Otázky a odpovede č. 152

Do uzávierky, ktorá bola v nedeľu 27.11.2022 som dostal dosť otázok. Tieto otázky sú tak z mojich Patreon a Ko-Fi stránok, ako aj z môjho blogu. Odpovede budú vždy uverejňované 1. nasledujúceho mesiaca, pre december je to štvrtok. Predtým než začnem, potrebujeme rozobrať tri veci:

Kolaps Číny, jedno podanie na americký súd a čo sa deje v Brazílií

Kolaps Číny sa práve deje kvôli covid opatreniam. Ide totiž o to, že čínski komsomolci stále pretláčajú politiku nulového covidu, a to nielen likviduje ekonomiku, ale aj hnevá Číňanov a majú kvôli čomu sa hnevať, lebo ak ste označený za covid pozitívneho, buď skončíte v koncentračných táboroch, alebo ako väzeň vo vlastnom dome resp. činžiaku, lebo zvaria dvere (to je životu nebezpečné, lebo viem aspoň o jednom činžiaku, kde ľudia uhoreli lebo požiarnici sa nedokázali dostať do činžiaku vôli zvarenému vchodu). Takže, ak aj teraz armáda urobí poriadok s protestujúcim davom a pozatýka komsomolcov a tých, ktorí sa s nimi spolčili, t.j. väčšinu miestnych úradníkov, tak jednotná Čína, ako ju poznáme, zanikne, lebo zanikne úradnícky aparát, ktorý to tam spravuje.

V novembri bol podaný návrh na americký ústavný súd proti kongresu za to, že do 10 dní neprešetril podania ohľadom volebných nezrovnalostí (pôvodne pod článkom 11, ktorý veci klasifikuje ako vec národnej bezpečnosti a tým pádom umožňuje pojednávať veci v utajení). Celá vec je o niečo komplikovanejšia, ale podstatné je to, že do 23.11.2022 mal kongres čas podať námietku, ale to neurobili, preto s najväčšou pravdepodobnosťou americký kongres bude ešte tento rok rozpustený kvôli tomuto porušeniu zákona. Ide totiž o to, že na tohtoročnom poslednom zasadnutí kongresu hrozí, že navýšia počet sudcov na 15 kreatúrami z močiaru, a tým pádom vykastrujú celý ústavný súd a toto zas sudcovia nechcú. Dodávam, že s najväčšou pravdepodobnosťou to bude armáda a jej vrchný veliteľ, kto v USA prevezme kontrolu s tým, že po tomto rozhodnutí ústavný súd môže zverejniť aj rozhodnutie ohľadom volebného podvodu v 2020 bez toho, aby sa veci vystupňovali do občianskej vojny.

Podľa posledných nepotvrdených správ z Brazílie sa armáda pridala na stranu Bolsonara (je ich vrchný veliteľ), zaviedla stanné právo a zatkli ústavný/najvyšší súd, najvyšší volebný súd a národný kongres Brazílie, lebo neprešetrili jasný volebný podvod. Som len zvedavý, že koľko ďalších štátov sa vyberie touto cestou, lebo pod Macronom sa kvôli divnému financovaniu kampane trasie stolička, pod Trudeauom sa trasie kvôli neoprávnenému vyhláseniu stavu núdze v 2022 a v Nemecku a inde v Európe tiež nie sú veci práve najkľudnejšie.

Otázky a Odpovede

Karol sa pýtal:

Citujem z Dialektiky,

«Noosféra» — to nie je abstrakcia idealistickej filozofie, vymyslená E.Le Roy-om a P.Teilhard de Chardin-om (r. 1927) a neskôr prehodnotená V.I.Vernadskim materialisticky, ako to možno pochopiť zo slovníkov epochy panovania «dialektického materializmu», ale je to materiálny (poľový) útvar, predstavujúci sám osebe súhrn egregorov, podporovaných celým ľudstvom v priebehu jeho dejín, v ktorých je zaznamenaná rôznorodá informácia a algoritmika.

Mozeme teda za noosferu povazovat objektivnu realitu vytvorenu ludmi vokol nas, teda vsetko na co vplyvalo ludstvo (sucasna civilizacia) od svojho pociatku? Ako napriklad lietadlo, knihy, stavby, obrobene polia, pomniky, kultura …

Z pohladu MIM by to sedelo, materia ako kombinacia roznorodych poli a fyzikalnych napati, zobrazena v roznej ciastkovej miere (dostupnej ludstvu) do samotneho obrazu, teda toho lietadla alebo knihy.

A teda noosfera sa nachadza prave (kontinualne) tu (iba ?) na Zemi vokol nas, dostupna kazdemu.

Nie, je to súčasť objektívnej reality (ak si to myslel takto, tak si to podal hrozne) a toto citovaný text aj potvrdzuje, lebo z citovaného textu vyplýva, že je to úložisko informácií a ideí.

Milan sa pýtal:

Vdaka za odpoved k tej Zamockej. Je to hrozne, ale napadlo ma, co ked to bola obeta ich pochybnym bohom? Oni su fanatici zatazeni symbolikou. Mohli si vybrat ockovaneho vodica a jednoducho ho naviest pomocou technologii ovladania mysle( alebo auta) do davu( koniec konspiracie).

Ked sme pri symbolike, opat 11ka. 11 percent hlasov bolo neplatnych( tak zneli spravy). Odkaz pre niekoho? Nove volby do organov samospravy sa uskutocnia v 47 obciach (4+7=11). V Točnici bol výsledok nerozhodný-obaja mali po 65 hlasov 6+5=11, v podstate 2 jedenástky, súperenie 2 krídel GP. Točnica= situácia sa otáča?

Ad, volby, prvykrat plne elektronicke scitavanie. Zaujimavy clanok na inespravy. V podstate ma to taktiez napadlo. Kazde volby je nejaka udalost, ktora prerusi scitavanie.

Za málo, moje okultné znalosti nesiahajú tak hlboko, aby som zodpovedal celú tvoju otázku a veci sa u nás otáčajú v neprospech poskokov močiara a ostatných kolonizátorov, ale teóriu obety by som nevylučoval.

Milan sa pýtal (ďalšia jeho otázka):

Ešte jedna volebná zaujímavosť, volit mohli aj neobčania SR s prihláseným pobytom. Čiže aj utečenci s pobytom. Bol to test? Ako sa dokladá potvrdenie o pobyte a aké má ochranné znaky? Malé obce sú v pohode, ale kto skontroluje mestá? Sú v zoznamoch voličov aj osoby inej štátnej príslušnosti a vyškrtávajú sa ako ostatní, alebo sa iba “pridávajú” rovnako ako voliči s preukazmi v minulosti?

Podmienkami práva voliť sú dovŕšenie veku 18 rokov a trvalý pobyt v obci. Voliť môžu občania Slovenska a aj cudzinci, pokiaľ tieto podmienky spĺňajú.”

Toto je trend, ktorý vidím aj v USA, lebo v niektorých štátoch a regiónoch dovoľujú voliť aj ne-občanom, a toto otvára dvere neskutočným volebným podvodom a kupovaniu hlasov.

Mima sa pýtala:

Oracle,prosím ťa čo si myslíš o tomto čo sa deje momentálne na Slovensku …? Žeby Jourová urobila “tichú dohodu” s Mikulcom a česi sú v tom “akože” nevinne?

To nám sem idú navoziť moslimov? 😮

https://www.startitup.sk/hamran-ak-by-sme-spravili-susedom-to-co-cesi-nam-bol-by-z-toho-medzinarodny-konflikt/

Ďakujem.

Štát je v rozklade, lebo časť bývalej vládnej koalície sú nemehlá a druhá časť sú zas vlastizradcovia resp. v žolde cudzích záujmov a toto žiaľ znamená aj to, že hranice zostali nestrážené, resp. neboli urobené príslušné opatrenia. Dodávam aj to, že Fialova vláda slúži cudzím a nie českým záujmom a zvyšok si domyslíš.

Neo sa pýtal:

Zaujimal by ma autorov nazor na vcerajsi Matelkov vyrok, ze po nich ziadna nova vlada nepride a ze budu vladnut naveky. Co tym asi tak chcel povedat? Bol to odkaz niekomu?

Dakujem za odpoved a prajem vsetko dobre

Vďaka, za málo a keď sa Matelko pomýli, tak hádam aj pravdu povie. Ide totiž o to, že túto čvargu ľudia vyženú a jej členovia spolu s veľkou časťou národnej rady skončia v zahraničí, s najväčšou pravdepodobnosťou v Austrálii a na Novom Zélande. To znamená, že môžu založiť exilovú vládu, ktorú medzinárodne uznajú, ale nebude ju nikto financovať, lebo sa tu veľa vecí zomelie a Slovensko, aj napriek strategickej pozícii, je malý štát na okraji záujmov geopolitických hráčov (ale tí, ktorí robia globálnu politiku vedia svoje).

Antika sa pýtala:

Ahoj Ori, v poslednej dobe čítam čo raz viacej článkov o tom, že naša Zem nie je guľatá, ale je plochá. Aký maš na to názor?

Ahoj, poviem len to, že teória plochej Zeme je psychologická operácia nejakej močiarnej agentúry. Naša planéta je viac-menej guľatá, ale môže byť aj dutá (sú dáta, ktoré tomu nasvedčujú).

Tarch sa pýtal:

Ori, jaký máš na to názor – cituji : “Miloš Zeman propůjčil ukrajinskému prezidentu Volodymyru Zelenskému řád Bílého lva. ” Jako nejdůležitější chápu slovo “propůjčil”. Již delší dobu mám však ze Zemana pocit, že balancuje na hraně pod silným tlakem. Působí to na mne dojmem, že ČR je něčím silně a vytrvale vyhrožováno bažinou a GP ztratil nad střední Evropou kontrolu.

A ještě jeden dotaz – ruská taktika u Chersonu- asi nebudu jediný. Jde o důsledek podrazu ruské páté kolony, dohodu západ -RF nebo o chytrou ruskou strategii, která by zabránila krveprolití?

