Nezvyknem to robiť

Dám sem celé znenie celého FB postu Blahu, a aby to nebolo plagiátorstvo tak okomenutkem tým tým, že keď Fico vstúpil do alternatívy a Blaha sa stal populárnejším na FB ako väčšina členov vlády, tak si uvedomili, že prišli o informačný monopol a ich riadenie sa rúca, a riadenie preberajú schopnejší, skúsenejší a možno aj väčší.

Žalostné kvílenie liberálnych médií pokračuje. Včera vyčítali Ľubošovi Blahovi, že má väčšiu sledovanosť ako Korčok, dnes útočia na Roberta Fica, že chodí dávať rozhovory do alternatívnych médií.
1.Najnovšie sa žiarlivým výpadom proti konkurenčným médiám zaskvel Peter Bárdy, šéfredaktor Aktualít. Hnusné je najmä to, ako sa snaží zhadzovať inteligentných a čestných ľudí, ktorí sa rozhodli čítať niečo iné ako korporátne liberálne plátky.
2 Ľudí označuje za “plochozemšťanov”, za “absolventov vysokej školy života”, zákonite musia veriť “židovským sprisahaniam”, všetci sú to konšpirátori a tak.
3 No jasné – konšpirátori. To hovorí chlapík, čo verí, že dvaja ruskí mužíci sú zodpovední za všetky katastrofy v 21.storočí, v liberálnej kaviarni sa už šíri zaručená informácia, že majú na svedomí aj teroristický útok na Dvojičky v roku 2001.
4 Vysmievajú sa z iných, že sú konšpirátori, ale sami tu roky šírili uletenú konšpiráciu o tom, že Jána Kuciaka nechala zabiť talianska mafia napojená na úrad vlády.
5 Keď bol na Ukrajine majdan, tak tu vrieskali, že ruskí zelení mužíci obsadia celú Európu. Prešlo sedem rok a nič. Jediní Rusi, ktorí sem hromadne prišli, boli Alexandrovci.
6 Šíria všetky americké konšpirácie, počnúc tou o zbraniach hromadného ničenia v Iraku až po tú aktuálne najzábavenejšiu, že Sputnik je ruská “zbraň”, ktorá povraždí naše nevinné slovenské morčatá.
7 Keby sa ich milovaný Navaľnyj v ruskej väznici potkol o papuču a “samovylupol” si oko, tak by tu kričali o kozmickej nespravodlivosti, ale keď sa to isté stane Milanovi Lučanskému v Kolíkovej väznici, tak sa na tom náramne zabávajú.
8 Už ich nikto normálny nečíta, len hŕstka pubertálnych sfanatizovaných liberálov, čo v živote nedržali v ruke jedinú knihu, ale myslia si, že štýlový šálik a intelektuálske brýlky s tučnými rámikmi nahradia deficity vo vzdelaní. Vid – Lucia Nichoslonová.
9 Ľudia začali čítať alternatívu preto, lebo majú plné zuby liberálnych konšpirácií a jednostrannej protiruskej propagandy. Darmo teraz závidia, darmo teraz vyplakávajú.
10.Ale vysmievať sa z ľudí a nadávať im do “plochozemšťanov”, a to len preto, že dávajú šancu aj alternatívnym názorom, to dokáže iba sploštená stredoveká myseľ, ktorá natoľko uverila vo vlastnú liberálnu ideológiu, že všetkých ostatných nenávidí a zhadzuje.
11.Vážený pán Bárdy, prosím, nevysmievajte sa ľuďom za vzdelanie či iné názory. Vy sám nie ste žiaden profesor filozofie, ste tuctový absolvent žurnalistiky, pracoval ste v Žilinskom večerníku, nič ste v živote nedokázal… To vy sa idete vysmievať tvrdo pracujúcim Slovákom?
12.Vy chcete znevažovať Roberta Fica za to, že chodí do všetkých médií, kam ho zavolajú? Prečo by mal kádrovať? Ak dával rozhovory neoliberálnym extrémistom z oligarchického Denníka N, prečo by ich nedával médiám, v ktorých je priestor aj pre alternatívne názory?
13.Prestaňte sa vyvyšovať, drahí liberáli. Nemáte na to ani vzdelanie, ani patent na pravdu. Ak tu je niekto konšpirátor, ste to vy. Jediné, čo dokážete, je šíriť nenávisť – voči Ficovi, voči Blahovi, voči Rusku.
14 A už na vás nikto nie je zvedavý, ste len malá uplakaná sekta, ktorá nevyvoláva rešpekt, ale súcit.
15My v Smere si Slovákov na rozdiel od vás vážime – to je to, čo vy nedokážete. A preto vami Slovensko opovrhuje. My budeme chodiť aj do “alternatívy”, budeme chodiť medzi ľudí – o tom je ľavica. O ľuďoch.
Pekný deň, priatelia, mimochodom, už sa došlo na to, že výbuch vo Vrběticích nastražil sám Putin, alebo ešte nie?

OT: Rekordná zima bola predpovedaná v centrálnej oblasti USA a francúzske vinohradnícke oblasti boli postihnuté mrazmi.

36 thoughts on “Nezvyknem to robiť

  1. A R.Fico to zaklincoval otvoreným listom pre konspiracny dennik Aktuality a Vagoviča osobne.
    (Postnem sem cely prepis pre tych čo nemajú fb)
    OTVORENÝ LIST ADRESOVANÝ PORTÁLU AKTUALITY.SK

    Vážený pán šéfredaktor portálu Aktuality.sk,

    politická strana SMER – sociálna demokracia Vás opakovane žiadala o uverejnenie reakcie na rozhovor medzi redaktorom M. Vagovičom a hercom R. Rothom, v ktorom redaktor doslova nahováral herca, aby ako formu politickej komunikácie ponúkal násilie. Nešlo o prvý podobný prípad vo Vašej redakcii a keďže svojím obsahom prerážate akékoľvek dno žurnalistiky, považovali sme za nevyhnutné na tento osobitne nebezpečný fenomén upozorniť. Žiaľ, všetky naše požiadavky na uverejnenie reakcie ste odignorovali, čo len potvrdzuje, aký máte rešpekt k právnemu poriadku SR. Rozhodli sme sa preto uverejniť obsah reakcie strany SMER – sociálna demokracia v tomto otvorenom liste:

    „Keď som sa dozvedel, že ma chcel zbiť Roth, zavolal som môjmu známemu, finančníkovi z Nemecka p. Rothovi, že čo ho tak vytočilo. Volal som mu, lebo iného Rotha nepoznám. Môžete ma mučiť koľko chcete, ale ja neviem, kto je herec Roth, ani keď mi ukázali jeho fotografiu. No, ako príslušník SEAL nevyzerá, pravdepodobne by ani kotúľ vpred neurobil, tak sa mi uľavilo.

    A teraz vážne. Problémom rozhovoru, ktorý s týmto človekom urobil p. Vagovič z Aktualít, sú samotné Aktuality a Vagovič. Tri roky tancujú na hrobe svojho zavraždeného kolegu a jeho priateľky, bez dôkazov doobviňovali mňa, mojich spolupracovníkov, celý SMER zo všetkých možných zločinov, pretože zohrávali jednu z rozhodujúcich mediálnych úloh vo vymyslenej kriminalizácii sociálnej demokracie. A zdesene pozerajú na to, ako im nič nevychádza. Žiadny úrad vlády, žiadna talianska mafia, žiadny únos vietnamského zločinca, nič. Naopak sú konfrontovaní spolkom vládnych bláznov, tisíckami zbytočných obetí COVID-u, zlodejstvami vzdelania a peňazí, rozkladom štátu, medzinárodnou blamážou a vysokou pravdepodobnosťou skorého návratu sociálnej demokracie. Toto nedokážu posadnutosť Aktualít a osobitne p. Vagoviča, ktorého drží na tomto svete len nenávisť, stráviť. Je to pre nich obrovské sklamanie a sami si priznávajú, že vo svojej svätej misii zlyhávajú. Nečudujem sa, keď ešte na povrch vyjde informácia, že jedna z ich kolegýň v Denníku N s mesačným príjmom nižším ako tisíc euro si môže kúpiť státisícový byt v najlukratívnejšej časti Bratislavy. Zdesenie, zlyhanie, sklamanie. Aký recept idú teda ponúknuť proti Ficovi a SMERu – SD svojim čitateľom?

    NÁSILIE. Hanobia tým všetko, čo popísali o Kuciakovi. Ale účel svätí prostriedky. Zavolajú si na rozhovor nejakého “týpka” a jeho ústami ponúkajú to, v čo veria, ale čo sa boja sami otvorene povedať. Novú formu akceptovateľnej politickej komunikácie. Ak sa Vám niekto, milí čitatelia a sledovatelia Aktualít nepáči, udrite ho päsťou! Chcem zablahoželať Aktualitám a osobitne Vagovičovi. Myslel som si, že názor denníka SME, že za súčasnú vládnu krízu a všetky špinavosti s ňou spojené zodpovedám osobne ja a Pellegrini, sa nedá prekonať. Dá a podstatne primitívnejším spôsobom. A opäť Fico test. Predstavte si, že by som si pozval na moju stránku na sociálnej sieti nejakého stokilového hromotĺka a v rozhovore by som ho naviedol na výkrik, že keď stretne Vagoviča, tak mu rozbije ciferník. Ja nebudem protestovať, budem sa milo a s pochopením na neho usmievať. Čo by ste na to povedali, vážení novinári z Aktualít?“

    Doc. JUDr. Robert Fico, CSc. predseda politickej strany SMER – SD

    Len dodám, že z môjho okolia ľudia prestali sledovať jednostranne, konspiračné spravy Markízy a JOJ…maju tych nezmyslov a propagandy, vakcinacie a debilovin typu reportáž o 116r.dedkovi čo sa dal zaockovat chudák, alebo nepidstatnych sprav z USA a o tom aka je EU užasna plné zuby. Takže tak.

    Liked by 7 people

      • moja logická úvaha je, že ak by to bolo všetko také beznádejné a stratené tak načo toľká snaha s mediálnou masážou dňom i nocou…

        to názorové rozdelenie populácie bude v skutočnosti naozaj rôznorodé, podsúva sa tu mediálny obraz od akýchsi análytikov, že len mladí hipsteri v mestách s vyšším vzdelaním sú tí správni uvedomelí občania, ktorí sledujú len tie správne informačné zdroje a volia len tie správne strany (čiže niečo požehnané US ambasádou) ale často majú vymytý mozog tí starší, ktorí majú paradoxne bohaté životné skúsenosti s propagandou režimu a z iných prieskumov vyplýva, že najväčší odpor voči očkovaniu je od tých mladých bio eko raw vysoko vzdelaných mladých ľudí v mestách

        Liked by 2 people

        • V mojom okolí nie je každý bio eko raw a pri tom vakcínu nechcú, pretože to tak necítia. Samozrejme, sú takí, čo už majú za sebou 2 dávku, ale tí sú bežní sledovatelia médií, alebo žijú v strachu, čiže sú odpojení od seba uz teraz. 3D systém funguje ešte ako tak preto, pretože jeho najsilnejšia zbraň sú média. Už som to pred par dnami písal. Zacalo sa masívne triedenie duši. Je to len začiatok.

          Liked by 2 people

        • @ JuznyZaliv
          @ Marek
          Veľmi dobré komentáre. Naozaj sa hrotí až do extrému propaganda a skutočne sú rôzne názory naprieč spektrom veku i vzdelania. do úvahy treba brať aj ,,pamäť davu” a ,,zombie”. Veľa krát sa mi stalo, že som niekoho presvedčil a dal mi za pravdu ohľadne očkovania. Potom mali v práci debatu, večer správy a dotyčný sa prihlásil na očkovanie. Manipulácia je veľká a nie každý odolá. Veľa ľudí sa chová ako stádo, ale ospravedlňuje si to tak, že chce mať pokoj, tak sa prispôsobí, aj keď si uškodí. Nielen v otázke očkovania, ale všeobecne. Naozaj treba na zmenu presvedčiť kritickú časť davu a zvyšok sa pridá. Toto hnanie propagandy až na hranu má skutočne skôr opačný účinok.
          Ešte k Ficovi. Podľa mňa SMER robí aktuálne veľmi dobrú osvetu. Mladý Kaliňák, Bláha, Fico, každý z nich osloví určitú časť potencionálnych voličov, hoci nie všetkým sedí spôsob vyjadrovania od všetkých.
          Nie je problém z tabletu pustiť starým rodičom tlačovku SMERU.

          Liked by 2 people

    • Ešte treba odkázať Rothovi/hercovi, že nech sa najskôr zamyslí, prečo jeho mladá žena spáchala samovraždu, veď bola s mužom snov (svojich) a po zamyslení, nech rozpráva o slušnosti.
      Roth je typická ukážka mravnosti komedianta.

      Liked by 3 people

  2. Ahojte, asi mimo tému, ale viete niekto vysvetliť tie vyhosťovania vyslancov ČR- Rusko a teraz Slovensko – Rusko? Aké to bude mať dôsledky na vzájomné vzťahy do budúcna? Vďaka.

    Páči sa mi

  3. Vďaka Oracle. Dnes som totálne zhrozenáa doslova nasraná. Tie špine, čo trčia z riti Júesej panickovi ohlásili o vyhostenie 3 ruských diplomatov. A to som dúfala (naivne) že sa nezachovaju ako češi. Som nasraná, ale v kútiku duše dúfam , že ešte sa mnoho špiny preleje a naberie to riadny spád zasrateho močiar. Ešte raz veľká vďaka za všetko čo píšeš. 👍

    Páči sa mi

  4. Pripajam utrzok z nie az tak davneho rozhovoru s R.F.

    Vo svojej komunikácii využívate sociálne siete. Sociológovia hovoria, že medzi vašimi voličmi sú najmä starší ľudia. Nechýbajú vám ľavicové noviny?

    Aj sociológovia by mali byť opatrnejší pri vyjadreniach na adresu ktorejkoľvek politickej strany. My musíme byť stále na pulze dňa. Ak som začal robiť politiku v roku 1992, tak mi stačilo chodiť na mítingy, urobiť sem-tam nejaký rozhovor do novín a ísť do televízie alebo rozhlasu. A dnes je nepostrádateľnou súčasťou práce politika aj to, že komunikuje cez sociálne siete, pretože to je fenomén, ktorý sa nedá obísť, či chceme alebo nechceme. Kto si myslí, že bez kontaktu so sociálnymi sieťami môže byť úspešný, tak sa mimoriadne mýli. Rovnako ale hovorím, že pozor na akúsi virtuálnu realitu. Bolo by veľmi zlé, keby komunikácia bola iba cez sociálne siete. Z ľudí sa stávajú také odľudy. My sme svedkami toho, že máme veľké množstvo mladých ľudí, ktorí sa nevedia spoločensky správať. Ktorí sú úplne spoločensky izolovaní. Pre mňa je nepochopiteľné, že mladý pár sedí na večeri a nepovie si za celú večeru jedno slovo. Celý čas pozerajú do telefónov, niečo si ťukajú. Možno že si niečo píšu, ja neviem, ale evidentne to nie je to, čo by malo byť. Čiže ak sa pýtate na ľavicové noviny, uvedomujeme si, že klasické médium v podobe tlačených novín je dnes jedno z najmenej efektívnych médií. Patrí to však na scénu. Je dobré, keď sem-tam aj my niečo vydáme, ale spoliehať sa, že by nejaké ľavicové noviny zachránili čokoľvek, je veľmi mylné. Musíme byť všade prítomní tam, kde ten politický priestor je. Ja sa domnievam, že sme urobili aj niekoľko chýb. My sme nevenovali pozornosť príprave ľudí, ktorí sú rovnako zmýšľajúci ako my, ktorí by pôsobili v treťom sektore, ktorí by pôsobili v médiách. Toto sme naozaj významne zanedbali. Ja vám dám príklad, ktorý som počul v nedávnej minulosti, kedy osemročné deti mali učiteľku a tá im hovorí, že idú prezidentské voľby. A takéto jedno dieťa došlo domov a hovorí otcovi – to sa naozaj stalo – tati a ty vieš, že sú prezidentské voľby? Samozrejme, že viem, že sú prezidentské voľby. No a koho ideš voliť? Ty dobre vieš, koho mám za kamarátov a že sa s nimi stretávam, diskutujem, a ja idem voliť toho Šefčoviča. Ale keby tam ten Šefčovič nekandidoval, tak by som asi volil Harabina. A dieťa skoro spadlo zo stoličky – Harabina? Veď to je najhoršie zlo na svete. Veď pani učiteľka nám hovorí, tu je ten strašne zlý ujo Harabin a tu je strašne dobrá teta Čaputová. A na konci hodiny nám taký veľký klobúk pripraví a do toho klobúka my hádžeme akože volebné lístky, na ktoré všetci napíšeme – Čaputová. Tak ak toto sa deje dnes na Slovensku, môjtybože, kam sa to dostávame? Takže treba reagovať, bojovať, ale nespoliehajme sa dnes iba na to, že budeme cez nejaké ľavicové denníky riadiť ľavicovú politiku. To nejde. Je to o kontaktoch, o sociálnych sieťach, o médiách. Je to úplne iná politická kvalita života, ako bola v roku 1992.

    Link na cely clanoku tu: https://www.ihodnoty.sk/clanok/r-fico-lavicova-politika-vie-byt-velmi-zodpovedna/5307/

    Oracle, mam otazku, Fico hovori: “Ja sa domnievam, že sme urobili aj niekoľko chýb. My sme nevenovali pozornosť príprave ľudí, ktorí sú rovnako zmýšľajúci ako my, ktorí by pôsobili v treťom sektore, ktorí by pôsobili v médiách. Toto sme naozaj významne zanedbali.” –>

    – nie je prave toto priestor, kde by bolo vhodne aby na tychto miestach boli ludia, ktory su aspon trocha konceptualne gramotni (ludia ako si tu). Nie je prave teraz prilezetost sa aj takymto sposob podielat na zmene, pevne verim k lepsiemu, specialne v nasich koncinach?

    Dakujem za pracu, ktoru robis.

    Liked by 2 people

Pridaj komentár