Matelkov putovný cirkus

To, čo robí súčasná vládna koalícia, SaS a náplň prezidentského paláca by som nenazval klauniádou a nielen preto, že skutoční klauni sú dobre vycvičení profesionáli, ale aj vedia, čo je ich úlohou, čo robia. Títo však nielenže nie sú profesionáli v ničom, ale ani nevedia čo robia, preto to, čo robia, môžem nazvať len fraškou-treťoradou paródiou na klauniádu a cirkus.

Prečo potom ten nadpis?

Napriek tomu, že je to paródia na klauniádu a cirkus, Matelko to riadi perfektne a toto hovorím napriek tomu, že tie smutné paródie na klaunov spolu so špeciálnou prokuratúrou na príkaz ich pánka len improvizujú. To je prvá várka vecí.

Druhá várka vecí je, že ho do tejto pozície posunuli oveľa väčší hráči, než sú pánkovia týchto paródií na klaunov, takže na otázku „kto“ musíme nájsť odpoveď vo forme „ako“ a „prečo“.

Ako a prečo?

Identifikovať „ako“ je relatívne ľahká vec. V roku 2020 asi mesiac pred voľbami Matelko rozbehol na mieru šitú špičkovo pripravenú kampaň, v ktorej ľubozvučne brnkal na tie struny, na ktoré zahraničné médiá v slovenskom jazyku rôznou intenzitou brnkali v podstate od roku 2016, keď sa snažili vyvolať farebnú revolúciu na Slovensku. V tejto kampani úspešne brnkal na vrodený cit pre spravodlivosť Slovákov a tým dokázal odstaviť koalíciu PS-Spolu, keď mi niekto neverí, tak nech si pozrie tú kampaň, hlavne jej body.

Prečo“ je už komplikovanejšia otázka, lebo sa treba pozrieť na kontext toho, čo hovorí a robí. To, že melie 5 cez 9 je súčasťou predstavenia, ale to, čo robí, je pre liberál-fašistickú čvargu likvidačné, hoci sa to nezdá. Príkladom je práve poskladaný rozpočet, ktorý bez ohľadu na to, či bude schválený, znamená pre zvyšok vládnej koalície, SaS, či pre náplň prezidentského paláca a korporátne médiá smrteľnú situáciu, pretože v plnej nahote odkrýva kto a čo sú zač, a toto sa Slovákom páči asi tak, ako oznámenie, že z nich urobili hlupákov. Takže je jedno, či sa schváli Matelkom poskladaný rozpočet alebo nie, lebo v oboch prípadoch sa ukáže inkompetencia celej čvargy, pretože buď schvália rozpočet, s ktorým si Matelko môže naložiť ako chce, lebo niektoré položky sú dosť vágne definované, alebo schvália provizórny rozpočet z minulého roku, ale tým sa preukáže v plnej nahote ich politická impotencia a inkompetencia. A tým pádom sa vraciame k pôvodnej otázke, že „kto“ má záujem na tom, aby liberál-fašistickú čvargu vyfarbil v ich skutočných farbách.

Takže kto?

Globálne zákulisie (GP) má záujem na tom, aby anglo-americký močiar s centrálou v Londýne a naň napojení slovenskí liberál-fašisti a aj českí kaviarnici boli odstránení, lebo predstavujú pre ľudstvo existenčnú hrozbu. To, že momentálne je podľa všetkého Matelko riadený cez štruktúry slovenského vojenského spravodajstva nech nikoho nemýli, lebo nad ním časť katolíckej cirkvi drží ochrannú ruku. Skrátka, stalo sa len to, že Matelka preložili do inej divízie s vyššou operatívnou rýchlosťou, ale zadania zostali rovnaké.

Ako to celé skončí?

Budem sa opakovať, že síce liberál-fašistická čvarga bude odstránená, ale Slovensko bude v troskách a Matelko bude zašitý ktovie kde. A preto viem, že nás čaká poriadna drina.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

37 thoughts on “Matelkov putovný cirkus

  1. Ocenujem tuto uvahu aj vyber samotnej temy a stotoznujem sa s nazormi v nej prezentovanymi.
    Akurat si myslim, ze Matelkova uloha nie je odstranit mociarne struktury, len ich sustavne a kontinualne znemoznovat a podrazat im nohy. Nase mociarne figury padnu az ked padnu tie nad nimi, neocakavam, ze by Slovensko malo byt prvou lastovickou, ktora spusti domino…. Ale mozem sa mylit.

    Liked by 5 people

  2. Matelko je dosť bohatý, sebavedomý a zároveň hlúpy. Podľa Jungovej typológie je iracionálny cítiaci typ, ľudovo blázon, v našej terminológii napojený na rôzne egregory. Či od GP alebo od všemohúceho. Prečo aj od všemohúceho? Lebo jeho morálka je napriek všetkému vyššia ako napr. Ficova, Sulíkova alebo Kollárova. Má 1 ženu, 2 deti, nemá mimomanželské aféry, je za rodinu a v celku v kresťanskom pohľade na svet. Nemá problém so závislosťami.
    https://psychologia.co/jung-personality-types/
    To čo je u neho viditeľné je tá iracionálnosť spojená s nevedomosťou (hlúposťou) a s mesiášskym komplexom. V čom má podporu od HNR? Posúďte sami. Verí tomu, že bojuje za spravodlivosť?
    To, že odhaľuje podstatu vecí je jeho poslanie. Napríklad odhalenie médií ako skutočnej armády na vyšších prioritách.

    Liked by 3 people

    • Matelko je v prvom rade súčasť sekty letniciarov spolu s Hegerom, Krajcim a dalsimi esami.
      Cize o jeho morálke by som pomlcal a teda aj o zavislosti.

      Pre mna je z pohladu moralky hodnotnejší jedinec, ktorý sa v živote poučil z vlastných chýb a prešľapov, než tupý nasledovateľov názorov niekoho iného, vďaka ktorému ma čistý morálny štít …

      A Matel je zjavne nevzdelaný, trpí psychickou poruchou, ale sprostý nie je…

      Liked by 6 people

      • Hej. Len treba odlíšiť tých, ktorí sú vo vedúcich pozíciách a ktorí nie sú, resp. nemajú vplyv na verejnosť. Pre mňa napríklad Fico aj s chybami je hlavne politik a vlastenec a veľa vecí okolo neho aj okolo Mečiara som videl inak ako sa to prezentovalo v médiách v tom čase. Mečiar aj napriek niektorým chybným rozhodnutiam je tiež v prvom rade vlastenec, aj keď si mnohé veci prikrášľoval. Nie je v tom sám. Na druhej strane neboli o nič lepší a ešte k tomu aj zrádzali.
        Tá sekta salarabanda je hlavne o ich ponímaní elity, vyvolenosti a poslaní moralizovať. Nemyslím si, že to je priamo močiarom riadená štruktúra ako mimovládne organizácie, nadnárodné korporácie a politické think tanky.
        Na tie daňové delikty Matelka sa treba pozrieť aj z perspektívy káuz ako Širokého firmy a nezaplatenie živnostníkom, tender na diaľničný systém a kasírovanie. Dzurindov tunel Branisko. Rozpredaj štátneho majetku. A celá rada káuz cez celé politické spektrum.
        Za 30 rokov sledovania diania už nikoho nesúdim a snažím sa pomôcť veci tam kde som. Na 1. priorite stále zostane osobný príklad a preto je správanie sa politikov tak dôležité a aj angažovanosť ľudí za ktorú sa tu Jox nezištne bije je kľúčová. Nikto to za nás neurobí.
        Ešte k tomu Matelkovi. Ako si vysvetliť dovoz ivermectinu na SK na 6 mesiacov a Sputniku?

        Liked by 5 people

        • Dakujem za ozrejmenie postoja k Ficovi a Meciarovi, tym si vela dovysvetlil.
          Ta sekta je nebezpecna preto, lebo ju riadi jeden clovek (meno si napamatam) a toho pravdepodobne riadi VOS. Netreba to podcenovat, ich figurky su sice slabe (okrem Matelka), ale o to loajalnejsie a nebezpecnejsie (bez vlastneho nazoru).
          No a k tomu Matelkovi a Ivermectinu a Sputniku – treba sa zamysliet nad ulohou, ktoru Matel ma vramci vlastnej vlady, t.j. zaskédnicka cinnost a bude vsetko jasne 🙂

          Liked by 1 person

  3. Matelko je skrátka užitočný “idiot” s geniálnymi nápadmi určený na odstavenie liberálnej špiny, znemožnením čvargy aj pred celým národom (ak nie aj svetom) zároveň stúpaním na vidly,ktorými sami dostanú po hlave. 🙂

    Liked by 1 person

    • …alebo vystriedať rezidentku- pokryteckú satanistku Čaputovú, aby konečne Slovensko malo dôstojného prezidenta/ku.
      Pokora, rozhľadenosť, skúsenosti, nezlomnosť, odvaha… a navyše je to žena, čo pre mnohé voličky je toto dostatočným dôvodom.

      Liked by 2 people

    • Ja som si zas pri tomto rozhovore uvedomil čo už viackrát. Ako tragicky ďaleko som bol svojho času od pravdy. Ani sa mi k tomu nechce vracať v myšlienkach ale túto babu som tiež nemal rád. A keď to analyzujem, tak som defakto nikdy nepočúval čo reálne hovorí. Videl som len obraz ktorý mi do hlavy naočkovali médiá. Sprostá učiteľka, ktorá obúchala Slotovi vajíčka o hlavu. A viete čo ma pritom teraz napadá? Pozerám na niektorých zúrivých liberálov a vidím ….. seba pre 10-15 rokmi. Mal som svoju neomylnú pravdu, ostatnými som pohŕdal a smial sa z nich že ako môžu byť tak tupí a nevidieť čo majú priamo pred očami. Chápete? Pozerali sme všetci rovnaký film, pritom každý videl niečo iné, dokonca opačné. Prebudenie prišlo pred rokmi a mne došlo, že tie Mečiarove babky demokratky mali 10x toľko rozumu ako ja a nie že boli tupé ovce ktoré zvážali zo všetkých kútov republiky. Je to smiech cez slzy dnes, to ja som bol tá tupá ovca, ktoré nevidela čo má pred nosom. Prečo to pripomíánam — pre 2 veci. Po prvé, som si na to zase spomenul pri rozhovore s Belousovovou a po druhé …. snažím sa nemať a neživiť nenávisť ani k liberálom, ani amerikanofilom. Občas zájdem na SME a chytám sa za hlavu – inteligentní ľudia, študovaní, pritom logika a argumenty jak z materskej skôlky. A zas vidím seba, svoje niekdajšie argumenty len v modrom. Je to hodne zvláštny pocit ale pomáha mi to v tom, aby som necítil voči nim nenávisť. Mnohí z nich ešte pochopia a môžu byť aj prínosom. Netreba preto lámať palicu nad nikým. Ano, niekto prebudenie nestihne ale niekto ano. Treba to proste nechať tak lebo je to na každom. Pre mňa z toho plynie opätovné potvrdenie pravdy, že nemôže byť cieľom boj PROTI iným názorom a ľuďom ale ZA to čo chcem. Konštrukcia, nie deštrukcia je cesta vpred. Všetko ostatné už zariadi “prozreteľniosť”, ale tá to vlastne riadi aj priebežne. To prebúdzanie ľudí nie je náhoda. Dospeli sme do stavu, že začíname vidieť ďalej za horizont … Zostáva len chopiť sa šance a neprepásť to. Cipana, to som dal ja totok? 🙂 Prajem všetko dobré.

      Liked by 9 people

      • nadherne si to opisal dujky 🙂
        je v tom vela mudrosti a pokory, klobuk dolu
        tiez som presla podobnym vyvojom ostatnych 10-20 rokov, urcite sa v tom najdu mnohi nielen z nasej tunajsej komunity… a mnohi to maju este len pred sebou

        Liked by 5 people

      • Pekne napísané. Platí stará pravda: “Ak chceš dobyť územie nepriateľa nevojensky, vychovaj jeho deti”. Presne toto sa dialo a deje, ale už to začína byť zjavné. A súčasne podpora zhoršovania podmienok a zosmiešňovania dôchodcov (staršej generácie) teda nositeľov skúseností, múdrosti a historickej pamäti národa (mizerná penzia, zlá zdravotná a sociálna starostlivosť, COVID vakcíny, …). Všetko postavené “na hlavu”. Herci ako elita, čo v dávnejších dobách boli na najspodnejšom stupni spoločnosti, lebo nič dôležité nevedeli robiť a dokázali len baviť ľud, čo je samozrejme tiež potrebné, ale nie nevyhnutné. A v tých dobách oproti dnešným mali jednu z významných úloh – oživovať staré báje, povesti a piesne, ktoré tvorili históriu národa. Súčasní umelci až na výnimky pretláčajú len zhubnú liberál agendu.

        Liked by 4 people

      • A vieš čo je na tom najhoršie že najlepšie roky odišli v blúznení. Keby sme mali správnu výchovu (čítaj: že by 99% sa v 12-14rokoch stali všetci Ľudmi a mali na základných školách základy plnohodnotnej sociológie/riadenie spoločenských super-systémov a logiky). Nemuselo by plno energie z mladosti ísť do preč (alebo ešte horšie, na podporu väčšinou skrytého fašizmu)

