To, čo sa stalo, stalo sa dobre.

Poviem ctenému čitateľovi príbeh. Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno veľké cárstvo. V ňom žil mladý cár, ktorý mal duchovného poradcu, staršieho Popa Alexeja. Pop bol známy jednou čudnou vlastnosťou. Veľmi často hovoril jednu zvláštnu vetu. Nech sa stalo čokoľvek, odpoveď Popa Alexeja bola: “To, čo sa stalo, stalo sa dobre”.

Jedného dňa šiel mladý cár na poľovačku a nešťastnou náhodou prišiel o posledný článok malíčka na ľavej ruke. Zničený stratou, v bolesti, so zašitým prstom ku sebe povolal otca Alexeja, aby mu uľavil od bolesti.

Keď otec Alexej videl, čo sa stalo, vypočul si mladého cára a hovorí, to, čo sa stalo, stalo sa dobre.

Mladý cár sa tak nahneval, že zavolal stráže a nechal vsadiť otca Alexeja do temnice a po troch mesiacoch ho nechal previesť do kláštora, no dal mu domáce väzenie.

Cár sa časom rozhodol, ísť na poľovačku do cudziny. Po dňoch strastí, kedy sa s malým sprievodom stratili, ich zajal kmeň, ktorý, ked zistil, ze zajali cára veľkej krajiny, chceli ho obetovať svojmu božstvu. No ked ich šaman videl, že cárpvi chýba článok malíčka povedal, že pokiaľ nie je obeta kompletná, bohov by to nahnevalo a prepustili ich.

Keď sa cár vrátil, hneď utekal za otcom Alexejom, zrušil domáce väzenie a prosil ho o odpustenie. Otec Alexej sa len pousmial a povedal. To, čo sa stalo, stalo sa dobre. Ak by som nebol vo väzení, bol by som tam s Tebou a obetovali by ma, miesto Teba…

Denne sme konfrontovaní s priehrštím katastrofických správ.

  • počasie nám posiela výstrahy pre búrkami, či horúčavou. A nie je to dobre, ked svieti krasne slniečko a klasy dozrievaju skôr a keď voda zvlhčí pôdu a zaleje stromy, trávu?
  • plandémia nam zatvorila nákupné centrá, ale ruku na sedce, nebolo to dobre, pretože sme museli travit viac času so svojou rodinou, viac sa zaujimať o deti, viac sa rozprávať?
  • vyššie ceny energií, napriklad benzínu a elektriny nás nútia zas a znova sa zamýšľať nad tým, ako sme sa do tohto stavu dostali a ľudí to prebúdza k videniu procesov, ktoré ich dovtedy nezaujímali

A takto by som vedel pokračovať ďalej a ďalej….

Svet je napriek všetkému, čo sa na nas valí v informačnom či životnom priestore, krásny. Jeho krásu však vytvárame my, svojimi mysľami, svojim postojom, svojim životom.

Výzva celej komunite, viďte svet viac očami Otca Alexeja, buďte zdraví a všetko najlepšie

S úctou

Jox

47 thoughts on “To, čo sa stalo, stalo sa dobre.

  1. skusim usmevne nadviazat, preco sme si zvolili matovica? to, co sa stalo, stalo sa dobre… keby vyhral smer by sa veduce udalosti nemenili, matovic by pritvrdil v oblbovani ludi s falosnymi nadejami a nikdy by sa neopakovala prilezitost na to aby sa tak dokonale tito ludia vyzliekli donaha

    Liked by 4 people

  2. Keby sa nespustila vražedná satanská agenda depopulácie cez C19 a neskôr vakcíny, doteraz by sme sa nezaujímali o množstvo vecí a udalostí. Chodili by sme ako otroci denno denne na pánske a premrhali život. Nepoznali by sme pravú tvár kolegov, priateľov, rodiny, okolia…
    Sú bytosti, ktoré dokonca prešli na duchovnej si spôsob rozmýšľania.

    To, čo sa stalo, bolo triedenie ľudstva. Zhodenie masiek. Zvolenie si strany. Hľadanie zmyslu života. Nie však pre všetkých. Veľa bytostí už odišlo a odíde. Či už naplnili svoje ciele, alebo nezvládli lekcie, zbytočne hodnotiť.

    Budme však radi za udalosti. Naša inkarnácia a prebudenie má istý význam. Zrejme sa v dohľadnej dobe ukáže na čo sme sem prišli. Niekto sem prišiel prebúdzať okolie, niekto rúcať babylónske otroctvo, niekto pripravovať podmienky na zmenu a ďalší na vykonanie zmeny.

    To, čo sa stalo, stať sa muselo.

    Liked by 10 people

  3. Dobrý článok. Zdanlivá nepriazeň osudu, náročnosť dnešnej doby nás nútia objavovať a používať rezervy a skryté sily v sebe – proste “čo ťa nezabije, to ťa len posilní”, a “pokiaľ nejde o život, nejde o nič”.
    “Bláznivosť” dneška, blázni, poloblázni a gauneri v najvyšších štátnych funkciách postavili obyvateľa tohto štátu pred otázku “A čo je vlastne normálne?”
    Máme Matoviča, Sulíka, Remišovú, Kollára, Čaputovú, Naďa s Korčokom… – rozum stojí nad ich nekompetentnosťou, amaterizmom a zapredanosťou, no na druhej strane sa tí najhorší a najzradnejší navždy spojili s dobou a situáciou najhoršou a najzradnejšou ohľadom štátnosti Slovenska a otvoreného vedenia vojny voči vlastnému obyvateľstvu. A tento biľag zo seba a z toho, čo reprezentujú, už nikto a nikdy nesníme.
    Ak si to porovnáme so situáciou v Maďarsku, kde obdivujeme pronárodnú orientovanosť a kroky V.Orbána a jeho vlády, tak táto vláda už nikdy nezmyje so seba biľag poklesu pôrodnosti obyvateľstva v dôsledku tvrdej diskriminácie ohľadom kovidu a nepriameho nútenia vlastných občanov do pochybnej “vakcinácie”. A v maďarskom parlamente otázka preskúmania príčin poklesu pôrodnosti a teda existenčného ohrozenia Maďarov už bola ozvučená. A príde čas, kedy to nebude len o otázke ale aj o pravdivých odpovediach. …a následne o vyvodzovaní zodpovednosti.
    Vždy sa všetko deje z pohľadu Boha (HNR) tým najoptimálnejším a najlepším možným spôsobom vzhľadom na úroveň miery vedomostí a mravnosti jedinca, komunity, národa, ľudstva.

    Liked by 10 people

    • Ja na Orbána dobré slovo nemám. je to taký kotleba na steroidoch. Urobil jobbik, živil a živí veľkomadarské tendencie a hlavne na jednej strane urobil prorodinnu politikunohľadomnbyvania, na strane druhej násilím vpravuje do vswtkychndetí jedovaté tzv. vakciny s vysokym obsahom hlinitých soli. A to znízenie pôrodnosti, ako som ukazal v článku, je tiež priamym dôsledkom jeho cinnosti…
      To, čo sa stalo je dobre z tpho pohľadu, ze si aj ľudia v madarsku uvedomia, ze niekedy je zdravie nad lacny benzín

      Liked by 3 people

      • Obávam sa, že s C19 nemal moc Orbán na výber… Podľa mňa veľmi rýchlo pochopil, že proti C19 propagande šťať nemôže, že to musí hrať s nimi a možno sa pokúšal zmierňovať dôsledky (Sputnik) … Možno to “uhral” celé tak, že keď to praskne, on bude z obliga – zodpovednosť budú mať iní a on poskytne dôkazy vyšetrovateľom… Kto vie….

        Páči sa mi

          • Sám som z mnohých naivných presvedčení precitol až pred pár rokmi… Preto sa neodvážim hodnotiť kroky z minulosti u nikoho. Učím sa odpúšťať.
            Posledné 2 roky (za mňa posledné 4 roky) priniesli dianie, ktoré mnohé odhalilo, mnohé odkrylo, masky padli (resp. stali sa povinné – repirátory)… Agenta Matrixu si spoznal zrazu na kilometre (práve vďaka maske na tvári, predtým podľa odznačiku a teraz podľa vlajočky na profilovke)…
            Čiže pre mňa je dôležité akú líniu razí konkrétny človek teraz, keď už je všetko jasné… Kto sa neprebudil počas posledných 2 rokov, už nemá veľkú šancu na prebudenie…

            Liked by 1 person

            • no len v tom maďarsku to prináša ovocie. tak ako v amerike kvôli priamemu faučiho pôsobeniu šlo par rokov po jeho prichode na miesto v NIH, počet deti s autizmom postupne z roka 1984 1:100 000 na 1:36 v roku 2019… U orbana to teraz šlo za rok o 20%. A dalo sa tomu vyhnúť. o trocha menej propagandy, o trocha viac neprikladov, no 20% je dvojnasobok toho, o kolko to kleslo na svk.
              spolu s jeho zlocinmi na detoch do toho obdobia, je to jeho vizitka. bohužiaľ

              Liked by 1 person

              • S autizmom je to trochu ošemetné. Môže to byť tak, ale aj nemusí, že to, čo sa dnes diagnostikuje ako autizmus, je z veľkej časti dôsledok nesprávneho sociálneho vývoja detí. Aké bývalo detstvo napríklad v tom roku 1984, aké po masovom rozšírení smartfónov a aké počas lockdownov a zakrývania tvárí rúškami?

                Páči sa mi

                • ono ja hovorim len o čistom autizme, twda poskodeni mozgu, nehovorim o adhd adh a podobnych zmenach. to po prvé.
                  po druhé je tam taká maličká malilinká korelácia. zacalo to stupat rok potom, čo v 1989tom sa zacalo v SŠA, po predchadzajucom schváleni faučiovcov, zacalo ” očkovať ” MMR kou.
                  je to viac, ako len anegdotálne, je tam korelacia a dovolim si povedať aj kauzalita

                  Liked by 1 person

      • Joxi, Viktor Orbán má šancu a úlohu v tomto živote napraviť to, čo svojho času zničil. Ak pochopí, tak to, čo bolo svojho času silné, ešte viac zosilnie. Ak však padne do pasce veľkomaďarského revanšizmu, tak definitívne zničí nielen Maďarsko, ale aj Maďarov a Maďari zopakujú osud Chazarov.
        Ja som tiež mal do určitého veku “zdravo” nakročené v koľajách predošlého života ešte viac prepadnúť materializmu a nedôvere Životu, a zvrátil som to.
        Ja verím a zároveň prajem V.Orbánovi, aby svoje terajšie životné poslanie a úlohu zvládol, pretože to bude nielen na osoh Maďarov a Slovákov, ale všetkých národov navôkol. Nie je ľahké prekročiť vlastný tieň a zhodiť okovy tradícií, v ktorých je človek vychovaný a často aj celý život nimi zotročený, no dá sa to.

        Liked by 4 people

        • Popolvár pamätáš na to Ježišove z Matúša 7:12 – 21, po ovocí poznáte ich.
          Teraz má medziročne 20% pokles. to je 2x ako na Slovensku. Na Slovensku bol teror, v Maďarsku šli ovce dobrovoľne na poražku. Prečo? Na Slovensku bol teror a ten teror a cenzúra (opičou prackou, alebo egregorom odbojného národa, ktorý sa nedal pomadarčit na 3 pokusy) práveže rozbehli debatu. Ked som bol počas paniky minulého roka rokovať s administrativou tam, vswtci sa čudovali, preco som si nevybral “jediné” riesenie. Nikde handry, kazdý zapichaný a štastný…

          Ale maju lacnejší benzín. Viktor Orbán, teda víťazná sirota bude musieť toto naozaj odčiniť veľkými vecami. No isto to nebude veľkomaďarskymi nárokmi. ak áno, Boh mu pomáhaj

          Liked by 2 people

    • Môže mi niekto povedať aký bude ďalší krok ľudí ktorí riadia tento svet??? Napr. Mier na Ukrajine, výbuch atómovej bomby, denne bude môcť občan spotrebovať len 30€ viacej mu banka nedovolí vybrať, prestanú sa rodiť deti, na jeseň vláda Slovenska ujde za hranice, niekto nás oslobodí s pod otroctva alebo budeme mrznúť a budú prázdne obchody a cesty. Zachráň sa kto môžeš…🌞pred vojnou v ktorej sme.🤔

      Páči sa mi

            • Jasné som napísal že prichádzajúcu bankovú revolúciu a znak šelmy zastavenie vojnovych konfliktov nemôžem a nemôžeme ovplyvniť….Nástup digitálnej meny jednej na celom svete.

              Páči sa mi

              • nemôžem, nemôžem. @popolvar67 vidíš toto je presne to, preco som ti napisal pod clanok, ze si sa mylil. Lebo ked si to precítaju ľudia, ktorí sú na zaciatku cesty, toto to môže vyvolat.
                Spytam sa takto. Čo ste urobil preto, aby ste tomu zabránil? Ako ste ovplyvnil okolie, Ako ste sa pripravil?

                Páči sa mi

              • Wolf, svojho času som sníval o “paraganskom” výcviku a kvôli tomu som bol ochotný aj vysokú školu zmeniť. No život to zariadil inak.
                A teraz k meritu veci: tvoja realita bude zodpovedať tvojmu vnútornemu nastaveniu. Ak sa napr. ohľadom vojnových konfliktov nastavíš vnútorne tak, ako ten starý kozák – to nie je moja vojna (jox svojho času dal link v článku na video s ním), a nemáš si v nej niečo karmicky odpracovať, tak sa teba osobne vojna nedotkne – pretože taká je tvoja voľba. Avšak môžeš si ju aj privolať a seba do nej zatiahnuť. Ži život svoj a nepodliehaj médiám. Máme kopu známych Ukrajincov, tu žijúcich, čo majú rodiny na Ukrajine, sú s nimi v kontakte, a sami hovoria: To čo za vojna?

                Liked by 1 person

          • Venujte pozornost veciam, ktore si v zivote prajete mat a nie tym, ktore si neprajete. Vizualizujte svoj vysnivany zivot tak casto ako sa Len da.
            Zhmotnujte zelane, nie nezelane. Ked mate napr. strach z C19 a date si preto vakcinu, je to ten isty typ strachu ako ked sa bojite vakciny alebo povinneho ockovania. Strach je strach, najskodlivejsia emocia a realita sa zhmotnuje prave cez emocie. Preto strach zapada do agendy. Je fajn vediet o veciach, ktore si clovek nepraje, ale pozornost a zamer smerovat na to, co si clovek praje…

            Liked by 1 person

              • Ano, uplne suhlasim. Strach je viera, ze nieco dopadne Inak ako je nam po chuti. Este to sice nedopadlo nijako, kedze sa to ma stat az v buducnosti, ale ja uz teraz verim (mam strach), ze to dopadne zle….
                Vyborny postreh, jox

                Páči sa mi

              • Ja nemám vôbec strach….z ničoho. Len si uvedomte že vo vojne nezmyselné umierajú ukrajinský a rusky vojaci a ako im môžeme pomôcť….aby nemuseli bojovať a umierať…trpia len občania boháčov sa to netýka…mám za sebou paragansky vojenský výcvik…strach nemám.
                Myslíte že túto vojaci chcú bojovať musia…a že rozmýšľajú negatívne a že nemajú strach.

                Liked by 1 person

                • no keďže v čečensku máme celé brigády dobrovoľníkov, chcu íst bojovať.
                  Ukrajinci mali jednu možnosť. a to vziať si svoju Zem späť. to neurobili. Pálili vlastnych policajtov molotovmi, nechali upáliť zeny v dome odborov, ostreľovali civilov na donbasse 8 rokov. ta zasrana ukrajinska armada ak by sa bola vzburila, mohli behom týždňa vyhnať náckov, behom 6 mesiacov zlikvidovať náckov z azovu, aidaru a dalsich fasistickych “batalionov” pohrobkov banderovcov.
                  teraz maju stale sancu vzdať sa. ak sa nevzdajú, nasleduju termobarické peklo a mŕtvoly vsade. Je to strašne, no tí ľudia urobili výber.
                  Civilisti vítaju Rusov a vidieť, že ani po 30 rokoch nezabudli, ze bol ZSSR.
                  A ze sa vswtci narodili v ZSSR, nie na ukrajine

                  Liked by 4 people

      • Wolf Podľa toho čo som počula od bulharského jasnovidca (ktorému od roku 2016 vychádzajú všetky predpovede na 100%) tak sa doslova preberie Slovensko (centrum bude v Banskej Bystrici), Chile a Bulharsko.Zmiznú peniaze,cigarety,internet (naraz to buchne a nebude nič – príde na našu Zem veľmi silná energia zo Slnka) ľudia,ktorí nič nemajú,tak im nič nezoberú, spojí sa Rusko,India a Čína. Padne Švajčiarsko,Taliansko,Mexiko,Kanada a pravdepodobne Švédsko. Vojna nebude (vojnu takú ako bola I. a II. sv,vojna,tak takú zažijú naše deti – bohužiaľ). Vojnu v tomto živote “zažijeme” v arabských krajinách – oni si však vzájomne pomôžu a problémy bude robiť Katar.
        Funguje kvantová fyzika a gama energia,biohackeri. Krajiny,ktoré boli doposiaľ prvé,tak budú posledné a tie ktoré boli posledné budú prvé.
        Toto je asi tak v skratke.

        Páči sa mi

      • ano, pan marrculaurelinho sa rozohnil v noci spôsobom, ktory nebudem tolerovať. Ak chce debatovať budiž v momente, keď všaknzacne davať do debaty typické pre trollov debatné fauly typu a nebudem akceptovat 1, 2, 3 a 4, nech sa jedna o cokolvek, prekrocil mieru akejkolvek elementarnej slusnosti a ide dole

        Páči sa mi

  4. Podobným heslom sa riadim v živote už takmer 20 rokov odkedy som čítal fyziku viery.

    Vždy všetko dobre dopadne a aby to tak dopadlo tak sa musí diať presne to, čo sa deje.

    Alebo sú to len jedny z tých samomotivačných blábolov, neviem, každopádne mne to funguje a často sa na tomto mojom stave mysle “zvezie” aj moje najbližšie okolie, ktoré je väčšinou nastavené inak.

    Liked by 1 person

  5. Náhody neexistujú. Aj niečo zlé ma nakoniec kladný prínos. A keď pochopíme, že aj taký Matelko a jeho spolupracovníci sa nás snažia zobudiť, nakoniec im budeme ešte vďační. Hlavy hore !!! JOX vďaka.

    Páči sa mi

Pridaj komentár