Pripútanie sa, averzia a ignorancia

Viete, čo vytvára v hlave človeka, v jeho Duši a fyzickom tele najviac jedov? Fyzických, mentálnych, Duševných?

– Pripútanie sa ku veci, myšlienke, názoru v tomto svete. Pripútanie sa, teda vytvorenie puta, vždy pôsobí, že rozum človeka je ako v klietke. Nie je, ako nekonečný vesmír, prázdny a vše objímajúci, ale je, ako malá drevená krabička, plná hlinených guličiek. A čo sa stane, keď dieťaťu, či dospelému dieťaťu vezmete krabičku a vezmete čo i len jednu guličku, alebo ju vymeníte za niečo iné? Dieťa bude trpieť. Buď sa rozplače, alebo sa nahnevá, bude kričať, biť sa, hrýzť, pretože to je jeho gulička a všetky tieto deštruktívne emócie a konania vychádzajú z tohto jedného. Pripútania sa.

Osloboďte sa od pripútania sa, a Vaše životy sa začnú uberať smerom ku láske a dobru, preč od hnevu, trápenia a súženia.

– Averzia voči….Sami si môžete, ctený čitateľ, doplniť vlastnú myšlienku, ktorá Vám vyplávala v mysli. Averzia nás chráni, povie si jeden, veď, keď niečo vyzerá zle, asi to aj zlé bude. To platí o veľa averziách, vnímaných v západnej spoločnosti. Pamätáte si roky 1938 až 1968. Averzia voči židom, cigánom, ľuďom postihnutým mentálne aj fyzicky, v tomto období spôsobila strašné genocídy. Averzia ku inému dodnes pomáha ľuďom ospravedlňovať najbeštiálnejšie zločiny, akých sa dopúšťali.

Osloboďte sa od averzie, a Vaše životy sa začnú uberať smerom ku láske a dobru, preč od hnevu, trápenia a súženia.

Ignorancia je jav, ktorý je jedným z najťažších pre nás, na zvládnutie. Pretože náš mozog sa od malička učí, ako ignorovať väčšinu javov, aby sa mohol lepšie koncentrovať na to, čo je dôležité. No ignorantstvo voči násiliu voči zvieratám a deťom nakoniec priviedol spoločnosti do vojen, ignorantstvo legitímnych požiadaviek vlastnej reči a samosprávy, viedol Rakúsko-Uhorsko ku rozpadu, no ignorantstvo krásy života povedie len ku prežití života v smútku, ignorantstvo reči života povedie nešťastníka len z jedného nešťastia do druhého, ignorancia svojho potenciálu, ako aj potenciálu rodu, národa, či národov povedie len ku smutnému živoreniu bez rozvoja.

Osloboďte sa od ignorantstva, a Vaše životy sa začnú uberať smerom ku láske, dobru a rozvoju, preč od hnevu, trápenia, súženia a degradácie.

A keď prestanete ignorovať všetko okolo seba, ako aj vo vnútri seba, zmizne všetka averzia navonok, aj dovnútra a dokážete sa odpútať od seba, svojho ega, čo zostane potom? Keď všetko toto zmizne, zostáva len Láska. A čo je to Láska? Presne to, čo som napísal, Láska je stav bez ega, averzie a ignorantstva.

Dnešný svet je bohužiaľ, viac, ako inokedy potrebné napĺňať Láskou, Pretože to, čo vidíme okolo seba, sú práve príklady pripútania sa, averzie, či ignorantstva. Uveďme si len pár názorných ukážok:

