Zmýlil som sa, či?!

Povedal som, že Matelko sa nevzdá premiérskeho kresla, ale včera podal svoju demisiu a následne Heger dostal poverenie na zostavenie novej vlády. A podľa plánov, Matelko sa má stať ministrom financií. To ale znamená, že Matelko neodišiel z premiérskeho kresla, len za seba posadil nie príliš chytrého a pracovitého človeka, a Zuzka zo smetiska túto staro-novú vládu vymenuje, lebo nemá inú možnosť.

Ďalšie bohorovné tvrdenie, a prečo by mala?

Pretože sa uverejnil výhražný list od anonymného poslanca t.j. od Matelka, v ktorom povedal, že ak Matelko nebude ministrom financií, tak nebude nová vláda a liberálna čvarga na to pristúpila, demonštrujúc tým, že chápe ešte menej, ako ten ješitný pomstychtivý blázon s ukradnutým titulom. Ide totiž o to, že liberálna čvarga tam nie je na to, aby rozmýšľala, ale aby poslúchala pokyny do bodky, čoho najžiarivejším príkladom je Zuzka zo smetiska. Hovorím to na základe toho, že v novembri 2020 Zuzka zo smetiska nechala nasadiť armádu pri testovaní a tým demonštrovala nielen svoju servilitu, ale aj nechápanie politiky a hlúposť. Hovorím to preto, lebo americká veľvyslankyňa sa počas rokovaní koaličných partnerov v prezidentskom paláci prechádzala v záhrade toho istého paláca a to znamená, že v podstate všetky prezidentské rozhodnutia sa robia na americkom veľvyslanectve, a nepriamy dôkaz pre to je, keď Zuzka hovorila o sebe v mužskom rode. Takže to znamená, že Matelko nielen odstavil prezidentku (urobil z nej hlupaňu už x-tý krát a ešte pár krát to aj urobí), ale aj Pellegriniho, PS a aj zvyšok liberálov vrátane médií.

Čo to znamená v praxi?

Znamená to dosť, heslovito:

  • Matelko odstavuje 5. kolónu podporovanú a financovanú anglo-americkým močiarom s centrálou v Londýne;

  • pri tom odstavení, žiaľ ničí sa aj štát, to ale pre globálne zákulisie (GP) nie je problém, lebo pre nich sme len biomasou, ktorá zaberá strategicky významné územie a konzumuje zdroje;

  • miestna periféria močiara nechápe čo sa deje a nevie čo robiť, lebo nevedia rozmýšľať a z Washingtonskej centrály neprichádzajú pokyny, lebo tí majú dosť svojich problémov na riešenie;

  • Fico chápe čo sa deje a o čo tu ide, a preto nazýva veci pravými menami (v politike zatiaľ luxus) a onedlho sa pustí do Zuzky zo smetiska takou razantnosťou, ako sa pustil do koalície a médií;

  • náš štát držia po kope miestne samosprávy a VÚC a tí chápu, že táto vláda je nanič a je len otázkou času, kedy pôjdu za Ficom, aby im pomohol;

  • a občania Slovenska pomaly začínajú chápať, že ich médiá podviedli s tým, že Matelko je tá obzvlášť horká pilulka, ktorú musia prehltnúť.

Dodávam, že to nejaký čas potrvá, kým ľudia pochopia, v ktorých veciach médiá klamali a klamú a ako zneužili náš cit a snahy o spravodlivosť (Fica vykreslili ako najväčšieho lotra, hoci on a Smer-SD sa starali o to, že pri dojení „kravy“ aj „krava“ dostala nažrať).

S pozdravom

Oracle 911

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

143 thoughts on “Zmýlil som sa, či?!

  1. Výborné zhrnutie. Žiaľ tá lekcia od Matelka ešte potrvá… Stále počúvam argumenty typu:
    “Ten Pellegrini tak rozumne rozpráva…”
    alebo
    “prezidentka je taká elegantná a hovorí tak zmierlivo…”
    Súdiac aj podľa toho množstva ľudí v exteriéri s respirátorm na nose. Ešte sa neprebrali ani z tohto.

    Liked by 4 people

      • Fico a síce začali chápať globálne zákulisie, ale myslím si že je už neskoro. Slovensko sa podarilo rozkradnúť a veľa pák už nemá. Fico urobil veľkú chybu, že sa vykašlal na malých živnostníkov a venoval sa iba dementným otrokom (zamestnancom). Tí majú zväčša IQ Matoviča a preto im stačilo málo, aby uverili mediálnym informáciám a prešli na stranu dementa a idiota, teda na svoj obraz.

        Liked by 2 people

        • Likvidácia malých podnikateľov (nie len živnostníkov) je taká všeobecná agenda akéhokoľvek (najmä západného) štátu vo svojej podstate, zamestnanci sú ľahko vydierateľní a ovládateľní (odvádzajú brutálne dane a odvody a dostávajú za to všade ospevované -avšak reálne-len prd a boja sa, aby im aj ten prd nezobrali podľa hesla “čím viac ľudom akože dáme cez prerozdeľovanie zdrojov tým viac im akože môžeme zobrať”).
          Navyše štát ako taký miluje “big business”, ten skôr prileje nezištné dary na politické kampane a ľahšie sa rokuje s jednou skupinou stále tých istých, ktorí sa poznajú desiatky rokov ako s 500 tisícami malých podnikateľov. Navyše podpora veľkého biznisu je dlhodobá, masa malých podnikateľov sú bežné ovce s pamäťou 2 týždne…že to z dlhodobého hľadiska likviduje lokálnu ekonomiku a domáci trh štátu? Veď to je len malá cena…

          Nič z tohto Fico nezmení…ale nikdy nie je neskoro, nádej umiera posledná. Nech tam je, ja mu želám to, čo chce dosiahnuť v predčasných voľbách – aspoň 10%, nech je vo vláde s niekým, kto je kompetentný robiť niečo reálne pre Slovákov. Fico dokázal, že to nechce, šancu už mal. Teraz len koná tak aby mal preferencie, treba to využiť a dotlačiť ho kam treba, rozhodne nie je spasiteľ ako tú mnohí prezentujú.

          Liked by 2 people

          • Veľmi správne, žiaden spasiteľ a skôr si myslím, že v súčasnosti škodí rovnako, ako keď negramotne vládol v zmysle značky, ktorú si kúpil – SD. Už dávno mal osloviť tých, ktorí to vedia, majú program, ktorý podchytí masy a zdola urobia preformátovanie štátu v prospech drvivej väčšiny. Zdrojov má dosť nato, ale pýcha nepustí. Zmohol sa len na trápne referendum. Takto sa seriózna politika v záujme väčšiny občanov nerobí.

            Liked by 1 person

        • Robo Fico koná v prospech Slovenskej republiky v rámci možného. Napr. konanie o zákaze zisku zo zdravotného poistenia (podané 2006, rozhodnuté 2017- cca, takto si ti pamätám), ďalej napomenutie majiteľov Enelu (talianov), aby naštartovali svoje mozgy a dostavali 3. a 4. blok Mochoviec v roku 2013, taliani odpovedali, že ich mozgy sú naštartované a pod. Vtedy sa novinári vysmievali Ficovi ako ho taliani uzemnili s tým, že “ich mozgy sú naštartované” a pod. s tým, že sa aj veľká časť verejnosti (naladená proti Ficovi) tešila z toho, ako to Ficovi natreli. Pointa je však v tom, že to taliani nenatreli Ficovi ale “natreli” to Slovenskej republike, a to si už málokto uvedomuje, totižto 3. a 4. blok nie je dostavaný doteraz, čo znamená, že namiesto pôvodnej investícii to bude teraz dvojnásobok (minimálne).
          Každopádne Robert Fico len niečo “zdedil”, a môže pracovať len v rámci dohodnutých biznisov z počiatku 90.tych rokov.
          Je potrebné si pripomenúť “pomlčkovú vojnu” a kto za bol za ňou, (Mečiar a Klaus to určite neboli), vtedy sa rozdeľovala Československá republika a určovali sa vplyvy v nej. Robert Fico nastúpil do vlády v roku 2006. Predtým vládlo Sdkú – od 1998. Dzurinda sľuboval, že sa spíšu “čierne knihy”, vráti sa všetok ukradnutý majetok a budú zatvorení všetci zlodeji. Nebola vrátená ani koruna, a ani nikto nesedel, a skončilo to ešte väčšou rabovačkou (kauza Gorila). K tomuto by sa dalo napísať ešte veľa, kto však nechápe, čo sa dialo pred vládou Róberta Fica, tomu je to zbytočné vysvetľovať že Robo Fico má len obmedzené možnosti konať (spomeňme si na to, ako mu bolo povedané “Do not touch” v určitých veciach – biznisoch. Toľko len v krátkosti, dá sa toho popísať veľmi veľa, podstata však bola vystihnutá.
          Áno, aj smer má rôzne kauzy, ale je to len následok z roku 1989, určitých ľudí “nemožno” vylúčiť z verejných súťaží (viď napr. teraz zákazku pre ŽSR uzatvorenú v septembri 2020 (za Matovičovej vlády) – konzorcium Váhostav plus nejaká talianska firma – 275 mil. eur na rekonštrukcie žel. trate Štúrovo – Kúty – v tomto prípade len západná vetva – Bratislava – Kúty.
          Veci je potrebné Analyzovať od r. 1989, a nie ich vytŕhať z kontextu doby!

          Na záver len taká perlička zo začiatku 90.tych rokov – vtedy vládlo KDH – podpora takmer 40 %):
          prebiehala tzv. malá privatizácia. Známy predložil podnikateľský plán na využitie určitého objektu…
          Predseda komisie (údajne JČ) mu povedal: “Tieto pič0viny nás nezaujímajú, koľko nám dáte?”
          Takže procesy je potrebné hodnotiť z dlhodobého hľadiska.

          Liked by 9 people

    • Presne aj ja, mám malý obchodík, šťastia môže byť otvorený, čo vsetko picuvam od ľudí je des, nenormalné spiacich, neprebudenych… Ale verim aj v to, ze ak to tu praskne všetko, to estelen bude… Lynč ľudí, pretože začína byť národ rozdelený a tri skupiny: covid ovce potom prebudzajuce sa ovenky a rebely

      Liked by 1 person

  2. Jar / leto budú pomerne v poho, zlom bude jeseň. V iných krajinách uz média začínajú pomaly s 3 vlnou a niekde zas uvoľňujú opatrenia vo veľkom. Začína sa akosi prevalovat Biden podvod. Jednoducho, čakajú nás zaujímavé časy. Pred cca mesiacom som sa dostal k info, ze bude matelko vymenený za he gera, dnes je to realitou. Dozvedel som sa viacero info, preto píšem, ze jeseň bude zaujímavá. Môže sa stať čokoľvek. Realita však funguje tak, že sa mení každou sekundou.

    Liked by 3 people

  3. A ja doplním, že nie len 5.kolóna dostane po prstoch ale aj tzv.alternativa, lebo ničnechapajuci Lichtner si vykopal hrob ked vcera nabadal posluchačov, aby podavali TO na učiteľov a nepriamo nabádal na fyzický útok na učiteľov ktorí” nutia” deti nosiť rúška….. pričom ničnechapajuci je presné vyjadrenie…. majú na krku toľko TO, že sa z toho nevysekajú….po včerajšku si prajem, aby ich vypli navždy….. lebo ten kto by mal dostať po papuly sú samospravy ktoré tento nezmysel nariadili….oni nieže držia štát pokope…oni si držia svoje budúce pozicie….nikomu z nich totiž na ľuďoch nezáleží….nie to este na deťoch.

    Liked by 2 people

      • Prirodzená reakcia?…ako k tomu pridu učitelia?( viem, že existujú premotivovaní učitelia, poznam takých…no väčšina má na to opačný nazor…)…. si zober takých riadne nasrdených rodičov. Ak sa ide k niečomu vyjadrovať, ten jeho hodinovy monológ!!!!….nech si zistí podrobnosti…je to idiot….!

        Liked by 4 people

        • Máš pravdu, že včera to Lichtner prehnal ale na druhej strane, na čo čaká väčšina tých učiteľov. Na to, kým táto vláda (a sú toho schopní) zavedie trvalo online vyučovanie napr. na 2. stupni a prídu niektorí učitelia o prácu? Poznám riaditeľa/ku mojich detí v MŠ aj ZŠ a len poslúchajú zriaďovateľov, čo im ohľadom COVID opatrení prikážu. A vôbec im nevadí, že majú plagiátora za ministra.

          Liked by 6 people

          • Dobre, robia čo im zriadovateľ nakáže…..to je pravda ….a čo iné majú robiť?veď tí ľudia majú rodiny, detí….. Prečo si to on tak jednoducho odvôvodní, že keby sa tomu postavili a nenosili ruška, nešli sa testovať, tak by to bolo super….No realne ľudia takto nepremýšľajú….to môže tvrdiť on, čo ma sukromne radio a dospele deti…..Si myslíš, že by sa radi nepostavili učitelia na zadné?….jasné, že ano….. Proste si to Lichtner predstavuje ako Hurvinek válku…. Ak by som to urobila ja a ktokoľvek iný…tak je dnes pod mostom…..a toto nie je môj cieľ za každú cenu ísť proti muru…..ja tvrdím, ze na kazdeho raz pride a vsetko zlo sa každemu vrati….ale byť hrdina v dnešnej dobe je vykopanie si hrobu….a tak ako píše Ori v článku….parafrazujem….”zučtovanie príde čoskoro”

            Liked by 7 people

            • Veľmi dobre chápem sociálne a aj ekonomické pozadie takéhoto správania sa učiteľov a ja osobne som si prešiel rozhodovaním, či nechám svoje dieťa dusiť sa v škole v rúšku; podám TO na riaditeľa, keďže po predchádzajúcej komunikácii (najmä právnej) nebol ochotný ustúpiť ani o milimeter; alebo nechám svoje dieťa doma. Nakoniec som našiel optimálne riešenie – Ficov štít. Vždy existuje aj riešenie také, aby sa všetci najedli a koza zostala celá, čiže aj ten múr dá obísť.

              Liked by 7 people

              • Ja som reagovala podobne, že podám TO na školu, no nič z toho nebolo, lebo deti od Vianoc nešli do školy…dodnes nemam odpoved na môj podnet…..len, ze to budú konzultovať….. nedavno prišla anketa na kloktacie testy…opytala som sa syna či s tym suhlasí….povedal, že ano, lebo uz chce ist do skoly….a ten štít mam doma….tiez to necham na jeho uvažení….zatial sa nevyjadril…. no je uz veľký a ide na strednú skolu, preto mu nebudem nič kazať…. no chape situaciu a je to čisto na ňom ako sa rozhodne…ine by bolo ak by bol malický…to by som určite riešila ja a on by musel pristat na moje rozhodnutie.

                Liked by 2 people

                • Ty si ale demokratka, no práve kvôli takýmto demokratom si puberťáci nevážia vlastných rodičov a tobôž cudzích starších ľudí. A učitelia, ty ich chápeš? To môže pochopiť len dement na ich úrovni. dajú sa očkovať len aby dostali výplatu, no načo im bude ak otrčia kopytá. Nezáleží im na vlastnom zdravý, tak prečo by malo na zdravý cudzích detí, ale ty ich chápeš. A Noro L. je hlupák, lebo si dovolil niečo povedať na tú učiteľskú “elitu národa” a to nehovorím čo učia aké sprostosti, lebo nejaký dement to napísal do osnov aj to chápeš. Poznám dvoch, čo ich vyhodili lebo sa nedržali osnov aj napriek upozorneniam, týkalo sa to vyvoleného národa, aj tých chápeš? Tak nie postaviť sa zlu, ale pochopiť zbabelcov je dnešné krédo. No nečudo, že ako národ sme tam kde sme. Pochopila si ???

                  Páči sa mi

              • Toto som urobil aj ja. Len mi je strašne ľúto ostatných detí. Nemôžem sa na to pozerať. Treba niečo robiť. Rozmýšľam že začnem písať na okres,VUC, školstvo a t.ď. aby ten stav zmenili. No neviem.

                Liked by 2 people

                • Štefan, ja som ešte na začiatku krízy napísal osobne všetkým riaditeľom škôl v našom meste nech sa preberú a nech robia to čo majú, čiže chránia deti pred rúškam, testovaním atď. Bolo to asi 15 základných škôl. Vieš aká bola odpoveď? Odpísala mi jediná krava, že kto som, že si dovoľujem spamovať ich školskú poštu…

                  Liked by 3 people

            • Zuzkaba, nechcem protirečiť, ale väčšina učiteľov sú nesmierne poddajní a nemáš pravdu, keď píšeš, žeby sa postavili na zadné. Bolo to vidieť aj počas tých slávnych učiteľských protestov, keď sa nevedeli dohodnúť 2 učiteľské odbory a až na pár učiteľov na uliciach nebol nikto – Protest? Nebudeme učiť, ale budeme v škole a budeme robiť len dozor, veď ako by k tomu prišli rodičia. Dnes? Väčšina (cca 70 – 80%) učiteľov robí čo im povedia, málokto premýšľa. Očkovať sa idú dobrovoľne, veď je to najlepšie a ešte to takto prezentujú aj žiakom. O podsúvaní liberálnej propagandy ani nevravím. Áno, sem tam sa na školách nájde nejaký neposlušný učiteľ, niekde aj dvaja – traja, ale buď dostane výpoveď (poznám prípady), alebo mu je jasne povedané, že sa musí umierniť. Nie, na učiteľov by som ja osobne nevsádzal, sú totiž ťažko zmanipulovaní a poslušní. A viem o čom píšem. Sám som totiž učiteľ a pôsobil som na viacerých školách v rámci celého Slovenska. Ako jediný na škole som nenosil rúško a denne som čelil útokom kolegýň, ako jediný sa odmietam testovať a očkovať. Jediný na našej škole a jeden z mála (2 -3 čo viem) v okrese.

              Liked by 6 people

              • Ja to hodnotím z pohľadu tiež mojej prace robím v Mš….a ano máš pravdu, je ich dosť tych čo posluchajú….. a opäť sme pri tom prečo…..z tých 80% je určite polovica taka čo síce chape, ale chce prežiť…. nas je 14 a z toho 4 čo sme sa nešli očkovať a ja som jedina ktora nenosí respirator…. situacia je s učiteľmi zlá, preto ma udivuje, že hovoríš o prepustení učiteľa….tu by si nič také zrejme nedovolili…reálne učiteľov niet……aspoň zatiaľ som v kľude… čo bude neskôr uvidíme…. no očkovanie odmietam.

                Liked by 4 people

                • Zuzka, u nas na strednej sme len dvaja neockovaci, netestovaci. Kolegyne, ktore ucia biologiu olepili celu skolu papiermi o ruskach a odstupoch, zaroven ju vyslovene premotivovane. Mlade aj starsie rocniky, rovnaka reakcia.

                  Liked by 4 people

              • Poslušnosť učiteľov (a nielen u nich) pramení z toho, že väčšina si ich nevie predstaviť svoje pracovné uplatnenie mimo svojho odboru, nemajú inú alternatívu ako uživiť svoje rodiny. Vyštudujú pedagogickú školu a vyučujú až do dôchodku. Časť sa presunie na stredné školy, tí šťastnejší až na vysoké.
                Dôverne poznám situáciu na VŠ, kde na technických katedrách vyučuje množstvo ľudí, ktorí nemajú žiadne praktické skúsenosti a ich jediná kvalifikácia je vyštudovaná alma-mater, česť výnimkám… Takíto sa sami od seba nikdy neozvú, budú iba plávať po prúde.

                Liked by 5 people

              • S týmto súhlasím, ja to vidím na našej škole. Keď išlo o testovanie, bola proti len KATECHÉTKA, jedná jedinká. Ostatní s tým nemali problém. A tak aj s očkovaním. Smutné./ Časť učiteľov poznám, lebo učili ešte mňa., teraz učia moje deti/

                Liked by 1 person

          • Takto nejak to vidim aj ja, treba hladat zlatu strednu cestu ale ruska nie len v skole su na dve veci… a to uz vobec nehovorim o detoch.
            Nie vsetko co je prikazane sa musi dodrziavat a rovnako nie vsetko od rodicov sa ma zniest. Na to je tam riaditel/riaditelka aby to ukociroval/a.

            Liked by 3 people

        • Prelustroval už niekto Lichtnera? Mohol by to niekto skúsiť, pretože veľa vecí nesedí. Človek, čo zdrhol z rodnej hrude a po 20 rokoch sa vrátil po avantúrach v nespočetnom množstve krajín, kde podnikal si zrazu pomyslel, že má aj svoj národ, na ktorom sa dá celkom slušne zarobiť, ale pre istotu si ponechal ktovie koľko iných občianstiev a svoje deti radšej nechal v Londýne. Skúsme trošku konšpirovať – ktorou tajnou službou je podchytený a akú úlohu plní, hmm? 🙂

          Liked by 3 people

        • Zuzka,
          Viem, ze si ucitelka, aj ze Noro to prehnal, minimalne s tym fyzickym utokom na riaditelku. Ale upozornil, ze sa tyka len tych MS, ktore to “zeru” a nutia male deti nosit ruska na dvore a pocas spanku, co je naozaj chore. Mam zenu riaditelku MS a deti su bez rusok. Takze je to naozaj o ludoch a o ich chapani problemu

          Liked by 1 person

        • dovoľte jeden typ @Peter and @zuzkaba. Ja som tiez rodič. Naša mlada uciteľka v MŠ vyskušala nepustit nás, ked paychopati “nariadili”, že bez ukazania testu nepistia rodica do škôlky. Slečna urobila chybu, lebo vo dverach mi rozplakala dieťa.
          V ten istý deň dostal starosta telefonát, sadli sme si, vysvetlili stanovisko Uradu na ochranu osobnych udajov s varovanim. Ak sa to stane nabuduce, nahram to a podam na zriadovateľa Trestne oznamenie.
          A naopak som mu ponukol pomoc. Budem im vykladat vsetky nariadenia tak, aby rodicia, co nechcu trpiet nemuseli. Svetkov covidovych mame v dedine tiez aj medzi rodicmi dosť. A ti sa stazovali, ako to, ze ich dieta nemoze ist do skolky a moje moze Starosta pouceny im navrhol, nechnidu aj ich deti. Nedali, lebo sak v televizore povedali…

          Fajn odvtedy máme v dedine pokoj, svedkovia sa vyplakali, my sme ochranili deti rodicov hlavne z nasej ulice, kde drzime spolu a starosta dostava jasne echo pokaždé, ked ide nieco nové s vysvetlením, ci osobne, ci cez riaditelku skolky.

          Vzdy je otazka, co rodicia urobia. Dve rodiny su viac, ako jedna 4 rodiny su viac, ako dve a ked vyavetlite stav dostatočnému poctu rodicov, je to v pohode.
          A ked pride UVZ na kontrolu, mame vawtci v garazi číslo na advokáta, vidle a vzdy priestor na nahravanie v mobile na karte…
          A pre našich z prokuratury a policie, GP jasne vydal pravny názor…Preco asi o nom nerozhodol ako prvy ustavny sud sr? Lebo by to bola katastrofa pre ich narativ. Ale… Je to nazor najvyššej autority OČTK…
          A pre hygienikov? Zlatinká, rad sa s Vami pobijem pred sudom…A dostanete nielen zneuzivanie pravomoci, hroby natlak ale aj vseobecne ohrozenie. Prečo? Pretoze ignorujete štúdie. Vedecke fakty. a to sa neodpúšťa.
          A áno, okrem iného sepsa sa da liecit vysokymi davkami vitaminu C, zapadna virgínia na zaklade tej šrudie, co odo mna máte, povolila liecbu otravy krvi. a stacilo 250mg/kg, ja by som dal 1g/kg ale to som ja…

          Takze to zosumarizujem. Je to na rodičoch. tych treba preavedcit. Treba tiez presvedčiť zriadovateľa. Nasledne Vam institucie môžu akurat tak zasalutovať a popriat pekny deň.

          Liked by 4 people

        • On to robí dlhodobo (už IV ani SV nesledujem, sledoval som ich roky, od začiatku SV ale od určitého momentu mi už nemali čo viac ponúknuť a stagnovať na mieste som nechcel), čo ho samozrejme neospravedlňuje (ani sa o to nesnažím) ale poslucháč je ten, čo musí vyhodnocovať podanú informáciu (alebo názor), napr. presne tak, ako to robíš ty.
          Všetko je o ľuďoch.

          Liked by 4 people

        • Presne p. Lichtner na IV robí takého buriča, provokatéra ,rozdava rozumi , posmieva sa že ľudia robia za 600eur a dajú si šprtať v nose a nepostavia sa, ale že aj tak stratia tu robotu. Každý hrá o čas, prečo ma niekto stratiť robotu teraz ? Ak on je za vodou tak každý je za vodou? Počúvam IV kvôli ich hosťom ale s ním v mnohom nesúhlasím. Nepočul som od neho reálne riešenie. Ak sa ho spytaju koho by volil neodpovie. Prečo sa nepostaví na čelo a nezorganizuje nejaký protest. Za oponou vie každý tliachat.

          Liked by 5 people

          • Nesúhlasím, treba počúvať, čo naozaj hovorí, nie čo si myslíte že hovorí.

            V tomto prípade sa neposmieva ľuďom, čo zarábajú 600 Euro, ale varuje ich. Hovorí im, že to, že sa dajú špajlovať a akceptujú akékoľvek ponižujúce jednanie im prácu nezachráni, získajú odklad o nejaký čas. Ten odklad ale nebude zadarmo: už nebudú môcť povedať, že niečo neakceptujú, že je niečo za čiarou. Už pokľakli a pobozkali prsteň, už nebudú mať svoju osobnú integritu a nebudú mať možnosť povedať nie, toto je už veľa – pretože už demonštrovali, že je to OK. To je tá cena za naťahovanie času. Robota prichádza a odchádza, ale tie veci o ktoré prídete už znova nezískate, tie budú nenávratne preč.

            A to, že neponúka ľahké a rýchle riešenia? To je v poriadku. Nemá ich ponúkať, nemá sľubovať hory doly a skutek utek. Preto nepovie, koho voliť, treba aby ľudia o týchto veciach premýšľali sami, nie aby sa im ukázalo na nejakého samaritána, ktorý ich zase zneužije a sklame. Treba rozmýšľať o tom, kde je problém a nie o tom, že to za nás niekto vyrieši.

            Takže pokiaľ sa bavíme o tom, že prebúdza ľudí, tak to robí dobre. Problémom je to, že ich eventuálne môže poslať iným smerom, ale to je až ten ďalší krok.

            No a poznámka na koniec: čo ma včera prekvapilo bolo, že na plné ústa v rozhovore s Drgnocom povedali, že výrok ústavného súdu rozkladá náš štát a to, že budeme musieť ísť do Štrasburgu alebo Luxemburgu je znakom, že sme padli hlboko a nevieme si kvalifikovane riadiť štát sami. Nebolo to v kontexte, že my potrebujeme externé riadenie, ale toho, že je to veľký problém. Takže ako by zorganizovanie protestov a podobné lacné akožeriešenia vyriešilo tento problém?

            Liked by 3 people

            • dub: Áno plne s vami súhlasím . Aj mňa to štve, aj ja tvrdím že sa tu berie sloboda a to šparanie je pod ľudskú dôstojnosť. To mi nemusí hovorit žiadny Lichtner. Už keď nám dávali náhubky, povedal som zle je a budú priťahovať a tak aj bolo. A ja som vravel netreba sa ísť šparat a hotovo. Keby nik nešiel tak by to hneď skončilo. To by bol najväčší protest. Lenže ľudia sa zľakli. A hlavne vidierali cez robotu. Zamestnávatelia na tu hru pristúpili. Ja ludi po tej stránke chápem, treba nejak žiť. Ale po druhej strane ma to nenormálne štve že sme sa nezjednotili a neignorovali to celé šparanie. Ale dalšia vec, ľudia potrebujú nejakú oporu. A tá tu nieje. Právnici a právo zlihalo, ústava SR neplatí, opozícia jalova, niet toho aby zavolal ľudia dosť nechodte sa testovať , ani to LSNS to neurobilo od koho by sa to dalo čakať, niet politika čo by sa postavil za národ. Ten čo sa ozval toho ubili, právnici strčili hlavy do piesku, novinári kúpená žumpa a polícia totálne dno vimite hlavy, čo malo rozum zutekalo a najväčšie špiny ostali, čest výnimkám. Štát je v totalnom rozklade. To je plán a ten sa aj darí. Ľufia potrebujú nejakú osobnosť a tej tu niet. Jednotlivec nezmôže nič. Zaviedol sa tu teror a strach. Strašné sa bojím že prídeme o naš štat. Ľaho sme k nemu prišli ľahko oň prichádzame.

              Páči sa mi

            • dub: Áno plne s vami súhlasím . Aj mňa to štve, aj ja tvrdím že sa tu berie sloboda a to šparanie je pod ľudskú dôstojnosť. To mi nemusí hovorit žiadny Lichtner. Už keď nám dávali náhubky, povedal som zle je a budú priťahovať a tak aj bolo. A ja som vravel netreba sa ísť šparat a hotovo. Keby nik nešiel tak by to hneď skončilo. To by bol najväčší protest. Lenže ľudia sa zľakli. A hlavne vidierali cez robotu. Zamestnávatelia na tu hru pristúpili. Ja ludi po tej stránke chápem, treba nejak žiť. Ale po druhej strane ma to nenormálne štve že sme sa nezjednotili a neignorovali to celé šparanie. Ale dalšia vec, ľudia potrebujú nejakú oporu. A tá tu nieje. Právnici a právo zlihalo, ústava SR neplatí, opozícia jalova, niet toho aby zavolal ľudia dosť nechodte sa testovať , ani to LSNS to neurobilo od koho by sa to dalo čakať, niet politika čo by sa postavil za národ. Ten čo sa ozval toho ubili, právnici strčili hlavy do piesku, novinári kúpená žumpa a polícia totálne dno vimite hlavy, čo malo rozum zutekalo a najväčšie špiny ostali, čest výnimkám. Štát je v totalnom rozklade. To je plán a ten sa aj darí. Ľufia potrebujú nejakú osobnosť a tej tu niet. Jednotlivec nezmôže nič. Zaviedol sa tu teror a strach. Strašné sa bojím že prídeme o naš štat. Ľaho sme k nemu prišli ľahko oň prichádzame.

              Páči sa mi

            • dub: Áno plne s vami súhlasím . Aj mňa to štve, aj ja tvrdím že sa tu berie sloboda a to šparanie je pod ľudskú dôstojnosť. To mi nemusí hovorit žiadny Lichtner. Už keď nám dávali náhubky, povedal som zle je a budú priťahovať a tak aj bolo. A ja som vravel netreba sa ísť šparat a hotovo. Keby nik nešiel tak by to hneď skončilo. To by bol najväčší protest. Lenže ľudia sa zľakli. A hlavne vidierali cez robotu. Zamestnávatelia na tu hru pristúpili. Ja ludi po tej stránke chápem, treba nejak žiť. Ale po druhej strane ma to nenormálne štve že sme sa nezjednotili a neignorovali to celé šparanie. Ale dalšia vec, ľudia potrebujú nejakú oporu. A tá tu nieje. Právnici a právo zlihalo, ústava SR neplatí, opozícia jalova, niet toho aby zavolal ľudia dosť nechodte sa testovať , ani to LSNS to neurobilo od koho by sa to dalo čakať, niet politika čo by sa postavil za národ. Ten čo sa ozval toho ubili, právnici strčili hlavy do piesku, novinári kúpená žumpa a polícia totálne dno vimite hlavy, čo malo rozum zutekalo a najväčšie špiny ostali, čest výnimkám. Štát je v totalnom rozklade. To je plán a ten sa aj darí. Ľufia potrebujú nejakú osobnosť a tej tu niet. Jednotlivec nezmôže nič. Zaviedol sa tu teror a strach. Strašné sa bojím že prídeme o naš štat. Ľaho sme k nemu prišli ľahko oň prichádzame.

              Páči sa mi

      • Ja Infovojnu vidím ako užitočný nástroj, ktorý má najväčší potenciál prebudiť typického voliča OĽANO a preto nemám nič proti, nech si ďalej robia svoju prácu a burcujú svoju cieľovú skupinu.

        Liked by 3 people

    • pan Lichtner je podľa mojho dlhodobého sukomneho nazoru spojený s bolotnym, pre ruštinarov neznalych bolotnaja = močiarna, s centralou v meste s veľkými erektovanymi hodinami a vykrmenymi havranmi s pristrihnutymi kridlami.

      Liked by 3 people

        • No Štefan dam Vám pár prikladov. môj sukromny nazor. A ak bude citať aj pan poslanec Mazurek, odporúčam sa nad sebou zamyslieť:
          Čo je najobľubenejšia nadávka pána Lichtnera? Ty BOĽŠEVIK! ti boľševici. Ak ste čítal pár kníh od Rusov, stačí o svete krivych zrkadiel od Pjakina, pochopite, čo myslím. Psychotrockizmus, ako vyšitý.
          Inak upozornenie pre pana poslanca Mazureka. Milan nechoďte tou istou cestou, používate to často a očividne nepoznate pravy význam tohto obrazu.
          Boľševik = člen stranickej linie, ktorá na prcé miesto dala v Cárskom Ruaku prezitie národa, štátnosti a nasledne zvýšenie blaha naroda. z 97% negramotnosti z cias carskeho Ruska šli na 99% gramotnosť počas konca éry Sovietskeho zväzu… Toť obraz boľševika….
          Pre pana Lichtnera nadávka… A pri vystupovani na verejnosti a formovani svetonázoru cez 3 prioritu neznalosť neospravedlňuje.

          Nebudem uvádzat detaily, ale obom, qj panovi Lichtnerovi, aj panovi Mazurekovi členovia peticného vyboru Peticie za dobrovoľnost očkovania nq COVID19 zaslali prosbu o propagáciu Uz vtedy mala peticia cez 10 000 ppdpiaov, ale chceli urobiť tlak na politikov. Dokonca jeden zo znamych redaktorov, ich osobny znamy im pisal… Nedockali sme sa. Peticia by bola v caae pred protestami zavážila, ak by vybor mohol.otrieskať onhlavu aspoň 50 000 podpisov… Jenich 20 000… Ale v pozadi nebola ani jedna politicka strana a to alternativa riadena z blát nema rada…
          Bolo trestne oznamenie. Velmi gramotne napisane. Bol poziadany o propagaciu na ichnatranke, nech ludia podavaju. Nebolo vyhovene…O dva tyzdne s tounistou iniciativou (sic) prisiel.isty pan lekar s politickymi ambiciami okolo p. Marceka… 2 hodinova relacia…

          Boli mu zaslane veci ohladom vyziev vlade od stavovskych organizacii, whistleblower informacie, niekolko štúdií s impactom z najpresriznejsich caopisov lekarskeho sveta s odhaleniami… Nic sa neudialo.

          Podpora pluvacich testov (dostal echo, dostal podklady) nic…

          Takze realne navody, ktore mohli pohnut dost ludi, ktore mohli realne vytvorit tlak prostredia cez podanie informacii blokoval…A ludom nadava do boľševikov. Bol dlho v Anglicanisku a studuje mu tam dcéra. Boli ste v sucasnom Londyne alebo anglicku? alebo celkovo v malej britanii? Ak chcete pochopiť to, preco je srudium rodinu v malej britanii indikaciou, skuste.tam prežiť aspon 2 mesiace a pochopite, co myslim.
          Potopil svoju podporu LSNS pred volbami do Europskeho parlamentu. Aktivne siel proti nim…
          Nasledne pred volbami 2 tyzdne zavolal do relacie clena strany Vlast, nejakého MUDr. Nemca. Skoro nikoho z Vlasti nevolal, JUDr. Harabin bol vzdy proti očkovaniu a 2 tyzdne pred volbami vystupi nejaky MUDr. Nemec a vyhlasi, ze on by dal vasrky ockovania povinne a velke pokuty, lebo ockovat sa musi…Kretén. A co hned na to? Kampan voci Harabinovi s otazkou, ako je to teda, Vlast nie je na tom.jednotna?
          Viete kolko ludi po tomto vysielani tesne pred moratoriom skoncilo s Vlastou?

          Kto chce to vidí, kto nechce, vwri na náhody, toľko môj sukromny nazor…

          Liked by 4 people

          • Díky. Slušný výpočet. Jak jsem psal výše, geometrie je těžká. Ale v tomto příspěvku je hodně fakt pěkných průsečíků.
            Začínají se nám uzavírat kružnice.
            Lichtner, Lichtner. To zní skoro jako Vedoucí kolotoče (pan VK)…

            Páči sa mi

            • pane ak mate problem tuto informaciu zíakať, obráťte sa na pana fica. robert.fico@nrsr.sk
              Ku panovi Ficovi som sa už vyjadril skôr. Mal odísť, pokiaľ bol čas.

              Ad Oriho tvrfebia ohľadom paralelnych struktúr, ktore pán Fico udajne vytvára @oracle911blog, v ramci toho jwdneho projektu (vies ktoreho) ktory som postavil na nohy, mi pišu starostovia…
              A žiaden nespomina podporu SMER-SD… A hovorime o hodne veľa starostoch.. Je ta info preverena?

              Páči sa mi

                • @oracle911blog problém je ten, že z otvorenych zdrojov sa to javí inak. A hovorilnsomnuž s 30+ starostami a každý ppvie jedno. Stát na nas kašle, politici na nás kašlú.
                  Vieš, ze lokálne si robia starost9via občianske zdruzenia a združuju sa takto na princípe lokálu? Lebo jednoducho ci olano ci smer starostovia zistili, že im nepomoze nikto

                  Páči sa mi

                  • @jox13
                    Iste, ale porozmýšľaj trošku. Ak teraz Smer-SD hoci aj za zavretými dverami ponúkne pomoc, tak to poškodí tak, alternatívny riadiaci systém, ako aj Smer-SD lebo sa to rozkríkne a liberálne médiá a ostatná 5. kolóna spustí kampaň proti Smeru a Ficovi, ktorý bude žiaľ aj úspešný/účinný lebo tá liberálna čvarga a jeho proti-ľudská ideológia nie je dostatočne zdiskreditovaná. Žiaľ na to aby táto čvarga a ideológia bola totálne zdiskreditovaná väčšina občanov Slovenska musí ryť dlho a hlboko hubou v zemi lebo im to krásnymi slovami nevysvetlíš t.j. musia to zažiť na vlastnej koži.
                    Takže od Fica a Smer-SD nečakaj ani náznak toho, že niečo také plánujú a pripravujú, a keď sa niekto niečo také sa opýta buď to budú zapierať alebo uhrajú to do outu z bezpečnostných dôvodov.

                    Liked by 3 people

                    • preto som sa oroginalne pytal, pretoze to ozvucujes len Ty. a moje zdroje, starostovia z celého Slovenska, tvrdia, ze pisu ako divi a nikto ich nechce podporiť a pomoct…
                      Preto som sa pytal, lebo indicie nie su ziadne, skor.naopak. ZMOS sa javi, ze kope len za seba (a viem,.ze im.smer siahol na niektore “uspory a rezervy”) a nie so smerom

                      Páči sa mi

    • odporúčam zákon 138/2019, najmä paragraf 4 odstavec 1 písmeno a) a zákon č. 552/2003 paragraf 8 odstavec 1 písmeno a) …dva zákony, ktorými sa majú učitelia a pod. riadiť, paralelne rovnako čo sa týka štátnych zamestnancov v zákone o štátnej službe

      dnes už neplatí otrepaná floskula nacistických SSákov po druhej svetovej, že “my sme nevedeli, my sme len vykonávali príkazy”, ktorú tu veselo opakujú učitelia, SBSkári, predavači v obchodoch atď…toto sa už dávno vyriešilo po druhej svetovej vojne a moderné ústavné systémy na to myslia (neznalosť zákona neospravedlňuje a ak je niečo protizákonné majú povinnosť to hlásiť nadriadeným a orgánom činným v trestnom konaní), ak učiteľ vyžaduje napríklad aby dieťa obmedzovalo prísun kyslíku do mozgu, čo je zjavné porušenie základných ľudských práv a slobôd tak výhovorka, že poslúcha príkazy je vlastne spoluúčasť na trestnom čine

      trestné oznámenia na konkrétne osoby je dosť účinná páka na kvantum týchto idiotov, neviem prečo by ma malo zaujímať či oni majú z čoho žiť keď chcú závažne poškodiť vývoj mozgu môjho dieťaťa…u mňa v práci to fungovalo na nadriadeného štátneho zamestnanca (stačila vyhrážka) a bolo nám to ako podriadeným jedno či by šiel sedieť na 10-15 rokov (sme v núdzovom stave, trestné činy nátlaku a pod. dosiahnu slušnú sadzbu, on je povinný neuposlúchnuť protiústavný a protizákonný príkaz, napríklad kontrolovať našu zdravotnú dokumentáciu), reálne to nakoniec nikto nekontroluje, nevyžaduje a pro forma sa k tomu schválila nejaká interná smernica…

      druhá vec je či to dnes niečomu pomôže, polícia aj tak nekoná, ústavný súd si z nás robí dobrý deň a naša krajina postupne zaniká…paradoxne mnohí títo prisluhovači fašistických opatrení hltajú MSM, ktoré ich roky bombardujú článkami a dokumentárnymi filmami o porušovaní základných ľudských práv v nacistickom Nemecku…dokonca aj teraz počas korony SMEčko stále dáva príbehy preživších z koncentrákov a podobne…je to až neuveriteľné

      ja sa dosť zamýšľam nad našou budúcnosťou na našom území pretože spoluúčasť na zjavnom porušovaní základných ľudských práv je enormne rozsiahla, bavíme sa de fakto o takmer všetkých vojakoch, policajtoch, starostoch, miestnych poslancoch, zamestnancoch nemocníc, MHD, obchodov, škôl, škôlok…všade kde odo mňa vyžadujú rúško, test, alebo testujú…to sú desaťtisíce ľudí, ktorým máme po celej tejto šaškárni len tak odpustiť? My týchto ľudí ani nemáme kam zavrieť, nemáme na to kapacity, bavíme sa o desaťtisícoch ľudí a tá krivda tu bude ak sa to nevyrieši

      Liked by 7 people

      • veľmi dobrý príspevok. Tých ľudí nebude treba zatvárať, až na tých najväčších previnilcov. ostatným postačí celoživotný pocit hanby, že boli užitočnými idiotmi a iniciatívnymi hlupákmi. A čo sa týka toho celoživotného pocitu hanby – no, neviem, neviem ako dlho požijú, a ak áno, s akým zdravotným stavom všetci tí zaočkovaní a zarúškovaní…

        Liked by 5 people

        • Oni sa hanbiť nebudú, nemajú na to mentálnu kapacitu, proste príjmu novú realitu a budú sa tváriť akoby nič…a ak im občas niekto pripomenie ich správanie tak budú agresívni. Tieto krivdy sa budú vliecť ďalej a budú robiť problémy, tak ako sme sa nevysporiadali so všetkými kolaborantmi s fašistami a vlastne s komunistickými sme neurobili vôbec nič (dokonca ich potomkov doteraz volíme), kým sa to nevyrieši tak to bude stále dokola tá istá pesnička – príde nejaká korekcia, poberú sa im nejaké majetky ale budú kričať ako ich okradli až ľudia zase zvolia idiotov, ktorí im to cez reštitúcie vrátia a v ďalšom kroku títo milovníci totalitných praktík budú sedieť vo vláde.

          Človek si prečíta bulvárny článok napríklad o Remišovej, klasika vlastní X nehnuteľností atď…potom si človek otvorí takú starú niekoľko zväzkovú Encyklopédiu zo socíku kde zistí o jej rodičoch/svokrovcoch, že boli v nejakej vyššej funkcii komunistickej strany (náhoda) a nejakí jej dedo bol top kolaborant s nemcami. Že sa už človek nedočíta o nejakom pra-pra-pradedovi z monarchie, ktorý bol pravdepodobne nejakí vyššie postavený promaďarizačný úradník je spôsobené asi len tým, že z prvej ČSR už takéto encyklopédie nie sú. A takto si tu žijeme so všetkými týmito totalitnými pohrobkami od Valla, Počiatka, Budaja cez Remišovú a mnohých iných.

          Liked by 1 person

      • JZ trafil si klinec po hlavičke úplne presne. Potrebovali by sme desiatky tisíc nových väzenských ciel aby sme pozatvárali každého kto sa podieľa na tejto genocíde. Ako hovoríš, porušovanie ľudských práv je tak masívne, že si to bude žiadať aj masívnu “odmenu”. Prikláňam sa k názoru Popolvára, že tí čo sa testujú, maskujú a očkujú pôjdu pomaly do večných lovíšť, alebo niečo podobné. Osobne mi nevadí keď uhynú zarúškovanci, očkovanci a im podobní. Jediné z čoho mám obavy je osud detí, ktoré tí idioti pasujúci sa do role rodičov nútia nosiť rúška ešte aj vonku, o testovaní radšej ani nehovorím…

        Liked by 3 people

      • Príčetnejší riaditelia to vyriešili tak, že požadujú len čestné prehlásenie. Aby mali nejaky papier, ale v podstate nik nekontroluje testy ani ostatné veci.

        Iná vec je, ak je dieťa indoktrinované z domu a nabonzuje slobodne uvažujúceho učiteľa rodičom a tí to ženú ďalej. Otvoria to na rodičku, prípadne rovno na inšpekciu. Máme taký prípad na škole.

        Liked by 1 person

  4. Zaujímavá správa o možnom stroskotaní Fondu obnovy vo výške 750 miliárd. Nechá Nemecko ako európsky ekonomický “remorkér” na plytčine ostatných členov flotily? Toto by významne podlomilo plány domácich bruselských.

    Nemecký ústavný súd prijal žalobu podanú bývalým predsedom AfD, ktorý napadol neprijateľnosť ručenia Nemecka za dlhy iných štátov, čo ich zákony zakazujú. Ústavný súd žalobu nielen prijal, ale vydal aj predbežné opatrenie, ktoré až do vynesenia rozsudku zakazuje prezidentovi Steinmeierovi podpísať príslušný zákon. Viac na https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/03/30/definitivni-k-o-pro-rozpocet-evropske-unie-nebo-jen-mimoradne-tezky-uder-v-prvnim-kole-z-ktereho-se-jeste-unie-vzpamatuje/

    Liked by 9 people

  5. Chcem sa vrátiť na začiatok diskusie, kde sa hovorilo o Matovičovi a jeho vyhláseniach – vyjadreniach – brať ich, alebo nebrať na ľahkú váhu. Aj báseň od Jaroslava tomu nasvedčuje. Chcem dať do pozornosti akt jeho demisie u prezidentky keď na záver svojho príhovoru si dal dole rúško a povedal: “nebojte sa, dobre bude”.

    Liked by 2 people

  6. Dovolím si pridať video z FB. : ,,NWO končí. DS končí… Nevěřili jsme vlastním očím, když jsme sledovali na katarské TV na letišti v Doha před odletem do Prahy pořad o iluminátech, satanistech, obchodování s dětmi, Covid podvodu i o podvodech v US volbách, falešném Bidetovi, a zejména o Trumpeťákovi, Q-A a o tom, jak zachraňují svět…. Byli jsme tak v šoku, že mě vůbec nenapadlo natočit to včas… Tak jsem chytil aspoň kousek. DS evidentně v Qataru neúřaduje… Takže buďme trpěliví, už se to evidentně blíží ” https://www.facebook.com/milos.matula.1/videos/10226733774358765
    Naozaj sa niečo deje.

    Liked by 4 people

  7. Zdravia všetkým.
    Ešte že je prvý Apríl. Inak by vymenovanie novej vlády nemalo ten správny Punc.
    Na prvého apríla Zuzka vymenuje novú vládu bez jediného ministra a parlament bude potvrdzovať predĺženie núdzového stavu.
    S pozdravom Peter.

    Liked by 3 people

  8. Zuzka vymenovala vladu na 1.aprila 😅 dámy a páni to je žart, ale doslova. Pamätajte, nikdy nikdy sa nič nedeje náhodou všetko čo robia ma svoj Vyšší zmysel. Vedia, že čoskoro je im koniec. Respektive, ľudia sa začínajú prebúdzať po celom svete a plány nejdu tak. Dodávky vakcín sú prerušené, pretože hlavné výrobne zasiahli požiare, výbuchy. Je toho tak veľa co sa deje. Su aj takí, ktorí veria a su verní mociaru. Platia si predplatné na sme a DN… Pre takých čakáju sokove terapie, pretože ešte len teraz začína show.
    Mám známu v rakúsku, vraj sa tam sepka o lockdowne po sviatkoch. Našich mladých pohraniciarov povolavaju mimo sk na hranice…
    Nech sa deje, a bude diať čokoľvek, dopadne to dobre.

    Liked by 1 person

  9. Chcel by som sa ti poďakovať Oracle za tvoju prácu, výskum a tvoj pohľad na politickú scénu na sk a zahraničie. Ako som ti to už písal, krásne sa to dopĺňa aj zo zdrojmi, ktoré čítam roky. Vždy som sa riadil intuíciou a ta ma vždy doviedla k iným, tým pre mňa pravdivejsim informáciám. A ďakujem každému z Vás, ktorí sem prispievate do diskusií.
    Pamätajte, ona sa boja nás. Sila je v nas. Tomu, čo ma nastať nemôžu zabrániť. Môžu predlžovať núdzové stavy, ale nikdy neujdu pred sebou a pred zákonmi, ktoré nevymyslel žiadne človek. 💯🙏😉

    Páči sa mi

  10. P. dub: Áno plne s vami súhlasím . Aj mňa to štve, aj ja tvrdím že sa tu berie sloboda a to šparanie je pod ľudskú dôstojnosť. To mi nemusí hovorit žiadny Lichtner. Už keď nám dávali náhubky, povedal som zle je a budú priťahovať a tak aj bolo. A ja som vravel netreba sa ísť šparat a hotovo. Keby nik nešiel tak by to hneď skončilo. To by bol najväčší protest. Lenže ľudia sa zľakli. A hlavne vidierali cez robotu. Zamestnávatelia na tu hru pristúpili. Ja ludi po tej stránke chápem, treba nejak žiť. Ale po druhej strane ma to nenormálne štve že sme sa nezjednotili a neignorovali to celé šparanie. Ale dalšia vec, ľudia potrebujú nejakú oporu. A tá tu nieje. Právnici a právo zlihalo, ústava SR neplatí, opozícia jalova, niet toho aby zavolal ľudia dosť nechodte sa testovať , ani to LSNS to neurobilo od koho by sa to dalo čakať, niet politika čo by sa postavil za národ. Ten čo sa ozval toho ubili, právnici strčili hlavy do piesku, novinári kúpená žumpa a polícia totálne dno vimite hlavy, čo malo rozum zutekalo a najväčšie špiny ostali, čest výnimkám. Štát je v totalnom rozklade. To je plán a ten sa aj darí. Ľufia potrebujú nejakú osobnosť a tej tu niet. Jednotlivec nezmôže nič. Zaviedol sa tu teror a strach. Strašné sa bojím že prídeme o naš štat. Ľaho sme k nemu prišli ľahko oň prichádzame.

    Páči sa mi

    • Začalo sa s rúškami, prišlo testovanie, potom očkovanie. Ľudia možno aj spočiatku mali otázky a snahu rebelovať, ale potom to videli na ulici, v telke,… Prispôsobili sa. Kedysi som nechápal slovám Pjakina, že pamäť davu je 2 -3 týždne. Dnes už rozumiem. Dokonca rozumiem aj tomu zmýšľaniu, “že čo povedia ľudia”. Včera som zazrel v TV, že v Žarnovici zavreli posledné MOM a ľudia len že” … a čo teraz budeme robiť…” Už to berú ako normál, ako potrebu. Dokonca som už počul od viacerých, že títo sú na tom testovaní už akoby závislí. Počul som dokonca aj o takých, ktorí nosia rúška aj doma, lebo parter je nezodpovedný a nechcú sa nakaziť.

      Páči sa mi

  11. Rada by som sa orimu ospravedlnila, že dávam odkaz mimo témy, ale mám problémy s prihlásením na ksbforum.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Eurozone#/media/File%3AEurozone_Internal.svg – mapa štátov Eurozóny z anglickej verzie Eurozóny. Článok bol editovaný pred mesiacom.

    Jediná rieka, ktorá je zakreslená je Dnepr, vďaka čomu je Ukrajina rozdelená na pravobrežnú a ľavobrežnú. Na slovenskej Wikipédii je ten istý obrázok z roku 2015, editovaný pred 6 mesiacmi, v českej, kde je Ukrajina nerozdelená, pred dvoma mesiacmi.

    Poľská Wikipedia má Ukrajinu rozdelenú https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wsp%C3%B3lnota_Europejska#/media/Plik%3AExpansion_of_the_European_Communities_1973-1992.png , úprava pred 30 dňami.

    Liked by 1 person

Pridaj komentár