Ekonomická a ekologická realita

Čo je skutočne zelené

Toto je lítiová baňa, kde sa ťaží lítium do elektrických batérií

photo_2022-08-29_19-05-57

Toto je miesto ťažby olejových pieskov v Alberte. Povedz mi viac o tom ako je tvoj elektrický voz lepší pre prostredie.

Toto je cat 994h. Spaľuje 1800 galónov paliva počas 12 hodinovej šichty. Tento stroj je potrebný na premiestnenie 500 000 funtov pôdy pre sprístupnenie minerálov, ktoré sú potrebné na výrobu jednej Tesla baterky. V koho svete tento typ matematiky a nová zelená dohoda dáva zmysel?

photo_2022-08-28_17-30-49

Inflácia a cena za energiu

Cesta čínskeho skvapalneného plynu de Európy

GasRoute

Šiestim z 10 britským továrňam hrozí uzavretie kvôli rastúcim cenám elektriny

Sixof10BritishFactories

Z 66 na 60 a z 120 na 100 praní

Dámy a páni toto nie je náhoda, ale útok na našu ekonomiku a na prírodu.

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

7 thoughts on “Ekonomická a ekologická realita

  1. Trošku doplním kontext záveru 2 vsuvkami: “toto je útok na prírodu”- ako keby toho príroda už aj tak nemala dosť za tie storočia drancovania zdrojov – “a ekonomiku” – čisté zhýralstvo a trestuhodné mrhanie zdrojmi planéty.
    Máme tu ďalší jasný dôkaz že táto civilizácia a jej spôsoby užívania darov sú u konca. Každý kto je v sebe ešte “živý”, musí vnímať a vidieť celkom zreteľne že sme ako ľudia nastúpili záverečnú fázu vývoja, spojeného s veľkým rozuzlením a bodom obratu ktorý prinesie nevyhnutné vyrovnanie. Keby som to chcel vyjadriť termínom KSB, ta poviem že svojim spôsobom končí etapa “pohybu ľudí v rámci Božieho dopustenia”. Zo stupňa absurdnosti dnešnej doby zároveň môžeme vytušiť, že nová doba už nie je ďaleko – čokoľvek si pod tým predstavíme. Ono, nový systém aj forma bude nakoniec v mnohom závisieť od nás . Zoberme to ako šancu. Ak uspejeme, dostaneme mnohonásobne viac, než na čo nám dnes siaha predstava.

    Liked by 7 people

  2. duj-vdaka,aj ja toto snivam-pritom si myslim,ze som stara a sprosta,ze musim cusat,ak mas na yubke tu hudbu pri obraze co ja-aj to poznam vsetko,no co sa tyka tych elektroaut-ta spina sa potom uz jednoducho likvidovat neda,ale tiez sa len vyjadrujem ako netechnik -babka.maju byt nejake obrovske zmeny uz teraz k jeseni,nema to ist podla planov elit,takze tajne mozeme dufat,vcera som odsledoval,odpocuvala vaclavske namestie,s bocnymi ulicami po mustek tam mohlo byt aj 100 tisic ludi,posledna bola hymna a este aj nad tatrou sa blyska

    Liked by 1 person

    • Evka, nie si stará a už vôbec nie sprostá. Máš dosť životných skúseností a tvoj vek je len číslo. Ty si presne tak stará, ako sa cítiš. Ja by som to tipoval na stredný vek. Takže, hlavu hore a nohy do lavóra so sódou!

      Páči sa mi

Pridaj komentár