Pripomienka a k stredajšiemu článku

Najprv pripomienka: Otázky do 152. kola rubriky Otázky & Odpovede môžete klásť tu alebo pod týmto Patron príspevkom či na mojich Ko-Fi stránkach, uzávierka je 27.11.2022 o 23:59. Prosím nasledujte tieto jednoduché inštrukcie: píšte otázky tam, kde patria a do uzávierky.

K stredajšiemu článku: Ako som čakal odozva bola silná, ale nečakal som to, že to budú dámy v rokoch, ktoré zagágajú ako trafená húsa. Ide totiž o to, že moderné ženy poslednú dobu majú nezáväzný sex kde kým a po tom počet sexuálnych partnerov šplhá do výšky desiatok, stoviek alebo nedaj bože tisícok t.j. namiesto aby zo svojho teľa robili chrám pre svoju dušu robia zo svojho tela prestupnú stanicu alebo inak robia zo svojich privátnych partií verejné partie.

Toto má neblahý dopad nielen na deti t.j. budúce generácie, ale aj na dospelých mužov a žien. Ide totiž o to, že ženám bolo povedané, že si môžu užívať neviazaný sex tak, ako muži. Lenže to nie je pravda nielen pre ženy, ale ani pre mužov, hlavne pre mladých mužov.

Začnem u mužov a tam treba brať na zreteľ dve veci:

  • Keď ide čisto o nezáväzný sex, tak sú ochotný znížiť svoje požiadavky na partnerku, občas o dosť veľa oproti požiadavkám na stáleho partnera.
  • Len pomerne malé percento mužov spĺňa prakticky všetky fyzikálne a finančné požiadavky.

Toto má neblahé dopady pre obe pohlavia, u žien táto kombinácia vyvoláva syndróm alfa-vdovy t.j. okúsila podľa nej dokonalosť a teraz cíti, že urobila značný kompromis keď vstúpila do trvalého partnerstva s aktuálnym partnerom a tento jav je oveľa vypuklejší, keď žena mala  viac než desať sexuálnych partnerov lebo neustále porovnáva aktuálneho partnera so súčasným partnerom. A toto je lepší prípad, lebo v horšom prípade žena zostane sama a bezdetná.

Pre väčšinu mužov táto situácia je tiež nevýhodná lebo priemer pre ženy sa stane neviditeľným lebo kým o pozornosť horných 5% mužov súťažia prakticky všetky mladé ženy hlavne kvôli aplikáciám ako Tinder či Bumble, a 10-15% mužov má dajaké úspechy u žien, tak 80-85% pre ženy (hlavne priemer) je neviditeľným. To znamená, že kým menšina si užíva pozornosť prakticky všetkých žien a časť robí všetko preto aby mal úspech u žien, tak väčšina kvôli kultúre, ktorá doslova bráni tomu aby jedinec nezvládal svoje sexuálne pudy hrá počítačové hry a pozerá voľne dostupné porno. Toto má dosť neblahé dôsledky lebo muži nielen prisvoja nezdravé návyky a stanú sa emocionálnymi troskami, ale ani svoj život nenasmerujú tým správnym smerom. Ide totiž o to, že muž si potrebuje vybudovať najprv samého seba aby neskôr mohol zabezpečiť svoju rodinu a tú energiu, ktorá na to je potrebná mrhá práve týmito aktivitami.

Ďalšia vec je, že muži aktívne bránia tomu aby sa stali manželmi a otcami lebo systém je nasmerovaný proti nim a teraz použijem americké štatistiky: 67% manželstiev končí rozvodom, 80% rozvodov iniciuje žena, muž zväčša príde o polovicu svojho majetku, musí platiť výživné na manželku a deti, ktoré sú častou použité ako zbrane proti nemu.

Takže Západ a čiastočne aj naša spoločnosť bola nasmerovaná k samozničeniu lebo pohlavie nielen nedokážu nájsť k sebe cestu (aktívne tomu bráni prevládajúca kultúra), ale aj budúce generácie trpia kvôli tomu, že je narušená informačné zabezpečenie budúcich generácií často na genetickej úrovni.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená, ale tu napísané do rubriky určené otázky NIELEN NEAKCEPTUJEM, ALE ROVNO BEZ PARDONU ZMAŽEM.

