Oznam a správy z Ukrajiny, Ruska a zo sveta

Oznam: Tento týždeň tiež nebude vstup do rubriky Otázky a Odpovede.

Ukrajina:

  • Generálna prokuratúra Ukrajiny vydala tlačové vyhlásenie ohľadom korupčnej činnosti rodiny Bidenovcov a senátorov Demokratickej strany na Ukrajine, video s anglickými titulkami.
  • Podľa tejto správy Americká armáda uskutočňovala smrteľné biologické pokusy na ukrajinských vojakoch. Podľa uniknutých papierov z Pentagónu na dobrovoľníkoch (mám pochybnosti nakoľko to bolo dobrovoľné) z Ukrajiny a Gruzínska testovali protilátky voči pôvodcom napr. slezinovej snete, brušnému týfusu a hantavírusom t.j. špekulácie o tom, že NATO a ich nacistický spojenci nielen plánovali použiť biologické zbrane a špinavé bomby (rádioaktívny materiál sa rozpráši konvenčným výbuchom), ale aj to, že šírenie afrického moru ošípaných na východe je dielom Američanov majú opodstatnenie.
  • Ukrajinské orgány rozdali zbrane zločincom a kde-komu inému a tí zas namiesto boja s ruskými vojskami terorizujú obyvateľstvo.
  • Údajne ukrajinský vojaci a ozbrojenci strieľajú do vlastných a cudzích aby mohli obviniť z toho Rusov.
  • Väčšina virálnych videí z Ukrajiny je z video-hier, z vojenských parád a filmov a médiá šíria klamstvá t.j. tie hrozné ruské straty sú skôr hrozné ukrajinské straty ak vôbec sú dajaké straty.
  • Zelenský chce NATO na Ukrajine a nelietavú zónu nad Ukrajinou a Putin zas označil dodávok zbraní Ukrajine za prekročenie červenej čiary (článok).
  • Zelenský podpísal oficiálnu žiadosť o vstup do EU a nie všetci v Bruseli sú nadšení (článok).
  • Svetový ekonomický fórum (WEF) vyjadril podporu Ukrajine (článok).

Rusko:

  • Lavrov sa pýta (parafrázujem): Kde boli všetci tí, ktorí sú teraz zhrození z toho čo sa deje na Kyjeve keď na Dombase ukrajinské sily s požehnaním Západu usporiadali jatky t.j. vraždili ženy, deti a ostatné civilné obyvateľstvo.
  • Lavrov sa nevie dostať do Ženevy lebo všetky letecké koridory sú uzavreté (článok).

Správy zo sveta:

  • Nová vlna cenzúry, teraz s výhovorkou “boja proti ruskej propagande” (článok).
  • USA zaútočila na Somálsko počas cirkusu na Ukrajine.
  • Izrael na Sýriu počas Cirkusu n Ukrajine.
  • Saudská Arábia zas vykonalo 37 náletov na Jemen počas cirkusu na Ukrajine.

Zhrnuté a spočítané: Najväčší fašisti a náckovia sedia v Bruseli, Londýne a v Izraeli a tí zas robia všetko preto aby nielen démonizovali Rusko, ale aj aby vyvolali ďalšiu svetovú vojnu. Lenže je to im na nič platné lebo zainteresovaný na druhej strane veľmi dobre vedia, že čo robia a lži čvargy z anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne majú veľmi krátke nohy a propaganda prestáva zaberať.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

53 thoughts on “Oznam a správy z Ukrajiny, Ruska a zo sveta

  1. Fico kecá strašne posledné dni odkedy Rusko začalo operáciu. Otázka, či koncepčne stačí aj na tento level chápania …. alebo proste len strúha formu aby zapadol, resp. sa chránil. Pôsobí to ovšem divne a nejako som z neho “voľáky zmetený”.

    Liked by 1 person

        • Podľa mna to tiež vyzerá tak ako keby Fico nedostal inštrukcie. Preto mu 24.2. trvalo do večera kým sa vôbec nejako vyjadril. A zrejme by bola aj chyba ísť teraz na plnú hubu proti tak silnému narativu ako sa podarilo mainstreamu z UA vytvoriť. Zlikvidovalo by ho to, preto vyčkáva a volí opatrnú strategiu. Fico potrebuje mainstream, pretože hra u nás tu najvyššiu ligu, nemôže si dovoliť dávať protistrane náboje na vlastnú likvidáciu. A nakoniec kto sleduje Zilinkove počínanie v tejto situacii, ten nemôže byt z Fica sklamaný, keďže Fico aj Zilinka sú z jedného košiara …

          Liked by 5 people

    • Američania tomu hovoria “virtue signalling” keď poukazujú na pokrytectvo. Pre niekoho je to ale metóda prežitia, pre iných (jednoduchších) zase psychologický ventil.. Onedlho ich v tomto “športe” asi vycvičí sám Putin, keď prehlási, že nemožno dodávať plyn do krajín, ktoré podporujú zabíjanie dodávkami zbraní. Západ na tie vidly nabieha plnou rýchlosťou.

      Liked by 11 people

    • Vysvetlím. Stačí si pozriet jeho 3 minutove video. Krasne tam korčuľoval, aby, ako dole piše môj predrecník signalizoval, že je s EU (virtue signaling) ale kto pocuval, jasne pocul, že chápe a je veľmi opatrný

      Liked by 4 people

    • tak vidis a moj brat, ktory je tvrdy ficofob zasa hovori, ze poslednymi recami sa Fico totalne odkopal a je mozne ze bude mat velke problemy to ustat…..takze asi kazdy vidi co chce. Podla mna ale momentalne ziadny pricetny politik, ktory je v domacej politike potencialne schopny sa zucasnit buducej vlady, nepovie nieco ine……si vezmi ze minimalne 50% ludi veria MSM a kazdy den im rozpravaju z TV a novin, ze Putin je sialenec a Rusko masovo zabija civilistov, kym statocny Zelenskyj bojuje s ruskym obrom a uz zabili viac ako 5000 ruskych vojakov (viac ako vsetkych padlych Amikov v Iraku za celu dobu) ale sankcie zabiju Rusko do doby stredoveku a my sice budeme kupovat drahy americky LNG, ale musi nas hriat boj do posledneho Ukrajinca

      Liked by 2 people

  2. Dnes som cestoval ranným vlakom. Plné migrantov z Ukrajiny, ovšem ukrajinci to neboli. Dnes pozerám že Dany Kollár o tom hovorí a LSNS k tomu na youtube dali video z Vyšného Nemeckého. Je to reál …. čo tio znamená a kam idú ťažko povedať.

    Liked by 5 people

      • Verím že idú ďalej však čo by tu robili … ale bol to proste zvláštny pocit. Prvý raz po rokoch som zažil tak plný vlak že sa stálo nahusto v uličke … asi to nejaký čas takto bude.

        Liked by 4 people

        • Takže čerstvá a vierohodná informácia z 1 ruky a sú to dobré správy: Aktuálne ide viacmenej naozaj o zahraničných študentov, ktorí proste prchajú domov. Mám to potvrdené z okruhu mojich známych, ktorí osobami ktorých buď dobrí priatelia alebo rodinní príslušníci tam spoznali svojich spolužiakov z univerzít. To by vysvetľovalo aj to, ako som sa vo vlaku cítil. boli tichí, normálne oblečení … a správali sa celkovo tak na úrovni – žiadny krik po vlaku. Či sa to týka všetkých alebo je za tým aj niečo iné neviem na 100%, ale aktuálne by som sa prikláňal k tomu že táto študentská varianta tentokrát dáva zmysel.

          Liked by 4 people

          • Pred chvíľou som cestovala busom do KE, bolo tam zopár “utečencov”, ako študenti vyzerali len traja, ostatní veľmi nie, ale nemožeme súdiť podľa výzoru.
            Situácia v okolí staníc či už vlakovej, alebo busovej v KE je taká, že je tam obrovské množstvo takýchto utečencov už od nedele…
            Mnohí vyzerajú ako študenti, ale veľká časť nie…
            Pravda sa zasa ukáže neskôr….

            Liked by 2 people

          • Na Ukraine je resp.bolo veľa študentov z Afriky a Ázie, hlavne v Kyjeve a Černovciach. Dokonca aj u nás v Irpine som ich stretával každý deň. Niektorí sa tam žili trvalo, viedli rôzne sekty a “business”. Vždy sa správali slušne, inú možnosť ani nemali predsa len UA nie “vyspelý demokratický západ”. Inač my sme s rodinou prišli do BA 20.02.22 na týždeň, lebo dcéra potrebovala nový pas…

            Liked by 1 person

    • O migrantoch v Bielorusku, ktorý sa nemôžu dostať do Poľska už sa v Poľsku nehovorí. Pritom chceli ísť iba za rodinami do Nemecka. Ale plot už ostal. Takže kľudne to môžu byť aj oni, cez Poľsko na Ukrajinu a hajde do Nemecka. Keďže táto akcia bola plánovaná možno troška inak, tak sa ich tam zopár prichystalo – aj z iných štátov.

      Liked by 4 people

  3. Dekuju za zpravy Ori, i ten odkaz na Ukrajinskou prokuraturu, preposlu to tady v USA vsem znamym.
    Jinak bych rad rekl, ze posledni tyden bedlive sleduju komentare na diskuznich forech (samozrejme ne uplne vsude) v USA a Kanade ,ohledne Ukrajinskeho konfliktu. Z mnohych komentaru to vypada, ze vetsina vubec nechape o co na Ukrajine jde, a uz vubec ne z historickeho kontextu. Ale, rozhodne zde nevidim takovou miru nenavisti k Rusum, jakou vidim v ČR a v Evrope vubec, a to jsou amici uz 3 generace vychovavani, ze Rusko je nepritel.
    Jenze neco se zmenilo. Ono uz pred Trumpem bylo mnoho americanu skeptickych k tomu,co slysi z jejich medii. Ale ten volebni podvod s poslednimi prezidenstkymi volbami v US a 4 roky prakticky denniho obvinovani Trumpa ze vseho mozneho, otevrelo opravdu mnoha lidem oci. Takze sice mnozi (spise vetsina) nevedi o co na Ukrajine jde, ale rozhodne vedí, ze jejich mainstreamovym mediim a vlade se neda verit ani predpoved pocasi. A popravde, vetsina hlavne zacina resit zvysujici se inflaci a cenu benzinu.

    Tak jen kratky popis toho, kde stoji nazorove americani. A samozrejme se to projevuje geograficky, to je,liberalni demokraticke staty hysterčí ohledne Ruska, naopak republikanske staty (kam stale prcha vic a vic lidi a firem z liberalne demokratickych statu) to nijak neresi.
    Na zaver jen, vim ze v ČR a na Slovensku je mnoho lidi, kteri chapou co se deje, ale tak obrovska mira rusofobie celkove mezi lidmi vyhnana medialni masaží me osobne dost zaskocila (obzvlaste,kdyz se od cloveka s kladnym nazorem k Ruske a Putinovi zacinaji odvracet i rodinni prislusnici). Je mi z toho opravdu smutno,spise jsem ocekaval ,ze naopak tady v USA budou lidi hystercit. Smutne, kam jsme to za poslednich 30 let dosli.

    Liked by 10 people

    • tak podla mna situacia je kopiou toho, co sa dialo pocas covidu…….vratane nepriatelstva a rozdelenia rodin v mene ockovania a propagandy, vratane nenavisti, ktora u mnohych musela v astralnom svete vytvorit nad nimi priam smrtonosny vir…..je pravdepodobne ze sa to bude aj casom obdobne vyvijat…..proste ludia budu emocialne vybicovani a casom niektori zbadaju, ze im media klamu, ale aj tak to bude ok, to len nesli do detailov, neskor viaceri zbadaju, ze to bola cista propaganda, ale aj tak bude urcite cca 40% ludi, ktori sa toho budu drzat a verit vsetkemu, co je v TV

      Liked by 1 person

  4. Vsak Medvedev povedal… 2000 eur za plyn. Cim skor zavru vsetko, tym skor sa to prejavi, aj keby vsetky burzy spolupracovali a zrazali cenu. Na strane druhej na ruskych weboch uz hovoria, ze pokial nebudu moct pouzivat eura ci dolare na kupu toho, co chcu ci potrebuju, naco im vobec budu a preco im ich predavat?

    Liked by 4 people

  5. https://xtv.cz/pane-prezidente/bude-valka-ukrajinu-zneuzili-putin-neni-blazen-ockovani-misto-leceni-je-selhani-mediciny-emisni-povolenky-jsou-podvod-rika-vaclav-klaus
    Názor politika pred zabezpečením neutrality, potom rétoriku takisto zmiernil. Doporučujem si vypočuť. Vie o čom hovorí. Keby sa tí dvaja stretli, ktorí sa rozišli….
    Vďaka Ori za tento článok, dávaš pohľad aj z druhej strany.
    Hovorievam, že každá kocka má 6 strán, a každá je inej farby a každý zúčastnených vidí iba svoju stranu, tak máme 6 právd, a keď si nevypočujeme všetkých 6 zúčastnených nespravíme si obraz o nej. A preto reakcia zúčastnených osôb v neutrálnej zemi CH kde cez videokonferenciu predniesol svoj pohľad Lavrov bol pre mňa šok.

    Liked by 1 person

  6. U Harabina na infokanali:

    Názor ekonóma:
    Rusko znovu posilnilo svoju moc a nech teraz niekto skúsi povedať, že Putin
    je hlupák a že nie je génius !! Na základe vyhlásenia Putina, že bude brániť
    Rusko jazyčné obyvateľstvo na Ukrajine, začali klesať akcie na burze cenných
    papierov, stále sa hovorilo o poklese rubľa, pričom Národná banka Ruska
    proti tomu prekvapivo nič nepodnikala. Putin vyčkával celý týždeň. Na
    tlačovkách sa iba usmieval. Keď rubeľ klesol až pod istú hranicu, Putin dal
    príkaz prudko skúpiť všetky akcie Ruských firiem od amerických a
    západoeurópskych vlastníkov na burze súčasne za lacný peniaz.
    Takže, kým sa finanční “žraloci západu” spamätali, že ich “prekabátili” ako HLUPÁKOV,
    už bolo neskoro. Rusko nielen zarobilo na tom viac ako 20 miliárd USD,
    ale aj vrátilo akcie späť ruským spoločnostiam. Odteraz zisky z ropy a plynu
    nepôjdu do zahraničia ale zostanú v Rusku, rubeľ sám od seba začal stúpať
    bez toho, aby ho zachraňovali z rezerv, uložených v zlate.
    Za pár minút Rusko za “babku” skúpilo vlastné akcie od európskych a
    amerických vlastníkov, takže finanční “žraloci” prišli o miliardové zisky,
    ktoré mali z ropy a plynu. Takúto geniálnu operáciu burza cenných
    papierov ešte nezažila !!

    VIDEO: Sorosov mopslík s militantným protiruským slovníkom Šeliga ide podávať na Harabina trestné oznámenie pre ohrozovanie mieru. „Podporujete ukronacistov, skončíte v Leopoldove!,“ reaguje Harabin (infovojna.sk)
    https://www.infovojna.sk/article/juraj-seliga-za-ludi-zdoraznil-ze-sa-uz-nemoze-pozerat-na-to-ako-byvaly-minister-spravodlivosti-stefan-harabin-klame-zavadza-a-ohrozuje-mier-na-slovensku

    Liked by 3 people

    • Valka je vul …
      Vojna prináša utrpenie na oboch stranách barikády. Mlynček už melie
      všetkých dobrých aj zlých. Všade je len cenzúra ľudia nemôžu povedať svoj názor.
      Za nesprávny názor hrozí doživotie….Myslieť je zakázané…
      Lož sa obliekla do šiat pravdy.
      Treba sa zastaviť a zamyslieť na tým ako ďalej…☀️
      Boh je láska satan teraz vládne ľudstvu.

      Liked by 2 people

      • Nie Ori, Harabin opisuje tú udalosť z r.2014 (vyjadruje sa gramaticky v minulom čase). Chcel tým vypovedať, že Putin vždy vie čo robí. Nie je to psychopat a zapredanec a elitar uz vôbec nie. Mám ruskú TV a tam vyzývajú Rusov, aby si pripli “Z” na auta, na oblečenie, nech je vidno, že Rusi držia spolu, podporujú chlapcov v boji proti fašistom na Ukrajine, v boji za Rusko! Médiá, to je chvála Bohu v Rusku ďalší front na strane Ruska. Včera vypli 2 protiruske stanice (Dožď +ešte 1). Ruská generálna prokuratúra dala do obehu, že podpora finančná aj iná pre Ukrajinu bude posudzovana ako Vlastizrada.
        Hneď by som si pripla “Z” ale čo môžem? Čistá partizančina tu. Na druhej strane, okolo mňa proruska komunita, má kompas v poriadku a hoci ostali v úžase nad útokom Ruska a jeho rozsahom, rýchlo sa zorientovali a všade kde to ide, informačne pomáhajú/pomáhame vnášať svetlo do liberálnej tmy. Ja som ostala v dobrom úžase, že Putin nabral odvahu to riešiť takto od podlahy, vojna je zlá, ale super! Fašisti sveta už nejaký ten čas fachčia spôsobom obchodného neuromarketingu, natvrdo pôsobia na ľudí vo vektore “Za fašizmus, proti Rusku” + masa je tak zdebilizovana, vypatlana konzumom, že pochybujem, že 10 % populácie je schopná čítať s porozumenim, počúvať a prijať iný nazor bez tlaku. Aj preto “draka byla neizbežna” čas tlačil na riešenie, mravnosť ľudstva zaostávala, bohužiaľ.

        Liked by 5 people

        • Podľa ockovanych, si myslím ze na slovensku je dosť veľké percento ktoré je zas Putinom, už iba ich viac informačné očistiť a pôjde to! Čítam diskusie na webe, sú tam skalná vymyslená svoloč, ale je tam aj veľa tých ktorí chápu.

          Páči sa mi

      • ono sa to prejavuje a este prejavi…..Rusko zakazalo vyplaty dividend a odliv kapitalu na Zapad, uzavrelo moznost predavat ruble za dolare ci eura, zakazalo predaj ruskych cennych papierov na burze nerezidentom. Takze ano, v prvom kroku padaju na zapade (aj v Rusku) cenne papiere (teda nielen ruske, ale viac menej vsetky), v druhom kroku ale nebude odliv kapitalu na Zapad a tie akcie budu tam kde sa to da pravdepodobne skupovavat za mensie ceny rezidenti. Teraz bolo ohlasene, ze BP chce cca 20% na nejakej ruskej ropnej firme predat, ale tymto zakazom to nikto od nej nekupi. Ak zmrazia aktiva ruskej centralnej banky (ako sa vyhrazaju), tak Rusi znarodnia zahranicnym spolocnostiam ich aktiva v Rusku a nebudu platit dlhy, ktore firmy na Zapade maju……v prvom kroku tam bude velka bolest (a uz je, ved rubel padol cca o 50%), ale za rok….? to je otazka……takisto ako rast cien ropy, plynu, psenice, hlinika, titanu hnojiv udrie aj na nasu stranu so vsetkymi dosledkami pre nas

        Liked by 2 people

  7. Vyzerá to tak, že Švajčiarsko ako z jedných menších centier riadenia kde je neutralita, odchádza do dôchodku. Myslím že GP sa o pod rukou rozpadá.

    Žeby tá cesta Lavrova bola naschvál?

    Liked by 1 person

Pridaj komentár