Smerovanie je jasné

To, čo teraz napíšem sa týka tak Slovenska, ako aj celého sveta rovnakou mierou. Ide totiž o to, že sociálne procesy boli od niektorých klanov nasmerované tak, aby zrážky medzi vládami a zbytkom populácie boli neodvratné. Však sa riadia heslom „z chaosu rád“ a keďže covid cirkus nepriniesol želané výsledky, tak teraz skúšajú presadiť svoje cez občianske nepokoje.

O čo im ide?

Tento záložný plán používa veľmi jednoduchú schému: vytvor problém-ponúkni riešenie. Čo v tomto prípade znamená, že vyprovokujú dav k tomu, aby rozbil stávajúce štruktúry a aby po chaose prišiel dav prosíkom, nech niekto urobí poriadok a znovu nastolí rád. Samozrejme pri tom hovoriace hlavy, ktoré boli v pozíciách, by boli predhodené davu a dav by posadil do vedúcich pozícií iné elitami vycvičené bábky. Toto sa udialo počas Francúzskej revolúcie, počas Ruskej revolúcie a v podstate počas každej revolúcie posledných 200-250 rokov. Lenže teraz už veci nejdú podľa plánu.

Na čo narážam?

Na to, že sa objavujú informácie, že západné covid vakcíny škodia, napr. Justin Bieber má ochrnutú časť tváre, zaočkovaný bubeník Foo Fighters na koncerte omdlie bez predchádzajúceho varovania atď. Samozrejme „odborníci“ vymýšľajú rôzne nezmysly ako napr. syndróm náhleho úmrtia dospelých (anglicky SADS), ktorý podľa týchto „odborníkov“ je výsledkom klimatickej zmeny, len aby zakryli skutočný dôvod, ktorým sú jedovaté covid vakcíny Západu.

Takže máme vlády, ktoré nielen nepomáhajú svojim občanom t.j. nenapĺňajú svoj mandát, ale zámerne pracujú na tom, aby svojich občanov potopili, teda fungujú ako agenti nepriateľskej mocnosti a toto celé na pozadí umelo vytvorených resp. živených ekonomických problémov a masívneho vymierania. Toto sa nemôže skončiť dobre pre dané vlády, pritom ale veci sú ešte o niečo komplikovanejšie.

Konkrétne?

Veci idú príliš rýchlo a prudko na to, aby členom davu nedošla zločinecká podstata elít a členov vlád a ich konania. To v praxi bude znamenať, že dav síce rozdupe všetko, čo sa mu postaví do cesty, čo je čiastočne aj zámerom niektorých klanov, ale to už nebude dav nevidomých, hluchých a hlúpych, ale masa prebudených ľudí, a toto už je proti záujmom zmienených klanov.

Čo to bude znamenať?

Vlády sa budú vyháňať tak pomocou priemyselníkov (aj im ide o krk), ako aj obyčajných ľudí a následne sa začne budovať nová spoločnosť, a preto otázkou je len miera krvavosti udalostí a tiež koľko vznikne slepých uličiek vo forme „starý otrokársky koncept-nový obal“ sa etabluje, v ktorej geografickej lokalite, kedy a na ako dlho. Ak riadenie tých, ktorí riadia tento proces prechodu od otrokárskeho konceptu, ktorý je postavený na konfrontácii a konkurencii, ku konceptu súbornosti, ktorý je postavený na kooperácii a konsenze, je tak dobrý, ako si myslím, tak prakticky slepé uličky nebudú.

Pre nás je dôležité to, že nakoľko dokáže Fico presmerovať hnev ľudí konštruktívnym spôsobom a takto prebudiť ľudí do reality namiesto toho, aby ako dav išli lynčovať vládnych predstaviteľov, členov parlamentu a náplň prezidentského paláca. Zatiaľ mu to ide.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

71 thoughts on “Smerovanie je jasné

  1. Suhlasim, este sa vsak zabudlo povedat. Ze nejaka ta tzv elita bude predhodena davu, myslim tu v prvej linii, co si xicht otrca v tv a ich meno ma uz kazdy v hube. Samozrejme pojdu dole aj uzitocni idioti, co hraju tuto pesnicku len preto, lebo su idioti a realne z toho ani nic nemaju a v podstate nevedia co robia, len maju 5min slavy a natom sa ukajaju. Dufajme, ze to pojde takto.

    Liked by 3 people

  2. Zdravia ti Oracle.
    Ja osobne považujem toto druhé kolo s pokusom o referendum ako pokus transformácie takmer bez krvi. Na jednej strane to trochu upustí paru a dá nádej na zmenu, no na druhú stranu to umožňuje naplno odhaliť všetky protislovenske živly vo vláde. Varovanie na následky ak zase zmarila referendum dostali od Blahu. Ten ich doslova varoval že hnev národa je už dosť veľký na to aby si po nich ľudia prišli. Dokonca im pripomenul že na to majú právo vďaka ústave. Letné manévre začali čo prinesie jeseň bude veľmi zaujímavé.

    Liked by 7 people

  3. Už pri návrhu ti vyškrtnúť dajú oprávnenie na odpor všetkým občanom Slovenska. Pretože odstrániť to z ústavy je zavádzanie nedemokratických procesov. Mám problémy uveriť že nie sú až tak hlúpy aby to neskúsili.

