Zemiaky, lano na obesenie a prepad trhov

Zemiaky: Tento víkend som sadil zemiaky a rôznu zeleninu, na sejbu papriky, paradajok a uhoriek je už neskoro, ale niektoré ostatné veci je ešte do júna čas.

Lano na obesenie: Fico a niektorí poslanci Smeru presne to ponúkli liberál-fašistickej a Ukronacistickej čvarge keď nechali toho treťoradého nevymaľovaného klauna kecať v parlamente (profesionálnym klaunom sa ospravedlňujem), lebo po tomto dá Smeru dá dosť politickej munície na to aby začali veci nazývať pravými menami, ale aj oligarchom môžu otrieskať o hlavu čo povedal Zelenský a primäť ich na to aby zakročili proti tejto čvarge. A je to aj odpoveď na Joxov článok. (A môžem to povedať lebo načasovanie zvolil tak, aby sa uverejnenie článku bolo asi hodinu po plánovanom začiatku príhovoru toho nepodareného komedianta.)

Prepad trhov: Trhy s kryptomenami a drahými kovmi budú ešte padať (cca 400 US$ za ETH a 6 US$ za striebro) a tieto prepady budú umelo a ilegálnymi prostriedkami vyvolané, lebo bohatý zločinci chcú lacno nakúpiť kryptomeny a drahé kovy. Ide totiž o to, že Putin vyhlásil, že US$ je pre nich bezcenný a na základe toho správa Rusko, Čína, India a v neposlednom rade Saudská Arábia t.j. aj OPEC, a len hlupák na za hranicou klinickej debility alebo trader (občas je to to isté) sa nepýta: “A čo urobia s tými zbytočnými US$?” Že to nenechajú ležať ľadom a nepočkajú kým to bude totálne bezcenné je isté. Ďalšia vec je, že africké a iné krajiny (napr. Panama-finančná centrála strednej Ameriky lebo sa tam točia nemalé peniaze)  adoptujú Bitcoin ako legálne platidlo (a Goldman Sachs sa dostal do toho tiež).

Prepad čaká aj dlhopisové a akciové trhy, to je ale priamy dôsledok toho, že súčasná americká nehnuteľnosťná bublina praskla lebo FED zdvihol základné úrokové sadzby o 0,50 percentuálnych bodov čo v praxi znamená 8 až 10 % hypotéky pre ľudí. Čo pri týchto cenách a ekonomike je recept na nepríjemný budíček.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

132 thoughts on “Zemiaky, lano na obesenie a prepad trhov

  1. Zdravim Ori,
    Zajimava zprava ze vcerejska ohledne XRP ..
    https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/sbi-groups-cross-border-e-commerce-platform-enables-xrp-payments/
    Japonska skupina SBI je prvni,ktera plne integrovala xrp a bitcoin do platebnich transakci, pujcek a creditu. Vyvazeji auta z Japonska do Africkych zemi. Uz projevili zajem i Caribske staty.

    A k rope: Saudska Arabie od vcerejska nabidla slevu asi $5 na barel pro Čínu a zapadni Evropu, ale ne pro USA

    Souhlasim ze trhy se jeste propadnou, a nekteri to asi psychicky neustoji, ale je potreba v tom videt prilezitost, ne katastrofu.

    Liked by 1 person

  2. -Tento víkend som sadil zemiaky a rôznu zeleninu, na sejbu papriky, paradajok a uhoriek je už neskoro, ale niektoré ostatné veci je ešte do júna čas.-
    Ja som vyhnojil kravským hnojom a zoral na jeseň minulého roka pár árov navyše a nasial som tam ovos (skosím na zeleno pre ovce). V auguste pooriem a zasejem horčicu a keď bude mat 10-15 cm zaoriem budúci rok by som tam chcel sadiť zemiaky a kŕmnu repu. Toľko pohľad do mojej technológie :). Čo sa týka paradajok, paprík, kapusty, zeleru a pod. dajú sa priesady kúpiť na tržnici. Kto máte doma sliepky tak odporúčam miesto guána používať rozrobené slepačince s vodou alebo výluh z pŕhľavy. Odporúčam si naštudovať pri každej zelenine aspoň teplotné podmienky jej sadenia a vysievanie. ak vysadíte papriku príliš skoro a teplota v noci bude pod 8-9 °C tak sa môže zastaviť rast až na mesiac. Ak vás to začne baviť, tak sa dostanete aj k veciam ako pestovanie podľa lunárneho kalendára a pod. Ovce sú vynikajúce kosačky, ušetríte čas aj energie sem tam kus ovsa šrotíku a kamennú soľ so Selénom + dvakrát do roka ostrihať a skontrolovať paznechty. Pri sušení sena opaľuje lepšie ako v Chorvátsku. Na youtube nájdete videá ako štepiť stromy ako si nakuť ručnú kosu. Nie všetko sa vám podarí na prvýkrát a niekedy sa nadriete ale keď vidíte rozkvitnuté stromy a tú sýtu zeleň tak je to pastva pre oči 🙂

    Liked by 12 people

  3. Ori, prepáč, za otázku mimo témy, kamarát mi vravel, že vraj vláda nakúpila letenky pre politikov a ich rodinných príslušníkov na útek zo Slovenska. Neviem nikde vypátrať relevantný zdroj, nemáš o tom nejakú vedomosť, prosím? Hypoteticky nehrozí Slovensku, že bude tadiaľto prechádzať front pri postupe Rusov? Dík

    Páči sa mi

  4. A este si dovolim pridat jeden odkaz na clanok pana Janca:

    https://archa21.sk/minister-hospodarstva-strany-odbornikov-vyprevadza-do-nrsr-v-storocnej-krize-nemeckych-zbohatlickych-klaunov-%ef%bf%bc/

    “Budem v dohľadnej dobe potrebovať pomoc a spoluprácu od ľudí, ktorí chcú skutočne veci obrátiť a nemám za to čo sľúbiť. Pláca bude mizerná a prognóza úspechu mizivá, ale či sa nám to podarí alebo nepodarí, nebudeme sa mať za čo hanbiť, keď jedného dňa budeme súdení Bohom.

    Mám plné zuby a mám víziu. V dohľadnej dobe budem špecifikovať kritéria, utvoríme pracovnú skupinu a budeme pracovať na zničení osudu, ktorý nášmu národu pripravili slabosi, tupci a zradcovia.”

    Liked by 4 people

  5. “Prepad trhov: Trhy s kryptomenami a drahými kovmi budú ešte padať (cca 400 US$ za ETH a 6 US$ za striebro)”

    6 USD za uncu striebra? V akom časovom horizonte?
    Ďalšia otázka je, či čakať na 6$ holuba na streche alebo priebežne kupovať vrabcov v hrsti, lebo sa nemusí újsť každému, keďže ho fyzicky nie je dostatok? Navyše končí aj nezdanené striebro aj z Estónska? Kryjú sa tieto termíny?

    Liked by 1 person

    • ono mne to dost pripada, ze pojde o papierove zlato/striebro, nie realne. Dnes som pozerala strieborne philharmonikery a casto nie je ani na sklade alebo za vyssie ceny, ako pred mesiacom (a to ich razia tu za rohom v Rakusku). Aj keby striebro kleslo na burze na 6 usd, proste nebude fyzicky dostupny tovar.
      Z hladiska toho, ze sa na nas ruti katastrofa s rastom cien a poklesom schopnosti statu chranit ludi (kedze sa budu vyhadzovat miliony na zbrane, podporu Ukrajine, green deal apod) si myslim, ze skor ci neskor to bude jedno, ci si kupoval za 6 alebo 26…….ale casovo ja tomu davam 5-10 rokov. Aj SVO na Ukrajine pojde podla mna pomaly, lebo preformatovanie sveta sa musi realizovat pomaly ale dosledne(teda cca 2 roky). MUsi sa zmenit nastavenie myslenia ludi a to ide pomaly, No a ked si to porovnam so Slovenskom v 90.rokoch, tak v 91 sa to zacalo tvorit v mentale, 93.vznikla SR, 98 s Dzirindom prisli fyzicke dopady rastu cien a zatvarania fabrik a az niekedy po 2004 sa to ustalilo. Bodaj by som nemala pravdu a skoncilo to rychlo. S kryptomenami ja som na strane skeptikov, podla mna je to sposob vytahovania lahko dostupnych penazi v minulosti…..je mozne, ze sa to uplaciruje vo fyzickom svete (koniec koncov boli casy, kedy sa platilo ulitami ci velkymi kamenmi na Velkonocnom ostrove), ale podla mna je to skor zavisle na pritoku penazi dnu……ked nastane odliv z burz ci v dosledku rastu cien, prestane pritok, ktory podnecuje tazbu. Je mozne ze vznikne ten celosvetovy krypto, ale tak nejak dufam, ze tadial cesta nepojde.

