Prepad na kryptotrhoch, pračka FTX a Tether [Aktualizované]

Pračka peňazí a Ponziho schéma, ktorá sa tvárila ako, burza kryptomien práve skrachovala. Hovorím o burze FTX, ktorá práve krachuje a vychádzajú o nej zaujímavé informácie:

Skratka ukradnuté peniaze skončili v tých správnych rukách:

photo_2022-11-13_12-29-26

Konkrétne v rukách Chazarskej finančnej mafie

photo_2022-11-13_12-29-11

Od US vlády pre Ukrajinskú vládu (Chazarská mafia), od Ukrajinskej vlády pre FTX (Sam Bankman-Fried), od FTX pre Demokratickú kriminálnu stranu, od Demokratickej kriminálnej strany pre americkú vládu (na podplatenie úradníkov a verejných činiteľov).

Celá vec je ale aj inak personálne prepojená lebo dcéra jedného pohlavára je CEO FTX, konkrétne šéf hlavného poradcu na kryptomeny je jej otcom t.j. sú tu zaujímavé personálne prepojenia.

Aktualizácia: Osobné prepojenia aj po slovensky:

Bankman-Friedova matka, Barbara Fried, je profesorkou na Stanforde a „rozsiahlo písala o otázkach distributívnej spravodlivosti v oblastiach daňovej politiky, teórie vlastníctva a politickej teórie“. Je tiež spoluzakladateľkou politického akčného výboru Mind the Gap, ktorý bol založený v roku 2018 s cieľom pomôcť demokratom vyhrať voľby.

Vox publikoval žiarivý článok o Mind the Gap v januári 2020 s názvom: „Vnútri tajnej skupiny Silicon Valley, ktorá demokratom priniesla viac ako 20 miliónov dolárov.“

„Neobvyklé je aj to, že Mind the Gap nevedú veľmi skúsené politické ruky, ale akademici bez profesionálneho zázemia ako fundraiseri,“ píše sa v článku Vox. “Vedúcimi predstaviteľmi skupiny je dvojica profesorov práva zo Stanfordu: Barbara Fried, ktorá nemá žiadne zjavné skúsenosti s kampaňou, a Paul Brest, bývalý prezident Nadácie Williama a Flory Hewlettovcov. Graham Gottlieb, člen Stanfordu, ktorý pôsobil na nižších pozíciách pre býv. Prezident Barack Obama v kampani za znovuzvolenie v roku 2012 a v jeho Bielom dome je jej výkonným riaditeľom.”

Vox poznamenáva: “K podporovateľom patria ľudia ako spoluzakladateľ Facebooku Dustin Moskovitz, bývalý generálny riaditeľ Google Eric Schmidt, maklér v San Franciscu Ron Conway a skupina hlavných demokratických darcov z celého Silicon Valley, vrátane fundraiserky Amy Rao.”

FTX spojenie s ukrajinskou vládou a WEF
Je zvláštne, že ukrajinská vláda v marci spustila webovú stránku na darovanie kryptomien, ktorá bola podporovaná FTX.

CoinDesk v marci informoval, že „Pomoc pre Ukrajinu“, ktorá má podporu kryptoburzy FTX, stávkovej platformy Everstake a ukrajinskej burzy Kuna, pošle darované kryptomeny do Národnej banky Ukrajiny, povedal pre CoinDesk vedúci rastu Everstake Vlad Likhuta. Zapojené je aj ukrajinské ministerstvo digitálnej transformácie, ktoré ovláda kryptotechniku.“

V tlačovej správe Everstake sa uvádza: „Aid For Ukraine spolupracuje s kryptomenovou burzou FTX, ktorá premieňa prijaté kryptomenové prostriedky na fiat a posiela dary Národnej banke Ukrajiny. Ide o vôbec prvý prípad kryptomenovej burzy, ktorá priamo spolupracuje s verejnou finančnou entitou, aby poskytla kanál na darovanie kryptomien. Začiatkom tohto mesiaca už FTX konvertovala SOL v hodnote 1 milióna dolárov a previedla ich do Národnej banky Ukrajiny.“