    Liked by 6 people

    • Nič im to nepomôže. Čoskoro ruchne dolár ktorý vyciciava poslednú šťavu z kryptomien a tam skončí, niečo ešte zarobí na tunelovaní Európy, ale po krachu projektu Ukrajina skončí aj EÚ. Skončí s dolárom aj terajšia koalícia. Bude to ako blesk z jasného neba.
      Zdražovanie bude, hladomor nie. Verejným súdom nacistov z azova sa z prekliatia začnú preberať Ukrajinci.
      Pre nás platí stále ” Kto mlčí ten svedčí.” Treba aktívne riadiť procesy v rámci svojích vedomostí a možností. Nemlčať.

      Liked by 5 people

  4. Súhlasím s Peter Petom. To je ako s hotovosťou. Ak si zmyslia, tak ju zrušia. Kto dnes nemá účet v banke? Len dôchodca. A tí ich nezaujímajú.
    Ak nebudú chcieť voľby, tiež ich zrušia a zakotvia vládnucu úlohu koalície navždy. Ten horší scenár. Ale existuje aj lepší…😉

    Páči sa mi

    • Sanuela Astrologička Tatjana Micic v jednom zo svojich videí povedala,že…”akú budúcnosť si bude ľudstvo predstavovať,taká budúcnosť sa im doslova zhmotní”. Takže ak si bude niekto privolávať hororové scenáre,tak to tu na Slovensku budeme mať. Takže POZOR na tieto predikcie ! Veď predsa žiadna kaša sa neje taká horúca,ako sa navarí.
      Nebude to síce prechádzka ružovou záhradou (to vieme všetci) ,ale myslím si,že to dáme. Že to zvládneme. My Husákove deti sme už zažili kde čo,len neviem si ani len vo sne predstaviť čo budú robiť dôchodcovia (zvlášť tí,ktorí sú sami), rodiny s malými deťmi a ešte mládež (tí budú asi doslova šalieť). Pre týchto ľudí to bude veľmi veľmi kruté. 😦 Jedine vzájomná pomoc a byť človek človeku bratom a nie vlkom.

      Liked by 5 people

    • uz nemozu cokolvek,ludia su v strehu,uz nespapaju ani bludy ,ktore bezia nas dakych topkach o ukrajine,je to uplne inac s ukrajinou,da sa vyhladat ,aj taka pomala arabska a egyptska angli je zrozumitelna,a ruske kanaly politologicke,to nie je propaganda ,to su realie,to uz vieme rozlisit,ja si bez zartu ani nevie otvorit tv ,nemam najnovsie,ale ani najstarsie,no nepotrebujem,aby mi servirovali nazory,tie si vytvorim,to su debility,co davaju,a to som riadne stara babka

      Liked by 1 person

  5. práve pre možnú krvavosť nadchádzajúcich procesov považujem za nanajvýš potrebné otvorene hovoriť o tom, ako a hlavne prečo naložiť s politikmi všetkých úrovní… nie odpustiť im a nechať ich škodiť ďalej ako si to oni samy prajú, ako sa to už roky médiami podsúva že nie sme ako oni, aj ako píše jox13, ale zhodnotiť reálne možnosti či a ako sa dá využiť aj potenciál terajších škodičov. prípadne ak sa ich potenciál nedá využiť napr. pre démonický typ psychiky, ako zabezpečiť aby už ďalej škodiť nemohli…
    podstatné je, aby sa do funkcií s rozhodovacími právomocami dostali Človekovia. žiaľ, terajších politikov a novinárov si systém chová ako nanajských chlapcov, preto sa buď terajší politici a novinári začnú intenzívne vzdelávať a pracovať pre dobro ľudu, alebo budú musieť prísť úplne noví ľudia do vedenia spoločnosti…

    Liked by 3 people

    • No tak skusme inak. Pocul ste niekedy, odpustime, ale nezabudneme?
      Krvilacnosť pritahuje neštastie. čo si predstavujete, tresty smrti? Lincovanie? priviazanie za auto a vozenie po asfaltke?

      Počul ste uz o egregoroch? Egregor je niečo, do čoho sa zapisujú informácie. Kazdy narod má svoj egregor. Preco si myslite, ze davam vlajku Matúša Čáka Trencianskeho skoro do každého článku? Preco vlaje vo vetre u mňa (a smutne je, ze nevlaje na Trencianskom hrade). Je to preto, aby bol udržovaný egregor aj energiou a myslienkami davno minulými, pokiaľ boli dobré.
      Nasa vlajka v dnesnej podobe, je len kopiou, zoslabenou zasahmi, ten MČT.
      A do tohto egregora, ktorý zahŕňa povstanie a tragédiu rokov meruôsmych, tragédiu slovenských vojakov na ruskom fronte 1 sv. vojny, tragedie vojakov a partizanov SNP, do toho chcete priniesť viac krvi?
      Každý podľa zásluh. Podľa svojich činov dostane karmicky to, čo mu patrí.

      Inak sa mýlite, ze nasi politici sú s demonickym typom psychiky. Nie sú. Aspoň väčšina. Sú to bioroboty a padlí, ktorych ovladajú drogy ako alkoholový, tabakovýjed, alebo iné typy jedov, ako metamfetsmíny, canabioidy opiáty, spajsy, atď. Tiež idú v kombinácii s promiskuitou, nočnym hyrením a nasledne aplikáciou zakonov, ktoré píšu iní.

