Kuciak II

Igor Matovič sa nezaprie, viď jeho tlačovka

Priznám sa, že po jeho úvodnom útoku na ministra vnútra Matúša Šutaja-Eštoka sa mi zdvihol žalúdok a musel som to video vypnúť. Avšak, sám som v minulosti vyhlásil, že vo vážnych situáciach treba Igora Matoviča pozorne vypočuť, potlačiť emócie a čítať aj medzi riadkami.

Tak som to dnes spravil.

Ad. Zlyhanie ministra vnútra Matúša Šutaja-Eštoka: Igor Matovič má v popise zlyhania pravdu, no nie v tom, kto je za to vinný. To nie je zlyhanie ministra vnútra, pretože je jedno, či je tam Šutaj-Eštok, či Janko, Jožko alebo niekto iný. To je zlyhanie ministerstva vnútra a zlyhanie fungovania systému parlamentnej demokracie ako takej. V krátkosti to výstižne zhrnul @tondo tu https://oracle911blog.wordpress.com/2024/05/17/vlastnymi-rukami/#comment-41834

A to sa netýka len ministerstva vnútra, to sa týka všetkých ministerstiev. Vláda je výkonný orgán, a preto aj z dôvodu zamedzeniu personálneho prepojenia zákonodárnej a výkonnej moci je potrebné do budúcna uvažovať o zmene: vláda musí byť zložená z odborníkov v postavení štátnych slúžnych s definitívou. Ale o tom inokedy.

A čo sa týka abdikácie ministra vnútra Matúša Šutaja-Eštoka – v tomto s I.Matovičom nesúhlasím – práveže jeho abdikácia by bola strkaním hlavy do piesku. Jeho abdikácia nič nezmení, ba naopak, zase by to bol len nejaký politický nominant a strata času. Devízou Matúša Šutaja-Eštoka je jeho zanietenosť a predovšetkým úprimná loajálnosť Róbertovi Ficovi a vláde. To, čo sa stalo, je preň poučením na celý život. Ako som už písal, má perspektívu stať sa veľmi dobrým ministrom vnútra. Minister musí byť predovšetkým schopný manažér, koncepčne zdatný a mravne bezúhonný – to je najdôležitejšia profesionálna schopnosť a požiadavka na ministra. A jeho úlohou je zabezpečiť, aby jeho poradcami a vedúcimi jednotlivých rezortov a oddelení sa stali skutoční odborníci – profesionáli.

Odvolanie ministra Ministerstva vnútra SR kľúčového ministerstva v tak zlomovom období Slovenska je destabilizáciou tohto ministerstva a následná destabilizácia a chaos na Slovensku. Kritika konkrétneho ministra opozíciou a snaha o jeho odstránenie je potvrdením toho, že bráni opozícii v ich plánoch, a teda robí svoju robotu dobre.

Ad. Pokojnejšie a slušnejšie Slovensko: toto je ukážka obrátenia reality na ruby, alebo ako Rusi hovoria “postavenia na uši“. Pán Matovič, toto všetko má na svedomí opozícia a ak skutočne chcete upokojiť situáciu a pokoj na Slovensku, tak nie abdikácia ministra vnútra, ale abdikácia minimálne opozičných poslancov za Hnutie Slovensko (J. Pročko jednoznačne) a Progresívneho Slovenska. Taktiež okamžitá abdikácia prezidentky Zuzany Čaputovej. A situácia sa úplne upokojí, ak nielenže opozícia abdikuje ale aj opustí Slovensko – raz a navždy, tu a teraz!!!

Ad. Stiahnutie novely zákona o RTVS – pán I.Matovič, zatiaľ nikto formálne nezrušil fungovanie štátnej správy na základe parlamentnej demokracie a výsledku demokratických volieb. Naučte sa ich výsledky rešpektovať. A čo sa týka toho, že ten váš druhý breh nám bude veriť: Pán Matovič, my Vám a vášmu „druhému brehu“ už neveríme a ani veriť nebudeme. Len hlupák stúpi dvakrát do toho istého hovna. Mnohí voliči uverili „druhému brehu“, uverili vám, vašim ľstivým pretvárkam v prezidentských voľbách v 2019 a v parlamentných v roku 2020. Dnešok a situácia na prahu občianskej vojny (k nej sa ešte vyjadrím) je výsledok toho, že mnohí vám – „druhému brehu“ uverili. Poučili sme sa a verím, že nielen my voliči, ale aj politici. Zároveň Vám ďakujem za poukázanie na RTVS. Možno tá novela môže počkať. …a dočkať času jak hus klasu. Možno.