Bankman-Fried vtedy povedal: Na začiatku konfliktu na Ukrajine FTX cítila potrebu poskytnúť pomoc akýmkoľvek spôsobom. Spoluprácou s ministerstvom digitálnej transformácie na vytvorení platobných kanálov a uľahčení prevodu darov kryptomien na fiat meny sme dali Národnej banke Ukrajiny možnosť poskytovať pomoc a zdroje ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Sme vďační za príležitosť spolupracovať so Sergejom a tímom Everstake, ktorí naďalej neúnavne pomáhajú Ukrajincom, ktorí trpia týmto konfliktom.

Svetové ekonomické fórum (WEF) uvádza FTX ako partnera a poskytuje odkaz na webovú stránku burzy.

Sam Bankman-Fried FTX donations to Democrats, Ukrainian government – TheBlaze

Aktualizácia II: Graficky podané:

FTX-personchart

Je tu aj iné prepojenie, väčšina aktív FTX je v Tether, ktorá bola najobchodovanejšia kryptomena, dokonca prekonal aj Bitcoin. Lenže Tether je stablecoin, ktorá je naviazaná na US$ a údajne má krytie v hodnote 6 miliárd US$ (a niečo v ostatných menách pre ostatné variácie). A to slovo údajne je na mieste, lebo je tu podozrenie, že celá je to Ponziho schéma kombinovaná praním špinavých peňazí s tým, že je tu veľká šanca, že FTX stiahne so sebou Tether. Skratka, kolaps na trhu s kryptomenami sa neskončil a to je ideálny čas na nákup, a nie preto, lebo cena niektorých kryptomien vystrelí, ale preto, lebo súčasný finančný systém je na hrane kolapsu.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

43 thoughts on “Prepad na kryptotrhoch, pračka FTX a Tether [Aktualizované]

  1. Výnimočne sa oplatí pozrieť nového Michelka kde triezvo rozoberá potenciálne koalícia na základe posledného prieskumu preferencií … Samotné výsledky idú dobrým smerom – olajno 3,9%. Situácia sa otáča …

    Páči sa mi

  2. Cely problem FTX je podla mna vo vytvarani derivatov. Za to sa da samozrejme vselico schovat. Teraz sa v plnej nahote prejavila “sila derivatov”. Minuly tyzden pisali o tom ze za poklesom zlata na burze tento rok stoji predaj fondov. Co predavaju fondy? No predsa derivaty. Pomocou nich “kontroluju” trh a cenu zlata. Na goldsilver.com je cena american eagle 1oz silver 39 usd. Takze v emerike to uz prebieha. Oddelenie fyzickeho a derivatoveho trhu a nasledny krach derivatovych burz.

    Páči sa mi

    • Derivaty su v podstate podvod. To je ako keď tlačíš peniaze z ničoho bez krytia a to ešte prirataj faktor pákovania a je to v prdeli. Na 1 dolár aktíva sa tak časom nabalí x násobok fiktívnych aktív. Keby bolo na mne, deriváty by neboli možné, s výnimkou povedyme zabezpečovacích a zaisťovacích operácii producentov a výrobcov proti napr. kurzovým výkyvom na trhoch. Ale aj s tým by sa už ďalej nemalo obchodovať na trhoch. No a čo sa týka shortovania /obchody na krátko/, to bez debaty zrušiť kompletne lebo je to len nástroj manipulácie a likvidácie podnikov. Ako môžeš predať čo nevlastníš? Pritom vstupuješ ponukou do reálneho trhu ako keby si bol vlastník aktíva. Inými slovami, umelo stláčaš cenu aktíva dole. Obchodník má zisk na úkor pôvodného emitenta aktíva napr. podniku. Ale ono to celé zapadá do obrazu spolu s tzv. frakčným bankovníctvom … presne tento systém si vytvorili aby vedeli kontrolovať ekonomiku, hospodárstvo aj životy ľudí. Na tomto sa vybudovala a drží ich moc.

      Liked by 3 people

    • Cely problem FTX je v tom, ze je (bola) NEREGULOVANA burza tak ako vsetke Krypto-Burzy. Peniaze a Aktiva Klientov su na ucte Brokera a moze si s nimi robit v podstate co chce.
      Ak by Krypto-Burzy boli regulovane, Peniaze a Aktiva by boli oddelene od uctu Brokera a taky Broker by si sotva dovolil urobit taku lupiezku na svojich klientoch.
      V lete sef Binance upozornil, ze ak by Binance krachlo tak klienti mozu prist o Aktiva a Peniaze, z Majetku klientov by sa vysporiadali zavazky Binance.
      Nikto si s tym, nerobi starosti, kazdy dalej veselo obchoduje u Binance 🙂

      Kde je ta DeCentralizacia na Krypte ? tak lahko sa da ukradnut Majetok Klientov 🙂

      > cena american eagle 1oz silver 39 usd
      – Predajna Cena 39 $ a Nakupna Cena 29 $ = 10 $ sprad (provizia obchodnikovy) (z pohladu obchodnika)

      > Oddelenie fyzickeho a derivatoveho trhu a nasledny krach derivatovych burz.
      – za vyssie uvedene ceny sa Obchodovat neda, jedine byt Obchodnikom s fyzickym Zlatom a Striebrom
      – ak by som mal nakupovat, tak nakupujem za Nakupnu Cenu Obchodnika.
      – u FX Brokera mozem stavkovat na Zlato a Striebro s pakou 1:100 a spred (provizia) je 0,04 $ (4 centy $) na 1 Uncu Striebra, to je Sek-Sakramentsky rozdiel (Nenazraty Obchodnici s fyzickymi kovmi).
      Sotva sa niekedy dal spajat Trh s Derivatmi na Drahe kovy s Trhom Fyzickych kovov, to len Obchodnici s fyzickymi kovmi preberaju Kurz z Derivatovej Burzy 🙂

      > za poklesom zlata na burze tento rok stoji predaj fondov
      – ked nikto nechce nakupovat za vyssie ceny, tak cena klesa, nic ine za tym netreba hladat, ani Putin nechce nakupovat za vyssie ceny, s Nakupnou Cenou podliezol v marci toho roku pod Trhove Ceny vtedy aktualne.

      Páči sa mi

      • Vieš, keby šéf úradu SEC sa nepoznal s dcérou svojho bývalého šéfa, ktorá je/bola CEO FTX, tak by som ti dal dajakú váhu tvojim slovám o regulácií. Lenže je tu personálne prepojenie medzi šéfom SEC a CEO (obrázok tam je) a teraz nehovorím o tom, že SEC zámerne prehliada zločiny veľkých finančných inštitúcií. Takže tvoja poznámka je buď ilustruje naivitu alebo bola prenesená zlým úmyslom.

        Vzhľadom na zbytok tvojho príspevku prikláňam k prvej variante.

        Páči sa mi

      • Regulacia je bullshit, po 2009tom malo byt oddelene “investicne bankovnkctvo”( rozumej derivatove spekulacie= OPM spravovane dochodkovymi a inymi fondami rozmnozene cez bankovy multiplikator( londynske banky maju tzv nekonecny multiplikator kedy neexistuju PMR)) od bezneho kvoli krachu Lehman. Doteraz sa tak nestalo a vsetko sa miesa dokopy. A derivatov je radovo viac. Vid krach britskeho dochodkoveho systemu=dosledok derivatoveho investovania.

        Liked by 1 person

        • Zalezi co pod pojmom Regulacia myslis a z akeho pohladu.
          Z pohladu Retail Klienta ocakavam, ze U Brokera a Burze bude ochrana vkladu ako v Banke do vysky 100 kilo € a Broker ma na to Licenciu a finacne prostriedky Retailu su oddelene od Brokera, Burzy (segregovane ucty).
          Krypto-Burzy su NeRegulovane a vklad klienta sa stava v podstate Majetkom takejto Burzy, z mojho pohladu to ani nemozem povedat, ze to je Burza, Broker, je to len Sukromna Obchodna Spolocnost. Z toho dovodu sa vyhybam aj Krypto-Menam, aj US Burzam, Brokerom.

          Na Forexe maju Klienti oddelene ucty od Brokera a Broker ti da aj paku, ked pohladas na nete tak najdes Brokerov s pakou od 1:30 az 1:1000 a najdes aj Brokera, co ti umozni stavkovat aj na Akreditiv preukazes, ze mas v Banke na ucte 150 kilo $ a s 50 kilo $ ziskas ucet u Brokera vo vyske 150 kilo $, a paku mozes mat 1:1000, samozrejme, ze v pripade straty musis doplnit Marzu ak nedoplnis Broker uzatvori poziciu.
          Paka 1:1000 je pre mna dostatocna aby som Riskol par tisic $ s plnym vedomim, ze o nich mozem prist. Strata 1 tisic $ oproti 1 milonu $ je zanedbatelna.

          Pohlad spravcu Fondu, ktory spravuje prostriedky Klientov bude iny, ten sa nebude starat o Regulaciu nie su to jeho prostriedky, takemu spravcovi staci provizia zopar % bez Rizika, preto nevyhladavam, ziadne investicie do Fondov.

          Je podstatny rozdiel Investovat Vlastne a Cudzie prostriedky.

          Pre mna je zarazajuce ako ludia lachkovazne Investuju aj celozivotne uspory do vidiny Zisku bez ohladu na Riziko.

          To co sa stalo, preco sa to nestalo cez Regulovaneho FX Brokera ale slo to cez NeRegulovanu Krypto-Burzu ? tym netvrdim, ze sa take nieco nemoze stat aj u Regulovaneho Brokera, len sa zvolila lahsia cesta.

          Aj minimalna Regulacia co sa tyka ochrany vkladov ma vyznam, ak nie tak potom je zbytocne sa tomu venovat, stracat Cas a Peniaze.

          Páči sa mi

          • MF Global: pracoval na regulovanom trhu, podliehal SEC/CFTC a nielen obral svojich retail klientov, ale aj majiteľ spolu s vedením z celej spoločnosti vyšiel z celej veci prakticky nepotrestaní po zaplatení SMIEŠNEJ pokuty.
            Takže stále tvrdíš, že regulácia je riešením?

            Páči sa mi

            • Pockajme si par rokov ako to dopadne s FTX a potom az mozme porovnavat s MF Global, hned teraz sa neda porovnat aj ked sa zda, ze je to podobne ale podobne len v tom, ze boli pouzite Peniaze klientov, nakoniec MF Global do 3 rokov odskodnil klientov v plnej vyske. MF Global bol pre firemnych obchodnikov, institucionalnych investorov, a ti ked prisli o Aktiva tak si ich mohli odpisat, podobne ako u nas ked by Banka krachla tak firme vznikne pohladavka voci Banke za nedostupne Peniaze, a aj napriek tomu Firmy drzia na uctoch v Banke vacsie sumy.

              ANO Regulacia je riesenim,
              ked sa vratim 30 rokov dozadu, ked som obchodoval Akcie z KP cez RMSystem, BOB, BCPBA nemohlo sa ti stat, ze by si prisiel o Akcie alebo Peniaze.
              Peniaze boli na zvlastnom ucte v Banke a Akcie u Depositara kde sa vykonaval prevod, Burze sa len platili poplatky, provizie.
              Do 1 tyzdna max do 1 mesiaca by podvod prepukol, kolko za tu dobu by Burzy nakradli ? myslim, ze by sa im to vobec nevyplatilo.

              Pokial myslis, ze Regulacia nie je riesenim aspon v tom co uvadzam – oddelenie Aktiv a Penazi Klienta od Burzy, nemam co viac k tomu dodat, aspon pre mna taky Trh nie je zaujimavy. Je kazdeho osobna vec ako sa k tomu postavi.

              Páči sa mi

  3. ..derivárty, páky, burzy, automaty, ..všetko je jeden bordel.
    Vymysleli múdri..aby oje..li hlúpych.😉
    ..začnime radšej obrábať pôdu, pestujme zdravé plodiny a chovajme úžitkové zvieratá. Vráťme sa k podstate bytia a zabudnime na vzdušné zámky. Ak toto nevysvetlíme a neukážeme našim deťom.. tým,že im pôjdeme príkladom, tak jediné čo budú poznať sú červíky v sáčkoch, geneticky modifikované plodiny a klonované zvieratá. FUJ!

    Liked by 4 people

  4. A proč nemá “Sam Bankman-Fried FTX” u sebe v závorce “(Chazarská mafia)”?:-)
    Vidím, že moje jmenná heuristika opět nezklamala, což se dá dohledat z veřejně dostupného zdroje zde
    https://en.wikipedia.org/wiki/Sam_Bankman-Fried
    Kdybych investoval do crypta, počítám, že po přečtení tohoto wiki-hesla bych se FTX vyhnul obloukem.

    Co/koho mi šablona životopisu tohohle Samuela jenom připomíná? (v menším měřítku)
    Aháá: Karel CIA Janeček.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Jane%C4%8Dek
    “Janečkem spoluzaložená[8] společnost RSJ obchoduje od roku 2000 londýnské derivátové burze NYSE Liffe, v roce 2004 byla jmenována oficiálním tvůrcem trhu. Od září 2009 se jako první česká společnost stala členem evropské derivátové burzy Eurex se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Významného postavení na trzích dosáhla zejména zdokonalováním vlastního systému matematických algoritmů pro obchodování s finančními deriváty. Primárně jako tvůrce trhu na derivátových burzách.[9].”
    Jo jo, tenhle podrozvahový miliardář…

    Liked by 3 people

  5. Poznat sa mozes s hoci-kym, to este nic neznamena.
    Pokial som pozorne cital, tak Caroline Ellison nebola CEO FTX ale CEO Alameda Research.
    CEO FTX bol SBF a FTX dal, pozical Peniaze svojich Klientov fy Almeda Research.
    Tu doslo ku kradezi Majetku Klientov FTX (strata likvidity), ked sa to tak vobec da nazvat, ked Peniaze a Aktiva klientov su na ucte Brokera, u Regulovaneho Brokera su Peniaze oddelene od uctu Brokera.
    FTX ako kazda Krypto-Burza neregulovana, ako mozno spajat sefa SEC s neregulovanou Burzou ? Nepopieram, ze su tam niejake prepojenia, ze sa poznaju.
    Upozornenie bolo aj od sefa Binance, bola len otazka casu kedy k takemu pripadu dojde a kto bude prvy.

    Podobny pripad je aj Mt. Gox, ktora Krypto-Burza bude dalsia ?

    Cital som o Licencovanych FX Brokeroch, ktory po 15.1. 2015 krachli, ako sa vysporiadali ich klienti po likvdacii Brokera, Klienti sa k svojim peniazom do 1 roka dostali, pomerne rychlo ak mal Broker len cez 1 milion klientov, administrativa zaberie niejaky cas.

    Krypto = DeCentralizovana Mena na Burze sa Centralizuje, pekne na jednom mieste aby sa lahko dali Klienti pripravit o Aktiva a Peniaze.

    Kazda Investicia je Riziko, kazdy sam musi zvazit ake je ochotny podstupit.
    – preco podstupovat Riziko do Krypta ked Hrozi strata Casu, Penazi a Aktiva ?
    – ked neschytas Kurzovu stratu, tak ta oberie Krypto-Burza a ked sa tomu venujes a Manualne obchodujes tak este aj vynalozeny Cas stratis.

    Urcite nebudem podporovat Digi-Krypto-Teenegerov a hlavne Nosatych.

    Nakoniec kazdy sam je zodpovedny za svoje rozhodnutia a ciny a nemozno to spajat s tym kto koho pozna.

    To, ze Krypto Trh nie je regulovany nieje nahoda ale zamer preto sa ani necudujem tomu, ze sa take veci.

    Urcite nepatrim medzi naivnych a nehladaj ani zly umysel.

    Páči sa mi

      • Nevidim, ze by zakryvali, ked to cele prasklo.
        V prvom rade vidim problem v Krypto a Krypto-Burzach.
        Ta pracka mi pride ako Amaterizmus, takto sa urcite neperie, resp. museli vediet, ze sa to cele ukaze v plnej nahote, o to slo ukazat svetu co si mozu dovolit a nikto nic proti nim nezmoze ?
        Vyslovene to neni moj problem, skor by sa mali Investori do Krypta zamysliet.
        Zatial nic pozitivne som na Krypto neobjavil, len same problemy.
        Aky je skutocny prinos Krypta ? ak nepocitam zopar ziskovych a Krypto-Miliardarov-Zakladatelov, vacsina urcite stratila, to ma byt ta nahrada za sucasny Fin. system ? podobne ako v Lote ked vyhercovi JackPotu sa poskladaju vsetci.
        To vobec neni Pyramida 🙂

        Ked by som ako Firma prijimal tovar do Komisionalneho predaja a spreneveril by som Peniaze a Tovar Klientov, tak ma urcite nebude vysetrovat Dohlad nad Fin. Trhom, a v takom postaveni su Klienti danej Krypto-Burzy, takze SEC a CFTC by sa tym tiez vobec nemal zaoberat, aspon neviem o tom, ze by Krypto-Burzy podliehali tomuto dohladu, samozrejme mozem sa mylit, neovladam Krypto do hlbky kedze ho neobchodujem.

        Ked by som bol Burza, Broker, tak svoje Aktiva a Peniaze mam oddelene od Klientov.

        Nebolo by Krypto, neboli by tieto problemy !, polozil som otazku kde je ta “vyhoda” oproti FIAT ? DeCentralizacia Krypta mimo dosah Bankoveho sektoru, Podvodnikov a Zlodejov ?

        Páči sa mi

        • Konali regulačné úrady dopredu alebo po tom čo burza skrachovala a verejná mienka sa obrátila aj proti regulačným úradom? To druhé je pravda s tým, že BEZ PODPORY VEĽKÝCH FINANČNÝCH INŠTITÚCIÍ, KTORÉ SÚ POD DOHĽADOM CFTC A SEC, by sa tieto zločiny nemohli uskutočniť. A toto znamená, že aj v lepšom prípade si poskytol dôkazy pre svoju naivitu a v horšom, tak to nechceš vedieť.

          Páči sa mi

        • Krypto v podstate zlé nie je, to len banky sa ho snažia vykresliť ako habaďúru, aby ho mohli následne ovládnuť. Po krachu FTX povedala JP Morgan, že to bola pozitívna udalosť a priblíži celý kryptoekosystém bližšie k finančnému sektoru. Teda k regulácii. A regulácia zatiaľ dokázala jediné – manipulácie a ohnutie pravidiel.

          Liked by 1 person

            • Predpokladam, ze bez obav nakupujes Krypto na Burze a v buducnosti ho aj predas cez Burzu.
              Chcem tak vela aby bola Burza, Broker Regulovany, aby nemohol disponovat prostriedkami Klientov na ich uctoch ?
              Aj mne osobne vadia urcite Regulacie, v 2018 ESMA znizila paku EU Brokerom na FX na 1:30, tak nestavkujem cez EU Brokerov, US Brokeri na FX tiez maju obmedzenu paku a zakaz Hedge (sucasne otvorene pozicie BUY & SELL) a pritom je to tak lahke obist cez 2 rozne ucty ale tiez nevyuzivam sluzby US Brokera, a ked sa zmenia podmienky, ktore mi nebudu vyhovovat tak skoncim aj s FX.

              Páči sa mi

              • Prvá lekcia ktorú investor do kryptomien musí osvojiť je to, že kryptomenu s ktorým neobchoduje nenechávať na burze presne kvôli tomu, čo sa stalo s FTX a môže to urobiť lebo sú to meny re ktoré existujú peňaženky.
                Druhá vec je, že budúcnosť financií sú okrem zlatých a strieborných peňazí práve kryptomeny lebo väčšine pomaly, ale isto dochádza to, že súčasný finančný systém so všetkým tým k čomu patrí je podvodom presne tých, ktorím si vynadal do nosatých.

                Páči sa mi

          • Nic pozitivne som na Krypte neobjavil, rad by som vediet zopar vyhod, ale nemienim sa prehrabavat v 10.000 Krypto-Menach.
            Zastavam nazor, ze Banky su v Krypte od zaciatku. Samotne Banky dovolili vznik Krypta, bez ich suhlasu by nevzniklo, kto moze vytvarat Menu ? Kazdy ?
            K Regulacii Burz a Brokerov som sa uz vyjadril – oddelenie Aktiv a Penazi Klientov mimo dosah Burz, tam vidim ten najvacsi problem.
            Naivne som mozno ocakaval, ze Krypto bude fungovat bez sprostredkovatelov, (Burz), zial funguju len Krypto-Burzy.

            Páči sa mi

  6. Prisla mi dnes tato sprava:

    Všetky bankovky v amerických dolároch vytlačené pred rokom 2021 nebudú od januára 2023 akceptované – vláda USA
    5. novembra 2022

    V nadväznosti na práve ukončené mimoriadne stretnutie, ktoré sa konalo vo Washingtone DC dňa 2. novembra 2022 medzi Federálnou rezervnou bankou Spojených štátov amerických, Úradom kontrolóra meny, MMF, Svetovou bankou a guvernérmi afrických centrálnych bánk, vláda Spojených štátov stanovila dátum pre obmedzenie prijateľných zákonných platidiel v amerických dolároch, ktoré začne platiť 31. januára 2023.

    Obmedzenie znamená, že žiadna bankovka v amerických dolároch s dátumom tlače pred rokom 2021 už nebude akceptovaná ani nebude zákonným platidlom nikde na svete… Cieľom tohto úsilia je obmedziť miliardy nelegálnych peňazí v dolárových bankovkách skladovaných na africkom kontinente, ktoré pochádzajú z obchodu s drogami, terorizmu, únosov a peňazí od skorumpovaných politikov.

    V rámci presadzovania prísneho akčného plánu bude africkým centrálnym bankám pridelený špeciálny agent z Úradu kontrolóra meny, správca Národnej banky Spojených štátov amerických, aby dal mat všetkým prílevom a odlevom dolárových transakcií.

    V správe sa tiež uvádza, že americký prezident napísal aj britskej vláde a Európskej únii, aby prijali rovnakú líniu a podľa toho prepracovali svoje meny, aby zmarili tých, ktorí majú zlým spôsobom nadobudnuté peniaze v amerických dolároch, britských librách a eurách.

    Any US Dollar Notes Below Year 2021 Will Not Be Acceptable From January 2023 – US Govt – Observers Times News

    Pripajam aj zdroj:
    https://observerstimes.com/2022/11/05/any-us-dollar-notes-below-year-2021-will-not-be-acceptable-from-january-2023-us-govt/

    Nakolko je tento web a tato sprava pravdiva povedat neviem nehladal som ine zdroje. Kazdopadne ak je to pravda tak US$ skoncil ako svetova rezervna mena.

    Páči sa mi

  7. Spätné upozornenie: Tri súvisiace otázky | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár