Cesta do budúcnosti alebo do pekla či oboje

Zaujímavé na tejto otázke je, že odpoveď na 100% závisí od životných postojov toho, komu bola táto otázka položená. Ide totiž o veľmi jednoduchú vec: kvôli kolapsu finančného resp. bankového systému, masovému vymieraniu kvôli COVID vakcíne, kvôli postupnému kolapsu zásobovania kvôli prírodným a finančným katastrofám a čoraz širšiemu chápaniu súvislostí masou ľudí, skolabujú tak korporácie, ako aj vysoko-komplexné a vertikálne sociálne štruktúry vrátane štátnej správy.

Prečo záleží na životných postojoch?

Nuž existuje presvedčenie, že na to, aby sme mohli existovať, resp. žiť na tejto planéte, človek potrebuje mať peniaze, lenže ak niekto dokáže vyprodukovať všetko, čo potrebuje k životu, vlastnými silami zistí, že peniaze objektívne nie sú k prežitiu dôležité. Dôvod je prostý, k prežitiu sú potrebné vedomosti, zručnosti a krajina, o ktorú sa ľudia starajú, a peniaze (ak ich miestny ekonomický systém používa) sú aj v lepšom prípade prostriedkom výmeny, alebo maximálne zovšeobecnenou informáciou o tovaroch a službách.

Ďalšou vecou je, že mnohí veria, že bohatstvo a hojnosť je o zúčastnení sa na orgiách spotreby v nejakej podobe napr. nové módne šaty, luxusné hodinky a autá, alebo all inclusive dovolenka vo vychytenej destinácii v 5 hviezdičkovom hoteli. Lenže toto je len pozlátko, za ktoré často draho platia a nie peniazmi, ale frustráciami, hnevom, vyčerpanosťou vo všetkých možných a nemožných podobách a predajom duše resp. zrádzaním samých seba.

Aká je budúcnosť a čo k nej vedie?

Začnem tam, že rebríček hodnôt sa obráti a namiesto naháňania sa po mamone a hmotných statkoch, sa do popredia dostane snaha byť užitočným pre celok, duchovný rast, osvojenie si svojho plného potenciálu a v neposlednom rade prežitie aj v podmienkach kolapsu štátu, pri výpadkoch zásobovania, extrémnych výkyvoch počasia a geofyzikálnych zmien na našej planéte. Skrátka, byť sebestačný aj na osobnej úrovni bude základnou požiadavkou. Dôvod prečo je tomu tak, je práve rozpad tých systémov, ktoré som v úvode spomínal. Čo v praxi bude znamenať to, že EU sa v priebehu niekoľkých mesiacov maximálne rokov môže rozpadnúť, napr. vyjde najavo, že nielen CIA bola zapletená do atentátu na Fica pomocou českých a ukrajinských bábok, ale aj byrokracia Bruselu a pár „našich“ papalášov, alebo Rusko nielen zvíťazí na Ukrajine, ale aj ľavou zadnou poníži pritom EU a jeho vojenské rameno NATO, či vyjde najavo niečo iné. Toto odpáli politicky EU a € tak, že rozpad sa stane nevyhnutným a toto zas budú sprevádzať výpadky v zásobovaní a všeobecný spoločenský chaos, lebo všetci budú riešiť otázky „ako ďalej“ a „teraz čo?!“. Čo nás prinúti k urýchlenej obnove poľnohospodárstva a živočíšnej výroby. Lenže družstevníctvo spred roku 1989 sa nepodarí obnoviť už len z toho dôvodu, že organizácia spoločnosti t.j. rozpad valnej väčšiny mocenskej vertikály a finančného systému spolu s rozdrobenosťou vlastníckej štruktúry pôdy nebude podporovať jeho obnovenie, ale na druhú stranu, družstevníctvo nám poskytlo cenné skúsenosti ohľadom deľby práce a zjednotenia výroby. Čo v praxi bude znamenať, že pri rozpade mocenskej vertikály sa u nás budú vytvárať kolektívy oveľa jednouchšie a rýchlejšie než na Západe.

Aké kolektívy?

Nuž, vec je jednoduchá: súčasná komplikovaná a komplexná organizácia spoločnosti bude neudržateľná a kvôli tomu sa rozpadne, t.j. nutne sa zjednoduší a takpovediac zníži úroveň svojej komplexnosti. Čo v praxi bude znamenať to, že beztvará masa bude nahradená celkami, ktoré budú mať podobu širších rodín, rodov, klanov a kmeňov (20-2000 ľudí) a toto bude znamenať aj to, že niektoré kolektívy sa prakticky zaobídu bez peňazí a formálnych organizačných štruktúr z toho dôvodu, že budú sebestační tak na úrovní jedinca, ako aj kolektívu, pričom väčšie celky už budú mať nejaké formálne organizačné štruktúry. Ak by som chcel charakterizovať tieto kolektívy z ekonomického hľadiska súčasnými výrazmi, tak by som ich nazval kombináciou poľnohospodárskych, výrobných a spotrebných družstiev, ktoré sú sebestačné z pohľadu základných ľudských potrieb a väčšiny prostriedkov na zabezpečenie chodu.

Ako dlho to potrvá?

Roky, možno desaťročia, kým sa z chaosu vykryštalizuje niečo, čo ľudia budú brať, ako normálne a dobré. Čo v praxi bude znamenať to, že systém podporuje duchovný rast a osvojenie si vlastného potenciálu jedincom.

Bishop-Rock-lighthouse-Scilly-Islands-Eng-Cornwall

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

7 thoughts on “Cesta do budúcnosti alebo do pekla či oboje

  1. Výstižné slová, chcel by som len doplniť, že na Slovensku tieto procesy už bežia a dochádza k zjednocovaniu takýchto skupín na celonárodnej úrovni s cieľom vzájomnej podpory, vytváranie potravinovej sebestačnosti a výmeny informácií. Zoskupenie občín Slovenska sa nazýva Národné obrodenie https://narodneobrodenie.sk/, popri ňom jestvujú aj ďalšie menšie zoskupenia.

    Liked by 1 person

  2. K tej druhej stati, kde sa hovorí o našej budúcnosti netreba zabúdať, že budúcnosť závisí od prítomnosti.
    Na HS som našiel veľmi trefný článok o Ficových chybách, z ktorych sa musí poučiť a konať. Ďalšia šanca už nebude, lebo nás budú chcieť spáliť vo vojne alebo progresívnom terore.

    https://www.hlavnespravy.sk/zakladne-chyby-roberta-fico-v-politike-a-vladnuti-a-zda-sa-ze-jeho-okolie-zatial-nepochopilo/3500684

    Liked by 2 people

  3. Spätné upozornenie: Posledná pripomienka pre tento mesiac a tuposť Bruselistanu | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár