Otázky a odpovede č. 121

Do uzávierky, ktorá bola v stredu o 22:00, som dostal dosť veľa otázok a dúfam, že mi nič neuniklo (a ak predsa, tak sa ospravedlňujem, lebo diskusia sa značne zneprehľadnila). Čo sa týka pondelka, tak sa budem venovať globálnej a lokálnej politike, a finančnému systému. A ako vždy, budem sa snažiť dať na všetky otázky čo najlepšiu odpoveď – pred tým však rozoberiem jednu vec:

Ako sa obchádzajú SWIFT sankcie

Na úvod poviem jednu technickú záležitosť ohľadom bánk. Banky málokedy (ak vôbec) robia transfer hotovosti medzi sebou t.j. hotovostné platby sa robia prevažne elektronicky, ako účtovná operácia medzi bankami v špeciálnom softvéri cez internet. Čo sa týka kryptomien (a myslím tým decentralizované riešenia), tak účtovníctvo ohľadom prevodov sa robí priamo v blockchainoch, pretože že objem kryptomien je zväčša limitovaný a ten jedinečný kód (a jeho časť), ktorý sa pri „ťažbe“ vytvára, v podstate zabraňuje tomu, aby sa sfalšoval záznam o platbách. Inými slovami, kryptomeny zabili súčasné bankovníctvo, lebo banky sa v súčasnej podobe stali nepotrebnými a je naozaj len otázkou času, kedy na to ľudstvo ako celok prejde. A s týmto súvisí práve obchádzanie sankcií, lebo Bitcoin a Ethereum podľa tohto videa umožňuje Iránu, Venezuele, Číne a Rusku obchádzať sankcie.

Otázky a odpovede

Wiliam sa pýtal:

Otazka:
1. 10.5. Poziar na ulici Kazanska, BA
11.5. Kazan, Rf, strelba a 11 mrtvych studentov. Co je toto za proces a preco sa do toho zapleta aj SR?
2. Kyber utok na Petroleum firmy v USA bol test, alebo zaciatok hyperkrizy?
3. Kedy sa Generalny prokurator zacne venovat aj kauzam clenov vladnej koalicie?
4. Odchod Zuriana, aky je to proces?
5. Mas predstavu, ake su ciele Harabina, Kotlebu a Uhrika, myslis, ze je sanca aby sa este niekedy spojili?

1. Pokus o čarovanie, ktorý nevyšiel, lebo počet obetí oficiálne bol nižší.

2. Ani jedno, podľa toho, čo počujem ide o to, že istá skupina prevzala iniciatívu nad týmto teroristickým útokom močiara a použila ju na vlastné ciele.

3. Keď na to dozrie čas resp. keď na prokuratúru dorazia potrebné informácie.

4. Utopenie Slovenska o vlastnej krvi – viď. včerajší článok.

5. Každý z nich sa chce pasovať do roly záchrancu národa t.j. silné egá, ktoré nebudú spolupracovať.

Jokoleus sa pýtal:

Otázka:
1. Izrael vs Palestína je to začiatok deštrukcie ? Btw podpálenie Al Aksa má veľký potenciál na vyhrotenie a radikalizáciu , vidíš potenciál na rozšírenie aj do Eu a začiatok tvorby Chalifátu ?
2.Dokedy môže americký Fed odolávať tlakom a tváriť sa, že inflácia neexistuje v tom rozmere aby to pochopili samotní ľudia ?
3.Aké sú tvoje postrehy a pohľady na blížiace sa České voľby?
4.Na slnku sa v roku 2023 až 2025 očakávajú silné aktivity vidíš súvis medzi touto činnosťou a činnosťou GP ?
5.V situácii rozpadu a defragmentácie globálneho ekonomického systému riadenia, ako si predstavuješ finančný systém časti Eu ,založený čisto na krypte .
6.Môže Fico stmeliť národnú sféru na územií Slovenska ? Ak naňho vytiahnu Lajčáka napr. alebo nevšímavosť na vplyv mimovládok v minulosti ?
7.Môže Kollár destabilizovať vládu ak príde k ďaľšej migračnej vlne vplyvom sucha alebo islamizácie, čo môže viesť k predčasným voľbám oveľa skôr?

1. Môže byť, lebo je to skôr boj židovskej mafie a židovského národa a v celej veci sú Palestínci tí užitočný idioti.

2. FED sa môže tváriť do nekonečna, ale realita ich prevalcuje s tým, že už aj miliardári sa ozývajú, že robia do neba volajúcu hlúposť.

3. Globálne zákulisie (GP), anglo-americký močiar s centrálou v Londýne a skutoční patrioti uvarili guláš, z ktorého neviem čo a ako vzíde.

4. Ak je to pravda, tak už chápem, prečo urýchlili/zmenili svoje plány a aj prečo sa močiar tak veľmi snaží udržať svoju moc.

5. Nebude to čisté krypto, aspoň nie spočiatku, ale prechod bude plynulý s tým, že tu budú aj regionálne kryptomeny/meny.

6. Nie je to Ficova rola, lebo tá éra nenávratne pominula a ľudia samotní budú musieť začať ťahať za spoločný koniec rovnakým smerom, a na to treba chápanie.

7. Môže, ale to neurobí, pretože ho vydierajú.

Teta256 sa pýtala:

1.Sú záplavy väčšieho rozsahu v Čine, Pakistáne, Ománe a Saudskej arábii začiatkom viditeľných klimatických zmien. A kedy sa to začne pravdepodobne prejavovať u nás. 2.Norimberský proces môže byť až vtedy, keď sa politická situácia otočí a nastane zlom. Akými udalosťami sa to zlomí u nás , lebo títo liberáli sú bez charakteru.

3.Myslíte si, že Uhrík v Bruseli nepodľahol peniazom niekoho a nechce tiež odtiahnuť národné sily ako Kotleba.

1. Áno, lebo to nie je prvý tohtoročný príklad excesu v tom regióne.

2. U nás nie, skôr na globálnom poli, čo sa práve rozbieha.

3. To sa ešte uvidí.

Julo sa pýtal:

Otázka:
Zrkadlenie veľkého aj v malých veciach?
Malá: Viaceré opory z NHL na MS v hokeji neprídu. Veľká: Odtrhnutie elít od davu?
Malá: Slovenskú reprezentáciu vedie anglosas. Veľká: Slovensko nie je zvrchované a nevyužíva vnútorné možnosti?
Zaujíma ma, čo Ti napadne v tomto kontexte.
https://sportnet.sme.sk/spravy/sekera-jaros-a-panik-na-ms-v-hokeji-2021-nepridu-pride-studenic/

Áno, zrkadlí sa to – elity strácajú oporu davu a Slovensko prišlo o svoju zvrchovanosť, lebo väčšina sadla na lep propagandistom.

Emilio sa pýtal:

Zdravim,
USA vyzvalo svojich obcanov opustit Rusko do 15.juna. Aky je tvoj nazor? Preco? je dost zvlastna podobnost z minulosti pri 2.svetovej, Syria, Libia, Juhoslavia. Teda aspon podla clanku –
https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/11/preco-velvyslanectvo-usa-vyzvalo-svojich-obcanov-aby-urgentne-opustili-rusko-vladimir-malysev/
Ak vravis, ze konflikt nebude, preco vsetky kroky vyzeraju akoby konflikt realne hrozil ? Dakujem

Označenie je nad tvoje sily? Mohol by som to ignorovať a asi by som to aj mal.*

Lubo sa pýtal:

otazka:

1. mam ucet na crypto.com ale chcem poradit, ci je nieco lepsie, kde by som sa mal presunut

kde nie je problem s vyberom, zbytocne to neblokuju roznymi podmienkami…

2. je lepsie splatit hypo co najskor? ak sa snazi GP odstavit darmozracov, teda bankarov, nebudu ziadat splatit dlhy pri problemoch co najskor? alebo sa budu ludom odpustat dlhy pri neakom resete?

ci je to naivna predstava alternativnych medii? to odpustanie dlhov myslim.

dakujem

1. Nutné minimum je tam z toho dôvodu, aby neprišli o peniaze.

2. Nepoznám tvoju situáciu, preto ti nemôžem poradiť adekvátne, ale tvoje podozrenie je na mieste. Dlhy sa odpúšťať nebudú, len sa znehodnotia. Preto hovorím, že teraz je vhodné investovať do kryptomeny a striebra a keď naplno udrie hyperinflácia, kúpiť za to nehnuteľnosti resp. produktívne veci/aktíva.

S pozdravom

Oracle 911

PS: Finančníci chcú prevziať iniciatívu nad prejaveným procesom decentralizácie financií, dopadne to inak ako chcú.
PS2: Podľa niektorých výpočtov hranie na PC a konzolách (čisto len to-bez vývoja a renderovania) spotrebuje asi 114 krát viac energie, ako celá ťažba kryptomien.

Výzva: prosím začnite čítať hrubé knihy (je to fuk s ktorými začnete), v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.

*A môj názor je, že USA boli prinútené okolnosťami stiahnuť svoju agentúrnu sieť s tým, že močiar naozaj chce krvavú melu.

12 thoughts on “Otázky a odpovede č. 121

  1. moj osobny problem s kryptomenami je v tom, ze su extremne nestabilne, berem ze inflacny dolar je tiez nestabilny ale vyhlad je jasny :D, ale mat menu, ktora za noc moze ist hore, dole o 20%, pripadne spadnut uplne nieje zrovna vec, ktora dovoluje kludny spanok. Kym nepride kryptomena, ktora bude stabilna, tak to bude stale len spekulativna zalezitost.

    a jedna poznamka ohladom zelenej ekonomiky, na 1 stvorcovy meter solarneho panela je potreba cca 10g striebra.

    Liked by 2 people

    • Máš to naopak, to nie je investícia v pravom slova zmysle, ale predaj na krátko volne tlačeného US$/€. To je prvá vec.
      Druhá vec je, že tento finančný systém skončí a je len otázka času kedy budú kryptomeny súčasťou každodenného života t.j. teraz sa to dá naučiť bez stresu a nutkania, ale o rok to už nemusí byť pravda.

      Liked by 3 people

        • ak mas zlato ako mince, tak to skor niekam strc do skrine a zabudni na to. To nie je investicia, to je poistka….ak by si v 93. kupil a v 98. predal, tak by sa ti tie peniaze nasledne znacne znehodnotili. Takze skor tak pocitaj (pokial samozrejme nedojde k scenaru a la Argentina ci Bosna) tak 20 rokov, mozno dochodok

          Liked by 1 person

  2. Kryptomeny sú zrkadlovým obrazom Notgeldscheine z Weimarskej republiky a vydávali ich vtedy mestá, komunity aj firmy. V Nemecku ich boli tisícky a používali sa namiesto oficiálnej meny, aby boli schopní vôbec niečo zobchodovať, keďže za rok tam vystrelila hyperinflácia tak, že z 1000 markovej najväčšej nominálnej hodnoty sa dostali na 100 biónovú bankovku. Išiel si na obed a za ten čas, čo si dojedol, bola cena už vyššie.

    Páči sa mi

    • (prirýchlo som odklepol svoj komentár len s polovičným menom)

      P.S. Tým nechcem povedať, že kryptomeny sú zlé. Tie Notgeldscheine po resete použili ako vstupenky do divadla a podobne. Takže využitie našli. Rovnako ako pri kryptomenách, využitie sa nájde na mnohých miestach.

      Páči sa mi

  3. Elon Musk potápa Bitcoin. Za autá značky Tesla nebude možné platiť Bitcoinom. Odôvodnil to tým, že jeho ťažba je veľmi energeticky náročná a tým záťažou pre životné prostredie. jeho vyhlásenie spôsobilo oslabenie Bitcoinu (tuším o 20%) – to bolo dnes v Kronen Zeitung

    Liked by 1 person

Pridaj komentár