Ráčite cigaru a rum?

Keď poviem Kuba, tak cigara a rum sú na zozname prvých piatich vecí, ktoré napadnú priemernému Slovákovi. Pravda je ale taká, že tento ostrovný, prevažne agrárny štát je pre globálne zákulisie vcelku dôležitý, a to z dvoch dôvodov: formuje sa tam pomerne významné centrum riadenia pre Latinskú Ameriku, a bol/je testovacím polygónom.

Čo je to testovací polygón?

Je to vojenský výraz označujúci územie, kde sa skúšajú zbrane a zbraňové systémy, a v prenesenom význame značí územie, kde a-sociálni inžinieri testujú rôzne scenáre a vývojové alternatívy. Svojho času ním boli aj Argentína, Zimbabwe a Španielsko za Franca. Na Kube sa testoval jednak scenár, ako „vyliečiť“ spoločnosť zo závislosti na rope a ako udržať takúto spoločnosť pri živote – o tomto je tento film. Inými slovami, globálne zákulisie skúša, či sa technogénna civilizácia dá udržať v chode biogénnou energiou. Dodávam, že aj v Brazílii prebieha podobný test, ibaže tam sa namiesto distribuovaných systémov testujú systémy centralizované. Podľa výsledkov by som povedal, že kubánsky model je k prírode šetrnejší.

Prečo Kubu nazývam budúcim centrom koncentrácie riadenia?

Sú k tomu 2 hlavné dôvody:

  • Tie výsledky treba nejako distribuovať do regiónu i do sveta.

  • Kuba sa drží marxistickej ideológie a buduje komunizmus, a to aj napriek tomu, že vedenie si uvedomuje, že len na základe marxizmu sa komunizmus, resp. spravodlivá spoločnosť vybudovať nedá. Zároveň si treba uvedomiť dve veci – v Južnej Amerike túžba po spravodlivej spoločnosti je silná, a majorita intelektuálov vidí, že ľavicové vlády sa o to snažili, takže tí istí intelektuáli považujú teda marxizmus za legitímny teoretický základ s funkčným terminologickým aparátom.

Prečo to spomínam?

Fico a Blaha odcestovali na Kubu (píše sa o tom tu, tu, tu a tu), a v súvislosti s horeuvedenými dôvodmi sa celá táto návšteva dostáva do zaujímavého svetla. A veci sa stanú ešte jasnejšími ak si uvedomíme, že po návšteve Fica a Blahu prezident Kuby šiel na návštevu Putina, čiže je tu veľká šanca, že Putin povie detailnejšie a inými slovami to, čo Fico a Blaha povedali kubánskemu vedeniu. Takže túto pracovnú návštevu Fica a Blahu možno klasifikovať ako neoficiálnu návštevu predstaviteľov/vyslancov V4+, ktorá sa formuje ako nové centrum riadenia pre Európu. A je tu veľká šanca, že nadviažeme na dobré vzťahy z minulosti a získame tak značný vplyv v regióne, ba možno v extrémnom prípade by sme cez Kubu prevzali riadenie v regióne. Dodávam, že ak by sa nám to podarilo, tak by to bol husársky kúsok.

S pozdravom

Oracle 911

 

PS: Včera som sfunkčnil RSS kanál.

10 thoughts on “Ráčite cigaru a rum?

  1. “Organické” metódy – oj, aký to pekný eufemizmus pre naivných.
    Pričom v skutočnosti ide len o klasické muklovanie v predklone s motykou v rukách ako stará žena na poli, hrabanie sa rukami v “bio” hnojive (“bio” hnojivo – ďalší to prekrásny názov, pričom v skutočnosti ide len o zvieracie hovno 🙂 ) a vykorisťovanie zvierat.
    Za toto naši predkovia neumierali, aby sme sa my museli vrátiť k ich ťažkému a primitívnemu spôsobu života, kde sa všetká energia vydávala iba na udržanie sa človeka v biosfére Zeme, aby ľudia nemali čas a energiu sa zamyslieť nad tým, kvôli akým vôbec cieľom boli Najvyšším vsadený do lona “Matky” Prírody na Zemi.

    Mimochodom, Kuba je marxistickým projektom GP, ktorý marxizmus ešte úplne nespláchnul do záchodu (maximálne len jeho liberálny = “slniečkársky” a lgbtiq variant) a preto všade po svete podporuje marxistov typu Nazarbajeva alebo u nás “anti-globalistu” Blahu (počúvajúceho heavy-metal).

    Páči sa mi

    • potraviny ani žiadne iné životne dôležité potreby sa neprodukujú v teple kancelárii. najkvalitnejšie potraviny sa dorábajú presne tak ako na Kube… pekne ručne, prírodne hnojené – nad tým ohŕňaš nos. preber sa, priemyselná výroba potravín pre biomasu… keď ťa tak fascinuje a podľa teba za ňu umierali naši predkovia, tak si sa zaradil sám…

      Páči sa mi

      • To že v súčasnosti vedecká a technologická činnosť ľudí obsluhuje zbrane na 4 a znej vyplývajúcej 5 priorite riadenia (nebezpečné potraviny a znehodnocovanie životného prostredia pri ich pestovaní) v mene otrokárskej koncepcie ktorá teraz prevláda vo svete. Ešte neznamená že technológia sa nedá použiť na zľahčenie práce pri produkcii potravín.
        Jeden z dobrých príkladov, pre blysku budúcnosť, sú agrokruhy kde 2-3ľudia obslúžia cca 150ľudí zdravou a životnému prostrediu prijateľne pestovanou zeleninou.

        Skutočnú budúcnosť ale vidím v skoro úplnej automatizácii, ktorú vyjavil Jefremov v románe Hodina býka.
        ps. a ešte nevieme ako môžme ísť ďaleko

        Páči sa mi

      • Áno, agrokruhy sú jedna z možností:

        Podľa mňa by budúcnosť ľudstva mala spočívať v správnej miere využitia moderných technológií a techniky – t.j. ľudského umu, ktorý ľudí odlišuje od zvierat.
        My sme technogénna globálna civilizácia (tá biogénna už dávno z určitých príčin zanikla – jednalo sa vlastne o materiálnu civilizáciu, my sme informačná civilizácia a dnes Matka Príroda očakáva civilizáciu miery), či sa to už niekomu páči alebo nie – a z tohto bodu musíme vychádzať.
        Samozrejme, že GP naopak vyhovujú jednoduchí ľudia typu Kubáncov alebo u nás ľudákov – na čo si musíme dávať pozor.
        Ja si tiež doma vypestujem domácu zdravú “bio” zeleninu a ovocie, ale kubánska cesta (resp. spôsob života) mi príde už ako zbytočný extrém.
        Síce do určitej miery podmienený objektívnymi okolnosťami, ktorým oni v danej situácii museli nejako čeliť (my našťastie nemusíme), ale i tak.
        Osobne by som si aj dnes vedel predstaviť zamestnanie na družstve (ale muselo by sa jednať o národné/štátne, mestské alebo dedinské družstvo alebo zamestnaneckú samosprávu resp. kooperatívu – viď tzv. “ekonomická demokracia” – teda nie o žiadnu súkromnú “akciovku”), kde by sa pestovala zelenina, alebo ešte lepšie v ovocnom sade.

        Páči sa mi

      • suhlasim … technologicky pokrok sa dlhodobo zneuziva na krmenie toho biblickeho zlateho telata a najma v neprospech ludstva a k jeho zotroceniu, ked naopak by mal viest k usiliu ulahcit ludom zivot, upevnit mier, rozsirovat nase duchovne obzory a pod. …
        Pokial si dobre spominam Stalin uz v 1953(?) planoval, ze o niekolko desatroci budu ludia pracovat len 5 hodin denne … a kde sme teraz? Radsej si ani nebudem odpovedat ked chcem mat pozitivny den.

        Páči sa mi

  2. GP snahy o socializmus mi pripominaju tie niektore mlade krestanky z velmi silne veriacich komunit. Oddavaju sa odmlada s roznymi muzmi vselijakym tym analom, oralom, diagonalom a pod., no blanu si starostlivo strazia aby ich buduci manzel nic nezistil. A tak sa casto aj stane ze ich buduci vyvoleny, ak je dost naivny tak skutocne nepride na to ze si nevzal nevinnu pannu, ale len doslova kurvu s blanou. Takisto aj GP by nam neustale rad vnucoval nieco co sa bude ponasat na anti-davoelitarnu (beztriednu ?) spolocnost, ale to najdolezitejsie tam bude samozrejme chybat. Od nich sa ani nic ine cakat neda.
    A co sa tyka Blahu – robi len to co by mal poslanec robit. Cestuje po svete, chodi aj dost po Slovensku po roznych konferenciach, minule som ho zeregistroval na nejakej o druzstevnictve, je v kontakte s mladymi socialistami, vysmesnymi prispevkami na nete mapuje nazory ludi… svojim sposobom robi prieskum infopola pre Smer v terene. Zvysok ich radovych poslancov bud nerobi vobec nic alebo rovno potapa vlastnu stranu. A ci je Blaha skutocny a presvedceny socialista ? Hovori sa ze mat 20 rokov a nebyt socialista znamena nemat sucit, mat 40 rokov a byt socialista znamena nemat rozum. Blaha ma 39 a podla vsetkeho aj rozum.

    Páči sa mi

    • Najprv si musíš zadefinovať, čo je to vlastne (skutočný) socializmus, a až potom si položiť otázku, či je niekto alebo nie je (skutočný) socialista.
      Odporúčam začať pojmom marxizmus a tiež si prečítať nejaké práce o “stalinskom” ZSSR od VP-ZSSR.

      Čo sa týka davo/tlupo-“elitarizmu”, tak ide o:

      Tlupo-“elitarizmus” – hierarchická pyramidální struktura ovládání společnosti, kdy na vrcholu pyramidy stojí úzká vrstva “elity”, pod kterou se nachází širší vrstva “střední třídy” a vespod, v základech pyramidy – nejpočetnější vrstva, prostý národ, “spodina” společnosti. Pokud tento pojem vztáhneme k výše uvedené definici tlupy, pak v podmínkách tlupo-“elitarizmu” se celá společnost s málo početnými výjimkami degraduje do stavu tlupy. – http://www.zvedavec.org/komentare/2012/11/5219-globalni-transformace.htm

      V davo-“elitárnej” spoločnosti prevažuje hlavne rodové alebo klanovo-korporatívne zriadenie alebo nejaká kombinácia predošlého, keď si “elita” spoločnosti zachováva svoje sociálne postavenie (resp. svoj mocenský a konzumný status) buď na základe príslušnosti k určitému rodu alebo klanovo-korporátnej skupine alebo vďaka nejakej kombinácii predošlého.
      V takejto spoločnosti prakticky neexistujú tzv. “sociálne výťahy”, keď by sa na riadiace posty dostávali iba tí najmorálnejší a najschopnejší jedinci z celej spoločnosti (iba výnimočne, ak sa “elita” potrebuje určitým spôsobom obohatiť).
      Davo-“elitárna” spoločnosť nie je mravne homogénna – naopak, anti-davo-“elitárna” je.
      V anti-davo-“elitárnej” spoločnosti zostáva normálne zachovaná deľba práce (resp. špecializácia práce).

      Cieľom ľudstva by malo byť v prvom rade vytvoriť morálnejšiu a spravodlivejšiu spoločnosť, než je tá dnešná – názov podľa mňa nie je až tak dôležitý.

      Liked by 1 person

      • Poslednym odstavcom ste to uplne vystihli. Ja totizto mozno pisem trocha britko a sarkasticky, ale to nic nemeni na fakte ze som uz cca 16 rokov socialista a za ten cas mam marxizmus prestudovany zprava aj zlava a dokonca som minule parlamentne volby kandidoval za jednu malu, marx-leninsku stranu. Ale o to tu teraz nejde. Ide o to ze som ako clen strany mal na starosti novych clenov plus beznu agendu a viem teda velmi dobre z praxe ze je socializmus vynikajuca myslienka a raz sa ku nemu budeme nuteny vratit – no pod touto znackou dnes nic uz nevybojujete. Mladi socialisti, ktorych je na Slovensku mimochodom v porovnani s povedzme kotlebovcami tak pat a pol, su bud nenavratne infikovani Frankfurtskou skolou (Trockizmus) alebo mozno presvedceni ale zase pre beznu politicku pracu v terene a medzi ludmi nepouzitelni (z roznych dovodov). Plus Vas mozem uistit ze spicky nasich soc. stran su podchytene zpadnymi rozviedkami, u nas na malom Slovensku to ide hlavne cez nemcov, ale to je len taky detail. Verte mi ze tam je kazdy boj marny, je tam zopar zab na prameni ktorych sa ale nedokazeme zbavit, lebo cez nich idu financie… Plus vacsina dnesnych rozumnych mladych ludi je aj tak skorej nacionalisticky orientovana. Takze zhrnute a podciarknute – triedny boj sa taha dejinami ako ta povestna cervena nit no v kzadej historickej epoche ma ale ine nazvy…Boj utlacanych mas pred sto rokmi prebiehal pod cervenymi prapormi, no bohuzial v dnesnych casoch su tieto prapory na vyplatnej paske zapadnych sprav. sluzieb. Novodobi proletari sa organizju okolo KSB. Vedel by som dlho o tom pisat, ale format diskusneho prispevku ma svoje ohranicenia a ja ich aj tak uz prekracujem.

        Páči sa mi

  3. Ak si za­mest­naný, pra­cu­ješ pre píp­nu­tie vý­platy na účet, na za­čiatku me­siaca si prav­de­po­dobne sad­neš a vy­pí­šeš si roz­po­čet všet­kého, čo bu­deš ro­biť najb­liž­šie týždne. Máš slušnú pred­stavu, aké vý­davky ťa ča­kajú a aké iné vý­davky si mô­žeš do­vo­liť. Ak pra­cu­ješ X ho­dín me­sačne, do­sta­neš Y pe­ňazí. Jed­no­du­chá rov­nica.

    Pri pod­ni­kaní sa ale táto rov­nica stáva tro­cha kom­pli­ko­va­nej­šou. Mu­síš si strá­žiť fi­remný cashf­low, aby si ne­zos­tal na su­chých rož­koch a zá­ro­veň, aby sa firma po­sú­vala vpred. Na za­čiatku to tak bo­hu­žiaľ bude – ži­vot z ruky do úst. Ak to na­ozaj chceš, mu­síš sa s tým vy­spo­ria­dať. Príjmy budú raz vyš­šie, raz niž­šie. Tu je naj­dô­le­ži­tej­šie ro­biť dobré roz­hod­nu­tia.

    Páči sa mi

Pridaj komentár