      Odpist im Otče, lebo nevedia, čo činia. Je to povedomé? Ježiš nehovoril o zabudnutí, hovoril o odpustení. Čím dlhšie bude národ v sebe živiť nenávisť, vid teraz Ukruina, tym dlhšie bude narod trpieť. Vojnami, násilím.
      Pretože živiť v sebe eMOCie strachu, hnevu, pomsty, je ako piť jed a dúfať, že sa otrávi ten druhý.
      No živením v národnom egregore, vyzyvaním na pomstu, nechávate piť aj iných. A to je princíp, ktorý je veľmi nebezpečný, pretože tento princíp priviedol ukrajincov, ale aj litovčanov, lotysov a estóncov tam, kde sú.
      Vyľuďnené štáty, čo mohlo, utieklo, ľudia mimo zaznam porozpravajú o.neutichajucej korupcii, ale vsetko je v poriadku, pokiaľ je s kým bojovať a koho nenávidieť.

      Odpustenie, teda pustenie z ruk jedu, ktorý chce človek piť a dolievať sebe aj iným.dlho, je cesta.
      A nikto, to si nemýľte, nikto netvrdil, že tí ľudia majú mať na ružiach ustlané. No pomsta, nenávisť, “miera krvavosti” je to, čo nesmie nastať.
      Inak sa Slovenský národ, hrdý na svoju 4000 ročnú kulturu a odkaz genetiky vo veľa z nás, ukáže, ako národ mlady a nezrelý…

      Liked by 1 person

      • jox13 chceš škodiť vedome, alebo ťa tak môj nick štve, že si nedokážeš pomôcť a píšeš úplné nezmysly?
        skús si ešte raz prečítať čo píšem a reagovať na to čo naozaj píšem – nie na to čo si myslíš že píšem…
        – nikde netvrdím, že naši politici majú démonický typ psychiky, tak ma nepoučuj že sa mýlim ak to tvrdím
        – nikde nevyzývam na pomstu, tak ma nepoučuj čo pomsta obnáša
        – nikde nevyzývam na lynčovanie – tak ma nepoučuj čo to obnáša
        skúsim to rovnako ako ty, možno pochopíš… vyzývaš na odpustenie každému, teda aj aj pedofilom, čo si predstavuješ? beztrestné prznenie deti? presne rovnaké argumentačné fauly si použil…
        ja vyzývam na diskusiu ako konať. tak mi nepodsúvaj tvoje úchylné predstavy vo forme otázky či niečo nevhodné chcem…
        tykali sme si, ako všetci na fóre, odkedy si sa začal navážať do môjho nicku, začal si mi vykať. ok, v pohode, ale ja ostanem pri tykaní
        pýtam sa ako konkrétne postupovať, lebo sám to neviem. preto vyzývam na diskusiu, lebo ju považujem za potrebnú. ale to čo predvádzaš nemá s konštruktívnou diskusiou nič spoločné.

        Liked by 4 people

        • @oracle911blog tu to máš. Nezrelé decko ktoré nedokáže diskutovať, len nadávať.
          Dokonca poprie, ze pisal o demonickom type psychiky, co svieti, ako päsť na oko o prispevok vyššie.
          Asi toľko ku téme…
          Plus zašiel cez čiaru s tymi pedofilmi, ale to je to, čo ako hovorím je spravanie malého decka, ktoré kope okolo seba.
          Moj nazor je jednoznacny pod mojimi clankami nech okolo seba kope a ohovara, ako chce, ho nebudem tolerovať.

          Páči sa mi

          • jox13 – teraz úplne jasne vidieť, že klameš úplne vedome, so zámerom očierniť ma.
            sprosto si klamal si, že som si 3 x zmenil nick, aby si obhájil, že budeš pod svojimi článkami mazať všetko čo napíšem bez prečítania.
            znovu sprosto klameš, že som písal o našich politikoch v súvislosti s démonickým typom psychiky.
            pýtal som sa, ako naložiť s tými škodičmi, čo majú démonický typ psychiky…
            cez čiaru som zašiel presne rovnako ako ty – napísal si: čo si predstavujete, tresty smrti? Lincovanie? priviazanie za auto a vozenie po asfaltke? tak ty sa takto môžeš pýtať mňa, ja teba rovnako sugestívne už nie? to je už cez čiaru?

            píšeš traktáty o odpúšťaní a o držaní sa pravdy, ale šíriš klamstvo, zlobu a hnus okolo seba + zneužívaš právomoci moderátora aby si potlačil názor (alebo iba nick?) ktorý ťa štve
            ak sa ohradím proti tvojmu správaniu, prskáš ešte viac a hneď píšeš, že sa správam ako malé decko a kopem okolo seba. to mám mlčky znášať tvoje klamstvá a útoky na mňa?
            celý čas sa snažím o rozumnú diskusiu, ale s tebou nie je možná. odkedy ťa štve môj nick (a nepopri že ťa štve, lebo to sem skopírujem) vôbec nečítaš čo píšem, iba útočíš na niečo, čo si myslíš že píšem.
            takto sa kedy dostaneme ku Človečenstvu? alebo je tvoj cieľ úplne iný?
            ja som sa sem prišiel učiť a zdieľať svoj pohľad na ceste za Človečenstvom, prišiel som aby som zistil ako lepšie budovať spoločnosť, kde sa bude dobre žiť našim deťom a vnukom. a nie obhajovať sa prečo mám nick mahatma772, obhajovať sa z nezmyselných obvinení že niečo píšem čo som nikdy nenapísal…

            Liked by 2 people

            • vyborne. vďaka. Takže, Oracle aj ja vidime do redakcneho systému. Vidime toto.

