Dream team

Mám samozrejme na mysli duo Trump – Putin. Obaja títo muži, keď príde reč na riadenie, sú na slovo vzatí profesionáli, ktorí vedia kedy-kam. Pritom krátkodobé dopady tohto summitu sú druhoradé v porovnaní s dlhodobými dopadmi, ktoré uvidíme o pár mesiacov. Tvrdím to na základe toho, že mnohé procesy boli zosynchronizované, urýchlené a nastane synergia. To ale vyústi nielen do loveckej sezóny na predstaviteľov americkej štátnej/regionálnej elity a ich poskokov, ale aj do zásadnej prestavby sveta.

Prečo to hovorím?

Mám chemické vzdelanie a existuje množstvo reakčných sústav, kde aj napriek tomu, že všetky zložky sú prítomné, reakcie buď vôbec neprebiehajú, alebo sú príliš pomalé na to, aby si ich človek všimol, ale len čo sa pridá vhodný katalyzátor alebo sa zmenia podmienky, napr. ohrev, elektrický výboj atď., tak zmena nastane prakticky ihneď.

A summit Trump – Putin je presne takouto udalosťou, lebo tento summit sa pripravoval pomerne dlho, niečo sa dialo aj pred týmto summitom. Pritom mnohí akože analytici tvrdili, že na tomto summite sa neudeje nič zásadné, resp. sa neudialo nič zásadné, ale na základe okamžitých výsledkov by som tvrdil opak, lebo:

Ako to skončí?

Džamila Stehlíková, členka „pražskej kaviarne“, to vo svojom poslednom článku zosumarizovala perfektne:

Pokud pevné jádro Evropské Unie získá od svých voličů mandát na pokračování jednotné demokratické proevropské politiky, zůstane Atlantidou západní civilizace, chránící hodnoty demokracie, právního státu, svobodného obchodu, lidských práv a svobod. Po včerejší schůzce Putina a Trumpa mám poprvé pocit, že tomu tak být nemusí, a že nás čeká prudká dějinná zatáčka. Držte si klobouky.“

Takže mnohí cítia zmenu pomerov a vôbec sa im to nepáči.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Podľa reči tela Putin je ten dominantnejší z tohto tímu snov, stačí si pozrieť fotky a videá.

5 thoughts on “Dream team

  1. Pozrel som si tie videá na lžiDnes (alebo lŽiDnes) a reč Putina tam kompletne vystrihli (ak nerátame to, ako na začiatku povedal “dobrý deň”).
    Ale našťastie tam ponechali celkom dôležité pasáže Trumpa.
    Vytváranie verejnej mienky za pomoci separácie informácií, udalostí a faktov je bežná činnosť (pro)západného liberálne-fašistického mejnstrímu, ktorý sám seba označuje za objektívny, dôveryhodný a nezávislý.

    Páči sa mi

Pridaj komentár