Koniec začiatku konca aj amerických korporácií

Začiatkom konca systému korporácií a korporácií samotných bol rok 2008, keď krach mnohých inštitúcií spôsobený platobnou neschopnosťou mnohých platiteľov hypoték spôsobil finančnú a ekonomickú krízu, a tak mnohé korporácie odvtedy prežívajú len vďaka tomu, že berú na seba lacné pôžičky, aby mohli vyplatiť svoje výdavky a splácať staré dlhy. Skrátka, mnohé korporácie sú zombie.

Zombie znie dramaticky, ale je situácia naozaj tak vážna?

Krátka odpoveď je áno a dlhá odpoveď obsahuje aj dôvody. Ide totiž o to, že korporácie mohli v tomto limbu existovať v podstate do nekonečna, pokiaľ ekonomika ako-tak fungovala ako doteraz a inflácia spolu s úrokovými sadzbami bola nízka tak, ako do konca COVID cirkusu. Lenže ekonomické sily a zákonitosti sú neúprosné a korporácie pomerne neskoro zistili, že na to, aby oni sami prežili potrebujú, aby ich zákazníci dokázali kúpiť ich produkty. Ale na to, aby ich zákazníci mohli kupovať ich produkty je potrebné, aby aj zamestnanci mali disponibilný príjem, kde okrem pokrytia životných nákladov môže priemerný zamestnanec míňať bez toho, aby sa topil v dlhoch. Háčik je v tom, že väčšina zamestnancov na Západe prakticky žije od výplaty k výplate a aj relatívne zdravé korporácie majú čo robiť, aby zabezpečili takú výplatu pre svojich zamestnancov, aby mali pomerne vysoký disponibilný príjem. Lenže pre zombie korporácie je takáto požiadavka prakticky nesplniteľná, lebo nielen cítia vysokú infláciu vo forme vysokých nákladov, ale aj zvyšujúce sa úrokové sadzby. Inými slovami, krach väčšiny korporácií je nevyhnutný.

Stále to znie dramaticky, niečo také odznelo aj v minulosti, ale čo sa zmenilo?

Áno, ale odvtedy sa stalo niečo nemysliteľné: situácia sa zhoršila. Začnem tam, že v USA inflácia aj podľa pozitívne upravených čísiel pohltila maloobchodné tržby, t.j. ani zombie korporácie, ktoré mali nejaký príjem, na to, aby mohli vyberať nové pôžičky na splácanie tých starých a súčasne vyplácali aj ostatné účty, sú pred krachom. Treba k tomu prirátať štátny dlh, ktorý sa zvyšuje o 1 bilión za sto dní (našich biliónov t.j. milión miliónov), katastrofálny stav Západného finančného systému, nielen absolútny nezáujem o US dlhopisy v zahraničí (FED ich monetizuje napr. cez Kajmanské a Panenské ostrovy), ale aj ich predaj a pomalé, ale isté odmietnutie obchodovania v US$ a € nielen neumožňuje Západu ďalší export ekonomických a finančných problémov do zvyšku sveta, ale aj vracia doterajší „export“ týchto problémov do zemí ich pôvodu. Skrátka, všetko je pripravené na perfektnú finančnú a ekonomickú búrku.

Čo sa stane?

Nuž, finančná a ekonomická situácia v USA je taká, že už je prakticky jedno, či je niekto zamestnaný alebo nie, keď k tomu prirátame nastupujúcu hyperinfláciu a problémy so zásobovaním, tak nielen stratia cez polovicu ľudí (rátam do toho aj COVID poškodených), ale je tu aj ekonomická a technologická renesancia, ktorá následne vzniká práve pádom doterajších kontrolných mechanizmov a súčasne následným uvoľnením patentov na „voľnú energiu“. Čiastočne tá renesancia bude z „núdze cnosť“, lebo nielen zásobovanie bude problematické, ale aj budú musieť svoju krajinu vybudovať prakticky od základov s tým, že s rozpadom federálnej vlády sa rozpad USA nemusí skončiť.

Čo sa týka Európy a do istej miery aj Slovenska, tak rozpad korporácií neminie ani nás a toto znamená, že nielenže bude kopa nezamestnaných kvôli krachu materských a dcérskych spoločností spolu s dodávateľmi, ale aj budú musieť prebehnúť konkurzné konania. Keď k tomuto prirátame to, že EU sa rozpadá a my budeme medzi prvými štátmi, ktoré opustia EU, tak reorganizácia ekonomiky a štátnej správy dá zabrať kádrom, pričom sobecké kádre, buď veľmi rýchlo (prakticky cez noc) zmenia svoj prístup a postoje, alebo ich zomelú okolnosti, vrátane toho nasrdeného davu tých miestnych, ktorí si s nimi chcú vyrovnať účty ručne stručne za uplynulé roky zneužívania moci a postavenia (nikoho nevyzývam k násiliu, ale aj ľudská trpezlivosť je konečná, hlavne v hraničných situáciách).

DoomedEitherWay

Byť nezamestnaní/mať zamestnanie

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

11 thoughts on “Koniec začiatku konca aj amerických korporácií

  1. Nuž neteším sa Oracle. Ale splní sa to moje videnie spred 4 rokov. : Muži v rovnakých červených monterkach na traky stáli v radoch na polievku zadarmo.A červený dáždnik naď ĺudmi bol prevrátený a nespĺňal účel …sociálne istoty rozbité.

    Dookola vidím situácie, že displey mám čierny a neviem nič zaplatiť ani volať.

    Na konci tunela ale vidím svetlo. A čas kedy moja vegetariánska dcéra nepohrdne mäsom odomňa a budeme krajec chleba deliť na polovicu.

    Čakám do jesene…na tie blanširované jablká čo viseli na mojich stromoch… a verím, že to bude iba skorý mráz a ja ich rýchle oberiem, lebo stomy sú plné úrody.

    Všetko tento rok mimoriadne zarodilo úroda bude pekná. Tak len verím, že sa Slovensko vyhne tomu, čo povedal Putin:,,Na jeseň zavládne v Európe bieda a hlad.”

    ALENA

    Liked by 2 people

  2. Tatjana Micič vo svojej astrologickej predpovedi takto nejako… Ona má tie svoje predpovede veľmi trefné. Dokonca by som povedala,že maximálne úspešné.

    Od července retrográdní Saturn a Neptun v Rybách mohou předznamenávat nepříjemné události, bohužel. Saturn v Rybách doprovadi revoluce ve společnostech, kdy masy svrhávají režimy, samozřejmě kvůli nespokojenosti s jejich postavením. Tyto revoluce ukazují, že starý systém je v procesu rozkladu a nezáleží na tom, zda jsou revoluce umělé nebo spontánní… Tranzit Saturna znamením Ryb končí konjunkcí Saturna a Neptuna, nikoli však v Rybách, ale ve znamení Berana v roce 2025. Beran je prvním znamením zvěrokruhu a představuje začátek velkého cyklu. Tato konjunkce začíná sérii nových setkání mezi Neptunem a Saturnem, o kterých budu hovořit v příštích letech. Současný cyklus Saturna a Neptuna začal v roce 1989 ve znamení Kozoroha jen pár dní po pádu Berlínské zdi a končí v roce 2025. V roce 1989 lidé snili o světě bez hranic, o konci veškeré totality, že jo? I když pravda byla jiná… Více ve videu: https://www.youtube.com/watch?v=wZGex

    Liked by 1 person

Pridaj komentár