Matelko a doba ľadová

Kvôli zmenám v slnečnej sústave, naša planéta nasledujúcich 10-20 rokov zažije globálne ochladenie. Toto ochladenie spôsobuje súbeh troch vecí: slnečné minimum, ktoré vždy spôsobovalo ochladenie a sucho na Zemi; útlm slnečnej činnosti nad rámec slnečného minima a oslabenie magnetosféry Zeme, ktoré spôsobujú ďalšie globálne ochladzovanie a emočnú nestabilitu u citlivejších jedincov.



Ako sa to prejavuje a čo je dôvod

Hlavný dôvod prečo sa mení naša slnečná sústava je to, že prechádzame galaktickým prúdovým diskom, t.j. regiónom, kde sa prúd nabitých častíc a galaktické magnetické pole stretávajú (aj slnečná sústava má niečo takéto) a to v interakcii so slnečným minimom vytvára zmeny v atmosférických procesoch a následne aj klímy, lebo sa narúšajú normálne mechanizmy na distribúciu tepla, pretože tzv. jetstreamy ovplyvňuje primárne slnečná aktivita a magnetické pole. A jetstreamy zas regulujú spôsob, ako sa dostáva teplo z trópov do polárnych regiónov resp. chladný vzduch za polárny kruh. Takže vzhľadom na to, že teraz sú jetstreamy oslabené a ostatné distribučné systémy sú prakticky vyradené (hurikány, tajfúny, cyklóny a tropické búrky sú na minime-sú to primárne elektrické javy, ktoré sú živené teplom z morí a elektrickými vlastnosťami vody tzv. 4. fáza vody, ktorá hrá dôležitú úlohu pri vyparovaní a formovaní oblačnosti), tak oteplenie za polárnym kruhom a ochladenie v nižších zemepisných šírkach je istota. To sa už prejavuje vlnami chladu, ktoré trápia USA tzv. polar vortex, ktorý dvíha ceny propánu a spôsobuje padanie iguánov zo stromu (nie sú to malé zvieratá) a ktoré trápia aj Európu s tým, že vyraďujú nemecké slnečné elektrárne (Európania a Američania zisťujú, že ten zelený ošiaľ, ktorý presadzuje „Gréta“ nie je až taký dobrý nápad, lebo Európa potrebuje ten ruský plyn a uhlie, a USA zas kanadskú ropu a Keystone ropovod). Ďalšia fáza bude okrem rekordného chladu aj tvorba nových ľadovcov (môžu sa vytvoriť v priebehu jednej noci – ak som sa zmýlil v stredu, tak som rád, lebo sme získali času naviac) a zníženie poľnohospodárskych výnosov.



Kde sa dostáva do obrazu Matelko?

Svojou vládou resp. karikatúrou vlády, lebo Matelko je koňom globálneho zákulisia (GP), ktorého dosadili na krk ako Trójskeho koňa slovenským posluhovačom anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne. Takže síce Matelko spolu s koňmi močiara rozkladá náš štát a napomáha majdanu (tieto majdanové tendencie úspešne brzdí GP a Fico čoraz kvalitnejším riadením), ale tá banda rozbíja aj základy na obnovenie Rakúska-Uhorska (R-U) aj vyhláseniami Korčoka (aj niektoré kroky Rakúskej vlády tomu bránia) a keď k tomu prirátame to, že Uhrík a Mazurek kvôli Kotlebovým krokom odišli (údajný mail na rozlúčku), tak GP nemá inú možnosť ako spoliehať sa na Fica (ktovie ako a čím podchytil močiar Kotlebu, asi mu pápež, ktorý je močiarna kreatúra dal divné inštrukcie a dať do kopy funkčnú stranu nie je 5 minútová záležitosť).

Dodávam, že fyzické prežitie národov Karpatskej a Českej kotliny je v spojení a spolupráci, ale nie je jedno, na základe akého konceptu je usporiadaná tá spolupráca. A tá spolupráca je nutná, lebo poľno- a vodohospodárstvo musí byť pod jednotným riadením (geografia nepustí).



Prečo to nie je jedno?

Sú momentálne dva koncepty – v jednom lížu smotanu elity Rakúska a Maďarska (oni ešte stále snívajú o veľkom Maďarsku, obyčajní Maďari už čoraz menej) a v druhom sa delia produkty práce spravodlivo. Prvý koncept je dosť krvavou cestou do nebytia a druhá je dlhodobo udržateľný mier a stabilita.

Skrátka máme na výber, buď obnovíme Veľkú Moravu v jej najväčšom územnom rozložení, alebo sa vybuduje R-U 2.0 na našom chrbte. Výber je na nás, no času máme čoraz menej.



S pozdravom

Oracle 911



Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorým začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

26 thoughts on “Matelko a doba ľadová

  1. najobjektívnejšie dáta sú odhady (!!!) vývoja teploty za posledných cca milión rokov

    Trend je jasný, doba ľadová je na spadnutie, či však hneď od tejto zimy alebo o 500 rokov, to je veľmi ťažké predpovedať. Správanie sa Slnka má 11 ročné cykly, ktoré sú posledných 250 rokov reltívne pravidelné:

    Neviem, ako je s galaktickým prostredím, ale magnetosféra Slnka resp. heliosféra dominuje až za vonkajšie planéty.
    Chcem povedať, že veda je na presné predpovedanie správania sa takýchto nesmierne komplexných systémov krátka. Nie preto, lebo nemáme dobrú teóriu, ale preto, lebo nemáme dostatočnú výpočtovú silu alebo efektívne algoritmy na presné simulácie. Niekedy stačí iba nepatrne zmeniť počiatočné podmienky alebo použiť trochu inú numerickú metódu a výsledok je drasticky iný (teória chaosu). Tam nestačí ani najmodernejší superpočítač.
    Možno je to zámer, že veda samotná nestačí, a potrebujeme aj Rozlíšenie.

    Liked by 3 people

    • >Neviem, ako je s galaktickým prostredím, ale magnetosféra Slnka resp. heliosféra dominuje až za vonkajšie planéty.

      Donedávna dominoval, ale prednedávnom Pluto prišiel o časť atmosféry a boli detegované atmosférické, magnetické a elektrické (extrémne silné a dlhé blesky) anomálie na planéte Neptún a možno aj Uráne.
      Dodávam, že extrémne dlhé blesky minulé leto (severná pologuľa), mám na mysli elektrické výboje zachytené na kameru trvajúce 30 sekúnd až minútu (možno viac).

      Páči sa mi

      • Slnko sa magneticky prepóluje každých 11 rokov. Urán, Neptún a Pluto sú 30-40 krát ďalej od Slnka ako Zem, takže aj heliosféra je tam mnohonásobne slabšia. Problém je aj to, že tie planéty nedokážeme dlhodobo podrobne monitorovať. Pri Jupiteri aj Saturne sme mali viac rokov umelú družicu, ale pri vzdialenejších planétach to bol zatiaľ iba rýchly prelet a ani nejväčšie ďalekohľady a rádioteleskopy na Zemi alebo HST na obežnej dráhe nie sú na ne zamierené dostatočne často, keďže ich program je neustále nabitý inými pozorovacími cieľmi.
        Chcieť od súčasného ľudstva pochopiť procesy v Slnečnej sústave je asi ako chcieť od starovekého mestského štátu pochopiť celoplanetárnu klímu a počasie. Podľa mňa je teda možné naozaj hocičo.

        Páči sa mi

        • @Tsurumi Rumi

          Vychádzaš z chybného predpokladu, ktoré vedú chybným záverom: totiž heliopauza, terminačná vlna a prúdový disk/prúdová vrstva Slnka a aj Galaxie sú elektrické a magnetické javy (https://www.plasma-universe.com/heliospheric-current-sheet/ a https://www.plasma-universe.com/Current-sheet/ ). A to znamená, že keď naša planéta (alebo hociktorá iná) prejde heliosferickou prúdovou vrstvou (u nás sa to udeje raz do týždňa), tak na to magnetosféra a ionosféra planéty reaguje na to zmenou rozlohy a distribúciou nabitých častíc. Podobne sa správa Slnko a naša slnečná sústava, lebo sa mení rozloha magnetického pola Slnka a mení sa aj distribúcia iónov, konkrétne vnikajú sú vysoko-energetické častice z medzihviezdneho priestoru a to napriek tomu, že terminačná vlna t.j. intenzita elektrického poľa Slnka sa nemení. Dôvod prečo sa to môže diať je to, že tak, ako heliosferická prúdová vrstva aj galaktická prúdová vrstva je tvorená vysoko-energetickými časticami často urýchlené na relativistické rýchlosti a často je obklopené chladnými oblakmi vodíka a medzihviezdnych plynov (medzihviezdne hmloviny) uväznených v záhyboch galaktickej prúdovej vrstvy. Podotýkam prúd a hustota častíc v prúdových vrstvách je maximálny ale orientácia magnetického pola je nulová (sever a juh sú rovnako silné).

          A dôvody prečo hovorím, že aj terminačná vlna a heliopauza sú elektrické javy je to, že plazma sa organizuje do dvoj-vrstiev v závislosti od teploty (https://www.plasma-universe.com/double-layer/ ) a masívne spomalenie nabitých častíc slnečného vetra je možne v tvrdom vákuu len pomocou elektrické poľa (aká je štatistika nárazu častíc v tvrdom vákuu?). A praktický dôkaz je to, že Neptún a ani Urán nesvietia teraz ako hviezdy.

          Poznámka: Ja z celého srdca dúfam, že keď prejdeme cez galaktickú prúdovú vrstvu zmení len sa zvýši výkon a zmení spektrum Slnka (z terajšieho bieleho na modré) a nevletíme do nejakej chladnej medzihviezdnej hmloviny lebo by to spôsobilo mikro-novu alebo super-vzplanutie lebo plyn podobne bude reagovať na okolie Slnka ako hmyz na elektrický lapač hmyzu.

          Páči sa mi

  2. tak ale preco potom Putin vklada take obrovske peniaze na arkticku cestu a celkovo rozvoj Arktidy. Jedna vec je stavat pristavy a rozvijat transport tadial pri dnesnych teplotach (teda ze sice v zime sa to zhorsi, ale viac menej stale dlhsia cast roka je tam zima menej a menej) a druha vec, ked za 10 rokov to este viac prituhne a ustali sa tam prevazne zasa zima. To by potom ani tie ladoborce, co stavaju, nemuseli stacit….a vyhodene peniaze?

    Páči sa mi

  3. Klíma na Zemi je veľmi komplexný jav. Závisí od mnohých faktorov. Prvý, ktorému sa ich podarilo spojiť bol Milankovic, podľa neho sú aj nazvané. Na webe som našla prezentáciu, ktorá vysvetľuje rôzne pohyby Zeme, ktoré maju vplyv na klímu. Synergicky efekt viacerých faktorov dokáže spôsobiť malú dobu ľadovú. Keďže sa jedná o cykly, je možné ich predikovat, no nikto nezaručí, že nepribudne ďalší faktor napr. v podobe blízko letiaceho vesmírneho telesa. Sú vedci, ktorí tvrdia, že za zmeny klímy pred cca 13000 rokmi môže/môžu prelety asteroidov v tesnej blízkosti Zeme, pripadne dopad viacerých telies na ľadovec v Severnej Amerike. Tu je link pre záujemcov https://webshare.cz/#/file/0yhX23cuk3

    Páči sa mi

  4. V tejto súvislosti s vyššie zmienenými faktami to vyzerá nasledovne. Masívna migrácia najmä z oblasti nie za účelom pomoci, ale ponechania miliónov obyvateľov bez prípravy tuhej zime. Výsledok je jasný. Osobne som presvedčený, že znalosti sú na to bohaté, aby sa určilo presne na roky, kedy nastane obrat. Ale tieto vedomosti sú hermetizované a tým pádom väčšina vedcov iba “tápe”.
    Zrušenie efektívnych zdrojov energie v týchto krajinách nie je dôsledkom “zelenej” energie, ale práve komplexne protipopulačnej činnosti elít. Veď načo komu budú slnečné elektrárne v oblasti večne zasnežených plání. A je tu ešte jeden faktor, ak je pravdivá teória o zväčšovaní sa Zeme, tak sa tak deje pravdepodobne skokovo, nakoľko je kôra tuhá ale zároveň čiastočne aj pružná a pri prekročení vnútorného tlaku dochádza k náhlemu roztrhnutiu kôry s uvoľnením hmoty, najmä vody do povrchových oblastí. Prináša to so sebou aj zmenu polohy kontinentov, lebo rozpínanie nie je rovnomerné. Podľa všetkého sa očakáva posun Európy viac na sever, preto tie”opatrenia”. Pokušenie využiť túto prírodnú neovládateľnú udalosť na svoje zištné účely so znalosťou pravidelnosti takýchto javov elitami nie je nič prekvapujúce. Stavba banky semien a podobných genetických archívov nie je z kategórie sci-fi, ale bežná realita našich dní. Prečo by sa elity zaťažovali niečím takým, keby nemali vedomosť o blížiacej sa pohrome? Nikomu nie je nápadné, že obrovské peniaze každý rok zadlžené štáty splácajú “komusi”. Za tieto peniaze sú financované projekty, o ktorých ľudstvo nemá ani najmenšej potuchy. Ustrážiť také niečo nie je v dobe digitálneho koncentráku nemožné.

    Páči sa mi

  5. @KL pripadne dopad viacerých telies na ľadovec v Severnej Amerike – stopy dopadu ľadových meteoritov sú viditeľné dodnes v pásme od Omskej oblasti do Čeľabinskej oblasti a na severozápade Kazachstanu.

    Páči sa mi

    • Tie na ľadovec nezanechali výrazne stopy práve vďaka hrúbke ľadu, no americká krajina má na sebe výrazné znaky veľmi silných prúdov obrovského množstva vody, napr. Scablands USA.

      Páči sa mi

  6. Zdravia všetkým ktorí tu chodia.
    Dopredu upozorňujem že to čo tu rozpíšem je čistá špekulácia na základe čisto intelektuálnej roviny sekundárnych a nepriamych dôkazov. Na chvíľu si predstavme že legenda o mýtickéj Krajine Hyperborea je reálna a pravdivá. Často je umiestnená na ďaleký Sever. Opisovaná ako krajina nad ktorou nezapadá Sĺnko. Niečo také je možné iba vtedy ak je od rotácie Zemegule rovnobežná s osov rotácie Sĺnka. V takom prípade by póly Zemegule bolo vďaka gravitačnému zakriveňiu vlnenia permanentne osvetlené slnečným jasom. V takom prípade by póly mali tropické či subtropické podnebie. Preto je na veľmi starých mapách Antarktída zelená. Na mapách z 16-15 storočia a starších. Čo by mohlo zmeniť taký stav , iba globálna katastrofá planetárnych rozmerov. Napríklad zásah ľadovou kométou. To by mohlo spôsobiť aj náklon osi rotácie Zeme. ( väčšina planét slnečnej sústavy aj dnes rotuje kolmo na ekliptiku obehu okolo Slnka. Taká katastrofá by spôsobila celoplanetárne povodne. Ako dôkaz by sa dalo považovať množstvo naplavenín okolo budov postavených v 16 storočí. V niektorých prípadoch je vrstva aj niekoľko metrov. Také budovy sú na mnohých miestach po celej Zemeguli. V tom čase sa objavila aj choroba zvaná čierna smrt. Ďalej upozorňujem na nezvyčajne vysoký počet jazier v Sibírskej oblasti Ruska. V púšti Gobi sa z času na čas nájde sklovec, ten je mierne rádioaktívny. Podľa výpočtov rozpadu rádioaktívnych izotopov to vyzerá ako keby zhruba medzi rokmi 1750 až 1870 došlo k výbuchom atómových bômb v oblasti takmer celej Sibíri nájme na súčasnej južnej hranici RF. Spomína sa aj roky 1818 až 1820 ako roky bez leta. Ako keby začala jadrová zima. V dnešnej dobe dochádza k mnohým zmenám súčasne posúva sa magnetické pole, slnko má svoje minimum, rameno našej galaxie sa pomaly otáča tak že sa budeme môcť pozrieť tam odkiaľ sa celá naša Galaxia pohybuje( niečo ako centrálny bod vesmíru. Tieto zmeny môžu byť predzvesťou návratu Zemegule do normálu.
    No celé je to iba teória na základe špekulácie.
    S pozdravom Peter.

    Páči sa mi

    • Niekde som čítala, že tie atómové bomby na Sibíri je blbosť. Už si ale nespomeniem kde. Naplaveniny v oblasti Stredozemného mora by sa dali vysvetliť výbuchom sopky, na severe neviem, no je veľa dôvodov ako môže vzniknúť záplavová vlna a nanesie naraz veľkú vrstvu naplavenín. Veľa takýchto internetových hitov je zavádzajúcich. Fakty sú, no sú nesprávne interpretované.
      Mňa veľmi zaujal Graham Hancock, (má aj stránku https://grahamhancock.com/), jeho diela Otisky božích prstú (je aj na ulozto), Zrcadlo nebes, Boží mágové… V niektorých z nich sa venuje aj téme posunu zemských pólov, dopadu meteoritov, stopám po predchádzajúcej civilizácii, ich dedičstvo, odkaz… Uvádza aj zdroje, je to iné kafe ako taký Daniken.
      Existuje teória posunu zemskej kôry po klzkej astenosfére a to buď na základe nárazu alebo tesného preletu vesmírneho telesa, a čo je zaujímavé, posuv môže byť spustený aj pri kritickom nahromadení ľadu v Antarktíde. V médiách sa čas od času pretriasa téma ľadu na Antarktíde. Téme posunov sa venoval Charles H. Hapgood v diele “Path of the Pole” (mám v el. podobe, zatiaľ som len nakukla) a “Eaths Shifting CrustA Key To Some Basic Problems Of Earth Science”. V angličtine. Predslov mu napísal sám A. Einstein.
      Dopadu kométy a globálnej katastrofe sa venuje kniha “Deadly voyager” od Jamesa Lawrenca Powella (geológ) https://grahamhancock.com/deadly-voyager/, tiež v AJ. Podľa popisu na amazon nie je v knihe nič novšie ako popisuje Hancock, no kto chce čítať geológa, môže. Hancock sa odvoláva na mnohé zaujímavé zdroje. Mňa napr. veľmi zaujal John Anthhony West, ktorý sa okrem iného venuje skutočnému veku Sfingy a “predžúva” pre čitateľa dielo René Schwallera. Uvedení autori sú veľmi často v súzvuku so závermi VP ZSSR. Je toľko zaujímavej literatúry.. len nestíham čítať.

      Liked by 1 person

      • To čo píšem je iba teória. Däniken nikdy netvrdí bolo to takto a hotovo. On vždy kladie otázky : mohlo sa to stať takto, často odpovie áno mohlo sa to stať aj takto. Ono je zaujímavé vziať teóriu i atómovej vojne na Zemi pred dvesto rokmi. V tom čase sa už robili fotografie, niektoré z polovice 19 storočia sa dochovali dodnes. Taká jadrová zima by vysvetľovala mnohé. Veci ako extrémne málo stromov vo veku tristo rokov a viac na celej ruskej Sibíri, v Kanade sa nájdu stromy aj šesto rokov staré. Extrémne riedke osídlenie celej Sibíri, aj dnes je veľmi riedko osídlená. Zaujímavé je že v tokoch riek sa príliš často nájdu drobné kovové úlomky ktoré sú zo zliatin ťažko vyrobiteľných aj dnes. Výskum ako rýchlo by zmysli stopy po ľudskej civilizácií ukázal že ako prvé by zmysli diaľnice. Zmysli by za cca tridsať rokov. Budovy za niekoľko storočí, nakoniec jedine stopy ktoré by ostali by boli drobné kovové úlomky v toku riek. Presne také úlomky často nachádzajú v tokoch riek po celej Sibíri. Počula si o pyramídsch neďaleko Vladivistoku či na poloostrove Kola? Tie na poloostrove sú ešte staršie ako tie v Egypte. Interpretácia nepriamych dôkazov je veľmi ťažká. Na základe rovnakých dielov sa dajú vytvoriť rôzne teórie. No skús pripustiť že to čo zažívame dnes nie je vrcholom civilizácie na tejto Zemi. Skús si predstaviť civilizáciu oveľa vyspelejšiu ako je naša a to čo vidíš okolo seba ber ako pozostatok po predchádzajúcich civilizáciach. Mimochodom aj Peter Staněk spomína vyspelejšie civilizácie pred touto.

        Liked by 1 person

        • Áno, takmer všetko, čo spomínaš som čítala. Aj Danikena, ten to dosť smeruje na mimozemšťanov. Ani Hancock netvrdí, že niečo bolo tak alebo tak, no jeho odôvodnenie mi príde založené viac na reálnej vede.
          Ani ja nechcem nič tvrdiť, možno inšpirovať, a pre tých, ktorí sa chcú v týchto témach povŕtať, uviesť zdroje. Škoda, že si nateraz neviem nič vybaviť o tej Sibíri. Pekný večer prajem.

          Páči sa mi

Pridaj komentár