        Liked by 5 people

        • Jo, to si parádne doplnil tému. Trefa. Ono to naozaj tak vyzerá v ľudskej spoločnosti že väčšina ľudí sa zobudí až keď niečo pokašľala, už nemá kompetencie, je mimo “aktívnej služby” napr. na dôchodku, prípadne je aj neskoro. Na jednej strane je v tom prvok PRIRODZENOSTI z pohľadu vývoja, pretože len ranami osudu a poznávaním chýb vlastne postupne dospievame k pravde. O tom je práve vývoj a je to v princípe v poriadku. Teraz je ale otázka že prečo tí, ktorí prezrú a pochopia nedokážu preniesť to čo sa prežitím naučili dostatočne verne aj nasledovnej generácii tak, aby táto už nemusela opakovať rovnaké chyby a mohla sa naopak rovno odraziť odtiaľ, kde sme my skončili. Bolo by to iste skvelé a snáď to tak raz aj bude už naozaj v etape SPOLO_CNOSTI, ktorá bude založená na zjednocujúcej pravde a hodnotách, nie individualizme diktovanom osobnými záujmami jednotlivcov a skupín. Toto sa stane realitou vtedy, keď ľudia pochopia že sme všetci spolu súčasťou jedného “organizmu”, kde každý jeden má svoje dôležité a nezameniteľné miesto. Aktuálne žiaľ vnímanie nejakého spoločného spolupôsobenia a spoločný cieľ chápe len málo ľudí a aj z tých len minimum podľa toho aj naozaj naplní žije. Aktuálne stojí ľudstvo inde. Stojíme na individualizme – čo je samé o sebe v poriadku lebo každý sme jedinečný – ale ešte sa nevnímame rozmer že sme len malou časťou vyššieho celku, ktorý spolupracuje na vyšších cieľoch. Preto dnes opakujú generácie tie isté chyby ako tie predchádzajúce. A aj preto sa história svojim spôsobom stále opakuje. Pretože sa nevidíme ako súčasť “vyššej formy”, víťazí individualizmus v prístupe k životu tj. pochopíme, len čo sami PREZIJEME a nie sme schopní absorbovať skúsenosti iných ako základ na ktorom by sme len pokračovali v budovaní … No a zhrmiem to do nasledovného záveru ktorý by som videl ako priamu úmeru: čím väčšie bude v spoločnosti UVEDOMENIE spoločného pôsobenia v prospech vyšších cieľov, tým menšia bude potreba individualistiského prístupu (pozor, nezamieňať individualizmus s jedinečnosťou lebo tá zostane a je žiadúca, tým skôr budú nové generácie v chápaní PRIRODZENE plynule nadväzovať na úroveň, dosiahnutú predchádzajúcou generáciou.

          Liked by 2 people

  4. ak dovolite-vcera vecer som zachytila nejaku rec merkelovej-aktulna situacia-titulok znel jej upozornenie -rusko je jedina cesta k zachrane europy,to znelo ako titulok,dalej hovori k aktualnym situaciam,ze toto je uz jej tretie upozornenie usa a europe,ze pracovala 16 rokov s putinom,rozobera tam aj preco nakoniec boli pripojene republiky ukrajiny a ruskej federacii,povedala aktualne a aj minule veci velmi vela,ako kulisa bezala obrovska manifestacia v nemecku,kludna, pre mna velmi tazka relacia-preklad bol do angli-z angli do kvalitnej cestiny,lenze velmi slabo bolo pocut,no mozem len tolko ,ze som rozumela,ze hovori uplne najnovsie aktualne deje-no este aj francuzske manifestacie bezali ako kulisa

    Liked by 1 person

    • Nebude to až tak strašné ako sa to prezentuje. Daný počítač je iba zmes algoritmov. Ak by v ňom bola nejaká inteligencia dokázal by si položiť otázku načo potrebuje spoločnosť black rock toľko peňazí a čo s nimi chce urobiť. Keďže je na sieti aby získaval informácie určite ich má. Algoritmus na vyhodnotenie informácií má tiež. Dokonca by mal byť schopný vyhodnotiť ciele spoločnosti. Pomenovanie ALADIN nie je výstižne, skôr by sa mu hodilo NEMESIS . Pretože drží v rukách osud spoločnosti ktorú môže zničiť.

      Liked by 2 people

  5. neexistuje lepsi pocitac,ako je modzog cloveka,nase tzv n-zavity su neskutocne. este dodam-teraz som sa dostala k tej mutti merkel,preklad zdlhavy,no velmi razantny prejav presne k tymto dnom,doslova sa odviazala-na transparentoch v nemecku som si vsimla -hende hoch from russland-mozno chybne som napisala,aj o tom hovorila,je to cele na yubke

    Páči sa mi

  6. Dnes to Matelko v relácii O 5 minút 12 liberálom a LGBTI zase natrel. Bol tam s Viskupičom.
    Povedal, že Slovensko zostane vždy… (ale,že sa k tomu nebude znova vyjadrovať). A,že on je heterosexuál a pre neho bude vždy žena ženou a muž mužom. Keď na Facebooku napísal,že je heterosexuál,tak mu tam napísali 3000 hejtov. Vraj či sa budú musieť heterosexuáli zatajovať, alebo sa stanú menšinou. A na pochodoch za LGBTI bolo počuť nadávky ako “ko…t a “pi.a”, ktoré musela televízia vypípať. Že či je toto ten boj za práva menšín a spravodlivosť.
    No, skrátka Matelko si dnes zgustol. 😉👍

    Liked by 2 people

Pridaj komentár