      Liked by 1 person

  6. Z tohto článku cítim bezmocnosť a zúfalosť. Tú úrokovú sadzbu spomínaš už druhý krát, asi si si niekde našiel ďalších “odborníkov”, ktorí v tom vidia krízu USA/USD. Skutočne rozprávkové čítanie a realita ide opačne. Ovečky sa potom bavia o sadzbe zemiačkov a čakajú na zázrak. Oslabenie USD príde určite, ale až vtedy keď Putin nič nepovie. Bitcoiny budú kupovať boháči, len čakajú až trošku klesne. Pekná vízia samovrahov.
    BTC/USD v piatok potvrdil poklesový trend vo formácii N3/WEEKLY, či že chcel by som vidieť tých nákupcov, ktorí ho teraz idú nakupovať. Naozaj sa na tom bavím.
    Kryptomena sa dostala do formácie skôr, ako som očakával, preto rast BTC môže očakávať už iba idiot. Fed zvyšuje sadzbu DPH vždy po kríze, či že postupne ju dvihne až na cca 3-4%. To neznamená že je to niečo nenormálne. Americký dolár bude naďalej posilňovať, voči všetkým svetovým menám. Rubeľ sem teraz nepleťme. Čínsky Yuan sa tiež dostane do formácie oslabenia a teda treba rátať, že ešte oslabí voči USD o minimálne 10%. To isté čaká kanadský dolár. Pokiaľ ešte chce niekto vedieť, ako sa bude vyvíjať menový systém, som pripravený na otázky, ale na primitívne poznámky, reagovať nebudem. Upozorňujem, že za všetkým čo tu píšem si stojím a stane sa to.

    Páči sa mi

      • Mám pocit, že som vo v článku povedal, čo sa bude diať. Skús sa opýtať niečo konkrétne, ak budem v obraze odpoviem ti. Pokiaľ ide o ten BTC, tak neviem že by bola snaha ho naviazať na zlato, dokonca si myslím, že to ani nie je možné. Každá kryptomena, ktorá nebude krytá zlatom, skolabuje tak isto, ako meny. Áno aj dnešný dolár skončí v obrovskom úpadku, ale na to je ešte čas. Chystajú sa nové kryptomeny, ktoré budú kryté zlatom a o ne bude obrovský záujem. Moc sa nevenujem kryptomenám, či že neviem o tom, že by nejaká bola krytá zlatom. Možné to je.

        Páči sa mi

        • problem osobne vidim v tom, ze skutocne “rucenia” sa ukazu a dokazu az casom. Dnes boli clanky o theta, ze stratila vazbu na dolar, na ktory bola pritom “priviazana”……mne to dost pripada ako drukos a reklama na 40%, pricom za vsetko ruci drukos…..a ked sa ma sef pytal, preco neinvestovat, tak mu hovorim, ci vie naozaj, ako suz napisane zmluvy…..prisiel krach a bolo po ruceni. Takze krypto viazana na zlato (aj teraz existuju) je viazana len v takej miere, v akej veris, ze niekde je naozaj zlozene zlato a nie je pozicane, nedostane nozicky ani nic podobne. U sukromnej komunity som v tomto skepticka, ze sa tomu da dlhodobo verit ako udrzatelny sposob

          Páči sa mi

          • Janka, možno už koncom leta uvidíš skutočnú kryptomenu krytú zlatom. Je to zložitý proces, ale príde to. Do roku 2027 sa už aj tieto kryptomeny premenia na zlato a menový systém aký dnes poznáme, na 99% zanikne. Nechcem tu písať zatiaľ o týchto veciach dopredu, ale určite to zverejním, až nastane ten čas a včas. Janka pokiaľ by som mal niekomu radiť, tak by som mu neradil aby si odkladal USD, alebo nebodaj Ruble. Teraz sa treba postarať o živobytie v zásobe pitnej vody a trvanlivých potravinách. To je teraz jediná istota aby človek nespanikáril a choval sa dôstojne až budú obchody prázdne.

            Liked by 1 person

              • Janka všetko je už v tých správnych rukách, preto keď bude treba obmedziť elektriku, tak bude obmedzená a na niektorých miestach vypnutá. Možno budú horieť aj miliardárske vily, domy. Proces má svoj formačný čas a priebeh. Nebude sa dať zločincom nadýchnuť, keď nastane skutočný pád menového systému. Pád bude kartelovo spočiatku v pokuse ho riadiť, ale to sa nepodarí. Nebude to týždňový pád, ale bude to bleskový pád. USD/BTC: vidím tu obrovskú paniku, kde sa niekto tak ponáhľa, že sa bude možno dať zarobiť aj na korekcii. Tak ako vo videu ukazujem, biela čiara mala mať číslo 3, nie dva. Poradie potvrdenia tejto formácie sa nezakreslilo správne, preto sa dá ešte očakávať korekcia na tejto kryptomene. Menové páry ako EUR/USD, alebo GBP/USD môžu ísť do korekcií, ale bude to iba intervencia centrálnych v čase zverejnenie umelých pozitívnych správ. Centrálne banky sú už v panike panike. V lete by sa nám malo trošku polepšiť. Pád menového systému by nemal prísť ešte tento rok, ale malo by sa veľa vecí zdať v tejto oblasti jasnejšími a zrozumiteľnejšími.

                Páči sa mi

    • Akosi zabúdaš, že čo sa dialo počas Lehmana, vtedy v priebehu takmer jedného týždňa nebyť zásahu vlády kľakol americký bankový systém, a len kvôli tomu, že časť dlžníkov nedokázal zaplatiť . Vtedy ale deriváty neboli takým problémom, ako teraz. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že banky, ktoré prali peniaze z Ukrajiny prišli o nemalý zdroj prímu len kvôli tomu, že tam Rusi vleteli (Rotschild dokonca napísal americkému kongresu, že Putin je hrozbou pre NWO).
      Tretia vec je, že trendové čiary sú síce krásne veci, ale nie pre prelomové obdobia.

      Takže kresli na tie grafy čo chceš, ale zúfalí budeš ty…

      Liked by 1 person

      • Som rád, že si ma oboznámil so známymi informáciami. Ver mi, že všetko čo sa už stalo, sa zďaleka nebude podobať tomu, čo sa má stať a stane. Nechcem ísť do detailov, lebo by som sa s tadiaľto asi nedostal a niektorí z vás by ma tu ukameňovali. Opýtam sa ťa iba na jednu vec k tomu NWO. . Naozaj si myslíš, že Putin nie je toho súčasťou ?
        Ja tu nie som od toho, aby som o tom hovoril a mudroval. Sú na to iní, odborne zdatní. Ja iba využívam niektoré informácie, ktorým 100% verím a dopomáhajú mi orientovať sa aj v globálnej fundamendamentalike.
        Viem určiť kurz z pohľadu dlhodobého (1-2 roky) a je jedno čo sa kde ide udiať.

        Nevyužívam na to nič, čo je všeobecne známe. !

        Pokiaľ sa niekedy v tejto oblasti pomýlim, kľudne sa prestanem tomu venovať a ospravedlním sa tu. Nepripúšťam žiadnu chybu, teda ani jednu chybu v dlhodobej predpovedi. Asi si si všimol, že som predpovedal že Yuan a Cad ešte oslabí voči USD minimálne 10%. To nie je chvastanie a hľadenie si ega, to je fakt a stojím si za touto predpoveďou. Tí čo poznajú moje dlhodobé predpovede, vedia že sa to stane tak ako píšem.
        Vidíš že dávam veci dopredu, nehrám sa na analytika, ktorý analyzuje situáciu, ktorá sa už udiala.
        Či že máš páku ma znemožniť, keď sa to neudeje tak, ako dávam dopredu.
        Myslím si, že je to z mojej strany fér.
        Všetky predpovede aj s tým BTC sa naplnia a je jedno, čo povie aký koľvek politik, či ekonóm.
        Samozrejme 3 svetová vojna, alebo niečo horšie ako vojna, môže predpoveď narušiť.

        Páči sa mi

        • Prax je kritériom pravdy a prax je na niekoho inej strane ako tvojej. Snáď ti to Peter Schiff vysvetlí:
          https://rumble.com/v149zia-fed-cannot-fight-inflation-peter-schiff.html

          A dotkol sa len ekonomike a FED a o derivátoch mlčí, ktoré sú stále na hranici kolaps. Mimochodom Bank of Amerika a Deutsche Bank držia na svojich účtoch aspoň desaťnásobok HDP USA a EU vo forme derivátov t.j. ak sa s nimi dačo zomelie, tak sa to prejaví prakticky cez noc a korporátne médiá ti to oznámia cca mesiac po udalostiach…

          Liked by 1 person

          • Schiffa si vážim. Sledujem jeho články a naozaj sú veľmi inšpirujúce a poučné. Je ale na škodu, že veľa jeho obdivovateľov, nečíta aj medzi riadkami. Ako som už písal, nebudem sa stavať do role odborníka v tejto oblasti, ale ver mi, že aj Schiff sa bude tváriť zaskočený. Pravdou je, že sa tak bude iba tváriť, lebo som si istý, že pozná výsledok zmeny menového a krypto-menového procesu. Fed už dobojoval a už je na druhej koľaji. Ver mi, že až dolár skutočne posilní a BTC padne, Schiff sa bude iba tváriť, že ho to prekvapilo.
            Všimol som si, že sa tu dosť píše o mede. Ja to moc neuznávam a nekonzumujem med. Považujem to za ich zotročovanie, tak isto ako zotročujú títo parchanti nás. V lete sa to výrazne zlepší a pre nás . Urobím k tomu neskôr video. Toto je systém šetrného zberu medu a takýto med si rád kúpim.
            Takýto úľ stojí cca do 800 USD, no málo sa o ňom u nás vie.

            Liked by 1 person

            • Prepáč, asi som to nepochopil, ale aký je rozdiel medzi “zotročovaním” a “zotročovaním”? Tým, že dáš do medníka plastové ramiky s mechanizmom na odber medu?
              Ako tie včely riešia svoj stavebný pud, keď im tam strčíš plastové plásty? Ich prirodzene prostredie je drevo a stavať musia, inak odletia. No môžeš matke napríklad ustrihnúť krídla aby neodletela (to sa fakt robí u starých alebo hulvastskych vcelarov) – to by bol iný otrokizmus.
              A teda aj tak si myslím, že dole v plodisku je obyč ramik, aby mali nejaký prirodzený priestor. Ramiky tam musia byť kvôli veterinárnej kontrole.
              Ale ak ich nechceš “zotročovať” môžeš ich nechať napospas klieštikovi, nech si hľadajú svoj prirodzený priestor v bútlavinách stromov. 😉

              Liked by 2 people

              • Tak si to poriadne naštuduj, lebo tieto bežne používané úle budú onedlho zakázané. Je to len o naštudovaní si vecí. Rýchlo si mi odpovedal, či že si asi nič nepochopil.

                Páči sa mi

                • Nemusím si nič študovať. Mne stačí tvoj predošlí príspevok. “Zotročovanie” ti vadí a preto nekonzumuješ med, ale s moderným úľom, kde sa vlastne v princípe nič nemení, ti to nevadí. Odpadá tam len priamy zásah do včiel… a prehliadka plodu tiež odpadne?
                  To dokazuje, že si vlastne len další pritakávač Great reštavrácie (v zastúpení Oľano a ich včelárska reforma alias Pročko) a nehodláš proti tomu nič robiť, akurát si len kúpiť taký med. Už aj ten posledný ekovčelár ti povie, že je to hlúposť. Ale ty sa veci rozumieš asi len prostredníctvom 6 ročných videí o modernom vcelárčení.

                  Páči sa mi

                  • Nie som pritakávač, som proste taký aký som. Nejem med, aj keď v rodine sú včelári. Možno práve preto ten med nekonzumujem, lebo vidím koľko včiel je pozabíjaných tým údením a zlým zaobchádzaním. Ja teba neodsudzujem, že ty to vnímaš inak, ja to tiež vnímam inak a tak to je. Nie sme predsa ovce, každý ideme iným smerom, čo je v poriadku nie ?

                    Páči sa mi

                    • Tak toto viem pochopiť. Moja žena ma strašne drbe keď nedajbože zapučím nejakú včielku, ale bez toho to nejde. Aj mne to trhá srdce. No to by si mal vidieť (a asi si videl) ako zaobchádzajú s nadstavkami starí, ortodoxní včelári… oni sa s tym fakt neserú. Mna až pri srdci pichá.
                      No a údenín sa vcely nezabíjajú, teda ak im tam nechrstneš iskry.

                      Páči sa mi

                    • Prvým údením ich iba omamuješ a oslabuješ a neskôr včielky hynú. Nechcem sa sporiť v tejto oblasti, lebo dnes to je iba o biznise nie o mede. Nie som proti nikomu, kto chová včely a konzumuje med, ale preferujem takých včelárov, ktorí nechajú včelám med na zimu a nezoberú im ho všetok. Aj od takého včelára, by som si med kúpil.

                      Liked by 1 person

                    • Tak odo mna by si takýto med kúpiť mohol… keby som ho predával. Ale nepredavam, lebo ho nechávam včelám na zimu a to čo zoberiem ledvou ostane pre nás.
                      Ja som taký včelár čo na tom nezarobí ani vindru. Pretože to nerobím pre zisk, iba pre radosť. A to ver, že ten med čo sa ujde mojim deťom je ozaj nepredajný, pretože sa to nedá ničím doceniť, koľko lásky a energie tomu venujeme.

                      Liked by 3 people

                    • No tak to si môj človek a to sa mi páči, Tak by to malo byť so všetkým. Pestujem a chovám pre seba, ale keď zostane predám pod svojim menom, aby som mohol svoj domáci chov zdokonaľovať.

                      Liked by 1 person

                    • No tak sme sa konečne zhodli. To je dôkaz, že keď hovoríme to isté, nemusí to byť to isté. A naopak.
                      Ja tiež chovám a pestujem, ale nepredávam. Maximálne tak zemiaky alebo vajcia, aj to len známym, lebo by sme to nezúžitkovali. Aj to len tak symbolicky, nie trhovú cenu.
                      A ten med vôbec, to radšej darujem.
                      A čo sa týka obyčajných včelárov, stratil som o nich ilúzie. Sú to hulváti a barbari. Síce rozumejú problematike, ale poväčšinou neriešia ekologické liečenie a ani chov. Značia matky, pristrihujú krídelká, pučia matky, nekompromisne berúvšetek med a nenechajú ani prd.
                      Ba dokonca nahrievajú med aby sa ľahšie lial. No hnus.

                      Páči sa mi

            • Posilní sa voči čomu, tovaru, ktorý nakúpim s US$? Tak po tom to posilnenie je iluzórne, lebo pri asi 15% PRIEMERNEJ inflácií o žiadnom posilnení US$ nemôže byť reč. Že index rastie? Tak prečo Mirecek tvrdil s tvojim tichým súhlasom, že index je irelevantný? Ujasnite si to medzi sebou a vo vlastnej hlave.

              Takže drahé kovy, BTC a ostatné legitímne kryptomeny porastú po masívnom umelo a ilegálne vyvolanom prepade a rast bude viac než 15% lebo Putin. Rusi, Saudi, India a Čína prestanú používať US$ a aby neprišli o všetko, kvôli sankciám, tak nakúpia veci lacno a ty o tom sa dozvieš neskoro.
              A niečo o mede:
              https://www.dummies.com/article/home-auto-hobbies/hobby-farming/beekeeping/the-warr-peoples-beehive-144477/

              Páči sa mi

              • Prečo ma spájaš s Mireckom ? To že s ním v niečom súhlasím, neznamená, že si s ním niečo ujasňujem. Mirecek dal svoj pohľad a ja ten svoj. Popolvar ti to asi nevysvetlil správne, keď si to nepochopil. Ja som pochopil čo písal. Ja sa bavím o raste a poklese menových párov navzájom. Cenová hodnota USD ma nezaujíma.

                Páči sa mi

                • OK, beriem, ale nič si nepovedal o indexe a to som bral ako súhlas s Mireckom. To je prvá vec.
                  Druhá vec je, že index v mnohých prípadoch je smerodajné.
                  Posledná vec je, menové páry sú ilúziou, ktoré sa teraz nastavujú cez deriváty. A som už povedal, že deriváty sú dosť veľkým problémom pre finančný systém…

                  Páči sa mi

                  • USD Index sa vypocitava z Kurzov v nom obsiahnutych, a nie opacne, Kurzy nevychadzaju z USD Indexu.

