Ďalšie krátke zamyslenie

Dostatočne Všeobecná Teória Riadenia a ostatné publikácie tohoto autorského kolektívu poznajú tri spôsoby riadenia sociálnych systémov: štruktúrne, neštruktúrne a riadenie cez virtuálne štruktúry. Štruktúrne hádam nemusím vysvetľovať; riadenie cez virtuálne štruktúry je vlastne činnosť rozviedok, kontrarozviedok a slobodomurárov, alebo spolkov ako je Svetové Ekonomické Fórum a neštruktúrne riadenie je riadenie cez kázania, školské osnovy, mediálne správy, klebety a chýry.

Prečo to spomínam?

Kvôli rýchlosti obehu informácií, ktorý dokáže podporiť alebo potopiť riadenie kdekoho. Rýchlosť obehu informácií sa v poslednej dobe len zvyšovala – najprv telefóny, televízia a počítače, potom internet a mobilné telefóny a teraz smartfóny s prakticky nekonečným množstvom aplikácií, ktoré potenciálne dokážu revolucionizovať ten-ktorý segment života a tým pádom ďalej ovplyvniť kultúru. To zas predstavuje vznik nových spätných väzieb v spoločnosti na úrovni jednotlivcov. Sila týchto jednotlivých spätných väzieb závisí od toho, ako silno dokážu stimulovať serotonínový a dopamínový systém v mozgu. Niektoré spätné väzby sa dajú algoritmami a inými metódami kontrolovať a iné zas nie, a tu je zakopaný pes pre zabezpečenie stability riadenia spoločnosti. Ide totiž o to, že tieto algoritmy zďaleka nemajú schopnosť pochopiť žarty a internetové meme, lebo sú nelogické, a preto na ich reguláciu treba zamestnať cenzorov. Lenže cenzori sú pomalí a relatívne rýchlo sa vyčerpáva ich pozornosť, t.j. meme a vtip sa dokáže rozšíriť skôr, než ich cenzúra dokáže zachytiť a spomaliť alebo rovno zastaviť ich šírenie, a toto zas dokáže posunúť chápanie celých sociálnych skupín.

Druhou vecou je to, že pri zrýchlenej informačnej výmene obzvlášť platí, že lož má krátke nohy, a preto treba propagandu podložiť na so zlým úmyslom vyslovených polopravdách. Skrátka treba zmeniť metódu s práce s informáciami a prispôsobiť ich dobe s tým, že aj tento spôsob riadenia spoločnosti skôr či neskôr zlyhá. Lenže to môže trvať nejaký čas, ktorý nemáme a preto sa vynára otázka:

Ako najrýchlejšie položiť systém založený na polopravdách a lžiach?

Odpoveď je zdanlivo jednoduchá: začať hovoriť celú pravdu. Problém s týmto je však v tom, že dav je natoľko spracovaný propagandou, že aj keby mu bola vyjavená celá pravda, tak ju označí za lož a odmietne ju. Preto treba použiť na prebudenie davu tú správnu metódu a na to sú zas potrebné tie správne štruktúry. A tu sa situácia naozaj začína komplikovať, lebo toto presadiť do praxe nie je jednoduchá záležitosť.

Začnime tam, že treba celú vec naplánovať tak, aby nepriatelia vôbec nezachytili to, že sa niečo deje. Ďalším krokom je, že buď treba nájsť vhodné štruktúry, alebo tie štruktúry vytvoriť, či modifikovať existujúce štruktúry na presadenie plánu do života. A tu sa dostávame k pointe tohto článku.

Aká pointa?

Takže, niekedy začiatkom 90. rokov 20. storočia si vedenie globálneho zákulisia (GP) uvedomilo, že ak veci pôjdu takto ďalej, tak buď ľudstvo vyhynie, alebo nás čaká nejaký horší osud. No neboli jediní, ktorí pochopili, že je zle a aj tieto skupiny sa snažili zvrátiť situáciu, lenže boli slabí, nejednotní a prakticky bez podpory širšej verejnosti, a tak GP začal robiť plány a tieto jednotné skupiny začal spájať.

Druhá časť deja bolo to, že si vypracovali správnu resp. lepšiu metódu práce s informáciami, ale neposkytli ju anglo-americkému močiaru s centrálou v Londýne a jeho okultnému vedeniu, ktorí robili doteraz špinavú prácu pre vedenie GP a ktorí sa začali vymykať riadeniu GP.

Tretia časť príbehu spočíva v tom, že močiar zubami-nechtami bojoval tak proti zmeneným podmienkam, ako aj proti GP, ktorý ich hodil cez palubu.

