Ekonomika a financie

V lepších spoločnostiach finančný systém obsluhuje ekonomiku, v zdravších spoločnostiach zabezpečíte svoje základné a vyššie životné potreby bez toho, aby ste v súkromnom živote prišli do styku s bankou alebo inou finančnou inštitúciou a v ideálnej spoločnosti peniaze v každodennom styku ani nepotrebujete.

Prečo to spomínam?

Pretože finančný systém sa stal nielen nástrojom kontroly elít (najčastejšie globálnych), ale aj zotročenia, lebo finančné inštitúcie chcú kontrolovať pomaly každý aspekt života a nielen ekonomiku. Našťastie toto skončí nielen kvôli pádu US$, ale aj kvôli spoločenským zmenám.

Prvý bod sa práve deje, lebo Rusi a Saudi podpísali dohodu o vojenskej spolupráci cca po dvoch rokoch dohadovania so Saudmi s tým, že Saudi budú predávať ropu za ruský Rubeľ a dovolia Rusom rozvinúť iné náleziská nerastného bohatstva. A keď k tomu prirátame nielen to, že sa masívne „tlačí“ digitálne obeživo, ale aj cez reverse repo (banky dávajú centrálne banky-CB-peniaze za cenné papiere) sa musí odstraňovať cca bilión (anglicky trillion) US$ každú noc zo systému, aby sa nerozsypal systém kvôli digitálnej hyperinflácií, tak pád dolárovej pyramídy a na to naviazaného systému je len otázka vhodne zvolenej výhovorky, aspoň to sa týka anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne. Pravda je ale taká, že systém založený na US$, ktorý je krytý ropou a dôverou v americkú vojenskú silu (Afganistan efektívne rozložil túto dôveru) je už nejaký čas mŕtvy, lebo Rusi nielen demonštrovali svoju silu v Sýrií, ale aj prevzali vedenie nad OPECom vo formáte OPEC+.

Druhý bod je rozsiahlejší čo sa týka hĺbky zmien, lebo covid prinútil ľudí prehodnotiť svoje postoje a priority napr. masívny exodus z veľkomiest sa práve započal a to je len začiatok z toho dôvodu, že onedlho vyjdú o bankách a iných finančných inštitúciách zaujímavé informácie, ktoré podkopú kredibilitu celých inštitúcií vrátane centrálnych bánk. Ide o to, že dav sa nielen dozvie, že celý moderný finančný systém má základ v legalizovanom zločine, ale tieto inštitúcie profitovali na ľudskej mizérií vrátane obchodu s drogami, zbraňami a v neposlednom rade so ženami a deťmi, a centrálne banky svojou činnosťou nielen poskytovali platformu pre tieto aktivity, ale aj kryli tieto zločiny. Dodávam, že k tomuto je katalyzátorom práve covid hystéria, kde sa močiar snaží implementovať svoj 5 až 10 ročný plán v priebehu 1-2 rokov.

Čo príde?

Financie budú decentralizované t.j. žiadne systémovo dôležité banky a finančné inštitúcie a hlavne žiadne centrálne banky toho nebudú ušetrené, lebo pád finančnej pyramídy založenej na US$ strhne so sebou aj ostatné finančné inštitúcie kvôli existencii finančných derivátov. To je dôvod prečo tvrdím, že digitálne meny CB sa nebudú zavádzať, pretože hoci by to mohli zaviesť počas svojho 5-10 ročného plánovaného obdobia, počas ktorého by zúril covid, ale už nie teraz, keď všetko museli urýchliť a dav zavetril nebezpečenstvo resp. bol nabudený okolnosťami.

Ako sa udeje prechod a čo sa bude prechodne používať?

Fungovanie elektronického bankovníctva bude značne limitovaný, kvôli tomu, že systém SWIFT používaný na medzinárodné a medzibankové prevody je založený na US$. To znamená, že spočiatku v obchodoch budú brať miestnu hotovosť (ktorej hodnota narastie, lebo elektronické peniaze budú značne znehodnotené), neskôr sa začnú používať kúsky drahých kovov a kryptomeny a skutočne sa rozvinie barter (a to je dôvod prečo hromadím hotovosť a šporím v kryptomenách a striebre).To ale znamená, že verejné správy a štát nebudú mať financie na pokrytie iných než základných funkcií a na ako-také normalizovanie funkcií budú potrebné kádre nielen vo vláde, ale aj na ulici (aj to je dôvod prečo vyzývam ľudí aby čítali tie hrubé knihy). Samozrejme znamená to aj to, že budú výpadky aj v zásobovaní (nebude to na Mad Max, ale na skôr „socík“ ). Dodávam, že momentálne moja práca spočíva v tom, aby som formoval informačné pole, ale keď príde čas, tak vstúpim do riadenia aj aktívnejšie (ale do toho sa príliš nehrniem lebo som si vedomý zodpovednosti).

Čo bude s Eurom a čo bude naša mena?

Ťažká otázka a priznám sa, že sa môžem mýliť (to je vždy možnosť). Ide o to, že v Nemecku je dosť veľké sociálne pnutie, takže ak Nemecko udrží svoju územnú celistvosť, tak sa vytvorí tzv. Severné (Nordic) € a zbytok EMU sa rozpadne na rôzne ekonomické zóny s tým, že tomuto deleniu bude predchádzať rozpad EU (a je tu veľká šanca, že rozpad iniciujú dôležité, možno zakladajúce štáty EU).

Takže naša mena buď zostane € resp. jeho severná odnož, alebo sa ním stane práve nejaká regionálna (zlatá) mena s tým, že krytpomeny budú hrať významnú úlohu.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Tento článok malo vyjsť včera, ale narazil som na technické problémy.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

52 thoughts on “Ekonomika a financie

  1. Ekonomika je prehnitá. Kryptomeny sa začínajú prebúdzať. Každý by mal spozornieť. To je signál že vo finančnom svete sa začína už niečo diať. My sa to dozvieme až s krížom po funuse ako vždy. Preto treba byť pripravený. Kryptomeny, zlato, striebro….. Nie náhodnou sú podhodnotené …….V tom množstve kryptomien je fakt dosť zaujímavých projektov. Stoja za pozornosť. Ideme do digitálnej doby späť už cesty niet to je hádam každému jasné. Papierové peniaze už svoju službu spravili. Vstupujeme do ďalšej vývojovej etapy. Eur už svoju úlohu tiež splnilo sa vyjadril zakladateľ eur. takže čo nám z toho vychádza? Jedine kryptomeny sú útek zo systému. To jediné je cesta……

    Liked by 2 people

      • Ubezpečujem ťa že nie som programátorom ani jednej z nich a nechcem robiť reklamu ani jednej. mňa len zaujali tieto projekty Digibyte, Telcoin, XRP, Revain, Elastos . Skúsim vysvetliť prečo.

        Čo je DigiByte?
        Priaznivci DigiByte tvrdia, že je to spiaci gigantický kryptogram . Podľa jeho fanúšikov, je to na špici krypto-technológie. Je hostiteľom siete, ktorá je rýchlejšia, škálovateľnejšia a bezpečnejšia ako iné hlavné meny. Postupom času argumentujú, že jeho vynikajúca technológia vyhrá proti Bitcoin, Litecoin a ďalším špičkovým digitálnym peňažným možnostiam. Projekt má vyhradenú komunitu a takmer 100 000 uzlov po celom svete. https://akcie.sk/analyza-a-predikcia-ceny-kryptomena-digibyte-rok-2021/ ja osobne prikláňam sa k predikcii Guntera avšak ešte s jednou nulou za tým číslom o ktorom píše 🙂

        Telcoin (TEL) , je pomerne nová kryptogramová frekvencia, ktorá je založená na Ethereum Blockchain, je určená predovšetkým pre operátorov mobilných sietí. Telcoin je vlastne prvou krypto-frekvenciou, ktorá umožňuje využiť synergiu medzi rýchlym, bezhraničným charakterom technológie blockchain a dosahom mobilných telekomunikácií.
        Podľa svetovej banky existuje takmer päťkrát viac mobilných telefónov na svete, ako sú aktívne bankové účty. Je to efektívny nástroj, ktorý pomáha priviesť svojich používateľov k mobilným peňaženkám , mobilným peňaženkám a krypto-frekvenčným zálohovaným riešeniam. Jeho cieľom je uľahčiť finančné začlenenie prostredníctvom prevodov finančných prostriedkov, úverov, platieb a iných rôznych foriem finančných služieb na Blockchain.
        Telcoin (TEL) je spoločnosť so sídlom v Singapure, ktorá pracuje s rôznorodým tímom, ktorý pôsobí mimo Tokia. Je založený na Ethereum Blockchain. Tento symbol EC20 sa zameriava na spoluprácu s telekomunikačnými gigantmi, ako sú AT&T a Verizon, s cieľom vytvoriť cieľový trh s rýchlym dopytom po minciach.
        Nakoniec sa stanú globálnou sieťou, ktorá bude dostupná prostredníctvom pohodlnej a dôveryhodnej siete.
        Telcoin (TEL): Kľúčové vlastnosti unikátneho šifrovania
        Založili partnerstvo s väčšinou poskytovateľov mobilných sietí na celom svete s cieľom zabezpečiť pre približne 5 miliárd mobilných používateľov zmiernenie ich požiadavky na finančnú službu založenú na kryptografii.
        Platforma Telcoin je postavená na pevnom základe; pevné základy Ethereum Blockchain. Finanční analytici predpokladajú, že v nadchádzajúcich rokoch má platforma potenciál stať sa tým, čo by sa dalo nazvať zlatý důl .
        Platforma je úplne v súlade s pokynmi iných telekomunikačných operátorov a bude distribuovaná výhradne prevádzkovateľmi mobilných sietí GSMA.
        Na záver sme videli, že Telcoin ponúka veľkú transformáciu v kryptografickom svete, a tiež je potrebné poznamenať, že existuje každý dôvod domnievať sa, že cena Telcoinu sa môže čoskoro rozbehnúť.
        Freddie Miller 17.1.2019….. cena sa už rozbehla. patrí do prvej 100 kryptomien v kapitalizácii. na coinmarketcap
        PROGNOZA Telcoin‘A NA Grudzień 2021
        Szacuje się, że cena Telcoin’a osiągnie na początku grudnia 2021 poziomu $N/A. Oczekiwana maksymalan cena wynosi $ 1.2500000, minimalna zas $ 0.8500000. Szacunkowa cena Telcoin’a na koniec miesiąca wynosi $N/A.

        XRP je centralizovaná kryptomena využíva ju bankový sektor. https://www.alza.cz/ripple-xrp
        https://learn2.trade/sk/xrp-predikcia-ceny-2021

        REV revain je zaujímavý ruský projekt do ktorého je naliateho veľa kapitálu a vlak sa ešte nerozbehol zo stanice. Tým myslím že na tak veľa peňazí čo tam sú ešte nič nespravil a jeho cesta nahor ho ešte len čaká. https://coinmarketcap.com/currencies/rev

        ELA – elastos – internet vecí
        https://tokeny.pl/sk/elastos/

        Liked by 3 people

  2. Predpokladam, ze kazdy tu pritomny citatel o tychto bazalnych veciach vie .Minimalne ti, ktori sa venuju kryptu uz nejaky ten rok.
    Kto nie je uz zasväteny do krypta, ma hadicap…
    Cash /€/ bude potrebny len na urcite minimalne obdobie- total pod kontrolou.
    Kovy budu reagovat relativne skokovo – ciastocne su pod kontrolou.
    Krypto bude dynamicke ,smerom up – najmensia kontrola, no dohladatelne (okrem anonymnych coinov).
    Ked nastane obdobie barteru (neviem si pri tom predstavit nadnarodne retazce), pouzitelne je krypto-ak bude fungovat net.Ak nie, tak kovy-pre mestkych ludi…
    Viem, ze rozne velke spolocnosti si uz vytvaraju svoj blockchain, a tak predpokladam, ze net bude fungovat.
    Suhlasim s tym, ze digitalne €a$ nemaju sancu…Preto BTC bude sluzit ako podkladove aktivum statnych mien.Kovy sluzia na prechodove obdobie, az si populacia zvykne.
    V minulosti sa svet vysmieval novej technologii…e-mail, dnes je to zastarala vec.
    Podobne to bude s kryptom.Technologia blockchainu zviazana v prvom rade s financiami a nasledne so vsetkymi aspektami bytia to prevalcuje…
    Adopcia tejto technologie bude populacii nanutena skrze previazanost na ekonomiku.
    Je na kazdom-jeho infopoli, kedy “naskoci na vlak”…
    PS: Financne spolocnosti riadiace tento matrix skupuju BTC systematicky.Dopadne to ako s kovmi.Bude to regulovane z aspektu toho, ze budu vlasnit vacsinu podkladoveho aktiva /BTC/.Nepredas za 1 mil.$ papierikov BTC ?
    Potlacit to nemozu, no mozu to ovladat…
    A tak sa treba hrat s casom a vyznat sa v nastupoch jednotlivych faz prechodu od cash ku krypto technologiam.
    Vysledkom bude zase len kontrola, no s dovetkom…TU-v krypte, sa to da precurat….😉.

    Páči sa mi

  3. Ahoj Ori,
    ak sa neurazíš, dovolím si zhodnotiť tvoj článok, ktorého niektoré časti perfektne kopírujú realitu, iné sú, dovolím si povedať, zbožným želaním autora.
    1. Rusi nepodpísali túto dohodu len so Saudou arábiou, ale Putin vyrokoval podobnú dohodu aj s Nigériou (10 najväčší producent ropy) + čína oznámila, že našla obrovské nálezisko ropy a teda nebude až taká veľká potreba dovozu ropy, a tým pádom ani nákupu USD…
    2. Ano, pôvodný plán realizácia Covid agendy bol rozložený na 5 až 10 rokov s tým, že zakape USD ako rezervná mena a odpíli sa močiar, avšak močiar pochopil o čo ide, proces spustil skôr a kvôli nedostatku zdrojov sa to snaží napchať do 2 rokov. To však neznamená, že padne celý bankový systém, ktorého majitelia stoja nad močiarom.
    3. SWIFT v súčasnej podobe skončil, to áno, nemáš pocit, že by mohol byť nahradený niečim efektívnejším? Vie sa minimálne o dvoch možnostiach, prvá je z dielne Rusko-Čína, druhou je Ripplenet
    4. Kúsky drahých kovov sa používajú ako platidlo za jedlo vo Venezuele, to automaticky neznamená, že nový systém bude plne decentralizovaný, no nebude ani náhodou, práveže bude o to viac centralizovaný, pričom preživšími budú práve centrálne banky, zakapú komerčné banky.
    5. Keď už sme pritom, ktoré banky nakupujú vo veľkom zlato? Nie sú to náhodou centrálne banky? a načo by ho asi tak kupovali? či chceš alebo nie tie CBDC budú v akej podobe a forme je možno otázne.
    6. Opakujem to, že skončí močiar s USD, neznamená, že tí ktorí vlastia bankový systém prídu o svoju moc.
    7. Som rád, že si uvedomuješ zodpovednosť, špeciálne ak chceš vstúpiť aktívne do riadenia. Ak sa môžem spýtať, ty si politik alebo nádejný káder nejakej politickej strany? 😀
    8. Aby som nekončil kriticky, ano náš pravdu, třeba kupovat zlato, striebro a krypto. A na záver ti odporúčam, aby si si pozrel videoklip od Eda Sheeren s názvom Bad Habits, možno ti, čo to docvakne.
    Ďakujem za článok.

    Liked by 2 people

    • @PJ135
      Neurazil som sa a tvoje poznámky sú opodstatnené:
      1. Môžeš tam dať aj Venezuelu.
      2. COVID by im zabezpečil krytie na kolaps (doteraz to riešili vojnou) a umožnil zaviesť digitálnu globálnu menu v priebehu 5-10 rokov lockdownov, ale to za 1-2 roky sa už nedá vyriešiť (Trump a jeho tím urobili poriadny škrt cez rozpočet).
      3. Dobrá poznámka.
      4. Zabúdaš na to, že celé doterajšie bankovníctvo je digitálne a naplnené toxickými derivátmi s tým, že ak sa odpáli jeden derivát, tak všetci buchli a preto bail in lebo na bail out CB nedokážu vytlačiť dosť meny. Takže nám zostáva papierová mena, barter, kryptomeny a drahé kovy, ktoré sú odvekým platidlom. Keď k tomu prirátame totálnu stratu dôvery v celom súčasnom fin. systéme, tak decentralizácia je jediná cesta dopredu.
      5. Iste, lenže banky z toho nič neuvidia lebo štáty tonielen použijú na medzinárodný obchod, ale aj ako základ pre vlastnú menu.
      6. Prídu, hlavne kvôli tomu, že inštitúcie prídu o sociálny kredit (bail in Cyprus alebo prípad Argentíny) a oni budú za mrežami aj kvôli zločinom proti ľudskosti.
      7. Nie.
      8. OK.

      Liked by 1 person

      • Ori,
        dobre napisem to inak… to že to bude bail in nepochybujeme. Lenze bežní občan firma či inštitúcie majú peniaze v komerčných bankách! Preto píšem, že zakapu a o to väčšia bude sila centrálnych bank, ktoré v podobe CBDC budú schopne posielať kredit priamo Jozkovi aj Ferkovi na jeho účet. Centrálne banky budú ponúkať “vykúpenie” , aj preto teraz hovorí Lagarde o digi eure ako o doplnku k euru nie o jeho náhrade, ktorou aj bude. Ich heslom je v preklade banka aj pre nezabankovanych…

        To čo píšeš, že nás caka barter, platenie drahými kovmi, kryptom a pod je tiež možné, najmä medzi ľudmi odmietajucimi cbdc. Tam príde následne otázka regulácie… atd
        Svet sa úplne nezastaví a ani medzinárodný obchod, oni budú potrebovať funkčný zreformovaný bankový systém

        Páči sa mi

        • @PJ135
          A ja napíšem to takto:
          Ten kto bude môcť toto urobiť buď bude stíhaný za zločiny proti ľudskosti alebo za zločiny spáchaných aj na deťoch či bude zašití v nejakom tom bunkri.
          Takže nie, tento scenár sa neuskutoční hoci sa plánoval, lebo nie je na to ani čas a ani priestor.

          Páči sa mi

  4. Neda mi este doplnit….
    Predpokladam, ze BTC nie je nahodnym vymyslom nejakeho Satoshi Nakamota, no ma v tom prsty NSA.V ramci uvedenej organizacie existuje tzv Čierne bratstvo NSA.Tito vytvorili technologiu BTC blockchainu a hodili do placu ako jednu zmoznosti ovladat populaciu.No vo svete je spusta murych bytosti, co ten nastroj vedeli posunut mimo ich plany.A tak je tu uz teraz moznost, ako byt slobodny…
    A tak moj nazor.
    Na pol roka vydavkov drzat cash /nie v banke/
    Polovica v kovoch /kovy mat i vo forme “čokolady”- zliatky Ag a Au ktore sa daju lamat po 1 grame…na ten barter 😉 /
    Polovica v krypto….
    Kupit si pukance a sledovat divadlo….🤣
    O mnozstva nejde, je to len preskupenie aktiv k udrzaniu svojho zivotneho standardu s moznym potencionalnym profitom.

    Páči sa mi

  5. PJ135.
    Presne si to vystihol. A bacha pojdeš na hranicu. Tu kámo sa posúvajú v dialógu míľovými krokmi a preto je tu taka pluralita. Žiaden ortodox ani fanatizmus nehladaj. Presne si mi čítal myšlienky…..ja som to tu písal a tiež potvrdím ešte. V bankách majú dve poschodia analitikov ! Haló a niesú retardovaný tam nesedia iba tý skaredý ujovia čo sa podobajú na capa a kričia apage satanas!!!
    Pád dolára už je už nastal a Afganistan je dôsledok nie jeho štart. Halo.
    Tak že padá to už ano už to padá……a nechcem zachádzat do detajlov v prípade kripto ale už je viac menej pod kontrolov a nemyslím vašou. A skoro celý močiar má vela zlata a všetkého čo treba mať …tiež som to tu už písal ak by som bol miliardár čo by som už mal , keď že viem čo bude. Jáj tiež je názor že sú to hlúpi ľudia?? Sú zlý a neviem čo ešte ale určite nie hlúpy…..
    Jaj a to bolo mimoriadne skromné plné úcty bez štipky narcizmu ” keď bude čas vstúpim do riadenia” …Tak sú len dve možnosti bud si samozvaný(to je ten lepší prípad stoho vytriezvieš) alebo mi nevieme že maš sponzora. Je iná možnosť? Budem rád ked áno.
    Pokora znamená aj “viem že nič neviem.” Alebo “viac hláv viac rozumu” samozrejme pri oboch je nutné aspoň aké take iq a stým súvisiaci prejav čo postráda fanatizmus a napĺnanie vlastného ega.
    Idem sa upáliť sám že ano ,lebo som si dovolil hrozné veci.

    Páči sa mi

    • A ty si myslíš, že jediným hráčom je tu močiar, je tu aj GP a aj iný hráči, takže zbytočne sa vzdávaš. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že tí analytici sú odkojení na klasických teóriách a zväčša nechápu fungovanie finančného systému viď debakel s derivátmi v 2007.
      Tretia vec, je že Afganistan bol dopredu dohodnutý ťah aby s konečnou platnosťou oznámili svetu smrť resp. položili s konečnou platnosťou US$,
      Štvrtá vec je, že nie je to narcizmus a nemám sponzora, jednoducho viem, že prídu ťažšie časy a skôr či neskôr budem musieť priložiť svoju ruku k dielu aj inak ako formovaním informačného poľa.

      Takže dúfam, že sme to vyjasnili a prestaneš používať tento tón a nazývať ma menami.

      Liked by 2 people

  6. Všetky komentáre rada čítam a nestačím sa diviť tomu chlapskému pochopu vecí verejných !
    Chlapci zabúdate na takú maličkosť ako sú osoby nepohybujúce sa v “bankových” sférach, starších,
    /ako napr. ja/ poberajúcich dôchodky, nemajúcich ani šajnu o “bankovníctve”! Aj my sme tu !
    Bolo by záhodno uvedomiť si, že aj jednoduchší ľudia budú znášať následky týchto rozhodnutí vládnej bankárskej elity.Nie všetci ovládajú NET a napokon ako je všeobecne známe všetko “frčí” na elektrinu! Ak raz padne elektrická sieť……
    P.S.
    jednoduší popis/jazyk cieľov, stratégií by nebol od veci ! Inak dík….

    Páči sa mi

    • Pravda…trefa do cerneho…No pokial elektrika bude, (a to bude, bo by skolabvali i zmrdi), netereba sa bat, len rozlozit aktiva…Dochodca ich moc nema zrejme…Dochodca je odkazany sa …clever next generation.., ktora sa o nich postara…Je to o vychove…a tak ked bola neprimerana buducnosti, maju smolu…
      Zaklad je…nikto Ti nepomoze…,pomoz si sam….a ked to vyjde, i Boh ti pomoze…Odkazte tym mrtvym…🤣

      Páči sa mi

    • v pohode sa da dnes prezit bez bankovych uctov, ja tam drzim len minimum prostriedkov

      ako to bude podla mna vyzerat aj pre takychto ludi vieme zo sveta ale aj z historie, staty budu v nejakej podobe existovat, budu nejako konat, aj ked padne dolar budu ine meny, ak pride hyperinflacia ako vo Venezuele tak tu bude mix nastrojov, cast ludi bude normalne fungovat len realne si kupi za statne papieriky menej veci az na hranicu hladomoru, niektori lepsie pripraveni si splatia hypoteky, ini budu vymienat krypto/drahe kovy za tovary a sluzby atd

      tento clovek na youtube rozobera skusenosti s inflaciou z Rumunska, no v skratke vtedy mali nejake limity/zakazy na drahe kovy okrem svadobnych obrucok a pod., peniaze hodnotu nemali v podstate hned v den vyplaty vsetci isli vsetko minut a ludia prezili vdaka plnym spajzam jedla na dedinach – podla mna asi najblizsie k slovenskym realiam ako sa vieme z historie dostat

      Liked by 1 person

  7. Pozor na zjednodusovanie a hlavne casove hranice Udalosti. Aktualne su v test fazach blockchain projekty, ktore maju zlomok energonarocnosti BTC. Podla mna BTC skonci skor ci neskor a to hlavne z dovodu narocnosti na zdroje. Jeden z nadejnych projektov je Eth2 a projekty v ramci Eth.
    Zlate kovy – mozu a nemusia , v zavisloti od alternativnych nalezisk aj exteritorialnom prostredi Zeme. Netreba zabudat , ze na akumulovanie crypto a drahych kovov potrebujes mat znacne volne rezervy. To cca 70% nasho naroda nema. Takze nasmu narodu treba ponuknut alternativu na prezitie. Tu sa javi ako vhodny sposob prezitia “vidiecky sposob zivota”. Zacat ale treba hned, na vlastnej zahrade !
    Stale plati 2 x meraj , raz strihaj. Vela zdravia.

    Páči sa mi

  8. Ori neprestanem….nedá sa existovat na princípe zbožňovanosti, je to sebadeštruktývne
    Raz mi poďakuješ kam som ťa posunul.
    Neomylnosť neexistuje možme sa dopĺňať mňa to naučí ináč myslieť a teba pokore.
    Len dialóg, nič viac ….

    Páči sa mi

    • @Mates
      Koho ty nazývaš narcisom?! Všimol si si ten trám vo vlastnom oku?! Takže rieš samého seba. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že ja veľmi dobre viem v akých podmienkach moje ego prerastie únosné medze a začnem robiť hlúposti z arogantnosti. A to napriek lajkom a cca 300 tisícovej mesačnej sledovanosti za júl 2021 ešte nenastal, skôr ma to znepokojuje kvôli karme, ktorú si takto vyrábam.
      Tretia vec je, že ešte raz začneš riešiť moju osobu namiesto môjho konania/článkom ja ťa nielen zahluším banom, ale aj označím za spammera!

      Liked by 1 person

  9. Existujú ľudia ktorý chodia po uliciach sveta a majú profesiu ktorej náplň je hladať modelky do svetových agentúr.
    Nieje iba jedna podmienka “vonkajšok” musí byť stabilná aby sa nezosypala keď na ňu pozrie aj keď len 300 tisíc fanúšikov. Stabilita je veľmi doležitá.
    A osoba je vykonávateĺ, nie naopak.
    Áno tým pádom si osoba vyrába budúcnosť…
    Sú osobnosti ktoré sú stabilné tých je strašne málo (chybajú kádre) potom sú osoby tých je veľa …….
    A ja teda poprosím ten “ban” ďakujem.

    Páči sa mi

  10. @Oracle911 Dakujem za info. Troska pojdem zase od meritu temy, ale dufam mi to citatelia prepacia. Vcera ma napadla v hlave otazka ohladom sledovanosti…a ajhla, dnes uz mam odpoved. ( Opat tie nahody) A natolko zavazujuca, ze je naozaj velmi dolezite si rozmysliet, co sem clovek napise. Karma neni zdarma.

    Informacie su tu podavane, aby sme sa ako tak v ramci danej moznosti najlepsie prisposobili stavu veci a prezili nadchadzajuce obdobie. Uz Tu a Teraz zaciname budovat to nove, kazdy zo svojej urovne poznania. Bytosti po doterajsich skusenostiach, budu inak citit veci a vyberat sposob ako spravovat spolocnost, financie a sposob nakladania s nimi. Cas nam ukaze, ako sa to vsetko usporiada, ale Tu a Teraz ukazujeme, ako mame chut smerovat nase snazenie.

    Autori clankov netahaju medove motuzy popod nos a je to kus casu, co venuju svojim prispevkom, su to hodiny a hodiny. A aj ja urcite svojimi komentarmi asi niekoho dvihnem zo stolicky a mozno nie len to……Nova doba si bude ziadat aj nove pristupy a pohlady. Tak spolocne za chodu veci budeme hladat a uplatnotovat to, co sme sa naucili, ze fungovalo v minulosti na prospech spolocneho zitia a nove pristupy k rieseniu, lebo to naozaj bude nutne. Dovolte si teda pripustit, ze aj ked este nevieme vsetko presne dopredu, SPOLOCNE to nejako zvladneme, aj ked tiez nepouzivam temer ziadne najnovsie technologie. Ale viem, ze to najvacsie bohatstvo nosim vo svojom srdci a v hlave a ked bude nutne, tak bude presne pouzite. Vsetko ma svoj cas.

    Dakujem vsetkym prispievatelom, aj ked to niekedy iskri, je tam energia-bude potrebna-ze by dalsie kadre?. Dakujem, ze sa pochopenim, konstruktivnym dialogom a toleranciou navzajom posuvame v spolocnom snazeni k poznaniu a rieseniam. Ludia co to TU citaju, sami za sebe uz citia nove kadre. RES NON VERBA – Ciny, nie slova. Vedzte priatelia, ze su tu bytosti, ktore maju kvalitu a poznanie, ale na Novu spolocnost treba kvalitu kazdeho jedneho z Nas. A nase vlastne myslenie a ciny su vstupenkou do toho Noveho Budu sa diat veci…….oddeluje sa zrno od pliev. Ta doba uz bezi, uz sa to zacalo a budu este nejake taktiky pouzite ako to urobit naozaj kvalitne – hore spominane financie, okrem ineho teda.

    Dakujem autorovi blogu za nestranne, hodnotne a kvalitne analyzy a clanky, za moznost komentarov a toleranciu, ked nejdem vzdy priamo k danej teme, co ja celkom dost casto a tesim sa na buducu spolupracu, ak teda dozijem, Nas vsetkych pri zachrane, zmene a obnove zivota a hodnot, ktore by asi vsetci radi tu pritomni…………ako to ale dopadne, zavisi na Nas priatelia.

    Len dnes sa mozem podakovat za to vsetko co tu je, ani vcera, ani zajtra, len dnes sa Vam mozem podakovat, ze som si mohol kupit rano chleba, ze su vyvezene smeti, ze je elektrina, ze som mohol doteraz prezit zivot v miery, hojnosti a poznania v ramci Nasich podmienok, ktoreho sucastou je aj kazdy citatel tohto blogu a nie len on.

    Dakujem Vam.

    Liked by 1 person

    • Free, neviem či súhlašíš s názormi tohto experta, ale mám zmiešané pocity z jeho svetonázoru! Ak by sme takto mali fungovať všetci “všeobecne” bez ukotvenia k vlasti a národu no neviem, neviem.
      Je to “šikovný” mladý človek, ktorý si vyberá hrozienka z koláča života a neustále si protičečí ! Jeho názory plne korešpondujú s duchom doby Mikloša, Dzurindu a klincom/čerešničkou svetonázu je mr. Sulík!
      Prizma pohľadu len cez svetobežectvo a digitalizáciu podmienok života človeka je pre mňa nepochopiteľná! Vidno, že dotyčný nemá deti a preto si lieta ako vtáčik letáčik. Ale môžem zodpovedne prehlásiť vzhľadom na môj dôchodcovký odžitý život, že je mimo reality života a všetky nedostatky, ktorým verí ho neskôr zlomia/doženú. Tento čistý liberalizmu nás všetkých /národ/ zabije!
      A nakoniec svoj výlev mojich myšlienok zaklincujem mojim otrepaným názorom, že liberalizovať budeme do doby fungovania celosvetovej siete elektrickej energie! Iba ak by niekto povolil /ELITY/ využívať vedomosti už dávno nebohého Nikola Teslu……

      Liked by 1 person

Pridaj komentár