Návrat Trumpa

Prestavba USA nie je u konca, skôr je u konca jej začiatočná fáza, pričom väčšinu tejto práce odviedol anglo-americký močiar s centrálou v Londýne. Lenže metodika práce nezodpovedá jeho okultnému centru, ktoré síce chce prestavbu USA, ale chce to prestavať na svoj obraz, t.j. chce si z nej urobiť svoje „ihrisko“, kde si robia svoje špinavosti, lebo metodika práce zodpovedá skupine, ktorá tiež chce prestavať USA na svoj obraz, ale tak, aby močiar a jeho okultné vedenie boli odhalení pred verejnosťou a aby všetci vedeli čo sú zač.

Prečo to tvrdím?

Pretože som sa pozrel aj na genézu informačného poľa. Začalo to tak, že Trump v jednej reči pred FBI zásahom spomenul „satanistickú pedofilnú skupinu“ vo vládnych štruktúrach, pokračovalo to tým, že sudca z Epsteinovho ostrova, ktorý ktovie čo tam robil s deťmi (Fox News, t.j. najsledovanejšie korporátne médium, to spomínal), vydával príkaz na prehliadku a oficiálne uvedeným dôvodom boli „jadrové tajomstvá z čias prezidentovania“, čo je jednoznačne výhovorka, lebo mali nielen 1,5 roka na vyžiadanie dokumentov, ale mohli to riešiť aj inak. Keď prišli na domovú prehliadku, tak FBI neodovzdala právnikom súdny príkaz na prehliadku (čo zo zákona musia urobiť), požadovali, aby vypli kamery (čo Trumpov tím neurobil – aby nemohli implantovať dôkazový materiál) a správali sa ako neokrôchanci, a to dokonca tak, že prehľadali aj Melániin šatník (z čoho si zas Američania urobili poriadnu srandu). Niet sa čomu čudovať, že Fox News to nazval „útokom na demokraciu a jej inštitúcie“, lebo sa to konalo u opozičného vodcu, a to asi 90 dní pred voľbami.

Čo to znamená z pohľadu riadenia?

Takže verejnosti je teraz nielen jasné, že systém je skorumpovaný, ale sa ukazuje aj na pôvodcov korupcie, konkrétne na Biden-cirkus a „satanistickú pedofilnú skupinu“. Toto v žiadnom prípade nie je náhoda, ale cielený krok jednej dobre definovateľnej, ale zatiaľ skrytej skupiny. Lenže týmto sa veci nekončia.

Ako by sa mal Trump vrátiť?

Nuž na internete kolujú informácie o tom, že USA (celé písané veľkými písmenami) je korporácia, v ktorej vlastníckej štruktúre vystupuje pápež, anglická kráľovná, španielsky kráľ a holandský kráľ. Pápež oznámil, že možno odstúpi a o anglickej kráľovnej koluje chýr, že je po smrti, t.j. treba sledovať ostatné menované kráľovské domy. Táto korporácia je už bankrot a na jej čelo bola dosadená nekompetentná a chorá figúrka.

Ďalšou vecou je to, že keď boli protesty kvôli uniknutému rozhodnutiu ÚS Roe vs Wade (pred asi 50 rokmi toto rozhodnutie dalo vzniknúť aborčnému priemyslu v USA a vtedajšie rozhodnutie nielen bolo založené na klamstve, ale aj to dali osobe, o ktorej vedeli, že to nelegálne zverejní), tak podľa chýrov vtedy ÚS tajne rozhodoval o voľbách a čaká sa len na oznam tejto veci. Ak je toto pravda, tak tá figúrka je nielen nekompetentná a chorá, ale aj nelegitímna.

Takže ak sa Trump, ktorý má stále atómový kufrík, lebo ho väčšina americkej armády považuje za legitímnu hlavu ozbrojených síl, stiahne z verejnosti tak, že namočí do toho skorumpovaný štátny aparát, tak bude veselo. Ak sa v tomto období uverejní to (nie nutne v tomto poradí), že americké prezidentské voľby v 2020 sú neplatné, britská kráľovná je mŕtva, pápež odstupuje a že zaujímavé veci sa dejú aj okolo španielskej a holandskej monarchie, tak bude nielen veselo, ale USA zažijú niekoľko ústavných kríz za sebou. Jedným z dopadov tejto veselosti bude masívny finančný krach, ktorý sa najprv prejaví ako prasknutie dlhopisovej a akciovej bubliny a bankrotom londýnskej burzy kovov (LME a LBMA), lebo to cenu zlata a striebra katapultuje do dosť vysokých hodnôt (najskôr 600 US$ striebro, zlato 20000 US$ za uncu, a neskôr parita pri oveľa vyššej cene).

A čo my?

Nemci budú prví, ktorí sa trhnú a nielen s celou EU, EMU a €, ale aj s USA, lebo Kanzler act, ktorý je viac-menej tajný a robí z Nemecka kolóniu USA, bude aj de iure zrušený, a tým pádom vzniku Nemeckej ríše už nebude brániť nič. Dodávam, že vznik Nemeckej ríše bola podmienka k stiahnutiu ZSSR z Nemecka a otázkou je, že v akých hraniciach vznikne táto ríša. Ďalšou vecou je, že budú padať vlády jedna radosť vrátane tej našej. Otázka je len to, že čo príde po nich, a niečo mi hovorí, že rok 2023 bude revolučný, lebo zmena vlád bude k horšiemu, a to v tom zmysle, že ich riešenia problémov budú aj v lepšom prípade neúčinné. Inými slovami budeme štáty budovať od podlahy.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

121 thoughts on “Návrat Trumpa

  1. Prestavba nielen USA,ale aj Slovenska. Liberálni pseudoumelci chcú hlavu Matoviča…

    Desiatky umelcov a osobností vyzývajú Matoviča na odchod. Mnohí sú tí istí, ktorí mu vydláždili cestu k moci: “Treba priniesť obeť,” tvrdia.
    Desiatky umelcov vyzývajú ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) na odchod. Medzi prvými na to upozornil Denník N
    Hlavnými iniciátormi výzvy sú Richard Stanke a Ján Štrasser. Motivácia iniciatívy je jasná. Umelci naliehajú na Igora Matoviča, aby sa vzdal postu ministra financií a zachránil tak vládu. Požadujú od neho obeť, lebo pádu vlády sa obávajú zo všetkého najviac. Respektíve najviac sa obávajú výsledkov následných volieb a návratu Fica a Smeru k moci.

    Umelci, ktorí vydláždili Matovičovi cestu k moci na námestiach protestov Za slušné Slovensko dnes idú proti Matovičovi, aby zachránili svoj výdobytok – katastrofálnu vládu neschopných politikov, ktorí Slovensko vedú od desiatich k piatim.

    Umelci, ktorí počas covidu ako prví načahovali ruku k štátu po dotácie, dnes kašlú na ostatných, ktorí trpia dôsledkami neschopnosti Hegero-Matovičovej vlády a snažia sa ju zachovať, napriek katastrofálnym dôsledkom pre krajinu.
    Prečo umelcom vyhovuje táto vláda, prečo sa boja návratu Smeru? to sú otázky, na ktoré zatiaľ odpovede nie sú známe a každý si musí na ne odpovedať sám.

    Znenie výzvy “Veľký krok pre Slovensko”, ktorú napísali Richard Stanke spolu s Jánom Štrasserom:

    Vážený pán Igor Matovič,
    predseda OĽaNo a minister financií SR,
    rozdeľuje nás všeličo, no spája nás jedno: ani my nechceme, aby na Slovensku opäť vládol Ficov Smer nebodaj s podporou fašistov a Slovensko sa opäť stalo mafiánskym štátom. Oceňujeme to, čo ste od volieb v roku 2020 pre návrat spravodlivosti a právneho štátu urobili, no teraz treba pre Slovensko a jeho občanov urobiť viac – treba priniesť obeť. Tou obeťou je Vaše odstúpenie z postu ministra vlády Slovenskej republiky. Vieme, že to nie je ľahké, ale veríme, že ste toho schopný.

    Keď 21. júla 1969 americký kozmonaut Neil Armstrong vstúpil ako prvý človek na povrch Mesiaca, predniesol pamätnú vetu: „Je to malý krok pre človeka, ale veľký skok pre ľudstvo.“ Vážený pán Igor Matovič, po 53 rokoch nahraďte slovo ľudstvo slovom Slovensko a urobte ten krok!

    Bratislava, august 2022

    Signatári:
    Richard Stanke, herec;
    Ján Štrasser, spisovateľ;
    Martin Huba, herec;
    Roman Polák, režisér;
    Tomáš Janovic, spisovateľ;
    Peter Bebjak, režisér;
    Ivan Štrpka, spisovateľ;
    Juraj Nvota, režisér;
    Kamila Magálová, herečka;
    Zdena Studenková, herečka;
    Braňo Kostka, hudobník;
    Jozef Hašto, psychiater;
    Jozef Vajda, herec;
    Jozef Lupták, hudobník;
    Rudolf Zajac, lekár;
    Eleonóra Zajacová, lekárka;
    Zora Bútorová, sociologička;
    Peter Tatár, lekár;
    Marek Ormandík, výtvarník;
    Renáta Ormandíková, výtvarníčka;
    Marek Vadas, spisovateľ;
    Zita Furková, herečka;
    Alexander Bárta, herec;
    Henrieta Mickovičová, herečka;
    Daniela Kapitáňová, spisovateľka;
    Monika Kompaníková, spisovateľka;
    Vladimír Michal, kníhkupec;
    Miroslav Noga, herec;
    Boris Farkaš, herec;
    Matej Landl, herec;
    Marián Labuda ml., herec;
    Ady Hajdu, herec;
    Juraj Johanides, režisér;
    Jozef Gertli Danglár, výtvarník;
    Lucia Gertli, producentka;
    Matúš Bachynec, režisér;
    Monika Michnová, dramaturgička;
    Svetlana Waradzinová, teatrologička;
    Ivan Márton, dramaturg,
    Juraj Loj, herec;
    Juraj Kemka, herec;
    Adriana Kemka, marketingová špecialistka;
    Peter Chalupa, vydavateľ;
    Martin Záhorec, lekár;
    Tomáš Koller, lekár;
    Jana Kollerová, lekárka;
    Milena Prekopová, ekonómka;
    Petra Feriancová, výtvarníčka;
    Zuzana Kanócz, herečka;
    Lukáš Latinák, herec;
    Anna Šišková, herečka;
    Róbert Jakab, herec;
    Ondrej Kovaľ, herec;
    Martin Kazimír, režisér;
    Michal Hvorecký, spisovateľ;
    Lucia Piussi, spisovateľka;
    Ben Pascoe, podnikateľ;
    Monika Mikýšková, výtvarníčka;
    František Jablonovský, výtvarník;
    Maroš Žilinčan, kameraman;
    Július Barczi, kunsthistorik;
    Igor Čelko, hudobník;
    Kamila Krkošová, reštaurátorka;
    Ludwig Bagin, herec;
    Andrea Puková, projektová koordinátorka;
    Ján Kocman, scénograf;
    Vladimír Korček, výtvarník;
    Silvia Ciusová, právnička;
    Anna Juríčková, projektová manažérka;
    Igor Novák, lekár;
    Táňa Nováková, lekárka;
    Roman Ondák, výtvarník;
    Mária Ondáková, ekonómka;
    Rebeka Poláková, herečka;
    Ivan Martinka, herec;
    Peter Šimun, herec;
    Jana Kovalčíková, herečka;
    František Kovár, herec;
    Samo Vančo, asistent europoslanca;

    Liked by 1 person

    • Je zábavné, že absolútna väčšina sú herci. Tí sa najviac boja pádu súčasného systému a jeho prestavanie na spravodlivejší, v ktorom dúfam nebudú ľudia delení na elitu a ostatných, ale každý bude musieť svoje miesto v systéme obhájiť tým, čo pre spoločnosť ako celok prináša a podľa toho dostať zdroje. V stredoveku boli herci na najnižšom stupni spoločnosti, lebo nič podstatné pre život nedokázali vyrobiť a iba zabávali po práci unavených majstrov a poľnohospodárov a tí im niečo dali na živobitie. Samozrejme aj to je potrebné, lebo človek sa potrebuje aj zabaviť. Ale v súčasnom systéme sa považujú za elitu, ktorá si myslí, že ich názory sú podstatné pre verejnosť. COVID, okrem všetkého zla, priniesol aj jedno pozitívum. Odhalil, čo v štáte fungovať musí, ako “kritická infraštruktúra” a ostatné činnosti … Jedna pani herečka večer čítala rozprávky na youtube pre deti, lebo myslím, ako sama povedala, inak prispieť nevie. Bolo to od nej milé, ale odhalilo podstatu.

      Liked by 4 people

    • Stále mi príde veľmi vtipné(občas smutné) keď sa “umelci” vyjadrujú k politike. Fungovať to môže len na člena davu nie na človeka.
      Dav- skupina ľudí žijúcich podľa tradícií a jednajúcich podľa autorít.

      Za druhé “leboFico” je len polovica pravdy, druhá je že im vadí Matovičov “antiliberalizmus”.

      Liked by 3 people

  2. Oracle 911
    Celkom dobre napísaný fantastický scenár.
    Naozaj to nemyslím v zlom musím ale pridať svoju verziu, ktorá sa uskutoční !
    Film začal, ale dej bude priebežne menený.
    Bude menený tak, ako sa budú informácie meniť. Ja môžem dnes povedať, ako to bude fungovať. Čím menej ľudí bude mať tieto informácie, tým sa moja predpoveď priblíži k číslu 100%

    Viem že 99% “ZOBUDENÝCH” riešia fenomén GP, Deep state. štátna elita USA, Fico, Orbán, Putin.
    Spomína sa tu aj veľa krát pán. Pjakin.

    Nič sa nestane tak, ako dnes čítame vo väčšine alternatívnych médiách. Všimli ste si vôbec, že tieto “alternatívne” médiá sa chovajú podobne ako tie mainstreamové ? Všimli ste si to ? Je to ovčia päsť a treba byť veľmi opatrný, aké informácie preberáte. 99.99% informácií na internete, sú zavádzajúce a nepriateľské.
    Budem rád, keď mi napíšete médiá, ktoré sú tie “pravé”, teda tie, ktoré radíte nad tie nepravé a ja sa pokúsim ich vyvrátiť.

    Tak že: USA a Rusko sa D O H O D N Ú !!!!

    Keď toto nechápete, hľadajte si nové zdroje. D. Trump je figúrka GP, veď to vieme všetci, ale už nemá tú silu, aby sa stal Americkým prezidentom.
    Samotný GP, sa ho snaží zdiskreditovať. Verte, že sa mu to podarí.

    Páči sa mi

    • >USA a Rusko sa D O H O D N Ú !!!!

      Ktoré USA myslíš, ten Bidenov?
      Ak áno tak nielen si povedal najlepší vtip tisícročia, ale si aj strelil CELÉ STÁDO CAPOV. Ide totiž o to, že Bidenov USA nielen je od základov ovládaný močiarom a jeho okultným vedením (čo nič dobré neznamená pre priemerného Američana), ale ANI NEDODRŽUJE ŽIADNE DOHODY o čom sa Rusi NIE RAZ PRESVEDČILI z prvej ruky. To je prvá várka vecí.
      Druhá várka vecí je to, že Američania sa musia vrátiť k svojej ústave a urobiť u seba poriadok inak žiadna dohoda nebude.
      Tretia várka vecí je, že Putinov tím a Trumpov tím spolupracujú (to je evidentné z toho čo sa deje okolo Ukrajiny) a obaja vedia, že US$ vydávaný FED musí ísť na smetisko dejín lebo slúži parazitom.

      Takže najprv pred tým než napíšeš “USA a Rusko sa D O H O D N Ú !!!!” si ujasni O KTOROM USA HOVORÍŠ.

      Čo sa týka scenára, nemám to z tých klasických alternatívnych médií lebo sledujem niekoľko skupín na sociálnych médiách ako Telegram.

      Liked by 5 people

          • No ja som predsa napísal, že Trump už nemá šancu vyhrať prezidentské voľby v USA. Trump iba podporí novú prezidentskú figúrku. Možno sa Trump pokúsi kandidovať, ale pokiaľ by sa o to skúsil, nebude mať úspech. Možno o tom niečo povie Pjakin, ale ten sa tiež v minulosti v tejto otázke mýlil. Pripúšťam, že ten omyl bol z dôvodu sfalšovaných volieb, ale mohol očakávať, že sa to stane..

            Liked by 1 person

            • A vôbec s budú konať voľby? To je prvá otázka, ktorú by si mal položiť totiž močiar môže zneplatniť tie voľby ak veci nepôjdu tak, ako Trump naplánoval.

              Ďalšia vec je, že nikto okrem Trumpa tam nie je a ani nemôže byť ďalší kandidát kvôli zotrvačnosti spoločnosti a procesov…

              Páči sa mi

              • Minimálne ešte jedny voľby v USA budú !
                Vychádza to na rok 2024, či že voľby sa uskutočnia, ale to či budú sfalšované iba tuším a tušenie si nechám pre seba.
                Nová figúrka by už ale sfalšované voľby nemala nechať tak. Mala by využiť podporu armády. To je plán pre novú menej bojazlivú figúrku na Čele USA. Viac o tom nie je vhodné písať, lebo sme na poslednej ceste a informácie by mali zverejňovať kvalifikované masky, ktoré sú na to určené. Ja ňou zatiaľ nie som.

                Liked by 1 person

            • No a ja si myslím, že Piakin vie veľmi dobre čo robí. Močiar ho tiež sleduje lebo nepozná riadenie.Len im nedoplo že ich ovplyvňuje a tak mení proces….Dám malý príklad: bola debata, že Orbán a Sziarto majú tú drzosť prísť do Ruska a žiadať plyn. Vyhlásia , že ak Rusko vstúpi do Zakarpatskej Rusi, tak Maďarsko vyšle vojsko… A? Lala ….Maďarsko dostane viac plynu, ako prosíkalo. A teraz si zober, že by tam Maďarsko vyslalo vojsko . Ak zastavia Rusi zdroje, tak ich Maďarský národ zožere.

              Liked by 2 people

              • AXE
                V prvom rade Pjakin nič nerobí, on konceptuálne zvestuje. Musíš pochopiť, že sa hlavne prezentuje ako vlastenec a teda na Rusku, či Putinovi chyby nehľadá.
                Ja ho nechcem kritizovať, samozrejme ani Putina, ale toto si treba uvedomiť a pozvoľna chápať. Hlavne treba čítať medzi riadkami. Každá konceptuálna osobnosť, časom stratí cestu a bude sa musieť vrátiť späť. Nie je to kritika Pjakina, je to len moja poznámka na zamyslenie.

                Páči sa mi

                    • Prometeus
                      Je to jedna z minimálne troch ciest. Je to teória, ktorá sa s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nenaplní, ale ukazuje jednu cestu pravdepodobnosti.

                      Páči sa mi

                    • Vy filuto. Vy kluku jedna. Jo takto. Takze s najväčšou, nikdy?
                      Nečítal, neviete. Ale biblická cesta uroku je fajn, vsak?

                      Tak skusim Prométeusovi odpovedat ja, dobre?
                      1. Riadi sa pomocou plnej funkcie riadenia.
                      2. Co sa riadi? System, alebo supersystém
                      3. Ako sa riadi? Pravdepodobne strukturne alebo pravdepodobne bezstrukturne, ci kombináciou
                      4. Kto riadi? Regionálne centrá riadenia, vzdy vzniknuté z elementov supersystému, ci systému.
                      5. Čím riadi? Intelektom.
                      6. Na zaklade čoho riadi? No na zaklade plnej funkcie riadenia, pouzitím programového, programovo-adaptivneho modulu, alebo schemy prediktor-korektor….

                      Uf. ale trvalo to.

                      No a v com je ta výhoda?
                      Keď má človek znalost o plnej funkcií riadenia, moduloch riadenia, štrukturnom a bezštruktúrnom type riadenia, mozog je taká mrška.
                      Preto Ori hovorí čítajte hrubé knihy. Lebo ta mrška mozog začne tie moduly, typy riadenia, ako aj elementybplnejnfunkcie riadenia v procesoch dielčích systemov aj nižších supersystémov vnímať, najskôr podvedome, neskôr vedome….

                      a začne sa mu meniť SVETO-NÁZOR…
                      Preto Milan, Ogar, Jarojr a veľa iných nebude čítať. Pretoze mozog je aj mrcha z druhej strany.
                      Ak je presvedčenie o zamknutí nansvetonazor veľké, mozog bude automaticky na podvedomej urovni filtrovať a nepustí človeka ku tomu, aby šiel čitať…

                      Je mi to ľúto a JaroJr, ospravedlnim sa, ked mi dokážete, ze ste precital aspon tych 21 strán uvodu, najdete ich na leva nete. Lebo už to Vám preletuje svetonazor, nebude to hned, ale preletuje.

                      Vsetko najlepšie….

                      Liked by 5 people

                    • vypočut nienje prečítať. precitat nienjenpochopit. Pochopit nie je nutne aj implementovat.
                      tak, pokial vypočul, potom co Vas vedie ku vyroku, ktorý ste pred tým použil?
                      Čo z dvtr je chybné? Čo nepopisuje objektivnu realitu subjektivnych cieľov riadenia a ich definovaných mier ohraničenych toľko Stvoriteľom a jazdiscich v koryte rieky jeho zameru?

                      Liked by 1 person

                    • Poznať neznamená vedieť.
                      “Havarijné riadenie pri ktorom niektoré komponenty vektora chyby prekračujú prípustné hranice, avšak katastrofa riadenia (nezvratná strata riadenia, narušenie, rozvrat objektu riadenia, alebo ním spôsobené škody na prvkoch vonkajšieho prostredia) ešte nenastala. V režime havarijného riadenia sa hlavným cieľom riadenia stáva návrat objektu aspoň do režimu prípustného riadenia”.

                      Páči sa mi

                    • Vážený spoludiskutujúci. Takto nie. Ja som sa Vás pýtal na Vás vyrok. Očakávam odpoved, pretoze ste tvrdil niečo, čo nedáva zmysel. Odpoveď je vyňatok z dvtr bez vlastného komentára.
                      Takže este raz, čo je dôvodom vášho tvrdenia o DVTR tak ako ste ho použil?

                      Páči sa mi

                    • Téma, ktorá by nikdy neskončila a výsledok by bola nula.
                      Dôvod Môjho tvrdenia o DVTR ? Čo to je za otázku ?
                      Dôvod je v poznaní.

                      Páči sa mi

                    • Takže vytáčky. Prometheus mal pravdu. Imitacno-provokacná činnosť ako v pripade Ogara, Milana a tych druhych… Inak naozaj profi odpovede, to musim uznať…
                      Vďaka za diskusiu

                      Páči sa mi

                    • Nie vytáčky, ale nezmyselnosť témy. Pamätám témy, kedy niekto nevidel dôvod na rast USD a pokles BTC. Nemám čas sa baviť o dôvodoch. Kde a kedy by to skončilo? Možno pri knihe Bedári. Tá kniha má svoje špecifikum, ale čítať som ju netúžil. VYPOČUL A NEDOPOČUL SOM JU. Mám sa baviť o dôvodoch ?

                      Páči sa mi

                    • Tým, že nie ste schopný, či ochotný podporit svoj názor, prečo s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy……, co je veľký statement, za ktorym by mala byt myšlienka, no v svetle toho, ze aj iní na dalsich fórach sli presne tymto spôsobom na priamu diskreditaciu, a nemáte záujem okrem, povedal som lebo viem, tak preto, u mna je zlozena mozaika.
                      Pišem to len preto, aby sa ta mozaika zlozila aj inde.

                      Ja som si DVTR prečítal a vidím procesy popisane jednoduchym jazykom tak, aby tuto informaciu dostali vsetci ľudia, ktorí budu chciet investovať cas do pochopenia, ako funguje svet okolo nich.
                      Pretoze je tam popisaná objektívna základná realita riadenia.

                      Budte zdravý a veľa šťastia s úrokom a biblickou koncepciou globalizácie. Na ukrajine ju už kalibruje Ruská federácia….

                      Páči sa mi

                    • Tak sa vráť k tej jednoduchosti, lebo tá zložitosť ti nesvedčí. Pokiaľ by som cítil, že to ide z teba, tak ani nemuknem. Prečo chceš byť niečo viac, ako tí ostatní ? Pochop, že ja tieto veci čítam už v prvých tvojich vetách.
                      Bol aj článok, za ktorý by som ťa pochválil, ale priatelia mi to vyhovorili a poradili mi, aby som počkal na ten ďalší.
                      Ver mi, že v jednoduchosti je moc a tú získaš až vtedy, keď ťa pochválim. Pokiaľ sa ťa zastával Popolvár, verím že si dobrý človek, ale neskúšaj na mňa veci, ktoré ti nesvedčia.

                      Páči sa mi

                    • ? dost sofistikovsne ad hominem. Takze tvrdite nieco, nechcete sa vyjadriť ku tvrdeniu, iba poviete, lebo je to tak.
                      jednoduchosť je krasna, a život je jednoduchy, no zlozitost je zivot sám.
                      Verim len Bohu, Vám nemám dôvod. Hlavne, ked sa mýlite, ze v jednoduchosti je moc. Moc je v pochopeni univerza v Človeku. Alebo je jednoduchy proces jedneho nadychu? Ked sa jeden krat nadychne, koľko simultánnych procesov vo Vasom tele prebehne? Kde na to beriete energiu? Čo dá pokyn na to, aby ste sa nadýchol?
                      A to je ta spoločná rec, pretoze dvtr funguje na popisanie nadychu, ako aj na popisanie toho, čo robia možno vsetci vasi známi, čo robia moji znami, ci su to lekari, cašnici, ci kamioňáci.
                      Je to esperanto reči riadenia, zakladu pre KSB, teda riadenia sa pomocou Božieho vedenia, jazykom životnych udalostí…

                      Stači toľko na popis?

                      a čo je alternatíva?
                      Matrix, kde nikto nebude nic vlastnit a bude šťastný, ved bude v sieti tým, kym bude chciet byť.
                      Alebo bude produktívny a keď dosiahne urcitý vek, povedia mu, už Ťa nepotrebujeme, alebo rajská záhrada pre jednych a kobaltové bane pre iných…

                      Alternativ je dosť.

                      Liked by 1 person

                    • Necital si ju a hovoris ze sa nenaplni… Takato komunikacia mi niekoho pripomina… Na starych strankach bol studiu Milan na novsich zase Ogar… Musim ta pochvalit s trendovymi ciarami si/ste to zahral dobre a pekny pribeh si/ste tomu vsetkemu dali a tak som chvilu vahal… Mne toto staci tu uz niet o com prajem pekny vecer

                      Liked by 2 people

            • Sice pozdě, ale přece.
              Jarojr: “Možno sa Trump pokúsi kandidovať, ale pokiaľ by sa o to skúsil, nebude mať úspech. Možno o tom niečo povie Pjakin, ale ten sa tiež v minulosti v tejto otázke mýlil.”
              V tomto konkrétním případě se VVPj nemýlil. A autor citované věty buď nezná stanovisko VVPj (a přesto ho prezentuje jako mylné) nebo ho zná a lže. Tedy ať tak, či onak: manipuluje.
              Pokud se týká 1. prezidentské volby Trumpa (té úspěšné), VVPj s cca ročním předstihem a opakovaně tvrdil, že na beton vyhraje Trump a Hitlery prohraje. Pokud se týká 2. prezidentské volby Trumpa (té “neúspěšné”), tak VVPj cca 3 měsíce předem hlásil, že vítězství Trumpa není vůbec jisté a že může i prohrát. Což bylo pro mnoho lidí, včetně mne, překvapivé stanovisko. Ne všichni viděli, jak těžký volební podvod si establišment lajzne. A ještě méně lidí vidělo, že vítězství Bideta je variantní součástí trumpovské perestrojky USA. Mimochodem, VVPj o této vícevariatní přestavbě usa několikrát hovořil.
              Moje tvrzení lze po jistém úsilí ověřit vyhledáváním zde https://pjakin.webnode.cz/

              Liked by 1 person

      • Ja s tým tiež súhlasím a napísali ste to obaja, “USA a Rusko sa dohodnú” a dodám že nové USA, táto hniloba padne,to je isté nielen v Európe ale aj mimo, vrátane USA -otázna je skôr UK a Austrália. Nie som si ale istý a skôr by som povedal nie, že bude velké Nemecko, obávam sa, že to či bude Nemecko, o tom budú rozhodovať Rusi nielen dodávkami ropy a plynu ale aj politicky- mocensky. Rusko ovládne Európu a stabilizuje situáciu novým ekonomickým systémom, čo bude s Francúzskom to netuším, uvidíme.

        Liked by 1 person

    • “Všimli ste si vôbec, že tieto “alternatívne” médiá sa chovajú podobne ako tie mainstreamové ? Všimli ste si to ? Je to ovčia päsť a treba byť veľmi opatrný, aké informácie preberáte. 99.99% informácií na internete, sú zavádzajúce a nepriateľské.
      Budem rád, keď mi napíšete médiá, ktoré sú tie “pravé”, teda tie, ktoré radíte nad tie nepravé a ja sa pokúsim ich vyvrátiť.”
      Táto časť tvojho komentáru sa mi veľmi páči a súhlasím s ním a nielen info čo preberáte, ale aj ktoré uvádzate sú vám nebezpečné, bolo by zaujímavé diskutovať na túto tému a rád pridám svoje skúsenosti a nielen o tom, ale aj o bezpečí resp. nebezpečí na diskusných fórach-ako sa manipuluje s našimi údajmi a ako sú zneužívané aj o Oknách by som rád podiskutoval , najmä o 10 ktorú používam, tieto zločinecké systémy močiaru vám vidia a počujú aj to, akú máte ráno stolicu…

      Páči sa mi

      • Ale no. Netreba až tak trpieť stihomamom. Určite dakde dajakých kontrášov zaujíma nejaký Jožko Fazuľa, nejaká Mima, nejaký Jox, nejaký Jarojr atď., ktorí si glosujú na nejakom fóre z im dostupných informácií. Pochopiteľne uverejných na tom istom nete, na ktorom aj glosujú.

        Ste buď úplne naivný alebo úplný blázon, ak si myslíte, že na internete denno-denne vypisujú pravdy a odhalenia tisíce identít a persón, ktorým boli rozdané karty v realite. Aby každý otrok vedel, ako dobre nás chcú podojiť. No to iste. Keď tých glosátorov totiž vyzvete aby dali relevantné rukolapné dôkazy, tak v drtivej väčšine stiahnu chvôst. Len sa ich spýtajte kde môžete napríklad stretnúť mimozemšťanov a tú ich galaktickú federáciu. Myslíte, že dostane odpoveď, napríklad, “Treba ísť do Sniny, do Gril Baru Cool Life k Vincovi a tam chodievajú každý piatok od 20:00 na pivo.” Ak áno a info bude pravdivé, tak mi dajte vedieť, tiež sa pôjdem pozrieť. Alebo kto je to ten GP. Žeby Game Paused?

        A ak máte pocit, že Vás w10 špehuje, čo samozrejme robí, tak prečo neprejdete minimálne na w7 alebo xp? Hrajete sa najnovšie hry, že potrebujete w10? Ak nie, tak sú Vám zbytočné. Ľudia počítač používajú aj tak iba na porno, fasbúk, recepty… A, samozrejme, ale iba tí vyvolení, aby nás bezvýznamných informovali ako pokračuje záchrana sveta od tých správnych mimozemšťanov cez portál v Banskej Bystrici. Lebo tam sú najsilnejšie vibrácie. Ale prečo tí dobrí mimozemšťania nechali svet a situáciu dospieť až do takéhoto marazmu, to ani srnka netuší. Ďalej, na internete sú dostupné aj očistené w10/w7 od balastu. Aj viac verzií čo viem.

        Alebo treba prejsť na Linux: https://distrowatch.com/. Určite nepoužívať gugle prehliadač. Minimálne použiť net proxy (https://free-proxy-list.net/). Pán Jox aspoň bude môcť konšpirovať IP-čka verzus nick užívateľa. Hi-hi.

        Samozrejme možností je viac. Ale ja som nevzdelaný, takže viem, len čo si nájdem na nete. A možno ste jeden z tých agentov z nejakej extra tajnej 3,4,5 či 6 písmenkovej agentúry, ktorá to tu sleduje a Vy ste ten poverený úradník, ktorý si tu zisťuje stav technickej zdatnosti obyvateľstva, robí čiaročky do formulára a teraz tu sliedite. Takže si musím dávať veľký pozor.

        Liked by 1 person

          • Tiež si to myslím, avšak len dovtedy, kým sa nestane nebezpečným … Potom príde infarkt alebo mŕtvica u celkom zdravého človeka, príp. sa pošmykne na banánovej šupke a nepreberie sa…Zasa konšpirujem.. Ale veď nehody sa stávajú celkom bežne.

            Páči sa mi

        • Niečo podobné mi povedal jeden IT -futbalista, že mu je jedno, že ho sledujú a nech si sledujú, nemá čo skrývať. Takže ak nemám čo skrývať, môžete mi prehliadať moje súkromie a moje aktivity- sem až sme sa dopracovali… Nie všetci sme takí zdatní, aby sme vedeli robiť s Linuxom, ako fungujú tlačiarne k Linuxu? A čo napr. iné programy, ktoré potrebujete k svojej práci, napr. pre projektovanie ktoré s Linuxom nefungujú, máte toľko možností a času neustále hľadať a skúšať, keď vás systém núti zarábať a splácať? Splietate tu bludy a konšpirácie, ja hovorím o mojej skúsenosti. Skúste si ako laik odinštalovať napr. M. edge z 10, alebo zablokovať Update- mám ho na disabled a spúšťa sa aj tak a niektoré aktualizácie pribudnú aj s vypnutým Update. Edge som úspešne odinštaloval a presunuli ho zo zoznamu programov, na iné miesto a je tam stále a funkčný, pretože ho detekujú iné programy. Nie som odborník, no brutálne ma to serie a vy mi napíšete toto?

          Páči sa mi

          • Pokiaľ potrebujete špecifické aplikácie, ktoré sú pre Windows — spýtali ste sa niekedy dodávateľa, či má alebo plánuje aj Linuxovú verziu?

            Aj keď ju momentálne nemá, ale bol by záujem, je to dostatočný impulz pre manažment porozmýšľať o tom. Firma, pre ktorú pracujem, tiež dodáva aplikáciu tohto typu. Za posledných 10 rokov sa nás túto otázku spýtal presne jeden zákazník.

            Čo myslíte, že by sa stalo, keby sa to spýtalo tak 30-50% zákazníkov? Čo keby to bola podmienka zákazníka pre zakúpenie novej verzie?

            Ľudia, toto máte plne vo svojich rukách. Nebolo by to zo dňa na deň, ale je to na vašej aktivite, firmy dodávajúce softvér chcú len vaše peniaze, im je jedno na akom systéme to zákazník prevádzkuje, dodajú to, čo zaplatí. Hlasujte svojou peňaženkou.

            Liked by 2 people

            • Za 10 a 11 sa neplatí, alebo len symbolická suma-pamätám si časy aj skorších verzií , prečo asi? Aj to mi povedal ten môj známy, že je to zadarmo, tak… Ja si rád kúpim, ale tiež sa ma raz iný známy opýtal, že prečo si myslíš že vytvorili soc. siete a internet, aby mohli všetkých sledovať a aj na tom je veľa pravdy. Problém je, že už žiadnej verzii neverím a musel by som si všetko okolo naštudovať a to je na vysokú školu, čo ak aj Linux je už dávno niekde inde so súkromím užívateľa? Nepoznám odpoveď , ale obávam sa. Keď Microsoft je Killbillova firma a prídem s požiadavkou na Linux od Microsoft – dodáme všetko pre spokojnosť zákazníka, som si istý, že to dopadne ako s tým Edge-om v mojom počítači.
              “Ľudia, toto máte plne vo svojich rukách. Nebolo by to zo dňa na deň, ale je to na vašej aktivite, firmy dodávajúce softvér chcú len vaše peniaze, im je jedno na akom systéme to zákazník prevádzkuje, dodajú to, čo zaplatí.” – toto možno platilo kedysi, dnes je informácia viac ako peniaze, pretože informácie sú peniaze a preto je záujem aj o moju rannú stolicu…

              Liked by 1 person

              • Ja som pôvodne písal o aplikáciach pre Windows (t.j. dôvod, prečo vôbec obstarávať Windows), nie o samotnom Windows. Keď všetko, čo potrebujete beží aj inde, načo Windows?

                Po druhé, Windows nie je zadarmo. Zadarmo je upgrade z jednej verzie na druhú, ale nie samotný Windows. Ten si buď musíte kúpiť s počítačom (OEM), alebo samostatnú (retail) licenciu. Pokiaľ ste väčšia firma a chcete mať hromadnú licenciu (volume license), za to sa pripláca ešte navrch.

                Po tretie, samozrejme je nezmysel pýtať Linux od Microsoftu. To je ako pýtať BMW od Mercedesu. Pýtajte si aplikácie, ktoré potrebujete, od ich dodávateľov, vo verzii pre Linux. Vaše účtovníctvo, skladovú evidenciu, inžinierske programy, apod.

                Po štvrté: používať sociálne siete je povinné? Dávať tam svoje údaje je povinné? Pokiaľ viem, tak nie je. No tak to tam nedávajte. Je to obyčajná márnivosť.

                Liked by 3 people

    • Tento pán (Rumen Ivanov) vám objasní čo a ako bude.

      Veci ním vypovedané od roku 2017 sa už uskutočňujú.
      …Rusko,India,Čína sa spoja, budú biohackeri,kvantová fyzika,gama energia, od roku 2017 bude v popredí duchovno. Ľudia (politici) sú vybratí aby sa ešte viac pozdvihlo dobro.
      Všetko do bodky sa od tohto pána plní. Treba vypočuť.

      Páči sa mi

      • Mima, pustil som si to a hned na začiatku povedal do 3 minúty videa, že ” …príští rok zlo už nebude” a to sú vhledy na 2017 !!!!
        Zlo bude vždy, svet nebude dokonalý, to iba mi ho máme robiť dokonalým. To je pointa bytia.

        Páči sa mi

      • Mima
        Som presvedčený, že ty nepotrebuješ počúvať ľudí, akým nesporne p. Rumen je. Nechcem ti brať ilúzie, ale on klame.
        Prepáč, ale je to ťažký klamár.
        Jeho vyjadrenia sú veľmi hlúpe a splieta toľko prebratých informácií, že som to musel vypnúť.

        Páči sa mi

        • Nesplieta a nie je klamár. Ja sama osobne som s ním hovorila. Zoči – voči. Ale ono je veci potrebné vnímať nielen sluchom a rozumom,ale aj srdcom a dušou.
          Veď nakoniec uvidíme kto bude mať pravdu a čo sa stane. ďakujem.

          Páči sa mi

          • Mima
            Nesmieš sa urážať. Ja som ti napísal čo som vyčítal z jeho slov. Čiastočne mi pripomína Chobota. Pochop. že každý, kto finančne profituje zo svojich informácií je zloduch. Aj nepriamo. Niečo podobné sa dá vycítiť s AURORANA. Tam uvidíš, že na jeho konto financie potečú, len tvrdí opak. Ja nechcem ísť do detailov, ale to sú iba úbohé bábky a preskakujú z témy n tému, aby splietli nevedomých.

            Páči sa mi

            • Prosím Chobota s ním neporovnávaj. Z toho človeka srší nepredstaviteľné zlo. Odvoláva sa na šamanizmus,na nejaké odvary,na to,že vystupuje z tela… A pritom ľudí “trávi” nejakými halucinogénnymi bylinami. Zopár ľudí takto priviedol do Chile,napojil ich kde čím a občas nechal napospas osudu. Navyše hovorí o tom,že Putin je Hitler (Putler) a kde aké škaredé veci. Podľa mňa človek,ktorý sa vyvíja na duchovnej úrovni a tvrdí o sebe,že má schopnosti,že je vysoko duchovná osoba (aspoň Chobot má o sebe takú mienku) tak nikoho nepreklína a nerobí zlo.

              Liked by 1 person

              • A tu je o ňom fórum… https://www.vestirna.com/forum/jasnovidec-rumen-ivanov-id138768.php
                Ako som povedala nájdu sa aj zlí ľudia,ktorí budú len ubližovať (ako tá Kveta z tohto fóra).
                Aj za týmto pánom (tiež bulhar a tiež žiak baby Vangy) som bola pár krát a je neskutočný…
                https://www.cassovia.sk/news/14
                Jarojr dúfam,že aj o tomto pánovi budeš tvrdiť,že je podvodník… 😮 Mne osobne veľmi zdravotne pomohol,môjho otca dostal z najhoršieho,môjmu ex-partnerovi vyliečil kríže a tak podobne.
                Len ono keď človek neverí a nedokáže cítiť srdcom a dušou,tak mu nepomôže ani svätená voda.

                Liked by 2 people

                  • Jarojr Ďakujem za pochválenie,ale ja osobne sa s tvojimi názormi nestotožňujem (Gesara/Nesara – aj Ivetka Richtaříková hovorila,že je to nástroj na zotročenie ľudí,nie prínos – bez práce nie sú koláče) biele klobúky,dohoda medzi USA a Ruskom – možno ešte za Trumpa a Putina atď.). Zatiaľ sa mi tu vždy potvrdili komentáre a príspevky od Oracla. Čo napísal sa aj stalo. Za mňa osobne je Oracle TOP. Pekný večer prajem a všetko dobré.

                    Páči sa mi

      • Určite. Jeden z tých šťastných svetlom poznania obdarených. Vie nám aj povedať, kde môžeme stretnúť mimozemšťanov z Galaktickej federácie, ktorá nás ide zachrániť? Či, to má od vyšších identít zakázané? Alebo vie, ale nepovie? Ešte niečo od tej 17-ročnej maturantky by som poprosil.

        Páči sa mi

    • “USA” a RF sa DOHODLI už dávnejšie. Všetko ostatné je len realizácia tejto dohody, pričom aj Biden nemá ani tušenie, že je
      len figúrkou a aj angažmá USA na Ukrajine je súčasťou tejto dohody. Na Ukrajine prebieha nácvik oslobodzovania celého sveta z pod nadvlády močiara. Táto ŠVO je o boji proti teroristom, kedy sa vlády stali priamo podporovateľmi terorizmu na vlastnom území, kedy sa štítom stávajú civilisti…

      Liked by 2 people

      • Dobrý večer.
        popolvar67
        Ideš na to veľmi dobre. Vidím že máš dobré informácie.
        Je pravda, že USA & Rusko sa už dohodli. Momentálne je to Rusko & USA, lebo TRUMP nezvládol svoju rolu. Rusko bude tvoriť dejiny sveta, ale bude na to potrebovať USA a možno aj Čínu. Tak ako napísal ORACLE911, nebude to AMERIKA, ako sme ju doposiaľ poznali. Bude to USA očistené.
        Musíš chápať, že všetko čo GP zverejní, dostane minimálne 3 cesty. My sme dnes na tej tretej, rozhodujúcej o ktorej sa sa zatiaľ nehovorí. Po lete sa začne rapídne znižovať populácia.
        Deje sa to už teraz, ale po tomto lete, sa to stane väčším strašidlom, ako vymyslený Covid19.
        Do roku 2025 sa dozvieme aj to, že handra Čapútová a ďalší poškrabkovia, neboli skutočne zaočkovaní !
        Tí sčítanejší si mohli všimnúť, že dátum zrady bol naplánovaný na rok 2025. Wikipedia tieto informácie vymazala. Nepodarí sa to, alebo lepšie povedané už sa to nepodarilo a dátum sa presúva.

        Liked by 1 person

        • jarojr,prosim ta pekne odpovedz mi-myslis ubytok ludi-pre nejake rezidua ,ktore nedokaze vykazat pecen-lebo pecen je zazrak,alebo nieco ine-lebo uz nastupuju nejake info o novych chorobach,ten datum 2025 bude skorsi,ci,a tiez som skalopevne presvedcena,ze nastupuje era ruska,neviem si predstavit nejaku ocistu usa,pretoze som tam pozila,su mimoriadne nevzdelani,hlavne taka klasicka zbierka anglosaskej natury a manierov,co som aj sama sebe vycitala,ci mam vobec pravo pozerat sa na nich kriticky,pretoze my sme uplne opacna kultura

          Páči sa mi

          • Máš môj obdiv.
            My nie sme iná kultúra, my sme zmanipulovaná dementná kultúra. To o čom si asi ty premýšľala, bola naša predchádzajúca kultúra o ktorú tento fašistický liberálny režim nestojí.
            Úbytok bude hlavne u očkovaných a nevedomých. Neverte tomu, že niekto mal placebo. Nemal. Celý zázrak prežitia tohto zločineckého času je neplatiť štátu nič a obmedziť spotrebu. Viem že sa to vždy nedá, ale treba nad tým aspoň uvažovať. Zásobte sa neenergeticky náročnými potravinami, ktoré nepotrebujú oheň a teplo. Držte v svojej blízkosti pitnú vodu (hlavne horskú) a hlavne nemajte strach. Bojazlivosť zločincom ruže prináša.

            Páči sa mi

            • mimka,ak som to prehnala-len som ti chcela naznacit,zesom vykopavka,no mam od boha stastie,abo geny,ze mam cistu hlavu,a vsetko ma zaujima,este chodim do kniznice,teraz mam 28,ale aj robim vsetko,a este studujem po kadejakych skolach-vies-vnucata,a este ti napisem,jarojr trochu skumam,co to je za subjekt,ale mam ho doslova rada,zas aby sa nezatal,lebo raz som uz dostala popapuli od joxa-za nevinnu vetu -aj ty,brutus,a to je uz jedno,tak este raz prepac

              Páči sa mi

              • Mám skoro 2,5x viac rokov ako ty, ale vek predsa nie je prekážka. Mňa sa ti uraziť nikdy nepodarí. Možno sa ti podarí, aby som na teba nereagoval, ale urážať ma môžeš, to ma baví, keď to iných baví tak sa odhaľujú a zviditeľňujú.

                Páči sa mi

            • ved to,jarojr,ze sa bojim o blizkych,pocitala som,ze pecen ma tu silu vylucit skoro vsetko,no ja som sa nedala,som zatata,nenapisal si ,ci sa ten rok 2025 urychli-no kukam na moj vek,k tej kulture-to som chcela povedat-ze anglosasi a slovania sa velmi lisia,my mame naviac,debatovala som s dcerou-ja co vsetko mame-a ona este pridala,ze nemaju nas rozum,aj to,co sa povie chochmes,a nepochopia nas,tak ti vdaka za nervy so mnou

              Páči sa mi

  3. Zdravia všetkým.
    Je tu jedna vec ktorú treba pripomenúť. Týka sa to Pápeža. Je tu jeden drobný detail. František je iba úradujúcim pápežom, ešte stále žije Benedikt XVI ktorý je stále právoplatne zvoleným do Funkcie Pápeža. Z tejto funkcie nie je možné odstúpiť, je možné maximálne nevykonávať povinnosti spojené s funkciou. František ako úradujúci pápež odstúpiť môže. František sa plnohodnotným Pápežom stane až po smrti Benedikta. To bolo plné rozoberané pred a po pokuse zasvätiť Rusko srdcu Panny Márie. Rituálu sa Benedikt nezúčastnil, vôbec nebol prítomný. Mnohý preto označujú rituál ako neplatný pretože sa ho musí zúčastniť Pravoverný Pápež. Premeškali a poslednú chvíľu keď bolo možné rituál vykonať. Teraz ich potrestá ich vlastný pán ktorý o sebe tvrdí že je dobrotivý.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 1 person

  4. Nuž na internete kolujú informácie o tom, že USA (celé písané veľkými písmenami) je korporácia, v ktorej vlastníckej štruktúre vystupuje pápež, anglická kráľovná, španielsky kráľ a holandský kráľ.

    Zaujímavé. Ale ako to, že tam chýbajú Francúzi? Tiež to bola koloniálna námorná veľmoc. Niečo tu nepasuje.

    Páči sa mi

  5. mimuska,potom si este nezazila dusno,ja som mala vo februari 1945 10 rokov,deti sa dali ukryt len do istej miery,potom som zila v prahe do 18 rokov,najkrajsie roky mojho zivota,a potom to prislo 50 te roky so vsetkym ,co sa neda najst v literature,co musis prezit,okrem smrti vsetko,az po generalnu prokuraturu v prahe,sudy,lager a vsetko,no a zijem vsetky nase rezimy do dneska,toto,co zijeme sa mi zda taky zrestaurovany fasizmus,rada chodim na tento web,a ziadne nazory neodsudzujem,a trocha roznosti nezaskodi,a tito dvaja pisu celkovo kultivovane.

    Liked by 1 person

    • Pani aveeeva ja dokážem akceptovať akékoľvek názory. Neodsudzujem. Aj Oracle aj jox ich už pripomienkovali. A netreba hneď prirovnávať “dusno” k vojnovým časom. I keď niektorí ľudia dokážu tak vyhrotiť slovnú situáciu,že je z toho naozaj pomaly vojnový konflikt.

      Páči sa mi

  6. Spätné upozornenie: Kde bolo, tam bolo, bolo raz 110 000 dobrovoľníkov | Blog o verejnom živote a problémoch Slovenska

Pridaj komentár