53 thoughts on “Pripomienka a k stredajšiemu článku

  1. Pozdravujem a plne súhlasím s každým slovom. STAČILO BY JEDINÉ A ČLÁNOK BY BOL ZBYTOČNÝ : ÍSŤ DO POSTELE IBA S TÝM S KÝM SÚZNI PLNO TVOJA DUŠA.
    POZOR DUŠA, nie chtíč. Takých v živote stretneš maximálne dvoch. Alena

    Liked by 3 people

  2. Steve (k tomu sexu)
    http://leva-net.webnode.cz/products/reakce-biosfery-na-pornofikaci-kultury-vyspelych-statu/
    Zhrnutie: (Leonid Kitajev-Smykov)Reakce biosféry na pornofikaci kultury „vyspělých“ států
    Záver je jednoduchý: byť nositeľom zvieracieho a ďalších neľudských typov štruktúry psychiky a ich modifikácií sa stalo životu nebezpečným. Pri ľudskom type štruktúry psychiky funguje iný algoritmus psychiky a tým pádom tiež iná, od nej odvodená fyziológia: ak taký človek mravne – eticky nedospeje k zrelému zámeru počať dieťa z Lásky v rámci Zámeru, nevyvolá v ňom ničie sexuálne vyzývavé chovanie nežiadúcu pohlavnú túžbu vedúcu k algoritmike hromadenia hormonálneho stresu a rozvoju nemocí opísaných akademikom Leonidom Kitajevem-Smykovem.

    Liked by 1 person

        • – inzulin je dominantny hormon
          – do bunky sa dostava tuk stiepenim na glycerol a mastne kyseliny, pomocou LPL enzymu. v bunke sa znova zloží. Glukoza sa tam dostava cez Glut4 enzym.
          – von z bunky sa ALE TUK DOSTANE LEN rozstiepením enzymom HSL, KTORY ALE INZULIN DEAKTIVUJE
          – Teda pritomnosť inzulinu deaktivuje možnosť buniek, dodavať z tukovych buniek do krvi tuk.
          Čize, kde je inzulin, tam sa nechudne. neda sa, biochemicky…
          Potial dufam OK.

          Teraz, inzulinova odozva v trle po poziti sacharidov je cca 2-3 hodiny. Teda človek, ktory zerie sacharidy, moze chudnut jedine v noci. Cez den mu potom lieta cukor a musi stale nieco jest….

          POZOR, aj jedenie proteinov a tukov sposobuje vypustanie inzulinu do krvi, no v mensom mnozstve.

          Preto Jeziš, Avalokiteshvara a iní vratane Mohammeda, odporúčali pôst. Ako?

          18 hodin bez jedla, 6 hodin s jedlom (teda 15-16 hodin denne bez inzulinu), to znizi jeho tvorbu prakticky na nulu a tym sa zvysi uz pri 2 tyzdnovom rakomto pôste inzulinova rezistencia.
          Este, ked kntomu doda clovek keto stravu v ramci tych hodin, je to OK.

          ja idem 20/4 a som zdravy a budem po chorobe donkonca mesiaca z XXL pred 3 mesiacmi, velkost M, bez straty svalov. Pretoze inzulín potláča aj rastovy hormón, ale ked nie je inzulin, rastovy hormon aj iné fungujú…
          Ku mozgu, pri optimálnej funkcii tela SA UŽ ZA 24 HODÍN sfunkčňujú tue správne typy baktérií na podporu zdravia, zmenou prostredia v gastro intestinálnom trakte. Strata inzulinu zaroven = strata vody viazanej na glukozu, 1 mol glukozy viaze 6 mol vody. Ale ocistuje sa krv, ZNIŽUJE SA TLAK (čim menší inzulin, tym menši tlak) a toto všetko optimalizuje funkciu mozgu, očí a vlastne vsetkych orgánov…

          Odporúčam kanál
          https://m.youtube.com/user/lowcarbdownunder
          a konkretne doktora Masona. ten to ma odcitovane z literatúry a vysvetluje pre laikov

          Nemate za čo, rad som pomohol

          Liked by 6 people

          • Veľmi povzbdzujúce, že aj iní slováci fičia na LowCarbDownUnder 🙂 len málokto sa dokáže prelúskať cez 40 – 60 min prednášky v angličtine… dlho mi trvalo kým YouTube algoritmy pochopili, že mi ide o moje zdravie…

            Liked by 3 people

          • Ešte aby som trochu spresnil… ja si udržujem pomerne stálu váhu po celý moj život… je jedno čo jem… rozdiel je v tzv. vnútornom tuku, ciže aj stav pečene… a stav mozgu… s nadváhou som nemal nikdy problém ale kongnitívne funkcie degradovali… zaujímavé je, že zmeny je cítiť takmer okamžite… príklad… snažím sa nasledovať aj sezónnosť v stravovaní… tzn. viac uhľohydrátov v lete a na jeseň… (experimentujem)… avšak viem povedať, že akonáhle som nasadil striktne minimum uhľohydrátov, sa mi kompletne zmenil cirkadiánsky rytmus a rebríček hodnôt… napr. skôr v posteli, jóga ráno… disciplína cez deň… “čo môžem urobiť dnes, neodkladám na zajtra” atď.