  1. Ignorantstvo – príklady z poslednej doby
  • Hlasovanie o umožnení vystúpenia prezidenta Ukrajiny, nerešpektujúceho medzinárodné dohody z Minska, porušujúceho obrovské množstvo karmických aj svetských zákonov za potlesku Borisa Kollára a s podpismi členov SMERu vrátane Róberta Fica na linku TU. Ignorovanie fašizmu a občianskej vojny, najskôr vystúpením veľvyslanca ukrajiny v NRSR a teraz aj prezidenta pokračujúceho v občianskej vojne, voči vlastným ľuďom, nezostane nepovšimnuté.
  • Plne “vakcinované” dojčiace matky majú deti s poškodením pečene, niektoré zničením pečene a potrebou transplantácie. Štúdia z telegram kanála Petra Weisa TU. Ignorovanie doktorov, vedcov mimo bývalý mainstream, robí z matiek katov, ktorí mrzačia a možno zabíjajú svoje vlastné deti.
  • Pamätáte si nástup Hitlera k moci? Najskôr cenzúra. Následne označenie jedného typu nepriateľa. Následne kriminalizovanie opozície. Následne prvé bojovky v uliciach, ktoré napadali v hnedých košeliach predstaviteľov opozície. Budeme toto ignorovať ako národ, následky ponesú všetci.

2. Pripútanie sa – príklady z poslednej doby

  • pripútanie sa ku Slovenskému štátu a jeho odkazu, je pridanie sa ku ignorantstvu ideológie nenávisti a ku averzii ku niekomu v mene niekoho iného. A výsledok? Kežmarské štúdium, ktoré podľa predstaviteľov Republiky nie je ich organizácia, len ju založil člen predsedníctva a moderujú asistenti poslancov NRSR a EU parlamentu za ĽSNS Republiku. Aj takto to potom môže vyzerať. Inak Janko, ak ešte stále neviete nájsť náckov na Ukrajine, Generálna prokuratúra ZSSR Ruskej federácie pre Vás robí kolekciu. Totiž tí debili si to roky tetovali. Viac od Janka z KB priniesol v komentári numero, vďaka za to
  • a ako dopadne pripútanie sa ku svojmu egu a ku svojej minulosti? Koľko krát sme už počuli tú frázu, ja, ako trojnásobný premiér, keď bol SMER vo vláde? Ja to už nepočítam, pretože trojnásobný premiér nechce počúvať nikoho. Opojil sa skandovaním Fico, Fico, Fico na stretnutiach s občanmi. A to je naozaj zlé. tu je ďalšie kolo, ja premiérom, tejto krajiny, všetky krajiny EU a mňa chcú zatvoriť. A potom zahlasuje za to, aby človek, kto dovolil používať armádu voči vlastným, mohol vystupovať v NRSR…

3. Averzia – pár príkladov z poslednej doby

  • averzia Poliakov voči Rusom, živým i mŕtvym.
  • Naša vláda
  • Celoplošné testovanie – nahrávka donútenia v núdzovej situácii, veľkej časti národa ku odberu genetického materiálu, zdokumentované na videu TU

Koľko mŕtvych, zbedačených životov ste zanechali za sebou ľudia. Upozornenie pre Vás všetkých je v jednom. Samsara má aj krajinu hladných duchov, v samsare sa môžete v ďalšom živote naozaj znova narodiť ako dážďovka, ako dojná krava, alebo ako prasa, vlk, či jeleň. A cesta ku človečenstvu je dlhá a budete musieť veľa trpieť. Naozaj to stojí za to? A je to také jednoduché.

Keď prestanete ignorovať všetko okolo seba, ako aj vo vnútri seba, zmizne všetka averzia navonok, aj dovnútra a dokážete sa odpútať od seba, svojho ega, čo zostane potom? Keď všetko toto zmizne, zostáva len Láska. A čo je to Láska? Presne to, čo som napísal, Láska je stav bez ega, averzie a ignorantstva.

