditne Meny) ukazkova Korelacia vsetke tieto Meny Tancuju ako $ piska, samozrejme v ich neprospech, takze $ zase boduje na 100 % Neviem ci si pocul, ze Komodity su najviac Manipulovane hlavne Zlato a Striebro, viac nez Kurzy Mien. Kazdy Predajca Zlata a Striebra pri urceni Ceny vychadza z Burzoveho Grafu (Kitco).
                      Viem, ze chces zarobit na Zlate a Striebre, ale to sa ti s velkou pravdepodobnostou nepodari, lebo nemas Obchodnu Strategiu a neprekonas INFLACIU pomocou Zlata a Striebra.

                      Páči sa mi

                    • Na zlate sa dnes nezarába a myslím si, že ten kto sa o to pokúša, bude sklamaný. Zlato je nástroj na ochranu a dlhodobé zabezpečenie, lebo na nulu, ako tomu bolo s ropou, nikdy neklesne. Sinclair (Americký odborník na zlato) povedal, že, zlato bude stáť 1Unca/ 50 000 USD. Je to možné, ale aký to bude dolár ? Bude mať skutočne hodnotu dnešného dolára ?

                      Páči sa mi

                    • Zlato to je Zido-Biznys, na fyzickom mas spread 10 % z Ceny, tolko za 1 rok neurobi cize zabetonovane EURa a USD, Na Burze zase Velke Zaporne Swapy na Long, cize dlhodobo drzat poziciu nevyhoda.
                      O 50.000 $/tr.unca sa uz Blabotalo pred 10 rokmi, ani Putin nechce Drahe Zlato, uvidime kolko stanovy cenu k 1.7.2022. Do konca juna by mal byt vypredaj aby mali Menejzeri na dovolenky, po Dovolenkach potom rast do Vianoc.
                      Mrkni sa na ten Mesacny Graf Zlata ten skoro 50 % prepad od roku 2012 do 2015 co to bola za kriza ? 🙂
                      Od 2015 do 2022 to bolo 7 urodnych rokov pre Zlato.

                      Páči sa mi

                    • Prvá vec je, že zlato a striebro slúži ako mimo-systémové úložisko mojich zárobkov pre dobu, keď systém padne.
                      Druhá vec je, že Rusi, Saudi, Izrael, Čína a India ohlásili koniec systému US$ a tebe to stále nedošlo a keď ti to dôjde, tak je to neskoro.

                      Páči sa mi

                    • Vdaka, mozes niejake videjko od Mahonyho v ktorom sa vyjadruje o poklese Zlata medzi rokmi 2012 az 2015 ? to videjko z 2013 roku sa mu velmi nepodarilko v predpovedi. Odbornikovi na slovo vzatemu.

                      Páči sa mi

                    • Máš v hlave v čo?!
                      Pred cca pred dvoma hodinami si napísal:
                      >ze Komodity su najviac Manipulovane hlavne Zlato a Striebro, viac nez Kurzy Mien

                      A teraz chceš aby sa vyjadril k poklesu cien v 2014-2015?
                      Buď si klinický debil po mozgovej smrti alebo trol…

                      Liked by 1 person

                    • >ze Komodity su najviac Manipulovane hlavne Zlato a Striebro, viac nez Kurzy Mien
                      ANO NAPISAL som to Kurz sa da Manipulovat na obe strany, nie len na rast, ak to nevies.
                      a chcem aby si sa presne k tomu vyjadril, k tomu poklesu, lebo TY stale predikujes len Rast CENY Zlata, tak ako Aj ten Odbornik Mahoney, ktoreho len papagajujes.
                      Kolko % narastlo Zlato od roku 2013 k dnesnemu dnu ? to je ten Jackpot ?
                      Mas Graf, mozes na nom vidiet Minulost Cien, ak sa z toho nepoucis, tak si to zopakujes.
                      JA nikoho NEBalamutim, do ziadnych Investicii.
                      Mozem ukazat vysledky z minulosti a podla toho sa moze rozhodnut ci mi bude verit alebo neverit, Nikdy ale nedam Zaruceny tip ci KURZ porastie alebo poklesne, naucim ho stavkovat (chytat ryby), upozornim na nastrahy, naklady.
                      TY co ukazes ?

                      Páči sa mi

                    • OKI, uz ziadne poucky, mozme si to rozdat na FOREXe, kolko zarobim, tolko mi este Ty zaplatis, suhlasis ? Kazda Teoria vyzaduje aj Prax.

                      Páči sa mi

                    • Prečo by som sa mal trepať na miesto, o torom viem, že sa tam deje gigantický podvod a tak či onak ma oberú o všetko?
                      Keď chceš, tak choď tam, ale nehovor mi, že som ťa nevaroval keď prídeš o všetko…

                      Páči sa mi

                    • Nikam sa nemusis trepat, na FX budem JA a kolko zarobim tak tolko mi este TY doplatis, ked si taky isty, ze prehram tak sa nemas coho obavat.
                      O akom Gigantickom podvode rozpravas ?

                      Páči sa mi

                    • V Zimbabwe uprostred hyperinflácie burza vystrelila do stratosféry, háčik bolo, že človek, ktorý tam bol nemohol kúpiť za svoje investície ani tri vajíčka.
                      Toto hrozí aj tebe, ale po tom sem nechoď, že prečo som ťa dôrazne nevaroval a nevysvetlil, že čo ti hrozí…

                      A o akom podvode hovorím? Ty si naozaj myslíš, že keď sa manipuluje s LIBOR (nejeden škandál), drahými a technickými kovmi (verejné tajomstvo), tak sa nemanipuluje kurzmi. A ak si to naozaj myslíš, tak nám vysvetli prečo je € a US$ v de facto parite, keď USA nemá prakticky žiadnu výrobu?

                      Liked by 1 person

                    • Mna vobec nezaujima Manipulacia s Kurzami, aj ked by Opica s Joistickom hybala kurzom.
                      Nechcem sa chvalit, vychytal som vsetke Flash Crashe na Majors Paroch aj Swicara.
                      Myslis, ze Banku zaujima aky je Kurz ? a stale zaraba…, predvcerom som dal 2 ukazky ak tomu rozumies, mozes si urobit predstavu.

                      Páči sa mi

                    • Keď ťa to nezaujíma a zaujíma ťa len tvoj zárobok, tak to znamená, že vedome sa zúčastňuješ podvodu t.j. si podvodník a takým spôsobom s tebou bude naložené. Ergo načo by som šiel do obchodu s podvodníkom a dával na jeho rady?!

                      Liked by 1 person

                    • Ako môžeš nazývať nikoho podvodníkom, keď ho nepoznáš ? Nehanbíš sa ?
                      On nemá jedinú stratu na burze, to len aby si vedel koho nazývaš podvodníkom. Prispôsobil sa, čo je na tom podvodnícke ?

                      Páči sa mi

                    • Ukradol si túto stránku, alebo sa z teba stal po roku hlupák a hlupákov robíš zo všetkých ktorí tieto tvoje sprostosti čítajú.

                      Páči sa mi

                    • A čo som ja písal? Písal som, že Rubeľ nebude nikdy krytý samotným zlatom. Asi si si sedel na očiach. Skús sa opýtať to tvojho poradcu, či mu vymenia v Moskve 5000 rubľov za gram zlata.

                      Páči sa mi

                    • Dalsi Anglan Odbornik na RUBel a Zlato:
                      https://www.zerohedge.com/markets/new-gold-standard-kremlin-confirms-intention-back-ruble-gold-and-commodities
                      Samotny RUSi este v tom nemaju jasno, este len teraz na tom zacinaju robit a NIEKTO to uz Berie za Hotovu Vec.:-) Pochybujem, ze nieco Nove vymyslia Maximalne to co uz bolo pred 50 rokmi, takze objav Teplej Vody.

                      Ako by to mohlo vyzerat pre Turistov – pride Turista do Ruska, zameni EURa za RUBle v Statnej Zmenarni alebo Banke (Denny Limit 100 EUR). Bude mat zaujem o nakup Zlateho prstena, retiazky a privesku zajde do Klenotnictva a nakupi (vyhodnejsie Ceny ako u Tiffaniho), predavac Kupu nahlasi na FSB a ta informuje Colnikov. Pri odchode vyplni tlacivo, co vyvaza z RUSka, Zlato a Papierove RUBle = Zakaz Vyvozu. Ak colnik objavi Zlato tak v lepsom pripade posle Turistu do Klenotnictva vratit Zlato a za vratene RUBle si potom moze kupit VODKU, v horsom pripade Zlato zabavi bez nahrady.

