Blok – ľavicový alebo pronárodný?

Na ZVTV nedávno odznel zaujímavý rozhovor s R. Ficom. viď. https://oracle911blog.wordpress.com/2022/02/07/nikdy-viac/#comments, alebo tu: https://www.youtube.com/watch?v=Trm3JXPEKWA

Vďaka za tento rozhovor, pretože v ňom v „kocke“ ohľadom aktuálneho diania na Slovensku bolo povedané to najdôležitejšie.

Súhlasím s názorom pána R.Fica, že  budúcnosť politických strán bude o blokoch (od min. 20:20 ), no  v žiadnom prípade nemôžem súhlasiť s tým, že to má byť o blokoch v klasickom marxistickom delení na ľavicu a pravicu, a najmä nie v súvislosti s dneškom, že opozičný blok musí byť ľavicový. V žiadnom prípade!

V tejto dobe musí byť opozícia predovšetkým P R O N Á R O D N Á.

A aj do budúcna je nezmyslom, aby deliacou čiarou medzi vládnou koalíciou a opozíciou bolo ich ľavičiarstvo alebo pravičiarstvo. Každá budúca vláda Slovenska musí byť nielen striktne pronárodná (to nevylučuje vstup Slovenska do zväzkov, ak  je to objektívne v prospech Slovenska a jeho ľudu), ale musí aj vyvážene zastupovať jak pravicu, tak aj ľavicu. Len takýto blok ma šancu na voličskú podporu voličov zo všetkých sociálnych skupín.

Čisto ľavicová vláda to preklápa príliš k socializmu, tá pravicová zase ku kapitalizmu. Ani jeden systém nebol a nie je vo všetkom dokonalý a zároveň ani v jednom nebolo a nie je všetko zlé.

Sila každého štátu je v sile jeho spoločnosti a sila spoločnosti tkvie v tom, že dokáže zjednotiť jednotlivcov pre spoločné ciele. A tým spoločným cieľom dnes, zajtra i pozajtra je Slovensko ako suverénny, slobodný štát a vo vzťahu k spoločnosti a jednotlivcovi Slovensko ako právne a sociálne spravodlivý štát.

Tak, ako nemožno budovať bezpečnosť a posilňovať bezpečnosť štátu na úkor bezpečnosti iných štátov, tak takisto nemožno budovať a posilňovať bezpečnosť jednej sociálnej skupiny na úkor druhej, pretože potom to už v žiadnom prípade nie je ani o právne, ani o sociálne spravodlivom štáte, a vnútorné pnutie medzi sociálnymi skupinami časom privedie, ak nie priamo k jeho zániku, tak isto k sociálnym otrasom a namiesto tvorivej evolúcie spoločnosti bude jedna sociálna revolúcia striedajúc druhú. túto spoločnosť vyčerpávať.

Socializmus zdôrazňoval silu kolektívu, kapitalizmus zase umožňoval vyniknúť individuálnym vlohám jednotlivca.

Téma hospodárskej politiky štátu na úrovni makroekonomiky, t.j. na úrovni spoločnosti, kolektívu ohľadom plánovania a riadenia jej výroby a prerozdeľovania tovarov a služieb je na veľmi dobrej úrovni rozpracovaná v ekonomickej časti práce VP SSSR „Krátky kurz“ (k dispozícii v slovenskom preklade napr. tu: http://leva-net.webnode.cz/products/kratky-kurz1/)

Avšak čo jednotlivec, kde a aké je jeho miesto v makroekonomike? Pretože to nie je len o zamestnancoch a zamestnávateľoch.

Každý sme jedinečný a v súvislosti s podieľaním sa na hospodárskej činnosti v štáte možno jednotlivcov začleniť do štyroch základných skupín. Kto pozná dielo R.T.Kyossakiho „Bohatý otec, chudobný otec“, tak si isto spomenie na jeho “cash flow kvadrant”, ktorý zatrieďuje ľudí v súvislosti so zarábaním peňazí do štyroch skupín: zamestnanci, SZČO, majitelia podnikov (zamestnávatelia) a investori. Avšak “cash flow kvadrant” primárne nesúvisí so spôsobom zarábania peňazí, aj keď sa v ňom odráža, ale vyplýva z individuálnych kvalít jednotlivcov, ktoré určujú, kde a ako sa dotyčný jedinec dokáže najlepšie individuálne uplatniť, podľa kapitalistického pohľadu R.T.Kyossakiho v toku peňazí, a v skutočnosti v procese riadenia makroekonomiky, t.j. výroby tovaru a poskytovania služieb.