Na ruských sociálních sítích se prý bohužel objevují náznaky poklesu důvěry ve Vladimíra Putina po akci Cherson a nějak moc se v poslední době zviditelňuje Medveděv jež se považuje za potencionáního nástupce VVP. Děkuji.

Vzhľadom na to, že si sám našiel odpoveď na tvoju druhú otázku, odpoviem len na prvú. Tvoje podozrenie je opodstatnené, lebo ide o to, že väčšinu síl GP (globálneho zákulisia) viažu deje na Ukrajine, v Číne a inde v anglosaskom svete.

Pokoláš sa pýtal:

Ahoj Oracle

Ako sa brániť voči zvýšeným cenám el.energie a plynu, keďže ide vyložene o manipuláciu a zradcovstvo bez-vládnych predstaviteľov? Ako s tým pracovať z hľadiska princípov KSB? Zachytil som nejaký postup od Katariny Burdyovej z Archy, len bohužiaľ nemám veľkú dôveru v tú ženu.

Ahoj, tu sám človek veľa nezmôže, lebo v tomto prípade pomôže len organizovaný pasívny odpor a občianska neposlušnosť, napr. v Taliansku pália účty za energie a tak, ako v Británii, mnohí Taliani odmietajú platiť tie účty. Na zorganizovanie takéhoto odporu a občianskej neposlušnosti treba osvetu, aby to fungovalo. Ak chceš, aby sa to začalo diať, musíš urobiť prvý krok.

Axe sa pýtal:

Ahoj Ori,

Otázka: Čo signalizoval Orbán na futbalovom zápase, kde mal šál okolo krku a na ňom mapu Uhorska. Na tej mape bolo územie Maďarska,Slovenska a Zakarpatskej Russi.

Ahoj, asi to, že sa obnoví Uhorsko, v poslednej dobe (hlavne po súkromnej diskusii s Popolvárom) tomuto dávam dosť veľkú šancu. A tu nadväzuje aj odpoveď, ktorú som dal Neovi na tvoju, lebo ak sa obnoví Uhorsko, tak medzinárodne uznávaná exilová vláda Slovenska stratí zmysel, a tým pádom ju nikto nebude financovať.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

67 thoughts on “Otázky a odpovede č. 152

  1. Dakujem Oraclovi za odpovede na vsetky otazky vratane mojej a prajem skore vystrabenie z nachadenia.
    Rozumiem tomu spravne, pokial z odpovede usudzujem, ze zo strany statnej moci bude snaha zabranit konaniu volieb (ci uz riadnych alebo predcasnych) a ze sa situacia vyhroti az tak, ze budu musiet utekat v tom case aktivni ministri a poslanci? Vzhladom na perspektivu manipulacie najblizsich volieb (ESET) ako aj crtajucu sa dalsiu vladnu koaliciu (Hlas_SAS_PS) neviem posudit co je vascie zlo (ci zabranit volbam alebo riskovat ich absolutnu manipulaciu)…

    Liked by 3 people

  2. Dnes som pozerala astrologickú predikciu (od Tatjany Micić) na december 2022… Tie protesty čo sa dejú v Číne a snaha o zvrhnutie vlády,tak vraj nie je dobrým nápadom – lebo po tejto vláde príde ešte niečo horšie. Globalisti majú v pláne napadnúť Irán (pod zámienkou práv na ochranu žien) a ak začnú vojnu od 8.1. do marca 2023) tak o prehru majú postarané. Tiež hovorila o tom,že krajiny by si mali zo svojich vlád odpratať globalistických podpindosníkov (pravdepodobne tiež do marca 2023) pretože planéta Mars bude podporovať doslova zúrivý boj jednotlivcov a ľudstva.

    Liked by 5 people

    • Tatjana to ma trocha popletene.
      Ad: Protesty.
      Si Tin Ping vyhral voľby, Je pro BRICS (ako Bolsonaro, Putin atd). a chcu sa ho zbavit. Si vyhlásil uvoľnenie, LOKALNE vlady utiahli šróby.
      A čo sa stalo? Revolúcia BIELYCH PAPIEROV.
      Revolúcia, ktora má názov je riadená revolúcia. A pekne z vonka.
      Uz sa zaktivovali Trudeau, ktorý nazval právo čínskeho ľudu na protesty (spomenmensi nazvy domaci terorista na konvojákov v kanade).
      Takže Si Tin Ping znova vyhlásil a 2 veľké provincie sa k nemu pridali ze sa opatrenia zmierňujú.
      To bude mať za nasledok vzburu voči lokálnym vladam a moznost “odvolania” vlád ustrednou vladou..

      Proste tam teraz dochadza ku prudkému súboju.

      Liked by 7 people

      • jox13 Ďakujem za objasnenie. 🙂
        No,ono pani Tatjana je síce skvelá astrologička,ale ona vždy hovorí,že nie je tradičnou astrologičkou a nepredpovedá čo sa komu a ako stane. Takže ani budúcnosť. Ona hovorí veci z historických udalostí v súvislosti s postavením planét.

        Liked by 3 people

        • Oraculum Delfské…

          otazka: Keď kráľ napadne perziu, ako dopadne toto ťaženie?
          odpoved: Rozpadne sa ceľké impérium
          Otazka ktorá nezaznela.a mala zaznieť: Ktoré impérium sa rozpadne?

          To je ako s jej predpovedou, po tom pride nieco horšie..
          Otázka vsak znie takto: Pre koho bude horšie?
          Pre svet. Pre čínsky ľud? Pre komsomolcov v lokálnych vladach?

          Liked by 6 people

          • Presne tak. Tatjanu M. som si zaškatulkoval už pri voľbe/nevoľbe Trampa.
            Hviezdy jej niečo ukážu a ona si to vysvetlí presne tak ako píšeš vyšie…
            Tak ju už radšej nesledujem. Pretože planéty ukazujú len nejaké energie, ktoré sú v pohybe, môžme sa nimi riadiť, ale predpovedať na základe nich politické dianie je celkom záhul.

            Liked by 1 person

  3. Zoźente si Radix 4 (a aj Radix 3) nech sa preberete z tých pro-ruských ilúzií. Rusko je súčastou NWO v role falošnej opozície, robia (takmer) všetko rovnako ako ostatní.
    NWO nieje nič iné ako moderný komunizmus (nebudeš nič vlastniť…) a nie žiadny abstraktný ,,fašizmus” (ktorý obidva koaličné (!) víťazné tábory po 2.sv.vojne zbavili všetkého pôvodného obsahu, postavili mimo ratio a spravili z neho abstraktný, výhradne na emocionálnej úrovni pôsobiaci výraz pre absolútne najhoršie zlo aké je možné si len predstaviť).
    Všetky agendy ničiace západ – homolobby, multikulti, zelená agenda ard. pochádzajú od marxistov (napr. Frankfurtská škola a pod) , šéf eurokomisie Juncker- komunista (nazval Marxa najväčším myslitelom novoveku), bývaly predseda EK J.M. Barosso- funkcionar maoistickej strany PCTP-MRPP, vodca komunistickej karafiátovej revolúcie.
    šéf WHO Ghebreyesus- etiópsky komunista (marxisticko-leninistická tigrajská fronta), šéf OSN Gutteres- portugalský komunista (predseda soc.internacionaly), dokonca aj šéf NATO Stoltenberg (!) bol členom “rudej mládeže”, protestoval proti NATO (!), viedol socialistov v Nórsku, mal kontakty na KGB (kde bol vedený ako ,Steklov’) a teraz akože “bojuje”proti RU.
    Takisto Schwab vystupuje v rozhovoroch s bustou Lenina na polici a propaguje otvorene marxistické ideje (nebudeš nič vlastniť)
    Putin je kovaný komunista- znovu zaviedol sovietsku hymnu miesto ruskej, vycapil červenú hviezdu na vojenské lietadlá, rozvešal vlajky zssr na východe UA, zaviedol náhubkové zákony o zákaze spochybňovania oficialnej komunistickej verzie 2.sv.vojny, zablokoval alternatívne weby (telegram) dávno predtým ako to urobili u nás, zaviedol zákony proti “terorizmu”, terorizoval Rusov počas kovidu, chvastal sa posilňovacou dávkou a skúšal vakcináciu cez nos, zaváda Švábovu 4. priemyselnú revolúciu v Rusku, robí z Ruska islamský štát… a môžem pokračovať donekonečna…
    Rusko je plánovaný nový hegemón Európy, Čína svetový…
    Tento červený mor treba zastaviť, lenže to sa nepodarí keď sa budú ľudia v alternatíve točit v kruhu boja proti neexistujúcemu ,,fašizmu a nacizmu” a marxistické elity sa budú zatial smiat a v klude spať.
    Chystajú sa potopiť (právom kritizovaný) západ a podsunúť ľuďom socík, čínu a Putina.
    Tak je, nieje to zväzok prútov ani hákenkrojc čo tu na nás vyskakuje od WEF, EÚ, CCCP (pardón, chcel som povedať Ruska), WHO, ale naopak kosák s kladivom.
    A to globalisti plánujú už od19.storočia. potom pochopíte prečo konzervatívne kruhy v USA a na západe nazývajú slniečkárov, Bidena a pod. komunistami. Pretože odtial tie zvrátenosti pochádzajú.
    Neskočte prosím na to a sfúknite si tú proruskú a prokomunistickú bublinu v ktorej žijete.

    Liked by 1 person

    • V principe mas pravdu. No nesuhlasim s tym, ze za riadenie takej velkej krajiny je zodpovedny jeden nebohy clovek-Putko. Skoro vsetky vysoke kadre v Rusku boli dosadene globalistami a nove sa este len profiluju. Nevidim ine miesto na Zemi, kde by sme mohli pokracovat vo svojich tradiciach a udrzovani hodnot bieleho Človeka okrem Ruska. Ono sa ocisti od podpindos a potom to bude pre SK kotva v nastavajucej burke.

      Liked by 4 people

      • Skús si zistit ako to s tou bielou rasou v RF vyzerá. Ako to dopadlo so Slavjanskym sajuzom či Severným bratstvom v Rusku (prezradím- boli zakázané a boli rozdané vysoké tresty väzenia). Moskva sa stáva pomaly islamským mestom (ak sa nemýlim tak má najpočetnejšiu moslimskú komunitu v Europe) a Putin tam s Erdohanom vysvatil najvacsiu mesitu v Europe. Zo Stavropolskej oblasti sa údajne už spakovalo cez 40% rusov kvoli teroru zo strany moslimských etník.
        Skús si dat do YT vyhladavaca “Putin si váží islamu” a kochaj sa. Putin sa tam chvali ako v rusku exponencialne rastie pocet mešít a islamských škôl a Erdogan sedí v prvej rade a radostne mu tľapká.
        RF je rovnako multikulti ako západ, Putin pouzíva slovo nacionalizmus ako nadávku a boj proti extrémizmu tam naberá rovnako groteskných rozmerov ako na západe.
        To, že nacionalizmus je spoločný nepriateľ ako západu aj východu nieje náhoda.
        Multikulti v RF nefunguje (lebo to nebude fungovat nikdy nikde) navzdory tomu, že ruská propaganda ti tvrdí opak. Štatistiky ohladom moslimskej kriminality a terorizmu v RF hovoria jasnou rečou. A tá teória s podpindosníkmi bola vymyslená aby zakamuflovala fakt ze RF je pevnou súčastou Great Resetu.
        Takže ked nabudúce príde Sauron a ponúkne ti na výber medzi morom a cholerou (kapitalizmom a komunizmom) tak vies kde ho máš poslať.

        Liked by 1 person

        • Ja v princípe tiež súhlasím… nefixujem sa na nikoho, aj keď držím palce viac východu… Celá situácia je veľmi komplikovaná a nikdy nebude tá či oná strana tá najideálnejšia.
          Aká je alternatíva? Nihilizmus? (sarkazmus)

          Páči sa mi

          • Tiež som rozmýšlal o riešeniach, na jenoznačnú odpoveď som však neprišiel. Napadli ma 2 východiská:
            1. ,,SOFT” varianta- pokračovať v odhalovaní západnej aj východnej globalistickej hlavy toho istého draka, a až si jedného dna aj ten najzadubenejší človek neuvedomí že na našej strane nikto nieje a žiadny Putin nas nezachráni. Po tomto zistení budú ľudia nútení vytvárať odspodu vlastné struktúry, prestanú hrat podla “ich” pravidiel atd…
            2.,,TVRDÁ” varianta- to, čo kedysi propagoval na YT dnes už zablokovaný kanál ThuleanPerspective- nechať skolabovať celú civilizáciu. Bude to masaker a absolútna väčsina ľudí to neprežije, ale ľudstvo ako celok prežije a vráti sa ku kmenovemu usporiadaniu ako kedysi.

            Problém je, že aj Soft varianta zrejme vyústi do varianty č.2

            Rozhodne však nemá zmysel pokúšat sa o zmenu podla pravidiel ktore napísali oni. To sa vyhrať nedá, oni si napisu pravidla ako sa im pacia a zmenis si ich kedykolvek ako budu chciet.

            Liked by 3 people

              • Nemôžeš chciet spraviť praženicu a neporozbíjať pritom žiadne vajcia.
                Kludne dúfaj, že tentokrát vyhrá voľby tá skutočná strana (napríklad Lubos Blaha čo píše marxistické knihy) že petíciami porazíte systém, ze mierumilovnými protestíkmi zvalíte režim, že Rusko zvíťazí (a jeho zo 40% moslimská armáda oslobodí svet), že Si tin ping porazí pindosníkov (a slávnostne porozbíja všetky biometrické kamery v číne- ktoré tam sám dal namontovať). Nič z toho sa nesplní a vy budete sklamaní.
                Jediná skutočná zmena príde, ked ludia STRATIA všetku nádej. Tak nedávajte ľudom tú falošnú nádej a zahnajte potkana do kúta. Vtedy uvidite zmenu.

                Liked by 3 people

                • Viking V každej krajine sú podpinosníci. Má ich Rusko,Čína a samozrejme aj naše Slovensko. A Rusko a moslimovia… Oni sa veľmi pekne dokážu s neporiadnikmi vysporiadať.
                  https://www.currenttime.tv/a/islam-muslims-russia-mosque/29979383.html

                  A ešte jedna vec… AK SI CHCEŠ DO SVOJHO ŽIVOTA PRIVOLAŤ TAKÚ BUDÚCNOSŤ (ktorú si vo svojich komentároch opísal) TAK NECH SA TI PÁČI ( A PAMÄTAJ – TO ČO SI VIZUALIZUJEŠ, TO SI DO ŽIVOTA PRITIAHNEŠ ! )
                  My ostatní tu na tejto stránke o takúto budúcnosť záujem nemáme. TAKŽE si toto ani vizualizovať NEBUDEME !!!

                  Tu je článok o muslimoch v Rusku…

                  „Rusko je na strane dobra a pravdy“: slávny teológ o postoji moslimov k NWO
                  Arslan Sadriev si je istý, že pre každého prívrženca islamu sú záujmy vlasti na prvom mieste.
                  “Chcel by som sa opýtať ukrajinských moslimov: na ktorej strane ste teraz?” pýta sa teológ a kandidát historických vied Arslan Sadriev, pripomínajúc zákony, ktoré sa chystajú kyjevské úrady prijať a ktoré sú úplne neprijateľné pre každého vyznávača jedného z hlavných svetových náboženstiev.
                  V rozhovore pre BUSINESS Online imám-chatyb moslimskej organizácie okresu Sergiev Posad v Moskovskej oblasti a známy náboženský predstaviteľ povedal, ako ideológia pomáha v období nepriateľstva, prečo veriaci nemajú problémy s bohoslužbami v uprostred bojov a aké sú náboženské a politické rozdiely medzi islamom a katolicizmom.
                  „V islame je na prvom mieste, samozrejme, postoj k vlasti“
                  — Arslan Hazrat, ako by ste zhodnotili reakciu moslimskej ummy Ruska na začiatok špeciálnej operácie na Ukrajine a všetky udalosti, ktoré nasledovali?
                  – Reakcia na takéto výzvy bola rovnaká ako vo všetkých predchádzajúcich rokoch. Moslimovia sa nestali akousi piatou kolónou vo vzťahu k ruskému štátu, ale naopak, aktívne sa podieľajú na štátnej politike a odrážajú vonkajšiu agresiu. Tak to bolo vo vlasteneckej vojne v roku 1812, v prvej svetovej vojne a v druhej svetovej vojne. Všetko je teda na svojom mieste.

                  – Niekoľko muftíov krajiny oznámilo, že ide o džihád a mŕtvi ruskí vojaci pôjdu do neba.

                  – Keďže to muftíovia oznámili, znamená to, že je to tak, hodnotiť, čo sa deje z pohľadu šaríe – to je práve ich výsada. V každom prípade chcem ešte raz zdôrazniť, že moslimovia plne, aj ústami svojich vodcov, podporovali snahy štátu chrániť svoje záujmy.

                  – Je známe, že v ozbrojených silách Ukrajiny sú moslimské prápory. Ako to zapadá do tézy, že všetci moslimovia sú bratia?

                  „Moslimovia bojujú proti moslimom v Sýrii a Líbyi, moslimovia v Iraku napadli moslimov v Kuvajte, moslimovia v Osmanskom sultanáte zaútočili na egyptských mamlúkov – ako to všetko zapadá do faktu, že moslimovia sú bratia? Postoj k univerzálnemu bratstvu je vždy efemérny a v islame bol, je a určite bude na prvom mieste postoj k vlasti. Jej záujmy sú na prvom mieste a práve islam pomáha človeku nadviazať osobný vzťah s Bohom.

                  Čo sa týka politiky, hlavy štátov sa jej venujú naplno, moslimovia u nás aj iní, najmä na Ukrajine, sú občanmi svojho štátu a chránia jeho záujmy, a nie akousi nadnárodnou nadstavbou, ako si niektorí myslia. Ak si niekto myslí, že islam je nejaká náboženská a politická nadnárodná nadstavba, je na veľkom omyle.

                  Niektorí ľudia sa snažia ušami pritiahnuť k islamu myšlienku katolicizmu, kde existuje formálna náboženská a politická nadnárodná nadstavba – Vatikán na čele s pápežom. Ale islam, ako vieme, nie je a nikdy v minulosti nebol takým systémom, kde by existovala určitá spoločná kapitola pre všetkých moslimov sveta, regulujúca ich život a správanie. Každá krajina má a mala aj počas kalifátu svojich muftíov, ktorí koordinujú počínanie moslimov v rámci daného územia a koordinujú ich počínanie práve s politikou štátu, v ktorom sa nachádzajú, a jeho záujmami. Takže v skutočnosti teologické a právne školy, madhhaby, vznikli v islame.

                  Preto boli moslimovia vždy bezpodmienečnou súčasťou spoločnosti a občanov krajiny, v ktorej žili, so všetkými z toho vyplývajúcimi právami a povinnosťami.

                  „Sharia je veľmi flexibilný systém“
                  – Jednou z hlavných osôb SVO je Ramzan Kadyrov. Máte pocit, že za posledné mesiace zjednotil všetkých moslimov v krajine?

                  – Neexistuje taký pocit, najmä preto, že na nepriateľských akciách sa najaktívnejšie zúčastňujú nielen ľudia z Kaukazu, ale aj z moslimských oblastí regiónu Volga, najmä z Tatarstanu a Baškirska.

                  Faktom je, že veľmi dlho, to by som chcel zdôrazniť, boli moslimovia v Rusku, ako aj vo svete ako celku, vnímaní takmer ako hlavná hrozba pre stabilitu a bezpečnosť, takmer ako nepriateľ číslo jeden. . A veľmi dlho boli moslimovia zo severného Kaukazu vnímaní najnegatívnejšie medzi tými, ktorí sa držali islamu. Pamätáte si tie časy pred 10-15 rokmi, keď slová „Čečen“ a „terorista“ znamenali v každodennom povedomí takmer to isté. To všetko bolo, samozrejme, vnútené, inšpirované západnými spravodajskými službami, ktoré sa snažili vykresliť moslimov tu v Rusku aj vo svete ako nepriateľov ľudstva.

                  V skutočnosti moslimovia počas celej existencie ruského štátu bránili svoju vlasť, počnúc od čias Alexandra Nevského, keď sa okrem iného aj tatárska ľahko vyzbrojená kavaléria podieľala na odrazení invázie západných križiakov, známej ako bitka. z ľadu. Potom nová invázia koalície západných síl, ktorá prilákala krymského guvernéra Zlatej hordy Mamaia, ktorú zastavili aj spojené jednotky moskovského princa Dmitrija a Chána Zlatej hordy Tokhtamysha. Rovnako ako odraz poľského vpádu zo začiatku 17. storočia, keď práve v oblasti Povolžia vznikali milície, a to na úkor značnej pomoci obchodníkov, prisťahovalcov z tatárskeho prostredia, moslimského prostredia. A neskôr, keď Napoleon priviedol zjednotenú armádu západných štátov, moslimovia sa opäť postavili na obranu svojej vlasti,

                  Dokonca aj v meste, kde žijem, v Sergiev Posad, sú od roku 1812 pohrebiská moslimov. To naznačuje, že moslimovia aj v takom ruskom pravoslávnom meste opustili svojich synov, obrancov svojej vlasti, pretože Kutuzovova armáda, ktorá ustúpila z Moskvy, umiestnila svoju ošetrovňu v Sergiev Posad a moslimovia, ktorí sa nemohli zotaviť zo svojich zranení, neprežili, boli pochovaní. tu samostatne v moslimskej časti cintorína.

                  Moslimovia sa počas prvej svetovej vojny správali rovnako, teda čestne bránili svoj štát. Neskôr to neboli moslimovia, ktorí iniciovali revolúciu, neboli to moslimovia, ktorí zradili svojho suveréna, neboli to moslimovia, ktorí zapálili všetku túto revolučnú horlivosť a zbúrali súčasnú vládu. A, samozrejme, Veľká vlastenecká vojna je rovnaká: percento moslimov, ktorým bol udelený titul Hrdina Sovietskeho zväzu, nie je menšie ako percento predstaviteľov iných náboženstiev, ktorí žili v ZSSR.

                  – Neprekvapilo vás, že úplne všetci muftiati jednohlasne podporili SVO a čiastočnú mobilizáciu.

                  – V prvom rade Talgat Hazrat Tadzhuddin, ako pokračovateľ všetkých tých tradícií, ktoré existovali v Ruskej ríši, Sovietskom zväze, vyjadril bezvýhradnú podporu nášmu štátu pri ochrane jeho záujmov, ochrane jeho suverenity, zatiaľ čo zvyšok muftíov sa k tomu pridal. vyhlásenie neskôr. Nemôžem povedať, že to všetci urobili tak otvorene, s fatwou, s vyhlásením, že toto je džihád a ten, kto zomrie, bude považovaný za mučeníka.

                  – Otázka je čisto aplikovaná. Čo by mali praktizujúci moslimovia povolaní do NWO robiť? Koniec koncov, často nie je možné vykonať rituálne umývanie a čítať namaz včas. Navyše nie je zaručené, že jedlo podávané vojakom je pripravené podľa halal štandardov.

                  – Šaría vôbec nie je systém, ktorého cieľom je dostať človeka do bezvýchodiskovej situácie. Šaría je veľmi flexibilný systém, ktorého cieľom je zabezpečiť, aby osoba urobila všetko, čo je pre ňu predpísané, ale ak je pre ňu niečo ťažké a nemožné, existujú rôzne ustanovenia, ktoré vám umožňujú upraviť konanie osoby vrátane pozície. osoby v zóne vojenské operácie.

                  To platí aj pre umývanie, pretože aj v bežnom živote môže byť umývanie za určitých okolností nahradené tayamom, teda umývaním suchým pieskom alebo čistou zemou, prachom. V podmienkach vojenských operácií, pri nedostatku vody alebo pri prítomnosti vody potrebnej na iné potreby, môže byť umývanie vykonané iným spôsobom, a to sa praktizuje. Čo sa týka vykonávania modlitby, tu je to rovnaké – nie je nič beznádejné.

                  Čo sa týka halal jedla, myslím si, že v tejto veci je len veľmi veľké pole pre činnosť našich duchovných oddelení, aby sme sa pokúsili poskytnúť ľuďom správnu výživu z pohľadu islamu. Ale aj keby sa tak nestalo, chcem ešte raz zdôrazniť: Islam nie je systém, ktorý privádza človeka do bezvýchodiskovej situácie.Ak je potrebné zachrániť život, človek môže jesť, čo má.

                  “Nepamätám si, že by obyčajní moslimovia boli pre militantov a teroristov”
                  Západná propaganda na tom trváVäčšina Rusov, ktorí zomreli počas SVO, sú predstavitelia neruských národov, vrátane moslimov.

                  – Toto je premyslená politika tých médií, ktoré túto kauzu nafukujú. Tu je otázka: odkiaľ berú štatistiky, odkiaľ berú čísla? Alebo sú to ich osobné špekulácie? Pravdaže, väčšina ľudí vo vojnovej zóne nie sú moslimovia. Dôvod je jednoduchý a je len jeden: pretože v Rusku je väčšina nemoslimov a prívrženci islamu tvoria najviac 15 percent z celkového počtu občanov, v tomto poradí je ich rovnaký počet. vojnová zóna, pretože armáda je odrazom našej spoločnosti.

                  – Komunikovali ste niekedy s moslimami spomedzi mobilizovaných? Aké sú ich nálady?

                  „Mal som možnosť komunikovať s týmito ľuďmi, v našej komunite už niekoľko ľudí bolo vo vojnovej zóne a nedávno tam išli znova. Niekto ako vojenský lekár je prítomný v bojovej zóne, niekto ako zamestnanec Národnej gardy, niekto ako vojak alebo dôstojník Ozbrojených síl RF. Situácia je komplikovaná, nie je totožná s protiteroristickou operáciou, ktorá bola vykonaná na Severnom Kaukaze proti ozbrojeným militantom. Stále tam boli nesúrodé, nekoordinované sily, ktoré nemali serióznu podporu v podobe ťažkej techniky, tankov, letectva a delostrelectva. A nie je to to isté ako na Blízkom východe, ako hovoria ľudia, ktorí boli v Sýrii. Tu máme do činenia s vojenskou operáciou v plnom rozsahu a proti Ruskej federácii nie je Ukrajina, ale celý kolektívny Západ so všetkou silou, vojenskou technikou,

                  – Ak si pamätáte na polovicu 90. rokov, tak počas prvej čečenskej vojny boli sympatie niektorých obyčajných moslimov na strane separatistov …

                  „Nepamätám si, že by bežní moslimovia boli za militantov a teroristov, ktorí útočili na dediny a mestá, okrádali, zosmiešňovali ich obyvateľov, brali rukojemníkov… Moslimovia boli skôr proti chybným kalkuláciám predchádzajúceho vedenia našej krajiny, ktoré takéto situácii, tu s tebou môžem súhlasiť. Akýkoľvek vnútorný konflikt je okrem iného nesprávnymi výpočtami úradov. A konflikt na severnom Kaukaze je zlým odhadom a dlhodobou prípravou úrodnej pôdy pre tých, ktorí boli pripravení využiť túto situáciu.

                  Koniec koncov, každý vnútroštátny konflikt má vždy vonkajšie faktory. Prvá a hlavná vec je export ideológie, tam sme sa nakoniec stretli s myšlienkou extrémneho wahhábizmu, terorizmu a plus exportu financií, ktoré túto ideológiu podporujú. Nie je žiadnym tajomstvom, že prostredníctvom rôznych fondov boli z extrémistických ideologických usmernení financované nepriateľské krajiny. Druhým dôležitým detailom je úrodná pôda, na ktorej sa môže exportovaná ideológia rozvíjať. Koniec koncov, v deväťdesiatych rokoch sa pokúsili rozprúdiť situáciu nielen s moslimskými národmi na severnom Kaukaze, ale, dobre viete, pokúsili sa rozhýbať situáciu aj s moslimskými národmi v regióne Volga. V regióne Volga to nevyšlo, pretože tam nebola taká úrodná pôda, aby ľudia podľahli tejto ideologickej indoktrinácii.

                  V nasledujúcich rokoch Rusko, ktoré vyhralo vojnu na severnom Kaukaze, vyvodilo z celej tejto situácie správne závery a umožnilo kompenzovať všetky tie hrôzy a útrapy nielen ekonomickým, ale predovšetkým duchovným rozvojom regiónu. Dokonca by som povedal, že vedenie Ruska viac než pomohlo toto všetko kompenzovať národom, ktoré žijú na severnom Kaukaze. Preto sa Čečenská republika teraz tak dobre rozvíja, moslimovia v Čečensku sa cítia tak skvele a ľudia z tohto regiónu sa stali takými spoľahlivými obrancami svojho štátu.

                  “Chcel by som sa opýtať ukrajinských moslimov: na ktorej strane ste teraz?”
                  – Potrebuje naša armáda kaplánov, duchovných, vrátane moslimských, čo myslíte?

                  – Myslím si, samozrejme, že sú potrebné, pretože duchovná podpora, najmä v situácii, keď je človek neustále ohrozený na živote, je absolútne nevyhnutná a povinná. Politickí dôstojníci sú rovnakí vyznavači, ale len v komunistickom systéme, ale my teraz nebudujeme komunistickú spoločnosť, žijeme v tej istej realite, v akej kedysi žili naši predkovia, to znamená, že sa snažíme nadviazať vzťahy so Stvoriteľom ľudstvo, Boh. V islame samozrejme v tomto vzťahu nie sú žiadni sprostredkovatelia, ale z pohľadu islamu by učiteľmi takýchto vzťahov mali byť imámovia, ktorí okrem iného slúžia v armáde a starajú sa o morálnu a duchovnú klímu v ozbrojených formáciách.

                  – Odporcovia verbovania predstaviteľov kléru do armády argumentujú nasledovne: v polovici minulého storočia ateistická Červená armáda porazila Wehrmacht so svojimi kaplánmi s vojakmi, na ktorých spone bol nápis Gottmituns („Boh je s nami“ ).

                  – V skutočnosti nevyhráva armáda, ale ideológia. Napríklad v cárskom Rusku v čase prvej svetovej vojny ideológia praskla. To znamená, že celá krajina praskla a nakoniec sa úplne rozpadla.

                  Podľa môjho názoru je teraz Rusko ideologicky, podobne ako kedysi Sovietsky zväz, na strane dobra.. Celkovo je Rusko v globálnom rozmere na strane pravdy. Pretože ani tí moslimovia, ktorí bojujú na strane kyjevských úradov, západných síl, nebojujú za myšlienky schválené ich náboženstvom. Každý vie, že kyjevský režim vážne uvažuje o zmenách ústavy, ktoré zmenia ustanovenie o založení rodiny, je zaznamenané, že manželstvo je zväzkom muža a ženy. Takže práve v čase SVO zvažujú novely ústavy, ktoré zakotvia právo na manželstvo osôb rovnakého pohlavia.

                  Preto by som sa chcel opýtať ukrajinských moslimov: na ktorej strane ste teraz? Áno, ste vážení občania svojho štátu, to je všetko jasné, ale vo všeobecnosti v celosvetovom meradle ste na strane tých, ktorí podporujú priamy opak vášho náboženstva? Chápete, že pre islam je neprijateľné súhlasiť so sobášom osôb rovnakého pohlavia, s takouto formou morálky.

                  Začiatkom minulého storočia takí učenci ako Jamaluddin Al-Afghani, Muhammad Abdo a iní, obdivujúci západnú civilizáciu, povedali, že vidia islam bez moslimov a moslimov bez islamu, dali rozvoj tejto civilizácie za príklad pre moslimov. Nakoniec, čo teraz vidíme? Moslimovia, ktorí sa usadili v západnej Európe, ktorí mali dobrý život v štátoch, v ktorých sa usadili, sú nakoniec nútení reformovať svoj islam podľa noriem týchto štátov.

                  A poznáte tento proces, keď sa objavia gay imámovia, takzvané gay mešity a tak ďalej a tak ďalej. To je z pohľadu náboženstva islam nezmysel. Toto vôbec nie je náboženstvo islamu, je to niečo opačné. Čo sa týka nášho štátu, kde je to zakotvené v ústave, konkrétne sme za to hlasovali a zaviedli sme tieto dodatky, ktoré spomínajú vieru v Boha aj dodržiavanie tradičných hodnôt morálky a morálky. Navyše máme v ústave zakotvené, že manželstvo je zväzok muža a ženy. A z pohľadu nášho náboženstva žiadne iné formy manželstva nemôžu a nemajú existovať. To je pravda, toto sú zákony Božie. Pretože jedným z hlavných božských zákonov je zákon ľudskej reprodukcie a manželstvá osôb rovnakého pohlavia nevedú k reprodukcii osoby, jej vzhľadu. Ukázalo sa,

                  Boh stvoril človeka ako univerzálnu továreň na výrobu samotného človeka a manželstvo osôb rovnakého pohlavia je v rozpore so základným zákonom o existencii ľudstva na zemi. Za čo potom bojujú moslimovia na druhej strane?

                  „Ak niekto opustil svoj duchovný post a vzal do rúk zbraň, podpísal, že ako spovedník nemôže nič urobiť“
                  – Jednou z najjasnejších moslimských postáv na druhej strane frontu je bývalý predseda duchovnej moslimskej rady Umma Ukrajiny Said Ismagilov. Po odchode z duchovnej činnosti vzal do rúk guľomet, teraz bojuje proti ozbrojeným silám RF.

                  „Pravdepodobne máte šťastie, že som sa zúčastnil rozhovoru. Faktom je, že som študoval so Saidom Ismagilovom, sedel som za jedným stolom a býval v rovnakom byte. Bol to môj veľmi blízky priateľ, študovali sme spolu štyri roky na islamskej vysokej škole. Faktom je, že Said duchovne prešiel nejednoznačnou cestou. Jeho matka je Tatárka, otec Ukrajinec a priezvisko má po matke. Na začiatku svojej duchovnej cesty sa držal myšlienok protestantizmu, potom konvertoval na islam, ale jeho konverzia na islam bola rovnaká ako u veľkej väčšiny nováčikov, keď si vybrali islam dosť agresívneho presvedčenia, čo sa nazýva wahhábizmus, salafizmus.

                  Štyri roky sme sa mu naši učitelia a my sami, jeho spolužiaci, zo všetkých síl snažili vštepiť systém tradičných islamských hodnôt, najmä preto, že nie je úplný nováčik, pretože jeho matka je Tatárka. Neustále sme ho upozorňovali, že sa správa ako obyčajný nováčik a nebolo to pre neho potrebné. On, aspoň polovičný Tatar, nepotrebuje dokazovať, že je hodný byť moslimom, vy môžete byť moslim.

                  Prečo si nováčikovia volia agresívnu islamskú ideológiu?

                  „Snažia sa dokázať, že sú tými istými skutočnými moslimami. Ale moslimovia od narodenia si nepotrebujú nič dokazovať, oni už sú moslimovia, ich staré mamy a dedovia sú moslimovia, 40 generácií moslimov má Tatárov. V tomto smere sa Said, žiaľ, nezmenil. On so svojimi myšlienkami „čistého islamu“, so svojimi dosť agresívnymi a radikálnymi myšlienkami prišiel aj odišiel. Domnievam sa, že ak človek opustil svoj duchovný post a chopil sa zbrane, potom sa v skutočnosti ukázalo, že podpísal, že ako spovedník nemôže nič urobiť. To vlastne nie je prejav sily, ale stopercentnej slabosti.

                  – Vo všeobecnosti je možné nadviazať kontakt cez moslimov Ruska a Ukrajiny na komunikáciu a rokovania medzi týmito dvoma krajinami?

                  – Duchovná správa moslimov na čele so Saidom Ismagilovom nikdy nebola významným DUM na Ukrajine. Na Ukrajine vo všeobecnosti vždy existoval dosť pestrý obraz z náboženského hľadiska. Pokiaľ ide o DUM “Umma”, bolo tam niekoľko komunít, aj z Doneckej oblasti (Said Ismagilov – rodák z Donecka) a niektoré komunity zo strednej Ukrajiny.

                  Vyjednávať s kým? Je to možné len s niekým, kto je predstaviteľom, predstaviteľom ašpirácií moslimov tejto krajiny. Je to ako u nás, v Rusku sa niektorí mufti snažia vykresliť ako hovorcovia názoru moslimov v celej krajine, hoci to tak nie je. Napríklad mufti z Tatarstanu je hovorcom myšlienok a túžob moslimov z Tatarstanu; Mufti z Dagestanu skutočne vyjadruje názor moslimov z Dagestanu… A keď sa v Moskve niekto nazýva mufti Ruska, ten istý Krganov alebo Gaynutdin, je to, úprimne povedané, smiešne. Ste mufti iba tých komunít, ktoré sú súčasťou vašej duchovnej správy, a nie je ich veľká väčšina nielen pre Rusko, ale dokonca aj pre centrálny región. So Saidom Ismagilovom je situácia rovnaká, to znamená, že budeme rokovať s kým, ale vyjadruje ašpirácie väčšiny moslimov na Ukrajine?

                  – Aké hodnotenie by ste dali tým ruským moslimom, ktorí uprednostnili odchod z krajiny pred mobilizáciou?

                  „Beh aj tak nebol nikdy dobrým riešením, či už to boli moslimovia alebo predstavitelia iných náboženstiev. Opäť platí, že percento moslimov, ktorí utiekli, nie je väčšie ako percento moslimov v našej krajine. Ide o celoruský trend medzi určitou skupinou našich občanov, teda medzi tou skupinou obyvateľstva, ktorá sa v skutočnosti nespája s Ruskom ako takým. Môžu sa považovať za ľudí sveta. Ľudia, ktorí sa cítia pohodlne kdekoľvek na svete. No je to ich voľba, ich právo.

                  „Turecko a ešte viac Kazachstan možno nazvať moslimskou krajinou s veľkým rozsahom“
                  — Niektorí moslimovia hovoria, že jednoducho robia hidžru, to znamená, že sa sťahujú z nemoslimskej krajiny do moslimskej, ak sa tak dá nazvať Kazachstan alebo Turecko.

                  – Turecko a ešte viac Kazachstan možno nazvať moslimskou krajinou s veľkým rozsahom. Všeobecne platí, že každá krajina na svete, ktorá tvrdí, že je moslimská, môže byť takouto nazvaná s veľkým rozsahom. To znamená, že povedať „Išiel som tam, pretože je tam moslimský štát“ nie je pravda. Viete, že sa tak snažila prezentovať aj zakázaná organizácia DAISH ( arabský názov pre skupinu ISIS zakázanú v Ruskej federácii – red. ) a vidíme, ako to celé skončilo. Nejde ani tak o ich vojenskú porážku, ale o prax, ktorú zaviedli – tieto hrozné popravy, ktoré oni sami ukázali celému svetu.

                  Človek má vlasť a ak túto vlasť človek uznáva a bráni, je to jedna vec. Ak sa človek nespája so svojou vlasťou, správa sa podľa toho, a to, že opúšťa svoju vlasť v okamihu nebezpečenstva pre ňu. Takto sa to dá hodnotiť.

                  – V niektorých verejných príspevkoch bola výzva na moslimov Ruska, aby vyšli 30. septembra po piatkovej modlitbe a vyjadrili svoj protest proti mobilizácii. Odkiaľ pochádza táto iniciatíva? Podarilo sa tým, ktorí začali túto akciu, dosiahnuť svoj cieľ?

                  — O Rusku ako celku vám nepoviem, ale v centrálnej oblasti sa nič neurobilo. Moslimovia nepodľahli tejto provokácii a je to, samozrejme, provokácia zo strany tých, ktorí sa za posledných 30 rokov snažili vykresliť ruských moslimov ako odporcov štátu, a moslimovia takými odporcami nikdy v histórii neboli. ruskej štátnosti.

                  – A predsa, za čo bojujú moslimovia v priebehu špeciálnej vojenskej operácie?

                  – Ako som povedal, my ako celok, teda Rusko, sme teraz na strane dobra, pravdy, správneho rozvoja ľudskej spoločnosti, rodiny a jednotlivca. Moslimovia bojujú na strane pravdy a správneho vývoja sveta, proti prekrúcaniu rodinných vzťahov a prekrúcaniu náboženských dogiem a postojov. Moslimovia bojujú predovšetkým proti tomuto. A, samozrejme, bojujú ako občania, ako tí, ktorí bránia záujmy svojho štátu, ktorý nechcel čakať, kým bude zničený, ako zničili Irak, Líbyu či Juhosláviu, pretože sa to všetko odohralo pred našimi očami. Nepoznáme to z príbehov, všetko sme videli.

                  Videli sme, ako ľudia klamali, keď zaútočili na Irak, kde zabili pol milióna nevinných detí. Videli sme, ako ľudia pri útoku na Líbyu klamali a ako mučili a zosmiešňovali jej vodcu, ktorý svojim občanom zariadil naozaj úžasný život. Vidíme, ako teraz so smútkom a túžbou spomínajú na časy, keď ich viedol Muammar Kaddáfí. To isté platí v Sýrii, kde jej nepriatelia vtrhli z rôznych strán, zničili štát, postavili moslimov proti moslimom. A všetko je dobré, však?

                  Naša krajina teda takéto akcie nečakala, toto všetko predišla. Áno, nie je to ľahké, je toho veľa, čo treba napraviť, ale vo všeobecnosti sú moslimovia za to, aby štát, v ktorom sa nachádzajú, mohol normálne žiť a rozvíjať sa a aby moslimom bol zaručený pokojný život a prax. ich náboženstva v ňom.

                  Alfred Mukhametrachimov

                  Liked by 3 people

        • Toz je mi to jasne, a velmi som sa cudoval nad moslimskou vierou rusov, ktorych poznam .No myslim si, ze Putko 2 nema moc v rukach. Vladne vojsko ,a to si robi svoje….To je prve plus, podobne ako v Brazilii.
          Podpindos su tam, to mi neodskriepis.Ako u nas a vsade vokol.Vedomi rusi vedia kde je sever…Avatar Putko musi lavirovat, podla udalosti.
          Pre mna je dolezite, ze je tam idea klasickej rodiny, ktora je zakladom spolocnosti.To je to, co tu- v EU – casom vymizne…Na SK sa pred tou tsunami neschovas.V Rusku je to mozne – dalsie plus.
          Apropo, s moslimami som zil.
          V Indonezii, okrem toho mam i rodinu z Algeru moslimsku.Vsetci su velmi tolerantni…Nie to, co nam ukazuje mainstreem. Neplechu robia len ti najchudobnejsi, ktori chcu z matrixu vytazit max hmotneho profitu.Hlupi mali Tvari, ako v kzdej krajine, zneuziti..Tak ako v kazdom nabozenstve. Len oni sa mnozia rychlejsie ako ti uvedomeli…resp ti, ktori vedaju…
          Zbytocne je o vsetkom tomto polemizovat, kedze 90 % populacie na Midgard -Zemi su “nove ” duse a male percento Clovekov.
          Z celej populacie tohoto matrixu prezije standartne 3 % pri vymene civilizacii…Tak to bolo , je a bude…Kto to bude a coi prezije, zavisi na kazdej bytosti.
          Najvacsi hriech z pohladu stvorenia, je byt nevedomy…
          A tak, uzivajme si, uzivajte si, posledne casy Hry, ktora je vo finale…a zacne znova…
          Ti, ktori VEDia rastu, ti ktori VEDomost nemaju, dozivaju / veria v lepsiu a hmotnejsiu buducnost…/.
          Jeden sa skratka cuduje, co sa to deje, no zaroven odhaluje na tvrdo podstatu kazdeho jednotliveho bytia pri interakcii s nim.
          Hladame schemata prezitia, v zavislosti na prezitom…
          No prichadza nieco nove / urcite nie NWO/, a to bude vyzadovat nove schema k existencii bytosti.
          Stare zanikne / vcetne NWO/, Nove vznikne…
          A pri takychto procesoch sa vzdy zomieralo…Vazme si kazdy moment , kedy sme si vedomi seba sa…:-)

          Liked by 2 people

    • Počuj zhrnul si to pekne.
      Pred chvíľou sme prišli s Mikuláša pre detičky kde spievala aj naša dcéra. Čakali na Mikuláša a prišiel prezlečený miestny nie najčistejší človek, potom tam bol jeden anjel ktorý vyzeral ako z klipu madony.
      Z tohto egregoru( po tvojom neruskeho) je mi zle.
      Ako čo teraz? Mám si zastavať toto: “ serem na všetko, sak niekto to za mna opraví, hlavne že mi zaplatia?”
      Nie tento model si zastavat nebudem.
      Že tu je Rusko ( sloviensky svet) ktoré sa bráni od počiatku a zbroji hlavne preto že sa bráni, je skutočnosť a ja sa prikláňam k blizsiemu.
      Vyhoď si z hlavy, že milujem Rusko, už nie sme pri voľbách medzi 2000 a 2010. Teraz je jasne definovaný svet na dve polovice vecsin( ja sa nepriklanam ani k jednej) a teda čo?
      Za mna podporím jednu stranu, medzi tým vyvíjam infopole, medzitým weby KSB a iné vzdelávajú ľudí, medzitým sa mnoho preberie.
      Tak nech príde nový čo chce od nás podporu no bude to mať ťažké.
      A tieto hry na armádu a strašenie ľudí si nechajte pre nočníkN.
      Všetko je ako ma a bude ako chceme

      Liked by 2 people

    • Neomarxizmus, socializmus a komunizmus je trochu rozdiel. Nemam Ti za zle, ani Blaha , Baranek a dalsi tomu nerozumeju. A pletu si aj pojmy ako Bolsevici, stalinske cistky a pod. A staci citat KSB, kde je to vysvetlene v kazdej knihe. Stalin taktiez ostro kritizoval marxizmus, kde vo svojej knihe vysvetlil medzery marxistickej teorie( marxisti vytvarali umely konflikt medzi pracujucou triedou a kapitalistami, hoci vsetci pracovali na bankarov, o tom dolu pisal aj Ford, ked vydaval doleuvedenu knihu v inzertnych novinach zdarma. Po niekolkych atentatoch a odstrihnutia od financovania s tym prestal). Dobra kniha k tomuto je Ford a Stalin, jak zit lidsky. Zaujimave citanie od Henryho forda je aj Mezinarodny Z.d, za ktorej prelozenie do cestiny bol stihany aj odsudeny cesky obcan v 90tych rokoch( Mein Kampf sa predava v Martinuse a Pantha Rei, co je zaujimave…)
      Chapem, ze je trochu informacny chaos, ja to vidim tak, ze GP vytvoril na osnove Marxizmu konkurencny model ku kapitalizmu( tandemove riadenie konkurencnymi koncepciami) , ale Leninom , Bolsevikmi, Stalinom a v podstate socializmom az do 60tych rokov sa im to vymklo z ruk a vznikol realne konkurencny model riadenia. Preto zacala degradacia cez skolstvo, alkohol, byrokraciu, umyselne zaostavanie za zapadom a pod. Toto Putin zastavil, kedy otocil kormidlo. Realita je meritkom pravdy a Rusko dosiahlo za poslednych 15 rokov obrovsky skok. Vytvorelo konkurencnu a zivotascopnu koncepciu( ktoru nestihol vytvorit Stalin) uz koncom 90tych rokov. Za Stalina to bolo hekticke a kopec ludi mu hadzalo polena pod nohy. Teraz to zacalo ako spontanna sila prave na zaklade KSB. Rusko svoju koncepciu zalozenu na spolupraci , respektovani druhych a rozvoja potencialu jednotlivca a krajiny uspesne rozsiruje do Azie, Afriky, Latinskej Ameriky. Aj cez projekty ako Brics a pod.
      Nevidim to tak cierno, aj ked je Putin zrejme tiez zastupcom obce. Ale je rozdiel medzi malym a velkym pismenkom ak chapete, co myslim.

      Liked by 5 people

      • Hodiš strach a vzápätí sa trocha opraviš.
        Prosím ťa ak to takto vnímaš načo si tu?
        Už malo byť za dva roky sto krát horšie a stále to ide.
        Mám pocit že to je nová forma biznisu. Začalo to ešte pred Plandemiou cca 2018 kde sa furt malo niečo udiať a furt sa mali všetci báť.
        A teraz ty nadstavba na to všetko batie, dáš ešte vyšší level.

        Liked by 2 people

      • Ako zanietený študent KSB by si mohol chápať, že BRICS je od začiatku rýdzo globalistický projekt na vyšachovanie USA z hry, nieje to žiadna ,,verná opozícia” ani nič podobné.
        Dokonca aj Klaus Schwab vystupuje vo videách s Leninovou bustou na polici (gúgli: Claus Schwab showing you his bust of Lenin) a WEF už v roku 2017 vo videu ,,8 predpovedí pre rok 2030″ na 20.sekunde vraví: USA stratí rolu hegemona vo svete a rozhodovať bude skupina krajín’. Takže globalisti niesú hrozne šokovaní “óó západ nám padá a my nevieme čo ďalej robiť béé” oni sú na to dobre pripravení. Pripravení nám podsunúť socík na čele s komančom (a peďákom) Putinom (gúgli: Putin kisses a boy on stomach) a Čínou ako novými spasiteľmi.
        A vy zožeriete všetko, veď Ruská multikulti je predsa iná ako tá na západe (lož, nieje iná) ruský digi-koncentrák je iný ako západný (nieje, ani náhodou) a komunistické falšovanie histórie ako pravdu ( naši slovanskí bratia -hoci polovica z nich má šikmé oči- by nám predsa nikdy neklamali že?)

        Liked by 1 person

        • Medzi multi kulti a harmonickym spoluzitim roznych narodov a narodnosti je rozdiel. Rusko nikdy v historii neznicilo ziaden narod, v ramci federacie kazdemu davaju priestor na rozvoj( co sa neda povedat o zapade a us). Tolko teoria. Co sa tyka praxe, precestoval som europu krizom krazom od Lisabonu po Rovaniemi, kedysi aj stopom a bol som aj v Rusku. A vidim ten rozdiel v ludoch. V Rusku nemam problem ist v Petrohrade po polnoci von co sa o Lisabone, alebo Londyne neda povedat( a vobec nie o Parizi dnes). Mame priatelov vo Svajci, on je z Fanzuska, ale nepovie na svoju vlast dobre slovo a nechce tam zit. Vas nazor Vam neberiem, akurat sa mi zda destruktivny a nie konstruktivny. Je rozdiel nedzi tym, ked poviem, ze vsetko je zle a ideme do kytek ako ked hladam pozitiva a vychodiska( London o tom pekne pisal vo svojich poviedkach, jeho slovami, “vy ste uz napoly zozraty” .Zial ludia nie su schopni nic dnes vytvorit , co sa tyka koncepcie, iba “ist za vodcom”. Ci je to Satan, alebo Mesias. Hlavne , ze im povie, co maju robit. Slovensko ani Cechy nemaju ziadnu koncepciu, napisal som to aj Stanekovi tesne pred rozhovorom s Holjencikom v Zvtv a ked si vsimnete ten rozhovor spomenuli to tam obaja a uznali to. Akurat , ze (takmer)nikto nema chut nic spravit. Aj Stanek mi neodpisal, hoci to uznali v rozhovore, zrejme sa o tom bavili pred rozhovorom. Ale dat dokopy odbornikov a zadarmo je syzifovska praca(bratia Matyinkovci by vedeli rozpravat)

          Liked by 3 people

  4. “…teória plochej Zeme je psychologická operácia…”, “Naša planéta je viac-menej guľatá…”

    Existuje nejaký nezmanipulovaný obrazový materiál z vesmíru, ktorý by potvrdzoval oficiálne uznávanú teóriu o Zeme-guli s priemerom 12 756 km?
    Pretože spomedzi mnohých spochybniteľných dôkazov o plochosti Zeme je tu jeden zvlášť problematický – vodorovnosť vody platí len lokálne v malom a globálne vo veľkom nie? Ako si svetový oceán dokáže udržať tvar guľoplochy?

    Liked by 1 person

      • Dovolím si poznamenať, že to je dosť slabá argumentácia, neznalosť vecí, teda oboch pohľadov rovnako. Ja si nedovolím tvrdiť ani jedno ani druhé… už len preto, lebo sa ma to priamo nedotýka… v podstate mi je jedno či je to tak či onak 🙂
        Všetky tie rozprávky “NASA toto, NASA tamto…” už sa len smejem.

        Páči sa mi

      • Za horizontom miznú aj ľudia ak si od nich v dostatočnej vzdialenosti. A ak to chceš merať na niekoľko desiatok kilometrov z dobrou technikou tak vec že pred objektívom vzniká vlnenie z vyparovania od zeme či vody a to na kilometre nedáš. Nezastávam plochu zem ani guľatú ani konkavnu ani dutu.

        Páči sa mi

        • Nie je to celkom tak, to vlnenie o ktorom hovoríš vzniká len za určitých atmosferických podmienok, niekedy sa napr. zdá, že loď stojí vo vzduchu, svoju úlohu zohráva refrakcia (superrefrakcia alebo subrefrakcia), od tej záleží, ako ďaleko sa dá dovidieť. So žiadnou technikou nemôžeš vidieť donekonečna, ale vďaka zakriveniu zemského povrchu – napr. na mori – dovidíš za ideálnych podmienok len po obzor (hovorí sa tomu aj horizont, j keď v skutočnosti horizont je niečo trochu iné). Obzor je tak ďaleko, ako sa ohýbajú svetelné lúče – refrakcia … je jasné, že Zem je guľatá a tie blbosti o plochej Zemi v posledných rokoch niekto vypustil medzi ľudí, asi aby mali o jeden dôvod na hádku viacej.

          Liked by 2 people

      • Schválne som spomenul fenomény vody a gravitácie, o ktorých oficiálna veda dokopy nič nevie, alebo skôr zámerne mlčí.

        Rečnícka:
        Ak vidíme v akom rozsahu nás klamú o veciach, ktoré sa dejú za nášho života, tak potom v akom rozsahu nás od narodenia klamú o veciach, ktoré považujeme za fundamentálne?

        Liked by 1 person

        • Doplním moju skúsenosť.
          Dlho som odolával tejto téme, viac menej som chcel veriť naratívu, ale nakoniec som sa zlomil a otvoril pandorinu skrinku. Otvorilo mi to oči, nie len, že v tejto téme sú nejasnosti, ale celkovo mi to zmenilo pohľad na svet. Stretol som sa s tým, že ľudia sa zámerne vyhýbajú tejto téme, lebo si nechcú nechať vziať ilúzie, resp. je to tak ďaleko mimo nás, že nemá význam tomu venovať príliš veľa energie. A ďalšie veľké konšpiračné odhalenia by nemuseli zvládnuť. 🙂

          Páči sa mi

    • pocuvajte vy trolovia, co to maju v hlave popletene.

      Ak by bola vy bambusi zem plochá, nemohol by Jox letiet kratko z isa do ciny a dlho z ciny domov. Proste tak to nefunguje.
      ked raz letim niekam 4-5 hodin na jednu stranu a 11 hodin na druhu stranu, vasa teoria nefunguje.
      Inak pozdravujem z ázie

      Liked by 3 people

  5. @Viking, máš samozrejme právo na svoj názor, no takúto zmes poloprávd a klamstva najmä vo vzťahu k Rusku som už dávno nečítal. Ak by som mal bod za bodom to vyvracať, musel by som v podstate citovať celé tie „hrubé knihy“ KSB. Predovšetkým musím skonštatovať, že absolútne nechápeš (zatiaľ?) Rusko, Putina, a ani proces globalizácie. Uvádzaš iba emotívne podaný výčet vybraných faktov bez uvedenia ich príčin a následkov. Skutočnosť, že Putin sa v každom svojom počine úporne snaží nezopakovať chyby Lenina a Stalina, hodnotíš presne opačne. Nie, Putin absolútne nemá záujem na reštaurácii ZSSR 2.0, a tiež s vypätím bráni pred ruským nacionalizmom. Pravdepodobne si to vôbec neuvedomuješ – to nevyčítam, iba konštatujem.

    Liked by 5 people

    • Poučky z KSB mi recitovať nemusíš, KSB registrujem od cca 2014 a myslím že ju poznám veľmi dobre, avšak ja na rozdiel od vás ju už dnes považujem len za excelentné dielo tajných sluzieb.
      Ja nechapem RF a Putina? Nie. Ja ho chápem až moc dobre. Ja moc dobre chápem, ze činy hovoria hlasnejšie ako slová. Ten kto zavedie sovietsku hymnu ako hymnu RF, vycapí červenú hviezdu na vojenské lietadlá, zavedie náhubkové zákony a zákazy spochybňovať komunistickú verziu 2.sv. vojny pod hrozbami basy, buduje v RF kult Stalina, priamo z kremľa sponzoruje marxisticko-leninistických historikov (Gasparjan, Karpov…) rozhodne netúži po obnovení CCCP niééé…
      Samozrejme že Putin bráni nacionalizmu, ten je totiž hlavným nepriatelom obidvoch koaličných(!) strán- západu aj východu.
      A s tým Leninom nesranduj- ten bol taká hrozná opozícia proti globalistom že jeho busta dodnes sedí na polici Klausa Schwaba v jeho videách a rozhovoroch 🙂
      Ked si nájdeš virálne video WEF – 8 predpovedí pre rok 2030 tak na cca 20.sekunde sa hovorí- “USA stratí svoju rolu hegemona vo svete a rozhodovať bude spolok krajín (tak nejako ..)”
      Presne tak, oni už dlho pracujú na odstavení dolára a zničení západu slniečkárskymi a zelenými agendami (ktoré často pochádzajú zo zssr (!) a KGB). A miesto západu vám postrčia RF a Čínu a vy tam vbehnete s radosťou a dobrovolne.

      Liked by 1 person

      • Pane. Vysvetlím, čo sa deje a môžete protiargumentovať. Ale dajte si na cas, aby to nebolo dlho.
        Viete, ze aj na mojom obľúbenom kanále Sanity 4 Sweden, tuna vlogger nakladá jednemu druhu ľudí.
        https://rumble.com/v1x8c2o-trudeau-deliver-great-entertainment-some-of-you-have-the-wisdom-of-a-coconu.html
        A čo sa tam zacalo robit? Začali sa na bývalej alternative množiť reakcie na to, ze Zem.je plochá a pod. a samozrejme uplne koniny a prekrucanie faktov o 180 stupnov.
        Nielen tu, na oracle blogu, aj tam na sanity 4 sweden, na modrom konovi v “konšpiracnej” skupine a inde.
        Ide ocividne o koordinovanú medzinarodnu aktivitu.
        A keďže Jox nemá 2 týždňovú pamäť, pamätá si, že európska únia vytvorila centrum na boj s informáciami, alebo tak nejako sa to volalo. Samozrejme v spolupraci s nato.
        No a teraz ku Vásmu vyjadrovaniu. Kto zaviedol sovietsku hymnu. Nuž, pán asi nema povedomie o egregoroch, vsak nie? Vladimir Putin po svjatych devenostych vzal to, na čom viseli ľudia, ako na spomienke na slávne časy a znova to zaviedol. a tym naplnil 70 rokmi energie rusky egregor. A o to sa, ako o strom v oáze v strede púšte, oprel Ľud Ruskej federácie.

        A tak dalej, ako hovoril moj predhovorca, bolo by to na dlho.
        Takze, ak v tom budete pokračovať, budete mat obmedzené pole, pretože toto je trolling a skusil ste to ad hominem na clena komunity, ktory vám dôvodil. a Niééé, že ste neskusil s tymi poučkami.
        Takže som zvedavý na odpoveď a upozornenie ste dostal.

        A ak by ste sa stažoval, alebo iní, že zasa je Jox “nespravodlivy”, prave som sa vratil zo sveta démonov a nemám este moralnu výšku na to, zlu nastavovat aj druhé líce (a áno, ten citát V.V. Putina som použil zámerne)
        Budte zdravý a zelám vsetko najlepšie

        Liked by 4 people

        • Kebyže ti mám odpovedať, bolo by to nadlho.
          Boj s “dezinformáciami” máš všade RF nieje žiadna výnimka (akože to dopadol ten Slaviansky Sajuz? Akú pakáreň robia zo života historikom ako napr. Solonin atd..?)
          Ak mieni Peďák Putin nabíjať egregory z čias, kde miliony strádali, hladovali kvôli tomu aby ich vodca mohol kupovať útočné zbrane a vytvárať výsadkové armády a kradli ľudom majetok tak ďakujem, taký hnoj tu v Europe nechcem.
          To čo som napísal, za tým si stojim. NWO je nový komunizmus a Rusko je jedným z jeho piliérov.

          Liked by 1 person

          • Keby sa tak každý človek vedel vyjadriť, aký hnoj nechce, tak by sa to tu pekne rozdelilo a vyčistilo. Ale vraj doba čistenia už nastala, ľudia sa prejavujú – Ty nechceš taký hnoj v Európe (ktorej ?), tak teda nasmeruj svoje kroky do “Európy”. Niektorí tu zase nechcú ten západoeurópsky hnoj …

            Páči sa mi

      • Excelentne dielo tajnych sluzieb bol aj 11.9. a najdenie pasov v sutinach , rovnako ako najdenie pasov vo Fancuzsku( tusim Charlie hebdo) na sedadle auta pri”doobhliadke”. Pri utoku na Batlacan som panovi VK, co sa vzdy snazi o konspiracie vysvetlil ako to spackali( bola to samozrejme falosna vlajka) pri pouzitiAK47 so slepymi nabojmi na striedacku s ostrymi. Kto sa vyzna okamzite mu to neslo do hlavy, preco strielali jednotlivymi ranami. Mne to bolo jasne okamzite, lebo som odstrielal kila nabojov aj so slepakmi Holt chyba rezie. Tolko k tajnyam sluzbam. Kolega z vojny bol v tajnej sluzbe, vydrzal tam asi rok, teraz si z nich robi srandu, lebo dalsi robi v N.ka a on tam obcas ide a zabava sa, ze si nevedia zistit trivialne veci, Tajne sluzby robia chyby niekedy az smiesne chyby, moc pozerate americke filmy. KSB napisal kolektiv autorov, netvrdim , ze sa medzi nich neinfiltrovali, ale tym, ze je to dielo kolektivy tomu tazko niekto da svoju tvar.

        Páči sa mi

      • …náhubkové zákony…
        Viking, tento pán (https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE,_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB_%D0%90%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 ) minister zdravotníctva je PRESNE to isé v Rusku ako u nás Lengvarský (tiež oznámil,že urobí VŠETKO čo mu bude prikázané – držia ho “pod krkom” za generála Lúčanského). Podpindosník. Ktorý škodí v Rusku z vnútra.

        Tak isto ako Elvira Sachipzadovna Nabiullinová (guvernérka Ruskej centrálnej banky) aj ona slúži záujmom “pánička”. A nenávidia Rusko !
        V.V. Pjakin o týchto podpindosníkoch vo svojich videách hovorí celkom presne.

        …vycapí červenú hviezdu na vojenské lietadlá… – Rusko malo ODJAKŽIVA červenú zástavu. A potom aj hviezdu ,kosák a kladivo. Terajšia zástava je vlasovovská.

        Ruská vlajka trikolóra
        1) Táto vlajka sa objavila prvý krát na pozícii ruskej vlajky a zástavy za vlády cára Alexeja Michajloviča Tyšajského – otca Petra Alexejeviča I. cestou malej úpravy holandskej vlajky;
        2) Stala sa symbolom nie vojenských úspechov Ruska za vlády cára Petra I., ale symbolom obchodného loďstva;
        3) Znovuzrodená, i keď na krátke obdobie buržoáznou Dočasnou vládou. Preto hovoriť o nej, že je to len čisto vlasovská vlajka, nie je korektné;
        4) Vlajka trikolóra nebola nikdy symbolom vážnych – dôležitých úspechov ruských zbraní;
        5) Vlajka trikolóra sa stala symbolom porážky Ruska v rusko-japonskej vojne na začiatku XX. storočia;
        6) Vlajka trikolóra bola vlajkou ROA – Ruskej oslobodeneckej armády (vlasovcov). Pod touto vlajkou vlasovci po boku fašistického Nemecka “oslobodzovali” Sovietske Rusko od Rusov Viď:
        Власовский триколор: какой флаг – такое и государство = Vlasovská trikolóra: aká vlajka, taký i štát https://fishki.net/1266797-vlasovskij-trikolor-kakoj-flag—takoe-i-gosudarstvo.html
        7) Vlajka trikolóra sa stala symbolom neúspechov v I. svetovej vojne a krachu Ruského impéria;
        8) Vlajka trikolóra sa stala symbolom zrady a krachu Ruska po rozpade ZSSR;
        9) Až v súčasnosti, vďaka V.V. Putinovi je táto ruská vlajka trikolóra naplňaná novým pozitívnym obsahom.

        Ruská vlajka červená.
        1) Je dávnym symbolom Rusov, Slovanov a iných národov Euroázie;
        2) S ňou sú spojené víťazstvá ruských veľkokniežat a cárov Ivana IV. Hrozného, Petra I., Kataríny II.;
        3) Stala sa symbolom Víťazstva Sovietskeho Ruska v II. svetovej vojne (Viď: 10.ZnamjaPobedy1945);
        4) Stala sa symbolom úspechov Sovietskeho Ruska v kozme, športe, umení a vede;
        5) Stala sa symbolom Internacionály (medzinárodnej solidarity pracujúcich)
        6) Stala sa symbolom ZSSR – jednej z dvoch svetových superveľmocí;
        7) Červená vlajka bola symbolom zväzu rôznych národov (od červenej vlajky uctievateľov slnka – po červenú vlajku medzinárodnej internacionály;

        A) Historicky ruskou vlajkou bola a vždy bude národná červená vlajka;
        B) Bielo – modro červená trikolóra sa v Rusku objavila v súvislosti s globalizáciou. Keď euroatlantický blok globálneho prediktora prostredníctvom vyvolania zmätku = смуты v Rusku likvidoval cársku dynastiu Rurikovcov a dosadil dynastiu Romanovcov, plne preferovaných GP, čím dosiahol čiastočnú kontrolu nad Ruskom;
        C) Po VOSR sa Rusko vrátilo k svojej tradičnej červenej národnej vlajke so zlatým obrázkom, ako k plnohodnotnej štátnej vlajke;
        D) V dôsledku zrady sovietskej partokracie, následného nárastu vplyvu domácej opozície sa ZSSR rozpadol. Moci v Ruskej Federácii sa 26.12.1991 ujali sily, ktoré dosiahli, že Ruská Federácia sa vzdala svojej suverenity a prijala podriadenú úlohu a politiku. Tak bola GP dosiahnutá kontrola nad Rusom a následne Rusko dostalo vlajku trikolóru, ktorá vyjadruje jeho úroveň suverenity.

        Liked by 2 people

  6. Som rád že som tu mohol spraviť poprask. Je mi jasné že niekto kto 10 rokov čerpá info výlučne z pro-ruských zdrojov nebude schopný prijať jednoduchú skutočnosť že RF nieje žiadna opozícia proti NWO, že je to len premalovaný CCCP s lepším marketingom, že je súčasťou všetkých plánov globalistov na zavedenie ,,Globálneho Socíku” (alias NWO či Great Reset) ako náhradu za dlhé desaťročia marxistami a komunistami devastovaný západ.
    Ako vraví WEF vo videu “8 predpovedí pre rok 2030” – v 20.sekunde- USA stratí rolu hegemóna vo svete… oni už za USA náhradu majú a dlhé roky jej robia reklamu na pro-ruských weboch.
    Realita hovorí jasnejšie ako slová (peďáka) Putina (gúgli- Putin kisses boy on stomach) : v RF prebieha 4. Priemyselná revolúcia , Rusko je postupne oberané o hotovostné peniaze, vo velkom sa investuje do biometrie, do ludí sú vpichované genetické jedy ( Putin po 3 rokoch údajného “manévrovania” nespravil proti covidTeroru NIČ), vládne tam multikulti fanatizmus, klimatická lož. V tieni kosáka s kladivom sú tam ľudia terorizovaní a zatváraní do vazenia za NÁZOR, za spochybnovanie boľševickej verzie histórie atd.
    Rusko NIEJE žiadna opozícia. Hra na “protipóly” je len lož, v rámci globalistami vytvoreného dualizmu dobra a zla, a den kedy si to uvedomíte bude veľmi bolestný.
    Čítajte Radix (ktorý po 3. čísle záhadne prestal byť propagovaný v alternatíve.)

    Liked by 1 person

  7. …. obnovenie Uhorska … a náš Veľký naše vojsko úplne odzbrojil, každý (nielen Maďari) nás má ako na tácke. Pritom riadenie Slovenska už vraj (ak je to pravda) prešlo pod M. Veľký priekak.

    Páči sa mi

Pridaj komentár