Premýšľajte o tom, že nie ste JA (pre študentov KSB ja-centrizmus), ale je MY, nekonečný vesmír a nekonečný počet živých bytostí (Boho-centrizmus). No stačilo by, začať myslieť na MY, ako rodinu, Rod, náRod, náRody sveta. A bez averzie a pripútania sa ku jednému, ako aj bez ignorovania seba aj iných, vznikne svet, kde národy budú naozaj Bratské…

Jox

23 thoughts on “Pripútanie sa, averzia a ignorancia

  1. Analogom Tisa v dnešnej dobe nieje Matovič ani Kotleba ale Fico.
    Ficove odstúpenie a nástup otvoreného fašizmu je vývoj iným smerom a ešte sa len ukáže či to bude pre nás dobre alebo nie.Tiso zachraňoval národ a nezachránil seba a vyzerá to že Fico zachraňuje hlavne seba,rád by som sa mýlil v tomto

    Liked by 1 person

  2. Nemyslím si,môj osobný názor,že k súčasnej situácii existuje nejaká analógia Situáciu neviem k ničomu prirovnať,bola som včera na Slavíne okolo pol dvanástej,nepustili nás k pamätníku,púšťali nedôstojne zo zadnej strany po desať ľudí cez policajný kordón ,tak sme odišli.Policajti ste handry.

    Liked by 8 people

  3. Jox, k tomu článku niet čo dodať.
    No, ku konaniu R.Fica, predovšetkým, v súvislosti so Zelenským a Ukrajinou:
    v tomto videu, čo si dal v článku https://m.youtube.com/watch?v=q5Kf3cg0Nyk, cca od 5. minúty sa vyjadril, že zahlasoval za jeho vystúpenie, no on ho počúvať nebude… “To, čo má byť? To je čo za osobný postoj, pán R.Fico?”
    Dobre, beriem, že ste umožnili, aby sa pred slovenským národom zhovadil sám. Ale potom, ak ste rovný chlap, mali ste sa toho vystúpenia zúčastniť a oponovať mu, reagovať na jeho lži, vmietnúť mu rovno do tváre, a nie na nejakej tlačovke, že je klamár, komediant a pod. Pretože to je také krčmové hrdinstvo, búchanie po stole, no v reáli “skutek – utek”…
    Zelenský sa vyhráža, že Slovensku vypne plyn. Žnete, pán Fico, čo ste sám zasiali, keď ste boli premiérom – áno, mám na mysli reverz plynu zo Slovenska na Ukrajinu v začiatkoch nástupu pučistov k moci. Vy a celá opozícia vytýkate vláde, že podporuje ukrajinských fašistov zbraňami, peniazmi, atď. Vy ste ich podporil ako prvý – plynom. Už vtedy ste sa postavil proti Rusku na stranu fašizmu na Ukrajine. …a neobkecáte to pomocou ukrajinskému ľudu. Pomohli ste fašistom pri moci prekonať plynovú krízu a pomohli ste ukrajinskému ľudu zmieriť sa s fašizmom pri moci vo vlastnom štáte. A tu máte vďačnosť ukrajincov (zámerne píšem malým) – vypnú plyn Slovensku, ak nebudeme skákať, ako oni budú hvízdať. Holt, “za dobrotu na žebrotu!”
    Takže, pán R.Fico, ak ste rovný chlap, a Slovensko je suverénny štát, ako na tlačovkách tvrdíte, tak nie ako bývalý premiér, ale ako odporca fašizmu a vrcholový politik Slovenska, sa mu v parlamente po jeho prejave postavte!
    Reči sa hovoria (tlačovky) a chlieb sa je (skutky v parlamente)!

    Liked by 13 people

    • Niekde som čítala, že to vystúpenie Woldymorta má byť cez telemost (či ako sa volá také el. spojenie) a nebudú prípustné žiadne otázky či diskusia. Za seba by som nevidela problém v tom, že Wolodymortovi bolo umožnené rečniť v našej Národnej rade, problém a potupu vidím v tom, ak sála pri jeho prejave nebude prázdna.