Každé národné hospodárstvo potrebuje celý cash flow/hospodársky kvadrant. Potrebuje zamestnancov, potrebuje SZČO (veď je nezmyslom centrálne plánovať ešte aj záhradnícke služby, kaderníctva, či remeselné služby pre domácnosti, ktoré za socializmu nedostatočne a nekvalitne pokrývali komunálne podniky, atď.), a potrebuje aj schopných riadiacich pracovníkov na úrovni podnikov, či už súkromných alebo štátnych, poťažme národných, a takisto aj Kyossakiho investorov – hospodárskych vizionárov.

V socializme boli spokojní len zamestnanci, ostatné tri skupiny sa cítili uväznené a okliešťované v rozvoji ich individuálnych schopností. V kapitalizme zase naopak – zamestnanci sa cítia vykorisťovaní. A tak neustály boj medzi ľavicou a pravicou, striedanie jednej sociálnej revolúcie druhou len vyčerpáva každý národný štát a v konečnom dôsledku umožňuje ho likvidovať tými, ktorí z pozadia neustále vyvolávajú umelý konflikt medzi pomyselnou ľavicou a pravicou.

Úlohou každej pronárodnej vlády, ktorej záleží na suverenite a rozvoji štátu a blahu jej obyvateľov, je zjednotiť spoločnosť na budovaní prosperity vlastného štátu a spoločnosti skrze umožnenia uplatnenia a rozvoja osobitých individuálnych schopností  jak v procese riadenia makroekonomiky, tak aj v samotnom jej chode, pretože aj medzi podnikateľmi a investormi sú podnikatelia, ktorí všetok svoj um, kumšt a majetok venujú rozvoju podnikania na Slovensku nielen kvôli osobnému prospechu, ale kvôli jeho zveľaďovaniu, a naopak aj medzi zamestnancami sú takí, pre ktorých je národné povedomie neznámy pojem – len zhluk písmen a neidentifikovateľný zvuk bez obrazu, ktorí otvorene vyhlasujú, že lepšie by bolo, ak by riadenie v štáte prevzali cudzie mocnosti, ktoré by nám isto vládli lepšie…, avšak aj opačne. A preto je nezmyslom budovať budúcnosť akéhokoľvek štátu len na politike tzv. ľavice alebo politike tzv. pravice.

A preto, ak už R.Fico vyzýva  stranu HLAS k spolupráci v bloku so SMERom, tak to musí byť o výzve aby liberálny HLAS vstúpil do bloku nie ľavicového, ale do bloku, ktorý bude hájiť záujmy a suverenitu Slovenska a pracovať pre blaho spoločnosti ako celku s dôrazom na uplatnenie individuálnych schopností aj liberálnejšie zmýšľajúcej časti spoločnosti, a prestal koketovať v túžbe po moci s vlastizradcami!!!

A takýto blok musí byť otvorený nielen pre HLAS, ale aj pre Republiku či iné strany, ktorým skutočne záleží na našom milovanom Slovensku, na našej domovine.

V JEDNOTE JE SILA!

…nie v delení na ľavicu a pravicu…

37 thoughts on “Blok – ľavicový alebo pronárodný?

    • Ak je táto dohoda v rozpore s Ústavou SR a narúša jej suverenitu zvrchovanosť a územnú celistvosť, tak jej prijatie napĺňa skutkovú podstatu vlastizrady. Mať česť je pekná vec, no nie je povinnosťou generálneho prokurátora konať, ak dochádza k vlastizrade?
      V momente po hlasovaní o tejto dohode bez ohľadu na výsledok, by mali byť všetci predstavitelia vlády, prezidentka a poslanci hlasujúci za zatknutí a súdení za vlastizradu.
      Pretože úlohou generálnej prokuratúry pri spáchaní trestnej činnosti je konať a nie odporúčať niečo na zváženie.
      Toť môj laický názor.

