Homo homini lupus est

Človek človeku vlkom je“ toto latinské príslovie, ktoré presne vyjadruje otrokársku koncepciu založenú na princípoch konkurencie a konfliktu a presne vyjadruje aj dôvody, prečo vznikli globálne a nadnárodné organizácie a národné štáty, ktoré okrem toho, že sú účtovnými jednotkami z pohľadu globálneho zákulisia t.j. GP, tak sú aj nástrojom pre prežitie národa resp. ju tvoriacich národov, pokiaľ štát je od začiatku viac-národný útvar.

Prečo ten nadpis a úvod?

Pretože „práve teraz“ pred našimi očami prebieha zmena konceptu usporiadania z otrokárskeho modelu, založeného na princípoch konkurencie a konfliktu, na koncepty založené na kooperácii a konsenze, pričom tie úvodzovky sú na mieste, lebo ide o proces trvajúci desaťročia. Dobrá správa je, že to prebieha v etapách, ale zlá správa je, že tie relatívne kľudné etapy sa striedajú krátkymi obdobiami kríz a prudkých zmien, a práve zažívame jedno z týchto krízových období.

Čo sa deje?

Nuž, jednou z práve teraz prebiehajúcich etáp je koniec Západnej hegemónie, US$ a vznik multipolárneho sveta. Koniec Západnej hegemónie je jednoduchý, ide o rozpad EU, USA a všetkých kontrolných mechanizmov založených na otrokárskom koncepte vrátane Západného bankového systému a systému centrálnych bánk. A začalo sa to voľbami do EP, kde sa ukazuje zmenšenie priestoru progresívnym liberálnym politikom, ktorí pretláčali šialené agendy Bruselistanu, pokračovalo to nepredĺžením zmluvy o výlučnom používaní US$ za predaj ropy Saudskou Arábiou a nateraz to končí zastavením predaja surovín za US$ a € 12.06.2024 na Moskovskej burze a ruskými vojnovými loďami a ponorkami pri Kube, ale skončí to masívnym útokom na pozície NATO na Ukrajine.

Skrátka, Rusko so svojimi spojencami uštedrilo zdrvujúci úder pre NATO a onedlho všetky krajiny, ktoré majú v rezervách americké dlhopisy vo veľkom množstve odmietnu ďalšie obchodovanie s USA a začnú sa agresívne zbavovať US$, čo síce vyženie US$ index do stratosféry, lebo finančné inštitúcie musia likvidovať tak US dlhopisy, ako aj rôzne deriváty, ale kúpna sila US$ sa prepadne pod čiernu zem, lebo nikto to nechce a všetci začnú nakupovať drahé kovy a kryptomeny s tým, že krach systému centrálnych bánk na jeseň preriedi rad kryptomien a vyženie ceny drahých kovov na viacnásobnú hodnotu súčasných cien. Súčasne dodávam, že Rusko to zastavenie obchodovania v US$ a € nestálo prakticky nič, lebo oni si vytvorili paralelnú ekonomiku a medzinárodný obchod kvôli uvaleným sankciám.

Ako je do toho celého zapletená EU a voľby EP?

Nuž, Bruselistan dostal poriadne na frak v týchto voľbách, lebo zavádzali totálne nezmysly a šialenosti a k tomu treba prirátať výsledky katastrofálnej činnosti Uršuly van der Layen, ktorej dilentantizmus nepozná hranice a nikto ma nepresvedčí o tom, že ju tam GP nedosadil preto, aby totálne rozvrátila EU. Chcem týmto povedať, že táto, voči de facto satanistickému anglo-americkému močiaru s centrálou v Londýne bezvýhradne poslušná, tupá, a možno aj hlúpa a nekompetentná osoba bola dosadená na to, aby rozbila EU a aby sa stala obetným baránkom za všetko, vrátane toho, čo z objektívnych dôvodov nemohla urobiť. A GP dovolí resp. nechá močiar spáchať volebný podvod s cieľom udržať Uršulu na svojom mieste, ibaže to urobia tak okato, že žiadne množstvo propagandy od progresívnej liberál-fašistickej čvargy to nezakryje. Toto bude mať neblahý politický dopad a krajiny bývalej Juhoslávie, ktoré vstúpili do EU a krajiny Karpatskej kotliny vrátane Rakúska a Rumunska sa rozhodnú založiť svoju úniu resp. konfederáciu, ale to znamená, že u nás a inde na jeseň prebehnú predčasné voľby, aby tak odrazili stav spoločnosti, ako aj globálnej situácie.

Takže rozpad doterajších nadnárodných štruktúr?

Áno, našťastie týmto sa veci neskončia, lebo jedným z nadriadených centier sa stane Rusko a druhým zas Severná Amerika, ale ani my sa nemusíme obávať o svoje miesto pod Slnkom, lebo sa staneme centrom nižšej úrovne pre Európu, kde sa stretáva Západ s ruským svetom. Nakoniec aj multipolárny svet krajín a štátov skončí a nahradia ich rôzne veľké komunity spojené internetom, kde sa koordinácia a kooperácia medzi rôznymi komunitami zabezpečuje práve cez internet.

Bishop-Rock-lighthouse-Scilly-Islands-Eng-Cornwall

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

10 thoughts on “Homo homini lupus est

  1. Markéta Šichtařová: Banky mají největší problém od roku 2008.

    Pamatujete si na rok 2008 a jeho provar s hypotékami na residenční nemovitosti, že?

    Tak vězte, že tehdy se položka označovaná „účetní nerealizované ztráty“ bankovního sektoru pohybovaly do 75 miliard. Dnes srovnatelné číslo dosahuje 517 miliard USD. Letos, v 3. nebo 4 kartále, splaskne hypoteční bublina tentokrát komerčních nemovitostí.

    https://www.ac24.cz/blog/marketa-sichtarova-banky-maji-nejvetsi-problem-od-roku-2008/#goog_rewarded

    Liked by 3 people

  2. RETURN TO OFFICE je v ssa povinný hlavne z dôvodu, že nadnárodné korporácie sú na sebe a bankách, ktoré vlastnia nehnuteľnosti, závislé.

    Tato skutočnosť sa prelieva aj do dcér v Európe a azii.

    Páči sa mi

  3. Tak poprvé:

    Homo hominis lupus est! Prestante už vysvetľovať tenro výrok ako sa Vám zachce. Videli ste už niekto ako sa sprava vlčia svorka k sebe navzájom?

    po druhé:

    …prebieha zmena konceptu usporiadania z otrokárskeho modelu….

    Tak to mi je teda zmena pre otroka, či jeho reťaz drží švábov “you g global leader” makarón alebo švábov “young global leader” putin, keď obaja slúžia tomu istému pánovi…

    po tretie:

    …začalo sa to voľbami do EP, kde sa ukazuje zmenšenie priestoru progresívnym liberálnym politikom…

    Noze, keď si taký hrdina, menovite vypís tých politikov. To mi chceš tvrdit ze taká beňová, alebo lašáková, alebo nebodaj ten marxista blaha čo dokonca prednášal ak v najväčšej náborovej centrále trojpísmenkovýchv agentúr (MGIMO ) zastupujú záujmy obycajného človeka, Slováka?

    Páči sa mi

    • A vies ako sa sprava vlcia svorka k vlcej svorke????Stale premyslas urovne otroka a vyberas si retaz ale ani zanic ti nenapadne ze tu retaz nepotrebujes. A ak si myslis,ze zmena prichadza naraz ako zmenit nazov obchodneho retazca tak to tak nieje.Nieco co sa tu budovalo storocia,kde sa prepisovala historia,zahmlievala pravda a budovala sa generacne podriadenost a pocit menejcennosti voci zapadu len tak skoro nevykorenis.A uz vonkoncom nevykorenis pokial budes cakat na spasenie a ze to urobi nikto za teba.A to co pisem nepisem preto aby som obhajoval hore menovanych.Ale preto aby si si utrel slzicku a rozjasnil.zrak.A kludne teraz mozes na moju hlavu liat vedra sraciek.Ked chces niekoho napadat musis si byt inak isty v zakladoch.

      Liked by 4 people

    • Ešte raz udrieš tu takýto tón, a dostaneš taký banán, že tvoj teplý priateľ bude blednúť závisťou. To na úvod.

      Druhá vec je, že SI UVEDOM, že ja som to príslovie nevymyslel s tým, že dve susedné svorky nemusia byť priateľské voči sebe a konkurencia medzi svorkami je vysoká.

      Tretia vec je, že Putin asi v 2017 (možno skôr) Klausovi povedal, že ten projekt zlatej miliardy nebude fungovať a trhnite si s nohou (a odvtedy sa v Davose neukázal, kým Macron tam chodí každý roka-asi to im tam fajčí)

      Posledná vec, voľby do EP sa konali v CELEJ EU, a v Rakúsku, Nemecku, Francúzsku vyhrali nepriatelia Bruselu a možno sa to stalo aj v Taliansku s tým, že pri účasti pod 25% (čo sa aj stalo) vláda musí vypísať referendum o vystúpení z EU. Skratka, Bruselistan má veľké problémy a jediná možnosť ako sa tam udržala Urusla a spol je podvod, ktorý je dosť okatý podvod. Ďalšia vec je, že o Beňovej nerobím ilúzie, ale s ostatnými kandidátmi Smeru veľký problém nie je, lebo Laššáková už dlhodobo kritizuje progresívnych liberálov všade, Blaha tiež, lebo je klasický marxista a je tam aj Erik Kaliňák, ktorý tiež nie je fanúšikom progresívnych liberál-fašistov.

      Liked by 3 people

      • v nedeľu poobede začali pekne upravovat percentá účasti na eu voľbách v IT, poobede už mala 23% , o pol hodinu 25,1% a pekne začali navyšovať ako na povel vo všetkých správach….. “vyhralo” PD teda lavica,( kde prezidentkou strany pd je elly schlein – transka MTF zo švajčiarska), giorgia je druhá atď. všetci spokojní a šťastní.- “tutti felici e contenti” ako to uhrali., no taliani majú naozaj plné zuby eu a stavu v akom sa IT nachádza,.

        To isté u nás, PS vyhralo, vďaka čomu  si to zaslúžilo?,

        lassakova mi príde ako líška, a netreba zabúdať že toto je divadlo pre ľudí,a nakoniec oni sú tam všetci kolegovci,zamestnanci štátneho korporátu, jedna svorka.

        niekde som çítala ze lassakovej konzulent/poradca bude bombic

        Páči sa mi

        • Ad podvody:
          Nie je to žiadne prekvapenie, proste americké tajné služby a močiar majú svoje záujmy, globálne zákulisie (GP) im teraz doprial dosť lana aby sa sami obesili.

          Ad Laššáková: To, že Slovenský štát je korporácia, ktorá pracuje na záujmy skutočných majiteľov a vláda je správcom je fakt. Lenže to ešte neznamená, že politik nemôže pracovať aj v záujmoch ľudí a občanov.

          Ad Laššáková a Bombic/Danny Kollár:
          Vyzerá to byť práve tou lžou, ktorú prezentujú ako pravdu a kvôli čomu som napísal štvrtkový článok..

          Liked by 3 people

Pridaj komentár