      Liked by 1 person

      • ak nebude možná žiadna diskusia ani otázky, len prejav “zeleného fuehrera”, a ak to poslanci dopredu vedeli pred hlasovaním, tak potom, pán R.Fico, o to väčší otáznik nad Vašim a vašim hlasovaním, hlasovaním každého jedného poslanca opozície, ktorí hlasovali “za” – vy ste dali svoj súhlas pre prejav otvoreného fašistu bez možnosti s k tomu priamo k nemu vyjadriť a oponovať.
        V takomto prípade jedinou správnou voľbou bolo hlasovať “proti” a navyše zabezpečiť neúčasť celej opozície, min. strany SMER pri jeho prejav cez telemost.
        Dať svoj osobný súhlas a potom to ignorovať, tak to je čistá politická schizofrénia, alebo po slovensky dvojtvárnosť.

        Liked by 6 people

        • nechcem to obhajovat, u fica to vidim ako jeho zname rychlokorculovanie cez prekazky, treba mu to vytknut ale netreba opomenut ze si zasluzi aj pochvalu, to su tie chvile ked na proteste zaznie europska hymna a vam zoviera zaludok, taktiez odkazy na zidov su jasnym signalom pre to aby niekto na neho nezacal vymyslat ze je antisemitista co on samozrejme nie je a za normalnych okolnosti by to zvyraznovat nemusel, pri tejto prilezitosti este nadviazem na vyklad ruskeho ministra zahranicnych veci a doplnim ze zidovske zlocinecke kartely sa radi zastituju slusnymi zidmi ako ukrajinci civilistami, fico opat manevruje, v globalnom priestore moze, ak sa dostane k moci pride etapa ked mu manevrovat v domacej politike musime zamedzit, ak bude chciet niekoho tahat za nos nech su to globalisti a nie my

          Liked by 2 people

        • Len prečo ten pán?

          Pravda, bohy vydaná, káže nám Slovänom:
          pána mať je neprávosť a väčšia byť pánom.
          A človek nad človeka u nás nemá práva:
          sväté naše heslo je: Sloboda a sláva! —

          Liked by 2 people

    • keby toto napisal niekto iny pred 6-12 mesiacmi v tychto komentaroch tak (by) sa zdvihla vlnu hejtu az bany

      ach aku velku cestu ste odvtedy presli

      Polka smerakov tomu fasistovi v NRSR davala standing ovation, teraz je to tiez ako sa tu casto opakuje, ze chudak Fico proste nevie mat pod kontrolou vsetko? 😀

      Páči sa mi

      • žiadne bany by sa nekonali. Neprovokujte. Uz upozornujem druhy krat.
        To, ze som bol kvôli páne Ficovi pod paľbou bola a je pravda. No je potrebne, aby dostával spätnú väzbu, keď pohnoja veci. A komunita to začína už vidieť. Kritika je vec jedna, odporúčania zmeny smeru, či smerovania smeru, aby to už konečne pochopili, inak ich čaká naozaj problém…

        Páči sa mi

    • S tým reverznym plynom nesuhlasim. Je to nepochopenie tohto činu. Ak bola to pomoc ľuďom. Ale ak chcel týmto pomôcť politikom, je to iná vec. Dnes je to špeciálna operácia nie vojna!

      Páči sa mi

      • Peter, pred rokmi som to videl rovnako, no malo to plusy aj minusy.
        Utrpenie ktoré by tá akcia, ak by nešiel reverz, by bolo veľké. No otázka je, čo by urobili ľudia, ak by sa toto stalo. Čo by urobili ľudia na ukrajine a či by bolo tých 14 000 mŕtvych na Donbasse. Alebo, či by sa ukrajina integrovala viac do Ruského sveta a nie do “europskeho”. Onkolko menej peknych ukrajiniek by bolo v europskych a izraelskych bordeloch, kolko detí menej by sa dostalo na adopciu, či na “predaj organov” do europy a usa, kolko….