            Liked by 1 person

            • taknto rozviniem. Je jeden anglicky vyraz TOFI, Thin outside, fat inside, čiže chudy vonku, tučny vnutri.
              No 80-90% ľudí s metabolickym syndromom maju FOFI, cize tučni vonku aj vnutri.
              Je malá cast s nadváhou no vnutri “zdravá”.
              Peceň je specialna v tom, ze ukladá fruktózu, preto doslova v pandémii kape toľko ľudí na ztukovatenu pečeň, dôsledok jedenia masivnych davok fruktozy (napr. glukozovo-fruktózovy sirup.
              A mozog vyživovany ketónmi, zdravou krvou zo zdravej pecene a obliciek, pravidelne prepínaný spanok/bdenie, pravidelne prepinaný na tuk, s dostatkom elektrolytov, nezaťažovaný zapalovymi procesmi a ich riesením imunitnym systémom, to vsetko potom pôsobi ako ked človek byval v meste na hlavnej ulici, kde pod nim sla cesta pre autá. Denne, v noci hluk a naraz. Prestahoval sa na dedinu a je ticho.
              To urobí to, o čom hovorime s telom a mozog, ako separátny citlivy orgán má potom možnosť riešiť miesto hluku okolo iné zadania.
              A potom, amigdala, šišinka a dalšie žľazy začnú fungovať optimálne a vieme, čo to znamená 🙂

              Liked by 1 person

              • na tu tzv fruktozu si dnes musime dat pozor,zrejme ju kvoli cene davaju do vsetkeho,vyraba sa z obilnin a kukurice,ale to to nasa pecen nespracuje,preto uz deti maju tvrdnutie pecene,potom je tu to,co bereme z rodicovskeho domu,to jednoduche stravovanie,mam zata,nema 60 ma 30 kg nadvahy,sestra mu umrela 62 rocna na ca hrubeho creva,pekna-ale velmi gulata,5 rokov tajili pred dcerou mojou,ze ma diabetes,tak sme si mysleli,ze to bude akasi vystraha pre neho,ale nie je,papa dalej,nieco so srdcom,nic nenarobis.mne sa osvedcilo jest okolo 16 hod,potom uz nic,nie je ani hlad,no nie je vydaj,tak naco prijem,ak prezijem 2 mesiace tak 88,no ale o par sekund moze rupnut daka cievka,a finito,surovu stravu by som nedala,nedokazala

                Páči sa mi

            • pán má problém s čitanim textu. Nie, už mám skoro veľkosť M, ako pred chorobou, ktorá mi poškodila zdravie.
              A
              Kedze sa KSB venujete uz dlhšie, mohli by ste si to prečítat este raz. je možné, ze vám v texte niečo ušlo.

              Liked by 1 person

            • ano a to preto, že telo nie jenstále bombardované “biochemickym krikom Otvorteeee” nesieme Vám glukózu, čo sa bunky naučili ignorovať.
              Takže riesenie na CUKRovku, jedlom spôsobený metabolický syndróm je…. Nejest cukor a kedze vieme, ze tým hlavným páchateľom je inzulín, na čas aj nejesť, takze páchať prerušovaný pôst, s ktorým sa telo začne regenerovať práve tým, že nebude dostupný inzulín v krvi pp zvýšený cas, počas 24 hodin a preto bude fungovať HSL enzym a bude môcť tuk z buniek, dodávať znova do systému, nie opačne…

              Liked by 1 person

            • Sladke? Fuj.
              Takto, ja som neznížil kalórie a jem vyvážené keto. A je potrebné pochopit procesy v tele, aby sa nerobili poškodenia.
              1. mineraly odchadzaju s vodou, treba vyváženu stravu
              2. telo sa cistí je to hnusny proces, toho si treba byť vedomý
              3. nizky inzulin = nizky tlak
              4. ak má už človek metabolicky syndrom, je nutné akýkoľvek pôst robiť pod dohľadom a robit vysledky z krvi, aby sa vedelo, čo sa deje…
              Spomaleny metabolizmus znamena, ze boli ubrané kalorie, nebol ubrany inzulín.
              A to je problém…
              Jeme povedzme 6 hodín, teda napr. keto raňajky a keto obed a potom uz lenbtreba piť.
              No to, čo človek je, je dolezite…
              Chut na sladke znamena, ze telo nebolo este naucene prepinat sa medzi tukom a glukozovym spalovanim. Teda bola vysoka hladina inzulinu, je mozne ze prediabeticky stav.
              v tomto pripade sa treba naozaj poradit s lekarom a doplnat, co je potrebne…

              A samozrejme otazka je. Preco clovek ide robit pôst?
              – očista
              – obezita
              – metabolicky syndróm
              – diabetes melitus
              – móda

              v zavislosti na tom, aky vysledok clovek ocakava, je potrebne zvolit pristup..

