Satjagracha – Držanie sa pravdy

Satjagracha je slovo zo Sankritu सत्याग्रह  a znamená drzanie sa pravdy.

Od včera, odkedy som sa prechádzal v sade pomaly rastúcich ovocných stromov poprepletaných s ihličnanmi preto, aby sad-les(s) rástol rýchlejšie, držal lepšie vodu a vzájomne sa podporoval, premýšľam. Čo je tá správna satjagracha?

Pápež podaroval Orbánovi a Fialovi, teda premiérom Maďarska a Česka, ako aj prezidentovi Poľska Dudovi plaketu Sv. Martina. Vďaka MIG za tú analýzu. Čo je plaketa Sv. Martina? A kto bol sv. Martin na bielom koni? Bol to rímsky vojenský dôstojník, narodivší sa v Panónii, Uhorsku, po pokrstení vystúpivší z vojska, ktorý sa rozhodol prijať sviatosť kňažskú, po nej biskupskú, ktorý obracal inovercov na svoju vieru násilím, vypaľovaním dedín a rúbaním svätohájov.

A čo robia tieto tri štáty teraz?

No len sv. Martinus (podobnosť s menom kníhkupectva podobná) mal ešte jednu vlastnosť. Sv. Martinus sa zriekol bohatstva a dobrovoľne žil pred branami svojho mesta v chudobe a askéze.

Poliaci, Česi, Maďari, varujem Vás, hovorí darom pápež, toľko Joxova interpretácia. Keď nedáte preč svoje ruky od toho, čo sa deje na východe a budete násilím obracať druhých na svoju vieru, budete žiť v chudobe, za bránami blahobytu.

A čo Heger (už nie pán) a Zuzana, riadená démonmi? Zacitujem z MIGovej analýzy

Najskôr Heger:

Darom Svätého Otca bol bronzový odliatok jeho obľúbeného zobrazenia Madony, s Ježiškom zostupujúcim z jej rúk na zem. Ikonické zobrazenie označované po grécky „Synkatabasis“ umelecky vyjadruje tajomstvo lásky Boha zostupujúceho medzi ľudí, keď sa v Ježišovi Kristovi sám stal človekom.

Ďalšími darmi pápeža boli výtlačky Dokumentu o univerzálnom bratstve z roku 2019, Pápežského posolstva k Svetovému dňu pokoja 2022 a dokumentov Učiteľského úradu Cirkvi. zdroj

Zuzana


Svätý Otec venoval slovenskej prezidentke bronzový umelecký odliatok s názvom „Buďte poslami pokoja“ s motívom holubice sediacej na viničnej réve so strapcami hrozna. Ďalšími darmi boli výtlačky dvoch pápežských dokumentov: Posolstva k Svetovému dňu pokoja a Dokumentu o ľudskom bratstve pre mier a spolužitie vo svete. zdroj

Toľko citát. Takže čo je zadanie pre tých, ktorí sú okolo nás.

Edo a Zuzana

Varujem Vás. Dostali ste mandát z nebies na to, aby ste terajšiu krízu dostali pod kontrolu.

1. Skontaktujte všetky strany konfliktu

2. Ponúknite Slovensko ako.miesto konaní rokovaní

3. Zabezpečte, cez Svätého otca okamžitý odchod všetkych cudzích vojsk

4. Zabezpečte momentálne zrušenie všetkych obmedzení a sankcií pre všetky strany, aby bolo možné sa stretnúť

5. Do haly, kde sa budú konať rokovania prineste a vystavte do stredu dary Svätého otca

6. Vyriešte konflikt a umožnite začatie rokovaní o dohode

Čas Vám beží, Svätý otec do Vás očividne vložil nádej na to, aby ste boli poslami mieru a pokoja. Svet potrebuje mier. Svet potrebuje budúcnosť.

Vaša karma, nakopené zásluhy aj prehrešky sa vŕšia na jednu kopu. Máte spoluzodpovednosť za mnoho mŕtvych, Vy ste boli v čele republiky, za tej krízy, ďalší zomierajú na následky teraz. No časť sa dá odpracovať tým, ze pomôžete obnoviť mier. Rozhodnutie je na Vás.

na záver motlitba za Vás:

Všetky živé bytosti, neobmedzené, ako vesmír, hlavne moji nepriatelia, ktorí ma nenávidia, zločinci, ktorí mi ubližujú a tí, ktorí mi kladú prekážky na ceste životom ku oslobodeniu sa a vševedomosti, nech citia štastie, nech nemajú utrpenie a nech rychlo získajú dokonalé osvietenie.

Nech vsetky živé bytosti ziskajú štastie a príčiny šťastia. Nech u nich zmizne utrpenie a príčiny utrpenia. Nech majú navždy štastie, bez smútku. Nech žijú v dokonalej harmonii a vyrovnanosti bez priviazania sa a averzie.

Buďte zdraví a zelám blaho. A Vy dvaja do práce.

Jox

diskusia je otvorená

48 thoughts on “Satjagracha – Držanie sa pravdy

  1. JOX, opäť raz , kvalitne, presne a adresne.
    Trošku iná madonna, ako v tvojom prípade, už sme ju na blogu spomínali,
    musím to sem dať… text viem naspamäť, neviem prečo, ani čo znamená…. asi ty budeš vedieť lepšie,
    aspoň to kľúčové slovo : SHANTI = PEACE = MIER…

    Páči sa mi

  2. “Poliaci, Česi, Maďari, varujem Vás, hovorí darom pápež, toľko Joxova interpretácia. Keď nedáte preč svoje ruky od toho, čo sa deje na východe a budete násilím obracať druhých na svoju vieru, budete žiť v chudobe, za bránami blahobytu.”
    Myslel jsem si, že si tam jede obzvláště Fiala pro lekci, navzdory radostnému hýkání českého mejnstrýmu, který oslavoval Fialův ” historický úspěch” a vůbec nic, jako obvykle, nepochopil. Otázka je zda pochopil Fiala, absolutní debil na globální politiku.

    Liked by 2 people

  3. S článkom súhlasím – niet čo dodať. Mám však obavu, že citlivo vnímajúca, alkoholový dealer u nás a predstaviteľ severných susedov si význam pápežských darov neuvedomia. A aj ak, tak to odignorujú – čo taký pápež, ambasáda USA je pre nich viac. No čo už… Modlitba je dobrá, no komu niet rady, tomu niet pomoci. V.Orbán?
    Uvidíme…
    ,

    Liked by 2 people

  4. papezovi neverim ako aj celemu vatikanu, ja nevidim zmysel v tom aby daval varovania a signaly nejakym rohozkam s vynimkou orbana, ten je mierne inde, ostatnych nezachrani nic, z bahna im uz trcia iba oci, uz podstata ich bytia ich vylucuje z ovplyvnovania procesov, papez sice tiez nie je autonomny ale na jeho skryte dobre umysly sa mi verit nechce, obcas akoby z motyky vystrelilo ale vo vysledku je to nic

    Liked by 4 people

  5. No tak prepáč, ale takéto emocionálne nezmysly si si mohol odpustiť. Všetko čo si sem dal, sú iba super asociálne sprostosti, ktoré si vyplodil v kombinácii fašistov/komunistov a debilov propagandou. Kto sa ti na tieto sprostosti chytá ? No jedine dementná ovca s IQ5. Naozaj geniálne stupídne skonštruovaná sprostosť. Oracle ti to ale určite odobrí. Jer to skutočná Hanba.

    Páči sa mi

  6. Takže asi toľko:
    – včera som vyzval na ukončenie trollenia. Nech Jarojr napíše článok s predikciou a dá datum zverejnenia. Posle to cez formulár a s oraclom to ku tomu num stanovenemu datumu zverejnime. Oracle prikyvol.
    – Jarojr na komentar nezareagoval
    – Jarojr zareagoval agresivne na môj dnešný článok a veľmi prehnane expresívne ačal madávať komunite
    – komunita zareagovala podľa očakávania

    Je mi ľúto, no budeme sa musieť pozrieť na to asi tak, prečo ste zareagoval pane prvy krat na moj článok a hned takto agresívne. Bez vysvetlenia toho, čo nesedí, keďže ozdrojované tvrdenia sú a o sv. Martinusovi je toho popisaného dosť, aby symbolika bola jasná.
    Je to preto, že komunita čaká Vaše vyjadrenie?

    Buďte zdravý a veľa šťastia sporiť sa s prognostikmi typu profesor Staněk.

    Jox

    Liked by 5 people

    • JOX13
      No neviem o akú komunitu ide. Neviem že by moja reakcia bola agresívna. Moja reakcia bola adekvátna k hlúpostiam, ktoré si na portál dával. Včera som mal napadnutý PC, preto som stratil niektoré maily. Skús ma informovať, čo som zanedbal a nehraj tu dotknutého.
      Keby som chcel byť agresívny, pustil by som sa do vyvracania tvojich absurdných konšpirácií.
      Je to dialóg, či nie ? Daj mi vetu, kde som bol agresívny a prestaň tu sa tu vyplakávať.

      Liked by 1 person

  7. Jox13
    Nikdy som nebol iskrička, nikdy som nebol pionier a nikdy mi nezobrali krv zo žili. Nikdy som nebo u lekára (iba povinne na vojne). Nikdy som nepodporoval nič (komu, soc, kapi) a ty ma chceš poúčať ? Som sám sebou a možno jeden z mála, kto sa nečkoval netestoval a nerúškoval a prišiel o živobytie. Som sám sebou a viem ako sa situácia vo svete bude vyvíjať.
    Ty ma chceš poúčať a mazať ? Kam sa dopracuješ ? Je mi z teba zle. Ľudia, nebuďte ovce, lebo keď vymažú to jediné, čo vám zvestuje udalosť skôr ako sa udeje, skončite ako tupé ovce. Ja vám dopredu napíšem, čo sa z článkov JOX13 nikdy dopredu nedozviete. Hor sa do mazania………

    Liked by 1 person

          • Prosím vás všetkých. !
            Áno, ja viem ako to dopadne na Slovensku, ale nechcite aby som to opisoval skôr, ako to onedlho urobia vaši mediátori, vaše stránky. Ja zverejní neskôr to, čo sa z nich dozviete, až sa veci udejú. Nie som arogantný, ale všetko čo dopredu napíšem sa udeje. Veď si to neskôr porovnajte a nehrajte urazených. Som arogantný hajzel, lebo poznám výsledok. Nemôžem ho ešte zverejniť, ale urobím to včas.

            Páči sa mi

            • Čo sa teda udeje? Nemyslíte, že by bolo na mieste a fér, keď už to teda s istotou viete a často to tu spomínate čo sa udeje, aj to reálne rozpísať? Načo čakať? Či čo sa stane ak to napíšete skôr?

              Páči sa mi

            • JaroJr, ak má byť s nami zle, radšej ani o tom nepíš…. tvrdíš,že vieš viac ako niektorí tu pišucí…. Neviem, možno vieš, ale ideš na to asi skôr zlým spôsobom ako lepším… Cítim z teba veľkú bolesť…. Ak to súvisí s tebou, je mi to ľúto…. Ak s nami , vedz,že to radšej ani nechcem vedieť… Snáď sa mýlim….všetko dobré ti prajem, chcem ťa poprosiť, nevysmievaj sa tu ľuďom…. Možno mám(e) IQ len 2-cif. Číslo, neznamená,že sme hlúpi…. Resp. Vnímame svet okolo úplne inak….

              Liked by 1 person

              • Angel, neskáčte trollovi na špek. Šancu dostal. Rozhodol som sa to takto ukončiť navrhom na napisanie predikcie z jeho Jarojr strany preto, lebo buď sa ukáže, ze je dobry analytik a budú to chraniť tunajší admini, pokial uplynie datum, po ktorom to dovoli zverejniť, alebo len trolí a z presvedcenia, alebo za peniaze, to neviem posudiť, sa snaží o diskreditaciu a hlavne vyčerpávanie Oriho.
                Moj navrh bol teda, karty na stôl. a očividne bol pochopený, preto ta hysterická reakcia a stale spomínanie banov z jeho strany.
                Je to typická taktika hasbara trollingu. Hasbara v hebrejčine znamena vysvetľovanie a to sa tu udialo na blogu s tymto nickom.

                Liked by 2 people

  8. Odpoveď na výzvu sme už všetci asi videli: zinscenovaná bitka slovenských liberálnych poslancov v parlamente Taiwanu.
    Ako dnes spomenul Chazin v rozhovore, tak anglosasi chcú uriobiť zo strednej a východnej Európy ruinu, spoločenskú a ekonomickú, takže mier je to čo práve nechcú.

    Páči sa mi

Pridaj komentár