        Teraz vidime nasledky aj našich akcií. Na druhej strane očividné je aj, že R.Fico rokoval aj s RF aj s Ukr. stranou. A nie je možné toto urobit, bez schvalenia stranou RF.

        a pretoze to doteraz na plno nevysvetlil….

        Páči sa mi

  4. Spätné upozornenie: Zemiaky, lano na obesenie a prepad trhov | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  5. Hodí sa ešte jedno porekadlo:
    “Akou zbraňou bojuješ, takou aj zahynieš”. To možno aplikovať nie len na Fica, ale všeobecne na Túto krajinu (sám ju tak tituloval), ktorá sa nám mení pred očami na rovnakú dieru, z ktorej prichádzajú aj zbohatlícki “odídenci” s ich “hodnotami”.

    Jox píše o pripútaní sa. Vy ste sa tu pripútali k Ficovi a predstavám o sociálnych výťahoch v Smere, ktoré nie sú a ani nebudú.

    Osloboďte sa od pripútania sa, a Vaše životy sa začnú uberať smerom ku láske a dobru, preč od hnevu, trápenia a súženia.

    Liked by 1 person

    • FEI skúsim poopraviť jeden bod, ktorý ignoruješ. Pán Fico sa stavia do úlohy “lídra opozície”, jehobstrana spôsobila nastup fasizmu dneš. Tie iste kadre , tie iste myšlienky, ziadna sebareflexia, Ja-centrizmus.

      Predstav si minister hospodarstva prof. Stanek min. zahr. vecí Vladimir Mečiar, Min. zdravotnictva Ján Lakota, min. pôdohospodarstva Branislav Becík, Minister spravodlivosti Peter Weis, minister vnútra………………. a takto by som vedel zložiť dokopy lenntie javné kádre…

      Už je pochopenie bližšie, že sme analytikou pomáhali, no lider opozície sa potkýňa stale viac a viac. To hlasovanie som tam dal zamerne, Popolvar to dovysvetlil, co vlastne urobil. Otvorit okno fasistom, potom nic neurobit 8 rokov strelby na donbasse lebo vtedy bol ON premier a teraz zahlasovat za vystupenie fasistu v nasej narodnej ustanovizni.
      To už nie je mlčanie fasistov to je plné prejavenie sa

      Liked by 6 people

  6. skyti mali nadhernu filozofiu zivota, kto nic nevlastni nema starosti a teda to prinasa absolutnu slobodu, ludia maju kopu veci co nepotrebuju ale spolocensky tlak nepusti, prave od neho sa treba cim skor odtrhnut a navonok prezentovat svoju inakost, co sa harabina na slavine tyka, videl som vcera, stupol mi adrenalin testosteron a tlak, kedze si tento stav znovu privadzat nechcem si to uz nepozriem, vymeteny stoporeny nacek a hned vedla ovisnuty policajt…

    Liked by 2 people

  7. Všade naokolo hajlujú banderovnské zaklínadlá (vrátane “prezidentky”), tak čo čakáme, že sa stane?

    Podobnú filozofiu ako Skýti, má aj hlasná trúba GP – do roku 2030 nebudete nič vlastniť a budete šťastní…

    Liked by 1 person

  8. viete aka je najvacsia chyba v sachu?
    nepriznanie si svojich chyb
    nepoznanie a nedefinovanie si vlastnych chyb vedie k dalsim chybam
    ***
    a u Fica je strata sebareflexie a tuzba po navrate do starych casov evidentna
    ***
    este bizardnejsie vyznieva standing ovation televizoru resp. to
    ze najvyssi zakonodarny organ NRSR pocuva a tleska televizoru
    nejakenu americkemu avatarovi, ktoreho nadaboval sofistikovany program
    vy ostatni Slovaci tiez doma tlieskate televizoru alebo monitoru? tak sme dusevne klesli?
    iba toto dokaze tych 90 zo 150 idiotov?

    Liked by 1 person

  9. Spätné upozornenie: Od-púšťanie | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár