Smrť inzulínom

Dnes ctenému čitateľovi predstavím niečo, čo cteného čitateľa asi nahnevá. A pretože Jox často pracuje s emóciami, prosím cteného čitateľa, aby mi to prepáčil, ale aj Jox bol v tejto pasci. Tiež je to trocha dlhšia odpoveď MIGovi na jeden z našich rozhovorov, kde sme rozoberali Atkinsa a iných, ktorí zomreli predčasne, podľa všetkých pravidiel pozerania sa na dĺžku života. Budeme sa rozprávať o kamarátovi inzulínovi a čo tento malý hormón dokáže napáchať v tele človeka, keď je stále stimulovaná jeho produkcia glukózou a tiež proteínmi.

NIČ SA NEDEJE NÁHODNE

Zopakujme si základ. Nič sa nedeje náhodne, ctený čitateľ. Existuje pojem zovšeobecnené priority riadenia (ZPR) ľudstva. Je ich 6 a viac o nich sa dozviete v tomto videu . Piatou z nich sú zbrane pôsobenia na ľudský genóm.

No a čo je tak zvláštne na tejto priorite? Nikto už nepochybuje o tom, že mňanky vpravované do ľudí po celom svete od roka 2021 boli génovou zbraňou. Počty nadmerných úmrtí, počty potratov a pokles pôrodnosti po celom svete je tomuto dôkazom. Tak isto alkoholový jed, tabakový jed, iné drogy, iné tzv. “vakcíny” sú mnohými videné, ako zbrane, ničiace genóm. No stále veľa ľudí nechápe, že cukor a sacharidy na spodku potravinovej pyramídy, zmenenej na začiatku minulého storočia, sú zodpovedné za epidémiu obezity po celom svete.

Na tomto obrázku vidí ctený čitateľ to, čomu sa dá bez problémov povedať pyramída smrti. Je to jedna z nechutných, zlých a nebezpečných diverzií, pretože človek oklamaný, dobrovoľne začne konzumovať niečo, čo ho postupne premení na tukový vak a následne zabije jednou z tzv. civilizačných chorôb, vyvolaných touto diverziou na 5tej priorite ZPR. Ale ako to? Pre odpoveď si poďme na lekársku fakultu, alebo na fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov na katedru výživy, prednášky tuším 2 ročník.

INZULÍN A BIOCHÉMIA SPRACOVANIA CUKROV A TUKOV

Tento obrázok je viac, ako tisíc slov. Je na ňom jednoduchým spôsobom vysvetlené vylučovanie inzulínu pri rôznych typoch jedál. Prosím cteného čitateľa si uvedomiť jedno, že nech jeme čokoľvek, vždy dochádza ku vylučovaniu inzulínu do krvi.

Prosím, nech si na grafe všimne ctený čitateľ, po akom časovom intervale sa vráti inzulín do normálu a akú obrovskú záťaž predstavujú sacharidy pre produkciu inzulínu voči proteínom a hlavne voči tukom.

Poznámku č.1, v prípade, že niečo jeme, vždy sa do krvi dostáva inzulín.

Budeme ju v ďalšom štúdiu tejto celoplanetárnej diverzie potrebovať. Druhá poznámka začne tým, že toto sa učí na výžive a na medicíne bez toho, aby sa, vo väčšine prípadov, dal do súvisu obézny učiteľ, ako napríklad jeden cukrovkou a vysokým tlakom chorý MUDr. jednej nemenovanej katedry výživy na jednej zo západoslovenských univerzít a to, že teda asi nemá niečo v poriadku z hormonálnym vylučovaním. Pretože platí nasledovné:

  • Inzulín je dominantný hormón iným hormónom a enzýmom. To znamená, že jeho prítomnosť v krvi, potláča funkciu iných hormónov a enzýmov.
  • TGL. teda Triglyceridy sú tuky, ktoré nám kolujú v krvi. Tieto sa ale nemôžu dostať do buniek a z buniek inak, len rozštiepením na glycerol a mastné kyseliny
  • LPL je Lipoproteínlipáza, ktorá je enzýmom zabezpečujúcim rozštiepenie TGL na glycerol a mastné kyseliny a tým možnosť ich prechodu do tukovej bunky, kde sa znova zložia na TGL
  • HSL je Hormón senzitívna lipáza, enzým, ktorý zabezpečuje rozštiepenie TGL v bunkách, pred tým, ako môžu vystúpiť z bunky a následne môže ľudské telo tento tuk začať konzumovať, alebo ľudovo povedané spaľovať
  • Glukóza sa môže do tukovej bunky dostať len pomocou GLUT4 enzýmu
  • Počet tukových buniek v tele sa vytvorí do druhého roku života človeka. Potom už zostáva konštantný, mení sa len ich objem

A teraz k tomu dôležitému. Inzulín prítomný v krvi vypína funkciu HSL v bunkách, to znamená, že pokiaľ je hladina inzulínu nad normálom, nie je možné transportovať tuk von z bunky, ale len dovnútra do bunky. Inak povedané, pokiaľ jeme, špecificky stravu, ktorá zvyšuje prítomnosť inzulínu v krvi, a keď jeme podľa vzorcov obsiahnutých v “modernej výžive”, teda raňajky, desiata, obed, olovrant, večera, nemôžeme schudnúť.

Poznámku č.2, v prípade, že je prítomný v krvi inzulín, nemôže človek schudnúť kvôli potlačeniu práce HSL.

Už vidí ctený čitateľ tú diverziu? Obyvateľom Zeme je hovorené, že tí, ktorí sú obézni, sú leniví, nerozumejú základom zdravej stravy, nedodržiavajú lekárske rady. Napriek tomu, že títo ľudia môžu cvičiť 5-7x týždenne, jesť nízkotukovú, vysokoproteínovú stravu, vyhýbať sa nasýteným tukom obsiahnutým v sadle, masti, masle, bôčiku, slanine etc.

Tu teraz článok naberie trocha iný smer. Otázka znie menej čo jesť, ale ako jesť. A podotýkam, že ku téme pôsobia aj ďalšie faktory, ako spánok, stres, ktorých nedostatok jedného a príliš druhého spôsobujú kortizolovú rezistenciu, niečo ako cukrovka, ale s hormónom, ktorý je zodpovedný, za “upratovanie” následkov stresov a zápalov. Ale ak je prítomný v krvi stále, znižuje sa účinnosť jeho protizápalových vlastností a preto nikoho neprekvapí, že najviac používaným liekom na planéte, sú práve steroidy, ktoré potláčajú zápaly v tele. Dôsledok kortizolovej rezistencie. No a toto všetko pomáha ku hromadeniu tuku v tele. Takže, ak chcete schudnúť, dostatok spánku a relaxácie je podmienkou. Nie však jedinou.

Pre anglicky hovoriacich a pre tých anglicky nehovoriacich sú titulky z možnosťou prekladu, prikladám video doktora Paula Masona, ktorý o horeuvedenej téme natočil video “Ste múdrejší, ako Váš doktor? Čo Váš doktor nevie o výžive.”

A ako si nastaviť titulky? Je to jednoduché a tu je návod.

  1. zapnite si titulky kliknutím na ikonku titulkov vpravo dole pri videu
  2. kliknite na kolečko nastavení a prejdite na Titulky, kde je napísané Angličtina
  3. Kliknite na Angličtina a pod tým nájdete Automaticky preložiť
  4. Nájdite Vášmu oku ľúby jazyk, ktorému rozumiete a hotovo, titulky Vám idú, ctený čitateľ vo Vami zvolenom jazyku.

NÍZKOSACHARIDOVÁ STRAVA A NÍZKOTUČNÁ STRAVA

Dopozerali ste prvé video? Tak poďme ďalej. Tento lekár tvrdí jednu zásadnú vec. Nízkosacharidová strava, teda v tomto prípade menej, ako 130g sacharidov denne verzus strava s nízkym obsahom tukov, teda obsah tukov v strave pod 35%. Je tam rozdiel? Pamätáte si, kedy Vám naposledy Váš lekár hovoril, že nemáte jesť tú slaniny, mastný chleba s cibuľou, lebo z toho priberiete? Už vieme, že je to nevedecké, horeuvedené mechanizmy to jasne potvrdzujú, no dr. Mason ctenému čitateľovi je schopný dať ešte viac. Tu je porovnanie štúdií, kde v modrom je na grafe viditeľný úbytok hmotnosti v kilogramoch nízkosacharidovej stravy a v červenom druhá skupina s nízkotučnou stravou. Ktorú by si vybral ctený čitateľ?

Tu je ďalšie video doktora Masona, kde vysvetľuje, ako sa dá odísť postupne z liekov a úplne vyliečiť Diabetes Mellitus 2 typu, teda naša ľudová cukrovka. Má titulky, tiež je potrebné si tieto prepnúť do jazykov Vám príbuzných, ctený čitateľ.

PRERUŠOVANÝ PôST

K tomuto poviem len toľko. Keď sme si vysvetlili horeuvedený mechanizmus, ako pracuje hormonálno enzýmová spolupráca vo veľmi hrubých rysoch pri odstraňovaní prebytočného cukru z krvi a uvoľňovania tukov do krvi, zhodli sme sa so cteným čitateľom na tom, že nízkosacharidové stravové vzorce, zasa kvôli tomu inzulínu, sú lepšie pre stratu telesnej hmotnosti, povedzme si ešte jednu vec. V prípade, že chcete mať normálne hormonálne hladiny inzulínu, musíte robiť jednu vec. Nejesť. Pretože potom telo bude pomocou HSL uvoľňovať tukové zásoby z tukových buniek a budete jesť vlastný tuk. No pretože ste pravdepodobne celý život tak, ako Vaše rodiny roky pred Vami, jedli podľa určitých vzorcov, nejesť je veľmi ťažké. Druhá stránka veci sú elektrolyty a minerály, ktoré pri nejedení, inak nazývanom pôst, strácame. A preto Vám predstavím, ako na to šiel Jox a potom už dám slovo Dr. Ericovi Bergovi. Zapnete si titulky a necháte si pohodlne vysvetliť, čo sú body, ktoré musíte plniť, aby ste mohli chudnúť bezpečne, rýchlo a tak ,aby ste, ako hore tvrdí Dr. Paul Mason, boli schopní si sami postupne odstrániť Diabetes Mellitus 2 typu, teda tú “civilizačnú chorobu č.1”, spôsobenú podľa mňa úplne opačnými radami, ako majú byť, zdravotníckym a nutričným personálom vo všetkých štátoch sveta.

Joxova cesta

  • ako prvé odstránenie všetkých jedení mimo raňajok, obeda a večere.
  • nábeh na 16-8 model, teda 16 hodín nejesť a 8 hodín jesť, stále 3 jedlá, preferencia sacharidov pod 50g denne
  • udržovanie modelu 16-8, zníženie počtu jedál (nie kalórií) na 2 jedlá, kvôli zníženému pocitu hladu
  • prechod na 18-6, zníženie počtu jedál na 2
  • prechod na 20-4, zníženie počtu jedál na 1
  • prechod na 18-6 po dosiahnutí čiastočného cieľa konfekčnej veľkosti a udržiavanie na 2 jedlách

A teraz, základy prerušovaného pôstu z pohľadu lekára, ktorý sa živí poradenstvom v tomto segmente, Dr. Erica Berga. Zapnite si titulky vo Vašom jazyku a prajem dobrú chuť.

Poznámku č.3 čím dlhšie počas dňa človek neprijíma stravu, tým dlhšie konzumuje svoju vlastnú tukovú zásobu a chudne.

Takže, ako by mala vyzerať správna potravinová pyramída? Vidíme to s autormi z internetu podobne, hlavne teda, ak sa jedná o autoroch keto, ktorí hovoria o tom, kedy sa prevrátila táto pyramída a na základe ktorej lobby to bolo…Že by sme sa vracali tam, kam nás dnešná agenda 2050 nechce pustiť? Strava spred 100 a viac rokov? Joxov názor je, že áno.

A čo povedať na záver? Stretol som sa bohužiaľ s apriori odmietavým postojom niektorých lekárov. Kognitívna disonancia v niektorých postulátoch je neuveriteľná. Preto pre všetkých, pokiaľ neviete príčinu ochorenia, ako ho môžete liečiť? A ak viete príčinu ochorenia, čo Vám dáva právo, ju zamlčať a neliečiť?

Vážený čitateľ, prosím naozaj začnite čítať hrubé knihy, nielen KSB, ale aj tie, ktoré napríklad sú naplnené vedomosťami o Vašom zdraví. A zdraví Vašej rodiny. Následne môžete robiť rozhodnutia naozaj na základe mozaikového videnia sveta, pretože budete vedieť viac. A s lekármi, ako je napr. MUDr. Ján Lakota a veľa iných, sudcami ako je Mgr. Dalibor Miľan a veľa iných vo svete, právnikmi, ako je JUDr. Peter Weis a veľa inými, ktorí sa vzdelávajú a pomáhajú sa vzdelávať iným, s takýmito ľuďmi, ako je horeuvedený Dr. Paul Mason a Dr. Eric Berg, ale aj Nina Teichholz, ako bol Zaznobin V.M. a kolektív VP SSSR, ako sú majitelia Dráčika a vydavateľstva Torden, ako je prof. Staněk a bol napr. akademik Uglov F.G, či prof. Linus Pauling, toto všetko sú ľudia ktoré pomáhali a pomáhajú napĺňať informačné pole znalosťami, s tými všetkými môžeme vystavať budúcnosť, v ktorej sa budú môcť naozaj oprieť o vzdelané a morálne vysoko stojace ľudstvo, a ľudstvo sa bude môcť oprieť o ich znalosti a pokračovať v stavaní na nich.

Buďte zdraví a blaho želám,

Jox

Prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

29 thoughts on “Smrť inzulínom

  1. Joxík skvelý článok.
    Ja som začal s prerušovaným pôstom asi pred 10 rokmi, keď som mal problémy s kolenom. Na radu lekára som bral Condrosulf. Spočiatku pomohol, no na druhý rok by som už musel absolvovať dve kúry týmto doplnkovým výživovým produktom. Rozhodol som sa teda liečiť sám. Vypustil som mlieko, mäso a chlieb. Ergo kazeín, živočíšne bielkoviny a lepok. Pomohlo to! Potom som prešiel na Tebou uvádzaný prerušovaný pôst. Vo štvrtok večer som jedol naposledy a potom až v sobotu ráno. Bez problémov. V piatok bola kríza okolo obeda a potom poobede okolo 16:00 hod. dalo sa to zvládnuť. Problém je v nastavení hlavy. A potom to ide. Najdlšie som vydržal na vode 3 dni. Potom som od toho upustil, ale teraz sa opäť vraciam na systém prerušovaného pôstu.

    PS: U mňa bol počas pôstu základ nepiť žiadne šťavy, dokonca ani čaje ale len čistú vodu. Toť môj postreh k Tvojmu článku. Čistú myseľ a pokoj v duši želám.

    Páči sa mi

  2. Jox, ďakujem za článok. Ja už roky jem len dva razy denne. Mám rovnakú váhu už 30 rokov. Moje telo nechce raňajkovať. Čiže skorý obed a skorá večera. Pijem len vodu,občas minerálky. Zo sladidiel používam len med od známeho. Absolútne stačí. Čo hovoria, že bravčová masť je nezdravá a treba používať rastlinné oleje, tak tomu “verím”😂😂😂 Nie je nič lepšie ako zemiaky na cibuľke presmaženej na masti.😀. Chlieb si pečiem sama z doma pomletej pšenice. Moji známi konštatujú, že ten chleba je ako v 70 rokoch. Kvalitný. Keď pomeliem zrno,tak aj múka má skvelú chuť. Nie ako tá kupovaná.

    Liked by 2 people

  3. Ešte malý dovetok! Moje telo občas odmieta potravu! Čiže samo si určuje pôst! K tej pšenici: Stále nám vtĺkaju do hlavy, že múka z pšenice je snehovo biela. Ale ak pomeliem pšenicu, ktorá nie je geneticky upravená, výsledok je tmavý chlieb.

    Páči sa mi

  4. Nestaci, doplnim. Na toto som prisiel po 30rokoch nadvahy:
    Skor ci neskor sa v cykloch minie vola prekonavat okamziky zravosti a clovek sa po napr rocnom udrziavani discipliny vrati naspat. Toto sa da jednoducho obicyklovat.
    V momente, ked nastupi zravost, telo si nieco pyta, a v skutocnosti to nie je jedlo. Je to spanok.
    Ked nastupi zravost, je jedno v ktorej casti dna, lahnut, zavriet oci, pustit podcast…

    Páči sa mi

    • ako som pisal v článku, spánok, stres, su dalšie spolufaktory. Tiež napríklad príjem kvalitnych tukov. A potom už ideme do individuálnej roviny. Nedostatok určitych mineralov, vitamínov atď atd atď. No základ je, poznať mechanizmus schudnutia a ísť proti tej diverzii, ktorú nachystali anktorou už skoro 4 generacie programujú planétu

      Páči sa mi

  5. Téma dobrá, ale nefixoval by som sa len na jedlo. Môže.potom vzniknúť dojem, že všetko vyrieši len pôst.
    V minulosti som sa tomuto dosť venoval. Jednak som veľa písal o jedle a jednak máme v rodine odborníka na výživu.

    Pripočítať treba spánok, čerstvý vzduch, pohyb, psychohygienu, normálne vzťahy, napĺňajúcu prácu a tvorivé koníčky. Až vtedy vznikne súlad. Inak sa z jedla a ďalšej diéty stane len ďalšia modla.

    Liked by 1 person

    • nesuhlasím. Mojou úlohou nie je, aspon v tomto článku, dať všetky informacie naraz. Po prvé by to nebol článok ale kniha, po druhé by sa to minulo účinkom.
      Hovoril som o diverzii zvanej potravinova pyramída, ktoru prevratili zámerne medzi 1 a 2 sb. vojnou. K tomu pridám zmenu stravovacích návykov na 5-6 jedál denne, čo pridali v 60tych rokoch.
      Môžeš chodiť na mrte prechadzok, bez zmeny inzulinovej rezistencie budes mat v 40ke brucho a vysoky tlak.
      A mozes vzpierat, behať dlhé trate, stále to nebude mat ten efekt.

      A samozrejme, pohyb v prírode, specialne medzi stromami zvyšuje imunitnu odpoveď tela, už 20.kinutovy pobyt, čerstvý vzduch a leto, zvyšuje produkciu D3ku, šport zvyšuje produkciu inych proteinov, ako ked nesportuješ, no zakladom teraz je, zastaviť epidémiu obezity a diabetu, aspon medzi našimi čitateľmi.

      Dalšie kroky, ako pišeš môžu nasledovať a budú, ked sa ľudia budu citiť lepšie…

      Inak prosim pozri si tie videá dr. masona. Nechal tam hovorit za seba jednu jeho pacientku baba, ktorá sportovala 5-7x do týždna, intervalove treningy, niekoľko hod denne a aj tak to neslo dole…

      Bud zdravý a všetko dobré

      Páči sa mi

      • Len zopakujem – jedno je len jeden čriepok v mozaike. Chápem, že si chcel túto tému načrtnúť, ale vždy si treba dať pozor na to, akú odozvu do zanechá. Rovnako môžem svojim žiakom vysvetľovať veci, na ktoré ešte nie sú pripravení a privodiť tým viac škody než osohu. O týchto veciach nemožno hovoriť polovičato, treba o nich hovoriť komplexne. Prešiel som mnoho stravovacích návykov a vyskúšal mnoho prístupov. Žiaden nefungoval.
        Nespochybňujem keto diétu a pod., ale nemyslím, že je vhodná pre každého alebo v každej situácii. Uvediem príklad – známy nikdy nebol na dovolenke, ustavične len pracoval. Keď išiel po prvý krát na dovolenku, dostal infarkt, no prežil ho. Samotný doktor mu povedal, že to má práve z tej dovolenky. Keto bez pohybu môže privodiť aj neželaný výsledok. Koniec-koncov, píšeš o tom aj sám, o svojej známej, ktorá síce športovala, ale nič sa nedialo. Toto platí na akúkoľvek diétu.
        Rozhodne tiež nesúhlasím s tvrdením, že paušálne všetky obilniny sú zlé. Je iné dať si technický nedokysnutý a nedopečený chlieb s mäsovým výrobkom a niečo úplne iné je dať si kváskový chlieb z vlastnej múky a na ňom ovčí syr čí normálne maslo.
        Všetko s mierou, to je moje poznanie po 20 rokoch hľadania a skúšania. Inak presne túto radu som dostal v Austrálii od jednej masérky-trénerky-výživárky – počúvaj svoje telo a riaď sa podľa toho.

        Páči sa mi

        • tak skusim inak, pretože vylievas s vodou z vane aj dieťa.

          Odpovedz mi na otázku, koľko diabetikov vo svojom okoli poznáš?

          Ja sedim teraz s tromi v jednej miestnosti.

          Tento článok popisuje nasledovne mechanizmy:
          – prečo existuje pandemia cukrovky a obezity. Čo na tom rozporuješ?
          – prečo ľudia jediaci SACHARIDY a-priori nemôžu chudnúť, hlavne kvôli predchadzajucemu bodu pandémie (umelo vytvorenej, čo je koreňová príčina dnesného stavu ľudí)
          – vysvetľujem v článku mechanizmus, ako sa dá ZVRÁTIŤ do remisie, v slovenčine to znamená, ako vyliečit Diabetes Mellitus 2 typu, čo je teraz viac menej pre diabetológov nelieciteľna choroba. Prečo? Lebo potom uz nie je pacient, nie su lieky…

          Tvoj priklad nie je validný, dôvod je jednoduchy. Čo bola prekondicia cloveka pred dovolenkou? Čo spôsobilo zrazeninu? Nebolo to lietadlo? Nebol to alkohol v drinkoch? Nebolo to fajcenie cigár? Či z vakcíny? Nemusi byt covidova, ale proti tetanu napríklad… atd atd atď…

          Doktor povedal, ze to má z tej dovolenky. Doktor je debil, pokial presne neidentifikoval stav pred, korenovú príčinu, atď, len povedal ze z dovolenky. Popremýšľaj o tomto kaleidoskope, lebo povedala autorita.

          Som trocha smutný, ze toto nevidíš, lebo si očividne si nepozrel ani jedno z tych videí. Dal som ich aj spolu s návodom nantitulky prave preto, aby si ludia, ktori sem chodia VIDEO POZRELI. Dôvod je jednoduchy, tí lekári totiž nehovoria verte mi, ale vysvetľujú, ako to funguje v ľudskom tele…

          A ja som mehovoril o známej, ale hovoril som o priklade doktorky T. z vodeí doktora Masona. Baba diplomovany psycholog, velmi dobre zvyky, silna húževnatosť, len šla podľa “lekarskych rad” vseobecne prijatých.
          A toto tí lekari postupne vyvracaju a ukazujú realny mechanizmus fungovania……

          A píšem aj to, že to je jeden z faktorov. No ten faktor spôsobuje cukrovku. A máte tu vedecke zdôvodnenie a vysvetlenie ako telo funguje…

          Kurňa, čo na tom, ked ponuknem pohľad do trocha väčšej hĺbky jednej témy, čo to má za suvis z ostatnými bodmi?

          Posledný bod, vsetko s mierou je kravina, so vsetkym respektom k Tebe.
          Je to ten automatizmus ochrany proti priliš inej informacii, ako tej, ktorú máš zapisanu v svetonázore.

          prosim pozri si tie videa, ako odporúčam a prosím zhodnoť si članok este raz z pohľadu vedca, ktorý robí nasledovny záver.
          Nie všetci obézni, maju cukrovku, ale vsetci, co maju cukrovku, su obézni…

          Bud zdravý a tešim sa na feedback

          Páči sa mi

          • Prosím Ťa, nefabuluj. Potom to budí dojem, že Ti niekto stúpil na otlak alebo za teba hovorí emócia a nie rozum.

            Diabetikov (dlhoročných) poznám asi troch.
            Ten známy s infarktom – stalo sa to 10 rokov nazad, takže žiaden covid, žiadne zrazeniny, žiadne cigary ani koňaky.

            Ďalšia fabulácia – že som si nepozrel Tvoje videá. O keto som počul a čítal roky roky nazad, ešte keď Vlado Zlatoš spravil jedálniček nášmu chodcovi Matejovi Tóthovi a ten mal lepšie výsledky. Vlado je bratranec mojej ženy, na Slovensku sme spoločne rozbiehali voľakedy šport menom parkour/freerun.

            Ešte raz, načal si dobrú tému, len pozor na to, aby to bolo s mierou a prihliadnutím na konkrétneho človeka.

            Páči sa mi

            • Ad to, kolko krat si pouzil slovo fabulacia. Zacnem tou najjednoduchsou idpovedou. tie videa si nevidel, lebo by si neurobil poznamku o “mojej” znamej, ako si pisal, kedze to bol priklad doktorky T. od Masona, dal ju v oboch videach a nielen o nej hovoril, pustil aj zaznam rozhovoru s ňou a ukazal jej anonymizovanu fotografiu…

              Diabetes je reverzibilna choroba sposobena prenastavenim navykov drtivej väčšiny planety a effekt ukazany v Milgramovom experimente ukazal, ze staçi autorita v plášti a ľudia idú…
              A budú sa nebať zomierať skôr, ako by mali zmenit návyky.

              Preto šiel tento članok. A šiel donl hlbky. Preto prosim vysvetli Ty, čo myslíš to “s mierou”, ked som vysvetlil mechanizmy pôsobenia na bunkovej urovni a spojil som to tak, aby to bolo zrozumitelne.

              Kiluch naozaj nechapem, co mi vyčitaš. Čo na tom članku bolo mimo miery?
              Ad fabulacii, som uz len smutnejši. Ty si dal priklad, doktor povedal, ze mu spospbila infarkt dovolenka. Moja otazka bola, co to bolo? Lebo faktorov veducich ku infarktu je vela a su, ako diabetes zalezitosťou rokov (teda pokiaľ nevezmeš jed, ako kombinácia tabakového a alkoholového jedu. vtedy je otazka len kedy a nie, ci).
              Čo som tam fabuloval? Bud konkretny.

              S Vladom Zlatošom ti gratulujem, potom je ale smutne, ze mas okolo seba tolko diabetikov a ti ludia nebudu pocuvat aj expertov.

              Prosim vysvetli mi, mozno bude lepsie emailom a nie tadialto, co Ta tak podnietilo na clánku, začat pisat o miere a o.tom, ze som dost nespomenul dalsie faktory. Prenesme to do súkromia, to bude najlepšie..

              Liked by 1 person

    • tu je další vedec, ktory o tom hovorí. V podstate a vo veľkej skratke. Telo, ktoré stratilo schopnosť produkcie vitaminu c v pečeni (viď prepisanie RNA, však fajzer, snažite sa to zopakovať) prepisaním RNA sekvencie zodpovednej za produkciu 2keto l-gulanolaktonoxidázy, má dalšie možnosti, ako sa vyrovnať so zapalom. Jedna z možností je…. Prechod na keto. Tu je popisaný mechanizmus.

      Páči sa mi

    • Ahoj,

      Ja sa takto liečim z každej choroby už asi 5 rokov… nejedol som žiadne lieky už veľmi dlho…
      Telo počas nájdenia štartuje ozdravné procesy a hlavne odpája všetko čo tam nemá byt…
      Bracha, velmi materiálne založený nevynímajúc žiadne duchovno, mal raz nadurene hrdlo(cítil tam veľkú guču), nepomáhali mu ani lieky nic… za pár dni nevedel ani preglgat…bol bezradný a vtedy “otvorený” skúsil na moju radu 4 dňový post…všetko mu to zmyzlo…
      16/8 som začal pred dvoma mesiacmi… odporúčam!!! Vsetkym, nie len chorým…

      Páči sa mi

  6. Veľmi dobrý článok, a som prekvapený, že na takomto mieste.
    Článok svojim informačným obsahom je veľký, je potrebné si ho normálne naštudovať, vstrebať, aby ho človek pochopil. A viem z vlastnej skúsenosti, že vydať sa touto cestou je pre veľkú časť ľudí, hoci by to potrebovali, neuskutočniteľnou vecou. Problém je v tom, že človek, ktorý sa roky stravoval na sacharidovej báze, ak včas nezje tú svoju dávku, tak dochádza až k vlčiemu hladu, a až k psychickým poruchám. Je potrebné sa pomaly prispôsobiť na tento štýl stravovania, a väčšinou ľudia sa na to dajú, keď už musia. Hovorím to aj napr. z vlastnej skúsenosti, kedy som dlhodobo cvičil kulturistiku a snažil sa stravovať podľa „kulturistických stravovacích odborníkov“, čo je úplne normálne až zdravie ohrozujúci spôsob stravovania, na čo som prišiel až po tom, čo sa mne samotnému začali kopiť zdravotné problémy, ale to by bolo na dlhé písanie…
    Článok aj videá si určite riadne naštudujem, lebo teraz som len tak zbežne po ňom prebehol, nedá sa, všade búchajú petardy…dík za dobrý článok a šťastlivý nový rok prajem. Ondrej

    Páči sa mi

  7. Niekoľko mojich poznámok k obezite a diabetu.
    Deti – diabetes je epidémia deti narodených cisárskym rezom. Prečo? Nevieme. Študuje sa vplyv mikrobiómu.
    Obezita – veľký podiel nesie dedičnosť a kulturálny – rodinný vplyv. Pri jedálnych návykoch sa aj deti učia koľko stačí. Jednému stačí 3, druhému ani 6. Toto kedysi ľuďom vysvetľovali, že obezita je prejav jedenia do zásoby. Akoby mali strach z hladu. Z egregoriálnej a karmickej úrovne sa dá odpozorovať nasledovné:
    Hlavnou témou manipulovania s ľuďmi z pohľadu GP je STRACH. Je opakom VIERY/ vedenia. Strach z hladu, z choroby. Ďalší bod je pohodlie a lenivosť. Heslo “máš problém?” Daj si liek – tabletku (pohodlie, ľahké riešenie).
    GP mi niekedy pripadá ako pokušiteľ, ktorý delí zrno od pliev, buď zámerne, alebo nechcene. Každý môžme povedať, ďakujem stačí. Tu je úloha učenia sa k miere. Mnoho obéznych ľudí je veľmi inteligentných. Možno ak by boli ešte aj krásni, tak “uletia”, stanú sa pyšní a sebeckí a výchovný cieľ života sa nesplní.
    Biologická úroveň jedla. Súhlasím, že prirodzený pôvod jedla, bez aditív má najvyššiu kvalitu. V samotnej vegetariánskej/ vegánskej diéte nenachádzam 100% riešenie, nakoľko tráviaci systém človeka je štruktúrou všežravec. Tu človek skôr trpí na nekvalitu jedla a nerovnováhu v zložení stravy. Zloženie stravy si človek vyberá aj podľa miery stresu, ktorému je vystavený. Veľký stres = chuť na sladké, mastné a slané kalorické jedlá a naopak. Stále platí koľko mäsa, tak aspoň toľko zeleniny, najlepšie 2 a viackrát toľko.

    Liked by 1 person

    • Suhlasim a nesuhlasim zaroveň.

      – návyky na jedenie. Jendokazane, ze deti pracuju hypotalamom. A tam je to ano/nie. Teda keď mozog signalizuje, ze je dieta hladne, poje aj klince. Ak nie je, nenútiť. Kto nuti a vytvori návyk, ktorý potom odučí dieťa pocuvat mozog, zaklada problém do buducnosti .
      Takže je tam delikátne hranica medzi rastiem/jem,aby som rastol a musim jest, lebo povedali rodičia.

      – s tým hladom. Vynechám deti a dospelych s tukovou zásobou pod 10 %. Zvyšok to má z inzulínu. Osobná skusenosť veľa mojovh znamych, ktorí začali pracovať na sebe bolo, iať do detských návykov (nie kakať do plienky), teda jest, až, keď aom naozaj hladny a hlási sa mi viac symptómov.
      Inak je to inzulín, niečo ako ked je poruchaná elektronika na aute na plyn a prerušovane prepina medzi plynom a benzinom…

      Čo sa toho egregorialneho, či matrične-egregorialneho, lebo tam idu aj tie zvyky, holt to je z časti tá vec, ktorej som sa dotkol v článku, ako vánok listov v jesennom slnku.

      Kortizol je hormón s protizapalovymi účinkami
      Kortizol sa zapina ráno (zobudzame sa) a počas dňa pri strese. A strach je jeden zo stresov.
      Kortizol pomáha spaľovat cukor, ved predsa je to v stresovych situáciach.
      Pri stalom pôsobeni kortizolu, telo otupieva a je potreba oveľa viac kortizolu na odstraňovanie zapalov, vytvorených oxidacnym stresom, zo stresu, strachu…..

      No a keďže kortizol pomáha vytvárať cukor, ehm, pomáha zvyšovaniu inzulinu a voilá. Máme tu DM II typu 🙂

      preto meditácia na upratovanie kortizolu aj počas dňa, je tak esenciálna. A vypnutie debilizátora…

      Jo a este jedna pikoška. Ketónmi kŕmené telo zabraňuje tvorbe určitych zapalov, pretože ketony zabraňujú vytvoreniu zapalovych zlúčenín. Druhotna ochrana tela ked dôjde vitamin C. 🙂

      Páči sa mi

  8. Je mi veľmi ľuto, ale z jazykov mne príbuzných cz a sk tam nie je žiadny. Informácie určite výborné, ale žiaľ pre ľudí neovladajucich ag, japonsky a podobne sú tieto informácie opäť neprístupné. 💁‍♀️ S úctou Marta Rybárová

    Odoslané z iPadu

    Páči sa mi

    • pani Marta, prosim zavolajte si niekoho, kto to skusi este raz. A posuvajte sa fole, mate tam v automatickom preklade asi 50.jazykov. To je algorytmus, len trocha viac treba klikat. Skusal som to s viacerymi ludmi a ide aj cesky, aj slovensky jazyk. Vsetko dobre do noveho roku

      Páči sa mi

  9. Zdravím Jox, zaujinavý článok – ešte som nestihol tie linky ale mám 2 otázky z fleku. Ako vidíš vzťah nejedenie – odbúravanie tuku vo svetle skutočnosti že naprv sa odbúrava svalová hmota lebo je to pre organizmus jednoduchšie a prirodzenejšie. 2 otázka – to ovocie na vrchu pyramídy …. vo vzťahu k prijmu fruktózy ktorá je podľa niektorých hodne kontroverzná a doporučuje sa s ňou veľmi opatrne.

    Páči sa mi

    • Ahoj a bud zdravý. Ked ai to pozries, prva otázka bude zbytočná. Totiž v skratke.
      Ak ješ tie kalórie, ktore potrebujes, teda neškrtíš telu príjem, ale prepinas ho na ketóny, povedzme 16 hodin denne, telo konzumuje tuk, teda zasoby, nie svaly.

      Fruktoza je tam tiez rozoberaná. Ovocie v malom tak, aby mohla pečeň uložiť bez toho, aby mala nadzásobu, je na zvážení, no silne individuálne to zavisí na tom, čo chces docieliť.
      Nemal by to vo veľmi malom mnozstve byt problém, ak to pečeň je schopna spracovať.

      Preto je to na špičke pyramidy, nie dole, ako to dali tí, čo sa rozhodli, ze cast ľudstva zotročia a vyhubia zaroven, cez piatu prioritu menom cukor

      Páči sa mi

    • 1. svaly sa užitkujú pri kalorickom deficite, teda ak už je telového tuku relatívne málo, tak musí byť tuk samozejme poskytnutý v strave resp. dostatok kalórií… skúsenosť je skôr taká, že niekedy chudnúci na keto diete sú nešťastní, lebo chudnú pomaly alebo vôbec a je to spôsobené tým, že tuk nahrádzajú svaly

      2. Fruktóza má byť len sezónna záležitosť… je to signál pre telo, že sa blíži tažšie obdobie (po jeseni, zima) a tak pečeň konvertuje fuktózu na tuk a ukladá na horšie časy… Tzn. ak teda dokážeme zabezpečiť telu dostatok kvalitnej stravy celý rok, tak fuktóza je skôr nežiadúca lebo jej konvezia je enegeticky náročný proces.

      Páči sa mi

    • pozrite si autorov Nina Teicholz, Velke tucne prekvapeni, Cukr – Nas zabijak Robert H. Lustig, Gary Taubes – proč tloustneme…
      A teraz si vezmite tieto mena a dajte si ich do youtube s heslom low carb down under a máte aj ich prednášky ku teme.
      Odporučam aj knihy aj prednášky…

      A brethariáni? Preco ich nikto neskuma? Preco sa nikto nepozrie, aké zlozenie mikrobioty majú? Aké zmeny v mitochondriach u nich nastali? Ake zmeny v kodovani proteinov, ci v DNA-RNA?
      možno…pretože…. nie je rozlišenie vedcov.

      Páči sa mi

Pridaj komentár