Zas niečo pre neveriacich Tomášov

Stalo sa to, čo mnohí považovali za nemožné: korporátne médiá v slovenskom jazyku začali písať o škodlivých vedľajších účinkoch covid vakcín. Konkrétne, Čas začal spomínať srdečné problémy spojené covid vakcínami a je len otázkou času, že kedy sa začnú spájať turbo rakovinu, neurologické, imunologické a ostatné zdravotné problémy spolu s náhlou smrťou s covid vakcínami.  Aké to bude mať dopady na verejný život a politiku asi vieme predstaviť.

Druhá vec čo som chcel spomenúť je to, že už existujú automatické reštaurácie s rýchlym občerstvením, kde jediná ľudská obsluha je čašník (ak tam je) a kde sa dá platiť tvárou (znie ako predizba pre totalitu Nacistického Svetového Poriadku):

Apropos tohto článku je to, že niekto v komentároch spomínal, že potrvá roky kým automatizácia nahradí ľudí v zamestnaní, ale s AI technológiami začali experimenty pred desaťročiami a predchodca toho robotu z priloženého videa bol umiestnený do skúšobnej prevádzky ešte v 2018. Skratka roboty sú v montovniach, v kuchyni a aj v kanceláriách, a onedlho korporácie začnú masovo prepúšťať aby ušetrili náklady, ale to bude mať za následok to, že bude tu nielen veľká nezamestnanosť, ale aj prepad dopytu bude značný a vtedy začnú všetci riešiť otázku:

“A teraz čo?”

A keď sa ozvú mizantropi, že je nás priveľa a treba sa zbaviť tých zbytočných jedákov, tak treba sa ozvať a opýtať sa ich:

A ty hvädo kedy ako sa odpravíš z tohto sveta, lebo kvôli týmto rečiam si jeden z tých zbytočných jedákov, ktorí spotrebovávajú zdroje slušných a pracovitých ľudí?

Surové, neslušné a bezcitné? A vyzývanie k masovým vraždám a ku genocíde je čo, pozvanie na kávu a besiedku?

Chcem týmto poukázať na to, že zdrojov a práce je dosť a takéto reči o “zbytočných jedákoch” idú od potenciálnych masových vrahov a genocídnych maniakov. Problém je v tom, že ako usporiadať ekonomiku t.j. výmenu zdrojov a energie tak, aby prinajmenšom tie základné/demograficky podmienené potreby boli uspokojené pre každého.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

16 thoughts on “Zas niečo pre neveriacich Tomášov

  1. Bude ťažké nevylievať z vaničky aj dieťa, lebo objektívne platí, že čím viac mechanizácie a robotizácie, tým lepšie, no na druhej strane sa v súčasnosti využíva na výrobu nepotrebných až škodlivých vecí, čo musí skončiť. Pritom sa mechanizácia už dlho umelo brzdí, aby ešte stále ničili časť populácie nadmernou fyzickou prácou. Potom sú tu často nadplatené práce, ktorých výsledkom je zase zbytočná až škodlivá činnosť. Prechod od súčasného stavu “globálne väzenie” do budúceho stavu “normálna civilizácia” bude určite dosť búrlivý. Paraziti končia v každom prípade a na mnohých frontoch panikária. Otázny je len počet obetí, ktorý so sebou v panickom vyčíňaní strhnú.

    Liked by 6 people

    • Keď som bol malý na základke, tak sme si všetci predstavovali rok 2000, ako roboty pracujú namiesto ľudí …. realita dnes je taká, že ak pracujú, tak na majiteľa, nie pre ľudí. Ako dieťa som samozrejme nad takýmto ničím neuvažoval. A v tom je ten rozdiel. Alebo ešte jeden príklad zo života. Načo mi je pri práci lepšia mechanizácia či rýchlejší počítač, ak to má viesť k toku že tým pre seba nezískam viac času pre seba, ale dostanem o to viac práce ktorá sa takto stihne. Niečo tu je zle. Čo zlé, bolo na tých detských snoch?

      Liked by 2 people

  2. Domnievam sa, že problém s automatizáciou a robotizáciou /štvrtá priemyselná revolúcia/ v technogénnej civilizácii /technokratizmu/ súvisí s otázkou energie, konkrétne voľnej energie /premena vlnenia na elektrickú energiu/. Nebudem sa tu rozpisovať čo voľná energia je, dá sa dohľadať na nete čo je voľná energia, izotermicky dej, ideálny plyn …atď. Snažím sa poukázať na to, že chcieť neznamená vedieť a poznať. V prvej polovici dvadsiateho storočia bolo obrovské nadšenie a dostatočný počet ľudí, ktorí sa s úprimným nadšením zaoberali posúvaním hraníc, či už vo fyzike atómu, kvantovej mechanike, elektromagnetizme atď.. /Einstein, Bohr, Tesla …atď./ Ale čas, informácie , informačné technológie, všetko to čo nám bolo dané v 20. a začiatkom 21. storočia sme využili k vojnám, zastrašovaniu, k stagnácii a hlavne vždy podľa hesla: strach z nedostatku rovná sa závislosť. K niečomu podobnému som už niečo napísal a ako príklad som uviedol energiu z ionosféry. Základným zdrojom ionizácie je Slnko, kde teplota vo fotosfére dosahuje 6000K a vyžaruje elektromagnetické vlny so širokým spektrom frekvencií a z chromosféry koróny je teplota ešte rádovo vyššia.  Okrem Slnka sa na ionizácií atmosféry zúčastňuje vyžarovanie hviezd, kozmické žiarenie, kozmický prach a meteory. Súčasne so vznikom elektrónov a iónov prebieha v atmosfére i opačný proces, tzv. rekombinácia/výmena/, pri ktorej sa vyžaruje energia rovná ionizačnej práci. Ak sa nad tým zamyslíte, tak v samotnej podstate, v dnešnej dobe pod tým všetkým tech. pozlátkam, fungujeme stále na princípe parného stroja. Niekedy sa mi javí naša civilizácia, ak použijem podobnosť, ako freediver /voľné potápanie/, ktorého kapacita pľúc / zadŕžanie dychu na štyri minúty/nezodpovedá hĺbke ponoru, ktorú si potápač naplánoval. Chce zadŕžať dych na desať minút a podľa toho si predsavzal ako hlboko sa ponorí. Asi tušíte ako skončí. Nemám tech. ani fyzikálne vzdelanie a pripúšťam, že sa v názoroch môžem mýliť. Chcem len poukázať , že jedna vec je reči viesť, ale pravdou je, že jesť musíte. /v mysli postavíte katedrálu za minútu, ale realita je iná/. Všetko dobré.

    Liked by 3 people

  3. V tomto nastaveni ekonomickeho systemu je robotizacia zbytocna, lebo sluzi iba na zrychlenie ochudobnenia strednej a nizsej triedy. Produktivita prace stupla za poslednych 50 rokov x krat a realne bohatstvo strednej a nizsej triedy sa zmensuje. Ak by som bol marxista tak poviem, ze nadhodnotu si nechali kapitalisti. Ale pravda je taka, ze bankari. V tom je aj omyl marxistov( Ford a Stalin:Jak zit lidsky)

    System sa musi zmenit od zakladu. V kartach sa tomu hovori:Who deals!

    Liked by 3 people

  4. pevne verim, ze korporacie, ktore poprepustaju ludi, kvoli nakladom a nahradia ich robotmi, budu nadsene, ked im tie ich produkty nebude moct kto kupovat.. max. ti roboti.. vo filme piaty element bola scena, kde debatovali na tuto temu, ze naco su ludia, ked roboti urobia robotu… a to plati aj dnes

    Liked by 1 person

    • 29.2.2024 Vláda zvýšila počet špeciálnych víz, ktoré môže štát tento rok udeliť vodičom aj zamestnancom v priemysle

      Ako sa zvýši počet víz:

      • pre vodičov autobusov v tomto roku stúpne z 200 na 2000;
      • pre kamionistov z 2000 na 5000;
      • v priemysle z 2000 na 10-tisíc ročne, veľká časť z toho sa týka automobilového priemyslu.

      Poznámka: keď to slovenský robot nezvládne, tak sú tú obyvatelia krajín bývalej Juhoslávie, Sovietskeho zväzu, Indie, Indonézie, Filipín či Nepálu.

      Páči sa mi

      • Zial vlada hasi poziar pilinami…Ak je v automotive pruser tak riesim novu strategiu. Oni namiesto toho chcu Cinu ustvat “stimulmi” pre nase automobilky. Jednym zo stimulov je aj zachovanie lacnej prace ako komparativnej vyhody. Hore spominane narodnosti uz pracuju aj v automobilkach. Dnes som bol v NR. Ornica je v riti a som zvedavy, co tam daju ked sa tu prestanu vyrabat auta. Repku teda urcite nie, ani kukuricu, ta na navazke nerastie..

        V zahranici je kopec Slovakov(statisice) a oni sa sem nevratia a odchadzaju dalsi. Precitajte si rozhovor na Pravde s Gevorkjanom dnes 1.3. Armensko takto prislo z 5 na 2 mil. Obyvatelov. Pobaltie detto. To chceme akoze nahraditcudzincami z Bangladesu?

        problem automobiliek, ze kvoli chujovemu (SK) manazmentu prijali prvych 1000 ludi za menej ako slubili. Niekto si za to kupil byt( za rocny bonus) a automobilka ma uz navzdy toto toxicke mzdove nastavenie. Ked mi druha tisicka odmietne pricestovat z kutov Slovenska, mam 2 moznosti. Bud plosne zvysim mzdy alebo zacnem vozit Banglades, India, Armensko a pod. Vybrali sme si druhu moznost…aj za pomoci dnesnej koalicie, vedel by som rozpravat kedze roky prenajimam byvanie a kopec mladych mi odislo do zahranicia kvoli konkretnym krokom napr.Richtera v TT.

        Ale zem je gulata a za nimi je uz iba Cina, kde su mzdy vyssie ako na SK.

        Liked by 1 person

  5. Čo s AI a robotmi, keď sa vám upchá sifon vlasmi a toaletným papierom?! V energeticky vyrovnanej rodine žena navarí, muž sa naje aby mal silu a vyčistí ten zapchaný sifon a deti sa môžu ďalej kúpať vo vani. Energia priteká a odteká a sme všetci zdraví.

    Liked by 1 person

Pridaj komentár