                    Cina je Pan Obchodnik a Pan Tovarnik ale neni Panom Surovin a Enegie. s $ vie pracovat, vie kedy je pre nu DOBRY Slaby a Silny USD/CNY, ak aj obdrzi $ tak ich minie v EU alebo inde vo Svete.
                    Nedopusti pohyb +- 50 % za 1-2 mesiace, ked tak Devalvuje svoju Menu o 10 % a Amici zacnu kvicat. Teraz ked $ posilnil o 6% tak Trump by uz jacal na Cinu.

                    Páči sa mi

                    • A hádaj kto je pánom surovín a energie. Napoviem, USA to nie je a Putin povedal, že US$ je pre nich bezcenný lebo sankcie a podobný postoj prijali aj Saudi po tom, čo ich močiar okradol. A € držia Rusi tam kde je len kvôli politickým dôvodom.

                      Takže US$ je tam kde je len kvôli zotrvačnosti a byť tebou tak prestanem zbierať haliere spred parného valca…

                      Páči sa mi

                    • Akceptujem aj co povedal Putin, hovorim o Aktualnej situacii, zabavenie Devizovych Rezerv to sa jednoducho nemalo stat. JA som ocakaval z RUSkej strany iny postoj a to VYLUCNE platbu v Zlate od EU,USA,NIE Priatelskych krajin, RUSi splatili aj uroky cast poziciek voci Zapadu, takze este Akceptuju sucasny system, ak sa toto zmeni potom uz bude ina rec. RUSi tiez nikomu nemozu vycitat ani Cine aby nepouzivala $, vzajomne mozu vyuzivat svoje Meny. Kazdy sa zariadi podla seba. Viem ako to bolo do 90 rokov, pri Rozdeleni Zapad – Vychod. Niejaky system musi byt aj ked by sa jednalo o vztah NEPRIATELSKYCH Statov. Tiez vidim ako sa hybu kurzy EUR/RUB a USD/RUB vcera aj niektore dni podla tychto kurzov bol USD silnejsi nez EUR, jedna sa o Kurzy z MOEXu, dnes je silnejsie EUR.
                      Zijem na Zapadnej strane nie v RUSku,neviem aka bude Buducnost. Myslim, ze skor zistim z trhu ako sa veci maju hybu,Menove Kurzy hodne povedia.

                      Páči sa mi

                  • Súhlasím, že menové páry sú ilúziou, ale ilúziou budúcnosti. K indexu sa nevyjadrujem. Ten ma naozaj nezaujíma, ale keď stúpa USD voči CHF, jeden z menových párov má na vrch a o tom ja diskutujem. Môžem ti ukázať video, ako sa to obchoduje a zarába na kurzových pohyboch. Veľa obchodníkov nedokáže pochopiť, že USD nie je závislý na indexe. USD rastie, lebo je to priorita zločincov a teraz dokonca rastie aj na úkor zlata. Pochop, že mám naštudované všetko o čom píšeš, ale ja žijem dnes a všetko čo ty očakávaš sa stane neskôr. USD je dnes priorita všetkých štátov aj Ruska, aj keď to tak nevypadá !!!
                    Ako by povedal Polívka vo filme K.H.G.Tag. “riaď sa tým, čo ti hovorím ja” a neprerobíš !!!
                    Skús prehodnotiť komunikáciu, lebo Mirecek nie je hlupák, tak isto ako ani ty ním nie si. On má svoje informácie a znalosti, tak isto ako ty, alebo ja. Každý sme iný a to je dobre. Dialóg je o slušnom vymieňaní si názorov a poznatkov. Tiež som bol niekoľko krát v spore s Mireckom, ale nikdy som ho nenazval hlupákom.

                    Páči sa mi

                    • Budúcnosti? Ako to vlastne myslíš, ak si myslíš, že súčasné meny okrem ruského Rubľa nadchádzajúce zmeny prežijú, tak si na zlej adrese.
                      Ďalšia vec je, že Ukrajina BOLA zdrojom príjmov pre banky (obchod so zbraňami, drogami, bielym mäsom, deťmi, orgánmi atď), ktorá zanikla a rezervy nemajú, takže kolaps bánk s derivátmi uvidíme v dohľadnej dobe, a kam pôjdu banky, tam pôjdu aj meny…

                      Páči sa mi

                    • Asi si nečítal všetko pozorne, čo píšem. Mal by si to prehodnotiť a čítať pozorne. Ja nechcem ísť do detailov, ale keď sa pýtaš na to, či prežijú nejaké meny, tak ti teraz hovorím, že nie, ani Rubeľ, taký aký ho dnes poznáme nezostane v novom nemenovom systéme. Chceš vedieť do kedy to ešte takto zostane ?

                      Páči sa mi

                  • Predstav si Index ako platbu za Nakup v potravinach, vies dopredu ze zaplatis za nakup 101 EUR ? ked ti nahadzem do kosika rozlicny tovar. Ked nevyjde 101 potom zacnes menit Ceny za jednotlive polozky ?
                    Takze spocitaju sa Ceny za jednotlivy tovar a z toho vyjde Index.
                    Ak by si sa chcel presne trafit na 101 tak musis sledovat kazdu polozku, takze tak sa to nerobi, len sa spocita tovar v kosiku a vybavene.
                    Pri pohybe Kurzov na to nemas cas, o Kurze sa rozhoduje v mili a niekedy az nano sekundach.

                    Index nie je smerodatny je to len cislo, vysledok.
                    Derivaty tiez nie su problem, kto prestrelil, tak to aj zaplati a ta pozicia sa strati.

                    Páči sa mi

                    • Nepýtal som sa na to ako funguje index. To je prvá vec.
                      Druhá vec je, že len ignorant tvrdí, že deriváty nie sú problémom t.j. veci, ktoré zabili Lehmana, lebo Deutsche bank má u seba deriváty v hodnote asi DESAŤNÁSOBKU európskej HDP a keď to pôjde dole, tak to strhne so sebou veľkú časť súčasného finančného systému…

                      Páči sa mi

                    • Stale spominas Index, predradujes, ze podla neho sa vyvyjaju Kurzy a este to prisudzujes ku mne, snazil som sa ti vysvetlit co je $ Index.
                      80 % traderov na FX je stratovych + k tomu ked sa pripocitaju spready a Zaporne swapy kazdy den, tak sa ti zatoci Hlava z tej sumy co kasiruju Banky. Rusi tolko nekasiruju.
                      Deutsche Bank uz 10 rokov nemala existovat odkedy sa o nej Blabota.
                      Banksters aky taky su ale pocitat vedia. Myslis, ze Oni maju zaujem zburat tento system ?
                      Obcas sa moze stat, ze aj Banksters sa niekde zmyli, ale stale sa to urovnalo. Obetovali Lehman a islo sa dalej. Moze byt boj tam na Hore, medzi niejakymi zaujmami, ale nesmie prekrocit urcitu hranicu.
                      Znicis si svoj Byznys, ktory ti funguje alebo ho budes chranit ? Mozes byt chamtak, vykradnes svoju Banku a co potom ? odnesies do druhej Banky Lup ? Neni lepsie mat pod Kontrolou ?

                      Páči sa mi

                    • Neviem ako to skonci, niekto snad vie dopredu ako to skonci ? Mozu nastat niejake zmeny, ake aj v minulosti nastali, ale Total Crash si neviem predstavit, ak by predsa k tomu doslo, tak je to Konecna, ten CHAOS co by nastal si ani nechcem predstavit.
                      Skus zrusit pravidla Cestnej premavky a Vodicaky, ako to potom bude vyzerat.

                      Co si dal link na Goldman Sachs to ma byt Pozitivum alebo Negativum pre BTC z tvojho pohladu.

                      Páči sa mi

                    • Myslím si, že je dobre si počkať a nedávať predčasne pozitívne, ale ani negatívne informácie, ktoré nemajú dosah 1-2 mesiacov. Poteším teba a možno aj veľa skladovateľov tohto portálu. Toto leto, nastane úľava pre všetkých, teda okrem tých, ktorým je dnes dobre na úkor väčšiny. Toto si dovolím povedať v predstihu. Toto Leto bude naozaj víťazné pre väčšinu rozumných. Nebude to ešte ekonomické víťazstvo, ale bude to prvé väčšie víťazstvo. Toto leto !!! Naozaj nekonšpirujem…

                      Liked by 2 people

                    • Nebude to totálny chaos, o to je už postarané, ale takí, ako ty budú musieť prehltnúť nejakú tú žabu.
                      Celkovo vnímam krok GS ako pozitívum napriek tomu, že ich považujem za zločincov, dôvod je prostý: pomôže to k šíreniu kryptomien.

                      Páči sa mi

              • Bavime sa o Menovych Paroch ked navzajom voci sebe Posiluju alebo Oslabuju. Mna nezaujima kupna sila $, nezijem v USA ani sa tam nechystam vycestovat.
                USD Index je pre mna Irelevantny, lebo ho nepotrebujem, nevyuzijem, tak sa nim nebudem zatazovat.
                USD stejnak musim previest na EUR, @Milan to vysvetloval.

                15 % Inflacia rocne:
                Obaja zarabame rovnako,50 kilo rocne, Naklady za minuli rok sme mali rovnake 30 kilo, po 15% Inflacii stupnu naklady na 34,5 kilo. TY zarobis este toho roku bokom dalsich 50 kilo. Bude ta este zaujimat Inflacia ? a Hodnota EURa ?

                > Takže drahé kovy, BTC a ostatné legitímne kryptomeny porastú po masívnom umelo a ilegálne vyvolanom prepade a rast bude viac než 15% lebo Putin.
                – po tom prepade staci 15 % narast ? prepad bol vacsi.
                – BTC 32 kilo + 15% narast = 36,8 kilo, Ked niekto nakupil za 40 kilo tak este je v strate 3,2 kilo a neni v tom zapocitana Inflacia.

                Páči sa mi

  7. Zemiaky sadim az v maji, dokonca vraj treba po troch zmrznutych. Ved 2-3 tyzdne dozadu este mrzlo… Pouzivam na to mulc z kosenia. Ked nie su slimaky a hrabose, je to najjednoduhsi sposob vysadby. Na 25 m2 cca 60-80 kg

    Po sezone je z toho prehnity kompost na zahradku, neplechu robia iba klicky zemiakov, co z toho rasia. Cela praca so zberom spolu 3 hodiny/ rok.

    To striebro sa mi nezdana 6$ ze by padlo, to by mohlo znamenat totalny prepad priemyslu/ priemyselne vyuzitie/. Na druhej strane od 2019 je tu Basel III a striebro a zlato je v suvahach bank tier 1 kapital. Cize plna trhova cena pri audite, nie percento z ceny. Preto ho banky zhrnaju fyzicky. Samozrejme striebro je neskladne, preto drahe na skladovanie. To sa vsak vyriesi rastom ceny…

    Problemom zlata a striebra je trh etf, cena striebra je jedna a nie je jedno, ci je to papier, alebo kov. Toto musi skoncit.Rusi nebudu akceptovat papier, ale kov. Cize ano, papier moze ist na 6$ rovnako ako junk dlhopisy krachujucich krajin

    Liked by 2 people

  8. @oracle911blog

    Pred rokmi som zainvest9val do skleníka 8×3. Uz nasadene jahody odroda oštara 🙂 , kaleráb, pór, cibuľa, rajciny 2 druhy, paprika 2 druhy a 2 druhy melóna.
    S vybehom 2×5 m mám teraz zabezpečnenych 12 sliepok a 1 kohúta, momentalne uz vajcia nasa suseda predáva kolegyniam z mesta, baby su rady za domace vajcia a manzelka so susedou maju nieco na kolacik k dobru 🙂
    MIG inak koncom tyzdna prinesiem nejakych 20ks 🙂 uz mi ich nekradnu kuny 🙂
    Zemiaky stalenpotrebujem dva baly slamy od druzstva, pojdem sa vyhadat s predsedom, ze rad by som odkupil

    Co sa tyka clanku, nemusime mat rovnaky nazor na toto. Koalicnici nepotrebovali páne Ficove tlacítko na schvalenie faáistu. Mohli sa namotat sami, teraz bude mat problem s lanom aj pan Fico. To bola podľa mňa hlboká strategická chyba…. Tak ako tá šaškareň s odbormi. len ľudí znechutili a magdoško sa zdiskreditoval….

    Buď zdravý a vsetko dobré.

    Liked by 3 people

    • Zemiaky sedíme každý rok, vždy okolo 1.mája. Na horniakoch je to tak. Teraz som prisadil viac, aj keď nám od vlani dosť ostáva. Krmime s tým sliepky. Čo sa týka znasania vajec, tak kým boli mladé, tak sme predávali ( a to iba z 3 sliepok, 2 nám voľačo chmatlo), teraz je len tak 1 vajíčko denne.

      Čo s týka hnojenia, slepačience sú super, hlavne výluch. Na polievanie dávame do vody žíhľavu.
      Ak pochýba hnoj, môžme si zobrat od suseda kravský.
      Komunita a prirodzený Bartel funguje. Ja mám na oplátku včelí med, alebo manuálna pomoc pri sušení sena.
      Progres vidím vo výmennom obchode a službách. Mám šťastie na šikovných priateľov a rodine, ktorí mi pomôžu, ja som im k dispozícii v elektrikárčine.

      Liked by 3 people

      • My sme sadili prvykrat zemiaky. Vyskusame. Muz sa rozhodol ze to dame so slamou. Sklenik sme kupovali minuleho roku a cakali sme od februara do septembra, kym ho dodaju. Vo vyvysenych zahonoch mame posadene uz skoro vsetko, mrkvu dam az na Jana. Tahave cuketu, hokaido, uhorky uz nechcem davat do vyvysenych lebo mi to podusilo ine. V pripade potreby do buducna zrylujeme aj celu zahradu. No a co sa tyka chovu, mame kacky a prepelicky. Prepelice si na svoje zradlo zarobia same a tiez aj na zradlo pre ostatnych zvieracich clenov rodiny 😉 zradlo islo neskutocne hore, ale robime si aj zasoby cca na 6 mesiacov pre prepelicky. Cele leto budem zavarat vsetko co bude

        Liked by 3 people

        • s mrkvou na zimné uskladnenie nečakaj až na Jána, je to už hraničný termín – je to posledná kvalitná mrkva, no už pomenšia. Využi radšej 8.6. Medarda – je to najlepší termín na mrkvu. Okrem toho vysievam už aj trocha skoro na jar do teplej hriadky, aby som mal vlastnú skorú mrkvu.

          Liked by 3 people

          • Praveze za 6 rokov sadenia sa mi ta mrkva vysadena na Jana podarila naj. Minuleho roku sme riesili nove vyvysene hriadky a kym sme ich zrobili, bol pokrocily cas a vtedy mi babka povedala, ze nemam stresovat, ze napr. mrkva je najkrajsia vysadena na Jana. Mali sme krasnu urodu aj ked som vsetko sadila opozdene. Ja to sadim s laskou a aj sa s rastlinkami rozpravam, potom im dakujem a tak 😊

            Páči sa mi

    • Ahojte,
      Včera sme zorali lúku a dnes sme zasadili zemiaky. Podarilo sa mi presvedčiť starostu na myšlienku zdravých (na začiatok) zemiakov pre školskú jedáleň. Ročne potrebujú cca 8 ton tak 30 árov by mohlo stačiť. Zatiaľ bez hnojenia a postrekov…na jeseň vyhnojíme krajským hnojom. Dávam to do pozornosti len preto lebo je ešte čas a sadbové zemiaky sa ešte dajú zohnať. Myšlienka je aj o spájaní sa a testovaní ľudí, ktorí sú ochotní priložiť ruku k dielu a urobiť aj niečo viac pre svoje deti. Na jeseň by sme chceli zemiaky vyberať s deťmi …možno 8 a 9 ročník, nech sa trochu zapotia a vážia si, čo majú na tanieri.

      Liked by 3 people

  9. Teraz ohľadne zdrojov- informačno- analytických (nie zemiakových :-)) .

    Neo (nový) – zastavil prakticky prevádzku na ksbforum.eu. A dnes zastavil plyn “Zelenský”.

    Je to možno Náhoda alebo …. popolvár pojal nejaké podozrenie ….

    Každý študent Koncepcie spoločnej bezpečnosti a Dostatočne všeobecnej teórie riadenia, by si to mal všetko sám vyhodnotiť. Možno HNVR testuje či sme sa už dostatočne poučili a či si vieme pomôcť sami aj on nám pomôže vrámci Náhody.

    Liked by 2 people

    • ano, je to podivuhodna synchronicita…
      ja som sa uz presunula do telegramovej skupiny zlom221
      aspon na cas, kym sa podari ozivit a prerobit diskusiu ksbforum na odolnejsiu so silnym imunitnym systemom

      Páči sa mi

    • uz sa pracuje na fore novom, ktore podla toho ako to vyzera bude splnat vsetky poziadavky skupiny kritikov. Bohuzial, nedokazali pochopit, aj ked sme to tam neustale pisali, ze za sucasneho stavu fora nieje mozne odkontrolovat vsetko, nieje mozne udelovat bany ci skryvat prispevky, ze moznosti su jednoducho obmedzene. Doslo to do urovne, ze sme boli obvineni z liberalizmu a ochrany trolov…

      Ak to pojde dobre, zachova sa aj stare forum ako archiv.

      Bez kladiva sa tazko klince biju.

      Liked by 2 people

      • Tu možno prichádza ku možno blockchain a Web3. Web 1.0 a 2.0 fungovali centralizovane. Dáta uložené na jednom mieste, ku ktorému pristupujú ostatní. Pri Web3 je všetko decentralizované.

        Ak to prenesieš na diskusné fórum a moderátorov, v podstate by mal byť každý moderátorom a nemala by sa tvoriť žiadna skupina, ktorá má väčšie alebo menšie práva. Neznie to čistou náhodou ako KSB? Každý by mal byť gramotný? 😉
        Takže v tomto zmysle staré fórum a staré móresy zrejme netreba príliš oplakávať.

        Liked by 3 people

          • Nemožnosť udeliť ban moderátormi resp. prechodne zablokovať niekoho bola z najväčších slabostí toho fóra. Viete ako rád by som dal ban napr. Globalistovi po tom, čo sa totálne zdiskreditovať trvalý ban alebo Hoxovi týždňovú prestávku po tom, čo sa pustil do Boletusa?
            Mal som ale zviazané ruky a Neo/admin zas je zaneprázdnený…

            Liked by 2 people

            • Občas by to chtělo umravnit nejen ty hlasité (ve stylu Globalisté), ale i ty tiché (elfy) …
              A kteří to jsou? Možná by pro začátek stačilo porovnat množinu nicků, kteří za “normálních” okolností často a rádi “vhazují” a rádi “glosují”, a skoro všechno, ale v tématu “Uzavretie fora” čušali jak svině ve rži…
              Ogar je speciální kategorie 🙂

              Liked by 2 people

        • To znamená, že i elf by dostal moc “zmoderovat” někoho, kdo na poukáže na jeho elfství? Resp. jak by se řešila situace, kdy protivník použije proti “nám” naši vlastní zbraň?

          Liked by 1 person

  10. Konopný lana tak ty už něco vydrží, Břízy brzo pokvetou A chlapy z nudy baví se Ruskou Ruletou.
    Když svoje lodě proti proudu táhnou Navzdory všem kamenům. Jediná výhra je Tanec Smrti s Medvědem.
    Otoč se a podívej Cena Zlata a Striebra je mnohem níž No tak jen otoč se a podívej Na Zlato a Striebro za tebou.
    Není to lehký ve světě lží a polopravd Na břehu řeky harmonika začla hrát
    Když svoje lodě proti proudu táhnem Navzdory všem kamenům. Jednou si každej až na dno sáhne.

    Jeden stoupá a jeho schody, potažený sametem Druhej krví špiní provaz, co je z lýtka upleten,
    vezmi skoby rezavý a svůj provaz, budeš blízko u mraků až tam prapor bude vlát, všechny šerpy pozdravuj. Nezapomeň zamávat na tvý půdě, střeše světa, hrdě stůj.
    Všechno stojí, všechno padá, na posledním podlaží, slavnostní maj lidi šaty, kapelník je připraven za pár hodin končí den.
    Je to víš málo platný, jako drahý kamení jako řeka ve tvých žilách, která v srdci pramení
    co jen víc může dát, to co slíbí, to je svatý tak si srovnej dlaní šaty a ty hudbo začni hrát.

    > “A čo urobia s tými zbytočnými US$?” Že to nenechajú ležať ľadom a nepočkajú kým to bude totálne bezcenné je isté.
    – Mam sa Smiat alebo Plakat ??? radsej sa budem Smiat 🙂 🙂 -:) ked niekto nevie co je Rast a co Pokles
    – USD/CNY od 18.4.2022 z 6,37 Posilnil k 10.5.2022 na 6,74 co je 6% https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=USD&To=CNY
    – USD/RUB od 5.5.2022 z 64,82 Posilnil k 10.5.2022 na 69,88 co je 8%
    https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=1W
    ten bezcenny $ Posiluje este aj na: https://www.moex.com/en/

    > Trhy s kryptomenami a drahými kovmi budú ešte padať a tieto prepady budú umelo a ilegálnymi prostriedkami vyvolané, lebo bohatý zločinci chcú lacno nakúpiť kryptomeny a drahé kovy.
    – Kto by nechcel Lacno Nakupovat ? 🙂 Prv ale musi niekto Draho Nakupit a potom Lacno Predat 🙂
    – z toho sa da urobit poucka: Bohaty zlocinci Nakupuju Lacno a Chudobny zlocinci Nakupuju Draho.
    – zaujimali by ma tie Ilegalne prostriedky, pred 5 dnami si tvrdil :”že Putinov krok zlomil niekoľko derivátov, ktoré držali dole Rubeľ a zlato.” a teraz tvrdis, ze Trhy s drahymi kovmi budu este padat.., neprotirecis si ? nemali by nahodou stupat ?
    – kaslem na Kryptomeny a drahe kovy, teraz su v Mode lacne kovy.

    Ked Trh pada lebo uz niet Hlupakov co by Draho Nakupovali a kazdy sa chce zbavit, ked Cena Klesa, kazda Krysa z potapajucej sa Lode chce utiect, tak NAJjednoduchsie je zvalovat vinu na niekoho Ineho a hned ho aj oznacit za Zlocinca. Typicke to Slovenske jedlo.

    Zaujimava situacia na Zlate a Striebre v RUSku

    Zlato v RUSku https://goldprice.org/gold-price-russia.html
    7.3.2022 dosiahlo Zlato Maximum 308 kiloRUBlov/oz
    10.5.2022 je 128 kiloRUBlov/oz a dostalo sa pod PredINVAZNU Cenu
    23.2.2022 bola 154 kiloRUBlov/oz

    Pokles z Maxima k dnesku je 60% (128/308) ale pohlad z opacnej strany je omnoho Krajsi Zlato zo sucasnej Ceny 128 kiloRUBlov/oz potrebuje 140 % Rast aby sa dostalo na svoje Maximum.

    Striebro v RUSku https://silverprice.org/silver-price-russia.html
    7.3.2022 dosiahlo Striebro Maximum 3955RUBlov/oz
    10.5.2022 je 1482RUBlov/oz a dostalo sa pod PredINVAZNU Cenu
    23.2.2022 bola 1987RUBlov/oz

    Pokles z Maxima k dnesku je 62% (1482/3955) ale pohlad z opacnej strany je omnoho Krajsi Striebro zo sucasnej Ceny 1482/oz potrebuje 165 % Rast aby sa dostalo na svoje Maximum.

    Na to uz by sa oplatilo aj stavit, Stavit na Rast Ceny Zlata a Striebra.
    60 % VYPREDAJ (lepsie nez Black Friday 50%) NO NEKup to 🙂 ale nie som v RUSku, takze smola.

    Vysvetli niejaka to MUDRA HLAVA pad Ceny Zlata a Striebra v RUSku o 60% z Maxima z pred 2 mesiacov ?

    Prist o 60 % Uspor len na drahych kovoch ZaInvestovanych v Panike, na to netreba ani INFLACIU ani NEBANKOVKU.

    NAJvacsie TERNO (stratu) chytili ti RUSaci co sa chceli uchranit pred INFLACIOU, zbavili sa svojej Meny RUBla, a zainvestovali tesne po INVAZII do:
    1. Drahych kovov: Zlata a Striebra,
    2. Cudzej Meny: USD a EUR,
    3. KryptoMeny: BTC.

    Trafit 3 z 3 moznych to sa len tak lahko nevidi, priam NEUVERITELNE, to NEvymyslis, to je Zivot.
    Oooo take NESTASTIE, Oooo take NESTASTIE, Oooo take NESTASTIE, vsetky 3 vajicka sa rozbili 🙂

    Ano je to tak, jako by spadli z nebe, Banditi okradli sami sebe…:-)

    Páči sa mi

    • Menový systém sa zrúti, ale času je dosť. Pád systému ako takého, sa plánuje na budúci rok, ale prvé dva záblesky už prebehli v apríli. BK zobrali zločincom karty z rúk a pád systému je spustený. Je to zložitý proces.
      K definitívnej panike na menovom systéme príde až budúci rok. Tento rok prídu dve veľké korekcie v spojení s USD a bude to v 7 – 10 mesiaci. S najväčšou pravdepodobnosťou sa otočí objemový trend v neprospech USD, ktorý zločinci ešte ustoja.

      Páči sa mi

      • > Nabiulina/centrálna banka tým, ktorí jej zlato ponúknu – mala by platit, nezaregistroval som zmenu, je tam sice Arbitrazna diera ale podla toho by malo Zlato prudit zo Zapadu na Vychod, som zvedavy aka bude platit od 1.7.2022. momentalne vychadza Zlato CFD v RUBloch okolo 4000RUB/gram.
        tu mozno sledovat, v RUB, aj menit gr, kg, oz https://goldprice.org/gold-price-russia.html
        Samozrejme treba pripocitat niejake % za Fyzicke Zlato, u nas je to okolo 10%.
        Cenova vojna na Zlate Zapad – Vychod resp. RUSko. Silny Tromf z RUSka by bolo tych 4000RUB/gram od 1.7.2022, zase sa tu roznia pohlady Nakup Banky Lacno a Strata pre Investorov do Zlata v RUB.
        Na Cenu Zlata v RUBloch ma vplyv aj Kurz USD/RUB, Silny RUB tlaci cenu Zlata Dole a Slaby RUB tlaci Cenu Zlata Hore. Pri zmene Kurzu USD/RUB pohyby ake boli zaznamenane od Invazie 24.2.2022 (2,5 mesiaca) na obe strany sa Cena Zlata v RUB moze Radikalne menit.

        Tu mozno sledovat Kurz: EUR/RUB a USD/RUB: https://www.moex.com/en/ samozrejme treba pripocitat aj poplatky.

        Páči sa mi

            • 5000 rublov za gram zlata je OFICIÁLNA VÝKUPNÁ CENA ponúkaná centrálnou bankou a s trhovou cenou má máločo spoločné, je to ale oficiálne krytie pre Rubeľ.

              Takže strč ten graf tam kde slnko nesvieti a tak hlboko ako môžeš BEZ vazelíny alebo hocijakého lubrikantu…

              Páči sa mi

              • Za 135 kiloRublov/tr.uncu budem JA Nakupovat Zlato a TEBE ho budem predavat za 155500 Rublov a mozes si s nim kryt RUBel, mne staci na tej transakcii 15 % zisku. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
                Teraz si sa predviedol aky si OBCHODNIK, ako DRAHO NAKUPUJES a presne tak aj skoncis ako skoncilo zopar pred tebou.
                Uz sa vobec necudujem preco 80 % Investorov je v strate…

                a mozes uz zacat aj Predavat BTC za 27.500 $ alebo si pockas na lepsiu Cenu co tak 15 000 $ 🙂

                Páči sa mi

                  • Precitaj si prispevky od @graul ako reagoval na moje prispevky.
                    Mozno to pochopis, pripadne ho poziadaj nech ti to vysvetli ako som to myslel.

                    TY nevies co je Rast a co Pokles, mas pomiesane Ceny Nakup a Predaj presne OPACNE.

                    Na rozdiel od teba viem za aku Cenu Nakupujem a za aku Cenu Predavam.
                    NIKDY moja Nakupna Cena nebude VACSIA ako Predajna a Predajna Cena nebude NIZSIA ako Nakupna.

                    Páči sa mi

                    • @graul to vidi ako to vidim JA, vie sa pozerat na to z oboch stran. prekrucas TY,

                      @graul – To je rozdiel viac ako 20% v neprospech CB Ruska, pretože preplácajú fyzické zlato (ak ho teda skutočne kupujú za tú pevnú cenu od kohokoľvek) a tým okliešťujú štátne rezervy hotovosti. Lebo len durag ili vrag by platil za niečo viac, keď to je možné kúpiť lacnejšie.

                      Páči sa mi

              • Na trhu si mozes Kupit Garzonku za 135 kilo, ale NIE TY kupis Garzonku za 155 kilo, lebo Putin tak povedal, ze musis kupit za 155 kilo. To su ti Tunelari co Drancuju stat a chcu zmenu Menoveho a Finacneho Systemu, co neovladaju POCTY. 🙂
                uz som stretol kopu ludi v zivote o ktorych som si kde co pomyslel ale len malo stretol takych co by mi dali viac nez som si pytal.

                raz dva tři, támhle jdou a drancujou v našem šapitó je pořád nabito
                ano je to tak, jako by spadli z nebe banditi okradli sami sebe

                Páči sa mi

        • Preto som sa pýtal, lebo ten priestor na arbitráž je už obrovský aj pre fyzické osoby zo Západu. Podľa pevne stanovenej ceny CB Ruska zaplatí za uncu 155.535 RUB. Pri momentálnom kurze USDRUB 66 to je 2356 USD/unca, alebo 2.222 EUR/unca. Cena najbližšieho kontraktu na zlato (Jun2022) je 1844 USD/unca, toľko spomínaný estónsky eshop europeanmint mi predá zlatú uncovú tehličku za 1842 EUR. To je rozdiel viac ako 20% v neprospech CB Ruska, pretože preplácajú fyzické zlato (ak ho teda skutočne kupujú za tú pevnú cenu od kohokoľvek) a tým okliešťujú štátne rezervy hotovosti. Lebo len durag ili vrag by platil za niečo viac, keď to je možné kúpiť lacnejšie.
          Zalovil som v minulosti a prečítal som si dve analýzy na striebro od toho istého brokera. Jednu z konca 2010, keď bolo treba nahnať čo najviac kupujúcich. Vtedy bola analýza o manipulácii striebra a o násobne vyššej cene v budúcnosti. Druhá bola z konca roka 2011 a tá už bola o upravenom cenovom cieli striebra z 25 USD na 15 USD (vtedy bola cena 30 USD) a cenových nákladoch na ťažbu 5 USD a o tom, že ten trh (so striebrom) nemá zmysel.
          https://openiazoch.zoznam.sk/cl/112007/Oslabi-striebro-o-dalsich

          Liked by 1 person

          • UPLNE s tebou SUHLASIM (ak mozem tykat).
            JA to beriem len v Teoretickej Rovine, vyzera to PEKNE a DOBRE ale tazko REALIZOVATELNE.
            tak ako pises priestor na Arbitraz je VELKA aj ked treba pripocitat poplatky za vymenu USD/RUB alebo EUR/RUB a opacne, aj po odpocitani poplatkov ak by to bolo len 10 % tak je to EASY.
            Je ale aj velke RIZIKO, ze sa to moze zmenit v priebehu okamihu a ta Arbitrazna diera zmizne.

            Tato Arbitraz je RARITA take nieco som uz davno nevidel.

            Urcite niekto na tom zaraba, ale BEZNY celovek to nebude.

            > To je rozdiel viac ako 20% v neprospech CB Ruska, pretože preplácajú fyzické zlato (ak ho teda skutočne kupujú za tú pevnú cenu od kohokoľvek) a tým okliešťujú štátne rezervy hotovosti. Lebo len durag ili vrag by platil za niečo viac, keď to je možné kúpiť lacnejšie.
            – mozne vysvetlenie je: aby Zlato NEmigrovalo z RUSka na Zapad, podla toho to vychadza na migraciu zo Zapadu do RUSka, teraz je na tahu Zapad aky krok podnikne ak mu uteka Zlato do RUSka.

            RUSi ale predavaju aj PLYN a ROPU pod cenou okolo 25 %

            … alebo ich Scoty maju niejaku poruchu a hadzu take Ceny.:-)

            Páči sa mi

          • este tak cca 2 tyzdne nazad alebo tak nejak bolo oznamene, ze kurz odkupu zlata v Rusku bude upraveny….da sa ocakavat, ze viac menej budu plavat s kurzom proti zlatu…….takze podla mna arbitraz na tom neurobis. 5000 rublov/g je podla mna spodna hranica. A ono to trochu zasa aj suvisi, ze na papierovom trhu so zlatom zatlacili a cenu zasa trochu znizili. Otazka je na ako dlho, to je ako so striebrom, striebro kleslo, ale ze by sa dali kupovat mince za tu nizsiu cenu, som nikde nenasla, vyzera to, ze premia za fyzicku podobu sa lokalne zvysila. Iste, ak by to slo udrzat dlhodobo, premietlo by sa aj na trh fyzicky, ale zasa tam sa bude coskoro premietat rast cien energii. Nikto nebude predavat pod cenu nakladov, takze skor ci neskor to vyskoci

            Páči sa mi

            • > ze kurz odkupu zlata v Rusku bude upraveny….da sa ocakavat, ze viac menej budu plavat s kurzom proti zlatu – a podla coho stanovia ten Kurz ?

              @graul mal na mysli pravdepodobne tuto Tehlicku: https://www.europeanmint.com/1oz-opm-ntr-elemetal-gold-bullion-bar/ cena 1848€
              Drahsia Tehlicka: https://www.investicnezlato.sk/1-unca-311-g-argor-heraeus cena 1913 €

              obe Tehlicky su dostupne k dodaniu, ak nebudu tak su v RUSku 🙂

              Ak za 1913€ Tehlicku dostane 155 500 RUBlov a tie zameni pri Kurze:
              EUR/RUB 70, 155 500 / 70 = 2221€ (slabsi RUBel voci €) – 1913 = 378€ zisk Predajcu = Nakup CB
              EUR/RUB 70, 155 500 / 65 = 2392€ (slabsi RUBel voci €) – 1913 = 479€ zisk Predajcu = Nakup CB
              EUR/RUB 60, 155 500 / 60 = 2591€ (silnejsi RUBel voci €) – 1913 = 678€ zisk Predajcu = Nakup CB
              Nakup Zlata v EU a prepasovanie do RUSka a tam Predaj CB za Fixnu Cenu 5000 RUBlov/gram

              To je ta FIXNA cena ZLATA a SILNY RUBel = Zlaty RUBel.

              Cenu Zlata a Striebra FYZICKEHO v EU vyrazne Dole nepusti SIlny $ voci €, aj ked Papierove Zlato CFD v $ klesa.
              Nezaregistroval som zmenu Ceny Nakupu RUS CB, vychadzam z jej stanovenej 5000RUB/gram.
              https://www.cbr.ru/eng/press/pr/?file=25032022_183346ENG_DKP28032022_110644.htm

              Zabraneniu Arbitraze pri sucasnom KURZe EUR/RUB a USD/RUB je mozne len znizenim NAKUPNEJ Ceny Zlata RUS CB na 4000RUBlov/gram, ak by sa tato Cena presvihla mohla by nastat aj zmena smeru Migracie Zlata z RUSka na Zapad, pri sucasnych Kurzoch EUR, USD, RUB je smer zo Zapadu do RUSka..

              Páči sa mi

            • – …teraz je na tahu Zapad aky krok podnikne ak mu uteka Zlato do RUSka. –
              Do 30. júna im Rusko nepomôže (znížením pevne stanovenej ceny 5000 RUB/gram), takže musel by prestať posilovať rubeľ voči USD, alebo rásť zlato, aby sa ten rozdiel medzi pevnou cenou zlata v rubľoch a reálnou cenou kovu v našich končinách vyrovnala. Samozrejme, že pre mňa, ako fyzickú osobu a občana SR, je to len hypotetická možnosť na zisk. Ale je otázne, či k tejto možnosti nemajú prístup veľkí hráči (US banky – GS, J. P. Morgan napríklad) a či pomocou futures kontraktov na zlato a s pomocou Nabiulini nešklbú zo zvyšných 300 miliárd rezerv Ruska ďalšie “drobné”. Lebo tá arbitráž je všetkým na očiach, ale nikde sa o tom nepíše.
              Rubeľ voči doláru sa dostal na suport 62, potom je ďalší 56.
              – striebro kleslo, ale ze by sa dali kupovat mince za tu nizsiu cenu, som nikde nenasla, vyzera to, ze premia za fyzicku podobu sa lokalne zvysila –
              Už sa dá kúpiť za 23.60 EUR, nedávno bolo nad 26 EUR. Pri 20 USD (futures) sa snáď trochu odrazí, je tam 200 týždňový aj 50 mesačný SMA, no a potom snáď k tým 19.20 – 18.60, kde sú 200 a 100 mesačný SMA. Tie striebro v 2020 vysoko preskočilo a doteraz netestovalo spätným chodom. Sila prepadu z marcových maxím nad 27 USD je poriadna. Zaujímavé sú aj objemy. V 8/2020, keď striebro dosiahlo maximum 30, tak sa zobchodovalo vyše 3 milióny kontraktov (x 5.000 uncí, čiže 15 miliárd uncí a to je asi 15 ročná spotreba), čo je, ak dobre pozerám, historické mesačné maximum od 1993. Komu to popredajú…
              Doporučujem sledovať aj priemernú realizačnú cenu striebra/zlata u niektorej ťažobnej spoločnosti. Zverejňujú ju každý kvartál. Potom porovnať s cenou priekupníkov kovov (to sú tí, čo sa na tých kovoch nenadrú a majú slušné zisky), u ktorých striebro/zlato kupujete. Dal som si tú námahu a sledoval som niekoľko mesiacov inzeráty na bazoši (sk, cz) Striebra tam je na mraky a aj za dobré ceny. Lebo kedysi boli strieborné mince aj obežné (Slovenský štát, Tretia ríša, R-U) a tie, ak sú otlčené a zájdené, sa dajú kúpiť aj za cenu kovu plus malá prémia.
              @Mirecek, presne tú tehličku som myslel.

              Páči sa mi

              • > Samozrejme, že pre mňa, ako fyzickú osobu a občana SR, je to len hypotetická možnosť na zisk
                – tiez len tak sa na to mozem pozerat a oci si vyocit 🙂

                > Lebo tá arbitráž je všetkým na očiach, ale nikde sa o tom nepíše.
                – pisal som tu o tejto Arbitrazi, pred viac ako 2 mesiacmi a aj posledne dni, ale bolo mi za to vynadane do Hlupakov a Debilov, ze tomu nerozumiem.

                Ak stavkujes na FX a pouzivas mt4 mozem ti poskytnut v EXCELI DDE Sample na Zlato, prepocet cez $ € a EUR/RUB, USD/RUB tam je mozno vidiet Cenu Zlato v $ a porovnat s Cenou Zlata v RUBloch v Realnom Case, vidiet tu Arbitraznu dieru, Automaticky sa natahuju Data, Kurzy od FX Brokera, len Broker musi mat aj Aktivne EUR/RUB a USD/RUB.
                JA to sledujem len cez Cisla, Grafom sa nevenujem.

                Páči sa mi

  11. Čo sa týka Fica a jeho postoja voči Zelenému, s tebou Ori a teda aj s Ficovým postojom k jeho vystúpeniu v SNR, ale v skutočnosti “NR slovenského departmentu USA”, plne súhlasím. Zelený chodí z parlamentu do parlamentu po EÚ, ako novodobý Hitler, len mu dali väčší záber “na národy Európy”,

    Nech je Zelený na očiach, v TV idú jeho seriály, v parlamentoch jeho prejavy. Jednostranné Informačné splašky vedú k hľadaniu info z druhej strany, prehodnocovaniu, k pravde. Koľko to bude trvať, kým národom Európy docvakne, že situácia je analogická s 2.svetovou, len je otočená? Obeť sa poučila, už sa nenechala prepadnúť 1. Rusko zaútočilo, využilo výhodu 1. úderu, teraz sa mobilizuje vnútorne, národ v Rusku sa zjednocuje, vyplavuje zradcov.

    Mobilizuje sa aj Západ, cez Zeleného beží “ukrajinizácia” naplno. Úspešne? Pochybujem, keď si Fico môže opakovane dovoliť povedať verejne a naplno, že Slovensko sa pridalo v tejto vojne na stranu USA, že posiela zbrane na Ukrajinu fašistom z Azova. To počujeme my, čo Fica môžeme, tí ostatní počúvajú radšej Zeleného, tak si ho vypočuli a dnes Ukrajina zastavila dodavky časti plynu z Ruska, práve po jeho “empatickom” prejave ako nás – Slovákov chápe.

    Liked by 2 people

Pridaj komentár