Tri súvisiace otázky

Kolaps burzy s kryptomenami o ktorom som nedávno písal bude ešte vyvolávať ďalšie vlny vzhľadom na napojenie FTX na rôzne organizácie napr. financovali ten falošný prieskum, ktorý označil ivermekín nielen za neúčinný liek proti COVID, ale rovno za škodlivý liek, ale o tomto nechcem písať. Ostatne keď príde čas, tak sa dozvieme, že do čoho ešte boli namočení. O čom chcem teraz písať sú dosť očividné veci.

Konkrétne to, že bez účasti veľkých bánk ako JP Morgan Chase, City bank, Bank of  America, Wells Fargo, Goldman Sachs, Credit Suisse atď by tá pračka peňazí a Ponziho schéma, ktorá preprala stovky miliárd až bilióna US$ “pomoci” určenej pre Ukrajinu a tvárila sa ako burza s kryptomenami (FTX) nemohla fungovať. Očividné je aj to, že americké regulačné úrady ako SEC a CFTC aj v lepšom prípade pozerali niekam inam a v hrošom rovno legálne kryli tieto zločiny. A niet sa čudovať veď správnej rady boli súčasťou nielen bývalí zamestnanci najväčších bánk a finančných inštitúcií, ale aj regulačných úradov tak, ako bývalý šéf CFTC. Však súčasný šéf SEC Gary Gensler, ktorý pretláča reguláciu trhu s kryptomenami nielen podporoval prezidentskú kampaň Hillary a Joe ako profesor na univerzite MIT, ale aj pracoval ako finančný riaditeľ u Goldman Sachs 18 rokov pred nástupom do úradu do CFTC a SEC. Inými slovami mal by regulovať svojho bývalého zamestnávateľa.

Mimochodom fenomén otáčajúcich dverí kde bývalí pohlavár či zamestnanec úradu na regulácie sa zamestná u firmy, ktorú by mal regulovať je celkom bežný jav a jav, kde bývalý zamestnanec firmy nastúpi do regulačného úradu a toto sa deje nielen u CFTC a SEC, ale aj u FDA. A kvôli týmto otáčajúcim sa dverám sa mohlo stať, že MF Global, ktorý obchodoval na regulovanom trhu a bol pod pohľadom SEC a CFTC mohol okradnúť svojich klientov a majitelia mohli odkráčať prakticky beztrestne (tie prípadné pokuty boli smiešne) alebo prečo pri podvodoch a iných zločinoch veľkých bánk a inštitúcií nikto nejde za mreže a veľkosť pokút nie je ani 10% zločinne nadobudnutej sumy.

A teraz otázky:

  • Kde sú tie peniaze, tie nakradnuté miliardy a bilióny?
  • Stále si niekto myslí, že regulácia je riešením a regulačné úrady chránia verejný záujem?
  • Kedy sa stane známosť indikátorom na to, že ide o zločinecké spolčenie?

FTX-personchart

S pozdravom

Oracle 911

PS: Glenn Ellison je otcom Caroline Ellison s tým, že aj jej matka je profesorka na MIT a obaja rodičia Sam Bankman-fried sú tiež profesori na MIT. Dodávam, že Caroline a Sam randili spolu.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod: Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

3 thoughts on “Tri súvisiace otázky

  1. ..kto trochu sleduje sudny spor ripple s SEC musi citit,ze tu nieco smrdi. Teraz nechcem hovorit o tom, ze SEC s CFTC si porovnavaju kto má vacsieho😉 a to pritom v Usa su dalsie 2 organizacie,ktore maju co hovorit do toho ci nieco je security alebo nie je. V kazdej normalnej krajine staci jeden takyto urad,nie?😉 Zrejme SEC je ta najskorumpovanejsia zo vsetkych skorumpovanych. Pretoze si inac neviem vysvetlit, ak Ripple od zaciatku spolupracoval s SEC takmer na tyzdennej baze, preco Clayton tesne pred odchodom z komisie zazaloval Ripple, pritom vraj podla B.Garlinghousa CEO of Ripple o tom nikdy nebola rec. Dokonca v emailoch s Hinmanom, ktore SEC nechce zverejnit su dokazy, ze SEC sa vyjadrila, ze xrp nie je security. Takze aj z tohto dovodu sa sudny spor natahuje a sudca bol permanentne uvadzany do omylu zo strany SEC. Ale nedavno sa karta obratila, kedze sudca povolil odtajnit emaily avšak s nejasnym vysledkom kedze skorumpovana SEC robi vsetko preto, aby sa to ututlalo.
    ..ako je potom mozne, ze vsetky krajiny mimo usa povazuju xrp, ze nie je security??
    A ako je mozne, ze ripple sa objavuje uz vo vladnych dokumentoch Fedu ako jedna z platforiem sluziaca na prevod penazi. Dokonca aj swift ma byt prepojeny s ich blockchainom.
    Ripple bojuje za cele crypto odvetvie proti najskorumpovanejsim uradnikom v celej usa. A ich cielom nie je vyhrat sudny spor, ale ..ako to povedat slusne roz.., rozlozit kompletne na suciastky celu skorumpovanu SEC 😉. Takže mozno sa hybu veci pomaly, ale aspoň sa hybu.

    P.S. ..A FTX a SEC…poznate to ked lava ruka pravu myje..😉 Vôbec ma to neprekvapilo. Stacilo mi vidiet raz ceo of ftx a hned som sa zbavil vsetkych FTT🙈

    Liked by 3 people

  2. Na další pochopení je trochu zabrouzdat do minulosti..
    Něco málo o bitcoinu

    Začněme historií. Rodina Warburgů je známá německo-americká bankovní rodina židovského původu. Rodina je známá svými úspěchy v biochemii, ekonomii, bankovnictví, farmakologii, finančnictví, soukromém kapitálu a politickém aktivismu. existuje mnoho finančních institucí vytvořených členy rodiny (včetně nejstarších a nejvlivnějších bank na světě): Warburg & Co. M.M.Warburg & Co. Warburg, Warburg Pincus LLC a S.G. Warburg & Co. v Londýně.

    Úspěchy však bledly tváří v tvář skutečnosti, že v roce 1914. Paul Warburg opouští post ředitele banky Wells Fargo a stává se zakladatelem amerického Federálního rezervního systému (tato struktura kontroluje banky ve Spojených státech) a oficiálně zastává funkci viceprezidenta.

    Zpět do současnosti, přesouváme se do léta 2016
    zpět v čase na summit TED: dívka, která mluví o blockchainu s hlubokým pochopením technologie a vyjadřuje jeho účel, je Bettina Warburg (fotografie ze summitu TED přiložena níže) ze stejné rodiny, pravnučka Paula Morrise Warburga, který založil americkou Federální rezervní banku a společnost Wells Fargo.

    Připomeňme si, na jaké technologii bitcoin běží? Běží na blockchainu. Nepřipadá vám to divné? Bitcoin má něco společného s rodinou, která ovládá americký bankovní systém…https://www2.online-converting.com/upload/api_15d4cc8d65/result.jpg

    Liked by 1 person

Pridaj komentár