Doublespeak a newspeak liberál-fašistickej čvargy

Myslím si, že všetci poznáme tento Orwellov citát z románu 1984:

Vojna je mier, sloboda je otroctvo, nevedomosť je sila!

Tento citát perfektne vystihuje komunikáciu a chovanie politikov, členov “nezávislej úradníckej vlády” a “novinárov”, ktorí údajne strážia demokraciu. Ide totiž o to, že buď eufemizmami zakrývajú to, čo si myslia a chystajú urobiť alebo povedia na rovinu čo chystajú urobiť a urobia presný opak. Toto je dôvod prečo si myslím, že idú nás zodrať z kože, keď hovoria o škrtoch v rozpočte aby dali do poriadku verejné financie alebo keď hovoria, že niet čo dodať Ukrajine. Takže ak začnú hovoriť o tom, že teraz budú Ukrajine dodávať len mierovú pomoc pre civilistov, tak budú mať na mysli takéto vojenské drony za naše peniaze či z našich štátnych zásob:

photo_2023-05-12_21-38-04

Našťastie toto je obojsmerná ulica a aj my sa môžeme zapojiť. Takže toto je pedocilin:

9milcartrige

A toto je akumulátorový dierkovač:

CordlessHolepuncher

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

14 thoughts on “Doublespeak a newspeak liberál-fašistickej čvargy

  1. Idu nás zodrať z kože ako píše Ori.
    Potvrdzujem jeho obavy. Včera mal manžel pustenu TA3.
    A hneď sa mi vybavilo videnie kde farár rukou bielil pivničný kryt.
    No stál tam na TA3 Pelé. Ruky hore a kázal ako prešli jeho zákony v parlamente na pomoc dôchodcom.Velmi pekne hovoril presne ako farár.A 4 x povedal doslova VĎAKA BOHU !
    Moje obavy sú :
    Táto úradnická vláda to začne. V septembri bude premiér Pellle !
    A ten nás dorazí a povedie keď budeme vo vojnovom stave ako nárazníková zóna. Vojna nebude ale táto situácia nás ekonomicky dorazí.
    Toto mi dáva zmysel aj veta od Fica:,, Keď nie v septembri rak o dva roky.” Fico vie….
    Tak sa pripravte hlavne potraviny v lete sa zásobuje. Zavarajte , sušte. Tam prosím Vás investujte do potravín
    Tie budú veľmi drahé.
    Bude zla úroda kvôli povodniam. Mam obavy, že obilie nám na poli bude hniť.
    Videla som Malacky zaplavené cesty okolo konca júna.
    Náplň komoru JEDLOM!
    Alena

    Liked by 3 people

    • Alena tu v IT to už asi začalo

      Emilia Romagna nižiny a samé polia….od 3.mája je to uz 2x ,
      v Piemonte mame zimu a vhlko, prekurujeme každý den, prší skoro každý den
      Dnes som pozerala Flightradar24, zaujímave vrtulníky a lietadlá nad nami…. mám šalát, redkovku,cviklu do šalátu také vsetko zakrpatené, priesady paradajok krásne , ale sú dnu a uz sú v kvete, mali by ist von ale je zima..tak uvidíme čo z toho bude

      Páči sa mi

    • Alena, mať taký typ človeka doma s takým negatívnym prístupom, ďakujem pekne. Nič nebude ani v lete, ani septemberi ani o rok ci dva. Život ide ďalej a veci sa budú zlepšovať, hlavne to tak musíš ty vidieť a vnímať, inak ti taky prístup bude viac ubližovať. Doslova ta pohltí tvoj vlastný strach. Nerob to.

      Liked by 4 people

      • No,lepšie sa určite budú mať tí,ktorí budú pripravení. Bola som minulé leto u jednej ženy z dediny a zobrala ma do pivnice.Neviem zabudnúť na to,čo som videla. Vo veľkých kovových policiach boli naukladané poháre plné kompótov,džemov,hotových jedál,kečupov,boli tam lečá(trocha smiešne slovo),hovorila,že si zavára aj bravčovú masť.Bolo to dokonalé…pritom píšem o celkom obyčajnej žene,vdove,ktorá proste chystá zásoby pre seba a svoje deti a vnúčatá.Nemám z toho žiadnu depresiu,čo píše Alena,naopak,je to vždy veľmi zaujímavé a inšpiratívne. Nie sme z cukru…takže tak asi.Tieto formy pozitívneho myslenia sú určite tiež dobré,Iris,akceptujem aj Tvoj názor. Ísť ale treba stredom.

        Liked by 3 people

  2. Možno by stálo za to urobiť slovník reálne používaného newspeaku.

    Napríklad:

    demokracia = to, čo sa páči ušákom hlupák = ten, kto mi vraví niečo, čomu nerozumiem odmena = kopanec od pána – som mu vďačný, že si ma vôbec všimol

    Okrem toho vzniká množstvo nových slov označujúcich nové reálie. Nie je to newspeak, pretože účelom nie je balamutiť, ale nový jazyk (new speak) to je:

    Ušáci, p-rezident, aristokratko, podpindosník, vymirát (podľa Pjakina štátna forma poblatských republík), pindosi a podpindosníci, plandémia, očkovanci a neočkovanci, hujer, intervjúk, ošvejkovať, dedolarizácia. V slovenčine chýba ekvivalent českých slov páníček a slouha.

    Marian Smolík

    Liked by 1 person

Pridaj komentár