„O mŕtvych len dobre alebo nič“

Pôvodne som chcel začať s citátom „najprv postupne a potom naraz“, ktorý je o bankrote a ktorý je často pripisovaný Hemingwayovi, resp. jednej z postáv jeho románu. Podľa mňa je to jedno, kto to povedal, resp. napísal tieto slová, lebo dôležité je nielen rozobrať proces samotného kolapsu EU, ale aj to, čo povedal Fico na galavečeri k 20. výročiu vstupu Slovenska do EU.

Čo také povedal Fico?

Ten jeho príhovor k 20. výročiu vstupu sa dá charakterizovať práve slovami v nadpise, však si to vypočujte sami:

Toto je príhovor, ktorý počujete nad hrobom mŕtveho a môžete namietať, že nič také nepovedal, ale čierna kravata a čierne sako spolu so spomínaním „na staré dobré časy“, otázky ohľadom odobratia práva veta, suverenity v zahranično-politických otázkach a spomínanie potreby návratu k mierovým koreňom, spĺňa presne podmienky pre príhovor nad hrobom mŕtveho. Skrátka, síce povedal, že treba nasmerovať EU naspäť na mierovú cestu, ale on aj ostatní znalí vedia, že sa to nestane, t.j. napriek krásnym rečiam o pozitívach a možno aj úprimnej snahe udržať Slovensko v EU, lebo zatiaľ niet dobrej alternatívy pre Slovensko, robí kroky, ktoré nás pripravujú na možné nutné vystúpenie z EU.

Dôkaz Ficovej úprimnej snahy udržať veci pokope:

Prečo by sme mali vystúpiť z EU?

Nuž tu je dôvod, prečo som chcel začať tým citátom o krachu, pretože projekt EU začal krachovať v tom momente, keď EU uvalila sankcie proti Rusku v 2014, stala sa dementnou, keď nastúpila Ursula von der Leyen, mozgovú smrť utrpela, keď Brusel nič nepovedal Nemcom, keď zhabali lekárske potreby určené ostatným krajinám ešte v 2020 na začiatku covid cirkusu a klinickú smrť utrpela po tom, ako tento rok (2024) vyšlo najavo to, že Brusel plánoval zničiť ekonomiku Maďarska preto, lebo Orbán robí suverénnu politiku. Skrátka, teraz stačí jedna hlúposť, či už zo strany Bruselistanu/vedenia EU, alebo niektorého z členských štátov, či finančná kríza, ktorá zasiahne eurozónu a rozklad EU bude neodvratný a všetci tí, ktorí sa teraz snažia sedieť na dvoch stoličkách, lebo národné záujmy to doslova vyžadujú kvôli tomu, že z jednej strany musia zabezpečiť zdroje a z druhej strany musia zabezpečiť odbytisko na spoločnom európskom trhu, si teraz budú musieť vybrať, na ktorej stoličke budú sedieť, t.j. na ktorej línii začne rozpad a kvôli čomu. A vidím dve zlomové línie, kde sa rozpad začne: Berlín-Varšava a Viedeň-Bratislava-Budapešť-Bukurešť-Belehrad.

Kedy a ako?

Ak rozpad začne kvôli finančnej/menovej/ekonomickej kríze, tak obe tieto zlomové línie začnú byť aktívne, pričom ak dôvody budú primárne ne-finančné, ne-menové, alebo ne-ekonomické, tak vedúcu úlohu prevezme jedna zlomová línia a druhá bude len v závese udalostí.

Na aktivizáciu zlomovej línie Berlín-Varšava stačí, keď Berlín, alebo Varšava prekročí ruskú červenú líniu a Rusi vypovedajú buď zmluvu o zjednotení Nemecka, alebo prestanú byť garantom západných hraníc Poľska, či nedaj Bože oboje resp. ak NATO oficiálne krajina stúpi na základe bilaterálnej dohody na Ukrajinu, tak Rusi majú páky zastaviť prísun energetických nosičov a surovín do NATO krajiny/EU. Ak sa toto stane, tak štiepenie sa udeje na základe štiepenia členských štátov, t.j. tie politické vlny, ktoré vzniknú, rozkývajú celú EU, čo povedie k tomu, že jednotlivé krajiny, resp. ich vedenia, nielenže začnú skúmať možné alternatívy, ale aj ich začnú presadzovať do reality.