                      To bude ten SEN o RUSkom Zlatom RUBli. Rusi maju svoj Punc na Zlato. Zacnu Zlate Casy pre Paserakov. Moralisti a odsudzujuci Podvod mozte prestat snivat ZLATY SEN vas sa to netyka.

                      Nepredpokladam, ze RUSi budu predavat samotne Zlato na Zapad, iba pouziju na Nakup Technologii a nevyhnutne potrebnych veci pre RUSku Ekonomiku ak bude Zapad pozadovat platbu vylucne v Zlate.

                      Páči sa mi

                    • Akeho podvodu sa zucastnujem ? JA ta nenutim aby si daval na moje rady, mozes hrat proti mne.
                      Teba nezaujima zarobok ? takych Pokrytcov mam NAJradsej, co vodu kazu a vino piju.
                      Len aby sa ti nevypomstilo, kto druhemu jamu kope…

                      Páči sa mi

                    • Zaujíma ma čestný zárobok, ale keď ideš do podvodu s plným vedomím, tak si podvodník. To je prvá vec.
                      Druhá vec je, že načo by som šiel do obchodu s podvodníkmi.
                      Tretia vec je, že ty si vo svojej namyslenosti a chamtivosti si vykopal sebe poriadne hlbokú jamu a ani nevieš, že si na jej dne, a keď si to uvedomíš, tak mi budeš nadávať, že je to moja chyba a zodpovednosť…

                      Liked by 2 people

                    • O akom cestnom zarobku TY rozpravas ? TY mas komu co vycitat ked Spekulujes so Zlatom, Striebrom, Kryptom to u teba neni podvod ? Chamtak si TY ja viem kedy mam dost.
                      Na nikoho v zivote som nenadaval, nebudem ani na teba.
                      Mozes ukazat svoje Teoreticke vedomosti v Praxi, alebo len poucky co nefunguju.

                      Páči sa mi

                    • Prvá vec je, že ja nakupujem FYZICKÉ STRIEBRO, takže ja s papierovým zlatom a striebrom neprichádzam do styku.
                      Druhá vec je, že som ZATIAĽ nepredal žiadne svoje krypto vo svojom držaní a mám pochybnosti, že ich budem predávať za €, lebo ako veci sú € v tejto forme neprežije a US$ je po smrti len to mnohým ešte nedošlo.
                      Tretia vec je, že keď sa vedome zúčastňuješ podvodu, tak si podvodník.
                      Posledná vec je, že svet v ktorom si mohol takto zarábať tváriť sa, že si čestný obchodník skončil.

                      Liked by 2 people

                    • Cena tvojho Fyzickeho Striebra sa odvija od papieroveho.
                      Nepredal si Krypto, nebude EUR, USD co bude ? za aku MENU ho potom vymenis ?
                      Nikto neoznacil, ze to je podvod, je to len Kurzova stavka, nieco podobne ako Nike, Fortuna.
                      Este stale je tu ten svet o ktorom hovoris, ze skoncil, az naozaj skonci potom sa budem venovat niecomu inemu.

                      Páči sa mi

                    • Ďalší dôkaz toho, že si NECHCEŠ pochopiť čo ti už tretí deň hovorím:
                      Všetko to, na čo sa tu odvolávaš stratilo zmysel a de facto skončilo v tom momente ako Rusi vyžiadali platbu za plyn v Rubľoch a v zlate. To je prvá vec.
                      Druhá vec je, že tú kurzovú stávku inštitúcie určujú štátnom posväteným PODVODOM a teba to nielen nevadí, teba to ani nezaujíma.
                      Tretia vec je, že ti to v telke nepovedia lebo v jeden deň sa zobudíš a uvedomíš si, že to bohatstvo, ktoré si nazhromaždil nemá cenu ani troch vajíčok v obchode a vtedy už bude neskoro…

                      Liked by 1 person

                    • Kde zijes ? v Rusku ? Zaco si Europan kupi Ruble ??? mas tolko Zlata, ze si mozes dovolit kupovat Ropu, Plyn za neho ? pochybujem, ze ti vystaci na jednu zimnu sezonu.
                      Akym posväteným PODVODOM ? ked vies ako, co to nevyuzijes ? Jasne, ze mi to nevadi, ani nezaujima,u teba je vsetko len podvod…
                      Tvoje Bohatstvo potom bude mat cenu len 1,5 vajicka.
                      Zatial zmysel nestratilo, zatial je aj EUR aj USD.
                      Putin aky je taky je, ale neni az taky Debil, aby dvihal cenu Zlata, TY tomu zjavne nerozumies a nechces pochopit, dufam, ze 1.7.2022 ak bude nova cena, ze bude pod 5000 RUB/1gram Zlata
                      Ked to aj cele padne tak budem tipovat Basketbal.

                      Páči sa mi

                    • Príde mi že jarojr a mirecek nepochopili co sa deje na planéte.
                      Už to vo mne vrie prečo ich tolerujete, no čo som sa priučil, je ako sa vedú dialógy . Mrzi ma to nadavanie z oboch stran do hlupákov ale aj tak som sa poučil. Vy dvaja svet sa meni a poučky či exel tabuľky ako u mojho šéfa už neplatia. Iba tolko.
                      Ešte jedno vy dvaja keď už máte spadnuté na oracla Nás do toho neťahajte.

                      Liked by 2 people

                    • Nikto nema spadnute na Oracla, len sa nenecham Klamat ci uz z jednej alebo druhej strany.
                      Hlavne, ze kazdy okrem nas dvoch pochopil a Sniva o Krajsich Zajtrajskoch.
                      Opisujme Realny stav a nie co bude alebo vy snad mate Krystalovu gulu ?
                      No Dialogy by sa tak nemali viest, JA si rad precitam kazdeho nazor, to iste aj ocakavam.
                      Treba vysledovat kto ako prvy zacal s nadavanim do Hlupakov, urcite som to nebol JA.

                      Páči sa mi

                    • Co sa deje ? zatial nevidim ziadnu zmenu, zatial to je po starom tak ako pred tyzdnom, mesiacom, rokom len TY uz snivas dopredu. O mna strach mat nemusis.

                      Páči sa mi

                    • 23. apríla Albert Song, výskumník v Tianjun, politickom a ekonomickom think-tanku, pre The Epoch Times povedal, že nedávne čínske nákupy ruských komodít v jüanoch neovplyvnia medzinárodný štatút amerického dolára, „pretože sú len bilaterálne. obchody medzi Čínou a Ruskom, nie multilaterálne obchody s inými krajinami.
                      Song nesúhlasí so záverom komentára, že čínsky jüan je začínajúcou hviezdou na medzinárodnom trhu.
                      „Najdôležitejšie je, že suverénnu menu krajiny uznáva veľa krajín. Hoci Čínska komunistická strana tvrdí, že renminbi je na ceste internacionalizácie, podiel medzinárodných platieb renminbi v priebehu rokov predstavoval iba 3,2 percenta, pretože ide o vládou kontrolovanú menu a nemožno ju voľne vymieňať. Preto je to na začiatok mena so slabým kreditom,“ komentoval Song.
                      Doteraz najtvrdšou sankciou je vyňatie ruských bánk z globálneho finančného systému. Po pozastavení služieb Visa a Mastercard v Rusku ruské banky naznačili, že plánujú vydávať karty pomocou čínskeho systému UnionPay.
                      Ako najväčšia značka kreditných kariet v Číne sa karty Unionpay vydávajú vo viac ako 70 krajinách a regiónoch.
                      Ruská tlačová agentúra RBC však 20. apríla informovala, že čínska UnionPay odmietla spolupracovať s ruskými bankami zo strachu, že bude sankcionovaná, čím Rusko malo menej možností pre poskytovateľa kreditných kariet pre svoje globálne podnikanie.
                      „China UnionPay sa rozhodla nespolupracovať s ruskými bankami zo strachu, že bude sama zapletená do sankcií. ČKS potrebuje na získanie dolárov medzibankový platobný systém New York Clearing House. Sankcie voči Číne jej zabránia zarábať devízy prostredníctvom exportu,“ vysvetlil Song.
                      Ďalej uviedol, že existujú tri hnacie sily hospodárskeho rastu Číny – zahraničný obchod, investície a spotreba.
                      „Všetky tri sú na ústupe. Ak budú na Čínu uvalené dodatočné sankcie, bude to pre čínsku ekonomiku neúnosná situácia,“ povedal.

                      Páči sa mi

                    • Dušuješ, že sa nenecháš klamať, robiť zo seba hlupáka, debila a čo ja viem ešte čo, ale predsa si uveril jednému klamárovi, ktorý tvrdí, že tento rusko-čínsky obchod neovplyvní medzinárodný obchod. Dôvod môjho tvrdenia je, že tento “expert” zásadne vyhýba jednej otázke:
                      “Čo urobia Číňania tými dolármi, ktorými doteraz kupovali od Rusov uhlie, ropu, plyn a ostatné zdroje?”

                      Na zmysluplnú odpoveď máš ty a Jaro čas do dnes 20:00 lebo po 21:00 uverejňujem svoju odpoveď.

                      Páči sa mi

                    • Je to vylucny problem Cinanov a nie moja starost, nad tym si Hlavu nelamem co urobia s $.
                      Ked tvrdis, ze $ su bezcenne papieriky tak ich vyvezu na skladku alebo do spalovne namiesto uhlia, ropy, plynu moznosti je kopa, urcite ich ale mne neposlu.
                      Tak skor uverim tomu Expertovi ako tebe alebo TY radis si tin pching-ovi ?
                      Nemam ziadne zaujmy ani v Cine ani v Rusku, na CNY je zakazane stavkovat, a na RUB nevyhodne stavky, ked sa to zmeni dam ti vediet.

                      Kedy oznacis RUSov za takych Podvodnikov ako si oznacil mna ?

                      Páči sa mi

                    • skusim vysvetlit dnes v článku. Krikľún9v je všade dosť. Hlavne tych, ktorí sú ako ja, ked som mal 20. Bojovni, vsetko vedia najlepsie atd atd… No problem je inde. ked ignorujú procesy je to preto, ze nemaju rozlisenie (a je jedno, ci za financie alebo boostery, budu sa biť, ako levy, do posledneho ukrajinca), alebo vedia a nechcú padat sami(preto narkomani si vzdy ku davke, ci alkoholu, ci ineho zvú spolocnost, aby neupadali sami) a preto stahujú aj ostatnych….
                      Nrnadarmo je ignoracia jednou z najhorsich veci v ceste Dharmy, pretoze ignoracie vedie presne ku tomuto…

                      Takze hlavu hore, chapem, preco ich uz Ori neupratal, vidite sami, co su zač.. Vy študujte aj ked mate pravdu, je to nevhodne ako sa spravaju. ked pridem na pocitac zo zahrady, s tým ich nazvanim komunity fasistami a klamarmi sa vysporiadam.

                      Páči sa mi

            • pane … Poznáte autora menom Rex Stout? Jazdil s generalom Pershingom a potom pisal o tucnom geniovi Nerovi Wolfovi….

              Knihy šli na dracku, prvu som čítal, ked som mal 9 rokov.

              Prečo? Mal som rád to prostredie ňú jorku rokov 1919, kedy zeny mali sukne dlhé, pod pätky vysoké, detektív komorník asistent a dievca pre všetko Archie Goodwin nosil svoj Marley .22 pod pazuchou a kompletný obed v tej knihe ňú jorku, teda corn beef spolu s fľasou mlieka, stál dolár a 20.centov…

              O sto rokov neskôr, hmmm za dolár a 20.centov Vás nepustia ani na toaletu. Strieborné doláre boli vtedy vynikajuce platidlo, ten znamy silver eagle… Jojo, to boli časy, keď bola taxa top detektíva 10 000 dolárov za pripad…

              Liked by 1 person

              • Nepoznam, necital som, venoval som sa inym zalubam. a ňú jork ma nezaujimal.
                Zil som Realny zivot s mesacnou vyplatou 10.000 Kcs a ziadne strieborne mince som nepotreboval.

                Páči sa mi

                • ale odbiehame? No pane, kde sa v ňú jorku dnesnych cias napapáte za dolár a 20 centov? Aj s fľasou mlieka, ako archie? A keďze autor zil v tej dobe, nemohol si dovolit pisat kraviny, ja len toľko. A pane asi necitate spravne, alebo ste v 9tich rokoch zarabal 10 000 KČS? Dobré, klobuk dole…
                  Ja som cítal v tej dobe, hraval futbal a chodil s obitymi kolenami…

                  Liked by 1 person

                    • No len pán Wolfe za tu taxu platil Fritza Brennera, najlepšieho svajciarskeho kuchára v ňú jorku, archieho goodwina, theodora horstmana, skvelého záhradnika pre svojich 10 000 orchideí v skleníku na streche.jeho domu, luxusné jedlo kazdy večer, galony piva, ktoré spotreboval a tato taxa mu s pár pripadov rocne dovolila byt majiteľom veĺkého trojposchodoceho obytného domu v ňú jorku a žit si luxusom, porovnateľnym s kdejakym grofom, či vojvodom tych čias…

                      Liked by 1 person

                    • JA som vyberavy v jedle,najradsej mam to co si sam navarim. Na taky Luxus si nepotrpim a k zivotu nepotrebujem 3 poschodovy dom. Kazdy mame ine Hodnoty.

                      Páči sa mi

                    • Nech Vas sprevadza pozehnanie a nech ste šťastný a dosiahnete čo najskôr osvietenie.
                      Profesionálne uhybate. téma bola hodnota penazi pred 100 rokmi a teraz. Argumentov ste dostal habadej. Vďaka a naozaj prajem skoré narodenie v Dewachene. Už v dalsej inkarnácii.

                      Páči sa mi

  4. Ani nič nehovorí tieto inštitúcie nie sú NIČ hovoriace?

    2015-2021
    Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) na Ukrajine

    Európska misia
    v Bosne a Hercegovine (Sarajevo) Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce (Viac ako šesť rokov som pôsobil v diplomatických službách Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) s diplomatickou akreditáciou na území Ukrajiny. Primárnou snahou bolo dosiahnutie mierového procesu v rámci prebiehajúceho konfliktu v regióne Donbasu a zabezpečenie post-konfliktnej obnovy krajiny v spolupráci s inými medzinárodnými organizáciami.) (na fotografii je s Miloslavom Lajčákom).

    2008-2012
    Jordánske kráľovské výcvikové centrum (Ammán) https://wikijii.com/wiki/Special_Operation_Forces_(Jordan)

    Ani táto jeho foto, ktorú dal na svoju stránku?

    A proti tejto “ohave” bola veľká podpisová akcia. Všetci obyvatelia blízkeho okolia ju podpísali.
    No, tento pánko neustúpil ani o centimeter.
    https://www.maletatry.sk/priebeh-vystavby

    Aj v tomto má svoje “paprčky” …
    https://www.bytyorion.sk/o-orione/

    Na naše najľudnatejšie sídlisko nám chcel postaviť LIDL (ľudia a poslanci ho prehlasovali a bude tam zariadenie pre dôchodcov).

    Podľa mňa tento “chrobák truhlík” kope za developerov, ak nie rovno za globalistov (prípadne za niečo horšie). …Ukrajina,OBSE, Bosna a Hercegovina (Sarajevo), Lajčák, developeri atď.

    Len aby nakoniec nebol pre moje mesto a jeho občanov skazou. ;-(

    Liked by 4 people

    • Myslím, že ten obrázok hovorí jasne….v žiadnom prípade!…to by nám už nebolo pomoci….videla som takýto bilbord smerom na Likavku, ponúka kamerové systémy….zľakla som sa a v tom momente mi napadlo “Veľký brat sa pozerá”

      Páči sa mi

      • Ajuška, no tak to veru ZBOHOM. To by sme to dopadli. Evidentne tento kandidát má toho za svojimi paprčkami viac. Nech sa len pekne krásne poberie na západ. Tam, odkiaľ prišiel.

        Páči sa mi

    • Peter Peto Samozrejme, že im otvorím oči. Už mu tam pod jeho plagátik na facebooku napísalo zopár ľudí, že za tou jeho usmiatou tváričkou sa môže skrývať hocičo.
      Moja susedka pozná celú jeho rodinu a vraj tento náš kandidát sa ani so svojim bratom skoro nerozpráva. Skrátka ani jeho vlastný brat s ním nezdieľa toto všetko.
      A to som si zo začiatku myslela, že konečne niekto kto bude pre naše mesto prospešný a bude veci robiť s nadšením, s úprimnosťou a čistým štítom (keďže je nezávislým kandidátom). A hoplá… Ono veci nie sú také ako by sa zdali.

      Páči sa mi

      • Sused z ulice bude znova kandidovať, zatiaľ som s ním spokojný a aj ľudia z nášho obvodu. Kandiduje síce iba za poslanca no aj tam potrebujeme praktických ľudí. Starostu máme nezávislého kandidáta už druhé obdobie. Mesto pomaly opravuje infraštruktúru, dokonca u nás ani nedošlo na ua ošiaľ. No stále sa na starostov lepia poradcovia ktorím ide len o vlastné obohatenie.

        Páči sa mi

        • Peter Peto Tak to máte fajn. Teším sa s vami. Snáď aj u nás sa nájde niekto seriózny a z radov ľudu. Tento náš kandidát bol v zahraničí a asi si odtiaľ priviezol aj západné maniere. Ako povedala moja susedka…” myslí si, že teraz spasí Ružomberok, keď bol dlho preč”.
          No, určite ho nespasí, lebo by sme “prinajlepšom” skončili ako Nitra s Hattasom ,alebo Bratislava s Vaľom. S liberálmi. A to by bolo zlé.

          Páči sa mi

  5. do kedy budeme pocuvat o tom ze vlada kasle na slovensko? keby na neho iba kaslala je to este dobre, ona ho intenzivne likviduje, do kedy sa budeme tvarit ze brusel je tu pre nas? za tych 30 striebornych? toto je pokrok? co z toho maju slovaci az na par vynimiek? kolko stoji sloboda? nikolko, ta sa kupit neda, ta musi byt normou, vitajte v stvrtej risi, fico rozprava o ludoch, ze o neho nejde…, presne tak, ide o stat a ten tvorime my, cervena ciara bola prekrocena, zacinam byt nervozny z nadhadzovania temy co bude po volbach, to je vsetko pekne ale tolko casu aby sme sa dockali ich terminu nemame, oni si vazne zaumienili zrusit volby, chcete cakat a pokojne predpazovat na to aby vam davali puta? zblaznili ste sa aj vy? co tu ti spinavci robili pred volbami? oni mozu? pani z opozicie z koho ste potentovani ze si davno neberieme slovensko spat? viete ake peklo tu zase bude na jesen? chceme byt v rukach zapadu ktory nas neskryvane vedie na porazku? mam dost reci a staznosti, chcem vidiet viziu a odvahu, mame vobec este co stratit?

    Páči sa mi

    • Záchrana topiacich sa je v rukách samotných topiacich. Kto zapríčinil to, že “sme si zvolili” neschopných lúzrov aktívne lokvidujúcich zbytky našej štátnosti, ktorí nás mažú z mapy, serú nám na hlavy a psychopaticky sa vysmievajú z nášho utrpenia, pričom ho vedome ešte stupňujú? Koho úroveň chápania je taká primitívna, že sa dokázal nechať o*ebať primitívmi jeho úrovne?
      Nie Fico, nie politici ani iné “autority” alebo Brusel nebudú bojovať za nás a presadzovať naše záujmy, pokiaľ máme okolo seba spoločnosť plnú jednoduchých primitívov.
      Ak chceš zmenu, začni od seba. Buď vzorom a predstavuj tú zmenu, ktorú chceš vidieť v spoločnosti.

      Liked by 2 people

      • to snad robi kazdy ale na to aby to malo vyznamny vplyv na spolocnost nestaci jeden, dva ani tri zivoty, preto ludstvo robi dokola tie iste chyby, vraj sa historia opakuje alebo rymuje, znama definicia sialenstva je robit dokola to iste a ocakavat iny vysledok, co cakam od politikov? presne to ku comu vyzyvas, aby zacali od seba a preniesli to do riadenia statu

        Páči sa mi

        • Je šialenstvo očakávať iný výsledok tým, že niečo čakáš od politikov a potom, že história sa opakuje, lebo všetci čakajú na tých druhých, že to za nich vyriešia v ich prospech.

          Páči sa mi

          • tu nejde o mna, tu ide o stat a narod, podla tvojej teorie by sa mal kazdy starat o seba, takto spolocnost nefunguje, nie je podstatne co cakam od politikov ale co spravia, to co chcem je revolucna zmena, uz som pisal ze spolocnost nie je zrela na to aby zmena prisla zdola a realna je u nas len s podporou lidrov za ktorymi ludia pojdu, to nie su moje tuzby, to je jediny sposob ako sa da akutne zmenit situacia na slovensku, ty uz si to zabalil a poznas vysledok, ja som to nezabalil a vysledok nepoznam

            Páči sa mi

                  • zmenou riadenia, ja to nedosiahnem, to musime dosiahnut viaceri, mne to pride v tejto extremnej dobe ako zvlastna otazka, nechcem tu davat skolenia a rozpisovat knihu, doba je taka ze aj ten navrat k ludskosti a zjetnotenie spolocnosti povazujem za vnutornu revoluciu, bez podpory riadenia to nepojde, spolocnost je v jednom kuse dopovana lzami, to sa musi skoncit

                    Liked by 1 person

                  • ja by som nehľadal chybu v ľuďoch… väčšina nemá kapacitu na to aby dokázala rozoznať a korigovať svoje správanie… to čo sa tu deje je systematické a dlhodobé vedenie spoločnosti (sveta) do určitého stavu… tento stav je korigovaný podľa vývoja… akýsi komik povedal… “we are here to eat the sandwich” a prirovnal ľudstvo k baktériám… množenie a chovanie baktérií: buď sa samy zahubia, skonsolidujú…alebo im môžeme pomôcť z vonku… antibiotiká (vojna), zmena životného štýlu (great reset)… respektíve kombinácia (Rusko použilo antibiotiká, inak by už mohlo byť neskoro)… preto nie je vylúčené, že to bude nevyhnutné použiť aj inde… samozrejme ak vieme problém vyriešiť zmenou životného štýlu tak to je to najlepšie… a tá zmena môže prísť aj zhora… vidno to na niektorých bývalých sovietskych krajinách…

                    Liked by 2 people

                    • toho co si napisal som si vedomy, manipulacia v informacnom priestore musi byt vymenena za obrodu a ten zvysok beznadejnych co sa ohybaju po vetre sa opat iba preklonia, cestu ruzovym sadom necakam, ziskame tym dalsi priestor v ktorom mozeme vytvarat tlak

                      Páči sa mi

                  • ešte by som poopravil… zmena životného štýlu je zmena zhora… to je keď zmeny zdola nepomáhajú, alebo sú nedostatočné… spoločnosť je skazená a vyčerpaná… prirodzená imunita zlyháva…

                    Páči sa mi

  6. Prečo Saudská Arábia neprepustí dolár za jüan
    Yuan nie je alternatívou k americkému doláru kvôli kapitálovým kontrolám, pevným cenám a agresívnej menovej politike Čínskej ľudovej banky.
    V mnohých článkoch sa uvádza, že Saudská Arábia by mohla na vývoz ropy používať jüan, čínsku národnú menu.
    Koľko vyváža Saudská Arábia do Číny?
    Podľa Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj je hlavný export kráľovstva určený do Číny (45,8 miliardy dolárov), Indie (25,1 miliardy dolárov), Japonska (24,5 miliardy), Južnej Kórey (19,5 miliardy dolárov) a Spojených štátov amerických. (12,2 miliardy dolárov). Vývoz ropy dosiahol celkovo 145 miliárd USD.
    Saudská Arábia je podľa údajov z roku 2019 najväčším svetovým vývozcom ropy so 145 miliardami dolárov a Čína s 204 miliardami dolárov najväčším nákupcom.
    Verejné účty Saudskej Arábie sú príkladné. Z deficitu 4,8 % predpovedá kráľovstvo v roku 2022 prebytok a jeho pomer verejného dlhu k HDP (hrubý domáci produkt) je 30,8 %, jeden z najnižších na svete.
    Musí Saudská Arábia používať jüan?
    nie Jej devízové ​​rezervy, vrátane zlata, dosiahli v roku 2020 472,8 miliardy dolárov, a to aj napriek kolapsu vývozu ropy a dopytu po nej v dôsledku pandémie.
    Je pod nejakým tlakom, aby zmenila menu?
    Ešte menej. Jeho rezervy pohodlne pokrývajú jeho zahraničný dlh, čo mu dáva závideniahodnú úroveň stability v porovnaní s inými krajinami OPEC (Organizácia krajín vyvážajúcich ropu), ktoré majú veľké obchodné a rozpočtové deficity.
    Čo by Saudská Arábia získala používaním jüanu?
    Nie zvýšenie exportu do Číny. Čína potrebuje dovoz ropy viac ako Saudská Arábia čínsku národnú menu. Neexistuje žiadny skutočný dôkaz o tom, že by vývoz do Číny klesol, ak by Saudská Arábia naďalej používala americký dolár.
    Použitie jüanu v globálnych transakciách je veľmi obmedzené. Na základe údajov zhromaždených Spoločnosťou pre celosvetové medzibankové finančné telekomunikácie Bloomberg poznamenal, že „aktivita v renminbi, ako je tiež známe, dosiahla svoju druhú najvyššiu úroveň v roku 2021“. To však predstavuje tvrdošijne skromný 2,7 % podiel na trhu oproti 41 % pre dolár, ktorý sa drží na prvom mieste už desaťročia. Euro sa používa v 36,6 % globálnych transakcií, libra v 5,9 % – viac ako dvojnásobok používania jüanu, napriek tomu, že Spojené kráľovstvo je oveľa menšou ekonomikou – a japonský jen sa používa rovnako ako jüan, 2,6 %. .
    Ešte dôležitejšie je, že napriek prudkému nárastu významu čínskej ekonomiky v celosvetovom meradle sa význam jüanu ako meny sotva zlepšil z najvyššieho bodu v roku 2015, keď dosiahol štvrté miesto.
    Prečo sa jüan používa iba v 2,7 % globálnych transakcií napriek tomu, že predstavuje 14 % globálneho HDP, a čo sa stalo v roku 2015?
    Yuan je jediná mena vydaná globálnym ekonomickým lídrom, ktorý má kapitálové kontroly a pevné ceny. Každý držiteľ čínskej meny ako taký čelí neustálej hrozbe náhlej devalvácie a neschopnosti voľne používať menu pri platbách.
    A presne to sa stalo v roku 2015. Čínska centrálna banka oznámila agresívnu devalváciu.
    Yuan nie je alternatívou k americkému doláru kvôli kontrole kapitálu, fixným cenám a čo je ešte horšie, pretože menová politika Čínskej ľudovej banky je ešte agresívnejšia ako politika Federálneho rezervného systému. Čínska expanzia peňažnej zásoby bola počas dvoch desaťročí niekoľkonásobne väčšia ako v Spojených štátoch s výrazne nižším globálnym dopytom po jüane.
    Treba tiež poznamenať, že aj veľké čínske ropné spoločnosti uprednostňujú pri medzinárodných transakciách americký dolár. Pri pohľade na otvorený záujem šanghajského komoditného indexu, nazývaného Petroyuanový index, môžeme vidieť, že použitie jüanu v globálnych transakciách s ropou je extrémne obmedzené.
    Zdanlivo veľké zlaté rezervy Číny predstavujú menej ako 0,3 % jej peňažnej zásoby (M2) a jej pravdepodobne veľké rezervy v amerických dolároch vo výške 3,35 bilióna dolárov sotva pokrývajú jej záväzky v cudzej mene.
    Ak producenti ropy a komodít v iných krajinách, najmä v Latinskej Amerike, v minulosti akceptovali čínsku menu, je to kvôli veľkým dlhovým záväzkom, ktoré uzavreli s ázijským gigantom, a nie z praktických dôvodov používania rezervnej meny.
    Každý producent komodít, ktorý akceptuje jüan namiesto amerického dolára, by si mal byť vedomý toho, že kapitálové kontroly a fixovanie cien sú veľmi významné hrozby a neexistuje žiadny skutočný náznak toho, že by Čínska ľudová banka niečo zmenila.
    Realita je taká, že jüan má všetky negatívne prvky fiat mien – masívne tlačenie, nedostatok skutočnej podpory, motiváciu centrálnej banky narúšať kúpnu silu – a žiadnu z výhod dolára, eura a eura. právna istota a istota investorov a otvorený finančný systém.
    Saudská Arábia môže pri vývoze ropy použiť nejaký jüan, ale realita je taká, že žiadna fiat mena s kontrolou kapitálu nie je skutočnou alternatívou k iným fiat menám a príchod digitálnych mien centrálnej banky robí tento rozdiel ešte významnejším. Digitálne meny centrálnych bánk sú pod dohľadom, ktorý sa vydáva za peniaze, a riziká hromadnej tlače, narúšania kúpnej sily a kontroly transakcií sú oveľa väčšie ako pri tradičných menách.
    Saudská Arábia by sa mohla uchýliť do zlata alebo kryptomien, aby unikla stroju na tlačenie peňazí. Sotva však nahradí silne tlačenú, no otvorenú a bezpečnú fiat menu, americký dolár, uzavretou a menej bezpečnou menou.

    Autor: Daniel Lacalle. https://www.contrepoints.org/2022/04/02/424449-pourquoi-larabie-saoudite-nabandonnera-pas-le-dollar-pour-le-yuan

    z toho Zdroja na ktory, sa odvolavas, Vyberas si len to co ti vyhovuje, Citas a tomu vobec Nerozumies alebo umyselne Zavadzas.

    Páči sa mi

    • KEDY UŽ KONEČNE POCHOPÍŠ, ŽE ZA YUAN SA DÁ KÚPIŤ FYZICKÉ ZLATO PRIAMO NA ŠANGHAJSKEJ BURZE A SAUDOM IDE PRÁVE O FYZICKÉ ZLATO? INÝMI SLOVAMI CEZ YUAN SA DÁ VYMENIŤ ROPA ZA ZLATO, KTORÉ ARABI TRADIČNE POVAŽUJÚ ZA SKUTOČNÉ PENIAZE. A SAMOZREJME NETREBA ZABÚDAŤ ANI NA ČÍNSKY TOVAR…

      Stačí takto alebo stále budeš šermovať blbosťami a obviňovať mňa z hlúposti a klamstva?

      Liked by 1 person

      • Precital si poriadne ten clanok ? je to zo zdroja z ktoreho si cerpal, myslim, ze vacsi odbornik nez JA alebo TY, objektivne vysvetlil YUAN ako Menu, pokial sa nezmeni, pokial nebude volne zamenitelny, co nepredpokladam (mozem sa mylit). Nakupovat Zlato moze ten co ma prebytky, ten co ma dlhy v $ tak bude nakupovat $ aby mohol splacat uroky.

        Vsetlo je len o Zlate ??? Myslim, ze ked pride taka kriza, ze nebude co jest tak Bochnik Chleba bude mat vacsiu cenu ako Tehlicka Zlata (extrem) asi ako Sol nad Zlato.

        Co s tymi co nebudu mat Zlato ? Zlata Miliarda ?

        Zaujimave, ze este vobec je Zlato, po takom Dopyte uz by nemalo ani Existovat. Malo penazi ?
        Ked na to pride, tak Zlato sa Nepredava ale Drzi.

        Páči sa mi

        • Ten tebou citovaný odborník je mi ukradnutý lebo nemá ani šajnu o čom to kecá a ani ty nemáš šajnu o čom kecáš. Ide totiž o politiku a o krk Saudov:
          -Saudi majú bohatý sociálny program na to aby držali na uzde miestne obyvateľstvo a močiar rôznymi podvodnými spôsobmi obral ich minimálne o polovicu všetkých rezerv a dlhopisov=potreba nájsť nového sponzora a Čína vyrába už aj špičkové veci a je zadobre s Ruskom.
          -Saudi minulý rok podpísali bezpečnostnú dohodu s Rusmi=vykopli Američanov lebo pochopili, že stanú ďalším Saddámom alebo Kaddáfim keď takto to pôjde ďalej.

          Keď to človek to človek dá dokopy, tak predaj ropy za Yuan je logická voľba bez ohľadu toho čo tvrdí ten “odborník”.

          Liked by 2 people

  7. MAP 26 Zúrivá nočná hádka v Bruseli o ruský plyn! Desivý krach európskeho priemyslu môže nastať každým dňom! Podľa kapitánov priemyslu sa už Európa z krachu nespamätá a trhy jej ukradne konkurencia! Volkswagen a Škoda – desivé prepady predajov áut v Číne! Gargamelova analýza 28.4.

    Liked by 2 people

  8. Prečítal som si všetky komentáre, hlavne tie ekonomické a burzové.

    Všimol som si jednu vec. Mnoho z vás argumentuje rôznymi krachmi burzy v minulosti, ale aj tým, ako doteraz fungovali menové manipulácie a pod.
    Vtip je v tom, že minulosť sa takmer nikdy neopakuje rovnako, ako sa už raz stala. Nehovoriac o tom, že sme ako spoločnosť dosiahli point of no return, teda sme vstúpili do novej reality, v ktorej veci fungujú inak. Minulosť sa opakuje najmä úpadkom morálky, zhýralosťou a zhovadilosťou na všetkých frontoch. Preto si myslím, že riešiť to cez staré móresy (hazard na burze či cez drahé kovy) je nesprávna taktika. Je to ako snažiť sa opraviť ai bicykel pomocou zastrúhaného drievka a pazúrika.
    Na nový svet bude treba nové nástroje, resp. ich najprv vymyslieť. A práve tej invencie tu vidím pomerne málo. Len žabomyšie vojny o USD, ktoré vedú len na jedno miesto.

    Liked by 4 people

    • Na burzách sa vždy diali odvody a čachrovalo, ale tentoraz je to inštitucionalizované a občas je to aj posvätené úradmi napr. JP Morgan predá dvakrát ten istý americký dlhopis a nikto z úradu na dohľad nad burzou ani necekne. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že existujú zombie firmy, ktoré existujú len kvôli tomu, že ich veritelia držia pri živote a ich index na burze rastie len kvôli tomu, že robia spätný nákup akcií.
      Tretia vec je, že morálka teraz je na dne.
      Štvrtá vec je, že človek potrebuje uskladniť svoje úspory mimo existujúci doslova pred našimi očami krachujúci systém a drahé kovy na to výborne hodia tak, ako niektoré krytpomeny alebo azda chceš aby sa plnilo Schwabovo heslo “nebudeš mať nič a budeš šťastný”?
      Posledná vec je, že prečo čakáš invenciu od tu prítomných burzových špekulantov?

      Páči sa mi

      • Podstata povedaného je niekde inde. Nový systém znamená zdieľanie znalostí, nie ich elitárske škrblenie doma v trezore. A práve morálka je to, čo ukáže, ako s prebratými znalosťami dotyčný naloží. Či si ich bude chrániť, alebo ich bude zdieľať. V podstate som to popísal v poslednom článku o samospráve.

        Tu je celý kameň úrazu. Ono aj to striebro ti bude na dve veci, ak ho budeš mať uskladené doma, ale nebudeš poznať jeho presnú hodnotu, či ho nebudeš vedieť ochrániť alebo naopak speňažiť. Prípadne nebudeš vedieť v akom dobrom momente ho speňažiť. Spolu s tým, ako radíš inými drahé kovy musí vždy ísť ruka v ruke aj rada, ako s nimi naložiť. To je ich nedeliteľná súčasť. V opačnom prípade o majetok prídu a je úplne jedno, či by prišli o bezcenné papieriky alebo o zlaté tehličky, výsledok bude rovnaký. Preto tvrdím, že najlepšie investície sú znalosti a dobré sociálne kontakty. Známosti v zmysle dobré susedské vzťahy, dobré vzťahy v rodine a priateľskom okolí. Pretože spoločne sa dá zvládnuť všetko.

        Problém radenia iným je, že poskytneš výrez, ale bežný človek si z neho vezme ešte menší výrez. A na základe neho potom robí rozhodnutia. V škole by si to videl pekne a názorne, keď ako učiteľ učím nové učivo. Presne preto si myslím, že nie je dobré hovoriť ľuďom vety typu: choďte do krypto, choďte do striebra. To je tak komplexná téma, že najprv musiš hovoriť základy. Ani v jazyku neučím najprv Plusquamperfektum slovies. Mnoho článkov aj tu je navyše príliš útržkovitých a skrátených. Viem, možno predpokladáš u čitateľa predošlé znalosti, ale opäť skúsenosť zo školy, aj tam je to vždy dva kroky vpred a jeden späť. Vždy sa treba vracať nazad a opakovať, nabaľovať a potom rozvíjať.

        Liked by 2 people

        • Tu je celý kameň úrazu. Ono aj to striebro ti bude na dve veci, ak ho budeš mať uskladené doma, ale nebudeš poznať jeho presnú hodnotu, či ho nebudeš vedieť ochrániť alebo naopak speňažiť. Prípadne nebudeš vedieť v akom dobrom momente ho speňažiť. Spolu s tým, ako radíš inými drahé kovy musí vždy ísť ruka v ruke aj rada, ako s nimi naložiť. To je ich nedeliteľná súčasť. V opačnom prípade o majetok prídu a je úplne jedno, či by prišli o bezcenné papieriky alebo o zlaté tehličky, výsledok bude rovnaký. Preto tvrdím, že najlepšie investície sú znalosti a dobré sociálne kontakty. Známosti v zmysle dobré susedské vzťahy, dobré vzťahy v rodine a priateľskom okolí. Pretože spoločne sa dá zvládnuť všetko.
          ABSOLUTNY SUHLAS, nikdy nikomu som neradil ani by som neporadil do coho Investovat, mozem tak Max ukazat ako obchodovat s minimalnym Rizikom, ako sa zachovat v kazdej situacii.
          V prvom rade je treba poznat Nastroje a vediet ich ovladat. Vacsi Zisk alebo Mensia Strata je Aktivne stavkovanie. Pohyb Kurzu je Dynamicky proces, cakat, ze v buducnosti nieco porastie je 50/50 a zvacsia to prinasa na 90 % stratu. Info, ktore je nam podsuvane je spravidla proti nam vacsina ho bez rozmyslania prebera a posuva dalej. Ked zacne Taxikar radit, ze nakupovat Zlato a Striebro, tak to je Signal na zbavenie sa a neinvestovanie.
          Jedine Zlate pravidlo je Nakupovat Lacno a Predavat Draho. 90 % ludi Nakupuje ked je Cena NAJvyssia, ked sa Bohaty uz zbavuju a maju zarobene, potom cena zacne padat, niet toho kto by za vyssiu cenu nakupoval ked je velka ponuka.
          Dalsie pravidlo Investovat len tolko kolko si mozem dovolit stratit aby ma z toho nebolela Hlava.

          Presne preto si myslím, že nie je dobré hovoriť ľuďom vety typu: choďte do krypto, choďte do striebra.
          Dnes su moznosti ako sa ucit, simulacia na DEMO uctoch bez Rizika straty Kapitalu.

          Páči sa mi

    • Kulich dovoľ napraviť Tvoj omyl v jednej maličkosti. Striebro má minimálne 1200 pouzití v priemysle. Bez neho Ti neklikne relé, nebude viesť doska, nebudú Ti fungovať počítače, nepôjde dnešné auto, nebude televízne A internetové vysielanie, a tak ďalej a tak ďalej..
      Ja moje mince držím preto, že ten kov je potrebný a momentálne mi to uchrani hodnotu mojej práce, vyjadrenú v císelkách v nejakej banke, ktoru môže záhadný japonec Samo Sato znegovať záhadnym nástrojom zvanym inflacia, ktorý riadi…Nikto. Alebo ho môže zhabaťa zamedzit ku nemu prístup, lebo …… dopln sám..

      Dalbsom tym chlapcom hore otazku, kto riadi to Samo Sato, zatiaľ bez odozvy, len štekaju po oraclovi.

      No striebro a zlato majú mnoho vyuzití, striebro tiež cistí vodu a zlato… Holt koloidné zlato, staci jedna kvapka….A existuje istá forma zlata, traduje sa v budhistickych textoch, ktorá, hmmm… ževraj jedna baba povedala, zabezpečuje obrovskú dlhovekosť…. Preto a pre jeho vodive vlastnosti sa s nim vždy obchodovalo…

      Napadlo niekoho z Vás, prečo sa aj pred 500 rokmi obchodovalo s texhnickymi kovmi? Meď, striebro a zlato? Prečo práve s tymito? Ktoré maju také široké využitie v priemysle, keď nebola elektr…..hmmm…..

      Páči sa mi

      • Omyl nevidím, len súhlas. Znova – tých 1200 použití ti bude na dve veci bez ďalších znalostí. Teda vzdelania a dobrých kontaktov. A píšem o tom, že človek si na prvé počutie zapamätá cca 40 percent učiva. Je treba ďalšie cvičenie a upevňovanie, aby si naplnil tie chýbajúce percentá. Preto opatrne s radením, môže sa obrátiť proti radcovi. Nestačí dať tú povestnú rybu, treba učiť chytať.

        Páči sa mi

        • Kulich a kde bývame? chvala Bohu nie v ňú jorku, kde si deti nielen černošskych obyvateľov myslia, že chlieb rastie v obchodoch a káva v kaviarňach.

          Vieme obaja, ze degenerácia školstvabola započatá a ide, no dá sa stále zvrátiť. Aj to vieme obaja. A pokiaľ bude toto povedomie a ľudia schopní, bude tych minimálne 1200 použití k dispozícii..
          Žiaden hovoriaci nástroj, žiaden hovoriaci dobytok… Ľudstvo. Čelovekovia

          Aj Teba sa spytam, boli nasi predkovia padnuti na kokos, keď bolo este na zaviatku 20 storocia platidlom zlato a striebro (ako jedny z najlepšie vodivych kovov na planete?)

          Páči sa mi

  9. Spätné upozornenie: Prečo vlastne rastie dolárový index | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

      • Kolko je Zlata na krytie a kto ho poskytne ? Preco zase kryt niejaky papierik Zlatom ? Ked chces Zlato tak si ho mozes kupit dnes za 1900 $/tr.uncu a mas vykryte. Niekto mozno kupi za 2000 a niekto za 1800 a niekto za 1000, podla toho ako sa bude vyvyjat Kurz.

        Páči sa mi

    • Vieš, o tom že dolar ostane rezervou menou na večné časy pocuvam od 2008. A vždy to zdôvodňujú v podstate rovnako……ano, Čína devalvuje a riadi menu, ale FED tiež. Áno, dolar sa drzi vďaka sieti derivátov, ale to neznamená že to ostane navždy. Saudi môžu používať juany na kúpu spotrebného to varu, hlavnou vyrobnou dielnou sveta je Cina, len prebytok sa moze uskladnit v zlate. Saudi momentálne neprejdú na 100% na juan ci zlato….potrebujú aj likviditu. Majú aj akcie, aj pozemky. Ale to že doteraz veci fungovali tak ako fungovali, neznamená to, že to pôjde ďalej. Veď to Biden povedal, buď bude nwo, kde na vrchole bude usd alebo prehrajú a padne….samozrejme, v nejakej podobe prežije, možno ako dolar možno amero, možno sa US rozstiepia na menšia staty a každý bude mať to svoje. Obaja totiž hovoríte imho pravdu, len z iného uhla. Oracle hovorí o dlhodobej schopností udržať hodnotu, čo usd nemá a bude to skôr horsie. Ty hovoríš o obchodovaní, kde zarábas…….jasné, že ty vidíš rast. Ale to je spojené, keď rastu ceny, rastu ofiko zisky a teda aj kurzy. Na druhej strane rastu, kým nezačnú padať. Ak USA stratia svetovú dominantnost, nikoho nebude zaujímať ich rast, pretože proste prestane to dávať zmysel. Ich trh je podložený vysavanim zdrojov z celého sveta, to im vyrovnáva platobnú bilanciu. Ak ale ľudia nebudú mať čo tam posielať a naopak budú musieť ich sťahovať, tak príde k pádom na trhu. Možno to ustoja, možno nie. Ja zatiaľ nemám pocit, že za Bidenom stoja géniovia, ktorí vedia čo robia, inak by sa vôbec do tejto situácie nedostali. Rusi boli ochotní spolupracovať….a oni to takto pohnoja. Teraz síce verili o vojne na UA, ale nič poriadne pre to neurobili, aby UA uspela. Skôr to vyzerá celé ako ťahy globalistov, keďže zarábať bude Cina s ruskými lacným zdrojmi. A ak to vidím,tak to, že US nemôžu pokračovať v spotrebe 40 percent zdrojov pri 5% populácie vidia aj globalisti. No uvidime. Osobne som zazila 3 pady na burze, velke pady a jedine co mi ostalo z toho je že zisky sa počítajú až po ich vytiahnuti a použití .

      Páči sa mi

      • Najhoršie na to je to, že sa to takto nedeje a ten hnusný dolár iba posilňuje a posilňuje. Odporúćam ti prestať čítať hrubé knihy a začni čítať rozprávky. Oracle tvrdí stále to isté už minimálne 2 roky. Jeho nezmysly by pripravili iba v tomto roku obchodníkov o majetky. Je to proste ekonomická ovca, ktorá počúva nejakého “odborníka”. Mirecek reálne obchoduje minimálne 10 rokov a nemá jedinú stratu v obchode. Tak teda koho chceš počúvať ? Chovajte sa podľa toho čo vidíte že sa deje a nedajte na hlupákov, ktorí si iba hladkajú ego. Pozrite sa dozadu čo tliacha ORACLE911 a pochopíte, že sme sa stali obeťou arogantného hlupáka.

        Páči sa mi

        • Prvá vec je, že si nepozrel na definíciu dolárového indexu, lebo ak by si pozrel, tak by si nezamieňal index s ekonomickou silou. Pre istotu: https://www.investopedia.com/terms/u/usdx.asp
          Druhá vec je, že finančný systém je z väčšej časti odpojený od reálnej ekonomiky:
          https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/when-normality-is-exposed-as-a-ponzi
          https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/the-commodity-currency-revolution
          Tretia vec je, že len slepec, ignorant a hlupák nevidí čo sa deje:
          https://www.goldmoney.com/research/goldmoney-insights/value-destruction
          https://www.zerohedge.com/markets/new-gold-standard-kremlin-confirms-intention-back-ruble-gold-and-commodities
          Byť tebou a Mireckom, tak zavriem hubu a začnem rozmýšľať, že ako ďalej a v ideálnom prípade sa ešte aj ospravedlním…

          Páči sa mi

          • Skutočne už naposledy sa k tvojim túžobným snom vyjadrím a už definitívne ukončím sledovanie tvojho kanála.
            Snažíš sa tu robiť z niektorých z nás hlupákov. Ja som sa nikdy nevyjadroval k dolárovému indexu, ale USD ako svetovej mene. S tým indexom si vyšiel nedávno, keď si zistil, že ten zatracovaný dolár rekordne rastie, voči všetkým menám. Ty tu len skúšaš a keby to náhodou vyšlo, tak si vypíšeš od radosti klávesnicu. Ja netvrdím že USD neoslabí, ale keď chceš vedieť kedy, poviem ti to ja dopredu na YouTube. Ja tam nič nemažem, tak že sa dá pozrieť od začiatku roka čo som dával dopredu a čo sa dialo.
            Pre tých, ktorí nechápu napíšem túto vetu : AMERICKÝ DOLÁR oslabí ako posledný !!!!! Ja nemusím študovať nejaké články na internete, a kopírovať “odborníkov”, ja to tu teraz prehlasujem a opäť sa to stane tak ako píšem.
            Toto nie je hladkanie ega, toto je predpoveď dopredu. Prvá padne Ázia, potom Európa a až potom USA. Rozumieme si ?

            Páči sa mi

          • Co miesas Dolarovy Index s $ ? u teba Jablko a Hruska je to iste ? Chces z niekoho robit Hlupakov ? tak v prvom rade robis zo seba.
            Vcera som pisal o Dolarovom Indexe co je to, ze kazdy si sam moze urobit svoj INDEX poskladat co ma doma EUR, USD, CZK, PLZ, HUF a potom moze predavat ked mu na to niejaky Debil skoci. ze to je len prazdny Obal. Dolarovy Index nemaju v ponuke ani vsetci Brokeri.

            Ten prispevok odo mna o Dolarovom Indexe si zmazal, tak ho vrat a pozrieme sa co tam bolo napisane.

            Ospravedlnenie od teba neocakavam.

            Páči sa mi

            • Nevraciam nič, to je prvá vec (bolo tam napísané aj prečo).
              Druhá vec je, že US$ index, ktorý je OFICIÁLNYM indexom leží tak či onak v základoch mnohých derivátov a samotného finančného systému.

              A to znamená, že jeho rast sa nedá použiť ako argument toho, že veci sú v poriadku hlavne preto, lebo neodráža ekonomickú realitu dneška od ktorého by mala odrážať aj finančná realita…

              Páči sa mi

              • > Druhá vec je, že US$ index, ktorý je OFICIÁLNYM indexom leží tak či onak v základoch mnohých derivátov a samotného finančného systému.
                Vies vobec co je Index ? podla toho co si napisal nemas predstavu…
                odkial beries tu istotu, ze je zakladom derivatov ? a DOKONCA samotneho Fin, Systemu…

                Samotny zaklad Fin systemu spociva v celkom niecom inom….

                Index amerického dolára sa vypočíta podľa tohto vzorca: USDX = 50,14348112 × EURUSD -0,576 × USDJPY 0,136 × GBPUSD -0,119 × USDCAD 0,091 × USDSEK 0,042 × USDCHF 0,036

                Neni to nic ine ako len CISLO, ktore je odvodene z tychto Kurzov, ZAKLAD su tieto Kurzy a nie Index je zakladom Kurzov, presny naopak.

                Ak EUR/USD s obsahom 57,6 % reaguje ci uz na jednu alebo druhu stranu, tak Index podla toho rastie alebo klesa. Kapiso ??? ostatne Menove pary v Indexe tak ako su % zastupene priamo umerne by museli mat este vacsiu Volatilitu aby dokazali ovplyvnit Index Cislo.

                > A to znamená, že jeho rast sa nedá použiť ako argument toho, že veci sú v poriadku hlavne preto, lebo neodráža ekonomickú realitu dneška od ktorého by mala odrážať aj finančná realita…
                – Vysvetlil som dostatocne, Dolarovy Index ? mna tento Index nezaujima, ani som nim NIKDY neargumentoval, ani som netvrdil, ze odraza Ekonimicku Realitu, neskumam Ekonomicku Realitu lebo podla nej tazko odhadnes pohyb Kurzu, raz vyjde a raz nevyjde alebo 2 razy nevyjde, cize NEPOUZITELNE pre moje potreby.

                Nezabudaj ze pre US Economy je lepsi Slabsi $, v Mediach je to prezentovane alebo aspon budi dojem, ze Silny $ je aj Lepsia Ekonomika. CBanky ak chcu pomahat Statnej Ekonomike, ktora je zalozena na Exporte mali by sa snazit oslabovat Domacu Menu alebo aspon vyrovnavat Bilanciu, nie kazda na to ma silu pohnut Kurzom Meny, na Devizovom trhu je vela subjektov a kazdy z nich ma svoje zaujmy.

                Páči sa mi

      • SUPER, Realne a Objektivne zhodnotenie.
        > Ty hovoríš o obchodovaní, kde zarábas…….jasné, že ty vidíš rast.
        Zarabam na raste ale aj na poklese $, cize na obe strany, mna v podstate Kurz nezaujima, pre mna je dolezite len nech sa hybe Kurz. Tlak na rast $ je velmi silny uz 16 mesiacov a neni sila aby to niekto otocil, Rast $ je pre USA nevyhodny.
        Menova Burza (Devizovy Trh, FOREX) nema az tak velky vplyv na Obchod Tovarov, jednoducho sa len akceptuje vymenny Kurz, a to si Obchodnici zakalkuluju do Ceny Tovaru.

        >Ja zatiaľ nemám pocit, že za Bidenom stoja géniovia, ktorí vedia čo robia
        Mam dojem, ze ani na Putinovej strane nie su ziadny geniovia, podla aktualnych Kurzov:
        Ropa na spote 106,6 $/barel, EUR/RUB 71,9, USD/RUB 70,8, Rubel uz dlhsiu dobu posiluje
        Vyhoda pre Rusov by bol Slabsi Rubel. Ak by som obchodoval (nevyhodne podmienky), Ropu, EUR/RUB a USD/RUB a nechcel byt stratovy, musel by som ist v smere Trendu t.j. proti Rusovi a podpora $. Beriem do uvahy, ze Rusi nemaju rovnocenne podmienky na Devizovom Trhu (sankcie) preto sa Kurzy vyvyjaju tak ako vyvyjaju ale to len nadalej podporuje Dominantnost $ je to vidiet na vsetkych Majors Paroch.

        Tam kde sa dvaja biju, vyhrava treti.

        Aby sa zmenil cely Fin. System, muselo by sa vela veci zmenit na kazdej strane, neviem ci je vobec o to snaha. Tiez to musi byt system kazdym akceptovatelny.

        >Osobne som zazila 3 pady na burze – mozte prezradit o ktore pady sa jedna ?

        Páči sa mi

  10. Jarojr Neurážaj Oracla a ani nikoho iného.
    Nie som burzový maklér, ani žiadny iný špecialista, ale skús si pozrieť čo do roka (max.do dvoch rokov) urobí PLUTO s Amerikou. Totálne ju “poupratuje”. Koniec Pax Amerikana. Koniec amerického sna. Krajiny, ktoré boli posledné budú prvé a ktoré boli prvé budú posledné.

    Páči sa mi

  11. Myslíte si, že si v Moskve kúpite gram zlata za 5 000 rubľov ?. Keď sa to niekomu podarilo alebo o niekom takom vie, nech to sem napíše
    Tak že toto zatiaľ neplatí a Ruský rubeľ nie je krytý na 100% zlatom, ale zlatom a komoditami. Keby dnes Ruská národná banka vyhlásila, že si každý môže meniť Rubeľ za fyzické zlato, Rusko by do 48 hodín nemalo ani gram.

    Páči sa mi

      • Ja nevravím že naviazanie Rubľa na zlato a energie, nebol geniálny plán Putina, ale výsledok sa nedostaví okamžite. Momentálne je prakticky Rubeľ na krku USD. Rozdiel je ale v tom, že keď bude zlato rásť dolár bude oslabovať a Rubeľ bude rásť súčasne so zlatom. Toto všetko je pravda. Rusko predáva plyn za Ruble, ale môže ho meniť aj za zlato, keď že je rubeľ krytý zlatom.
        Termín oslabenia USD poviem včas vo videu na YouTube a uvidíte, že sa nepomýlim.
        Oslabenie USD nebude skôr, ako marec-jún 2023. Vtedy by mal USD/RUB výrazne oslabiť, ale kde budú meny ako EUR, GBP ? No budú hlboko pod paritou s USD, alebo už nebudú existovať. Teraz tu ide o boj USD/RUB, USD/CHN. Preto USD nepadne skôr ako ostatné meny.

        Páči sa mi

  12. Ešte sa opravím. Rubeľ nie je krytý iba zlatom !! Momentálne je Rubeľ energetická mena, naviazaná na zlato. Toto je presná definícia.
    V roku 1968 emigroval môj dedo do Švajčiarska a vložil do banky zlato. To zlato stálo cca 40 USD/1UNCA. V banke dostal na výber, vymeniť to za CHF, alebo ho nechať naviazané na burzovú cenu zlata. Nechal to naviazané na burzovú cenu. Dostal víza do USA a tak vycestoval do USA. Po niekoľkých rokoch sa vrátil do Švajčiarska a zlato si nechal preplatiť do CHF. Samozrejme na tom pekne zarobil. Tak že takto to môže fungovať niekedy aj v Rusku.

    Páči sa mi

  13. Spätné upozornenie: Prečo hlupák a jeho peniaze sa lúčia | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  14. ZLATO pada, Rychlo si nieco zelajte…

    Pada Zlato pada, Ej ale som rada
    Pada Striebro pada, Ej ale som rada
    Bude dobra sankovacka, bude dobra lyzovacka.

    Kupce ludze bo nebudze, Kto nekupi nevyhra

    Páči sa mi

      • Obom kohútom chcem pripomenúť, že pokles zlata je iba korekcia. Dôvodom bol špekulatívne rýchly rast. Bolo okaté, čo sa snažia zločinci vyvolať pred tým, ako zlato definitívne prekročí úroveň 2 000/unca/USD. Je to hra, na ktorú by som určite nepristúpil. Skúsme niečo urobiť spoločne a nenapádať sa tu navzájom. Zlato sa dostane do októbra nad 2 000 USD/UNCA a určite neoslabí !!! To že zlato koriguje, je práca zločineckej skupinky okolo ECB a skupiny CABAL. Neskôr to začnú skúšať s BTC, Skúšajú všetko, potápajú zlato, ale oni sa už sa nevynoria. Zlato dosiahne historické maximum a je jedno kto si čo myslí. Úroveň 2057 sa bude čoskoro považovať na rekordnú, ale to bude iba odraz zlata od dna, k obrovskému posilneniu. Neexistuje možnosť výrazného oslabenia zlata, pokiaľ sa nevyrieši krach EU, ako takej. Nie EUR, ale EU !!! Výrazné posilnenie zlata voči USD, bude neskutočné !!!

        Páči sa mi

      • Precitaj si nasu komunikaciu od 29.4.2022 od 9:38 v tomto vlakne.
        >-Predpovedal som to, týždne dopredu. – tyzdne dopredu bol aj Rast aj pokles.
        Predpovedas Rast aj Pokles sucasne, resp. radis Nakup Zlato, kto z toho ma vyjst ? nepozeras na Cenu ? pre mna je rozhodujuca Cena, mam svoju Strategiu, JA Nakupujem Lacno a Predavam Draho.
        Mam nervy zo Zeleza ale aj so mnou zamava, ked idem do straty, tebe to nevadi ?
        Dnes po dlhsom case si mohol vidiet tu pravu nefalsovanu Manipulaciu na Zlate, smerom dole, to je tvoja Praca ?
        Tyzden presiel a Kurz XAU/USD ide tam kam ho chcem, dnesny pokles bol 2 %

        Páči sa mi

  15. Čo sa udeje v najbližšej dobe, na menovej scéne.
    Americký dolár posilní, voči väčšine mien. Nemá význam, aby som zdôvodňoval prečo sa to stane, ale upozorňujem na to v dostatočnom predstihu.
    Môžete vybrať medzi mnou/mojou predpoveďou “HLUPÁKOM”, alebo inými odborníkmi, ktorí vám to čo tvrdím dopredu, neskôr odôvodnia nejakou rozprávkou. ECB začne skupované zlato meniť za BTC, čo bude nepriamy útok na USD. Skúste hádať čo sa začne diať ? Európska banka je presýtená rodinnými idiotmi z radov komisariátu a preto nemajú ani šajn čo sa ide udiať.

    Páči sa mi

Pridaj komentár