Za právne a sociálne spravodlivý štát

Petícia za referendum sa spúšťa, je najvyšší čas určiť smer, kam chceme Slovensko a našu budúcnosť v ňom kormidlovať. Nastal čas v mešteku KSB nazbierané dukáty púšťať do obehu.

Prvým krokom je stanovenie a definícia cieľa.

Cieľ: Právne a sociálne spravodlivý štát.

To, že je najvyšší čas niečo pre to urobiť, som naznačoval tu: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/336/nikitove-pokra%C4%8Dovanie/1#post-3020 , z čoho vyberám to podstatné: “Neriešme vodcov. Riešme to, akú zmenu očakávame, čo si konkrétne predstavujeme pod “Právne a sociálne spravodlivým štátom”. Pracujme pod týmto heslom, pretože je to veľmi silné heslo, ktoré zneutralizovalo deštruktívnu matricu 17. novembra.
Nesmieme čakať až do referenda, my musíme to heslo rozpracovať dopodrobna. Výhodou je, že netreba toho veľa vymýšľať, len pozbierať to, čo už je vypracované, zverejnené – pretriediť to a dať tomu ucelenú podobu na jednom mieste, a odkaz na toto úložisko šíriť naprieč krajinou. Dať konkrétnu predstavu, obraz ľuďom, čo to ten Právne a sociálne spravodlivý štát vlastne je. Tým sa položia základy egregoru, ktorý bude silnieť a mohutnieť každým človekom, ktorý sa k tejto myšlienke – obrazu Právne a sociálne spravodlivého štátu pripojí. Potrebných vodcov národa (lebo na to prechodné obdobie to potrebné bude) sám egregor (Slovenska a slovenského národa – akt. dopl. autora) vyzdvihne a národu predstaví. Preto neriešme KTO, ak ešte nemáme ujasnené ČO. ČO v takej podobe, aby to bolo každému zrozumiteľné – polopatisticky – KSB v praxi v reči zrozumiteľnej aj ľuďom neznalých terminológie a pojmológie KSB.”

– žiaľ, na výzvu nikto nezareagoval a diskusia sa odklonila úplne iným smerom. Preto som podobnú výzvu zverejnil aj tu: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/02/09/klasika-a-daco-je-vo-vzduchu/#comments , z čoho vyberám to podstatné: “…sústreďme na to, aby sme ľuďom ponúkli jasnú alternatívu digitálnemu feudálnemu koncentráku, aby sme sa, až k tomu dôjde, bezradne neobzerali “čo ďalej”.
Konečne už preberme iniciatívu, a začať musíme aktívnou tvorbou programu s dopodrobna rozpracovanými bodmi. Lebo takto budeme stále len v závese, nebudeme tvorcami vlastnej budúcnosti, ale iba svedkami, prípadne odhadcami s minimálnou možnosťou korekcie našej budúcnosti, ktorú nám chystá niekto iný. Stále dookola na všetkých fórach riešime a anál-izujeme čo spravil ten, čo onen, aký to má význam. Čo odpovieme vlastným deťom až sa nás budú pýtať: A ty, oco, mama, čo konkrétne ty si spravil pre vlastnú budúcnosť?”
Zlomovým bodom je referendum – aj časovým aj významovým.”

Najprv sa aj tu sústredila diskusia na menej podstatnú tému daného príspevku – klímu, no po reakcii Joxa, sa už to trocha priblížilo k téme.

Preto v záujme efektívnosti práce, prosím, sústrediť sa v predmetných článkoch na tému, na to podstatné v nej a neodbiehať od nej, prípadne nenafukovať v nej veci nepodstatné.

Z tohto dôvodu odporúčam adminovi vo všetkých článkoch, ktoré sa budú týkať tématiky Za právne a sociálne spravodlivý štát, príspevky mimo tému mazať. Cieľom článkov bude nastoliť jednotlivé tématické okruhy a cieľom diskusie je dať téme, predstavenej v článku, finálnu podobu pre šírenie k obyvateľstvu, využijúc referendovú vlnu – ideme bezštruktúrne riadiť – vytvárať potrebné informačné pole. To vytvorí požadovaný tlak zdola a podporu ľudu pre skutočnú proslovenskú opozíciu. Potrebné štruktúry z existujúcich vyselektuje, prípadne vytvorí nové – to nami formované informačné pole.

31 thoughts on “Za právne a sociálne spravodlivý štát

  1. podla mna je potrebne stanovit ciele a potom to pomenovat heslom, naco niecomu davat vopred nazov ked ani neviem co pod tym myslim?

    pre mna osobne je “socialna spravodlivost” velmi nebezpecny oxymoron, navyse spravodlivost =urcenie prav podla pravnych predpisov alebo zakonov/pravidiel rovnosti (naco potom aj slovo “pravny”?),

    socialna spravodlivost je podla definicie (a to dost vagnej) o balansovani “prav spolocnosti” a “prav jednotlivca”, ak existuju akekolvek kolektivne prava a porovnavaju sa s pravami jednotlivca tak je to samo o sebe odklon od slobodnej spolocnosti lebo vzdy bude tlak nejakej casti spolocnosti (ktora sa tak oznaci) na jej vlastnu preferenciu nad jednotlivcom (co potom konci ako vidime dnes, rozklad spolocnosti kde jednotlivec je v podstate nicotny – tu bohuzial mnohi ludia nevedia rozlisovat medzi demokraciou a vladou prava, kde maju vsetci rovnake postavenie)…z mojho pohladu koncept socialnej spravodlivosti je len prezlecena totalita

    tento terminologicky bordel by som si ujasnil predtym nez tam buchnem slogan “socialne spravodlivy”, najma pre problem to vobec definovat (kedze zo samotnej podstaty koncepcie “social justice” sa tym da pomenovat akykolvek stav, co je samo o sebe dovod, pre ktory by som tento pojem rovno opustil)

    spravodlive (rovnake prava kazdeho jednotlivca) je (a vzdy bolo a bude, z definicie), ked na parkovacom mieste mozem parkovat ja alebo vozickar (a obaja napriklad platime dane, z ktorych sa toto parkovacie meisto udrziava) – pozitivna diskriminacia (logicky nezmysel, stale je to diskriminacia)

    socialne spravodlive (dnes) je, ze ja na vozickarovom mieste parkovat nemozem, on ano, ale platim za to aj ja (so zbranou v ruke ma niekto nuti za nieco platit)

    socialne spravodlive v minulosti bolo, ze pre blaho spolocnosti sa likvidovali zidia, romovia, dnes su v USA kvoty na vysoke skoly podla farby pleti a pod.

    Páči sa mi

      • nevidim ziaden argument, je to na urovni argumentacie “si hlupak/fasista/whatever, lebo som povedal…”

        sposob reakcie hovori za vsetko (+tykanie, slusnost nikde), ja som fakticky, vychadzam z jasnych definicii

        Páči sa mi

        • @JuznyZaliv
          Prvá vec je, že každá spoločenská aktivita, ktorá má pretrvať viac než jednu generáciu začína s dajakou ideou a je principiálne jedno či je tá idea verejne deklarovaná alebo nie.
          Druhá vec je, že idea musí byť dostatočne všeobecná aby vydržala generácie a dostatočne jasná aby nadchla masy.
          Tretia vec je, že tú ideu treba naplniť nejakým obsahom a vzhľadom na to, že podmienky v spoločnosti menia, tak tá náplň musí meniť s ním napr. Sony má ideológiu a stovky produktov, ktoré odrážajú túto ideológiu.
          Posledná vec je, že právo dnes má máločo spoločné so spravodlivosťou a vykorisťovanie pracovníkov manažmentom je viac rozšírené než by nám bolo príjemné.

          Z toho vyplývajú dve veci:
          -Právne a sociálne spravodlivý štát momentálne znamená zastaviť teror a vykorisťovanie zo strany rôznych elít a cca o 100 rokov bude znamenať niečo úplne iné. A to znamená, že je to adekvátny cieľ.
          -To, že niečo nechápeš neznamená, že si hlúpa a povedať niekomu, že nechápe veci neznamená, že ho dotyčný má za hlupáka, len to, že si nespravila svoju domácu úlohu a to JE ZJAVNÉ ZO VŠETKÝCH TVOJICH PRÍSPEVKOV.

