O detoch, hovne a cesnakovej pomazánke…

Nie, nebudem písať o politických hovnách, bude to celkom prozaické čítanie na odľahčenie. Život by mal byt o láske, o súcite a o rozvoji. A kto sa na tuto tému hodi viac, ako deti?

Ako mladík som sa zabával na článkoch, ako je tento denník 2 ročného dieťaťa, nachádzajúci sa napriklad tu TYRANOSAURUS. Naozaj napisane, až na tie stále po zadku, s humorom, myslel som si vtedy. Až kým som si to, ako otec, nezažil na vlastnej koži 🙂

Detská duša je krehká, no krása žiariaca z nej je to, čo radím kazdému. Majte deti. Vidieť ich vyrastať, rozvíjať sa, je ťažko opisateľný zázrak len pár slovami. A som vďačný za každú chvíľu, ktorú s mojimi ľúbenými deťmi môžem prežiť. Dnes bola jedna z tych vynimočných. Tu je náš pribeh, zahŕňajúci malý zachodík.

zdroj: internet

Naše večerné radovánky:

Po kúpaní som odovzdal menšie dieťa manželke, to väčšie zabalené do osušky zdrhalo s pyžamkom do kuchyne. Keďže som nestihol večeru, šiel som dole starsie dieta obliecť, urobiť kakao a tiez sebe niečo dobré pod zub. Dole sa mi naskytol pohľad, ako z rozprávky o kráľovstve.

– Dieťa si vzalo s kúpelne záchodik a zaparkovalo ho doprostred obývačky, ako kráľ Miroslav svoj tron v prijimacej sále. Dieťa sa tvári štátnicky.

– zabalené do osušky s ovládačom od premietačky v ruke skonštatovalo: “Tatinko, kakám”

– “Super, ale oblečieme sa na zachodíku”, hovorím ja a približujem sa s pyžamom

– v pokĺaku, ako princ pred popoluškou, som jej obliekol ponožky a pyžamko. Dieťa sa zabávalo, že dnes ju hovienka poslúchajú a idu von pekne.

– robim si večeru, posledný rezeň a roztopil som si k nemu kus syra a nakrájal zeleninu.

– pri konzumácii prvej polovice sa kuchyňou plazí hovnový smrad, ako ked rozpučíš hniezdo skunka amerického. Dieťa sa usmieva. Stále sa pýtam, “už je vykakané?”, odpoveď je len úsmev, že ešte nie.

– Hlad je sviňucha. Napriek pustenej rekuperácii vzduchu naplno a fakte, že naša mačka Mica vonku na terase mraučí a od toho smradu sa jej zrolovali fúzy, predstavujem si, ze miesto Eidamu konzumujem Olomócké tvarůžky. Zaberá to.

– Pri cca polovici zjedeného taniera sa ozvalo: ” Tatinko, vykakané.”

– vstal som, že holt, budeme to mať rýchlo za sebou

– Dieťa pozerá do misy, nakakané hovienka ako guĺky, a konštatuje:” Tatinko, ja som bola sliepočka a vysedela som hovienka, akože kuriatka.”

– Pri utieraní riťky som ešte prežúval, okolo smrad ako v Jarovciach na skládke odpadu.

– Utretie je rýchle vďaka probiotikám, no pri zbavovaní sa kuriatok v záchode o rozmeroch miestnosti 2×3 m som podcenil ich kolektívny zápach.

– Ako Džordž z filmu Čtyŕi vrazdy stači drahoušku, som si chytil ústa a ani som nezašepkal, že je mi mdlo, pretože rezeň sa rozhodoval, či sa ide na tie kuriatka pozrieť zblizka, ale nakoniec som ho prehovoril, aby zostal.

– Začal kaseľ a druhé napnutie, keďze syr sa pridal ku rezňu a spolu družne debatovali o výlete pažerakom za kuriatkami.

– spomenul som si.na vyjednávanie Putina s Indiou a Pakistanom o urovnaní skoro jadrového konfliktu, a moje úsilie bolo korunované úspechom a rezen so syrom kuriatka nevideli.

– z obývačky sa ozvalo “tatinko prečo kašleš?” čo zabralo trocha decentného vysvetľovania

– rekuperácia ide na plné pecky a ja v smrade dojedám, dieťa spokojne pije kakao

– privalí sa dole starká. Dieťa referuje ako krásne kakalo…

Nuž aj takéto zážitky stoja za to. Ak ste sa nepobavili obrazmi kuriatok, verim, že Vás aspoň rozveselí iný pribeh. O cesnakovej pomazánke… Strávil som jeho hľadaním dobrých 20 minut, ale stoji za to….

Buďte zdraví a nezabudnite, Radkin Honzák odporúča Duchennov úsmev pre Vaše telesné aj duševné zdravie. A keď Duchennov úsmev urobíte pred susedovým psom, zlepší aj Vašu kondíciu 🙂

Jox

P.S. A kde je naša obľúbená téma, Robert Fico? Nikde, dnes je to len o deťoch, jedle a úsmeve, ktoré krasne spolu suvisia.

25 thoughts on “O detoch, hovne a cesnakovej pomazánke…

  1. Zdravia všetkým.
    Dobre napísané.
    Aj dejiny sú k tejto téme priaznivé. Ak sa nemýlim tak francúzsky Kráľ Ľudovít XIV. prijal vyslancov cudzích mocností vyhradené počas stolice. Mal na to špeciálne upravený trón z ktorého nestaval počas celej audiencie. Možno preto sa do dnešných dní dochoval evfemizmus sedím na tróne no myslí sa tým sedenie na toalete a vykonávanie stolice. Takže aj dejiny dokážu vyvolať kontroverzný úsmev na tvári.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 1 person

  2. Krása. Tieto príbehy vždy potešia.
    K Ficovi len toľko, na proteste bolo podľa môjho syna cca 1000-1500 ľudí. Jedno čo ma skoro nadchlo bol záver kedy Fico hovoril o prezidentskom nominantovi…povedal parafrázujem….”prezidenta vyberieme spolu, uvidíte, to bude veľká vec…”.. hneď ma napadlo…..bude to jeden z nás? A ešte jedna vec…ľudia stoja za Ficom…. aj ja istým spôsobom…najmä pre stabilizáciu Slovenska.
    Otázka?ako to myslel Fico…. otvorí tie kádrovo-sociálne výťahy, alebo tam opäť postavia dákeho eurohujera…ako bol naposledy?…a my budeme voliť menšie zlo…..ak by vybrali človeka z davu, múdreho, rozhľadeného a priučia ho “móresom”….takúto voľbu si viem predstaviť. To by bolo nevídané….

    Liked by 4 people

    • Ja ked somnpisal clánok, tak som dostal otazku od Joxovej zeny, na inom poschodi. Si v poriadku? Co su to za zvuky? Moja odpoved bola: Som, smejem sa do vankusa a neviem prestať…

      Páči sa mi

  3. ten tvrdohlavy syr mal rebelsku povahu a vobec sa nestotoznil s oznacenim tvaruzky, chcel so sebou stiahnut aj vahajuci rezen, ak by im to vyslo by z kuriatok boli dukatove buchticky, vzbura bola potlacena… aj ked je to neprijemne okolo temy hovna moze byt zabava, uz davno som rozmyslal nad tym od coho je odvodene slovo sranda

    Páči sa mi

  4. Jox, Nedal si o Ficovi, tak dám ja. A je to k téme. Myslím, že k tým príbehom sa hodí odporúčanie ministerstva hospodárstva, ako šetriť pri varení, pečení a chladničke. Dnes pri tlačovke SMERu som sa dobre zasmiala. (8:40 min.) Vypnite varenie a jedlo dokončite nahromadeným teplom pod pokrievkou 😂 Dvere rúry na pečenie majte zatvorené… 😂

    Liked by 2 people

      • Je tam aj o chladničke, že námraza zvyšuje spotrebu. Akože to doteraz nikto nevedel? Všetci smeráci sa na tlačovke smiali, Fico povedal, že to musí ukázať svojej mame, aby pochopila, ako má variť 🙂

        Páči sa mi

    • Dam aj ja Teda, aby sa nepovedali, ze som ho obišiel…

      https://hearthis.at/slobodnyvysielac/hovory-m-63-2022-04-29/
      Robo aj ja som bol trojnasobnym premierom a moje zasluhy o štát su zdokumentovateľné.
      Robo, Ty si napriek tomu, ze sme prosili aby si to nerobil, zaviedol specializovane sudy
      Robo Ty si zaviedol tieto zakony.
      Robo, Ty si zaviedol princip retroaktivity a roztrhal ustavu na kusy
      Robo, Ty si ki nedal moznost sa branit a vypovedat vo veci amnestií a nechal si ma odsudit, bez moznosti obhajoby
      A teraz, ked idu zatvárať Teba tie organy, ktore si vytvoril, tak vyplakávaš, že tu nie je pravny štát?

      Je to dlhá predlhá parafráza, vypocujte si pána premiéra JUDr. Vladimira Mečiara sami…

      Páči sa mi

      • @jox, co myslis? pride niekedy ten den, ked si tito dvaja velki muzi podaju ruky a potiahnu spolu za jeden povraz v zaujme Slovenska? … velmi by som si to zelala
        casto mi pride na um taka otazka, ze o com sa asi rozpravali, ked pan Meciar prisiel do nemocnice navstivit pana Fica po jeho srdcovej operacii ? hmm, neviem, ci niekto pozna odpoved…

        Páči sa mi

  5. Super článoček… Toto je to, čo ľuďom chýba… Normálne jednoducho žiť, ľúbiť, zasmiať sa…
    Ľudia sú tak zahltení smradom politiky, ktorý šíria politici a médiá, že zabúdajú na tie najkrajšie veci v živote, pretože celá politika je v podstate o hovne a robí zo spoločnosti stoku…
    Vďaka za vtípky, ten o tyranosaurovi poznám a nie je to vtip:-)
    A ešte taz vďaka, spomenula som si na starý článoček a dám ho večer na náš web…

    Liked by 1 person

  6. Jox, veľká vďaka. Zasmiala som sa, až mi slzy tiekli… Spomenula som si, že som kedysi čítala jeden príbeh pri ktorom mi tiež tiekli slz od smiechu, tak možno pobaví….

    Zima v Kanade
    Dennik pristahovalca:
    12. augusta
    Nastahovali sme sa do nasho noveho domu v Kanade. Som taky stastny. Je tu tak krasne! Hory su nadherne. Neviem sa dockat, kedy ich uvidim pokryte snehom.

    14. oktobra
    Kanada. Najkrajsia krajina na svete. Listie sa sfarbilo vsetkymi tymi krasnymi odtienmi zltej a oranzovej farby. Cestou som videl zopar jelenov. Su take povabne. Su to najkrajsie zvierata na svete. Toto musi byt raj. Milujem Kanadu.

    1. novembra
    Den spomienok (Kanadsky statny sviatok). Coskoro sa zacne lov na jelene. Nemozem pochopit, ako niekto moze zabit take krasne zviera. Dufam, ze coskoro napadne sneh. Je tak nádherne.

    2. decembra
    Tejto noci napadol prvy sneh. Vstal som a uvidel vsetko prikryte bielou prikryvkou. Je to ako na najkrajsej pohladnici. Vysli sme von, ocistili schody a pristupovu cestu a potom sme sa gulovali (ja som vyhral). Ked presiel snezný pluh, museli sme znovu odhrnut sneh spred brany. Aka krasna krajina. Milujem Kanadu.

    12. decembra
    V noci znovu sneh. Znovu presiel pluh a nahrnul sneh pred branu. Tu je naozaj krasne.

    19. decembra
    V noci znovu sneh. Nemohol som vyjst s autom a ist do prace. Tu je naozaj krasne, ibaze som uz trosku unaveny z lopatovania. Znovu ten posrany pluh.

    22. decembra
    Tieto biele hovna znovu padali celu noc. Uz mam mozole od lopaty a aj chrbat ma boli. Ten sviniar s pluhom akoby sa skryval za rohom a iba cakal, kedy ja odhrniem sneh spred brany. Pluha!

    25. decembra
    Vesele posrate Vianoce! Este trochu toho posraneho snehu. Ak sa mi niekedy dostane do ruk ten sviniar s pluhom, zabijem ho. Slak aby ich trafil, preco nesypu viac soli na cesty, aby sa sneh skor roztopil.

    27. decembra
    V noci znovu sneh. Uz tri dni nevychadzam z domu, leda aby som odhrnul sneh zakazdym, ked prejde pluh. Nemozem nikam íst, auto zapadlo do kopy, pred branou a je aj chladno. Hovoria, ze tejto noci napadne novych tridsat centimetrov tych hovien.

    28. decembra
    Predpoved nevysla. Napadlo pol metra. Ak to takto bude pokracovat, neroztopi sa do leta. Uz aj pluh zapadol a ten sviniar si prisiel odo mna pytat lopatu. Povedal som mu, ze sa mi zlomilo uz sest lopat pri odhrabovani tych hovien spred brany, ktore tam on natrepal. Malo chybalo, aby som mu nerozbil hlavu.

    4. januara
    Konecne som sa dostal z domu. Bol som v predajni kupit trochu jedla a ked som sa vracal, vrazil som autom do jelena. Na aute skoda za tritisic dolárov. Ta hnusna haved mala byt pobita. Vsade ich je. Co ich polovníci nepostrielali v jeseni!

    3. maja
    Bol som s autom v servise. Neuveritelne, ako zhrdzavelo od tej posratej soli, ktoru vsade rozsypaju.

    10. maja
    Stahujem sa na Floridu. Nemozem pochopit, ako niekto normalny moze zit v tejto posranej Kanade.

    Liked by 2 people

  7. Sranda, a ja som si na základe článkov myslel, že ujo Jox je jeden z tých ufrflaných 70tnikov.

    Deti sú fajn najmä na pochopenie toho podstatného v živote, “sprav si decko” tuším hovorila aj babka jednej postavy vo filme 100 Dinge kde znudený 30tnik dumal nad 50tym novým párom značkových tenistiek.

    Páči sa mi

Pridaj komentár