Na aktivizáciu línie Viedeň-Bratislava-Budapešť-Bukurešť-Belehrad stačí, ak sa siahne na tie veci, ktoré Fico vymenoval, a bude zle, lebo ide o principiálne veci. Ide totiž o to, že Bruselistan má plnú hubu tolerancie a demokracie, ale tá demokracia a tolerancia končí v momente, keď niekto má nielen odlišný názor od toho úradne schváleného, ale sa to opováži aj vysloviť, lebo niečo také sa „v slušnej spoločnosti“ nerobí. Skrátka, čím ďalej, tým viac veci smerujú k novej Bruselskej totalite, resp. k obnove tretej ríše. A síce niekto môže namietať, že zakladatelia EU boli nemecké kádre z obdobia II. svetovej vojny, ale všetci sa snažili buď predstierať to, že im ide o biznis, resp. o efektívne využitie zdrojov, alebo sa tvárili, že rešpektujú cudzí názor a sú ochotní sa dohodnúť. Teraz však Bruselistan už prestal predstierať, že im ide o nejaké spoločné dobro a natvrdo začal presadzovať ne-európske a protiľudské záujmy. Skrátka, začína to byť čoraz očividnejšie, ako veľmi to s EU ide dolu vodou.





S pozdravom

Oracle 911

PS:Ak nejaký progresívny liberál-fašistický debil považuje suverénnu zahraničnú politiku Slovenska a ne-pritakávanie každej debility z Bruselu za ťahanie Slovenska z EU, tak má pravdu.

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

21 thoughts on “„O mŕtvych len dobre alebo nič“

  1. som veľmi tichý pozorovateľ všetkého, čo sa deje. Čítam, pozerám videá a tak nejako si skladám kocky…. pritom vôbec netvrdím, že všetky sú postavené tak, ako majú byť, ale dávajú nejaký obraz….

    tí starší si možno pamätajú detské kocky, ktoré po správnom pretočení ukazovali vždy nejaký obraz z nejakej rozprávky…..a teraz mi to, čo sa deje pripomína tieto variácie kociek.

    Ficov príhovor bol z môjho pohľadu top. Kto vie “čítať medzi riadkami”, veľmi dobre vie, čo povedal. A on to povedal už niekoľkokrát vo svojich vystúpeniach. Pozorný sledovateľ vie. A tak isto aj Fico vie……. posledné roky jeho cesty a tiež aj strany vnímam ako očistec.

    Dovtedy bol “silný” politik, ale teraz je už, myslím si, aj “zrelý” politik.

    A……. on, okrem iného, aj vie, že už nesmie robiť hlúposti a ústupky……

    Ako kedysi dávnejšie (cca rok 2011-2013, už si nepamätám presne), povedal jeden vysoký cirkvený hodnostár – “Slovensko bude zohrávať v politickom dianí obrovskú a významnú úlohu”. A ako som v roku 2009 povedala v jednom rozhovore ja – “príde čas, kedy Putin bude zachraňovať svet”…..a tiež som napísala v jednom mojom článku v roku 2019 – kedy som absolútne netušila, o čo pôjde – “príde doba, kedy sa budú čistiť aj tie najtemnejšie kúty”….

    Už nejaký čas sa veľmi (smerom k pozitívnemu) mení energia kolektívneho vedomia Slovenska……. pre mňa fantastické!

    Mám veľkú radosť……… Želám vo vašej veľmi záslužnej práci ešte veľa šťastia a ďakujem, že si môžem prečítať zaujímavé príspevky. Nech sa vám darí.

    Liked by 17 people

    • Inka tak to citim aj ja. A momentalne svet prechadza”peklom” z ktorého prejdú najsilnejší. Nemyslim silou, ale myslenim,konanim. Viem,že každí máme danú svoju cestu, tak už ma nebaví nič vysvetľovať. Kto chce pochopí. A tie nízke energie ľudí len sťahujú. Slovensko má veľký význam pre svet a tiež vidím mnoho prebudených, ale bohužiaľ aj mnoho spiacich. Ja tiež verím, že energia pôjde k lepšiemu.

      A veľká vďaka Oracle. Tento blok som už mnohým posunula. Hltám tu všetko a aj komentáre diskutujúcich,ktorým som tiež vďačná.

      Liked by 6 people

      • vôbec mi nevadia tí, čo pochopiť nechcú. To, čo je dobré sa naučiť je PRIJATIE. Prijatie, že sú tí, čo chcú pochopiť a chápu a že sú tí, ktorým aj keby ste lievikom nalievali, nepochopia. Nevenujem im pozornosť. Zvyknem hovoriť – kde je kapacita 2 litre, tam 5 litrov nenaleješ. Zameriavam sa na tvorivú energiu. Už nie je čas do nemoty vysvetľovať. Kto chce, informácie si už vie dohľadať alebo sa opýtať na zdroje.

        Liked by 8 people

        • z vlastného pozorovania vidím, že sú tri skupiny ľudí. 1 skupina sú tí čo pochopili, resp. snažia sa to chápať a podľa toho aj konajú. 2 skupina sú tí, ktorí vedia a vidia, že sa niečo deje. Majú obavy (prirodzene sa boja o budúcnosť), ale ešte celkom nepochopili, alebo nepochopili čo sa to deje, avšak vedia, že niečo sa musí zmeniť. Majú však obavy aby to nebolo k zlému. No a 3 skupina sú tí, ktorí za ten systém otvorene bojujú a majú strach z jeho zničenie (ako v 1 časti matrixu). Niečo ako štokholmský syndróm, alebo (čo je ešte výstižnejšie) ako otrok, ktorý je tak oddaný svojmu pánovi, že keď mu ponúknu slobodu, tak ju odmietne a radšej aj so svojim pánom zhynie. V niektorých dielach to vydávali aj za veľký prejav oddanosti alebo lojality. A tá tretia skupina má ešte dosť členov.

          Liked by 1 person

  2. Niekto tu očividne zabudol na hlavné pravidlo boja: “Nikdy nepodceň svojho súpera!”

    A navyše odignoroval hodiny dejepisu, kde sa mohol naučiť, že: 4. decembra 1941 stáli nemecké vojská 30 km pred Moskvou, pricom ich predsunuté hliadky videli vo svojích ďalekohľadoch vežicky Kremľa…!

    Liked by 3 people

  3. Ľudkovia zlatí títo globalisti aj fašistická čvarga už NAOZAJ nie sú kompletní… Ženú celú Európu aj svet do nešťastia. 😱
    https://cz24.news/byl-prijat-plan-na-zastaveni-rusu-na-ukrajinu-dorazi-bojove-jednotky-nato/

    Tatiana Micić hovorila, že v júni tohto roku bude ľudstvo najbližšie k možnej naozajstnej vojne. Máj bude mať bojovú tendenciu, lebo ho bude ovplyvňovať hlavne planéta Mars. Takže bude to “veselé”. 🤔
    A k tomu ešte ďalší šialenci…
    …technokrati chcú úplnú skazu ľudstva. 🤦🏼
    https://cz24.news/ohromujici-priznani-sef-blackrock-larry-fink-prave-odhalil-plan-satanovy-synagogy-na-depopulaci-cim-mene-lidi-tim-vice-stroju/

    Liked by 1 person

    • zopakujem sa: tí, čo sledujú a skladajú kocky vedia, že “z toho mračna nezaprší”. Odporúčam venovať pozornosť niečomu, čo vás bude motivovať a nie demotivovať….

      ono vlastne – ľudia, ktorí majú ako taký prehľad, tieto informácie síce nechajú bežať okolo, ale nevšímajú si ich. A vedia prečo.

      Liked by 8 people

      • Dobre,snažím sa vylučovať so svojho života takéto negatívne správy ( a vieme,že je nám toto všetko posúvané zámerne,aby v ľuďoch vyvolávali väčší pocit strachu – pretože pod vplyvom nízkofrekvenčných vibrácií môžu ľahšie ľudí ovládať). Ale… Na druhej strane je dobré vedieť o týchto ich plánoch aby ľudia mohli zväčšovať informačné pole a v prípade niečoho sa aj brániť. Mám pravdu?

        Liked by 1 person

        • Kralicia nora je omnoho hlbsia nez si myslime a mocni nas zamestnavaju sledovanim “telenoviel”. Je jedno ci ste privrzenec jednej alebo druhej strany, kyvadlo (egregor) sa da udrziavat v pohybe impulzmi z oboch stran. Stante sa pozorovatelom, nie ucastnikom. Sledujte to ako film (nebudte hercom, ani fanusikom hercov), skuste sa menej citovo angazovat. Ako to dosiahnut? Studovanim a hladanim podstaty, mozete zacat hrubymi knihami, zdrojov je dnes neurekom, je jedno s cim zacnete, hlavne zacnite a cesta sa Vam sama zacne ukazovat.Drzim Vam palce.

          Liked by 4 people

          • Vo všeobecnosti, s Vami napísaným súhlasím, len je potrebné si uvedomiť -“čítať hru”. Ono sa môže totiž stáť, pokiaľ budete stále iba pozorovateľ dejov, ktoré sa Vás bytostne dotýkajú, že z pozorovateľa sa stane , veľmi nenápadne, štatista/pasívny účastník/.

            Liked by 4 people

            • keby som sa stala len pasívnym sledovateľom a neangažovala som sa na zber podpisov pod referendum a nebola na pochodoch mieru a neinformovala svoje okolie a blízkych (a tým samozrejme prispela k úspechu aby sa uskutočnili nové voľby z ktorých vznikla súčasná vláda) pretože aj malá kvapka v mori sa určite ráta,tak by sa naše milované Slovensko nepohlo z miesta. Preto nedá sa mi nenaciťovať do tohto všetkého (hoci riskujem, že má tieto stresy možno zožerú) ale ten pocit z úspechu a víťazstva dobra nad zlom za toto všetko stojí. Ale ďakujem za rady, určite sú pre mňa prínosom. Človek sa stále niečo nové učí.

              Liked by 2 people

        • “Rozum každého človeka je ohraničený, ohraničené sú aj vedomosti. V dôsledku toho vždy existuje to, čomu zostáva len veriť. Odmietnutie viery, ako súčasti videnia a chápania sveta, prináša so sebou ich narušenosť, t.j. neúplnosť, ohraničenosť.

          Bolo by hlúpe snažiť sa vyhnať vieru z psychiky človeka. Znamenalo by to pokus vybudovať videnie a chápanie sveta výlučne na tom, čím disponuje psychika človeka zásluhou jeho vlastných zmyslových orgánov. V tomto prípade by bolo treba odmietnuť všetku informáciu, o ktorej sa daný človek dozvedel od ostatných vrstovníkov, a tiež všetku informáciu prichádzajúcu z minulosti. Pri úspešnom vyhnaní viery zo svojej psychiky by sa subjekt uzavrel do «informačnej ulity» pomerne malého objemu, a úrovňou organizácie svojho správania by klesol na úroveň dnešných elektronických hračiek-robotov, akých v súčasnosti majstrujú kybernetici. Viera umožňuje prijať do ľudskej psychiky neohraničenosť, keď pomocou viery prijíma pravdivú informáciu od iných ľudí a Boha. Preto riešenie problému nespočíva vo vyhnaní viery z psychiky podľa princípu «ja neverím nikomu» (vrátane Boha), ale v tom, aby sa človek (v dialógu s Bohom) naučil rozlišovať pravdu od lži, a rozlišujúc ich, nevpúšťal v dobrej viere do svojej psychiky lož, vydávajúcu sa za pravdu.”

          Dialektika a ateizmus

          Liked by 4 people

        • Počítám, že z hlediska teorie v tom máš jasno. Tak teď ještě aplikovat do praxe. A vyloučit/přestat brát vážně zdroje, které jsou našimi protivníky konstruované speciálně pro informační šíření negativna, zmaru, pocitu bezmoci, poraženectví, beznaděje, strachu, zpochybňování, nenávisti, rozděl-a-panuj atd. A jako dobrý začátek je např. pochopit podstatu aero-netu. Pak dojde k jeho přirozenému vyloučení/nečtení – a tím se vyhneš velkému množství zfabrikovaných negativních “zpráv”. Protože ty z věcí, o kterých píše aero-net a najdeš je i jinde, tak ty najdeš jinde. A to, co najdeš jenom na aero-netu, to “od ďábla jest”.

          A kdo je ten, který se Ti opovažuje radit? Je to ten, který kdysi dávno četl leva-net i aero-net, považoval je za “partnerské” weby a vůbec mu nevadilo, že jde o 2 neslučitelné podstaty. Ano, až tak je možné být slepý. Ne nadarmo na seznamech bojovníků s dezinformacemi aero-net pravidelně zabírá “přední příčky” žebříčku, je čas od času ozvučován v mejnstrýmu jako “antisystémový, alternativní, vlastenecký, proruský, dezinformační” (pouze ten poslední atribut je pravdivý). A když začala válka na Ukr, tak byl mezi 8-mi weby, které byly v ČR na základě “žádosti vlády” zablokovány. Aero-net byl blokován 1 nebo 2 dny :- ) Na rozdíl od některých jiných z té osmice. Schválně jsem to tehdy počítal :- )

          Liked by 1 person

    • ”…technokrati chcú úplnú skazu…”

      Aá, oblíbená “satanova synagoga” opět útočí. Ani nebylo třeba článeček rozklikávat. Ale začíná to být poněkud monotónní až nudné. Ale nerušme protivníka (“pana VK”), když dělá chybu.

      A na závěr jedna hádanka: Jak v ČR poznáte, že se blíží volby? Na aero-netu začnou vycházet články proti SPD.

      Liked by 2 people

Pridaj komentár