              Z Vasej ip adresy a s Vašim emailom ste sa prvy krat prihlasil 24. januára 2018 o 15:18 ako Jozef. Ta ista ip adresa a ten isty prihlasovací email 4. marca 2021 o 8:16 vznikol nick Jozef H. a nasledne 18. júna 2021 o 14:39 vznikol nick mahatma.

              ten isty prihlasovaci email a ta ista ip. Stačí?

              Liked by 1 person

              • tak sa pozri znovu do redakčného systému, koľko nickov Jozef a Jozef + písmeno tam bolo. schválne som nepoužil nick mahatma772 od začiatku, lebo vždy sa nájde nejaký blb, ktorý sa do mňa začne navážať iba pre nick. iba pre prahľadnosť diskusie som si ho zmenil na jednoznačný. z registračného e-mailu, aj mojich webstránok jasne vidieť že ten nick používam aj inde a že so nemám iba preto, aby ťa to štvalo
                k tvojim ostatným klamstvám sa nevyjadríš?

                Liked by 1 person

                • mahatma,ale toto iste mal so mnou,a ja mam 87 rokov,chodim si pre info,ja som robila 21 rokov psychiatriu,mam aj specializaciu,najneprijemnejsi pacien je ten s paranoiou,boli sme prijem pre 3 okresy,125 posteli,praca tazka ale milovana,nikdy som nemala konflikt,dokonca som isla na posledne 2 roky z vrchnej k lozku,pretoze som ovdovela a tu uz boli priplatky za nocne a za sviatky,to som mala vyse 36 personalu,a spolupracovali sme do penzie dobre,mali sme sa radi

                  Páči sa mi

              • paneboze… toto uz fakt hranici s paranoiou… su taketo prekaracky potrebne?
                ja poznam mahatmu pod tymto nickom uz takmer 20 rokov
                a z redakcneho systemu musi byt vidno aj to, ze nick Jozef/Jozef H. vychadza z jeho realneho mena
                ***
                prepac mahi, ze som sa ozvala… viem, ze moju podporu nepotrebujes

                Liked by 2 people

                • loranka, jeho meno neviem a nezaujima ma. Ide o to, ze ak nieco tvrdim, stojimnsi za tym.
                  Hore to poprel, nasledne priznal.
                  A ano, prekaracky su potrebne, pokial pan bude diskutovat a nie robit to, co robi.

                  Ako autor mam svoje dovody pisat clanky s urcitym nazorom. Ak bude pan napadat v diskusii vulgarizmami, bude rypat tak, ako rypal, lebo len slovanske vedy su to prave a ostatne sunezotericke blaboly, lebo sa citi urazeny, ked som mu pokazil hracky tym, ako som sa vyjadroval nie podľa jehonoredstáv o narkomanoch sosajucich jedovaty dym, zabijajuci zdravie a plodnost, teda hovorim o tebaku, ktory je zbran na 5tej priorite riadenia.

                  Pisem clanky preto, aby som pomohol riesit problémy a jasne som svoju poziciu deklaroval. No tvrdim to, co viem podložiť a je naozaj detinske povrdat klames nemam tri nicky -> a comkeď mam tri nicky… Na ostatne nemam chut stracat cas

                  Páči sa mi

                  • zase klameš. nie som propagátorom slovanských véd. na článkoch o fajčiaroch mi prekáža iba fanatizmus a agresivita s akou si poňal osobný džihád voči cigaretám a fajčiarom. koľko kvalitných a slušných ľudí je medzi fajčiarmi a takýmto prístupom sa nebudujú mosty, ale kopú zákopy… ale asi nie je tvoj cieľ mosty budovať, ako vidím z toho čo tu produkuješ…

                    Liked by 1 person

                    • takže prezentujete slovansky princíp, viete, zamotavate sa v tom, pretože neviete, ze som si tymto presiel a bol som na dost seminaroch. Takze ano, je to vasa linia. A pouzivate vela krat slovo klamar. Zatial som Vam vyvratil vsetko. a Vase argumentacne pole sa zužuje a zužuje.

                      Ku tabakovym narkomanom. Viete, čo je vrcholom JA-CENTRIZMU, ci egocentrizmu?
                      Ked niekto má pristup ku informácii, že nikotín je prudký neurotoxín, ked má niekto pristup ku informácii, že nikotín pri vyfuknutí z úst narkomana sa zachytáva na všetkych predmetoch okolo, ked má niekto informaciu o tom, ze neurotoxín nikotín, zachytávajuci sa na predmetoch v okoli, kde narkoman prešiel, sa VSTREBÁVA DO TELA KOŽOU, a napriek tomu narkoman sa oddáva svojmu narkomanstvu na verejnosti, teda neurotoxinom pokrýva ostatnych a predmety okolo seba, ktore potom ostatní chytia a vstrebáva sa im neurotoxin do tela, ci dospelí, starí, deti, čo je potom taky človek?
                      Ako môže niekomu zalezať na druhych, ked ich takto, VEDOME zranuje a poškodzuje?

                      A to.nehovorim o karcinogénoch a mutagénoch, totiž pri nízkeh teplote horenia tabaku sa produkuje benzopyrén, ťažký a 100% karcinogén. Tiez prenosný kožou…

                      Každý tabakovy narkoman je ja-centrik. ak je rodič, tak este na dôvažok vychova doeta, ktoré bude vnimat tuto.otravu druhych, ako prijateľnú….