Ad. slová „silnejšia strana má podať ruku na upokojenie“ – „Podaj prst a uchmatnú ti celú ruku!“ a slizkým hadom s rozoklaným jazykom sa ruka nepodáva. A povedzme si na rovinu, sám ste, pán Matovič, priznali, že SMER ruku podal – stiahnu všetko z rokovania okrem novely RTVS – vy ste to na tlačovke odmietli. Vy nechcete kompromis, vy – opozícia chcete všetko. To my čakáme gesto úprimnosti od vás – od opozície.

Pán Igor Matovič, ja Vám skutočne ďakujem za Vašu tlačovku a Vaše slová, pretože sú potvrdením toho, že útok na Róberta Fica – neúspešný atentát je analógiou vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Je to opätovne dielo zahraničných tajných služieb za účelom zvrhnutia demokraticky zvolenej vlády. Tie isté požiadavky, ten istý nátlak na odstúpenie ministra vnútra… to už tu raz bolo a nasledovalo 3,5 roka hrôzo(ne)vlády v réžii kolektívneho Západu v podaní besnenia domácich bábok…

Preto ten nadpis článku Kuciak II.

Z tohto dôvodu sa obraciam na všetkých poslancov vládnej koalície a členov vlády. Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ste podľahli nátlaku opozície a ulice a koaliční partneri zradili R.Fica a SMER. Musel odstúpiť. Odstúpil so slovami „Ja nikam neodchádzam!“

Vyzývam vás: „Buďte jednotní a neochvejní, stojte svorne a pevne!“ Národ vám uveril, máte jeho podporu. Žiadna účasť na „okrúhlom stole zvolanom p-rezidentkou Čaputovou, ktorého cieľom je presvedčiť koaličných partnerov na povalenie vlády a vymenovanie novej s účasťou Progresívneho Slovenska.

Odkazy pre ministra vnútra:

1. Atentát na Róberta Fica nevyšiel podľa plánov. Dôsledne sa postarajte o jeho bezpečnosť!!!

2. Strážte ako oko v hlave atentátnika Cintulu!!! Plánuje a pokúsi sa o samovraždu. Jeho podvedomie stále ovládajú na diaľku.

3. Výzvy opozície na upokojenie situácie a ukončenie protestov je len dočasné. Samovražda Cintulu rozhorí majdan na Slovensku s rizikom občianskej vojny.

Ak vy, politici, znova ustúpite opozícii slúžiacej cudzej moci, tak my, národ, nie. Pretože to, čo stvárali oni s nami a so Slovenskom bolo len prechádzkou ružovou záhradou v porovnaní s tým, čo nás čaká, ak sa opätovne dostanú k moci.  Ani s vami sa viac maznať nebudú, ale to viete sami.

My nemáme viac kam ustúpiť. Buď to ustojíme spolu alebo nám voličom, ktorí sme vám vyslovili dôveru, zostane už len

MOR HO!!!

19.5.2024, Popolvár

PS: Odkaz aj pre hurráá-patriotov: pouvažujte nad slovami Lenina v najťažších chvíľach Ruska: „Dva kroky späť, jeden krok napred“. Niekedy nie je dobré príliš tlačiť na pílu…

21 thoughts on “Kuciak II

    • Kamil Jakub je horší psychopat ako Matovič. Robí imitačno-provokačnú činnosť (aj ja som sa nechala nachytať). Oracle aj jox by ti o ňom vedel napísať viac. A v tom audio rozpráva tak ako “kalašnikov” (navyše s nezrozumiteľným východniarskym prízvukom). Melie tak,že mu ani Pánbožko nerozumie. 😱

      Liked by 1 person

      • Tak jest, pamatuješ si to dobře. K tomu, že je Kamil Jakub imitační provokačník, k tomu v nedávné minulosti dospělo vícero zdejších kolegů. Dokonce bylo rozebráno jeho jméno a příjmení: nomen omen. (Měli by volit více nenápadná jména. Zdá se, že nás podceňují. Pokud *opravdu* mluví jako “kalašnikov”, tak to by pouze byla další pečeť.)

        Ale co je u jednoho chválihodné, to u druhého už takové být nemusí. Počítám totiž, že nick lietadlo to ví taky. Přesto vhazuje, dokonce bez komentáře.

        Páči sa mi

        • nie nie pane, pre mňa neznáma osoba, počujem prvý krát jeho meno, ja len, že ďalší názor a ja osobne ich rád počúvam, čo najviac, aby som si mohol vybrať, resp. skládať skládačku

          Páči sa mi

  1. Suhlasim s obsahom clanku, az na jeden detail – “A situácia sa úplne upokojí, ak nielenže opozícia abdikuje ale aj opustí Slovensko – raz a navždy, tu a teraz!!!” – Slovensko mozu opustit az po regulernych oslobodzujucich rozsudkoch sudov nasledujucich po vysetreni nielen atentatu na pana premiera, ale aj zlocinov, ktore tu napachali v rokoch 2020 – 2023 (pripadne aj starsich zlocinov)….

    Liked by 11 people

  2. Inak,nechcem ísť “s bubnom na zajace” ale Cintuľu môžu vo väzení naozaj “zasamovraždiť”. Určite sa o to pokúsia. Podľa všetkého aby ho umlčali a neprehovoril. Silne pochybujem (a prečítala som o tom rôzne analýzy),že to bol “osamelý vlk”. Niekto ho k tomuto šialenému činu pripravil (možno školil). 🤔 To,že má v sebe 7 vakcín (Johnson & Johnson, Astra Zeneca i Pfizer) k tomu asi len pomohli. Vieme všetci dobre, že tieto vak-cíny “opravujú” DNA.
    Ja sama som sa mala možnosť presvedčiť u mojich dlhoročných známych čo s nimi tie vakcíny urobili… Stali sa neskutočne útoční až agresívny. S takýmito ľuďmi radšej pokoj. To divé v ich očiach je až nebezpečné. 😒

    Liked by 1 person

  3. Čo sa týka Matelka v článku, mám podobné postrehy. On tým, že je narcis, je impulzívny, t.j. čo ho napadne, to robí, je ideálne médium. Sám o sebe tvrdil, keď sa dostal k moci, že je ako Kristus, ktorý vymieta Augiášov chliev. Verí tomu, že robí dobre, ako ten atentátnik tomu tiež verí, že čo urobil bola správna vec.
    To, že posobí na mňa Matelko ako hovoriaca hlava, médium, potvrdzuje tým, ako navzdory všetkým doviezol ten Sputnik, na základe ktorého ho odvolali a ako vravel o míľniku, ktorý dosiahli vraždou K+K a ako ješitne vyzrádzal stratégiu progresívnej opozície. Správa sa ako duševne chorý, čo nemusí byť úplná pravda. Určite sa oplatí ho počúvať medzi riadkami.

    Liked by 2 people

  4. Čo je podstatné, Matelko spoľahlivo zrušil nastavenú pascu na koalíciu v podobe okrúhleho stola … čo koalícii podstatne zjednodušilo situáciu. Z viacerých uhlov pohľadu to bol pre koalíciu dar..

    Liked by 6 people

    • verím, že si to uvedomuje aj nami zvolený prezident P.Pellegrini.

      ten “okrúhly stôl” isto “nič viac”?

      Tak prečo zrazu tá vlajka EÚ v pozadí? Možnože len tak. …a možno nie…

      Páči sa mi

      • Ja som to tam povodne mal ale nejako som si to omylom zmazal pred odoslanim … zaver som este dodal ze Matelko nielen zrusil prestrety stol ale aj velmi rychlo vratil “rozbiehajuceho sa Pelleho” zase na miesto do reality.

        Páči sa mi

Pridaj komentár