Čínska komunistická strana pred afganskou popravou

Viem, nevyzerá to tak, ale je tu kultúrny fenomén, že ktokoľvek vstúpi do Afganistanu s vojskom bez ohľadu na to, že tam vstúpil na niekoho pozvanie, alebo ako dobyvateľ, z nejakého dôvodu to pre neho dopadlo podobne. Hovorím to kvôli tomu, že pád ZSSR a ich stiahnutie z Afganistanu bol dôsledok zrady najvyššieho vedenia.

Prečo to končí takto?

Afganistan je hornatá krajina plná jaskýň a tunelov, čo robí z vojenskej operácie logistickú nočnú moru a k tomu poriadne bojoví miestni obyvatelia, ktorí zas komplikujú tak vojenskú stratégiu, ako aj taktiku. Keď k tomu prirátame to, že v minulosti tadiaľ viedla časť hodvábnej cesty a aj obchodné cesty pre zlato, slonovinovú kosť a lazurit, lebo Afganistan je stále jedným z producentov lazuritu (sú tam stále ložiská aj napriek dolovaniu z čias antiky – Tutanchamón má zlatú masku zdobenú aj afganským lazuritom), tak veci sú hneď jasnejšie. Takže každá staroveká ríša v regióne mala pádne dôvody pokúsiť sa kontrolovať toto územie, ale terén a odpor obyvateľov odčerpávali ríšam toľko síl, že zisk z kontroly týchto ciest nielenže nestačil kryť náklady, ale sa aj odčerpávali ľudské a iné zdroje z ostatných častí ríše, čo zas pomaly ale o to istejšie priviedlo ríše ku krachu. Totiž, po istom bode sa celá okupácia Afganistanu stala pre ríšu okupantov politicko-ideologickou záležitosťou.

ZSSR je výnimka, lebo ten sa nevyčerpal politicky kvôli zdrojom, ale kvôli zrade a neschopnosti vedenia, pričom ZSSR tam prišiel na pozvanie afganskej socialistickej vlády. Totiž ZSSR tam spočiatku budoval infraštruktúru, lenže potom tam na popud Kissingera a Brzezinského začali robiť problémy Američanmi a Arabmi financovaní a inak podporovaní hrdlorezi (to boli mudžahedíni, len Západná propaganda to zobrazovala inak), pretože táto dvojica chcela dať ZSSR Vietnam.

Prečo tam išli Američania?

Oficiálne kvôli Bin Ládinovi (mudžahedín t.j. ich výtvor), neoficiálne kvôli plánovanému ropovodu/plynovodu a v skutočnosti išlo o kontrolu tak výroby ópia a opiátov, ako aj minerálnych ložísk napr. najväčšie ložisko lítia na svete. Preto sa Afganistan stal počas americkej okupácie centrom ilegálnych aktivít, kde hlavným artiklom bol práve heroín a ostatné opiáty. Aby ste mali predstavu, produkcia bola taká veľká, že nielen zrazila ceny heroínu až tak, že väčšina produkcie išla na sklad, ale dokázala živiť aj epidémiu opiátov v USA (farmaceutické firmy z toho profitovali). Tento obchod organizovala rodina Bushovcov a pridružené klany (londýnski a švajčiarski bankári spolu s vatikánskou bankou, ktorá bola a je zapletená do škandálov s praním špinavých peňazí, z toho tiež profitovali) s tým, že čínsky obchod s fentanylom pomaly ale isto vytláča ostatné opiáty z trhu a Číňania využívajú dlhoročné aktíva CIA: Mexické kartely a to príliš neteší CIA:

heroin

Dodávam, že Číňania sú pragmatický a preto nepreberú obchod s heroínom a rozšíria obchod s fentanylom.

Prečo tam idú Číňania?

Aby uchmatli bohaté minerálne ložiská a ak anglo-americký močiar s centrálou v Londýne bude robiť hocijaké neplechy cez ISIS a ostatných hrdlorezov, veci to príliš nezmení s tým, že Rusi a Číňania tam budú budovať infraštruktúru, ale všetci inak a z iných dôvodov. Kým Číňania budú chcieť zopakovať africký scenár, tak Rusi tam idú presadzovať svoj vlastný koncept.

Prečo tvrdím, že padnú na hubu?

Číňania majú problémy s dvoma vecami:

  • s elektrickou energiou, ktorú na miestnej úrovni často vyrábajú malé vodné elektrárne;

  • šlendriánstvo, pokiaľ ide o stavanie a údržbu stavieb.

Obe veci sa stretli práve teraz, lebo Čínske úrady nielenže nariadili nové ekologické regulácie, ale aj začali zatvárať vodné elektrárne kvôli mizernej kvalite stavby a zlej údržbe s tým, že tento krok bol vynútený dezolátnym stavom Priehrady Troch Roklín, ktorá stráca štrukturálnu integritu a je len otázkou času, kedy sa to pretrhne. A dôsledky pretrhnutia budú:

  • okamžitý výpadok veľkej časti produkcie energie (Čína sa vráti energeticky do 90. rokov);

  • okamžitý výpadok produkčných kapacít (na jeho brehoch leží aj Šanghaj);

  • vyplávanie na povrch niekoľkých nepríjemných právd o Číne.

To, že veci sú na tom zle, svedčí: nové investície Číny do domácej produkcie uhlia, do uhoľných a tepelných elektrární a do nákupu plynu a zahraničného uhlia, zákaz ťažby Bitcoinu (a iných krytpomien) a aj ohlásený program redistribúcie bohatstva (niektoré dopady ohlásenia tohto programu pre investorov boli dosť nepríjemné). Toto v praxi bude znamenať, že Čínske vedenie a Čína ako celok nebude môcť dostáť niektorým tuzemským a zahraničným záväzkom a to zas poškodí obraz Číny a Čínskej komunistickej strany s tým, že Rusko zostane jediným majoritným hráčom v Afganistane a Irán priveľa vody nenamúti. Skratka globálne zákulisie (GP) zas doplatí na šlendriánstvo Číňanov a vedenia Iránu.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

7 thoughts on “Čínska komunistická strana pred afganskou popravou

  1. davam to sem aj ked to nieje komentar.
    Važený je toto uplná kravina??? Je vela takých čo si dali tu pracu že je to podvod ……ale mi strasný konspiratory vieme že ……
    najprv zatknutie
    https://realrawnews.com/2021/08/bill-gates-military-tribunal-day-1/#google_vignette
    A potom toto
    https://realrawnews.com/2021/08/bill-gates-military-tribunal-day-1/#google_vignette
    Ak sa to tu preberalo tak pardon logo stranok tejto aj tej realrawnews je rovnake

    Liked by 1 person

    • V tých horách v Afganistanu sú ukryté starobylé energetické artefakty, preto je tam taká vysoká energia.
      Pindosy tie artefakty kradli a naposledy cca pred rokom ich mimoni, ktorým tie artefakty patria, museli sundať aj s lietadlom, lebo s tým nechceli prestať.
      A dostali ultimátum, že musia vypadnúť s Afganistánu do konca augusta tohoto roku.

      Liked by 1 person

  2. Dobre skúsim jednoduchsie.
    Našiel som resp. dostal som sa k informacii že Bill Gates je vo vyšetrovacej väzbe. V tých “komentároch” (link) v predošlom príspevku sú informácie ktoré nemusia byť pravda …..ale ak by náhodou ale fakt len náhodou boli ……..
    Vie to niekto overiť? Lebo ak by to bola pravda je to bomba. Áaaa preto pochybujem. Ďakujem za spoluprácu.

    Liked by 1 person

  3. Inak som si spomenul na kamaráta vojaka(absolvoval misie Afgan, Irak atd), čo mi pekne povedal, že ako amíci napadli Afganistan, tak sa vývoz opija zvýšil 800x(krát) to znamená…Bol v kandaháre a stále sa pýtal sám seba, kam letia a čo nesú tie lietadla, keď štartujú z Kandaháru cca každých pár minút? 🙂 to len tak na zamyslenie, že čo všetko týmto bažina stratila…

    Páči sa mi

Pridaj komentár