              Liked by 1 person

              • Ja to troska poopravim, lebo ako vzdy, nie je to bud cierne alebo biele.
                Aj ked prilis vela fruktozy a prilis vela jednoduchych sacharidov prilis casto (hlavne ked sa clovek nehybe) je zle a skodi kazdemu, tak o celkovom pomere energie ziskanej bud zo sacharidov alebo tukov to neplati a je to VYSOKO individualne.
                Najvacsiu rolu tam hra polymorfizmus genu ApoE 4, ktory riadi distribuciu mastnych kyselin, cholesterolu. Tu si 3 alely E2, E3 a E4, kazdy gen ma 2 alely, cize mozeme mat celkovo 6 kombinacii E2/E2, E2/E3, E3/E3 atd…
                Zatial co niekto kto je homozygot E2 (obe alely E2 ) sacharidy vyslovene nemoze a 90 % energie by mal prijimat z tukov, pre homozygota E4 su sacharidy zivotne dolezite a keby sa stravoval ako homozygot E2 s kvantom tuku, bude velmi chory a skoro zomrie a naopak. Vsetky ostatne kombinacie su niekde medzi a homozygot E3/E3 moze pol na pol sacharidy aj tuky.
                Mierne sa tam da hybat metabolickym treningom, ale genetiku nikto “nepresti”.
                Ludia su cez svoju genetiku (a epigenetiku, co je dalsi komplexny mechanizmus) vysoko individualny a co je skvele pre jedneho, moze druheho zabit. Nie je jedna ihla na kazdu zaplatu.
                Preto aj Zlatosa treba brat s velkou rezervou, v urcitom zmysle je to vyzivovy extremista aj ked v niecom ma pravdu a nechce alebo ani nevie sa od toho odputat:)
                Prajem pekny den a premyslanie:)

                Páči sa mi

                • Tak dovoľte odpovedat protiotazkou.

                  Funguje u vsetkych inzulin rovnakym spôsobom?
                  Prax je kritériom pravdy.
                  Glukozovo-fruktózovy sirup, pridávané sacharidy, otočená potravinova pyramida v 30tych rokoch minulého storočia, teória o škodlivosti nasytenych tukov, kompletne poplietla hlavy ľudí a tí idú na inzulinovej rezistencii a infarktoch od 40ky, co bolo pred 100 rokmi nemysliteľné…
                  Ja nikde netvrdím nič o pomeroch energií z tukov a sacharidov, jantvrdim, ze pokiaľ je v krvi inzulín, telo ide na sacharidoch a nemá pristup kuntukom, pre deaktiváciu HSL enzymu inzulinom…
                  A ak hovorime o tom istom, skuste to vysvetliť inak.
                  Pretoze prijem tukov a glukozy do buniek a odchod triglyceridov z bunky do krvného riečišťa je znamy, popisaný a nemenny proces. Dnu LPL (pre lipidy) a GLUT4 pre glukózu. Von len HSL za nepritomnosti inzulínu…

                  Zlatoša neriešim, mne ide o tento horeuvedeny mechanizmus.

                  Liked by 1 person

                • inak uz ste dlho neprispel komentarim, vdaka za ten a budem sa tesit na odpoved. mozete to naozaj rozvinut, lebo je to komplexna téma. na druhej strane, ak tomu povenujete cas, komunita bude vdacná

                  Páči sa mi

                  • a prave preto, ze je to tak individuálne, globálne zakulisie v 1932 roku zariadilo zmenu potravinovej pyramidy, dalo na 1. miesto sacharidy miesto tukov (vyniesla to na svetlo sveta Nina Teichholz) a pretoze inzulin u kazdého funguje tak individuálne a unikátne, tak nemáme na svete, hlavne vo “vyspelych” ktajinách vôbec pandémiu:
                    – obezity
                    – metabolického syndromu
                    – diabetes mellitus 2 typu
                    – kardiovasculárnych chorôb (inzulin a tlak maju priamu koreláciu)
                    – demencie a inych psychiatrickych chorôb vrátane alkoholizmu.
                    Áno aj alkoholizmus s tymto súvisi pretoze štatisticky vyznamná vzorka ľudí, ktorí zacínajú, ako cukroví narkomani a po vypití prvej dávky cukrového jedu, keďže alkoholy su cukry, oveľa rychlejšie padaju do zavislosti…

                    Áno naozaj máte pravdu, na kazdého platí nieco iné a individualny pristup.

                    Teda az na to, ze ak sa niekto chce zbaviť horeuvedenych chorôb, musí prestat jesť cukor. Nie žrať tonu tabletiek ale znižit inzulín….

                    nech sa pači vyvratiť tvrdenie vedeckymi faktami

                    Liked by 1 person

                • Pravdepodobne tie gény E2, E3, E4 súvisia s krvnými skupinami, ktoré tiež určujú vhodnosť stravy buď prevažne na rastlinnej (sacharidovej) alebo živočíšnej báze. Primerané množstvo tuku je potrebné pre obidve základné stravovacie skupiny, pričom tá sacharidová by mala uprednostňovať tuky floristické – olejniny a orechy, a ľúbitelia mäsa zase tuky živočíšne.
                  Ako druidSK správne píše, problémom sú jednoduché, tzv. rýchle a najmä rafinované cukry. Preto tí, ktorých genotyp preferuje rastlinnú sacharidovú stravu, by sa mali zamerať na polysacharidy s dostatkom vlákniny.
                  Avšak ani rady špecialistov na stravovanie podľa krvných skupín neradno brať doslovne, pretože nie je smerodajná len krvná skupina jedinca, ale aj jeho matky a množstvo ďalších faktorov.
                  Existuje ešte ďalšie delenie stravných typov, a to alfa a omega podľa odborníkov na život podľa luny, J.Paugner a T. Poppeho.
                  No všetko toto vyššie uvedené sú len určité šablóny. A človeka striktne zatrieďovať podľa tej-ktorej sebapravdivejšej šablóny vhodné nie je, pretože každý z nás je jedinečný. A tak každý z nás na základe všeobecne odporúčaných šablón musí nájsť tú svoju – originálnu, unikátnu, pretože tak, ako spieva Mária Čírová, každý z nás v sebe má svoj unikát.
                  Jednoduchá rada: ak zdravotný stav nie je v poriadku, tak treba spôsob života vràtane stravy zmeniť a rozhodnúť sa pre pre nás najvhodnejšiu všeobecnú šablónu, vydržať a pozorovať výsledky a následne ju vylaďovať do “šablóny” na našu mieru. Preciťovať energiu potravín a reakciu nàšho tela na ne (to sa dá len pri vlastnoručne (alebo milujúcou osobou) pripravovaných jedlách, pretože aj to pre nás najvhodnejšie jedlo narobí paseku, ak doň “pľuvne dávku emocionálneho jedu” nasratý kuchár alebo čašník.
                  A na záver: aj tá najoriginálnejšia šablóna je pre každého z nás len dočasne nemenná, pretože aj my nie sme nemenní. Načúvajte svojmu telu, ono si samo povie, čo a kedy potrebuje…

                  Liked by 1 person

                    • Co sa tyka samotneho inzulinu, tu treba byt naozaj opatrny. Je pravda ze ho netreba casto a velmi stimulovat a to by som kludne dal ako vsebecne platne pravidlo. Uz len preto ze je dominantny a jeho pritomnost potlaca mnoztvo inych dolezitych hormonov.
                      Ta problematika je komplexna, ale ako bezpecnu cestu by som odporucil jest sacharidove jedlo najlepsie rano po spanku, ked je vycerpany glykogen , alebo po cviceni, ci pocas, tu zase zavisi od formy a mnozstva. Ale ak ma niekto vacsinu dna zvysenu hladinu inzulinu v krvi, je to zle pre kazdeho.
                      Ale jednoznacne naduzivanie sacharidov, a to hlavne jednoduchych a specialne fruktozy je jednym z najvacsich prispievatelov k zlemu zdravotnemu fyzickemu aj psychickemu stavu obyvatelstva.
                      Ja som tu chcel upozornit skor na ten fakt, ze je nebezpecne sa viazat na extremne orientovane formy stravovania. Nehovorim ze k niecomu takemu JOX nabadate, to bolo skor k tomu Zlatosovi a aby niekto nezobral ako fakt ze sacharidy su iba zle a vsetci by sa vsetkym sacharidom mali vzdy co najviac vyhybat, lebo to by mohlo vela ludom aj znacne ublizit.
                      Rovnako s postom, na jednej strane je to jeden z najucinejsich mechanizmov na ozdravenie, omladenie a regeneraciu tela, kedze sa vyznamne aktivuje autofagia, recyklacia starych a odumretych bunieka tkaniv, ktora nemoze nastav pocas stavu neustaleho jedenia a pirtomnosti inzulinu, ale ako so vsetkych, ani s nou to netreba prehanat. Ako pri vela veciach, akutna je fajn, chronicka je problem.
                      A trocha som chcel zabrdnut do problematiky genetiky a epigenetiky, vdaka nim je kazdy jedinec original co plati pre jedneho, neplati pre druheho. Dokonca ani jednovajecne dvojcata ktore su geneticky uplne identicke, vdaka vplyvu stravy a prostredia su postupne stale viac odlisne, a to je konkretne vdaka 3 epigenitkym mechanizmom, ktore su metylacia, acetylacia a vplym mikro RNA (nezamienat s mRNA). Metelycia je pritomnost skupiny CH3, acetylacia je o naboji na histonovej cievke na krorej je DNA navinuta a miro RNA je nekodujuca RNA ktora sa vie naviazat na urcity usek DNA. Vsetky tieto mechanizmy urcuju ci informacia v nasej DNA je pristupna transkripcnym faktorom alebo nie a ci teda moze byt vykonana alebo nie a je su to zakladne regulacne machanizmy, casto mozeme mat DNA s nejakou informaciou, ale tym ze nie je pristupna na precianie, tak sa nevykona. To moze byt pozitivne alebo aj negativne, zalezi ci ide napr. o onkogen, vtedy je idealne ked je metylovany alebo deacetylovany, cize vypnuty. Zas iny gen, ako napr MTHFR je vhodne ked je zapnuty, inac mame zasadny (pripadne fatalny) problem. A epigeneticky moze na nas posobit takmer vsetko, kazda fyzicka latka, frekvencia, myslienka. Preto aj s bylinami opatrne, dlhodobo sa maloco moze uzivat, do istej miery napr. tie co sa v cinskej medicine oznacuju ako cisarske, ale aj to je individualne.
                      Zoberme napr taky gen MTHFR, ktory je klucovy v metylaci a je sucastou metioninoveho cyklu. Ak mame tu vhodnu mutaciu na oboch alelach , tak vitamin B6 ako sa premiena na folat, ktory je donorom CH3 a pro tom ako sa metionin zmenil na cystein a nasledne na homocystein, tak sa moze spatne zmenit na metionin pridanim skupiny CH3. Ak to neprebehne ,ak mame nevhodnu mutaciu an jednej alebo nebodaj na oboch alelach, pripadne je ten gen epigeneticky vypnuty, nastava problem, lebo sa hromadi homocystein v tele a to ma za nasledok mnozvo problemov. A taki ludia nespravia nic, mozu jest vitamin B6 lopatou, nedojde k jeho premene na folat cely cyklus je zastaveny. Nastastie telo ma rozne zalozne mechanizmy a vie to kompenzovat betainovym cyklom, betain je napr v cervenej repe ale anjviac v Goji. Ale ked to dotycny nevie, bude mat problemy cely zivot. Podobne pri gene ktory sprostedkuvava premenu vitaminu B3 na NADH. Ked nefunguje, alebo obmedzene, dotycnemu sa nebude vytvarat ATP v dostatocnej miere a bude cely zivot “bez energie” . A takto mozme pokracovat od genu ku genu…
                      Tym som chcel len nacrtnut, ze ta individualita je skutocna a zasadna, polymorfizmov roznych genov je mnoztvo a tie urcuju ako ktory proces v kazdom cloveku prebieha. Jeden moze jest vitamin B3 alebo B6 a vsetko je super, druhy robi to iste a ma vazny problem. Ale zoberie go ji a hla, vec vyriesena.
                      A na vrchu toho celeho je epigenetika. A na rozdiel od genetiky, s ktorou sa narodite a ktora je nemenna, epigeneticke nastavenie sa moze menit kedykolvek, vacsinou to ide postupne, ale moze to byt aj v ramci sekund, zalezi od informacie a jej intenzity. Jeden den moze byt gen vypnuty, na druhy den zapnuty. A v pricipe staci ked len vypijete caj, date si chemicky “liek”, zjete potravinu, vystrasite sa, zaradujete sa, pocitite nenavist ci lasku, vsetko vplyva na vase epigeneticke nastavenie…
                      Prajem pekny den a som rad ked to niekto docital az sem:)

                      Liked by 1 person

                    • Vďaka za prispevok v podstate v dĺžke článku ktory veľa objasnuje.
                      A to som myslel tym, ze sme sa asi nepochopili.

                      Problem je zakladne vysvetlenie. Skusim asi takto:
                      – väčšina čitateľov potrebuje (vratane lekarov, diabetologov, výživárov atd) počuť, inzulín je dominantny hormon, ktorý robi garazdu, co je pričinou celosvetovej pandemie nie ale tej srajdy, ale metabolickeho syndromu, cukrovky atd atd.
                      Pretože sa s tymto nestretli, kedze mainstream na skolách [joxova zena si robí PhD v obore a stretla sa s peof. Hluchym, ktorý prehlásil, ze je prvy clovek po 20 rokoch, co prišiel s obratenou pyramidou] medina ci vyživy ucia sprostosti.
                      Resp. učia kaleidoskop,.kde daju všetky info, ale nedaju suvislosti a kto nema rozlišenie, nepride na to.

                      Toho Zlatosa nemám nastudovaného, tam som vďacný za kazdy feedback.

                      No a čo sa texhnologie tyka, 16/8 alebo 18/6 pôst je relatívne bezpečný.
                      Na čistenie sa, na zníženie nadhmotnosti, zlepšenie celkoveho stavu tela. Ale.

                      Pôst, realny, nie prerušovaný, je hodne individualna zálezitosť. A je nutné mat pacienta cez krv pod kontrolou. Je nutné kontrolovany nábeh stravy, aby post pôstová reakcia neskončila komou, ak by sa pacient po pôste “nažral sacharidov”, je nutne sledovat sodik, draslík, celkovo elektrolyty, atď…

                      Takže môj bod bol, a vďaka za super doplnenie, pochopte, inzulín je momentalne pachateľ č.1. Č2 – 15 sú potom hormonálne disruptory, primesy vo vode, drogy, nedostatok vitaminov a hormonov, oxidačný stres a oxidacia bez redukcie dostatocnymi antioxidačnymi technikami, mutagenita mesta, oxidacia žiarením…..

                      A tu ste načal hooodne skvelu temu, epigenetiky
                      Pripona Epi- nad. Čiže sa jedna, ako píšete o pôsobenie jedlom, dychovymi cviceniami, doplnkami, ale aj tym pôstom, cvičením na zmenu vytváranych proteinov v bunkach.

                      Napriklad, moj známy z sša, Tom Levy MD, JD, mi poslal info o novom pripravku (zakazany doviest do EU), kde prisli na jednu súčasť olivového oleja, ktorá práve mení strukturálnu sekreciu RNA v peceni tak, že obchadza tu poškodenu sekcenciu vytvárania 2keto L-gulanolaktonoxidázy a tym pádom dokázali znova vytvoriť Vitamin C v peceni.
                      Tu ide ruka v ruke mytus o dlhovekych rimskych farmaroch, pijucich 1-2 kalíšky olivového oleja každé ráno…Prax je kriteriom pravdy 🙂

                      Vďacny som velmi za prispevok a mozno by ste nieco.mohol spichnuť ohľadom epigenetiky, poslať nám to cez formulár a rad to uverejním…
                      Čo Vy na to?

                      Páči sa mi

                    • Janka, môj prípad je môj prípad.Počas choroby, ktorá bola spôsobená sheddingom od zapichanych kolegov, mi brutalne stupol tuk.
                      Teraz idem na cistom keto, vitaminy dopĺňam doplnkami, jtore su naozaj na doplnenie, v čase pôstu. A ten pôst robim striktne 20/4…
                      Ale to je moj priprad, kedy kortizol + svina hrotova bielkovina narobila bordel, rozbodilo mi to system silnym zapalom arterií.
                      Preto som po vylieceni (nie uzdraveni) upravil najskor na keto, aby sa telo preplo a znížilo inzulínovu rezistenciu a nasledne som začal znižovať okno jedenia , 3-4x denne na 1-2x max a to v okne 4 hodín. Teda po poslednom jedle po dalsich 2 hodinach mi klesne inzulín a idem v ppdstate 18 hodín na odstranovaní nielen visceralneho tuku, ale aj tuku v subkutsnnych tukovych bunkách.

                      Preto pre mňa, zelenina = cibuľa a cesnak. Zdroj vlákniny =vybrane typy orechov.
                      Inak nič.

                      Takže svojim individuálnym prístupom riešim vseobecny problém s vysokým inzulínom v krvi

                      Liked by 1 person

                    • estw poviem jednu vec. Bud treba dobrych lekarov alebo treba, aby si clovek nastudoval, co vlaatne ide robit a nasledne pochopil, co vlastne robí a preco a ake nasledky kratko a dlhodobe to bude mat

                      Liked by 1 person

                    • Ovocie je veľmi zradné… asi preto sa jablko objavuje v zlomovom akte Adama a Evy
                      1. šupu určite nejesť… je to ochranná bariéra, ktorá zabezpečuje stromu určité reprodukčné funkcie… bráni tráveniu a príjimaniu živín…
                      2. veľa fruktózy – určite nejesť ráno, na obed a večer
                      3. džús je len koncentrovaná fruktóza – telo uprednostnení cukor pred C-vitamínom (vzhľadom na podobu)… raz som si obzeral vitamínový doplnok v lekárni s obsahom sacharidov… stačilo mi pousmiať sa na lekárničku a hneď jej bolo jasné… ktovie, či sa ozvalo aj svedomie…
                      4. treba nechať baktérie zožrať cukor – fermentácia (aj moje sliepky a kozy preferujú zhnitú časť jablka a sliepky sa šupy ani nedotknú, kozy to vedia sfermentovať)
                      Dopĺňanie vitamínov je veľmi ošemetná záležitosť – treba sledovať svoje telo a je to veľmi závislé na epigenetike (ako už bolo spomínané)
                      Vláknina je dobrá tak na zárobok pre Big Food korporácie.

                      Liked by 1 person

            • janka,ja som zdravka-stitna zlaza je pre nas absolutna-ja ju volam generalka,nielen zo 4 hlavne hormony,ale 140 tzv podhormonov,nesulad dokaze znicit saj srdce-moja sestra -asi 2 roky jej po 12 rokoch menili strojcek-pismejker,teraz si posledne roky nasla uzasnu lekarku v leviciach,sama ju obdivujem,to dnes nestretnes

              Páči sa mi

        • Ono je to úplne jednoduché – žiadne mäso (už 14 rokov), surová strava – 7 rokov na 80-90%, potom bohužiaľ len cca na 50-60%, ale schudol som vtedy na začiatku za pol roka o 21 kg. Úplne prirodzene, bez akéhokoľvek násilia voči vlastnému organizmu. Váhu si držím, šatník som vymenil. O surovej strave je veľa kníh, ale dobre ju vo svojich knihách opisuje ruský kvantový fyzik Zeland (Ovplyvňovanie reality).

          Liked by 1 person

          • pocit zdravia je veľmi relatívny pojem… a to asi aj súvisí s ovplivňovaním reality…
            všetko však závisí na životnom štýle… napr. keď si môžem dovoliť meditovať hodiny denne, tak možno vyžijem aj zo vzduchu…

            Liked by 2 people

  3. pán jox13
    veľmi ma zaujali Vaše riadky ohľadne toho stravovania, hlavne časti, že o tom hovorili aj historické osoby a síce Ježiš, Avalokiteshvara a iní vratane Mohammeda…
    Je na to nejaký zdroj ?
    Ide mi o to, že mám už cez 60 r., a zisťujem, že moje trávenie už nefunguje tak ako ešte pred pár rokmi…musím si dávať pozor na to, čo zjem a kedy zjem, lebo kým doposiaľ s tým problém nebol, teraz je to ináč.
    Preto by mi prišlo vhod, mať nejaký ďalší zdroj informácií.

    Pán popolvar67 píše o stravovacom systéme podľa pani Komorášovej, mám to osobne odskúšané a preto z vlastnej skúsenosti radím záujemcom o opatrnosť, lebo nemusí tento systém stravovania každému vyhovovať a každému priniesť úžitok.

    Páči sa mi

    • Mimochodom… v “prominentnom” dokumente “Game changer” sa búchajú do pŕs a tvrdia iné… vraj vegánska diéta spôsobuje silnejšiu a častejšiu erekciu v spánku ako živočíšna… ako propagáciu vegánstva… tak ako to vlastne je?

      Páči sa mi

      • ehm. Steroidné hormóny sa tvoria z tukov. Nasutene teda saturovsné tuky maju najnižšiu oxidaciu.
        Holt, ak chcú zeny otehotniet, nie lenntak mudry lekár tu i tam odporučí krylový, ci iný olej z rýb…

        Liked by 1 person

        • ja som narážal na “živočíšna strava = živočíšne pudy”…
          v žiadnom prípade si nemyslím, že vegánska strava je lepšia pre reprodukciu… ale, že práve uhľohydrátová strava spôsobuje devianstvo vo forme narušenia spánku a iné abnormality…
          koniec koncov (aspoň ja som to tak pochopil), tu je podsúvané, že živočíšne pudy sú niečo zlé… (ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem)

          Liked by 1 person

          • ja mierim do toho isteho.
            Je dokazane, že je tam rozdiel (v indii je to markantne) az 5 IQ bodov živočíšnožravci maju viac, ako vegetožravci.
            Tiež živočíšne tuky menej oxidujú. A na reprodukciu je potreba práve tuky.
            .A inzulin zvyšuje tlak, a hlavne. Dopaminove receptory sú oveľa MENEJ CITLIVÉ pri zvyšenim inzulíne…
            To na margo tých deviácií, kde je potreba silnejší stimul na ten isty zažitok, ako pri nizkoinzulinovych ľuďoch….
            nwchcem tlaciť chobotiny, kazdy ma na to svoj nazor, ale len hovorim… toto su realne nasledky.
            Ale samozrejjme lekari povedia, máte to zo stresov

            Liked by 1 person

            • ak dovolite-totodruhy den-melem psenicu-odbehujem-prisim kto vie o tych endokriinych disruptoroch,lebo uz sa pridavaju vsade-do samponov,do pracich prachov.preco sa to pridava,naco vlastne,imituje to zenske hormony,jednoducho zasahuje do uzasneho suladu tela

              Páči sa mi

        • Iste, ak niekto pozrie na syntézu steroidných hormónov ako testosterón a estrogén vrátane vitamínov zo skupiny D, tak zistí, že nasýtené tuky sú pre syntézu potrebné, ale dajako sa tu pretláčajú lisované oleje, ktoré pre tieto syntézy nehodia…

          Páči sa mi

  4. Spätné upozornenie: Vzdelávanie pre budúcnosť | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s