Kamionisti a Róbert Fico

Tak a máme za sebou ďalší proTEST. Tu je LINK. Bolo to zaujímavé spojenie ľudí. Za to sa chcem Róbertovi Ficovi poďakovať. Spájanie je vecou národa, nie ega. No nevidel som na pódiu nikoho z Republiky. Otázka na centrály SMER-SD a Republiky. Páni, sú Vaše rozdiely také silné, že to naozaj nedokážete skĺbiť?

Na pódiu ma okrem ruskej piesne Kôň zaujala jedna vec. Poslanec Ľ.B. sa blysol tým, že ukázal parafrázujem symbol používajúci sa po celom svete ľuďmi, ako my, ktorí chcú mier. Následne začal skandovať “Chceme mier.” takto:

snímka obrazovky z youtube videa z protestu

Otázka na pána Blahu od Joxa. Pán Blaha, hovorí Vám niečo organizácia so skratkou ISO? Inak nazývaná International Socialist Organisation. A viete, že v roku 2019 sa zúčastnila jej konferencie v SŠA aj iná trojpismenková organizácia? NED. National Endowment for Democracy. Teda vlastne konferenciu ISO spolufinancovala. A ďalšie extrémne ľavičiarske organizácie? A viete, že NED založila za pána Reagana CIA? Viac v tomto zaujimavom článku. Verim, ze sa pobavíte. Ja som sa nepobavil, pretože ma bavi symbolika a za túto Vám pán Blaha, aj celému SMERU-SD strhávam 10 bodov.

Organizácie používajuce symbol zaťatej päste

Budem čakať na vysvetlenie pán Blaha. No a teraz ku pánovi Ficovi. Vďaka za prejav. Verím, že ste sa zamyslel nad jednou jeho časťou. Človek na hrádzi. Hovoril ste, že parafrázujem, už máte vziať krompáče a lopaty a vyhnať tuto vládu von. A že Vy chcete referendum.

Pán Fico, referendum je dobré. No pomalé. Referendum si urobme potom. Bude nutné. Ale teraz?

Pamäť davu je plus minus 2 týždne, Jox si však pamätá. Pamätáte si aj Vy? Pisal sa rok 2010 a Róbert Fico a SMER-SD stáli zoči voči nahnevaným kamionistom. Mýto drahé, nafta drahá, no holt naraz kamionisti zablokovali, či spomalili dopravu vo veľkom rozsahu a vyprotestovali si ústupky vlády Róberta Fica. Páči sa tu tu tu a je toho viac. Zablokovaná Bratislava, Žilina, Banská Bystrica, pridávali sa aj osobné autá. Máte ešte číslo na Úniu autodopravcov Slovenska? Čo tak skončiť tie zatýkania, umierania, likvidáciu ekonomiky, a následne, keď táto vláda pouteká, ani čapice na nich nebude treba, tak môžeme referendovať.

A už ani nemusíte organizovať, infraštruktúra sa robí sama, jedna poučka z DVTR zjednodušene, po vytvorení myšlienky, táto začne okolo seba vytvárať štruktúry na dočasné riadenie. Je sa len potreba postaviť do čela toho Československého konvoja. Telegram kanál je tu

A aká je tam atmosféra? Kolóna má 70 kilometrov, ľudia pomáhajú vodičom s jedlom, čajom, ako u nás v roku 2010. Článok tu

Mám doma niekoľko termosiek, navarím čaju s medom a vyrazíme. Chalani z Únie autodopravcov budú vdační. Len treba pár telefonátov. A možno pomôžu aj Generáli z Klubu generálov. Aj Poľovnícky zväz, možno prídu aj Ultras zo Slovana aj Trnavy, Žiliny či Dunajskej. Možno aj pozatýkaní záchranári spred NR SR. Vysokoškoláci, Donáškové služby a kuriéri. Inštalatéri a elektrikári… Ako na proTESTE. Len teraz odstavia ľudia, ako v 2010 roku Bratislavu, Žilinu, Košice, Banskú Bystricu, Trenčín, Poprad a budú chcieť len jedno.

Odchod Čaputovej, odchod Hegera a spol, vypísanie referenda a predčasných parlamentných a prezidentských volieb v jednom termíne. Verim, že tých pár dni vydržíme.

Čo Vy na to pán Fico? Ako povedal Vás podpredseda, jedina cesta je rederendum. To je nesprávne a mylné. Referendom naprávajme škody, hľadajme mandát od ľudí na systemové zmeny no teraz, teraz treba zopakovať rok 2010. Pôjdete do toho?

S úctou, prianim dobrého zdravia a úapechu pozdravuje

Jox

83 thoughts on “Kamionisti a Róbert Fico

  1. Ako keď sa zohrieva voda v kotli, dlho nič, a potom začne prudko vrieť. A tomu vreniu sa budú čudovať najviac práve tí, ktorí pod kotlom prikladali do ohňa. To je v tejto chvíli už asi zjavné, ale čo potom, to je ťažké povedať. Môže to vykypieť, môže sa čosi dobré uvariť, ale aj prihorieť..

    Liked by 3 people

  2. Pekny clanok, dobry napad, pekne priblizenie situacie z roku 2010 v SR (akoze konvoj protest je uz otestovany). Fakt, klobuk dole.
    Pokial by tento blog sluzil ako prostriedok komunikovania instrukcii vyssieho stupna riadenia smerom k Ficovi a ostatnym personam z rovnakej sfery vplyvu, tak by ten clanok bol velmi povzbudivy signal. Aspon podla Telegramu sa organizuju konvoje po celej Europe (alebo sa aspon k organizacii vyzyva) a nas sa podla Telegamu tyka vyzva na ceskoslovensky konvoj.
    Ale ci ma tento blog az taky vplyv na dianie u nas vedia len autori 🙂

    Liked by 6 people

    • Neo, otazka je nasledovná. Prečo bol v Československu proGNOSTICký ústav. Že čítaju vieme, že z času na cas odpovedia, vieme. Priamo, alebo odpovie reč životnych udalostí za nich. Naozaj ide o to, približiť aj tým, čo maju pamäť krátku, resp. tym, ktorí su na začiatku cesty a otvárajú sa im oči, že to, čo vidia, už raz videli. Alebo aj mnohokrát. Že to nie je chyba v Matrixe, je to zopakovanie algorytmu riesenia v čase potrebnym spôsobom.
      Taký maly veľky generalny štrajk.
      Inak čože to robili na vláde, ked ohlasili fitnesaci spomalenie diaľnice do Ba, pamätá si komunita?

      Liked by 3 people

  3. Jox, ja ta chapem, ale musis este trochu krotit netrpezlivost, inak skodis.
    Fico, ty a dalsi sa sice snazite o rovnaky ciel, ale pre skutocny efekt sa musi este zladit “sinusoida” a to chce este cas. Uvedom si, ze ste v nepriatelskom prostredi. Nemate za sebou media ani zname “celebrity”. Mnohi este nemaju potrebne informacie ani zivotne skusenosti. A ani Fico ani mnohi dalsi este nemaju istotu, ze niekto v okoli nezradi. Kym sa vsetko neujasni, nie je vhodne hnat ludi do akcie. Lebo ak sa nebudu stupnovat a nedosiahnu vcas potrebny ohlas, utok bude brutalne odrazeny, akteri zniceni a vsetko nadlho prehrane.
    Pockaj, kym z 30 susedov aspon 10 nebude odhodlanych.
    Pockaj na test – napr. najblizsie volby.
    Proste, musi sa ist na istotu a cas hra v nas prospech, staci vydrzat. Aj Putin si musel pripravovat podu 2 desatrocia …

    Liked by 7 people

    • Presne tak. Loď je rozkývaná, a keď na ňu zatlačíme až moc, tak sa prehupne do pôvodného stavu ( napr. do stavu tesne po voľbách). Alebo ako hojdačka. Stačí húpať len toľko, aby sa zastavila v hornej polohe a osoba z nej vypadla. Nie viac, pretože sa prehupne naspäť, do bezpečia. Presne toto som včera hovoril manželke, ktorá sa potýka s podobnými problémami v riadení.

      Liked by 4 people

      • Naozaj? Takže navrhuješ čo Kulich? Nechat si ratifikovať okupáciu amikmi, nechat si sem naviesť 2000 okupantov, roztočiť špirálu inflácie a nechat dôchodcov, čo nepokapali od šmakulády, lebo sa nedali, nech zomru hladom, lebo oni si nemaju ako zarobiť. Zato ale berú po 5 (casto zbytocnych) liekov a podobne zaplateni za energie zostane na rožok s maslom denne.Ja neviem chalani, kam ešte chcete nechať národ dotlačiť?
        Odpocedzte, koľko ešte smrti okolo chcete tolerovať s konceptualnymi kecmi tohto typu.
        Ten rezonátor, ktorym je spoločnosť má niekoľko mozností.
        prvá je, že vystupná amplitúda bude veľmi silná a zmätie objekty riadenia vlastneho výstupu. V tom pripade ale je nutné vstupnu frekvenciu riadiť, teda postavit sa do čela procesu.

        druhá je, že do rezonatora vletí neriadenym spôsobom nahodna silna frekcencia a je tam dost veľká šanca ziskania harmonickej amplitudy a znicenia rezonatora, spolu s objektami jeho riadiacimi momemtalne.

        tretia moznost je, ze subjekt za objektami riadenia, ktory ma teraz sam plnu prdel prace s Lavrovom a trieskanim kyblikom, ze ked neschvalia ochranku rusi, odide velvyslanec Ruska, tak je moznost ze ten subjekt pomocou 2000 rambov a natahanych zoldnierov do policie vyhladi krivku na vsrupe do rezonatora a pptlaci kazdy pokus o povstanie, ako sa vyhadril tusim pan Fico na proTESTE.

        Chalani bohuzial mate oci a vidite len časť, pretoze stale vnimate len z boku, z Vasho uhla pohľadu. No Slovensko má okrem aktivne cinnych ľudi aj deri, dorast, dôchodcov, tehotne ženy, dojciace zeny a tsm je potrebná ochrana. a tá sa dá urobit aktivnym prevzatim procesov, ktoré idu po svete.
        A ako Neo skonstatoval, holt u nas boli v ukiciach aj kamiony aj traktory. a efektivita togto kroku bola jasne odskušaná pred 12 rokmi

        Liked by 5 people

        • Jox, skutocne zdrazenie pride az buduci rok, chces, aby za to zodpovedal kto?
          Ako chces nieco organizovat, ked este Republika, SNS, Smer, Vlast, Taraba … nemaju jasnu a spolocnu predstavu? Ci len tak vykrikovat – ludia, bezte kazdy tyzden na namestia a nejako to dopadne? Myslis, ze ludia su na gumicke, nemusia chodit do prace, bavi ich cestovat do BA a cei nadseni to budu opakovat aj 10x, kym sa nahodou nieco nezmeni? A potom si v diskusii ci na infovojne precitaju ci vypocuju ako Smer pred 10 rokmi mal nieco zmenit, ci Danko je brzda, Uhrik zradca …?
          Meni sa vela veci sucasne, ale niektore chcu svoj cas. A ano, zial, budu aj obete, ale ked nieco spustis v nespravny cas, tak tych obeti bude nasobne viac a este aj zbytocnych.

          Liked by 3 people

          • Naozaj az v budúcom roku? Preto štáty V4 mimo nášho uz teraz stropujú potraviny a znižuju dph na nulu?
            jento rok, kedy zakladne potraviny nie nejaký exotický kaviár z burunburu, ale maslo, mlieko, chlieb zacali zdražovať.
            Ak to nevidíte vratane dôvodov o ktorých som pisal, je to Váš problém.
            Elektrina zvyšila 3 nasobne ceny, nafta a benzin šli o 30% hore, plyn nesledujem, ale tiez šiel hore kvôli “voľnotrhovym” cenám. A deje sa to tu a teraz. Dialo sa to uz minulý rok, kde sa ale mojinkolegovia premyselnici baviki kravinami okolo “povinneho” ockovania a zostali prekvapení, napriekntomu, ze info mali, aké strašné straty im to pôsobí.
            A je to regulovateľné. A efektívne reguovateľné. to za prvé.

            Za druhé, pisete hore bod, ktoey som sam kritizoval v tretej vete môjho článku. Ano, Republika a Smer musia konecne prestat voci sebe havkat a ignorovať sa, inak to ajnim narod spočíta. V čase ohrozenia štatnosti a genetického prežitia naroda sa druha cena neudeľuje.

            Svoj cas mali aj oni aj Vy. Budem sa opakovať, pred rokom a 4 mesiacmi som napisal, ze moznost, ako to celé stopnúť a začať spravne riešiť na prospech naroda je cez generalny štrajk Nehovoril som o forme, pretoze sme ich zazili niekoľko, len to ľudia nevnimali s plnymi bruchami pred.televiziou, ako GŠ, aj ked to bol a tak bol aj Vládami vyhodnocovaný.
            Presiel rok a 4 mesiace a stale sa tu kradne, zomieraju zbytocne nelieceni ľudia, lekari zabijajú udajne po celom Slovensku ventilatormi, Verona, Heger, Sulik a Matelko sa stale hadaju a zmija z paláca si lozí po svete a citlivo vnima.
            Co sa zmenilo rieseniami “ze treba čas?” Trt makový.

            No a teraz si dajte otázku. Co bolo dôvodom páne Ficovho zatknutia prave na zaciatku AUTOMOBILOVÉHO protestu cez BRATISLAVU?
            A dajte sinto do suvislosti s dianim v Kanate, tej veľkej dedine na severe. A s mojim člankom a pripomenutim “SVALOVCOV” blokujúcich diaľnicu a Unie Autodopravcov…

            Liked by 3 people

            • # Zdrazovanie
              Ano, naplno az buduci rok. Tento sa este budu cerpat rezervy – napr. aj znizenim DPH … Ja nehovorim o zdrazovani o 10 – 100%, ale o 300 – 1 000%, ked sa tento rok neurodi, ked sa minie plyn v zasobnikoch, ked sa zatvoria dalsie elektrarne v Nemecku a Belgicku a cena elektriny sa bude pocitat z uz aktualnych, ked sa minie tovar skladom a novy nedovezie… Minuly rok boli lockdowny, ale az tento rok sa prejavuje problem v logistike. Dalsie na rade je zasobovanie a potraviny.
              # Havkanie Smer a Republika
              Nestaci, aby prestali len oni, musia viaceri a to aj vratane sympatizantov. Este nie su odhaleni vsetci spiaci agenti. Este sa nerozhodli vsetci oligarchovia financovat zmenu, este sa nezmierili vsetky relevantne strany, este sa plne neprejavili vysledky riadenia tejto garnitury, ockovania … Musia si rozdelit ulohy a oblast posobenia tak, aby udrziavali protestami, natlakmi … vladu stale v napati a postupne ju oslabovali, aby sami chceli radsej hrozny koniec, ako hrozu bez konca. Za tejto vlady sa musi Slovensko dotknut dna, tito “odbornici” sa musia plne zdiskreditovat, za tejto vlady musi dojst k plnemu ocisteniu Republiky, Smeru …
              # GS
              Pre uspesny GS sa musi zucastnit aspon 30% ludi. Pozri okolo seba, je uz 30% ludi pripravenych na vsetko? Policia? Vojaci? Statna sprava? Lekari? Studenti? Zamestnanci? SZCO? … Vydrzia aspon mesiac bez zasobovania a bez vyplat? Nie? Tak to radsej ani nespustaj a radsej vo svojej moci “svejkuj”, je to ucinnejsie.
              Lebo nestaci len jednoducha zmena vlad, tu je potrebna hlboka zmena a ta si este pyta cas, kym bude vacsina ludi chapat a chciet. A ten spravny cas pride, lebo hlupaci aj s nekonencou podporou medii a financii nie su dlhodobo schopni fungovat. Teraz neplytvaj cenne zdroje.

              Liked by 4 people

              • Co k tomuto dodať? Hyperinflacia sa pomaly ale isto prejavuje. Nevidi slepý. Odborníci su diskreditovaní, ked prisli na tupkach s novebom, ich vlastna komunita ich vysmiala.
                Čo sa tyka tych plkov o očiste, nechyba očista ale kadrové výtahy na to, aby vedeli odbornici pomôcť vypracovať dlhodobu strategiu. Na desatročia. Nie na 4 roky.
                A Vaše “čakanie?” Poucenie zo SNP nie je dostatočné? Robit povstanie s okupantami za dverami? Inak situacia skoro tá istá.

                Uz je cas pane, je najvyšsí cas

                Liked by 2 people

                • # Prejav hyperinflacie
                  Ano,prejavuje, ALE … este ludia nedostali vyuctovanie za kurenie. Este stale je tovar v obchode. Coskoro ide jar a leto a to sa prezit vzdy v nasich zemepisnych sirkach da … A na jesen su volby, tj. dovtedy to nechaj na mociar, nech mina zdroje, ktorymi sa bude snazit o udrzanie co najlepsej situacie v coraz horsich okolnostiach.

                  # Diskreditacia
                  Ano, uz zacali padat prvi “odbornici”, ale este ich je vela sedych eminencii. Vid vyssie Kosturiak, Sabol …

                  # Ocista
                  Vidis, sam priznavas, ze este nie su vytahy a strategie. Napad a realizacia by mali prist az potom.

                  # Cakanie
                  Objedktivne idu teraz veci k horsiemu, kto to teraz riadi, bude brany na zodpovednost. Nechaj nech sa v tom bahni mociar. Naviac este stale nevylozili vsetky karty, este stale utocia oni, ale pomaly im zacinaju niektore kamienky vypadavat.
                  Ten spravny okamih pride – stat vyhlasi bankrot, neprejde im zmluva cez parlament, oslobodia vsetkych nevinnych, ozrejmi sa smrt Lucanskeho, zavru niektorych novinarov …

                  Páči sa mi

                  • mlady muz, bud ste naozaj novy a necitate moje clanky bud ate provokater a naozaj nemame o com diskutovat alebo ste Matovic a potrebujete tabletku.

                    Ak to.s Vasim bodom #Ocista myslite vazne a citate moje clanky, dostal som este na starej vode a teraz aj tu kopec negativnych komentarov dlhu dobu, pretoze som ako jeden z mala, este pred VOLBAMI upozornoval na to, ze neexistuju KADROVE VYTAHY v ramci SMERU. Tiež fakt, že terajsi system toho, ze predseda strany ma v podstate absolutisticku moc spolu so statutarmi strany atd.

                    Vase floskule o bankrote statu a podobne naozaj floskule. Vy si mlady muz dokazete predstavit o com hovorite?
                    S plnym bruchom, v teple, bez namierenej pistole na hlavu sa cloveku teoretizuje krasne. V praxi bankrot nasich spolocnych financii sa rovna katastrofu vsetkych a chaos.
                    Takze to, o com hovorite bude znamenat:
                    – PHM na pridel
                    – Potraviny na pridel
                    – mozne vypadky infraštruktury
                    – silne schudobnenie naroda
                    – možny rozpad státu a priclenenie celkov okolitym zoskupeniam

                    Fantazia? Take estonsko má menej obyvateľov, ako mal byvalý západoslovenský kraj.

                    prosím skuste viac pozerať na struktury okolo seba a zacat chapať ako fungujú systémy a ich subsystémy

                    Liked by 2 people

                    • Jox, som starsi ako ty a hoci v mnohom s tebou suhlasim, snazim sa ti ukazat aj druhu stranu mince. Urazky, nalepky, povysovanie a pod. do diskusie a na mna neplatia.
                      A teraz k meritu:
                      – podporujes Republiku a neustale sa navazas do Smeru. Tak si predstavujes spolupracu? To bude dlhodobo fungovat? Skus nielen odvahu, ale aj rozvahu – v dobrom.
                      – ked dnes preberies vladu v krajine, kde terajsiu vladu len nedavno volilo 60% obyvatelov, ma medialnu, financnu, zahranicnu, kadrovu … podporu, ktora sa tvroila 3 desatrocia, co myslis, ako to bude vyzerat? Uz o 2 roky, ked sa otrasu a skonsoliduju, sa zas budeme medzi sebou hadat vydatne podpichovani zahranicnymi mimovladkami …
                      – ver mi, ze viem, ako to aktualne so statom vyzera … Matelko a spol. by bol teraz aj rad, keby to tu niekto nasilim prebral a vsetku zodpovednost z toho co pride by hodili na neho. Najde totiz prazdne hmotne rezervy, rozvratenu statnu spravu, rozvratene financie, kde uz Posta ma problem vyplacat dchodky, banky uz zastavuju statu pozicky … To, ze ludia maju pocit, ako je uz velmi zle, je este nic oproti tomu, ako je to v skutocnosti. Keby tam prisiel Fico, Uhrik, ci svaty Peter nebudu vediet co skor a odkial vsade na nich tie lajna padaju. A mohli by vysvetlovat (kde, ked im este napatria media?) a potom sa medzi sebou hadat, tak si to predstavujes?

                      Liked by 4 people

                    • Takze ja sa navazam do smeru? Ja poukazujem na problémy a davam riesenia. A moja pozícia bola dost tazká, pokym to komunita nepochopila, odvtedy sa takáto narážka nevyskytla.
                      Dôvod, lebo mi nejde o to, počúvat nech žije Fico ako na poslednom proteste ale ide o to, aby moji vnuci mali svoju zem a svoj štát.
                      A len tak mimochodom pozrite si články ku 17.11 2020, uz tam som kritizoval ako smer, tak mazureka, jedneho z podpredsedov Republiky. a schytava to casto tak, ako kazdy iny politik, ked urobi hlupost.
                      – akych 60% obyvateľov volilo dnesnu vladu? Urobte si prosim poriadok v cislach to za prve, za druhé povolenie korespondencneho hlasovania a scitavanie pod dohľadom esetu. Pocul ste o voľbach bajdena? Toho pacienta bielej chajdy, odvolava jeden štát za deuhym voliteľov, Maricopa county presne ukazala, ako sa manipulovalo s korespondencnymi hlasmi aj elektronickym scitanim.
                      Je naivne mysliet si a vazne o tom pisat, že sa to u nas nestalo.

                      Posledny bod, ak ste starší, tak bohuziaľ Vy aj vsetci, ktori povedia, treba nechat tychto dovladnuť, nerozumiete riadeniu.
                      Otazka len jedna. Koľko rokov ste riadil akukoľvek väčšiu organizaciu?

                      Odpoveď je ľahká, kazdy, kto pride po nich siprejde s ľuďmi peklom. No viete čo? Tu Vam dam take videjko, nejakeho takého, vola sa Putin Vladimir Vladimirovič, od 1 minuty 30 sekund mate odpoved pane.

                      Pretoze na zmenu jenpotreba myslienku. No paralelne s MYSLIENKOU je potreba to, co hovorí VVP

                      Viac naozaj netreba.

                      Liked by 1 person

              • Zdravím p. Killer. Ja som vás plne pochopil čo píšete. Chceli by sme aby súčasná vláda čím skôr skončila, ale nič netreba unáhliť. Ak som dobré pochopil. Ak by sme súčasnú vládu zhodili teraz a prišla by nová vláda, tak ekonomické dopady ktoré budú na budúci rok by sa zvalili na novú vládu a zasa by nebol kľud. A ďalšia vec, môže nastať že môže vzniknúť ešte horšia vláda ako je táto súčasná. Možno je dobré nič neunáhliť a robiť pomalé a premyslené kroky. Masky musia padnúť ešte viac, karty sa musia odkryť ešte viac. Táto vláda si tu svoju neschopnosť musí aj s prezidentkou vypiť do dna a žiaľ aj mi ľudia si to musíme dopiť až do dna. A potom stavať nanovo Slovensko so schopnými ľuďmi. Len si užijeme veľa biedi,- žiaľ. Ak sa mýlim opravte ma.

                Liked by 1 person

              • netreba zabudat ze cenu elektriny a energii dvihaju najme emisne povolenky a spekulacie s nimi. je to ako s cigaretami, vyrobcu stoji krabicka necele euro, ale spotrebitel za nu da 4. Lebo dane a podobne. DPH sa pri vyssich cenach moze kludne znizit, pretoze je vyssi vyber, stat nebude tratit. Riesenim je zrusenie EU systemu emisnych povoleniek. Alebo snad vystupenie z neho.

                Kazdopadne, najdolezitejsie je dat ludom nadej, 2 roky sme zavrety v bytoch, odolavame a po kazdom naznaku zlepsenia pride tvrde zhorsenie. Niezeby to bolo demotivacne, ale hromadi sa hnev.

                Liked by 6 people

        • Naša spoločnosť je chorá viac ako 30 rokov. Liečenie bude trvať aspoň 30 mesiacov. Už našťastie začalo, ale nie na začiatku pandémie. Začína sa teraz. Keď sa dívam okolo seba, množstvo ľudí potrebuje ešte čas na strávenie a prijatie. Politici či protestujúci bez podpory ľudí nevybavia nič. Možno niečo, ale len s krátkodobým trvaním. Treba sledovať signály, postupnú emancipáciu niektorých novinárov a vedcov a priestor, aký sa im postupne odkrýva. Ide to dobrým smerom.

          Principiálne s tebou súhlasím v mnohom, len nie s tou horlivosťou. Najprv protest v Kanade a vo svete, potom sa vlna dostane aj k nám.

          Liked by 2 people

          • a si si istý, že pripravit takéto nieco netrvá pár tyždnov, dohody, logistika, zabezpecenie informačného poľa….chslani naivne niekedy az veľmi riešite napady, ako kamionovy protest zajtra….
            Ved vies, ze tieto veci trvaju. Referendová fraska trvala 5 mesiacov… Takze uz je cas a veľmi vysoký

            Páči sa mi

            • “Referendova fraska” je neskutocna sekera stale visiaca nad hlavou tejto vlady a prezidentky. Nevedia ju zvesit a neustale hrozi, ze im padne na hlavu a 600 000 naozaj nasranych ludi si ich kedykolvek najde …
              Genialny riadiaci manever za minimalne naklady …

              Liked by 2 people

            • Nie celkom rozumiem tomuto príspevku. Hovoríš teda, že kamiónový protest navrhuješ teraz, pretože v realite sa uskutoční u nás až o pár mesiacov?

              Samozrejme, že je najvyšší čas. Súhlasím. Ale sú ľudia pripravení? Povedia ti, že tretiu dávku si nedajú pichnúť, ale hneď v ďalšej vete poprú logiku iného procesu. Nedokážu preniesť poznatok z jedného na celok. Hovorím o relatívne vzdelaných a skúsených ľuďoch. Hovorím aj na základe toho, že moja manželka je mnoho krát jediná, ktorá sa ozve v pléne dlhoročných politikov ale aj akademikov. Jediná, ktorej dopína dosah rozhodnutí napríklad ministerstva. Až po dlhých rokoch sa konečne začali chytať niektorí starostovia. Ale nie preto, že by ich k tomu hnali ich voliči alebo občania. Toto sú naše praktické skúsenosti z nižšej politiky a riadenia.

              Liked by 3 people

              • Straw man argument by to bol, ak by si tam nedal to nerozumiem tomu.

                Obvolat, zorganizovat taketo niečo na vhodnu akciu to su 2-4 tyždne, zavisí na dost okolnostiach.
                Pripravit informacne pole tak, aby to nedopadlo ako na tom “automobilovom” proteste, teda vela ludi sa nezucastnilo, kvoli kratkemu casu na pripravu či zmenu programu. to tiež trvá čas.

                Vysvetľovacia kampaň ku dôsledkom pre Vládu SR a občanov a stotožnenie sa, tiež trvá…

                Takže toľko, ak to stačí na dovysvetlenie. Ako hovorim, riadenie ak má byt efektivne aj na 6tej priorite trva, lebo sa musia zariadiť aj tie vyššie.

                Infopole na to je viac menej pripravené, otazka je len o cieľoch a realizacii

                Liked by 1 person

  4. Trochu mi nesedia počty. Pokiaľ sa jedná o 50 000 veľkých vozidiel, tak každé aj s rozostupmi musí zaberať dĺžku cca 10 metrov. Z toho mi vyplýva dĺžka kolóny 500 kilometrov, a nie 70. To je 7x viac – je to postrehnuteľný rozdiel.
    Alebo je tých vozidiel menej?

    Páči sa mi

  5. JoX, skvelé!!! Nemyslím si,že je ešte potrebné čakať, aj keď trpezlivosti sa učenie,je celoživotné dielo! Nikto nechce , aby sa tu rezali hlavy ako v Kazachstane, ale o to, aby sa tu tí blázni už niečoho začali báť a ustupovať…Aby pochopili, že im tie bludy nežerieme! Konvoj nie je agresor, je to ukážka jednoty a sily … Ak to dokázali v Kanade, treba si to pozrieť, je to naozaj pozitívne, bez zbraní a veľavravné. Kto hľadá nájde. Stačilo genocídy národa, predaj našich detí do rúk amerikofilov!!! S T O P amorálnym hodnotám, lgbti bludov, pedofilných milovníkov vo vládach!!! Korupcie a pseudo vzdelania na popredných miestach našej krajiny. To skutočné vzdelanie určite nechýba Blahovi,ktorého GESTO si musel všimnúť aj menej vnímavý jedinec. Určite vie čo urobil, tiež prečo! Netrúfam si hodnotiť, či to je v prospech nás , alebo nie…. Ľudia musia zabojovať proti vojne , aj tej biologickej aj tej, do ktorej nás tu tí, ktorí propagujú sv. P.f.i.ser tlačia, len aby zakryli tie biologické zbrane.
    Nie je už na čo čakať….
    Slobodu a bezpečie pre naše DETI!!!

    Páči sa mi

    • Pockaj a co vlastne dokazal ten konvoj v Kanade? Ze ludia uz nebudu musiet nosit ruska a premier sa schoval na dva tyzdne?
      No a ked sa o mesiac vrati a povie, ze tovar chyba kvoli zlym kamionistom a ze oni zvysili ceny a spusti sa bitka medzi nimi a dochodcami, tak naozaj vyhrali?

      Liked by 1 person

      • Mladý muž vydržte. Vysledok bude podľa toho, kto ten proces riadi. Vyzbierali 7 milionov kanadskych peniazkov, ľudia im pomahaju po celej ceste, ottawa je blokovaná zátarasmi, uvidime, či cih napadne ako na Slovensku, ze pridu domaci a sami zatarasy odstránia.

        Páči sa mi

        • Veru pockajme, uvidime. Ale ked sa zamyslis, bude ten tovar chybat niekomu z vlady? Vsak oni maju v rukach statnu moc, oni su zasobovani bez obmedzenia. Ja neviem, ci je za nimi sila, ktora nasledny hnev ludi presmeruje na vladu, alebo na kamionistov.
          Ak prijmes aj moje skusenosti, tak napr. na burze s ludmi manipuluju 2 emocie – strach a chamtivost. V zivote zas vlady ovplyvnuju ludi metodou cukru a bica… Nechcem ist do detailov, ja sa uz zas nacas odmlcim. Skus pozorovat Matelka, je to tak silna destrukcna sila, ze ju je potrebne len nechat konat, aktualne nici svoj mociar. A neboj, je sice zle, a bude zial aj horsie, ale staci vydrzat uz menej ako 1 000 dni …

          Liked by 2 people

            • Zdravim Jox, spravidla s tebou v mnohom súhlasím, ale nateraz to nie je dobrá myšlienka a hneď ti aj vysvetlím prečo. Slovensko je absolútne závislé na dovoze potravín a aj na iných komoditách a zastavením ich toku sa stane čo? Chceš tu vyvolať hladomor? Extrémne skokové zvýšenie cien? Bolo by dobré a pozrieť na kobylku tým protestom a nie s horúcou hlavou sa vrhať na niečo, čo je v réžii zákulisia. Najhoršie by dopadla súčasná opozícia, lebo toto všetko by padlo na ich hlavy. A niekto veľmi mazaný by sa za brucho chytal, ako mu aj konceptuály naleteli. Slovensko je ešte nie je dostatočne vyhnité na to, aby sa zbavilo parazitov. 30 rokov sa budoval gulag a ty si myslíš, že v priebehu mesiaca ho zbavíš okov? Veľa ľudí tie okovy už má v hlave a nevedeli by čo s tou slobodou, nech 89 je našim mementom, poučením z krízových vývojov a nie na inú farbu natretými hrabľami. Rozvaha a pokoj, evidencia zločinov a zločincov, detailne do podrobností v tejto dobe, aby v dobe príhodnej žiaden hajzlík neunikol karme a spravodlivosti. A hľadanie mostov medzi podobnými názormi, nie rozdeľovanie ľudí do chlievikov. Samozrejme svine musia od válova, ale ešte je dosť kŕmičov, čo im nasýpa.
              Polovica Slovenska má a bude mať závažné zdravotné problémy po zvyšok života. Týchto bude tiež treba ratovať za vynaloženia extrémnych prostriedkov, lebo ani jeden z politikov nie je teraz bez viny, vrátane opozičníkov. Dopustili v minulosti svojou nečinnosťou, aroganciou moci prísť k moci tejto chamradi.
              Iné kádre zatiaľ nemáme a ani tie nádejné nie sú úplne presvedčivé.

              Liked by 1 person

              • Vdaka za komentár no nesuhlasím. Vysvetlil som v diskusii rozdiel.medzi vypadkom a kolapsom. Za tym si stojím.
                Inak sa tomu hovorí aj generalny štrajk.
                otazne je len, kto sa toho chytí.
                rok a pol tu o tom vsetci len melú, Republika to ozvučila a donutila magdoška vystupit, nervozneho s hukaním, zatvorte tie dvere, a samozrejme odbory nic nerobia. A nerobia reálne nič, lebo…. To nech si vyhodnoti magdoško sam, prečo neriesia, aj ked by mali….

                Teraz je pripravené informacne pole tou kanadou lepsia prilezitost na GŠ nebola za poslednú dobu, od odignorovania 600 000 podpisov, s čím vobec nesuhlasim s inym diskutujucim tu, ktory sniva o damoklovom meči referenda.
                Akonsom povedal, referendujme, ked budu prec a nechajme tento institut na potcrdenie noveho smerovania ludi…

                Liked by 1 person

          • Vďaka Killer za rozvahu a rozhľad, ktorú si vo svojich príspevkoch prejavil. Využiť, okrem iného, pravý čas na uskutočnenie plánov či riešení je umenie, ktorým nie každý vládne. Trpezlivosť ruže prináša, dvakrát meraj a raz strihaj, kaša sa neje horúca a mnoho ďalších múdier našich predkov, ktoré nám odkázali, aby sme sa mohli vyhnúť chybám. Niektorí sú ešte primladí, majú horúce hlavy a treba len dúfať a priať im, aby v nich tie staré múdra vyklíčili a časom tiež zmúdreli.

            Liked by 4 people

  6. Ja so vsetkym suhlasim. Toto je ucinny prostriedok. Vcera pustali na Infovojne vyjadrenie Matelka , ako sa obaval zablokovania BA. Cize to je cesta.
    To ze nastane potom prazdno, ktore niekto vyplni je druha vec. Ako povedal nebohy Chelemendik, vsetci vedia co mame robit a ako mame robit, ale nikto nehovori, kam chceme ist.
    Neukoncila sa ( ani nezacala) celospolocenska diskusia o buducom zriadeni. Vid vyjadrenia Fuellmicha o buducom spolocenskom usporiadani.
    Dalsia vec, aky to bude mat vplyv na ozvucenie a realizaciu ocisty spolocnosti pomocou sudnych procesov? Neuspokoji sa verejnost so zmenou a tym padom nebude tlacit na odsudenie zradcov?

    Liked by 1 person

  7. Protest konvoj , alebo konvoj slobody tiež od včera rozoberaju na Fb Koncepcie spoločnej bezpečnosti. Ma zaujalo, že v tej výzve z Telegramu je spomenuté Československo, ako jediné zo všetkých postsoc. krajín. Tiež názor, že ku kolabsu zásobovania v štáte tak závislom a malom ako je Sk, dôjde tak či tak, že ak sa to urýchli organizovaným protestom kamiónov, následky a vina padne na hlavy organizátorov, čiže aktívnej opozicie. Inak, Austrália (štát Commonwealthu, tak ako Canada) to zorganizovala ešte na jeseň minulého roku, veľký ohlas a potom ticho, výsledok? Žeby skúška Djokovičom? Jednoznačne zas nadnárodné riadenie. Už z princípu pozor na to

    Liked by 4 people

    • vďaka za komentár. Takze aka je Vasa pozicia ku teme? prave nakupujem v nasom miestnom obchode a vidim uz ceny. a keďze bude 11 hodin, ak by sme nemali objednane, uz by nebolo. nas obchodik objednava napresno s malou rezervou.
      a to, ze nemáme na vyber, ako v retazcoch? To nevadí.
      A teraz, ked som to povedal. Čo znamená potravinová bezpečnosť, ako obraz pre Vás?
      Pretoze kolaps zasobovania pride ak:
      – nebude fungovať systém distribucie pohonnych hmôt
      – nebude dlhšie dostatok vodičov kamionov, dodavok, ako aj rušnovodičov
      – nebude dostatok energií (plyn, eketrina)
      – nebude dostatok penazí
      – nebude dostatok zakladnych surovín na vyrobu zakladnych potravín pre obyvateľstvo

      Takze čo konceptuáli na fejzbuku myslia, ze skolabuje? Povedali to, alebo len tliachali o niecom, comu nerozumejú.

      druha vec je rozdiel medzi vypadkom a kolapsom. A kolaps je vzdy katastrofa (na tonexistuje núdzovy stav), alebo vojna (na tomje vojnovy stav).
      Vypadok znamená zniženie množstva na krátku dobu, kolaps znamená prebranie krizoveho riadenia štátom, pretože prišlo ku kolapsu infraštruktury a je nutné riadiť tak, aby sa dostalo vsetkym a ľudia nezacali umierať hladom, nedostatkom liekov atď.

      Tak toľko ku obrazu. A ze nadnárodné riadenie a čo si myslite, kto je za procesom koróňky, za procesom “globálneho otepľovania cez CO2”, kto je za agendou alkoholoveho a inych dr9govych jedov, kto je za agendou dlhovo-úrokovej pyramídy, kto je za úlohou modlarskyvh nabozenstiev, kto je za pálenim kníh a menením dejin na historiu q kto je zodpovedný za guláš kaleidoskopický v hlavach ľudí inak nastaveným vzdelaním, ktore toto podporuje?
      Tu ide o jedno. Prevziať riadenie lokálne.

      Liked by 3 people

      • Ja sa mojou potravinovou bezpecnostou zaoberam uz asi 2 roky. A kto sleduje particku okolo Kyiosakiho( Mallone, Gammon..), tento stav ocakaval minimalne pred 3 rokmi. Teraz je uz dost neskoro na zasadne veci ako strategia, vsetci sme unasani prudom udalosti… Ale jemne korekcie ak su neustale vedia zmenit zamyslany kurz.
        Robo tu robil to, co chceli globalisti- montovnu. Toto musi skoncit, takto nebudeme samostatni. Musime mat jasnu a zrozumitelnu statnu strategiu.

        Páči sa mi

        • a ona je v nasich hlavách. Štatni tajomnici Žigu boli kreténi, že nebudeme Vas podporovat, lebo len Folksvágen ma 15 000 zamestnancov, co chcete Vy? Kolko mate 500-700. To je nic. Diverzifikacia panovi docentovi nic nehovorila, tak bolo treba aby odisiel a po intermezze je nutne, aby sme prisli a napisali (aj tu) novu strategiu

          Liked by 2 people

          • A to je problem, ze strategia je v hlavach, nie na papieri. Nemusite ma odkazovat na starsie blogy. Jedine normalne, co som videl je toto z DVTR
            https://kob-forum.eu/2021/11/26/a-jak-z-toho-ven/
            Je to zo zakladov sociologie , 6 cast, Krajinna venkovska urbanizace
            Dava mi to zmysel ako zaklad pre diskusiu. Ale pani, viete , co tu potom treba? Ist 300 rokov dozadu a systematicky napravat:
            1.zrusit podnu reformu M.Terezie a drobenie pody
            2.zmenit jej skolsku reformu na obraz vyssie uvedeneho ciela( vid Kyiosaki Bohate dieta bystre dieta, cast o skolskej reforme M.Terezie)
            Atd.
            Cize ist systematicky. Pisal som o tom nejake blogy, ale kazdeho dnes zaujima akurat tak lebofico. A kto koho zabil, vydiera atd.

            Ja tvrdim, ze to v akej sme riti je dosledok nadnarodneho riadenia spred 300 rokov. Preco zabili Mikoviniho? Preco zrusili jeho sukromnu skolu a nutili ho vyucovat v statnej? Skolska reforma zacala po jeho smrti a mimochodom dost pomahal M.Terezii v inych oblastiach( vojenska topografia)

            To, ze sme montovna, zabezpecila M.Terezia podnou reformou a skolskou reformou. A za tym si plne stojim.

            Liked by 1 person

      • Jox, urcite zo sach, PC hier … poznas, ze utocnik potrebuje 3 – 10x viac zdrojov, ako obranca. Zatial utoci Matovic, liberali … a maju velmi vela zdrojov – ved len nedavno vo volbach ziskali vyse 60% ludi. Buduj obranu, ked sa vycerpaju a budes mat plne kryty chrbat a boky, pomaly prejdes do protiutoku. Predcasny vypad – a hlavne ak bude neuspesny – ta oslabi a mozno aj znici. Robia chyby, cakaj kym sa nakopia a budu pre nich fatalne.
        BTW – kukni napr. medzi ludmi su aj taketo nazory:
        https://www.kosturiak.com/2021/12/05/zbabeli-chlapi/
        https://www.kosturiak.com/2022/01/23/nezabudajme/
        A tych ludi je este vela a maju moc.

        Liked by 2 people

        • pane mate v tom guláš. Dôvod? 6 priorit prostriedkov riadenia.
          Ked nevidíte tzv hybridnú vojnu, tak nevidíte.
          Zatial ste nedal jediny argument prečo nie je možne teraz urobit krok vpred. Popisujete len floskulami vágny obraz.

          Z pocitacovych hier? Mam cez 20 rokov realnych riadiacich skuseností, pocitacove hry nepotrebujem na to, aby som poznal zaklady a dvtr na pokracovanie pomocou aplikacie dvtr v praxi

          Páči sa mi

          • Praveze vojnu vidim uz niekolko rokov. A viem, ze jeden hocako radikalny “krok vpred” ak nevyjde, tak mozes prist o vsetky ubranene pozicie.
            Nemozes vkladat vsetky nadeje do nejakej aktivity len aby sa uz uz nieco dialo. Deje sa vela, nie vsetko vidime a chapeme.
            Nepriatel je este velmi silny a na konci kope najviac, este je velmi vela otvorenych frontov a este sa nezdiskreditovali vsetci protivnici.

            Skus si predstavit – uspesne zorganizujes pochod kamionistov, budes mat 1 000 kamionov co dojdu do BA. Pridu a potom co? Budu tam stat tyzden? Soferi budu zit z coho? A ked ludom media, vlada, celebrity … povedia, ze kvoli Republike a ich zblbnutym kamionistom nie je tovar a ceny su trojnasobne, pojdes sa tym dochodcom ukazat na oci? A ked povolaju na nich armadu?

            Pockaj, kym ich neopustia / neoslabia ich najvernejsi, kym neuvidis, ze taky Hatas, Valo … sa radsej oznacia ako nezavisli, kym niektori nezdrhnu daleko za hranice, kym im na ministerstvach ostane len par ludi s ktorymi nebudu vediet ani len vydat tlacovu spravu … Inak budes oznaceny ako agresor a 30% ludi vzdy podpori tych utlacanych.

            Liked by 4 people

  8. A opat sa dostavame k cielu riadenia. Ked ma riadenie prevziat Robo, musi mu byt jasny ciel( aj nam). Ciel nie je iba povalenie vlady. To je medziciel. Konecny ciel by malo byt nove usporiadanie spolocnosti( vid vyrok Fuellmich)
    Moznost je ze protesty kamionistov vyvolava zakulisie. Podpindosi padnu tak, ci onak, takto to maju pod kontrolou. Ak to tlaci aj Infovojna, spozornel by som. Oni tlacia aj Aeronet a ten je u mna jasna riadena opozicia( vid vcerajsi clanok o Bidenovom telefonate a utoku vysadkarov na Zelenskeho chuntu)

    Liked by 2 people

  9. Možno to tu už bolo rozoberané… Pri spätnom pohľade, priebeh udalostí na Slovensku plne odpovedá podvratnej činnosti, opísanej Tomasom Schumanom (Jurij Bezmenov) v knihe „Love Letter to America“, W.I.N. Almanac Panorama, Los Angeles, 1984. Subverzia (podvratná činnosť) prebieha v štyroch štádiach: 1/ demoralizácia, 2/ destabilizácia, 3/ kríza, 4/ normalizácia. Je to manuál, podľa ktorého „agenti vplyvu“ na Slovensku postupovali. Veľmi stručne:

    Prvé štádium demoralizácie trvá 15-20 rokov, ktoré sú potrebné na to, aby sa „vychovala“ (vystavila podvratnej psychologickej, ideologickej a propagandistickej činnosti) jedna generácia študentov. Demoralizácia prebieha naraz na troch úrovniach: na úrovni ideí, úrovni štruktúr a úrovni hmotnej existencie národa.

    V druhom štádiu, štádiu destabilizácie, je úsilie vykonávateľov podvratnej činnost sústredené na vnútorné mocenské štruktúry, medzinárodné vzťahy, ekonomiku a sociálne štruktúry. Destabilizácia môže trvať 2 až 5 rokov, v závislosti od vyspelosti krajiny a jej schopnosti mobilizovať sa na odpor.

    Tretie štádium, štádium krízy, môže trvať len 2 až 6 mesiacov. V tomto štádiu subverzie všetci „radikáli“ a „spiaci agenti“ rýchlo pôjdu do akcie a pokúsia sa prevziať moc „čo najrýchlejšie a čo najnemilosrdnejšie“. Podľa prebiehajúcich udalostí, práve do tohto štádia sme sa dostali.

    Štvrté štádium, štádium normalizácie, je to, čo sme už zažili po r. 1968, obsadení Československa vojskami VZ. Iba s tým rozdielom, že to budú vojská USA a NATO. Normalizácia začne podpisom „Obrannej zmluvy s USA“. Potom už národná opozícia prestane existovať. Preto @Jox má pravdu… Teraz je ale nesmierne dôležité určiť správny okamžik na otvorený celonárodný protest – na čo sú potrebné informácie, informácie a ešte INFORMÁCIE!

    Liked by 3 people

  10. Myslím tým, len na opatrnosť pri odpovedi na jasnú výzvu “nikoho” za konvoj. Ak áno, tak radšej bez podpisu opozície, tak ako sa to dialo v Austrálii, deje v Kanade. V Austrálii išli do toho s tým, aby padla vláda, aby sa ľuďom vrátila sloboda, tak ako teraz v Kanade. Ja to vnímam, ako prechod riadenia “nikým” z fázy C 19 “medicina” na posun do riadenia fázy C 19 “ekonomika”. Cieľ rovnaký, čo najviac poškodiť populáciu, či už vírusom, vakcinami, strachom, zviazať ju fašizmom. Rozhádzať, rozložiť ekonomiku štátov Európy, Ameriky, Austrálie. Aj načasovanie je dôležité, s ohľadom na “prebudenosť” davu, ale aj na obyčajné ročné obdobie. Či náhodou to zablokovanie zásobovania vlastnými rukami sa nám cielene nepodsúva ako jediné správne riešenie, a ním nie je. Tiež ďakujem za Váš článok a podnet, podnety k úvahe.

    Liked by 3 people

    • Je to tak. Nase rozne krysy napojene na tych hore uz varuju, ako si treba “robit zasoby potravin na omikron”.
      Aj tie predpovede a scenare, ci “nacvik” “kyberutokov” na obchodne retazce, vsetko to casovo zapada.
      Myslim, ze si ludi vodia ovce z ohradky do ohradky, ako potrebuju.
      Vsetko je to len divadlo.

      Liked by 2 people

  11. To nevidíte že všetkých politikov aj opozičných riadi ambasáda . Toto čo sa teraz deje v našej krajine a vo svete je len divadlo. Politikom nejde o národ a ľudí všetkým ide len o peniaze a moc. My všetci sme len otroci a riadia nás pani-slachta. Sme otroci už niekoľko tisícročí.☀️

    Liked by 1 person

        • Milan Vas pochopil. Vytie na mesiac ze sme všetci otroci je vysvetlrné v knihe Tao Te Ting takto: Tie najúčinnejšie okovy sú tie, ktoré nie sú vidieť. Otrok si neuvedomí, ze je nimi zviazaný.
          A odpoveď? 6 priorít riadenia, ktoré tieto okovy vysvetľujú….
          Potom vzhliadnutí a pochopení ste otrokom uz len z vlastnej vôle, pretože inak okovy vidíte a môžete začat cestu na ich ucinnom zhodení tak, aby uz nemohli nikdy padnút na Vase ruky a krk…

          Páči sa mi

          • Jox 13 rád čítam tvoje komentáre si múdry a veľa si zažil – máš prehľad. Píšeš bez servítky to čo si myslíš či sa toto niekomu páči alebo nie len tak ďalej 👍👍👍👌☀️…

            Páči sa mi

    • A garantujem ti, ak dôjde k tomu, k čomu sa priblizujeme, tak sa hneď ukáže kto je aký vo vnútri. Pri prvej takzvanej vlne, ľudia boli o*enany strachom a v obchodoch nastali bitky o drogériu. Každý myslel len a len na seba. Jednotlivci sú v strachu vyradení, sú mimo. Ak sa spustí kaskáda udalosti čoskoro, bude to pre mnohých peklo, lebo ho majú v sebe. Nepriatela ma človek v sebe…

      Páči sa mi

  12. viac-menej tu boli argumenty z oboch strán, takže zbytočne by som sa rozpisoval.
    Súhlasím s mnohým od Joxa, no aj Killer má v mnohom pravdu.
    Myslím si, že SMER vie, čo robí a aj čo robiť, preto by som ich netlačil do toho, na čo ešte musí dozrieť jak čas, tak predovšetkým obyvateľstvo.
    Ešte nie je dostatočný tlak zdola, aby to bolo možné urýchliť, ešte stále je to viac o vyčkávaní na Godota, než o odhodlaní osobne niečo pre zmenu vykonať.

    Liked by 9 people

    • cisto teoreticky, ak to v Kanade bude mat uspech, sance na to, ze sa to spravi aj tu (zivelne ci riadene) budu daleko vyssie.

      A ak chapem Joxa spravne, on nehovori, ze ten protest treba spravit dnes, ale pripravit ho, aby az to bude vhodne bol spusteny a prebehol hladko. Mozno o par mesiacov situacia bude taka, ze to bude nevyhnutnost.

      Liked by 2 people

      • áno, pochopil si Joxa správne, a preto tvrdím, že Jox a Killer nie sú v zásadných otázkach v rozpore.
        Tento článok a diskusia k nemu sú veľmi dôležité, a preto mi myšlienky k tejto téme vírili v hlave skoro celú noc, až kým mi neťuklo v noci v hlave a, spomenúc si na už praktizované dávnejšie riešenie, som neupchal provizórne odtok v sprche a zamedzil šírenie smradu zo žumpy (kvôli prílišnej snahe, niekto v dobrej snahe dôkladne vyčistiť sprchový odtok, nepoznajúc mechanizmus fungovania odtokovej guličky a chvatu, ju znefunkčnil tak, že je potrebné kúpiť jedno nové tesnenie, lebo to pôvodné, po čistení zle založené, spláchlo do žumpy.) Ono celý ten pobyt v penzióne a na lyžovačke je jedným rozsiahlejším JŽO, ktorého podrobnosťami vás nebudem zaťažovať, ale jeden konkrétny výstup z neho dám:
        žumpa – “žumpa” – “močiar” – najväčšou a najintenzívnejšie smrad šíriacou “žumpou” je Blava. Bola ozvučená v IV obava I.Matoviča staršieho dáta zo zablokovania Bratislavy. Ono skrze I.Matoviča sa nie raz ozvučili povšimnutia hodné veci. Preto som vyššie mal dotaz kedy a v akej súvislosti to bolo, pretože som si nebol istý, či je to návod alebo varovanie. V súvislosti s konvojom kamiónov je to aj aj.
        Ako skĺbiť Joxove “zopakovanie algoritmu riesenia v čase potrebným spôsobom” a “lokálne prebratie riadenia” zároveň však eliminujúc všetky obavy Killera z následkov “opičej pracky” celoslovenského konvoja, t.j. negatívnych hospodárskych dopadov na obyvateľstvo a politických na opozíciu?
        Kde je najväčšia voličská základňa “močiarnej žumpy” a kde si myslia, že Slovensko končí za Trnavou? Bratislava – bašta liberalizmu – závislá na dodávkach potravín z okolia zároveň pohrdajúca ju živiacim okolím.
        Tak ju lokálne dočasne provizórne utesnime – zablokujme ten smrad z tej liberálnej močiarnej žumpy, a zbytok Slovenska nech hospodársky funguje ďalej.
        A nemôžu to byť len kamióny, tie sú potrebné pre zásobovanie. Je zima, polia vo vegetačnom pokoji a ťažká poľnohospodárska technika odparkovaná na dvoroch. Poľnohospodári blokáciou celého Slovenska svojho času pomohli k pádu minulej vlády a k získaniu moci do rúk terajších vlastizradcov. Čo tak, milí poľnohospodári, prispieť k náprave minulých chýb a omylov? Alebo si myslíte, že sa každému z vás ujde štedrej dotácie vyše 4 000 € na jednu sviňu? Bo nie sviňa ako “sviňa”…

        Liked by 7 people

  13. Cital som ten clanok Ireny, vdaka za link
    https://kob-forum.eu/2022/01/29/varovani-s-ohledem-na-organizaci-ceskoslovenskeho-konvoje-za-svobodu-europe-convoy-2022/
    Vychadzaju mi z toho 2 veci
    1/ Ludia co to podporuju a obdivuju a nezamyslaju sa. nad suvislostami su mladi a neskuseni
    2/ Alebo je to ZAMER. Zial aj Infovojnu beriem rovnako ako Camboru vo filme Obcansky prukaz. Nikdy nezverejnili Irenu ale vzdy VK. Rovnako spozorniem ak je niekto nervozny a hovori, ze TERAZ je cas
    Ale musim povedat aj dakujem za upozornenie ze ta zdvihnuta past Blahu na proteste bol symbol. Bol som tam a napadla ma pritom kniha Londona Zelezna past. Na obalke bol ten symbol.
    Inac Blaha je marxista. Okrem toho ze nerozumie pojmom bolsevizmus, pritom ma tituly , ako slepy vyznavac Marxa zjednodusuje boj medzi akpitalistami a pracujucimi. A zabuda ze obe strany su iba otroci bankarov. Na to prisiel uz Stalin aj Ford. Marxisti boli iba blud na odputanie pozornosti od zakulisia.

    Liked by 3 people

  14. Ked som si to vsetko spojil, naladlo ma nasledovne:
    Blahova zdvihnuta past je slobodomurarsky symbol
    Protest kamoinistov organizuje zakulisie= slobodomurari. Vid Simpsonovci( bolo to ozvucene dopredu aj s kanadskou vlajkou a Truedauom). Bolo uz vysvetlene, preco musi byt vsetko dopredu ozvucene. Nie su to ziadne nahody. Zbavuju sa tak viny. Je to ich sposob komunikacie.
    Nas mociar je tu neplanovane, poculi sme, ze su to Jezuiti.
    Vacsina Jezuitov su tiez slobodomurari( bol chlapik co to pred par dnami vysvetloval na Infovojne)
    Ide teda o riadenu vymenu kadrov rovnakej chobotnice. Akurat sa potom pojde vyssi level hry.

    Preto to nepodporujem. Fico o tom nemusi tusit. Blaha je taky Pellegrini2.

    Liked by 2 people

    • pokial ide o tu zatatu past, ja by som az tak velmi nekonspirovala, co sa tyka Blahu
      je vseobecne zname, ze je obdivovatelom Che Guevaru a ta zdvihnuta past je u neho spojena prave s tymto bojovnikom za slobodu … nevidim v tom nic ine, aj ked je jasne, ze symboly posobia aj pri ich nevedomom (alebo nedostatocne vedomom) pouzivani
      ale musim suhlasit s tym, ze pravy vyznam pojmu bolsevizmus a aj osobnost Stalina ma stale este zahalene optikou mejnstrimoveho vzdelania a vacsinoveho, skolskou prapagandou zmanipulovaneho nazoru, to aj mne u neho vadi, tam uz sa k objektivnejsiemu hodnoteniu posunut mohol pri jeho vzdelani

      Liked by 1 person

      • na 2.2.2022 je naplanovane rokovanie parlamentu k tej USA/SK “obrannej” zmluve (podpis GP) – preto aj kamionisti maju tento datum, v utorok mozno niektori vyrazia, ak tam maju byt v stredu doobeda o 11,00 … ja si to takto vysvetlujem, ale mozno sa len pomylili s tym utorkom

        Liked by 1 person

      • Hlavne ak viem, ako tento telegramovy konvoj zacinal. 27.1. mi prisiel link od susedy tuto v Kanade na tento CZ konvoj. Natlacila nas tam vsetkych, ale bavili sa len ona s nejakym z UK. Vcera som sa jej pytala, ci vie, aku burku v serbli sposobili. Vysvetlila mi, ze nasla link na tento konvoj, ale bolo tam len 6 ludi, tak im trochu pomohla.
        Kanadsky truckeri nas upozornili este pred ich mandatom (15.1.), aby sme si nakupili, lebo ak trulo necukne a zavedu to aj amici, tak pojdu. A isli. Lenze tu to trva tyzden, kym sa presunu. TV to tvrdo ignorovala az do stredy, Justin najprv skusil s karantenou ( prudko mi to pripominalo vasu vladu po prusere s generalom Lucanskym, tiez bola zrazu polovica nakazena), a v sobotu radsej zmizol.
        Ak to niekto u vas prevzal, tak to bolo pripravene celosvetovo. Ak nie, tak spoza klavesnice sa naplanuje vselico

        Liked by 2 people

  15. na stredu 2.2.2022 sa zvolava celonarodne zhromazdenie pod hlavickou Zdruzenia slovenskej inteligencie Korene, za ucasti vsetkych moznych dalsich organizacii, ktore boli oslovene
    Združenie slovenskej inteligencie organizuje 2. februára v Bratislave celonárodné & celodenné zhromaždenie za mier a proti okupačnej dohode s USA „Slovensko, bráň si svoju slobodu a suverenitu!“
    https://www.infovojna.sk/article/zdruzenie-slovenskej-inteligencie-organizuje-2-februara-v-bratislave-celonarodne-celodenne-zhromazdenie-za-mier-a-proti-okupacnej-dohode-s-usa-slovensko-bran-si-svoju-slobodu-a-suverenitu

    Liked by 2 people

Pridaj komentár