Poslednou časťou príbehu je to, že každý bude musieť prehltnúť tú horkú pilulku a tá horká pilulka má mnoho foriem, niekde je to ekonomická nepríjemnosť, inde je to chlad a hlad a inde zas konfrontácia s tým, čo páchajú elity s deťmi a ženami.

A čo Slovensko?

Sme síce strategicky dôležité územie, ale zároveň sme malá krajina a štát s minimálnou až neexistujúcou zdrojovou stabilitou a často mimo okruh hlavných dejov (čo nie je vždy zlá vec). A toto je dôvod, prečo sa k nám veci dostávajú pomerne neskoro s fázovým posunom, ale na druhej strane je pravda aj to, že u nás je efekt oveľa silnejší kvôli tomu, že mentalita ľudí je skôr dedinská, ako malomeštianska.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

20 thoughts on “Ďalšie krátke zamyslenie

    • berem dedinu vsetkymi desiatimi,len k nemu kebyze sme mali aj nas zdravy sedliacky rozum,a aspo trosku jednotnosti,ten sedliacky rozum nam bol dany,som sa rozpravala s dcerou-60-ale su tu 3 deti vs,tekze si chodi prizarobit-ma na to az prilis kvalitne jazykove vzdelanie-a chodi dlhsie-oni nemaju ten rozum,co my volame chochmes,mozu nas podcenovat hore-dole,no bola som aj ja 3 roky,takze viem,co hovorim

      Páči sa mi

  1. Oni vlastne na Slovensku poriadne mestá ani nie sú, len také “malomestá”, alebo veľké dediny. Tak Bratislava je hlavná slovenská dedina atď. 🙂 Ale vlani som sa vrátil po dlhých rokoch žiť do rodnej dediny a stále sa neviem nabažiť toho kľudu a pokoja, aj keď brešú psi, chlapi pília drevo na zimu … aj tak je tu pokoj, ticho, na dvore veľká symetrická jedľa, ktorú treba objať a porozprávať sa s ňou, za dvorom potok a za potokom hora. Raj na Zemi. To k tej dedinskej mentalite, ešte keby všetci používali ten zdravý sedliacky rozum.

    Veľmi dobrý článok, ak to vôbec môžem hodnotiť, lebo som stále iba začiatočník v DVTR a KSB. Pravda, lož má krátke nohy, zanedlho sa môže napr. ukázať, že to so sabotážami na NS1 a NS2 boli iba klamstvá a púšťali nám len hologramy. Zdá sa, že močiar je stále silný a veľmi silno okolo seba kope.

    Liked by 9 people

    • Článok pekný. O pravde som niekde počul, že pravda sú pevné základy. Na nich postavíš aj mrakodrap. Na lží maximálne drevenú búdu, ktorá sa časom aj tak rozpadne. Fraktálny prejav toho istého sú medziľudské vzťahy doma, na pracovisku, susedské atď. Ak sú založené na pravde, ustojí ak na lží, tak šanca na ustátie sa znižuje.
      Kovid šialenstvo sme ako národ pri zaočkovanosti 52% zvládli tak na 2, ale ustálil sme to ako národ. Prežijeme.
      A valí sa na nás ďalšie, v poradí 3.pokušenie a tým je hrozba globálnej vojny a v nej aj riziko zničenia nášho a ostatných európskych národov. Je sprevádzané 2.pokušením, ktorým, je umelo vyvolaná a vytvorená “energetická kríza” , aby pumpovala emócie proti Rusku.
      Tu, ako som písal v jednom predošlom vlákna je pripravená ďalšia pasca na idiotov. “Prijatie Ukrajiny do NATO”. Našou úlohu je tomu zabrániť a nedovoliť rozomlieť náš a iné národy v mlynčeku na mäso zvanom 3.svetová vojna zapojením nových mobilizovaných do vojny. Kovid už nie je téma. Kľúčový je rok 2023 na ustátie tohto 3. pokušenia.

      Liked by 6 people

      • Možná myslela pravou Alžbětu II., ta skutečně zemřela několik let dřív a skladovali tajně její mrtvolu v márnici. Teď nechali zemřít jejího dvojníka.

        Páči sa mi

        • “skutečně zemřela několik let dřív”…
          Sa neskutočne musí baviť ten, čo túto fámu vypustil, na tom, že koľko ľudí jej uverilo.
          Telo síce môžeš držať v mrazáku, dvojníkov podstrčiť, avšak dušu v chladničke neuväzníš, ani ju dvojníkom nenahradíš. Pravá Alžbeta II. zomrela 8.9.2022. Zomrela britská kráľovná ako symbol a zomrela aj pravá osoba Alžbeta II. a duša opustila jej telo.

          Páči sa mi

  2. Spätné upozornenie: Pripomienka, OPEC+ a finančný systém | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár