Štát sme my

Doslova je to napísané v preambule ústavy Slovenskej republiky, a podobne je to v ústave Českej republiky a v USA ako „We the people“. Lenže nesprávame sa tak, lebo sa správame ako ignoranti, ktorí si myslia, že štát to sú politici a úradníci, s ktorými nikto nič nemôže urobiť, lebo sú prakticky nedotknuteľní a ich slovo je zákon, t.j. článok 32 ústavy Slovenskej republiky, ktorý prakticky vyzýva k nešpecifikovanému odporu proti tým, ktorí zavádzajú otvorenú diktatúru a bezprávie resp. otvorený fašizmus, zostáva kvôli našej pasivite nevyužitý.

Prečo to otváram týmto?

Pretože politici, úradníci, sudcovia, vojaci, policajti a všetci ostatní v miestnej a štátnej správe sú naši zamestnanci a mali by spravovať náš štát v našom mene a v našom záujme. Lenže my si ich berieme ako panstvo a oni si o sebe, až na svetlé výnimky, myslia, že sú panstvo (opakujem sa, aby to aj tým pomalším došlo) a pritom sú často otrokmi v duši, ktorí slúžia cudziemu pánovi a z celého srdca nenávidia toho, kto v duši nie je otrokom.

Zmení sa to?

Áno, lebo už teraz sú ľudia nasrdení na túto liberál-fašistickú čvargu vo vláde a prezidentskom pláci a to tá globálna informačná záplava, ktorá bude sériou faciek na prebudenie davu, ešte neprišla. Ide totiž o to, že už aj de iure potvrdený bankrot EverGrande vystavuje pre mŕtvy US$ (Saudsko-Ruská obranná dohoda) úmrtný list vo forme kolabujúcich dlhopisových a derivátových trhov a finančných inštitúcií. A keďže veľa schém je závislých na US$, ktorý stráca hodnotu, tak tie systémy, ktoré zabezpečovali vytváranie naratívu sa rozpadnú, ako napr. Vatikánska banka, ktorá je zapletená do aktivít s dlhopismi a derivátmi má problémy.

Čo sa zmení?

Po týchto skúsenostiach si Slováci (a nielen oni) uvedomia, že politici a úradníci musia niesť zodpovednosť za svoje činy a byť v dosahu rúk občanom/voličom, a preto sa presadia také opatrenia, ktoré sú v súčasnosti nepredstaviteľné, napr. odvolatelnosť poslancov, starostov, primátorov a vládnych predstaviteľov a aj hmotná zodpovednosť úradníkov. Dôvod je prostý, nielenže už nechceme byť otrokmi vo vlastnej krajine, ale ani nechceme, aby nás niekto zas predal do otroctva s tým, že budeme chcieť zatočiť s darebákmi a šialencami včas.

Kam týmto smerujem?

Tam, že o rok bude svet úplne iný. Ekonomika je obsluhovaná a tým pádom aj finančný sektor je zložený na tvrdých resp. objemovo obmedzených menách t.j. drahé kovy, lokálne papierové peniaze, regionálne a globálne kryptomeny. Toto prekreslí tak ekonomiku, ako aj štátnu správu, lebo v ekonomike prebehne optimalizácia výroby tovarov (čo má byť trvácne, bude trvácne a čo má byť ľahko opraviteľné, alebo nahraditeľné, bude ním) a poskytovanie služieb, a tak sa do politiky dostanú resp. budú chcieť do nej ísť schopní patrioti a štátna a regionálna správa sa nielen zredukuje na minimum, ale bude mať aj iné, prevažne podnikateľské uvažovanie, t.j. budú chcieť veľa kvalitnej „muziky“ za minimum peňazí. Dôvod je jednoduchý – na dlhu postavený finančný systém, ktorý umožnil expandovať a vyživovať sa darmožráčom zanikne, a z toho dôvodu ho nikto nebude chcieť použiť.

Ďalšia vec je, že život sa zlokalizuje, t.j. budú sa vytvárať systémy, kde vedomosti sú zdieľané globálne, ale zdroje sú prevažne lokálne a regionálne a ľudia žijú v rámci vlastných možností.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Už počujem rádoby-kritikov ako hovoria „fuj kryptomeny, lebo sú také alebo onaké“, ale zabúdajú na to, že zlato a striebro z pohľadu medzinárodného, resp. medzi-regionálneho obchodu, sú ťažkopádne kvôli preprave. Však čo je ľahšie, poslať tonu zlata, alebo BTC/kryptomenu v zodpovedajúcej hodnote? Dodávam ale to, že valná väčšina kryptomien je bezcenná a prežijú len tie, ktoré majú dajakú úžitkovú hodnotu.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

31 thoughts on “Štát sme my

  1. Skoda ze nasa ustava je tak vagne napisana. Aj samotny clanok 32 hovori, ze obcan ma pravno na odpor. Ale aky? Co to vlastne znamena odpor?
    Tak nedotiahnute ako aj povinnosti Ustavneho sudu. Ake ma lehoty US? Ziadne. Aky kontrolny mechanizmus? Ziaden.
    Dufam, ze sme sa do buducnosti poucili.

    Liked by 4 people

    • Odpor vo vsetkych formach ake poznas…informacny, manualny..
      V pripade, ked sa aplikuje odpor, je jasne , ,ze stat nefunguje / vcetne sudnictva/.
      A tak, pri neskorsom znovunastoleni ” poriadku” a i sudnictva, v intenciach povodnej ustavy a prav, je mozne sa obhajit pred sudom za ciny vykonane v stave ” bezvladia”…
      Je to opcia na vyhru tvojho presvedcenia…
      Ak by sa to zvrtlo, a tvoja myslienka -rebeli by boli potlaceni, tak je jasne, ze budes stihany…

      Liked by 2 people

    • PS
      A preto!
      “Krvou” tohto systemu (a aj tych predoslych) je vymenitelna jednotka -peniaze , zlato, striebro, musla..to co sa stanovilo za “Krv “.
      Barterovy obchod ( dam ti sliepku a ty mi das metrak obilia ) je v dnesnej dobe neaplikovatelny…
      Cize!
      Organizmus ( ci biologicky, ci socialny) sa da regulovat prietokom “Krvi” – vymenitelnej jednotky. ( I nador v tele primarne buduje abnormalnu cirkulaciu krvi, aby mohol rast).
      Momentalne je stav, ked sa meni -“Krv”.Dnes je cervena, zajtra bude modra…meni sa kvalita…
      No a k prezitiu a vytvoreniu novaho “Organizmu” (Štatu) staci len malo…
      Rozsirit soje infopole.
      Bez nasilia, len Znanim…

      Liked by 2 people

  2. Vsetko su len dohady,ze ako to to bude.
    Iste je to, ze to bude….
    Prebehne tranformacia financneho systemu pod rùškou hacku na globalfinancsystem.
    Globalne Podkladove aktivum pre buducu menu uz mame BTC -bitcoin…., decentralizovane, neinflacne, delitelne,overene, v procese dynamickej adaptacie.V blizkej buducnosti jeho cena presiahne 1mil$ …
    BTC nebudu pre populaciu, budu to Satoshi / 1BTC = 100 000 000 Satoshi /. Tí, co to zavadzaju do praxe, budu novy trh regulovat napodobne ako ten dnesny – #1 vlastnictvom vacsiny BTC a #2 derivatmi BTC….vid zlato/.
    Preto je dnes taka velka volatilita na kryptotrhoch, pretoze chcu skupit vsetko co sa da ,pri umelo vyvolavanych prepadoch. /Zivotaschopnost projektu si nechali CASOM overit./
    Kto to ustoji a nepreda, ziska do buducnosti zdroje, ktore mu ziskaju cas , a s tym suvisiacu volnost-slobodu…
    Dalsim aspektom zavadzania krypta, je selekcia populacie. /Podobne ako pri vakcinacii, ktoru povazujem za IQ test ( tento odsudzujem) populacie. /
    Malokto si vsima, tuto v prvom rade financnu a nasledne technologicku, revoluciu BLOCKCHAIN!!!
    Udalostami vo svete vyvolavymi je to tema pre populaciu nepodstatna…
    A uplne najposlednejsim aspektom dejov na Midgard-Zemi je dynamicke navysovanie energii kazdeho Človeka v ramci Vesmirneho cyklu….Cize jeho infopole by malo rast, ak je to Človek -dalsia selekcia…Zjednodusene, preosievanie urody, kde “Plevy” budy spalene…
    Zahmlievaju to udalosti realneho diania.
    No, su to procesy planovane a empiricky / tyka sa to energii, co je diskutabilne vzhladom na stratene Znanie / potvrdene.
    Cize, v intenciach Oriho clanku…štosujte Satoshi…, nemusi to byt zrovna BTC…

    Liked by 1 person

    • Skvelá analýza – taká v “kocke”…
      Ale v podstate je to len nahradenie toho, čo prestalo fungovať, niečím, čo časom prestane fungovať takisto, pretože jeho strojcami sú tí istí, čo do krachu doviedli terajší systém, aby ešte viac zrýchlili a prehĺbili skupovanie sveta a ľudí do vlastných rúk.
      Štosovaním BTC, satoshi a v podstate všetkých týchto kryptomien sa spolupodieľame na upevnení moci tých adminov, ktorí majú v správe a virtuálne kľúče k “našim” virtuálnym peňaženkám. Ak toto prejde, tak je koniec snom o nejakej štátnej suverenite a slobode jednotlivca.
      Tratíte energie a zdroje na podporu vybudovania nás ešte viac zotročujúceho systému.
      To budem radšej lokálne podporovať ten Kulichov lokálny barter: ja tebe a ty mne byť vzájomne užitočný a prospešný…

      Liked by 5 people

      • @popolvar67
        Aj v lepšom prípade si dal radu, ktorá spôsobí problémy a to napriek tomu, že nemám rád BTC kvôli tomu čo je na to naviazané. Dôvody:

        – Pri skutočných kryptomenách nie je žiadna centralizovaná autorita a keďže kód je voľne dostupný tak prakticky nie sú ani zadné dvierka a ani admini t.j. GP má minimálny dosah na kryptomeny.
        – Kryptomeny nie sú ani CBDC (digitálne meny emitované centrálnymi bankami), ktoré predstavujú otroctvo.
        – Dobré kryptomeny majú úžitkovú hodnotu.
        – Aj energo-rubeľ ak sa bude robiť centrálne tak skôr či neskôr bude musieť riešiť tie problémy, ktoré sú dnes riešené.
        – Žijeme v globálnom svete a preto potrebujeme niečo rýchle na výmenu tovarov a služieb bez tretích strán a preto kryptomeny zostávajú.
        – Čvarga veselo likviduje malých a stredných podnikateľov všade vo svete a preto pomaly niet čo barterovať.
        – Žijeme už v globalizovanom svete.
        – Súčasný finančný systém postavený na otrokárskom koncepte a samotný otrokársky koncept zaniká.

        Takže kryptomeny tu zostanú.

        Liked by 1 person

  3. Zdravím Vás, predpokladám,že v začiatočnej fáze budú padať akcie aj kryptomeny, nakoľko sa väčšina môže snažiť získať peniaze na svoj biznis a pohľadávky. Aký je Váš pohľad na Ethereum ETH? Táto kryptomena sa využíva aj na transakcie VERI, HOT okrem iných. V pláne je, že ju budú emitovať jej držitelia – čiže bohatí budú bohatšími.

    Liked by 1 person

    • ETH tazi s vyhody, ze bolo prve, ktore prislo so smart kontraktami. ale ma kopec nedokonalosti, transakcne poplatky su vysoke a kapacita siete nie je bohvieco.vid cryptokitties. lepia to za pochodu… navyse par ludi rozhoduje o ETH a moze kadeco zmenit… napr kontroverzne rozhodnutie o hard forku po DAO hacku… alebo si mozu odhlasovat ze zvysia max pocet ETH v obehu… / to zavana podobnymi metodami ako to praktikuju centralne banky s fiatom / no a prechod z POW na POS trvaaaaa…. mozno v 2022 ? su projekty ktore ETH sliapu technologicky na krk … polkadot… cardano…

      Liked by 2 people

  4. Tá poznámka, s porovnávaním jednoduchosti/zložitosti prepravy zlata, alebo BTC/kryptomeny sa mi zdá scestná. Áno na prepravu veľkého množstva zlata, potrebujeme ochranu. Dnes sa môže zdať byť tento proces drahý/drahší, ako previezť BTC.

    V niektorých poznámkach som už písal, ako dopadne BTC, preto sa budem opakovať. BTC/USD padne pod úroveň 10 000 USD. Myslím tých dnešných USD, nie tých nových.
    Tak že ešte raz. Cena prepravy veľkého množstva zlata, je adekvátna svojmu objemu. Životná potreba jednotlivca na dôstojné dožitie môže byť a určite je, zlomkové opuncované zlato. To zlato bude mať v prípade krachu akcií a samozrejme pádu mien a kryptomien, minimálne 10 násobnú hodnotu dneška. Je otázka či sa to dá dnes s niečím porovnať, keď že meny ako také taktiež skolabujú (devalvujú, alebo úplne zaniknú ). Tí, ktorí budú mať skryté úlomky fyzického puncovaného zlata, zo dňa na deň zbohatnú.

    Systém Internetu má trhliny a preto jeho výpadok, môže zahatiť cestu dostať sa k svojmu BTC. Tak isto zmena zákonov, môže zlikvidovať vlastníkov BTC.
    BTC, je nástroj novodobých globálnych zločincov, ktorí si hromadia svoje zdroje v peňaženkách jednotlivcov. Kto si myslíte, že vlastní tieto vaše peňaženky ? Myslíte si, že sú to skutočne peňaženky ? Sú to čierne diery, ktoré onedlho uvidíme naživo.

    Páči sa mi

    • Nesúhlasím už z toho dôvodu, že preprava zlata je ťažkopádne, lebo je to ťažké a trvá to dlho. Však treba porovnať koľko trvá medzibanková operácia (hodiny až dni) v porovnaní prenosu fyzického zlata, ktorý môže trvať aj týždne. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že je na planéte niekoľkonásobne viac zlata nevyťaženého a vyťaženého ako sa oficiálne priznáva t.j. zlato resp. zlaté platidlo bude zas v obehu.
      Tretia vec je, že výpadok internetu potencionálne znamená koniec civilizácie tak, ako znamená výpadok elektriny.
      Štvrtá vec je, že napriek tomu, že BTC je nástrojom zločincov technológie, ktoré priniesol sú užitočné a aj preto krytpomeny tu zostanú na nejaké to desaťročie.
      Posledná vec je, že ten otrokársky koncept, ktorý bolo nám nanútené úžerou a násilím doslova sa rozkladá pred našimi očami (je to postupný proces do kritického bodu a po tom sa to rozpadá prakticky okamžite) a preto prijaté zákony ohľadom zákazu či hlúpej regulácie kryptomien budú ignorované.

      PS: Mne nie je jedno či niekto uverejňuje vlastné meno, ale musí to byť s vysloveným súhlasom. Mám ten súhlas?

      Liked by 1 person

Pridaj komentár