Decentralizuj, tentoraz globálne financie

Ľudstvo stojí pred evolučným skokom a môžeme polemizovať nad tým, či nás k tomuto skoku nútia vnútorné faktory alebo vonkajšie faktory, či aká je kombinácia faktorov, ktoré nás k tomu vedú, ale jedno je isté: ak chceme nadchádzajúce obdobie nielen prežiť, ale aj vojsť do zlatej éry ľudstva, tak musíme inovovať a prekonať tento evolučný skok. A tá inovácia sa týka každého segmentu života resp. toho, ako veci robíme.

Prečo financie?

Pretože súčasný finančný systém je pred kolapsom, a niežeby to globálne zákulisie (GP) neplánovalo pekne dopredu (aspoň 20 rokov dopredu), ale veci nejdú tak celkom podľa plánov, a to z časti kvôli tomu, že pôvodný nástroj pre ovládanie sa nechce vzdať, konkrétne anglo-americký močiar s centrálou v Londýne. A dôvod prečo sa chce zbaviť väčšiny súčasného finančného systému je nielen to, že globalizácia bola ukončená a niet kam expandovať (pyramídová hra ak neexpanduje, tak kolabuje), ale aj to, že finančný systém je momentálne plný zbytočných prostredníkov t.j. bánk a ostatných finančných inštitúcií, ktorí nerobia nič iné ako „ondulujú teplý vzduch“ (Peter Staněk to trefne poznamenal) ergo spotrebovávajú zdroje potrebné inde.

Čo to znamená?

Že sa ich GP zbaví a urobia to mocné bankárske klany. Bitcoin bol ich pôvodným nástrojom nielen na zavedenie alternatívy, ktorá presadzuje davo-elitárny model spoločnosti, ale aj na prípadné zavedenie elektronického koncentráku. Lenže ani toto nejde podľa plánov a to z dvoch dôvodov:

  • Vypustili do sveta tento skvelý súbor technológií a ten začal žiť vlastným životom, lebo ľudia to nielen okopírovali, ale niektorých osvietila myšlienka, že sa kód dá vylepšiť, či upraviť na vlastné potreby.
  • Dav nie je tak hlboko v spánku, ako to bolo v predchádzajúcich desaťročiach či storočiach a začína pomerne dobre čítať zámery GP a rôznych elít t.j. narážajú na odpor a preto centralizované kryptomeny hlavne od centrálnych bánk nebudú mať dlhú životnosť (ak aj dokážu niečo také zaviesť).

Končí a čo teraz?

Treba sa na to pripraviť, preto hovorím, že treba nakúpiť striebro a naučiť sa narábať s kryptomenami, a aj eventuálne vybudovať vlastný systém s minimom sprostredkovateľov, ktorí by predstavovali pridané riziko od protistrany a ktorí by zväčša len parazitovali na práci druhých. A tu musím spomenúť niektoré námietky a aj moje reakcie:

  • „je to komplikované“ – iste tak, ako internet banking, online nakupovanie, alebo platba cez Paypal;
  • „zlato a striebro sú historické platidlá, a preto jedine tie majú budúcnosť“- iste zlato a striebro sú historické platidlá, ale pre dnešnú dobu sú príliš ťažkopádne a nepraktické pre medzinárodný obchod;
  • „chcú odo mňa fotku dokumentu a mojej tváre, preto do toho nejdem“ – zaujímavé je, že pri otvorení bankového účtu ti podobný postup banky nevadil;
  • „môže ma zrušiť CIA, lebo má backdoory“ – môže ťa zrušiť aj bankár resp. odoprieť ti služby a bude sa pritom tváriť, že má legitímne dôvody a je v práve;
  • „ja tomu neverím“ – a bankám a bankárom, ktorí ťa môžu legálne obrať o všetko veríš, lebo v prípade vkladu do banky ti vzniká pohľadávka voči banke, ku ktorej sa banka nemusí dostaviť s tým, že v prípade problémov ty si ten posledný, ktorému uhradia veci.

Takže hor sa do učenia a tvorby nových vecí.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Podľa tohto článku kryptomeny sú veľkým hitom v Ázií a v Latinskej Amerike, lebo umožňujú účastníkom zachovať kúpnu silu, a vzhľadom na to, že FED tlačí menu ako pominutý, tak je len otázka času kedy prestane byť US$ rezervnou menou (na túto možnosť už upozorňujú aj iný napr. miliardár Druckenmiller) a € bude na to čoskoro nasledovať US$.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

7 thoughts on “Decentralizuj, tentoraz globálne financie

  1. toto všetko, čo popisuje ori, je súčasťou prežitia v prípade výraznejších turbulencií, ak sa proces transformácie svetovej civilizácie vymkne dočasne z rúk, alebo vyvolanie týchto turbulencií bude potrebné ako prudký manéver na prevrátenie loďky močiara.
    Cieľom je totižto konsolidácia svetového spoločenstva na nových základoch a princípoch fungovania. To jest aj platobný systém bude musieť byť funkčný a je v podstate jedno, či to bude len virtuálna mena, cash, alebo ich kombinácia – dotkne sa to totižto bytostne každého z nás.
    Takže ešte raz – ori len popisuje možnosti rozloženia kúpyschopnosti pre prípadné turbulentné obdobie.
    Čo sa týka striebra: áno, ale nepreháňal by som to, pretože ako sa správne vraví vo finančnej branži: “ak už aj taxikár rozpráva o určitej investícii, je najvyšší čas vybrať zisky a tieto investície opustiť”.
    Podobne je to aj so striebrom: vraví sa, že je nedostatok, že jak potrebný je to kov v priemysle a inde…, treba čakať na dodávky striebra…
    A pritom rakúska mincovňa spustila pred mesiacom sériu reklám na kúpu strieborných investičných mincí.
    Myslím si, že tento záujem o striebro je aj umelo vyvolaný s cieľom upustiť finančnú bublinu – stiahnuť maximum fiat money od investorov (jak inštitucionálnych, tak drobných) kúpou striebra, a neskôr sa všetko striebro, až skonči turbulentné obdobie, vyvlastní štátom (nie raz sa to už udialo ani nie v tak dávnej minulosti) – priemysel musí šľapať. Aj o tom je jedno z proroctiev Vangy
    To vyvlastnenie striebra a zlata štátom – nepozeral by som sa na to tragicky, pretože aj tak počas turbulentného obdobia sa presunie všetko do rúk kšeftárov a vydriduchov so základnými životnými potrebami – to by sa skrze striebro len vytvoril základ novej zbohatlíckej oligarchie s pochybnou morálkou, a tej si užívame dosť už aj teraz.
    Takže všetko s mierou: voľné finančné prostriedky vhodne rozdeliť: kto ma úver – v tej istej banke ich nechávať na protiúčte až do výšky zostatku istiny úveru. Časť premeniť na striebro, zlato, časť na kryptomeny a gro na prostriedky prežitia – do sebestačnosti vlastného domova a jeho vybavenia (kúrenie, voda, prípadne výroba elektriny) – náradie, ovocné stromy, kúpa pôdy na obrábanie, poľnohospodárska technika. V rámci možnosti by som vymenil byt za dom, prípadne, ak to finančne, či z iných dôvodov nie je možné, predovšetkým urovnal vzťahy s príbuznými, predovšetkým s rodičmi – proste hľadal možnosti u koho z príbuzných sa v prípade núdze “v dome veľa dobrých ľudí zmestí”…
    A ak by k tomu fakt došlo, tak pripraviť sa tak, aby som došiel ako vítaná posila (dobré náradie, trvanlivé potraviny, odolné šatstvo a obuv sú samozrejmosťou, vlastná zručnosť a pracovitosť i u detí) a nie vyžierači na obtiaž.

    Liked by 13 people

    • V základných veciach súhlasím, ale musím povedať toto:
      -Turbulentné obdobie tak či onak príde, vzhľadom na to, že žijeme v období vyjavenia sa Božej pravdy t.j. apokalypsy a v podstate je jedno odkiaľ sa začne lebo ak sa zrúti jedna veľká lož, tak celé impérium lži rúca.
      -Lož rozširuje prevažne mainstream a riadená alternatíva aj v lepšom prípade polopravdu t.j. ak padne mainstream ako propagandistický nástroj, tak hra pre veľkú časť elít skončila a začína naozaj turbulentné obdobie.
      -Striebro zo 70% je vedľajším produktom ťažby, prevažne je to vedľajší produkt ťažby medi.

      Liked by 5 people

      • Stříbro je ze 70% vedlejším produktem těžby mědi, zinku a zlata. Během hospodářských krizí dochází k útlumům ekonomiky, takže těžba mědi a zinku klesne. Na druhou stranu, se zvýšenou cenou stříbra, se vyplatí znovu otevřít doly primárně určené k těžbě stříbra, které byly uzavřeny v minulosti kvůli nízké rentabilitě, např. v 90. letech. Na další stranu otevřít nový důl trvá 3 až 5 let (než se vyřídí všechna povolení, nakoupí potřebné zařízení, vybuduje infrastruktura a naberou zaměstnanci). Začne se vyplácet recyklace stříbra z elektrického šrotu.

        Liked by 1 person

  2. Osobne by som to tak tragicky nevidel, žiaľ tento bankový systém sa tu ešte hodnú chvíľku udrží. Mladšie ročníky od 1980 sa však už dožijú nového, založeného na digitálnej technológii a či už to budú tzv. CBDC alebo kombinácia decentralizovaných mien sa uvidí až časom. Môj odhad je, že popri CBDC budú existovať aj decentralizované meny… k tomu striebru, áno pôjde hore, ale určite nebude mať hodnotu 1:1 ku zlatu…

    Páči sa mi

Pridaj komentár