Kto zostane v Eurozóne?

Je hádam každému jasný ten fakt, že Európska Únia je v súčasnej podobe žalárom národov s horšou diktatúrou, než akú mala Tretia ríša za Hitlera. Treba ale povedať aj to, že Slovensko, ako suverénny a zvrchovaný štát, môže existovať len ako súčasť väčšieho celku. Žiaľ, kvôli geografickým dôvodom nemáme inú alternatívu, ako EU, ktorá je v štádiu rozkladu a čaká sa už len na to, že ju niekto s konečnou platnosťou pochová.

Ako to myslím?

Nuž, EU zomrela vtedy, keď neklepli Nemcom po prstoch na začiatku covid hystérie, keď zhabali lekárske potreby a následne štáty uzavreli vnútorné hranice Schengenu, aby zabránili šíreniu corony. A to, že je v EU v rozklade tiež signalizuje nielen neriešenie plynovo-energetickej krízy, ale aj jej prehĺbenie a hlavne spustenie samotnej krízy nezmyselnými nariadeniami Bruselu. A € v takej podobe, ako existuje vyhovuje málokomu (nevyhovuje už ani Nemcom so silnou exportnou ekonomikou a bankárskym klanom o to viac). Teda na to, aby € naďalej existovalo, musí byť silná politická jednota členských štátov a Brusel robí všetko pre to, aby táto jednota zanikla. Tým pádom zmena monetárnej politiky ECB je nielen odsúdená na fiasko, ale môže aj ukončiť celú Európsku menovú úniu (EMU). A keď EMU v súčasnej podobe zanikne, tak sa vynára otázka sformulovaná v nadpise, pričom týmto sa veci nekončia. Dôvodom je to, že € sa začína používať aj v obchode ne-európskych štátoch napr. Rusi a Číňania uzavreli zmluvu o obchode s plynom s platbou v €.

Aké to bude € a kto to bude používať?

Už dávnejšie počujem chýry o tom, že Nemci chcú zaviesť drahými kovmi (zlatom) kryté € pre seba a ostatné, hlavne susediace štáty, tzv. Nordické/Severné €. Táto ich snaha bola vždy niekým blokovaná, buď globálnym zákulisím (GP), bankárskymi klanmi, alebo anglo-americkým močiarom s centrálou v Londýne, pretože by to znamenalo nielen suverenizáciu Nemecka, ale aj odpis jednej celej nemalej investície, lebo Brusel je ich hlavná vplyvová agentúra pre Európu. A keďže močiar je riadený mafiózno-okultnými štruktúrami, tak pád týchto štruktúr, resp. útok na ne, by nielen spustil finálny rozklad EU, ale aj suverenizáciu Nemecka. A tu treba spomenúť práve Kazachstan a Ukrajinu, resp. nielen to, čo sa tam dialo a deje, ale aj čo robí Putin a prakticky celé ruské vedenie.

Čo také?

Nuž v Kazachstane Rusi, a nielen oni, získali prístup k dátam z centrálnej banky (stále to tam vrie – močiar si to pekne zavaril a okultno-mafiózne štruktúry museli utiecť), pričom sa zistilo nielen to, kto sa zúčastnil ilegálnych aktivít v Kazachstane (doslova sa to tam čistí od podlahy a nie príliš šetrnými metódami), ale aj to, že Ukrajina je ďalším centrom pre ilegálne aktivity vrátane prania špinavých peňazí pre močiar, resp. zistili, že kto a ako tam perie peniaze okrem iného. Teraz si ruské vedenie na čele s Putinom uvedomuje, že skôr či neskôr budú musieť odpovedať na provokácie Západu napriek tomu, že nechcú vojnu a kvôli tomu Putin klame telom a naznačuje, kadiaľ bude viesť jeho odpoveď, a to len preto, aby asymetrickou odpoveďou prekvapil oponenta a jediným úderom mu vybil zuby a dal KO.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

24 thoughts on “Kto zostane v Eurozóne?

  1. Mne sa asi sníva. Nejaký K…t z nejakého poj… inštitútu sa vyhráža, že Slovensku hrozí občianska vojna.
    Vypočujte si toho .uja Závodského , aký psí, sociologický zvratok pozval ako hlavného ideológa do svojej pripečenej agitačnej relácie.

    Páči sa mi

  2. neviem, mne sa to nezda…..keby spadlo euro, tak musi dochadzat ku konverzii (alebo vymene ako v 53.) a teda vacsina ludi by utrela nos. To nie je len tak, dnes je euro, zajtra severne euro a nic sa nedeje…..a Rusi to vedia a vidia, ved viac menej gro svojich devizovych rezerv presunuli do eura. Stat sa to samozrejme ale moze, USA na tom usilovne pracuju a eurozona ma svoju strukturalnu chybu v nedostatku produkcie na juhu Europy, ale podla mna, v pripade valutovych zon a la Chazin, sa tam (a k nam) moze presunut vyroba, ktora nahradi produkciu Ciny a mohlo by to prezit

    Páči sa mi

    • Ak príde čas zlomu, ktorý príde neohlásene, bez predchádzajúcich upozornení, spadne to všetko. NIe som optimista v oblasti monetárnej politiky západu. A či bude krypto pomyselným záchranných kolesom, ukáže čas.

      Páči sa mi

    • Euro oslabí, to garantujem a nepíšem poznámky, že za to čo píšem nezodpovedám, ako to robí 99% mediálnych podvodníkov. To že sa ti to nezdá je v zátvorke psychológie obchodovania v poriadku. Euro padne a všetci budú prekvapení, teda okrem 0,5%obchodníko ktorí vedia prečo. Kritiku neprijímam pred oslabením. Poprosím aby ste si na to počkali a sledovali čo dávam dopredu. Je to také zložité si počkať ?

      Páči sa mi

      • vzdy je to otazka voci comu oslabi a co to prinesie (ak myslis rast cien, tak samozrejme je to v poriadku, ak myslis voci dolaru, tak to uz neviem, je to mozne vzhladom na tlak USA, ale tak oni nie su jedini mocni)…..naozaj ocakavas ze sa ruske devizove rezervy rozplynu?
        Oracle911blog: Nemecko ma este stale cca 50% oficialnych zlatych rezerv v USA, takze neviem ci ma na zlatom kryte euro…nehovoriac o tom, ze by sa im znacne zvysila jeho vnutorna hodnota meny a mali by problemy s exportom. Samozrejme je to riesitelne (povedzme solupracou s Ruskom), ale podla mna na to by doslo, az v poslednom akte zufalstva

        Páči sa mi

        • Euro oslabí pod 1.09 a možno aj pod paritu s USD. Nemá to nič s porovnávaním ekonomík. Stane sa to lebo je to formačné pravidlo a to sa vždy naplní. Nemusíš sa báť Janka, stane sa presne to, čo ukazujem vo videách. Dávam to dosť dopredu, tak že sa o tom presvedčíš na vlastné oči a je jedno, ako bude kto prosperovať. EUR/USD oslabí minimálne pod 1.1 ešte v tomto roku !

          Páči sa mi

            • Prvá vec je, že Orbán rozkladá EU a vytvára jadro nového zoskupenia t.j. Orbán zostáva.
              Druhá vec je, že Poľsko šteká tak, ako Londýn/USA káže (robili to aj pred druhou svetovou vojnou- vieme ako to dopadlo).
              Tretia vec je, že Poľsko je obor na hlinených nohách, ich elity nezvládajú ani riadenie vlastného štátu, nieto nejakého zoskupenia.
              Posledná a najdôležitejšia vec je, že nevieme so 100% istotou povedať, že aký koncept to bude.

              Liked by 1 person

              • Oracle čítala som, že Poľsko má byť doslova rozobraté na kusy. Údajne časť má byť pridelená Nemecku, časť Ukrajine a tretia časť asi Bielorusku. Takže žiadna veľmoc to nebude. 🤔

                Páči sa mi

    • Poľsko si už x krát myslelo že je veľmoc. Naposledy za Pilutskeho. To všetko iba preto lebo kráľ Sobieski druhý previedol svoju armádu cez kopce ktoré Osmanský generál považoval za nepriechodné. Vďaka tomu omylu za armáde poliakov podarilo rozprašit armádu obliehajú Viedeň. To bola zlatá éra Poľska. Následne schopnosti riadiacich kádrov degradovala. S tým čo majú sa veľmocou štát nemôžu z objektívnych dôvodov.

      Liked by 4 people

  3. Aj NATO pravdepodobne končí, preto asi USA potrebujú bilaterálne dohody s štátmi východného bloku, aby tu mohli zostať. Rusko dalo požiadavku, aby sa NATO stiahlo, ale ako to bude s prítomnosťou USA armády?

    Páči sa mi

  4. Spätné upozornenie: Oracle: Kto zostane v Eurozóne? | Začas

Pridaj komentár