                      Osobny džihád? Viete, ze si tito narkomani radsej daju odrezať nohy skôr, ako by prestali? Neriadi ich svedomie. Riadi ich droga. A tu, keď vysvetlim mechanizmus otravy mnohych, poškodzovania inych, je to dzihad?
                      Mne zaleží na tom, aby ľudia vedeli preco moslimovia nepijú. Lebo Al-ghoul znamená po arabsky BES, Zver. A tabakovy jed, 3500 rôznych karcinogénov..
                      A pokiaľ toto bude spoločnost ignorovať, beposunie sa ďalej…

                      Páči sa mi

                  • aj ja tu cítim aroganciu moci, prepáčte jox13… veci nikdy nie sú len čierne alebo biele… to, že mal iný nick vysvetlil a je asi aj dokázateľné, že zmena nevyplývala z negatívnych pohnútok… čo je dôležité rozlišovať a nie sa chytať slamky a dokazovať nepravdivý úmysel… cítim u vás vnútorný rozkol… neprirodzené chovanie… (dosť ma to rmúti) príklad: ako keď mamička dáva na FB fotky šťastnej rodinky aby sebe dokázala, že je šťastná a v skutočnosti sú veci úplne inak

                    Liked by 3 people

          • To označenie o “nezralom decku, ktoré nedokáže diskutovať”, ste Jox 13 mysleli na mahatma 772? Príspevok mahatma 772, ktorý napísal 15.6. o 16:24 je úplne jasný o čom píše a čo chce povedať. Vaša odpoveď (o 20:41) svedčí skôr o tom, že ste sa na podstatu príspevku mahatma772 zrejme celkom nesústredili.

            Liked by 4 people

            • vesna medzi tym tam bolo este nieco chrumkave navyse. panovi trocha usli nervy a pocastoval ma privlastkami ako psychopat a pod. Bolo tam kopec vulgarizmov a emocii a to pod mojimi clankami apriori nechcem. ten prispevok som zmazal. A len decko, nevyzrete v jednom prispevku napise o demonickej povahe psychiky politikov a hned to poprie. Len decko povie, ze nemal nikdyntri nicky a ked dostane dokaz, tak zacne tocit, ze ano mal a preto, aby sa do neho nenavazali. A iba decko nechape, ze to, co nazval ezoterika a skusenosti, cize jazyk zivotnych okolnosti mozu existovat oddelene, co je dualisticky princip, a z toho to cele zacalo. Prrtoze velki ucitelia chapu, ze znalosti nasledne potvrdene jazykom zivotnych okolnosti, su tym, co je potvrdenim spravnosti cesty.

              Páči sa mi

              • jox13znovu sa pýtam : kde som ja napísal, že naši politici majú démonický typ psychiky? nevykrúcaj sa, neobkecávaj a jasne ukáž, kde? nikde, si sprostý klamár a toto klamstvo sem píšeš opakovane. čo z toho máš? honíš si ego, lebo som si dovolil položiť “nevhodné” otázky? to píšu v tých hrubých knihách, že názorového oponenta treba očierniť a blokovať ho? alebo s ním diskutovať a ukázať mu, že tvoj pohľad na situáciu, alebo názor je vhodnejší? chrumkavých klamstiev a zákerných sugestívnych manipulácií s tvojej strany bolo už dosť. tak začneš už normálnu diskusiu o názoroch a pohľadoch na svet, alebo sa budeš ďalej do mňa navážať ako nevyzreté decko?

                Páči sa mi

                • nazval ste ma psychopatom? nazval ste ma inymi vulgarizmami? Ano, alebo nie? Áno, nazval.
                  Mal ste tri cinky, alebo nie? poprel ste to ano, alebo nie. Mal a poprel.

                  Napisal ste toto:
                  aj ako píše jox13, ale zhodnotiť reálne možnosti či a ako sa dá využiť aj potenciál terajších škodičov. prípadne ak sa ich potenciál nedá využiť napr. pre démonický typ psychiky, ako zabezpečiť aby už ďalej škodiť nemohli…
                  Napisal ste to, alebo nie? Pane stracam s Vami cas, lebo chcem, aby ste prestal piť jed. Ten jed je nenavist. A nie vzdy si to clovek uvedomuje, ze nenavidi.
                  Hovorite o rieseniach. No riesenia tu už sú. No preco by mala byt spravodlivosť bez nenavisti, pretoze opak je pomsta.
                  Otázka je, co je najlepšie pre tych, ktorí su zodpovední za toľko mrtvych? To si pretriedi Najvyšší, môžu byť v ďalšom zivote cervíky alebo vošky.
                  No my najskor musime odpustiť im aj sebe, pretoze to národ dovolil.
                  Asi toľko ku vsetkemu.

                  Páči sa mi

                  • áno, mám za to že si psychopat, keď vidíš kde v tom čo si skopíroval, že píšem, že naši politici majú démonický typ psychiky… kde konkrétne to tam vidíš? keď dôjdu argumenty – odrazu už nechceš strácať čas…
                    ale ešte stihneš urobiť sa chrumkavý – že nechceš aby som pil jed, podsúvaš, že je vo mne nenávisť. poznám tieto tvoje manipulatívne techniky už roky, u mňa s nimi neuspeješ..

                    Páči sa mi

                    • tak vidite, nazval ste ma psychopatom znova. Nazval ste ma dalsimi menami. Prispevok som Vam zmazal a povedal som Vam, ze nechcem Vas pod mojimi clankami.
                      Zacal ste vypisovat kade tade, robit burku v šerbli, lebo Jox napisal clanok o odpusteni.

                      Tu mate genezu toho, co ste vsetko tvrdil a co sa ukazalo vyvratene. Ale ja som podla Vas klamar. Nadal ste mi, ale ja sa spravam ako.manipulator.
                      Nuz dobre, Vas nazor je Vas nazor, vdaka zan. No prosim, uz nepiste pod moje clanky, ved mate tolko inych priestorov na diskusiu. Jox Vam uz vadit nebude.
                      A tym to vyriesite, vyhrate tuto bitku nazorov a mozete spokojne zit svoj zivot dalej.

                      Páči sa mi

        • Jedna vec je nepestovať v sebe hnev a nenávisť t.j. odpustiť a druhá vec je, keď si naivný a čakáš od zločinca niečo iné ako zlo. To je prvá vec.
          Druhá vec je, že kroť sa, ešte jeden takýto výlev a dostávaš ban, natrvalo bez ohľadu na to či tento nick používaš 30 rokov.

          Páči sa mi

      • nechcem a nebudem sa miešať do tohto sporu.
        Dovolím si však reagovať na “Odpustiť, no nezabudnúť!”
        Z Joxovho uhla pohľadu (aspoň takto to ja vnímam) sa to týka človeka, ľudského jedinca, konkrétnej duše – z tohto pohľadu, ak je Boh milosrdný, tak aj človek sa má naučiť milosrdenstvu, a to je predovšetkým necítiť nenávisť voči tomu druhému, pretože tá nenávisť ničí v prvom rade toho, kto ju voči inému cíti a šíri.
        Z pohľadu mahatma772 (aspoň takto to ja vnímam) sa to týka politika, vládneho predstaviteľa, jedinca, ktorý v organizácii štátu má určitú funkciu, teda moc, a predovšetkým zodpovednosť!!! A túto zodpovednosť budú musieť voliči voči týmto funkcionárom, zneuživším moc verejného činiteľa proti štátu a občanovi, vyvodiť.
        Tak, ako jedinec, aj keď je Boh voči nemu milosrdný, si musí svoje pochybenie uvedomiť a napraviť skrze životné situácie a okolnosti, do ktorých nás naše predošlé konanie doviedlo, čo často vnímame ako Boží trest, tak takisto aj títo verejní činitelia si musia svoje zneužívanie právomocí verejného činiteľa uvedomiť a škody napraviť. Súdy musia prebehnúť, ich úlohou však musí byť predovšetkým to, aby si súdení uvedomili a priznali svoje pochybenie. Nechceme živiť nenávisť a trpieť jej následky na Slovensku. Preto odsúdení by mali mať na výber: vyhnanstvo zo Slovenska (to si vyberú tí, ktorí svoje neprávosti nie sú ochotní a schopní si uvedomiť a napraviť), alebo verejno-prospešné služby za mzdu vo výške životného minima (tým nemám na mysli zametanie ulíc a podobne, ale v rámci ich vyučeného oboru. Napr. lekár bude lekárom, ale za minimálnu mzdu a pod., pretože škoda plytvať vyškoleným personálom…). Jasné, že majetok v oboch prípadoch vo zvlášť závažných prípadoch prepadne štátu – vily, pozemky, úspory a pod. Bývanie v malometrážnych bytoch… Nechceš škody odpracovať, choď preč zo Slovenska, ale bez toho, čo si tu nakradol a živ sa v zahraničí vlastnými rukami!

        Liked by 7 people

        • popolvar67, ďakujem
          to je riešenie, ktoré má význam. aj pre toho previnilca, aj pre spoločnosť. takto sa to (vraj) riešilo aj v dávnej minulosti
          svoj pohľad som vysvetlil už dávno – že nemusím politikom odpúšťať, lebo nemám čo – nie je vo mne voči nim negatívna emócia…

          Liked by 2 people

          • skúste spraviť s Joxom hrubú čiaru za konfrontačnými príspevkami a diskutovať k veci. Pred tým však je potrebná dávka odvahy na ospravedlnenie za osobné invektívy na adresu toho druhého. Netreba riešiť to, ako zareaguje druhá strana, ale riešiť to, čo môžem spraviť ja osobne pre upokojenie situácie a konštruktívnu diskusiu.

            Liked by 2 people

            • Ja požívam taktiku “ráno múdrejšie večera”… ak ma niečo vytočí a napíšem štipľavú reakciu… zmažem ju a nechám to usadiť… väčšinou to funguje 🙂
              Najhoršie je, že ak niekto niekoho doženie do takého stavu, väčšinou to bol úmysel… a preto sa netreba nechať vyprovokovať.

              Liked by 1 person

  6. potom prosim sanuela,co radis tomuto tazko skusanemu a nejednotnemu narodu-rezignaciu,sklonit hlavu,zohnut chrbat,drzat hubua krok,no slovencina je bohata,1945 som mala 10,nieco sa nedalo nevidet,potom 50 te roky znovu nieco sa zabudnut neda,ked to zazijes osobne,to neprecitas v literature,ale nieco volit musis,ked budu volby,co myslis,kto chodi volit,no hlavne dochodcov stretavam ako prvych,je nas milion 250 tisic,kazdy mame rodinu,ja 5 vnukov,takze vyhladavam vsetky informacie,pretoze si prajem aby to co tu studuju ,aj na tomto prekrasnom slovensku odpracovali,nemuseli bludit po svete-zazila som ,ked moji 3 surodenci s velmi kvalitnym vzdelanim emigrovali aj s rodinami,to som si zazila souku s kadrovakmi na okrese,no skratim to -myslim ze pre mna je volba jedine smer,a dobre ze sa objavila odnoz,ktora sa prida ku komukolvek,ale doverujem ficovi,tak-a je to vonku

    Liked by 2 people

  7. este si dovolim-nejaky strajk ucitelov povazujem za zbytocny,neproduktivny-za platy-to by som vam priala zit z dochodkov,potom tu niekto spominal novinarov,no nebadam,ze by sme my prave v tejto dobe nejakych mali,kebyze sme mali,vsimli by si tu inovovanu fasizaciu a nacifikaciu co sa pomaly plazi spolocnostou europy,aj slovenskou,volakedy bola zavadova osoba zid,dnes je to rus

    Páči sa mi

  8. Oracle mám otázočku… Napísal si,že “…zatiaľ to Ficovi ide.” Myslíš si,že Fico má nejaký plán, alebo vie o nejakých veciach o ktorých my občania Slovenska nemáme ani chýru – ani slychu ?
    Ďakujem.

    Liked by 1 person

  9. mahatma,ale my sme v podstate clovekovia,to sa neda porovnat s anglosasmi,,pozila som si tam 3 roky,iba je u niektorych rozvinutejsia ta odporna chamtivost,a niekedy sa aj slusny clovek zmeni,ked dostane akukolvek moc,aj mame zly volebny system,ale vzdy je neskoro daco na nom menit,a keby som konkretne napisala o tych najblizsich anglosasoch-moje a ine skusenosti,mohla by som si aj poskodit,no coze ja,mam odzite ale mam rodinu,my napriklad mame to svedomie,co robi z tvorov ludi

    Páči sa mi

  10. Denne sa tu preberá téma ” ako naložiť so zločincami”. Tak ako? Riešenie celý čas tu máme ako na podnose. ZÁKONNE, t.j. so ZÁKONNE získanými dôkazmi, nie podvodom, lebo ja chcem.
    Nie samosúd ako Ježiš učil. Násilie plodí násilie. Vyvarovať sa urýchlených záverov typu postaviť k múru a ra-ta-ta… Prečo?
    Zase uvediem príklad zo Star Wars. Anakin (budúci Darth Vader) porazil lorda Dookoo v boji a kancelár Palpatine (temný Darth Sidious) ho huckal, aby ho zabil, čo aj pod vplyvom hnevu vykonal. Prišiel o možnosť vypočuť si ho pred súdom , kde by mohol svedčiť aj proti samotnému Palpatínovi. Tento výjav sa zopakoval v poslednom dieli, keď Luke Skywalker porazil v boji svojho otca Darth Vadera a Darth Sidious ho vyzýval ho zabiť. Odmietol.
    Ide o Odmietnutie zla! Zaroveň jeho súdenie zákonnou cestou. Ak sa trest smrti udelí zákonne, je platný.

    Liked by 5 people

  11. tak moderátor jox13 zase sprosto a drzo manipuluje a zároveň mi vypol možnosť reagovať na jeho príspevky v diskusii. ó aké múdre…
    píše : takže prezentujete slovansky princíp, viete, zamotavate sa v tom, pretože neviete, ze som si tymto presiel a bol som na dost seminaroch.
    jox13, ja som nebol na žiadnom seminári, tak netuším o čom točíš
    poznám veľmi dobre tieto špinavé, zákerné manipulatívne techniky : robíš, alebo tvrdíš toto a toto a ja ti to teraz úplne vyvrátim, alebo z teba urobím pomaly netvora pre toto tvrdenie.
    pointa je v tom, že to “takže a tak ďalej” oponent nikdy nevyslovil. takže postavím klamstvo a to s pompou porazím, alebo na ňom znemožním oponenta v očiach ostatných diskutujúcich
    to čo robíš je podlé a úbohé. presne rovnaký technologický postup používajú politici. aj novinári na poškodenie názorového oponenta… na to poukazujem už dlho a preto cítiš nutkavú potrebu proti mne bojovať?
    ja s tebou ako osobou nebojujem, diskutujem o názoroch… iba sa dôrazne ohradzujem proti agresivite a zákernostiam, čo tu ako autor a moderátor produkuješ…

    Páči sa mi

            • ak už je vlákno príliš hlboké, t.j. príliš vpravo, tak to formát stránky viac nepustí…
              a nervy sú na dranc, emócie vypäté a následne je hodnotenie stavu veci emočné (vidím to tak, ako to chcem vnútorne, emočne vybudený, vidieť), a nie vecné skutkové, o čom svedčí hneď prvá veta: “tak moderátor jox13 zase sprosto a drzo manipuluje a zároveň mi vypol možnosť reagovať na jeho príspevky v diskusii. ó aké múdre…”
              Pozor na to, stalo sa to aj mne , a nie raz. Zbytočne som sa takto sám pred ostatnými zhovadil…
              Nikdy netreba reagovať hneď na to, čo vo mne vyvolá odmietnutie podčiarknuté emóciami. Treba si to prečítať viackrát, položiť si otázku ako to autor myslel a v čom by mohol mať pravdu. Často potom zistíme, že to “červené súkno”, na ktoré sme v prvom momente zareagovali ako býk v aréne, v predmetnom texte proste nie je – zmizlo, pretože bolo iba v našej hlave…

              Liked by 1 person

              • nepovedal by som to lepšie 🙂 je skôr zarážajúce, že to tí intelektuáli buď nechápu alebo sa tomu zámerne podriaďujú… si myslím, že je to základ pre fungovanie (novej) spoločnosti… zachovanie si chladnej hlavy

                Liked by 1 person

  12. Keď už som sa v tomto vlákne rozpísal, napíšem ešte o svojom názore na peniaze a ich vplyve na rovno-váhu.
    V slovenskej reči za peniazom vraví “čertove obrázky”. Prečo? Lebo ide o energiu. Keď je ich málo, človek to ustojí a jeho charakter sa nemení. Keď prijme do seba čerta (peniaze) tak to treba aj ustáť. Tu je na výber prístup sebecký (čert) alebo nesebecký (človek z Boha).
    Druhá slovenská múdrosť hovorí “peniaze kazia charakter “.
    Ak je charakter človeka nezrelý, alebo je negatívny, táto energia posilní jeho/jej Ego resp. charakter. Z malého zločinca sa stane veľký zločinec.
    Múdry človek, ktorý je v rovnováhe vie ako zaobchádzať s touto energiou.
    Tu platí zase slovenská múdrosť “kto veľa dostal, sa bude od neho veľa požadovať, resp. musí veľa dávať.”
    Energiu využiť na všeobecné blaho. Tu by sa možno dalo použiť aj Paretovo pravidlo 80:20.
    Z legálne zarobených peňazí v podnikaní je dobré väčšinu použiť na projekty verejného dosahu a len menšinu pre osobné účely. Nie je to vec zdaňovania ale osobnej zrelosti konkrétneho človeka, keď do projektov premietne svoju dušu a energiu. Ľudia vždy ocenia projekty, ktoré majú tvár a dušu.
    Vidno to prekrásne v obciach, kde si ľudia navolia zločincov a obce pustnú, alebo zrelých ľudí a obce naopak prekvitajú.
    Ten vnútorný hodnotový rozpor v človeku je o to väčší, čím je človek viac nezrelý (dieťa, pubertiak). Keď človek prejde do dospelosti, by už mal byť v rovnováhe. Vládnuť dobrom aj zlom. Tu použijem ďalšiu slovenskú múdrosť: za dobrotu na žobrotu. Nestačí byť len dobrý, ale treba vediet aj kritizovať a pokarhať. Zlého vrátim k rovnováhe pokarhaním, dobrého pochválim a vyzvem nebyť pyšný, lebo priveľká podpora Ega vedie k pýche a živí zase toho čerta.
    Spoločnosť s najvyšším počtom ľudí v rovnováhe, t.j. bez strachu, s pevnou vierou v Boha a v Božiu spravodlivosť, čaká blahobyt a časy bez vojen.

    Liked by 3 people

  13. Môžete mi prezradiť, z čoho pramení tá Vaša posadnutosť Ficom? Resp. posadnutosť ním na tomto fóre? Za všetky jeho, slušne povedané, huncútstva, stačí spomenúť jeho veľkohubé vyhlásenie o dokončení diaľnice do KE do roku 2010. Dnes máme 2022. Ale máme už aj tú diaľnicu?

    To akože Fico má byť entita, ktorá vyvedie krajinu z marazmu? Je to obyčajný populista. Zaujíma ho iba osobný prospech a nič iné. Veriť Ficovi? To rovno môžete vložiť svoju dôveru aj do tých truhlíkov z PS. Prašť jak uhoď. Z kaluže do blata. Nič iné. Aj jeden, aj druhý ešte viac demontuje túto krajinu.

    Páči sa mi

    • tak daj typ,mne sa vidi konzistentny,evidentne mu na slovensku zalezi,ma urcite info,ktore mu nedovolia mat ten odporny postoj voci rusku,ved pozoruj,ved to ani zakladna slusnost nedovoli nasincovi take nediplomaticke vyjadrovanie a oslovovanie ruskej federacie,odtial pocujes -nasi partnjori,samozrejme musi mat aj chyby,vyber ludi vzdy tiez nemusi byt stastny,a neda sa ovplyvnit len jednou osobou,tak ako sa pritrafila kolikova-sokoval ma doslova jej -rehot-,nie smiech na tlacovkach pri kauze lucansky-potom som cakala na moju medicku-ano preberali sme to,u niekoho je ta zlazka,kde sidlia nase emocie zakrpatena-to je ten pripad,ze sa tu zislo vela nezdravych ludi spolu,mame smolu ako narod,potom -fico sa vie pohybovat v bruseli-2 kroky vzad,aby jeden pre nas vpred,ved to su bezperspektivne kreatury,nikym nevolene,a dalej-kazdy clovek sa postupne vyvija a akosi zreje,pocuvaj pana kamenickeho,co hovori,to je aj pre intelektuala,aj pre odbornika,aj prenajobycajnejsieho cloveka zrozumitelne,a potom clovek ma aj urcitu intuiciu,rozhodne by som nedala pelegriniho,nech mi je odpustene

      Liked by 3 people

    • treba čítať hrubé knihy, začať nejakými filozofmi… v zmysle… že nikto sa nenarodil učený… každý prechádza vývojom a je nešťastné súdiť človeka za výroky z pred dekády za tak komplexný projekt ako je stavba diaľnice… áno je to negatívum ale každá informácia má svoju váhu a treba ju posudzovať v kontexte pozitív aj negatív, vrátane časového sledu… príklad. nemôžem predsa predpokladať, že môj predtým rebel syn sa o mňa nepostará keď budem nevládny a dopredu ho za to odsudzovať

      Liked by 2 people

  14. Spätné upozornenie: Systém současného otroctví – (4) – informace, oblasti řízení – Fórum KOB

Pridaj komentár