          Liked by 1 person

            • @JuznyZaliv
              No prvá vec je, že že si napísal príspevok plný dojmov z médií bez vecných argumentov (a nie je to jediný takýto príspevok).
              Druhá vec je, že sú to moje TEMATICKÉ stránky s tým, že tvoje príspevky jasne demonštrujú prečo máme na krku Matelka a ako veľmi nechápeš veci lebo si neurobil svoje domáce úlohy.
              Tretia vec je, že čo som napísal je viac menej Kapitola 3 knihy “Firmy, ktoré pretrvávajú” (Collins & Porras: Built to Last) aplikovaných na tento článok.

              A po tom všetkom máš tú drzosť napísať, že som nenapísal žiadny argument

              Dodávam, že je tu norma tykanie a meniť to nemienim.

              Liked by 1 person

                • Tak pozrime sa na tvoju doterajšiu tunajšiu činnosť (keby to ti doteraz nedošlo):
                  Prvá vec je, že MSM a niektoré alternatívy používajú techniky Goebbelsovskej propagandy t.j polopravdy, ktoré cielia na emócie, ale zásadne neinformujú o meritu vecí napr. ten Sulík, ktorý je teraz ministrom bol poradcom Mikloša a jeho firma získala výhodne lukratívne získala lukratívne bratislavské pozemky a Matelko zas výhodne získal lukratívne pozemky od Majského v Trnave a to znamená, že MSM mlčí o kauzách a zločinoch svojich favoritov, ale hystericky referuje o Ficovej kole, plávaniu a bytových priestorov a totálne zakrýva úspechy Smeru/Fica. A kvôli tomu ty a tvoja rodina spolu s veľkou časťou národa hlasuje proti vlastným záujmom.
                  Druhá vec je, že médiá nielen interpretujú veci z pohľadu západného liberalizmu, ale aj presadzujú túto ideológiu, žiaľ táto ideológia bez vysokej a silnej morálky A bez uznania toho, že niekto je objektívne bližšie k objektívnej pravde, ako ostatný degraduje sa na všetko si dovolovanie a v konečnom dôsledku aj k vykorisťovanie väčšiny s dobre organizovanou menšinou napr. keď Sulík pod rúškom legitímneho biznisu obral Bratislavčanov a v konečnom dôsledku aj teba a tvoju rodinu o nemalé sumy keď výhodne t.j. hlboko pod cenou získal tie bratislavské pozemky. A dodávam, že keď Matelko získal od Majského pod cenu lukratívne pozemky v Trnave pod cenou, tak teba a tvoju rodinu tiež okradol lebo klienti BMG invest nemohli byť odškodnený pretože tie peniaze chýbajú v obehu.
                  Tretia vec je, že napriek tomu, že tvrdeniam nielen, že nepoužívaš žiadnu definíciu slov, ale aj na základe SVOJICH VLASTNÝCH DOJMOV si to zamenil slniečkárstvom a následne si nazval “sociálnu spravodlivosť” nebezpečným oxymoronom. Čo je podsunutý argument (strawman argument) a po tom celom si mal tú drzosť dožadovať slušnosť, vecné argumenty a robiť tu neustálu drámu.

                  Dodávam, že ešte raz niečo také urobíš, nielen zmažem ten príspevok (platí to o príspevkoch, čo si uverejnil po mojom), ale aj ťa zabanujem natvrdo lebo mám aj lepšie veci na práci, ako s tebou dohadovať a riešiť rozpadajúcu diskusiu..

                  Liked by 1 person

    • Z mojho pohladu vyraz “pravne spravodlivy” ma zmysel. Clovek prirodzene ocakava, ze ked je nieco po prave (v sulade so zakonom), tak ze to bude aj spravodlive. V realnom zivote to tak ale rozhodne nebyva – prikladov sa najde vela aj z minulosti, nehovoriac uz o tych pekne vypuklych z nedavnej doby. Preto ak tento vyraz znamena, ze pravne normy maju byt aj spravodlive, ma zmysel.

      Liked by 1 person

    • toto robíme formou prijateľnou a zrozumiteľnou pre občanov – my vytvárame informačné prostredie, preto potrebujeme zjednocujúce heslo. Heslá a rôzne programovacie formulky využíva aj protistrana – je to sociálny inžiniering. Navyše naše heslo nie prázdna formulka. Heslo v tej podobe ako je, je plne funkčné a správne. Svoju silu prejavilo už 17.11.2020. Z tohto dôvodu nebudem na ňom nič meniť.
      Postup tejto práce bude po informačnej pyramíde zhora nadol. Na úplnom vrchole je toto heslo. Každý nižší stupienok bude rozširovať a vysvetľovať stupienok nad ním. Preto ešte raz upozorňujem: nech je diskusia prísne k obsahu textu, k jeho formulácii, aby sme mohli vypracovať finálnu pre šírenie k národu vhodnú podobu toho ktorého stupienka pekne zhora nadol stále viac do šírky a hĺbky.

      Liked by 1 person

      • ak je cielom iba kratkodobe oblbnutie ovcanov ako to robi MSM cez kampane a stale musia tocit nove tvare tak prosim, preto bez realneho obsahu (ktory nie je a pri takychto slovach ani byt nemoze, lebo zakonite vacsinu masy, ktoru mozno strhne, oklame, lebo je klamlivy a protichodny zo svojej definicie, kazdy si predstavi nieco ine – “socializmus s ludskou tvarou” bol podobny oxymoron, ktory sa sice pretavil do konkretnych poziadaviek ale vacsinu ludi zblblo vagne heslo a vsetko vysumelo) vsetko casom splasne ako bublina

        pre mna osobne je toto slepa ulicka…ale komu niet rady…

        Liked by 1 person

        • Tak Vam dam pqr, nie jeden argument. Operujete s nazvom social justice.
          Ako by ste to definoval?
          Equity, vsak? Čize po Slovensky rovnosť vysledku. Čiže flákac, kretén s IQ 65, ci demonicky psychopat podľa Socia justice dostane to isté (jednotky v škole, medailu na pretekoch, plat, dom…) ako tcrdý makač, Človek ziviaci rodinu, vzdelavajuci sa, pracujuci pre komunitu.
          Ak ste takto pochopil Viziu, ktoru sme ohlásili 21.12 2020, pptom by som Vám odporúčal jedno. Veľmi vážne sa nad sebou zamyalieť. Pretože Vaše priklady odzrkadľujú stav Vašej moralky a nasledne obrazov vo Vašej mysli…

          Základ, ROVNOST PRILEŽITOSTÍ pre všetkých…
          Dôstojné byvanie, jedlo, infraštruktúra
          Dôstojná práca, nie živorenie za minimalnu mzdu a elity milion mesačne, ale štandard odstupnovaný podľa pptrieb a schopností
          Celoživotné vzdelavanie a VYTVORENIE ppdmienok na možnosti (vid prve dva body) pretoze to zabezpečí aj rodinu a venovanie sa jej a zostane Čas na samoštudium
          Vychova detí v duchu horeuvedeného v podmienkach FYZICKÉHO a DUŠEVNÉHO rozvoja kalokagathia. A tento bud uplatňovat BEZ phľadu na sociálny status rodičov (zabezpeceny prvymi 3 bodmi na minimálnom optime)….
          Spomeniem este jeden aspekt. Vsetky horeuvedené body musia byt v ich realizácii podmienené jednym. Svedomím. Naučit ľudí počubať svedomie, dostať im komfort, aby na maslowovej piramíde hodnôt mohli isť na špičku…

          Čo toto urobí, pane či dáma?

          Za 4-6 generácií vyrastie pokolenie superľudí, tzv Čelovekov. A dostaneme Vasu equity. Ale inak, ako to vidíte v obraze Vy. Pretože každy bude svojim spôsobom vynimočný a preto každy bude mať narok na maximum a preto vsetci budú mať vsetko potrebné….

          Poradim prečítanie si Hmly v androméde a Hodinu Býka od p. Jefremova…..
          Ak Vám pán Boh čo HNR rozlíšenie, aby ste to pochopil…

          Môže byt takyto argument? Je este potreba iný? Buďte zdravy a vsetko najlepšie zelám

          Liked by 1 person

  2. V kapitalizme(či feudalizme),davo-elitárnom systéme právne a sociálne spravodlivý štát Slovensko (alebo Československo)rovnako pre všetkých obyvateľov nie je možný.Je založený na nerovnosti,chamtivosti,klamstve a okrádaní tých ostatných.Najbližšie sa sociálne(ak vynecháme právne)spravodlivému štátu približovalo Československo v rokoch socializmu sovietskeho typu.Hovorím približovalo,ideál to nebol.Vládnucou bola len jedna trieda,najväčšia,robotnícka.No jej zástupcovia sa taktiež aj keď v oveľa menšej miere ako dnes stávali rovnejšími.

    Liked by 2 people

      • to vieme všetci, no skús vyblafnúť na národ heslo: Spoločnosť bez davo-elitarizmu. Musíme si uvedomiť v akej spoločnosti s akou úrovňou chápania a mravnosti žijeme, a tomu prispôsobiť rétoriku. Tak, ako Putin prispôsobil svoju reč na davoskom fóre davoskému auditóriu. Toto treba mať na pamäti, lebo inak to bude ako posledná analýza reči V.Putina na davoskom fóre od VP SSSR.
        My potrebujeme zjednotiť teraz celý národ v boji za suverenitu, a nie viesť triedny boj.
        Strategickým cieľom je spoločnosť bez davo-elitarizmu bez vykorisťovania človeka človekom. No na to treba spoločnosť postupne pripraviť – zvoliť vhodnú taktiku. Zatiaľ len kritizuješ (nič v zlom), je to potrebné, ale nedal si žiadny konkrétny protinávrh. Mne sa jedná o konštruktívnu kritiku a spoluprácu. Heslo musí byť zrozumiteľné aj jednoduchým ľuďom a jeho konkrétny obsah musí byť naplnený zrozumiteľným pre bežného človeka jazykom.

        Liked by 2 people

  3. Čo chceme? Najťažšie dosiahnuteľný cieľ vidím nadobudnutie plnej suverenity NBS a získanie emisie vlastnej meny. Ľuďom sa musí dostať do povedomia, že ČSSR nepotrebovala žiadne sovietofondy (ekvivalent eurofondov), žiadne dlhopisy umiestňované na tých “legendárnych” finančných trhoch, ktoré ovládajú súkromní úžernícki paraziti a vybudovali sme všetko. Cesty, závody, byty, nemocnice, školy, mali sme bezplatné zdravotníctvo, v ktorom sme nečakali mesiace na bežné vyšetrenia a zákroky (dnes je umenie nielen sa dostať do ambulancie všeobecného doktora, dnes je problém sa mu dovolať, lebo kovid), mali sme bezplatné, nepodmieňované vzdelanie (neporovnateľne na vyššej úrovni), všetko vďaka Československej štátnej banke, mene krytej aktívami tejto banky, ale hlavne krytej produkciou tovarov a služieb. Vtedy platila jednoduchá rovnica, strana tovarov a služieb cirkulujúcich v ekonomike sa rovnala peňažnej zásobe. Na začiatok bude treba dosadiť vedenie NBS, ktoré bude mať toto za cieľ. Mne sa javí ako najlepší guvernér NBS ten úplne prvý – Ján Masár.
    Ďalší čriepok mi napadol pri sledovaní seriálu Chlapci a chlapi, časť 9 spartakiáda vojakov. Telesná výchova a šport ako súčasť zdravia. Šport pre radosť, nie pre peniaze, či neustálu potrebu dokázať byť najlepší. Dnes sú dávaní za vzor totálni individualisti (ešte aj “armádny” Tóth), od bežných športov až po tzv. extrémne, hraničiace s hazardovaním s vlastným životom. Ale nech dokážu toto :
    https://www.youtube.com/watch?v=UDQpjnEJyD0 (od 47:42)
    Pripomínam, že cvičiaci vojaci boli úplne bežní vojaci, žiadni príslušníci specnazu, ale vyberaní zo všetkých bojových jednotiek ČSĽA. Pri pohľade na nich a porovnaní s tým, čomu sa dnes hovorí Armáda SR… mi napádajú frázy “imperialisté musí mít obrovskou radost” či “veľmo ma srdco bolí” (Janko Ľupták to asi jediný myslel poctivo s pracujúcou triedou, ale politická mašinéria demokracie ho zomlela a my sme sa z neho smiali.)
    Takže začať budovať a rozvíjať aj fyzickú kondíciu detí a udržiavať v kondícii dospelú populáciu. No fitká tomu moc nepomáhajú a z vlastnej skúsenosti viem, že nabití “chladničkári” (fitká a posilovne) sú v prdeli v porovnaní so šľachovitými borcami, ktorých zocelila manuálna práca pod holým nebom. Chladničkárom dáš hodinu vláčiť vrecká s cementom, či zemiakmi a idú do kolien.

    Liked by 4 people

    • k tomu dôjdeme v ďalších pokračovaniach. Nepredbiehajme.
      Heslo -> Memorandum -> Program -> Rozpracovanie jednotlivých bodov programu – toto všetko vytvorí konkrétne “ČO”. Jeho rozšírením vytvoríme informačné prostredie – tlak a to následne určí “KTO”. To “ČO” bude zároveň kontrolným merítkom každého “KTO”, či to “ČO” napĺňa.

      Liked by 1 person

    • graul: ale NBS uz mala vlastnu emisiu a mali sme vtedy podstatne vyssie uroky a nebolo to jej neschopnostou. Proste kapitalizmus ma svoje limity a ked nie si sucastou vacsieho celku, tak rychlo na ne narazis

      Páči sa mi

  4. @popolvár, vidím tvoju úpornú a aj úprimnú snahu dať niečo spolu s ostatnými dokopy. “Právne a sociálne spravodlivý štát”. Nechcem ísť do hĺbky významu jednotlivých slov a nechcem sa venovať ani tomu či sú, alebo nie sú ich význami zdiskreditované. Slovo “právne” je podľa mňa druhotné a na prvom mieste stojí “sociálne spravodlivý”. Ak je niečo sociálne – cháp spoločenský spravodlivé, tak takáto spoločnosť vytvára na základe hodnôt, ktoré vyznáva aj odpovedajúce právne zázemie. Sociálne spravodlivý – hodnotovo a obsahovo – by som doporučil vychádzať z Človečenskej filozófie socializmu. Sociálny – ako spoločenský a socializmus – ako spôsob splunažívania ( spoločného žitia a spoločenských hodnôt ) členov danej spločnosti. Na dokreslenie by som doporučil vypočuť si V.V.Pjakina z dňa: 8.2.2021 a to od minúty: 2:30 po min. 3:30. Tam sa hovorí o VP SSSR. Po rusky: ВП СССР – Внутренний Предиктор Соборной Социально Справедливой России. Slovenský: Vnútorný Prediktor ( predpovedateľ ) Všeobecne zjednotených ľudí Sociálne Spravodlivého Ruska. Aj tu, vnútorný prediktor niečo pradikuje – predpovedá pre zjednotené socálne spravodlivé spoločenstvo ľudí – štát. Ak niekto pravidelne sleduje otázky-odpoveda V.V.Pjakina, tak vidí, že aj on sa prikláňa k hodnotám socializmu. Socializmu, ktorý reprezentovali boľševici. Socializmus som zažil a aj napriek príkoriam, ktoré mi spôsobil , nepoznám lešiu hodnotovú filozófiu spoločenstva ľudí ( Človekov ). Realizácia týchto hodnôt v praxi je už druhá vec a nemyslím si, že by mala byť predmetom diskusie v tejto, tebou navrhovanej téme. Všetci, ktorí máme v sebe hodnoty KSB ( KOB ), a zažili sme socializmus, vieme porovnať s dnešnou situáciou v spoločnosti a verím, že každý, či už mal taký, alebo onaký život, povie, že hodnoty socializmu sa vôbec nedajú zrovnávať s dnešnými životnými hodnotami – ( dúfam, že ste to nepoňali ironicky, ale skutočne úprimne ). Môžete sa pozrieť v celom diapazóne socialistického spoločenstva, všade sú rozpracované – a to štruktúrne – všetky návody, celý manuál pre všetky odvetvia spoločnosti. Hospodárstvo, školstvo, kultúra, sociálne oblasti, zdravotnístvo a tak ďalej. Aplikácia menovaného trvala cca. 40 rokov v Československej socialistickej republike a je podľa mňa osvedčená. Si myslím, že témy sú pomenované, len ich treba aktualizovať. Aj v Rusku stavajú na hodnotách socializmu. Ako aj v poslednom príspevku hovoril V.V.Pjakin: bez teórie nie je prax. Teória sa musí rozpracovať.
    Tu by som zakončil, nechcem ísť do reality, lebo je veľmi pesimistická – aj o tom hovorí v poslednom príspevku V.V.Pjakin. Prepáčte, ale nedá mi nepovedať, že bez podpory Ruska v situácii “Tu a Teraz” sa nebude dať prípadný nový stav spoločnosti trvalo udržať – na vysvetlenie pozri práce VP SSSR: Štát, štátnosť, historické štáty a konštrukčné štáty.

    Liked by 2 people

    • Bielovodie, ďakujem za podnetný príspevok. V socializme som vyštudoval, takže viem, že to bol v mnohých ohľadoch aj právne aj sociálne spravodlivejší štát, než dnešný “divoký západ”…
      Ad. heslo: áno, z tohto uhla pohľadu máš pravdu, no, ako prvé som zvolil Právny zámerne, pretože právna spravodlivosť garantuje aj dodržiavanie sociálnej spravodlivosti. Navyše v dnešnej dobe v spoločnosti rezonuje predovšetkým právna nespravodlivosť a ignorácia práva, čo v dostatočnej miere ozvučujú nielen Harabin a Krajníková, ale aj ďalší. Právna spravodlivosť – následne úprava práva smerom k sociálnej spravodlivosti. V dnešnom marazme, keď sa nedodržiavaním ani Ústavy SR vládnou mocou a ústavnými sudcami likviduje štátnosť, je prvoradým cieľom toto zastaviť. Preto, vzhľadom na parametre východzieho stavu a toho čo je najpálčivejšie – zastaviť demontáž štátnosti – som dal prioritu na Právny a následne určil jeho smerovanie k Sociálnemu… Bez vlastného štátu môžme zabudnúť na akúkoľvej sociálnu spravodlivosť.

      Liked by 1 person

    • ad. bez podpory Ruska… Súhlasím. No, Rusko tiež bude musieť mať ČO a KOHO podporiť. “Pomôž si človeče, aj Pán Boh ti pomôže!” Táto iniciatíva a úporná snaha je vytvoriť vhodné prostredie pre túto podporu. Pokiaľ Rusko nebude tu mať ČO a KOHO podporiť, môžme na tú podporu rovno zabudnúť.
      “Záchrana topiacich je v rukách samotných topiacich sa” A nám z toho bahna trčí už len hlava.

      Liked by 1 person

      • Ahoj, ak chcete aby sa to šírilo medzi ľuďmi, potom netreba písať o matriciach a egregoroch. Netreba spomínať ani prediktora a euroatlantické a euroázijské krídla. Čo by som vyzdvihol sú presne tieto formulácie “Pomôž si človeče, aj Pán Boh ti pomôže!” či “Záchrana topiacich je v rukách samotných topiacich sa”. Taktiež právny a sociálny, toto ľuďom nepomôže (tým ze už tomuto neveria, pretože je to dennodenne omielane, ale skutek utek) , skôr apelovať na ich samých, na ich život! Ukázať im že to oni majú v rukach ich život nie niekto iný. Ak budú chcieť ten štát spravodlivý, tak musia začať od seba, potom môžu si bez strachu povedať co chcú! Vidíme, že denne médea pracujú na ohlupovani ľudí, najlepšia je manipulácia s ich inteligenciou a to tak že, tí volia tak pretože sú to hlúpi robotníci čo kradnú kachličky, či tí vysokoškoláci sú zlodeji a okrádajú štát a tak ďalej. Dnes sú sprostí pretože zvolili si Yggyho, aj keď médea (presne s takým prístupom) majú na tom zásluhy až až! Treba ľuďom ukázať, že sú tiež súčasťou a tvoria budúcnosť štátu , bez fráz, ktoré buď nechápu, majú na to iný nazor, alebo proste si ich niekto tak vychoval. Ja osobne by som začal od konca a to od Kráľovstva Božieho na zemi, ale s tým by som tiež asi nepochodil. No ako som písal, ukázať im ze aj ľudia sú súčasťou a tým majú aj zodpovednosť! Začať hospodárstvom, opätovné ukázať nedostatok hlavne v sebestačnosti. Ale už to začína vyzerat, ako politický program 🙂 jednoducho treba aby pochopili že sú spolu zodpovední, že jestvuje cesta z tohto marazmu a nieje pravda ze Ježiš zomrel za ich hriechy, ale ze tie hriechy si berú na seba a svoju rodinu (ale tu už asi tiež preháňam)

        Liked by 1 person

  5. Popolvar, úplny súhlas s,, právom”. Ľudia sú zúfalí a znechutení práve tým, že dnes právo všeobecne na Slovensku neexistuje. Pozdávalo by sa mi aj
    PRÁVO=ROVNOSŤ=SLOBODA. PRÁVO- v zmysle inštitútu, ale aj právo na sebaurčenie a suverenitu vo všetkých oblastiach, týkajúcich sa zvrchovanosti Slovenska, následne právo na vzdelanie, zdrav. star, atď. Z toho mi plynie, že keď bude právo uplatňované na všetkých úrovniach života, bue implementovaná aj ROVNOSŤ vo všetkých aspektoch. A keď budú životaschopné tieto dva atribúty, automaticky nám z toho vyplynie SLOBODA, v tom najširšom zmysle slova, v každodennom živote – v slobodnej domovine. V takom štáte by som chcela žiť.

    Páči sa mi

  6. Bol by som opatrný so slovom “právo”. Navrhujem radšej používať spravodlivosť. Pretože to, že je niečo v súlade s právom, neznamená že je to spravodlivé, ani že je to morálne. Rovnosť – to je niečo, čo sa zneužíva v “pozitívnej diskriminácii”. Možno by nebolo od veci oprášiť aj iné heslá: Bez práce nie sú koláče. Alebo princíp socializmu ako ho učili v škole: Každému podľa jeho schopností, každému podľa jeho práce.

    Páči sa mi

    • cieľom je spravodlivosť – to aj v tom hesle máš. No všetko krok za krokom. Ak sa nedodržiava ani terajšie právo, ako chceš dosiahnuť spravodlivosť? Najprv zabezpečiť zákonnosť a vymožiteľnosť práva. Následne môžeš právo zjednodušovať a smerovať k spravodlivosti.

      Liked by 1 person

  7. “My sme vás zvolili, vy sa budete zodpovedať nám!”
    – tu ma zarazilo ako programátora pri chybovom hlásení.
    Navrhujem formuláciu “Zvolení zástupcovia sa budú zodpovedať voličom!”
    Je síce menej úderná, ale necítiť pod ňou priepasť davo-elitarizmu, lebo nestojí na prizme “my” a “vy” a teda nevylučuje prirodzený vývoj voliča na zvoleného zástupcu a naopak na základe dynamiky spoločenských potrieb a dôvery. “Nesmrdí” davo-elitarizmom ani len vo forme vyhranenia voči nemu, nepripomína ho a nepredpokladá, ani ho nemaľuje ako čerta na stenu.

    Inak mi všetko dáva zmysel v jednoduchej priamočiarosti a postupnosti ako všeobecne dobrý program.

    Liked by 2 people

  8. @popolvar67
    Tvoja iniciatíva (nehľadať vodcu ale definovať cieľ) je myslím presne v intenciách mojej analýzy a návrhov na potrebné zmeny, ktoré som publikoval ešte pred poslednými voľbami v januári 2020 na svojej stránke http://www.demokracianahlas.sk. Vzhľadom k tomu, že ten dokument má 108 strán (prakticky skoro kniha!), oslovil skutočne iba “fajnšmekrov” znalých veci (aj bez toho že by som používal terminológiu KSB), a odradil zápalistých “bojovníkov proti režimu” zvyknutých pracovať s textami tak maximálne v rozsahu menšej SMS… :o)
    Odkaz na tento dokument som ponúkal v rôznych diskusiách, aj “na vode”, neviem či si si to pozrel, ale predpokladám, že by sa z neho dali použiť mnohé veci do uvažovanej iniciatívy….

    Páči sa mi

Pridaj komentár