      Liked by 13 people

      • Tu je zneniei príslušných paragrafov Trestného zákona – z.č. 300/2005 Z.z. – Trestné činy proti republike – od § 311 a nasl.
        https://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-300#p311
        Prichádzajú do úvahy
        § 312 – Úklady proti Slovenskej republike a
        § 314 Záškodníctvo
        Zo znenia dotknutých paragrafov nebude ľahké preukázať spáchanie takýchto trestných činov, teda naplnenie skutkovej podstaty konkrétnym osobám.

        Liked by 2 people

      • Kto ? Aká osobnosť by to musela byť, čo by dokázala vydať pokyn na zatknutie najvyšších vládnych činiteľov, p rezidentky, za Vlastizradu? Ide na pozadí nejaký proces, na základe ktorého by sa tá osoba mohla oprieť o policajné zložky, či armádu? Ak by Žilinka mal také krytie , ak by si bol istý, že jeho príkazy budú vykonané, tlak okolia by ho vniesol do takého konania. Ak to tak nie je, čo je evidentné, GP by bol sám obvinený z vlastizrady a vo väzbe. Aj jedno, aj druhé by vyvolalo chaos a zmätok v štáte. Ak by to predsa len GP urobil a našiel by podporu v policii, armáde, kto by to tu riadil? Sme v NATO, sme v EÚ, nechali by nás?

        Liked by 3 people

        • uverejnené na Qanon:
          Niektoré krajiny však podnikli kroky na vyhostenie a zákaz Sorosa, jeho agentov a jeho Otvorenej spoločnosti. V chronologickom poradí ide o týchto šesť krajín:
          Pakistan
          Poľsko
          Turecko
          Rusko
          Maďarsko
          Filipíny
          Izraelská vláda síce Sorosa priamo nezakázala, ale vyhlásila, že tam nie je vítaný.
          A čo na to Slovensko a jeho chránenkyňa?

          Liked by 2 people

      • Iba buď.
        Buď iba skalou,o ktorú sa trieštia všetky vlny príboja.
        Marcus Aurélius.
        To čo rozprávate? Preto,že odjakživa spolu s nami žije aj takáto forma života,ako sú paraziti ,máme sa vzdať?Nezabúdajte,boj nikdy nekončí. Aj keď áno,momentálne to vyzerá,že zhypnotizovaným ľuďom je všetko jedno, že sa ich netýka,atómový hríb nad Zvolenským zámkom,no tak nech v tom pokračujú.Ale to nie je naša cesta.

        Liked by 7 people

    • Všetkým ľuďom na celom svete nevyhovuje táto hnusná politika. Každý slušný človek má toho dosť. Lož sa obliekla do šiat pravdy. Viete toto čo sa teraz deje je riadený proces a všetko ide podľa plánu tých ktorí nás zo zákulisia riadia. Môžem sa utiahnuť a žiť vo svojej bubline je to super ale pozor niekto nám môže naše bubliny prepichnut a čo potom. Tiež žijem v takej bubline chvíľu v meste a potom v horách. Veľa ľudí tak žije.

      Liked by 2 people

    • Doba nie je jednoduchá a každý má právo to nezvládať. Niekedy je naozaj jednoduchšie s tým seknúť. Silnejší to potiahnu ďalej a aj tí najsilnejší aj dotiahnu. Táto doba je výzva pre všetkých. Ukazuje charakter a doluje z nás všetko, čo vo vnútri ukrývame. Pred ostatnými, ale aj sebou …

      Liked by 5 people

    • tlačí jedinca viac k tomu, aby sa spoliehal viac sám na seba, a nečakal až to za neho centrálne niekto iný naplánuje a zariadi.
      Sila socializmu je v sile kolektívu, sila kapitalizmu je v sile jednotlivca. No kolektív je ako reťaz a každý jedinec je jej ohnivkom. Sila reťaze je limitovaná silou jej najslabšieho článku. Ich kombináciou vieme dospieť k tomu, čo už dávno jeden z USA prezidentov povedal o štáte: Úlohou štátu je pomôcť ľuďom v tom, v čom si nevedia ľudia pomôcť sami ako jednotlivci. (voľne citované)

      Liked by 5 people

  1. súhlasím s hlavnou myšlienkou že treba začať s uvažovaním za národ a za Slovensko. Nie pravica a lavica. To ešte niektorí nepochopili že je to len umelé vnútorné delenie ako faktor rozdeľovania spoločnosti? Predsa vieme že bez peňazí sa nedá nič zmeniť. A peniaze zväčša nemajú robotníci a zamestnanci. Majú ich investori a podnikatelia. Spolupráca namiesto nútenia silou zákona …. to je jediná trvaloudržateľná cesta. Recept na to ľudia ešte nenašli, ale treba to skúšať … vízia je kľúčová.

    Liked by 2 people

  2. Súhlasím, že delenie na pravicu a ľavicu je prekonané, podobne, ako republikáni a demokrati, atď. a slúži len na pomýlenie voliča. Bohužiaľ v súčasnosti vládnu peniaze (zdroje), ktorých majú niektorí absolútny prebytok a niektorí absolútny nedostatok, čo tvorí priestor pre korupciu, ktorá pokiaľ bude politický systém nastavený tak ako je, žiaľ stále bude. Samozrejme, jednotlivec by mal byť odvážny a odmietať korupciu atď., ale je tu jedno zásadné ale. Jednotlivec v tomto boji stojí sám proti systému, ktorého je súčasťou a ktorý mu zabezpečuje zdroje na prežitie jeho a jeho rodiny. Koľko je takýchto odvážlivcov, ktorí majú na to zdroje a odhodlanie, aby boli schopní vystúpiť zo systému a bojovať proti nemu? Veľmi málo a s tými si tento systém ľahko poradí. Byť iba proti niečomu je neefektívne. Prvým predpokladom je vytvoriť ľudsky spravodlivý systém hospodárenia štátu a ten prezentovať občanom.Ak bude skutočne spravodlivý, ľudia ho prirodzene pochopia a min. 70% ho bude chcieť. Samozrejme, starý systém bude voči nemu bojovať a jeho 10% hlavných “udržiavateľov”, ktorí budú mať 90% mediálneho priestoru sa ho budú snažiť spochybniť za akúkoľvek cenu aj s podporou nadnárodného riadenia, ktorému určite vyhovovať nebude. Ale pri jednotnom postupe väčšiny mravne aspoň čiastočne čistých ľudí, by sa mohli vytvoriť základy úspechu zmeny súčasného systému riadenia.

    Liked by 2 people

  3. Pokud má být stát, nebo jak to nazvat, řízen/spravován pronárodně, měl by ho řídit národ a neměl by řízení svěřovat skupinám, které samy sebe staví do pozice řiditelů národa. Je nutné, aby národ vybral sám ze svých řad ty nejlepší a těm svěřil odpovědnost. Je úplně špatně svěřit odpovědnost samozvaným jedincům, kteří “odpovědnost” uchvacují líbivými sliby a kampaněmi. KSB tomu tuším říká sociální výtahy, já to beru z kopného práva, kde se z každé kopy vybere člověk, kterému všichni jednomyslně důvěřují (protože ho znají) a pošlou ho o úroveň výš.

    Liked by 1 person

  4. Lavica versus pravica, pobožný versus neznjbohovia, bielí versus čierní, roboši versus buržuovia, intelektuáli versus ludkovia!!!

    Čo len mi to pripomína? Hádam ono vládcovské “rozdel a panuj!” Či to marxové proletariát proti buržoazii!!
    No to posledné bude asi najaktuálnejším podvodom vládcov na gojimov. Karlíka Marxa vychovával rabín až do absolvovania gymnázia, takže jeho indoktrinácia bola rabínsky falošná. Dve rozhodujúce triedy (proletári a buržuovia), ktoré zaisťovaly tvorčí výrobný proces (jedni rukami, druhí hlavou) boli postavené proti sebe ako nepriatelia na život a na smrt (aj keď sa navzájom životne potrebujú). Nešlo len o rozdělenie a panovanie, ale hlavne o odpútanie pozornosti od skutočných parazitov spoločnosti, bankárov a úžerníkov (chazarov), ktorí pomocou večného dluhu (požičiame ti tolko, že dokážeš splácat len úroky a istina je naša otrokárská kotva na večné časy a nikdy inak). A keď nedokážeš splácat ani úžeru, tak pošleme exekútora či obchodníka s bielým masom či náhradnými orgánmi. Zkrátka gojovia, ste pre páníškov, vládcov a slouhov len matroš (hovada urobené k smrti a potom ešte materiálne využité (áda hitlerovic vám to ukázal otvorene SLÁVOVÉ)).

    Kdo to nepochopil bude naďalej hladat dva póly (trebárs dvojpohlavní, viacpohlavní) aj keď reálne existujú len tieto skupiny (sprostý a múdrí) a bude tlieskat divadielku zvanému politika.

    Tým chcem povedat jedno.
    Politika musí byt od ludí pre ludí, vychádzat od jednotlivca, rodiny, obce, kraja, štátu a ústavné dokumenty to musia istit vytvorením volebného systému s hierarchickými vazbami (občan, kraj, štát) a obojsmernými pravidlami (volím a odvolávam zástupcu, súhlasím s legislativou či ju mením referendom) a delbou i delegovaním pravomocí (zákonný odpor nižších instancí proti zneužitiu moci vyššou instanciou).
    Inak sa vždy dopracujeme k tomu istému DAVOVO-ELITÁRNEJ čvarge!!

    Ďuro Trulo alias Somárik Sprostučký toho času riadne nasratý valašský staříček

    Liked by 1 person

  5. Pravica a ľavica hodnotovo tak, ako ich ľudia vnímali už dávno neexistujú. Preto súhlasím s článko, že je potrebné vytvárať nový model politickej kultúry a hodnôt. V skutočnosti už neexistuje ani kapitalizmus, je to obyčajný parazitizmus, ktorý je presadzovaný demkratúrou spojenou s diktátorstvom, čo vytvára totalitný otrokársky systém. Po dnešnom podpísaní “obrannej zmluvy” sa potvrdilo, že na Slovensku vládne tvrdá diktatúra. A jej posluhovači ohrozujú bezpečnosť nielen štátu, ale aj kontinentu.
    https://devana.blog.pravda.sk/2022/02/09/slovenska-vlada-prezidentka-a-vladni-poslanci-ohrozuju-bezpecnost-nielen-vlastneho-statu-ale-celej-europy/
    Žiaľ sú tak zaslepení, že nevidia, že toto všetko je začiatkom ich konca. Preto musí zmluvu ešte ratifikovať aj prezidentka, aby bol zoznam zločinkov, ktorí bojujú proti vlastnému štátu kompletný.
    Preto je nutné, aby vznikol pronárodný politický blog, ktorý bude hájiť práva štátu a občanov.

    Liked by 3 people

      • Ďakujem Popolvár, je pravda, čo ste na záver napísali, že v jednote sila a nie v delení sa na ľavicu, pravicu, alebo sympatizantov politických strán. Ľudí, ktorí premýšlame rovnako je veľa. Hľadáme východiská a riešenia situácie, ktorá tu nastane. Pomožem si prirovnaním Michaila Chazina z tohto článku:
        https://outsidermedia.cz/spiknuti-v-rusku-selhalo-%d1%82ed-jsou-na-rade-qr-kody/
        Situácia na Slovensku tiež pripomína veľký bolestivý vred plný hnisu, ktorý táto vláda a jej poskokovia začali zohrievať. Keď praskne, tak to bude veľmi bolieť všetkých, ale zároveň je to možnosť vyčistenia spoločnosti od hniloby stoky, do ktorej sa dostala a jej následné uzdravenie.
        Všetky tie procesy, ktoré sa dejú sú nutné, aby sa spoločnosť mohla začať hoci aj nuly, ale s ľuďmi, ktorí ju budú vedieť riadiť. V mnohých mojich článkoch píšem, že je obrovský rozdiel medzi vládnutím a riadením štátu.
        Moj dobrý priateľ vytvoril nezávislý portál, kde dávame články, ktoré nepodliehajú cenzúre. Protože, či chceme, alebo nie, aj alternatíva je riadená a často skĺzava do politického bulváru.
        https://belobog.sk/

        Liked by 1 person

  6. Súhlasím s Popolvárom, že delenie na ľavičiarov a pravičiarov v dnešnej dobe stratilo na aktuálnosti. Vieme, že takéto delenie v spoločnosti, vedie, ako už Popolvár spomínal, k neustálym sociálnym bojom, čo vyvoláva neustálu nestabilitu danej spoločnosti. Ale toto všetko je len nástroj GP na ovládanie spoločnosti. ( Do systému treba vždy zaviesť chybu ). Realita života je, že na našej matičke Zemi máme spoločenstvá, ktoré sa uzavreli do štátnych štruktúr – založili si svoje vlastné štáty a to väčšinou na národnom princípe. Minimálne tu, v Európe. Myslím si, že ten, kto chce riadiť štát ( čiže národ ) – či je to politická strana, nejaké zoskupenie, jednotlivec … – by si mal uvedomiť, čo to ten štát je a aké má úlohy ( samozrejme chápané voči národu – občanom, ktorí ho tvoria ). Nie som odborník a nechcem tu robiť nejaké definície. Štát je presne vymedzené miesto na zemi v ktorom ( na tomto mieste ) žije štátotvorný národ ( a aj všetci jeho občania). Aké sú úlohy štátu? Ja som si pre seba definoval tieto: 1, zabezpečiť bezpečnosť štátotvorného národa a všetkých jeho občanov – bez rozdielu. 2, zabezpečiť všetky potrebné energie – a to najlepšie z vlastných zdrojov, potom to má veľký vplyv na nezávislosť. 3, zabezpečiť potravinovú samostatnosť. 4, zabezpečiť vzdelanie všetkých obyvateľov, rovnaký prístup k vzdelaniu. 5, zabezpečiť zdravie obyvateľstva. Definícia môže byť rozšírená, podľa uhlu pohľadu. Občania štátu majú vytvoriť mechanizmus – systém riadenia svojho štátu, ktorý by im toto všetko zabezpečoval. Dobre si uvedomujem, že sú nadnárodné záujmy, silné a slabé štáty ( a to na akejkoľvek priorite riadenia ). Nakoniec by som chcel povedať, ak budeme chcieť vylepšiť riadenie štátu a spoločnosti v danej koncepcii globálneho riadenia, tak sa nám to nepodarí. Podľa mňa sú to len malé, alebo veľké úpravy na zlom základe. Nie, nie som pesimista. Čo robiť a ako na to? Aj na toto je už odpoveď, len realizovať v praxi sa to akosi nedari.

    Liked by 1 person

  7. napriek tomu, že zmluva bola podpísaná, čosi mi napovedá, že neskôr bude vyhlásená za neplatnú, alebo zrušená, nenaplnená, čistá fraška – akoby niekto chcel len dokonale odhaliť tvár zúčastnených

    Páči sa mi

    • tou zmluvou a príchodom usa vojakov sa veľa vecí odhaľuje, núti to zamýšľať sa, prehodnocovať, porovnávať a naprávať. Až to splní svoj účel, tak ako prišli, tak odišli a dúfam, že spolu s nimi odídu aj všetci vlastizradcovia zo všetkých úrovní, nech to tu ostane čisté…
      Prečo sú všetci tí, čo to spískali, tak arogantní, uponáhľaní a predovšetkým ustrašení? A opozícia je v kľude. Nie je to paradoxné? Veď by to malo byť naopak. Ešte aj ĽSNS v pravú chvíľu zaúradovala, aby rozprava bola znemožnená, a došlo k jej odsúhlaseniu. Aj právny rozbor gen. prokurátora bol v parlamente prečítaný, takže nebude výhovorky “nevedia, čo činia”…
      Krysaři vedú krysy do vopred pripravenej pasce. Je J.Naď hlupák, zradca alebo “krysař”?
      I.Matovič to neschvaľoval, keď to schvaľovala vláda, bol mimo – PN-ka
      Oči nevidia, uši nepočujú…

      Liked by 1 person

      • Dnešnú smutnú udalosť môžme popísať aj trochu umelecky:
        Nad Tatrou sa blýska, tiene zo západu,
        a dvaja ministri, prichystali zradu.
        S okupantom slizkým, zmluvu pripravili,
        aby Slovák doma, stratil vzdušné sily.
        Vláda ju schválila, rýchle a potichu,
        národ sa len diví a lapá po dychu.
        Hoci dávno nemá, ich náš národ v láske,
        asi zapáčili sa im, tie groše judášske.
        Znásilnili národ, predali otčinu,
        nikdy nevyvinia, sa z toho zločinu.
        Nad Národnou radou, mračná sa sťahujú,
        už poslancov lámu, nech vlasť nemilujú.
        Zradných je tam veľa, teraz národ vidí,
        ktorý ľudí bráni a ktorý ho bridí.
        Už nesú tú zmluvu a v zradcovskom duchu,
        tlačia na každého – „Zdvihni za ňu ruku!“
        Vonku národ kričí, veď sa spamätajte,
        a prísahu svoju, na pamäti majte.
        Spečatili osud, slovenského ľudu,
        a schválili aj tak, tú strašnú obludu.
        Nech visí zoznam hanby, na slovenskom buku,
        všetkých ktorí za ňu, zdvihli v pléne ruku.
        V paláci sa kráska, nedočkavo trasie,
        kedy už dokoná, národné nešťastie.
        Okamžite rýchlo, zmluvu podpísala,
        veď k žiadosti ľudu, vždy chladná ostala.
        Verím, že Boh chráni, Slovenskú zem krásnu,
        a zmluvy platnosť, spraví len dočasnú.
        Vláda nás nechráni, vládkyňa nepozná,
        a v Národnej rade, väčšina je hrozná.
        Ani len netušia, že čo urobili,
        už z vnútra národa, zdvíhajú sa sily.
        Slovák na chrbte, aj Kriváň odnesie,
        no pri neprávosti, zatne svoje päste.
        Dobrý k všetkým ľuďom, nikoho neraní,
        ale keď ho zradíš, nech Ťa sám Boh chráni.
        V histórii viackrát, zrada sa tu stala,
        no bez odpovede, žiadna neostala.
        Iba čas ukáže, za akú vec inú,
        zapredali našu, Slovenskú krajinu.
        Budú vďačiť bohu, aj za východ pred dom,
        keď ich ľud vyženie, iba referendom.

        Páči sa mi

      • Ja ešte doplním, že na ksbforum sa táto téma rozoberala a spomenul tam niekto takú možnosť, ktorá mi príde reálne uskutočniteľná.
        Ak budeme rátať s tým, že GP sa snaží všemožne odpísať liberálno-fašistickú lúzu a tiež vieme, že USA ako hegemón končí,……tak tieto ich tanečky so základňami sú len vytvorenie budúcej ingraštruktúry pre budúce vojenské celoeurópske pôsobenie. To čo štáty celé roky tlačili do zbrojenia NATO…. nám tu pekne ostane-
        Vynovené základne (letiská a iné)a plne zásobené zbraňami.(paralela s Afganistanom)…my už nebudeme musieť nič robiť, len tam poslať budúcich vojakov aby slúžili na obranu nie len celej Európy, ale najmä Slovenska….. takto pripravené štáty nebudú nikoho vydierať ani dotovať či spájať sa za cudzie ciele…. Viem, znie to ako z ružového obláčika, ale ak sa človek nad tým zamyslí, tak je to celkom reálny plán.

        Páči sa mi

          • Ešte posledná vec, Popolvár píše:

            “dúfam, že spolu s nimi odídu aj všetci vlastizradcovia zo všetkých úrovní, nech to tu ostane čisté…”

            Áno, Jaro sa už hotuje do análov NATO…má tam už údajne prichystané kreslo, to ako poďakovanie za tú vlastizradu. Len či do vtedy bude existovať ešte dáke NATO…..😂

            Páči sa mi

  8. Spätné upozornenie: Svätia účel prostriedky? | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

  9. Spätné upozornenie: Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár